Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!

2009. augusztus 11. 07:11 - Panni CsP

A szerelem annál szebb, minél szövevényesebb. Az alábbi történet mintha egy regényből származna, pedig minden sorát az élet írta.

 

Az én sztorim nem kimondottan vicces, sőt…de ezt inkább ti döntsétek el. Adott egy lány, akit nevezzünk Júliának, s adott egy fiú, kinek neve legyen András. A történet 7 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor még mindketten csupán 17 évesek voltunk. Volt egy „jó barátom” , Balázs, aki ugyanabban a városban volt kollégista, ahol én. Sűrűn találkoztunk, hiszen közel volt egymáshoz a két kollégium. A találkozások alkalmával többször is elvittem magammal a barátnőmet, s egy alkalommal Balázs is elhozta szobatársát…Ő volt András. Az első pillanattól fogva tetszettünk egymásnak. Érezni lehetett a levegőben, hogy valami egészen más lett. Megkértem Balázst, tudakolja meg nekem mit gondol rólam András, vajon én is tetszem neki? Balázs megígérte, beszélni fog a barátjával. Ezt követően már csak egyszer találkoztunk. Egy esős délutáni napon értesítést kaptam a kollégium portásától, hogy a bejáratnál vár engem egy fiú, de mire leért nem volt ott senki… Eltelt 7 év. Az emlékeket, a fájdalmas és érthetetlen pillanatokat már a múlt leple takarja.

2009-et írunk. Naponta többször is nézem a mailjeim, iwiw-em. Ilyenkor bekukkantok a Csajok és Pasikba is. Egyszer megakadt a szemem egy srácon, aki engem „aranyosnak” tartott. Megnéztem az adatlapját, annyira ismerősnek tűnt, tudtam, hogy mi már valamikor találkoztunk. Egy- két levél után felajánlotta, hogy inkább msn-en beszéljünk tovább. Beszélgettünk, meséltünk, magunkról, az életről, munkahelyről, teljesen hétköznapi dolgokról. Egyre jobban erősödött bennem az érzés, hogy mi ismerjük egymást… Elkezdtem kérdezősködni. Hova járt középiskolába, hol volt kollégista, ismeri – e a Balázst, járt-e ki az én kollégiumomhoz stb. Minden kérdésemre azt a választ adta, amit reméltem. Minden passzolt.. Kezdett összeállni a kép…és akkor bemutatkoztam : „ Hát akkor Szia, Én vagyok a barna hajú lány, Júlia…” 2 perc telt el, mire valamelyikünk elkezdett írni…Hihetetlen érzés volt, ezt szavakkal nem lehet leírni. Elmondta, hogy nagyon tetszettem neki, de nem mert kezdeményezni, inkább megkérte a Balázst, hogy beszéljen velem. Hát, a Balázs nem beszélt ( utólag is köszi ) sem velem, sem vele, mert, mint utólag kiderült, tetszettem neki is. András viszont nem adta fel, egyszer eljött a kollégiumomhoz, hogy elmondja mit érez…Igen, ő volt az, aki miatt a portás szólt nekem. S, hogy miért nem volt már ott mire leértem?? Alig akartam elhinni, amikor elmesélte… A kapuban összefutott az én egyik szobatársammal ( aki, mint kiderült unokatestvére Andrásnak ( és én nagyon nem jöttem ki vele ) ), aki közölte vele, hogy itt ugyan ne keressen magának barátnőt, mert ő elintézi neki, hogy egy lány se akarjon tőle semmit!! András pedig sarkon fordult, s 7 évig nem is hallottunk egymásról…Róla tudni kell, hogy nem az a csajozós típus, aki csak úgy leszólít lányokat. Végtelenül romantikus, lágy szívű férfi. Megbeszéltük, hogy valamikor találkozhatnánk, személyesen is beszélhetnénk. Találkoztunk. Először nem is tudtuk mit mondjunk egymásnak. Csak néztük egymást, két üdvözlő puszi és 3 perc csend. Ez volt az első pillanat 7 év után…Aztán persze elkezdtünk beszélgetni mindenféle dologról, de tudtuk, hogy ezek csak szavak, melyeknek az a célja, hogy eltakarja mit is érzünk… A levegő csak úgy izzott körülöttünk. Nem lehet leírni milyen érzés volt…7 év után újra látod azt az embert, akibe annyira szerelmes voltál gyermek fejjel, aki miatt álmatlanul forgolódtál éjszakákon át az ágyadban, aki amilyen gyorsan bekerült az életedbe, érthetetlen módon olyan hamar távozott is belőle.. Megtörtént. Elcsattant egy csók…Az érzelmek ismét a felszínre kerültek. Lélekben újból ott voltunk, újból 17 évesnek éreztük magunkat. Beteljesülést éreztem. Úgy éreztem, ez az, amire 7 éve várok. De nem lehet az enyém, nem teljesedhet ki igazán, nem szabad folytatni. Tudtuk, hogy nem szabad, mert én párkapcsolatban élek. Menyasszony vagyok…

 
123 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr231294036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picilany 2009.08.12. 17:25:45

Kudra 2009.08.11. 09:54:34

(…)
Ajánlom, hogy olvass egy kis Csernust, illetve értékeld felül a mennyasszonyságod.

Kudra 2009.08.11. 17:18:19

(…)
Csernust csak azért emlitettem, hogy legyen viszonyítási alap. (…)

Kudra @CyberPunK-nak: 2009.08.11 17:26:05

(…)
Mellesleg 140 az iqm és még egyetlen Csernus könyvet sem olvastam, csak ajánlottam, neked is nagyon szivesen, úgy nézem nincs kizáró tényező.


Nos.. 140es IQ-hoz képest, a helyesírást úgy érzem nem ártana gyakorolni. A másik problémám, ami igen csak böki a csőröm, hogy én, mint gyakori könyvfogyasztó, aki imádok olvasni, még sosem fordult elő, hogy olyan könyvet ajánlottam volna valakinek, amit nem forgattam volna át a kezemben… És azért 140es IQ-val ez elvárható lenne, legalább is.

aLEx viszont teljesen olyan dolgokat írt le, amiket Müller Péter könyvében a Varázskőben olvastam. Én úgy gondolom, ha te így tudsz gondolkodni, persze ehhez nem szükséges 140-es IQ, akkor egy nagyon bölcs és tapasztalt ember lehetsz, talán egy kincs:) Mert tulajdonképpen valóban ez a szerelem lényege… Semmiféleképpen nem a birtoklás, mert senki felett nem uralkodhatunk. És, hogy ha lesz is valakink, akit nagyon tudunk szeretni, nem láncolhatjuk magunkhoz. Ha pedig menni akar, menjen… pont azért elengedni, mert szereted. És aztán, átélni teljességgel azt a fájdalmat, hogy elveszíted, lehet, hogy örökre, lehet, hogy csak egy darabig. De mindenféleképpen az ilyen dolgok építenek. Lerombolnak, és a voltnál egy erősebbet építenek…

Amúgy a történetet valóban nehéz átélni/ átérezni egy kívülállónak, aki ilyennel még nem találkozott. Azért mondtam, hogy jól döntött a lány, hogy a BIZTOST választotta, mert valamikor, amikor eljegyezték egymást, gondolom nem viccből, tették meg ezt a lépést, hanem mert el tudják képzelni magukat egymás mellett 30 év múlva is.

7 év hosszú idő, és a lány fiatalon egy beteljesületlen szerelem után ácsingózott. Rengeteget álmodozott róla és csak a képzelete által szült fiúba volt szerelmes, nem abba, aki iwiwen megkereste, és levelezésbe bonyolódtak, meg persze utána másba is. Túl sok lesz a hamis kép. Előre megmondom, hogy a lány itt összekeverte a valóságot az álmaival, és ezért tette, amit tett. Ezért csalta meg a vőlegényét. Ha elhagyná a vőlegényét ezért a fiúért (akiért szerintem nem kéne, mert fiatalkorában elég volt számára egy mondat, és már sarkon is fordult… hát ennyire érdekelte a lány) akkor a lány először a leírtak alapján boldog lenne, mert azt hiszi majd, hogy ez csak egy álom, és végre egymáséi lehetnek… Aztán eltelik két hónap és a hőn állított fiú más, mint akibe szerelmes volt. Aztán rájön, hogy a két személy nem ugyanaz.
Ez az én tapasztalatom. Nem biztos, hogy így történne… de nagy rá az esély, főleg a lány írása alapján… hasonló lehet, mint én :) … annyi különbséggel, hogy ha egyszer vőlegényem lesz, (egyszer :) ) sem testileg, sem érzelmileg nem fogom megcsalni.

na kérem a le/meg/be/hozzá szólásokat:)

XSB 2009.08.12. 19:11:57

sorry,hogy nem olvasok át X kommentet. Valaki írta, hogy párkapcsolatban élő embernek nem igazán illik társkeresőn ismerkedni, találkozni pláne nem, csókolózni pedig...

szóval. Szerintem, ha már idáig eljutottál, b@szhatod a jegyességet. Igaza van azoknak, akik azt írják, hogy "a biztosat...". Nekem is volt már komoly kapcsolatom, és mellette kismillió lány, aki tetszett, és volt, akiről közülük tudtam, hogy én is neki. Azóta volt vele 1-2 dolog, de a másik kapcsolatomnak vége lett előtte. Ettől függetlenül, van néhány kételyem:

a.) a társkeresőzés. Ha vőlegényed van, minek?
b.) MSN. Nem tudom, hogy éltek, de én általában nem sokat szoktam MSNezni, ha lánnyal vagyok, és ezt elvárom tőle is. Azt meg pláne, hogy ha pasival, akkor ne érezzen iránta semmit, és ne ilyen témáról beszélgessenek. Azt pedig leginkább elvárom, hogy ne találkozgasson olyan pasival, akibe 7 éve bele volt esve. Szóval a vőlegényed hogy-hogy nem szerzett tudomást erről az MSN-udvarlódól? Vőlegényedként, gondolom, veled él...


egyébként az IQ relatív, és egzaktan nem mérhető. A geometriai ábrákon alapuló teszt nekem 137-et hozott ki, a közmondásos 114-et. Volt még egy, ami statisztikai számításokon alapult (X embert tartalmazó társaságban hány kézfogás lehet,stb...), az 135-öt. Nem is lepett meg, reál-beállítottságú ember vagyok, matekhoz van érzékem, reál tárgyakhoz kevésbé. A gondolkodásmódja meg mindenkinek más, lehet neked 160-as IQ-d is, ha éppen beleesel abba a csajba, ott fogod hagyni a biztosat is. Ha meg 60-as az IQ-d, és azt se tudod, mennyi 2+2, de úgy gondolod, ott van mögötted egy biztos háttér, nem fogod elhagyni.


bocsi a hosszáért.

aLEx 2009.08.12. 19:36:18

@picilany: (Igaz, hogy nem kértél válaszokat, de szeretnék válaszolni! Semmiképpen nem leszólni akarlak!)

Köszönöm a válaszodat! Örülök, hogy egyet tudsz érteni velem!
"És aztán, átélni teljességgel azt a fájdalmat, hogy elveszíted, lehet, hogy örökre, lehet, hogy csak egy darabig. De mindenféleképpen az ilyen dolgok építenek. Lerombolnak, és a voltnál egy erősebbet építenek…" Igen, egy lehetőség arra, hogy a saját fájdalmaink szenvedéseink és új tapasztalataink alapján egy még jobbat építsünk!

Amikor emberek eljegyzik egymást, nem viccből teszik. Nyilván Panni is úgy gondolta, hogy a kapcsolata a vőlegényével elég erős ahhoz, hogy akár 30 évet kibírjon. De most el kell gondolkodnia, hogy elég erős alapokon áll-e ez a dolog! Jobb későn, mint soha...! Itt most önámítás a részéről, hogy a biztosat választotta. Kivéve egy esetet, ha az Andrással való újra találkozás végleg meggyőzte arról, hogy a vőlegénye az igazi! De ha jól értem, itt most nem erről van szó, hanem az újra feltámadt érzéseinek az elfojtásáról. Ez pedig nem jó jel... Arra utal, hogy a vőlegényével való kapcsolata is ilyen elfojtáson alapul.

Írod: "...a lány itt összekeverte a valóságot az álmaival, és ezért tette, amit tett." Egyetértünk. "Aztán eltelik két hónap és a hőn állított fiú más, mint akibe szerelmes volt. Aztán rájön, hogy a két személy nem ugyanaz." Igen, nagy eséllyel így fog történni! De nem tudhatjuk, mert nem ismerjük a történet végét. Ezt Panninak kell megválaszolnia!

Én arra biztatnám Pannit, hogy a dolgoknak a végére kell járni! Semmi estre sem elfojtásra, mert akkor nem is volt értelme újra találkozni Andrással! Sőt, akkor már levelezgetni vagy a hálón kíváncsiskodni sem volt értelme! Ha bármilyen irányba, de megerősödve akar kikerülni a konfliktusból, akkor tovább kell mennie! Még akkor is, ha a két szék közül a földre esik. Legközelebb tudni fogja, hogy erősebb alapokra kell építenie a menyasszonyságát is! Akkor is tovább kell mennie, ha puszta "kurvaság" (elnézést a szóért, korábbi hozzászólásomban leírtam, hogy ez nálam pusztán szexuális kíváncsiságot jelent), legalább tisztába jön Önmagával!

Kedves "picilany"! Te sem tudhatod, mit hoz számodra a jövő! Nem programozhatod az érzéseidet, ezért nem mondhatsz Te sem olyat, hogy "ha egyszer vőlegényem lesz, ... sem testileg, sem érzelmileg nem fogom megcsalni"!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.12. 20:50:09

@Kudra: @picilany:

Inkább javaslom, hogy ne könyvből tanuljátok az ilyesmit. Az ember pedig ismeri az érzéseit, nem szükséges magyarázat rá. Halló, attól, hogy 2009 van, még nem kell kockának lenni!!! Isten hozott a való életben...

aLEx 2009.08.12. 21:08:49

@KuKori: Van igazság abban, amit mondasz, de még sincs igazad!
Az ember honnan szedje a műveltségét, ha nem könyvekből? Engem például a szüleim semmire sem tanítottak, szexuális felvilágosítás sem volt, honnan "szedtem volna" az erkölcseimet, a világnézetemet, a családról, a párkapcsolatokról, a szerelemről alkotott felfogásomat? A kocsmában (vagy a diszkóban) a haveroktól?

Az én nézeteim úgy alakultak, hogy szinte gyerekként (fiatalemberként) a múzsámmal mindenről beszélgettünk. Kíváncsiak voltunk miről mit gondol a másik. Ami könyvet olvastunk a bennünket érdeklő témákban, azt egymásnak is ajánlottuk. Így alakítottuk egymást a saját képünkre és lettünk összeillő pár. Szerintem jobban tettük, mintha csupán a szüleinkről vettünk volna mintát. És garantált volt, hogy megismerjük egymást, mielőtt eljegyzésre adtuk volna a fejünket.

Az embernek nem is az érzéseire kell magyarázat. Azt önmagának kell éreznie! Ahhoz kell segítség, hogy önmagát jobban megismerje! Akkor jobban tudja kontrollálni az érzéseit is és jobban eligazodik az ösztönei tekintetében is.

aLEx 2009.08.12. 21:41:10

Érdekesek a hozzászólások is. Adott egy szerelmi háromszög: vőlegény - Júlia - András.

Szinte kivétel nélkül mindenki Júlia - András relációban gondolkodik, helyes-nem helyes, folytassa-ne folytassa stb.
Egyedül "picilany" értette meg, amit a nyitott párkapcsolatról írtam, de senki nem reagált arra a felvetésemre, hogy Júliának talán meg kellene beszélnie a dolgot a vőlegényével. Egyáltalán nem tudjuk, hogy Júlia elmondta-e a vőlegényének a történteket. Senki rá se kérdezett... Vagyis senkinek nem kérdéses, hogy mindez a vőlegény háta mögött történik, hogy a vőlegény valójában becsapott, kvázi "felszarvazott" helyzetben van. Azon moralizálunk, helyes-e, hogy Júlia a "biztos" kapcsolatot választotta (elejét véve a további megcsalásnak, bár egyes vélemények szerint a megcsalás lélekben és egy "csókban" már megtörtént), de nyilván ez is csak úgy lehetséges, ha Júlia elhallgatja a dolgokat a vőlegénye előtt. Valahogy úgy érzem, a mi társadalmunk a megcsalást tolerálja és helyesli, ha az érintett harmadik fél erről nem tud.

Az én erkölcsi ítéletem ezt nem fogadja el. A legalapvetőbb dolognak egy párkapcsolatban nem a hűséget tartom (ami ugye lehet lélekben megcsalás is, meg tényleges félrelépés is egy kis elhallgatással, hazugsággal megfűszerezve), hanem az őszinteséget. Ha hibáztam, azt is bevallom.

Eleve kezdem azzal, hogy a feleségem szemébe sem tudnék nézni, amikor egy randi után megyek haza. Ha már megesett, az ajtón belépve azonnal (vagy az első adandó alkalommal) megmondanám.

Egy párkapcsolat alapja a bizalom, a bizalom alapja az őszinteség. Ha nincs bizalom, az nem is párkapcsolat.

Megette a fene a gyémánt- vagy az aranylakodalmat, ha a nagyszüleink békésen üldögélnek egymás mellett az eresz alatt a kispadon, ha már 30 éve nem beszélnek egymással. És nem volt talán egy őszinte szavuk sem egymáshoz egész életünkben. Legfeljebb annyi, hogy "Eső lesz...".

Szerintetek nem kellene Júliának a vőlegényével beszélni? Az esküvő előtt nem tartozik neki egy őszinte vallomással?

merkam 2009.08.12. 21:50:24

sziasztok!
@picilany: én abszolute nem értek veled egyet.mert lehet kedves hősünk menyasszony de ez nem biztosíték!
lehet hogy két hét után elválnak mert van ilyen! de ezt senkisem tudhatja előre.
én a "kockáztatás" mellet voksolnék mert ha az ember nem mer lépni akkor lemarad egy csomó klassz dologról mondván én a biztosat választom és így nem érhet csalódás/baj!én úgy látom h az emberek nagy része a biztosra törekszik,persze nem azt mondom h nem kell az életben egy kis stabilitás,és néha már túlságosan is.vannak akik képesek éveket eltölteni egy olyan ember mellet aki nem becsüli meg őket vagy csak szimplán nem müködik a kapcsolat de még sem lépnek ki belőle mert szar felismerni h uuuhhh bassza meg nem jó!
és akkor utána meg jön h milett volna ha akkor azzal és azzal lelépek mi lett volna ha nem megyek hozzá és a többi és a többi!
én is éveket töltöttem el egy olyan ember oldalán akiről azt hittem hogy életemhercege és most minden happy csak aztán jöttek a gondok meg az unalom és nagyon jól elvoltunk még pár évig és akkor jött édesanyám mint egy megmentő anygalés mondta h ennek már pedig itt vége és tudtam jól h igaza van de még is rossz érzés volt belátni h tévedtem .
aztán jöttek a gondolatok h a pistike milyen aranyosan udvarolt nekem és miért nem mentem el vele??!!ja meg a béla is milyen kedves volt hozzám......de ez már csak késő bánat...
és ekkor döntöttem el hogy egy percig sem félek majd kockáztatni mert lehet h annak a vége is kopp de legalább megtudtam h neki szánt-e az ég!és idővel minden zsák megtalálja a foltját és ami összetartozik az összetartozik!
ha bármi kétség felmerül akkor én dobbantok!
és szerintem igy van ez jól!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.12. 22:31:50

@aLEx: Rövid leszek, mint szokásom írásban:

Személyes tapasztalat, személyes beszélgetések (ezt ugye te is említetted) és kész. Nem kell bonyolítani az egyszerű dolgokat, attól nem lesz senki se műveltebb, se boldogabb.

A nyitott kapcsolatokról pedig megvan a határozott véleményem: az nem igazi kapcsolat. Őszinteség. Ha másfelé tekintget valaki, akkor menjen is...

...nélkülem!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.12. 22:33:55

@KuKori: A könyvek pedig tökéletesen jók a(z) (alap)műveltség fejlesztésére. Ide viszont nem ez kell. Könyvből nem lehet érzelmeket tanulni, márpedig itt az szükségeltetik. Senki sem él ezen a földön?!

aLEx 2009.08.12. 23:22:41

@KuKori: "Személyes tapasztalat, személyes beszélgetések (ezt ugye te is említetted) és kész."

Én a múzsámat említettem, mint személyes tapasztalatot. Nem szokásom az érzelmi életemet kibeszélni, ezt legfeljebb a nagyon szűk baráti körömben teszem meg, de azt is csak nagyon kivételes esetben.

A világról az a tapasztalatom, hogy a világ átlagemberekből áll, akik egyenként és külön-külön lehetnek nagyon rendesek, de zömmel bizony konzervatív beállítottságúak. Honnan szedne fel az ember magas műveltséget átlagemberekkel való beszélgetésekből?

Ha engem a környező világ (az átlagember) világnézete és átlagos erkölcsi színvonala nem elégít ki, akkor nyilván könyvekből művelődöm. Sem a könyvek, sem az abból szerzett (megszelektált) tudás nem irányítja az érzelmeimet, de igenis befolyásolja a gondolkodásomat, azaz a problémamegoldó képességemet. Ehelyett persze tanácsot kérhetnék egy barátomtól, aki vagy rendelkezik kellő élettapasztalattal vagy kellően olvasott és képes tanácsot adni, vagy az egész nem ér semmit, mert nem több, amit tőle hallhatok, mint egy kocsmai vélemény.

Általánosságban elmondható, hogy beszélgetni csak olyan emberekkel érdemes, akik kellően tájékozottak (műveltek) a témában. Ennek az érzelmekhez semmi köze... Vagy gondolod a barátom olyan tanácsokat fog adni, hogyan szeressem a szerelmemet (mit érezzek iránta)?

Az átlagember szexlapokból vagy pornó videókból "művelődik". Ez is kell, de végső soron ez is a tanulási folyamat része. Ugyanúgy, mint a Káma Sutra, amit a kamasz fiamnak annak idején karácsonyi ajándéknak vettem meg.

Egy nagyon konkrét szakterületet említek, létezik munkapszichológia, de létezik családpszichológia. Mint munkahelyi vezető (vagy akár vállalkozó) nagyon jó hasznát veszem, ha a munkafolyamat és a munkahelyi kapcsolatok lélektanát is értem. Pusztán racionális okokból. Ugyanilyen racionális okokból kifejezetten hasznos az is, ha otthon a családban zajló folyamatok lélektani hátterét is értem. Legalább nem pszichiáterhez kell menni a kamaszodó gyerek vagy a zugivó anyuka problémáival.

Talán a legjobb példa a gyereknevelés, ezzel általában a pedagógia tudománya foglalkozik. Miért volna baj, ha szülő ezen a területen maga is művelődik, utánanéz és olvas ezt-azt. Meg akarja növelni az esélyét annak, hogy jól neveli fel a gyermekeit és azáltal azok boldogabbak lesznek. Ez nem a dolgok bonyolítása, hanem ellenkezőleg, a dolgok egyszerűsítése és javítása.

"A nyitott kapcsolatokról pedig megvan a határozott véleményem: az nem igazi kapcsolat. Őszinteség. Ha másfelé tekintget valaki, akkor menjen is... ...nélkülem!"
Természetesen nem muszáj nyitott párkapcsolatban élni, embere válogatja. Jómagam úgy gondolom, mi férfiak (férjek) nagyon meglepődnénk, ha tudnánk, hogy a feleségein (már aki bevallja) bizony-bizony másfelé is tekingetnek, ugyanúgy, ahogy a férjek is. Egy világ dőlne össze bennünk, ha rájönnénk, hogy nagy többségben bizony felszarvazottak vagyunk és rajtunk röhög a fél világ. Csak nem tudunk róla... Kissé könnyen jelented ki, hogy "Ha másfelé tekintget valaki, akkor menjen is...". Abban egyetértünk, hogy ez "nem igazi kapcsolat". Szerény véleményem szerint a ma jellemző hagyományos párkapcsolatok túlnyomó többsége "nem igazi kapcsolat".

picilany 2009.08.12. 23:26:04

És ki mondta hogy érzelmeket tanulunk a könyvekből? Olvasunk, mert jól esik szabadjára engedni a gondolatainkat a leírt mondatok mezején...
Amikor az ember maga alatt van, kezébe ragad egy könyvet és pár sor elolvasása után olyan erőt merít, melyet saját magától nem kapott volna, vagy akár senkitől. És a könyvekből nem érzelmeket tanulunk, hanem többféle szempontot vizsgálhatunk meg, és az egyik szempontot mindenféleképpen közelebb érezzük magunkhoz, nyílván azt tartjuk helyesnek (innen adódnak a nézeteltérések). Az hogy valakinek nincsen szüksége könyvre az már magánügy. Lehet, hogy neki megadatik az a környezet, ahol sok mindenki beszél hozzá és elmondja a tapasztalatait, véleményét az effajta dolgokról. Érzelmeket szerintem nem is lehet tanulni könyvekből... Vagy érzelmesnek születtél, vagy egy tuskónak. Úgy hogy félre értés elkerülése végett hangsúlyoznám, hogy a könyvek semmilyen rosszat nem jelentenek az érzelmességünkre, csak fejleszti a gondolkodást, elkerüli azt, hogy begyöpösödjön az agyunk, sokkal gazdagabb fantázia világot ad hozzánk és némelyik segít a biztos döntésben. És az igazán jó könyvek valóban képesek erre.

aLEx 2009.08.12. 23:46:55

@KuKori: "Könyvből nem lehet érzelmeket tanulni, márpedig itt az szükségeltetik. Senki sem él ezen a földön?!"

Amikor a Rómeó és Júliát olvasod, akkor is érzelmeket "tanulsz". Amikor Szophoklész: Oedipus király c. művét olvasod, akkor is. Persze a mai korban ez helyett a "Barátok között" művelődünk vagy a Mónika show-ból. Remélhetőleg a kamaszlányaink némileg tisztább forrásból tanulják a romantikát. Ilyesmi a Titanic c. film vagy egy csomó lírai dal, amit a rádióban hallanak. Az igazi tiszta forrás mégis inkább a világirodalom remekei között található és nem a drogos diszkóban.

Az a baj, hogy a földön élünk és nem látjuk ezt! Van olyan munkatársam, akinek segítenem kellett a lányát megtalálni a nagy magyar éjszakában, mert mert vasárnap délig nem jött haza a szombat esti diszkóból. Két napra rá került elő, egy másik városban kötött ki narkósan. Ki tudja mi történt vele, nem is emlékezett rá. Egy másik munkatársam lánya két barátnőjével együtt "elhatározták", hogy 15 évesen már "éppen ideje volna" elveszíteni a szüzességüket, ezért a diszkóban fölszedtek három srácot és egy másfél szobás panellakásban "gruppenszexben" megesett a dolog. Már tiszta égő volt ugyanis, hogy még nincsenek beavatva. Amikor megkérdeztem az egyiket, hogy "Legalább jó volt?", akkor azt felelte: "Hát, ki lehetett bírni." (Ma a háromból kettő táncosnő egy night club-ban.)

Ezt jelenti, hogy ezen a földön élünk!

aLEx 2009.08.13. 00:18:05

Amikor erkölcsi nevelésről van szó, akkor a szépirodalmi alkotásoknak nagy szerep kellene, hogy jusson. Ugyanis amikor elolvasol egy regényt és érzelmileg azonosulsz a pozitív tulajdonságokkal fölruházott főszereplővel, akkor azonosulsz az író által követendőnek tartott erkölcsi értékekkel is. Könnyebb így erkölcsre nevelni, mind nádpálcával. Ugyanis érzelmi alapon saját magad elfogadod, hogy az a helyes.

Nehezen tudom elképzelni, hogy erkölcsi nevelés tárgykörében egy anya a kamaszlányának elrettentő példaként elmondaná, hogyan esett meg vele annak idején egy félrelépés és annak mi lett a következménye. Ilyen történeteket a szüleinktől ne várjunk! Még arra se igen kap őszinte választ a gyerek, hogy anya meg apa miért vált el. Mellébeszélünk és hazudunk magunkat szépítendő. Egy szépirodalmi alkotásban vagy egy komoly filmművészeti alkotásban egy ilyen témát fel lehet dolgozni anélkül, hogy a szüleink tekintélyét lerombolnánk.

A mai világban a mozi (a TV, a videó) veszi át a szépirodalom szerepét a közerkölcs alakításában. Ma a filmekből tanulunk érzelmeket.

Az érzelmeket is tanulni kell, mint az etikettet! Aki érzelemszegény környezetben nő fel, annak szocializációs problémái lesznek, például normális párkapcsolatra jó eséllyel nem képes. Ha úgy tetszik "farkasember" lesz.

(Mindez nem Júlia témájához, csak mi hozzászólók vitatkozunk egymás között. Elnézést az offolásért!)

aLEx 2009.08.13. 08:22:37

Sziasztok!

Innen szeretném folytatni! "...senki nem reagált arra a felvetésemre, hogy Júliának talán meg kellene beszélnie a dolgot a vőlegényével. Egyáltalán nem tudjuk, hogy Júlia elmondta-e a vőlegényének a történteket. Senki rá se kérdezett... Vagyis senkinek nem kérdéses, hogy mindez a vőlegény háta mögött történik, hogy a vőlegény valójában becsapott, kvázi "felszarvazott" helyzetben van. Azon moralizálunk, helyes-e, hogy Júlia a "biztos" kapcsolatot választotta (elejét véve a további megcsalásnak, bár egyes vélemények szerint a megcsalás lélekben és egy "csókban" már megtörtént), de nyilván ez is csak úgy lehetséges, ha Júlia elhallgatja a dolgokat a vőlegénye előtt. Valahogy úgy érzem, a mi társadalmunk a megcsalást tolerálja és helyesli, ha az érintett harmadik fél erről nem tud.

Az én erkölcsi ítéletem ezt nem fogadja el. A legalapvetőbb dolognak egy párkapcsolatban nem a hűséget tartom (ami ugye lehet lélekben megcsalás is, meg tényleges félrelépés is egy kis elhallgatással, hazugsággal megfűszerezve), hanem az őszinteséget.

Szerintetek nem kellene Júliának a vőlegényével beszélni? Az esküvő előtt nem tartozik neki egy őszinte vallomással?"

Tws 2009.08.13. 10:22:15

Nekem kezd ez már egy kicsit kesze-kusza lenni. A kommentelők 90%-a Júliát pocskondiázza meg Andrást, de hiszen nem is ismerjük őket. Nem tudhatjuk, hogy esetleg Júlia párja milyen ember, nem tudhatjuk, hogy mi "kényszerítette" őt arra, hogy másfelé tekintgessen. Azt sem tudhatjuk, hogy mi jár András fejében, hiszen mi csak a Júlia által felvázolt verziót ismerjük.

Alex Hitchens 2009.08.13. 10:27:40

@Tws: Nem olvastam rosszul,csak egyszer találkoztak,és máris fellobbantak az érzelmek.:) Sőt még 7 év után is lángra lobbantak,elég volt hozzá egy újabb találkozás.:)

Alex Hitchens 2009.08.13. 10:30:05

@aLEx: Hogy mit várok? Csupán egy kis realitást. Ez olyan mint amikor egy mondjuk egy könyvet olvasol. Ha érzed,hogy a hangvétele komoly,mégis elrugaszkodik a valóságtól,és folyamatosan túloz,akkor az adott könyv nem fog tetszeni.

Tws 2009.08.13. 12:12:52

@Alex Hitchens: "A találkozások alkalmával többször is elvittem magammal a barátnőmet, s egy alkalommal Balázs is elhozta szobatársát…Ő volt András. Az első pillanattól fogva tetszettünk egymásnak. Érezni lehetett a levegőben, hogy valami egészen más lett. Megkértem Balázst, tudakolja meg nekem mit gondol rólam András, vajon én is tetszem neki? Balázs megígérte, beszélni fog a barátjával. Ezt követően már csak egyszer találkoztunk."

Ha az ember olvas egy könyvet és nem tetszik neki, akkor fogja és leteszi azt a könyvet. Ha valami nekem nem tetszik, akkor nem foglalkozom vele, félrerakom, átnézek felette. Ha neked ez a történet nem tetszik, akkor ne olvasd tovább, ne kommentelj.
Egy könyv, amit nem értek vagy jelenleg nem tetszik, nem biztos, hogy 1-2 év múlva nem válik kedvenceddé...

Tws 2009.08.13. 12:16:25

@Alex Hitchens: Ahogyan a legelején is kezdődik, ezt a történetet az élet írta. Én nem látok benne semmi túlzót, teljesen reális a történet, nem egy olyan sztorit olvashatsz benne ami olyan rendkívüli lenne. Ilyen bárkivel megtörténhet szerintem. Mindenesetre ha Júlia ezt olvassa, akkor ezúton is üzenem neki, hogy én személy szerint várom a történet folytatását!:) Ha már ekkora "vita" kerekedett a kommentelők között, akkor megérdemeljük, hogy tudjuk mi történt azóta! :)

aLEx 2009.08.13. 12:32:00

Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, aki azt mondják, hogy ezt a történetet az élet írta. Nincs mit csodálkozni rajta, bármelyikünkkel megeshet.

Egy lány tele van romantikus vágyakkal, egy 24 éves fiatal nő is. Valószínűleg a jegyessége inkább volt prózai, mint lírai, azaz talán nem volt elég romantikus. Nincs ezen mit csodálkozni. Szívesen hallanék többet is Júlia jegyes kapcsolatáról, hogy jobban megérthessük a történetet.

Várom én is a folytatást! De lehet, hogy nem lesz folytatás, mert ennyi volt a történet. Júlia elfojtotta az újonnan feltámadt romantikus érzéseit és éli tovább a prózai életét...

Tws 2009.08.13. 12:50:55

@aLEx: Hát nem is tudom. Szerény véleményem Júliáról, hogy nem mer változtatni. Szerintem ő tipikusan az a lány, aki már sokszor csalódott, talán a családi háttere sem volt éppen idilli, s talán most meglelte párjában azt a biztonságot, azt a "valahova tartozást" ( amit semiképpen sem neveznék kényelemnek), amit egész életében nem kapott meg, nem érzett. Ezért próbálja magában elfojtani az érzéseit, és inkább marad meg a már megszokott kapcsolatánál..

aLEx 2009.08.13. 13:52:15

@Tws: Amit írsz, abban igazad van. De szerintem nem kell ilyen messzire menni sem! A "biztonság", a "valahova tartozás" választásához nem kell sem csalódás, sem különösebb "családi háttér".

A szüleink tipikusan képmutató kispolgári családban élnek. Minden, ami belőlük sugárzik, az erre ösztönzi Júliát. Nálunk Magyarországon egy 24 éves fiatal nőnek illik "komoly" kapcsolatának lennie. A komoly kapcsolat persze egy rendes fiú kell legyen, aki a szülőknek is tetszik. Ez a rendes fiú szolid, visszafogott, udvarias, jól nevelt, tisztelettudó, lehetőleg jó szakmája van és képes eltartani a leendő családját. Azaz a szülők véleménye szerint jó parti, aki nem fogja bántani a lányukat. Lehetőleg ne legyen társaságkedvelő, ne legyen kocsmázós, ne legyen túl szórakoztató, túl vidám, ne legyen a csajok kedvence! Mindezek után simán elképzelhető, hogy Júlia vőlegénye nem túl szórakoztató és nem túl romantikus egyéniség. Nem álmodozó, aki Júliával együtt a fellegekben jár.

Az, hogy magunkban elfojtjuk az érzéseinket és a vágyainkat, az a prűd és képmutató kispolgári neveltetésünk része.

Tws 2009.08.13. 14:04:25

@aLEx: Akkor szerinted Júlia egy álmodozó típus? Mert az sajnos nem sok jót jelent. Igaz, " Az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk őket! J.C.", de szerintem ő nem az a típus, aki meg is meri valósítani. Nem azért talán, mert nem szeretné, sokkal inkább, mert valami mindig visszafogja. Vagy szerinted Júliát hogyan lehetne jellemezni?

aLEx 2009.08.13. 14:30:42

Minden fiatal lány álmodozik 17 éves korában. A 24 évesek is. Én magam is sokat álmodoztam srác koromban. Sok mindentől el voltam tiltva, nem mehettem sehova (sőt, még olvasni is tilos volt, mert elvonja a figyelmet a tanulástól), ezért álmodoztam és folyamatosan álomvilágban éltem. Gondolatban éltem át mindazt, amitől el voltam tiltva. Nincs az álmodozásban semmi rendkívüli. Akinek van fantáziája, az álmodozik.

Igen, Júlia 17 éves korában egy szer látott egy fiút (vagy kétszer), aki tetszett neki és róla álmodozott. A szerelemről álmodott. Én is ezt tettem volna a helyében. (Álmodoztam lányokról épp eleget.)

Júlia 24 éves korában már nem biztos, hogy álmodozó, de előtört belőle egy 7 évvel korábbi nagyon mélyen átélt álom, ami pillanatok alatt átvette a valóság helyét. Aztán egy csók után elkezdett a valóság feltámadni és a kétség, hogy nem helyes, nem szabad...!

Igen,lehet, hogy Júlia nem meri megvalósítani az álmait! Az álmodozó alkat gyakran bátortalan (András is az). Pedig kár, mert András is éppoly álmodozó, mint Ő. Tökéletes pár lehetnének, akik prózai életüket líraian élhetnék együtt!

Remélem András tud egy kicsit várni, amíg Júlia tisztába nem jön önmagával!

Szerintem az irigylésre méltó, ha valaki tud álmodozni! Az álmaival gazdagabb azoknál, akik nem képesek álmodni. Az sem baj, ha valaki bátortalan és működnek bizonyos fékek. Ha valaki nem fejest ugrik a dolgokba meggondolatlanul, hanem átgondolja és tudatosan vállalja azokat fel, akkor tudja az álmait reális alapokon megvalósítani!

nozee 2009.08.13. 15:00:29

ha egyetlen találkozás a GYEREKKORI szerelmével így meg tudja bolygatni az érzelmeit,miközben ott a vőlegénye, akivel hiperszuperül boldognak kéne lennie,akkor ott valami naggggyon nem stimmel...

Kudra 2009.08.13. 15:05:14

@aLEx*: No, még csak az első hozzászólásod olvastam el, de ez már döfi. Le a kalappal. Valami ilyesmire gondoltam, csak én nem fogalmaztam ilyen szépen.

@picilany*: heh, hozzászólásodhoz no comment. Különben, amikor olvastam az irásod. Elég jól átjött az izgalom, amit András iránt érezhettél. Szerintem fiatal vagy, élvezkedj. Ráérsz házasodni 30 évesen is. pont

Kudra 2009.08.13. 15:07:26

@aLEx: Mi férfiak is át tudjuk érezni. Legalábbis nekem volt már rá példa.

Tws 2009.08.13. 15:12:14

@aLEx: miből gondolod, hogy tökéletes pár lennének? Azért mert együtt álmodoznának? Nem értem, ezt kérlek fejtsd ki. Én is álmodozó típus vagyok, talán egész életemben egy olyan társam volt, aki ugyanolyan volt, mint én. Tökéletes pár lehettünk volna ebből a szempontból, de sajnos sokmindenben különböztünk.
Nyilván Júlia és a vőlegénye együtt élnek..ha ez így van, akkor hogyan tudja mindenféle befolyás nélkül tisztán végiggondolni mit is akar? Mert elképzelhető, hogy az ő kapcsolatukban is vannak hullámvölgyek ( ezek szerint szinte biztos ), amikor egyik-másiknak rossz napja van , emiatt úgy viszonyulnak egymáshoz, ahogy az a másiknak sértő és bántó lehet.Adott helyzetben Júlia mondhatja azt, hogy igen, elegem van, ennek nincs értelme, választom Andrást, vele biztos jobb minden. Aztán jön egy szebb pillanat, amikor a vőlegény kedves, szeretnivaló,kenyérre lehet úgymond kenni, és akkor Júliában ismét felmerülhet az érzés, hogy " oké, mindenkinek vannak rossz napjai, most minden olyan szép, a vőlegényem az igazi stb.". Ha ezek a napok illetve pillanatok váltják egymást akkor hogyan lehet tisztán, befolyások nélkül átgondolni illetve dönteni?

Tws 2009.08.13. 15:13:13

@Kudra: Az érzést/álmodozást vagy azt, amikor egy nő (ember) ilyen döntésképtelen helyzetbe kerül?

Kudra 2009.08.13. 15:21:48

@Tws: Jó poén és jogos :) Mindkettő nyilván emberi dolog, csak sok férfi hajlamos keménykedni, nehogy gyengének tűnjön (hagy ne mutogassak magamra). Mellesleg elkezdtem irni egy blogot: romantikus-hosszerelmes.blogspot.com akinek van kedve nézze meg, kommenteket szivesen várok, illetve romantikus történeteket is.

@picilany: Megengeded, hogy feltegyem a te történeted is a blogomra romantikus-hosszerelmes.blogspot.com/ mert bár arrogánsan viselkedtem, de a történet nagyon szép és romantikus.

Kudra 2009.08.13. 15:25:27

@Tws: Jogos, nyilván ez egy emberi tulajdonság.

@picilany: Bár kissé arrogáns lehettem, de a történeted, nagyon szép. Szerintem eddig a legjobb a bejegyzések közül. Van egy blog, amit nem régen kezdtem el írni, csak romantikus történeteket teszek fel, megengeded, hogy feltegyem: romantikus-hosszerelmes.blogspot.com/

Kudra 2009.08.13. 15:26:31

No, az előző két bejegyzéssel tuti nem bizonyitom, hogy 140-es vagyok.

Kudra 2009.08.13. 15:39:22

@picilany: Azért ahogy látom, már viszed a pálmát 58 beszólással.

JamesBotond 2009.08.13. 15:57:38

(Nem olvastam el az előttem lévő 57 kommentet, elnézést ha vkiével fedésben lenne)
- egy (értsd: 1.0) alkalommal elhozta Andrást
- ezt követően már csak egyszer (1.0) találkoztunk
---------
grand total = 2.0

pár sorral lejjebb:

"A levegő csak úgy izzott körülöttünk. Nem lehet leírni milyen érzés volt…7 év után újra látod azt az embert, akibe annyira szerelmes voltál gyermek fejjel, aki miatt álmatlanul forgolódtál éjszakákon át az ágyadban [...] Az érzelmek ismét a felszínre kerültek."

Milyen érzelmek? 2.0 találkozás? Ez kb. annyira elég, mint ahogy minden lány kötelezően szerelmes volt brúszlíbe, vagy millivanillibe vagy kovácsákosba, esetleg pieróóóba...

Ha egy ilyen villanás után felnőtt(ebb) fejjel (vö 24 évesen, bár aki 24 évesen már férjhez megy, az sztem még nem nőtt fel egészen, de ez megint másik történet) még mindig az ilyenektől borsózik, és ilyen borsókkal a hátán akar férjhez menni, hát azzal lesz még baja a leendő férjuramnak.

Izaura meg Leoncijó úr története után talán még "ari" a sztori meg 7 év meg minden, inkább ez, mint Győzike, de sztem ennél sokkal de sokkal érdekesebb dolgokat is hozott már az élet az iwiwhez meg úgy általában a nethez köthetően.

aLEx 2009.08.13. 16:07:27

@Tws: "...miből gondolod, hogy tökéletes pár lennének? Azért mert együtt álmodoznának? Nem értem, ezt kérlek fejtsd ki."
Pontosan úgy gondolom, ahogy Te. Lehet, hogy én is naivan látom, de hajlamos vagyok idillt feltételezni.

Az a véleményem, ebbe még Júlia sem lehet biztos, ez csupán egy lehetőség. Júlia akkor este a randin azt érezte, hogy ez a nagy találkozás. Ha mégis megijed, örökre egy elszalasztott lehetőség marad a számára, amiért sok szemrehányást fog tenni önmagának és talán a vőlegényét is vádolni fogja vele (jogtalanul).

A helyes magatartás az volna, ha nem kötelezné el magát se pro, se kontra. Megbeszélné a vőlegényével a dolgot (ami amúgy is alapvető kötelessége volna - szerintem!). Nem tenne semmi elhamarkodottat a jegyessége ELLEN, de a vőlegénye tudtával és beleegyezésével randizgatna Andrással, amíg jobban meg nem ismeri és dönteni nem tud. Ez kétesélyes dolog: 1. sikeresen felébred az álmaiból és megnyugodva tér vissza a jegyeséhez (ez esetben a jövőben nem tehet szemrehányást sem önmagának, sem a vőlegényének); 2. megerősítve érzi magát abban a meggyőződésében, hogy András az igazi.

Andrástól Júlia helyében türelmet várnék, hisz meg kell értenie a nehéz döntési helyzetét. A vőlegénytől is türelmet és megértést várnék, HA IGAZÁN SZERETi. Ha nem, akkor a vőlegény fogja kirúgni Júliát, viszont akkor Júliának nincs mit bánni rajta. Sajnálnám kimondani, de ha a vőlegény nem értené meg Júlia emberi gyarlóságát, akkor a jövőben sem számíthat a gyarlóságai megértésére.

Júlia a két ló között a földre eshet. Ez a helyzet. Júliának viszont meg kell értenie, hogy a jegyessége nagyon gyenge lábakon áll, ha egy 7 évvel korábbi álom ennyire erősnek bizonyul. Ezt feltétlenül tisztáznia kell önmagával, különben a leendő házassága a vőlegényével valószínűleg eleve kudarcra van ítélve!

A vőlegényt pedig megilleti az őszinteség Júlia részéről! Júliának eleve tisztáznia kell önmagával, hogy képes-e őszinte és becsületes lenni a jegyesével szemben!

aLEx 2009.08.13. 16:12:16

@Kudra: Nekem is kissé kusza a dolog, ezért kérdezem: Panni CsP a blog szerzője, Júliának nevezte el a főhősét. Azonos volna "picilany"-nyal?

Én úgy értettem, hogy Panni önmagáról ír Júlia néven, "picilany" egy hozzászóló személy (aranyos lehet a 157 centijével!).

aLEx 2009.08.13. 16:19:41

@JamesBotond: "grand total = 2.0"

Szerintem is jól értetted és jól értelmezted a történetet, "grand total = 2.0" alkalom után a kislányos romantika erősebbnek bizonyult a valóságnál.

Egy okkal több, hogy Júlia még egyáltalán ne menjen férjhez, korai neki még egy kötelezettségekkel járó jegyesség is! Jobban teszi, amíg megvárja, hogy felnő! Jobban teszi, ha Andrással álmodják tovább a gyerekkori álmaikat!

Júliának ezt becsülettel be kell vallania önmagának is és a vőlegényének is! Ez volna az egyetlen tisztességes és korrekt FELNŐTT lépés a részéről.

picilany 2009.08.13. 16:32:08

Kicsit elvesztettem Ariadné fonalát...
Semmi közöm nincs a történet írójához. Kudra te rosszabb vagy mint egy betonkeverő.
aLEx: "picilany" egy hozzászóló személy (aranyos lehet a 157 centijével!).
a jóból keveset adnak:) :P
és bóknak fogom fel:)

aLEx 2009.08.13. 16:52:24

@picilany: Bóknak is szántam!
Mi az, ami jó és keveset adnak belőle?
A testmagasság? És mi lesz az alacsony srácokkal?Ők kifejezettel a pici lányokat kedvelik!

Sajnos én sem vagyok túl magas... (Mindösszesen 173 cm... voltam a sorozáson. Ma már megyek összefelé.)
A múzsámban pont az volt a legjobb, hogy elfért az állam alatt.

Tws 2009.08.13. 16:57:20

@Kudra: Tényleg összekevertél valamit! :) Nem picilányé a történet, hanem Júliáé. Egyébként PanniCSP egy szerkesztője az oldalnak, ahogyan rajta kívűl még néhány ember. Ő csak felteszi a beküldött sztorikat az oldalra, ezért látható a neve, maga a történet írójának anonim a kiléte. Nézzétek csak meg a többi történetet, van ahol fiú meséli el mi történt vele egy szórakozóhelyen és ott is PanniCSP neve látható. :)
Amúgy valóban érdekes a közel 60 hozzászólás:)

picilany 2009.08.13. 17:14:32

Hűűűű micsoda felfedezés:O
kicsit több másjellegű blogot is kéne olvasnotok... figyelmetekbe ajánlok néhányat.
Például hasonló jellegű, illetve szinte ugyanaz (lekoppintotta az csajokÉspasik.blog.hu)
szakitshabirsz.blog.hu
de van egy művész barátom aki vezet egy blogot, azt is érdemes olvasni néhanapján
lookatmylife.blog.hu
persze én is írok blogot, sokkal szubjektív, személyesebb, mint hogy akárki is olvassa... mert oda inkább odakell tévedni:) nem pedig reklámozni.

aLEx: igen a testmagasságomra értettem. :) de én a magas fiúkat szeretem... 175től 185ig bezárólag...
nálam aztán nem nehéz magasabbnak lenni...
de láttam már fiút akivel egyvonalba volt a szemöldökünk... nagyon sajnálom az alacsony fiúkat.
És úgy gondolom a te 173-dal egy teljesen átlagos férfi magasságot képviselsz:)

JúliaLoveStory 2009.08.13. 17:20:52

Sziasztok! A történet sajnos az enyém...Végigolvastam a hozzászólásaitokat ( kicsit meglepődve tapasztaltam milyen sok komment született ), olykor szomorkodva, olykor nevetve, de legtöbbször úgy éreztem igazatok van. Különösen két ember látja át a helyzetemet így látatlanban is. Nekik különösen szeretném megköszönni a hozzászólásaikat, gondolataikat, mert úgy érzem támaszt nyújtottatok nekem, segítettetek abban, hogy megtaláljam azt az utat, amin el kell indulnom ahhoz, hogy teljes életet élhessek. Azt az utat, amely a tisztesség útja, azt az utat, amely a legközelebb áll hozzám.
A történetnek van folytatása ( és nagyon úgy érzem még lesz is :( ) már aznap volt mikor először olvastátok...Annyit megjegyeznék, hogy minden egyes szava igaz a történetnek, minden így történt ( sajnos ). Utólag visszaolvasva viszont rájöttem, hogy egy-két helyen kicsit pontatlanul fogalmaztam ( lásd: nem egyszer találkoztunk 7 évvel ezelőtt,csak miután megkértem Balázst, hogy beszéljen az érdekemben azután volt már csak egy találkozás ), de sajnos a történet megesett velem, minden igaz benne. Igazán akkor látnátok át teljesen a helyzetet, ha András is leírná nektek a maga szemszögéből a történteket, de erre sajnos nem nagyon látok esélyt..
Összegezve a mondandómat: köszönöm, hogy ilyen kedvesek vagytok, hogy ennyire próbáljátok megoldani a problémámat, nagyon hálás vagyok érte és hiszitek vagy sem, nagyon sokat segítettetek nekem.

aLEx 2009.08.13. 17:25:03

@Tws: Kösz az eligazítást, én még csk most ismerkedek blog.hu-val.

aLEx 2009.08.13. 17:31:03

@JúliaLoveStory: OK, a kis hibák el vannak nézva.

És? Most el akarsz menni? És a történet vége?
Amúgy ha elmennél, akkor minden jót és sok sikert!

aLEx 2009.08.13. 17:37:16

@picilany: Belepillantottam a blogodba, tényleg nagyon elvont, de érdekes! Sajnos most elég elfoglalt vagyok (éppen költözködés közepén állunk), de ha lesz időm, majd meglátogatlak!

A testmagasságoddal ne légy kishitű, a magas srácoknak nem akadály egy alacsony lány! Ismertem olyan - egyébként nagyon összeillő és aranyos - párt, ahol a lány a fiú hóna alatt elfért.

JúliaLoveStory 2009.08.13. 17:38:28

@aLEx: Kedves aLEx! Nem szándékozom elmenni, de ,mint hogy az én történetemről van szó nem igazán szeretnék hozzá kommentet fűzni. Most már én is tudom mit kellett volna anno 7 éve vagy akár a közelmúltban tennem, így hát kommentjeimmel csak saját magamat okítanám ki. Ehelyett inkább okítsatok ki ti. A történetnek azóta lett egy folytatása, és jelen pillanatban is érlelődik egy "újabb folytatás", amit érdeklődés fejében szívesen megosztok veletek.

aLEx 2009.08.13. 17:48:54

@JúliaLoveStory: Hát ne is kommenteket fűzz a sztoridhoz, hanem meséld! Úgy, ahogy volt. Nagyon kíváncsiak vagyunk rá és várjuk a folytatást!

picilany 2009.08.13. 17:52:45

aLEx: odatévedtél?:)
a testmagasságomat elfogadtam már 11 éves korom óta:) nem zavar, hogy lábújjhegyen állok, ha ölelni szeretnék:)

aLEx 2009.08.13. 18:05:25

@picilany: Tudod egy férfi egy picit nőt igazán tud a tenyerén hordozni!
Azért ez is szempont, ezen a téren Te előnyt élvezel!
Ha már egyszer nagy levegőt veszel és lábujjhegyre állsz, akkor már igazán könnyű lehet fölkapni Téged!

Alex Hitchens 2009.08.14. 08:58:25

@Tws: Te tényleg nem veszed észre,hogy csak egyszer találkoztak.:) Balázzsal többször is ez igaz,de ki van emelve,hogy Andrást csak egy alkalommal hozta el Balázs. A lánynak pedig nem Balázs,hanem András tetszett.

Ez elég érdekes hozzáállás. Attól,hogy nekem nem tetszik,miért ne írhatnék ide? Már elnézést,de elég messze állsz attól,hogy meghatározd hova kommentáljak,és hova ne.:)

Alex Hitchens 2009.08.14. 09:04:06

@Tws: Tehát,ha odavan biggyesztve a szöveg elejére,hogy ezt a történetet az élet írta,akkor biztos igaz?:) Egy jó tanács: ebben a gonosz,képmutató világban nem kell mindent első blikkre,első szóra elhinni.

Szerintem igenis túlzó,és életszerűtlen. Én bízom magamban annyira,hogy meg tudjam különböztetni mi igaz,és mi nem. Aztán elképzelhető,hogy neked van igazad,de szerintem nincs olyan érv,amivel meg tudnál győzni.

Tws 2009.08.14. 10:13:18

@Alex Hitchens: Eszem ágában nincs Téged meggyőzni, mert ,mint mondtam, ami engem nem érdekel, azzal nem foglalkozom! :o :D

Kudra 2009.08.14. 10:40:05

@JúliaLoveStory: Hajrá Júlia, veled vagyunk. A te életed rólad szól!

aLEx 2009.08.14. 12:10:13

@Alex Hitchens: Szia Alex!

Írod: "Szerintem igenis túlzó,és életszerűtlen. Én bízom magamban annyira,hogy meg tudjam különböztetni mi igaz,és mi nem."

A nők romantikusak. A fiatal lányok ezen túlmenően még álmodozóak is! S ettől a ponttól kezdve sokszor nem az számít, mi az életszerű.

Mi férfiak hiába vagyunk mások, hiába vagyunk realisták, a saját boldogságunk a nők romantikus hajlamainak is függvénye. Ezen oknál fogva az életszerűtlent kell elfogadnunk objektív tényezőnek! Ha erre nem vagyunk képesek, a párkapcsolatainkban talán eleve kudarcra vagyunk ítélve!

Sráckoromban én is sokat álmodoztam, ettől lett az érzelmi világom olyan, amilyen. Álmodoztam arról, ami számomra elérhetetlen volt. Amit elérhettem, ott volt is esély, hogy megtapasztaljam a valóság és az álmaim közti különbséget.

Júlia most ott tart, hogy szembesítheti a kislányos álmait 7 évvel később a valósággal. Ha megfosztja magát az álmaitól, ha elnyomja azokat, ez realista megoldás, de a lelkében biztos szegényebb lesz.

Tws 2009.08.14. 12:42:37

" Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, de amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem..." Milyen igaz!:)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.08.14. 12:57:59

Közben váltottunk egy levelet a folytatás lehetőségéről Ildikóval, a történet beküldőjével. Nyitottnak tűnik arra, hogy megossza velünk a leírtak után történteket, így ha készül egy újabb írás azt soron kívül beposztoljuk majd.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.08.14. 13:31:08

Közben leveleket váltottunk Júliával, és ha minden igaz hétfő reggel olvasható lesz a történet folytatása.

aLEx 2009.08.14. 13:42:12

@Panni CsP: Köszi, akkor hétfőn várjuk Júlia folytatását!

Alex Hitchens 2009.08.14. 22:46:49

@aLEx: Szia Druszám!:)

Értem,hogy mire gondolsz. Előfordul néha,hogy emlékeinkben másként látunk dolgokat,ahogy valójában történtek. Hajlamosak vagyunk érzelmeinket felnagyítani. Belemagyarázni a történtekbe olyan dolgokat,amik meg sem történtek.

Írásaim alapján biztos nem látszik,de én is egy álmodozó srác vagyok,aki nem veti meg a romantikát,és az érzelmek kimutatásából adódó boldogságot,a szeretet megosztását másokkal.

Viszont ez a történet szerintem olyan logikátlan. Elolvasom,és az az első gondolatom,hogy itt valami sántít. Bár ez annyira nem nagy baj,mert egész jó beszélgetéseket indított el ez a sztori.:)

picilany 2009.08.15. 00:10:55

én is így gondolom:)

aLEx 2009.08.15. 03:23:58

@Alex Hitchens: Egyetértünk, de azért rámutatnék egy különbségre!

"Előfordul néha,hogy emlékeinkben másként látunk dolgokat,ahogy valójában történtek."
Nos, Júlia történetében 7 évvel korábban NEM TÖRTÉNT SEMMI! Nem is találkoztak. Csak egy kislány elkezdett álmodozni...

Júlia 24 éves korában találkozik Andrással. Felrémlenek benne az emlékek. Nem a történtekre emlékezik vissza, hiszen nem is történt semmi, hanem a saját álmaira. Az álmait viszont nem változtatja meg, azok változatlanok. Nem tudunk róluk semmi konkrétumot, de egy 17 éves lány álmai hihetőek, életszerűek és akár meg is történhettek volna. A lány fantáziája szerint bizonyosan. Sőt, a 7 évvel későbbi találkozás igazolja, hogy tényleg megtörténhettek volna.

Ha Júlia a történtekre emlékezne torz módon, az életszerűtlen volna. De ő az álmaira emlékszik, s ő valóban álmodott, azokra visszaemlékezni teljesen életszerű.

Alex Hitchens 2009.08.15. 10:34:44

@aLEx:

Jó dolog,amit írsz,de én ezzel nem tudok azonosulni. Volt már olyan,hogy nekem is volt egy hasonló esetem. Egy szórakozóhelyen összefutottam néhány ismerőssel,és leültem az asztalukhoz. Voltak az asztalnál számomra idegenek is,köztük egy gyönyörű,szép mosolyú lány. Én beszélgettem az ismerőseimmel,miközben ő is beszélgetett az egyik barátnőjével. Elkezdtem hallgatni,hogy ők miről beszélgetnek. A K-pax című filmről vitatkoztak,pontosabban annak végéről. Ismerem azt a filmet,így egy megfelelő pillanatban én is bekapcsolódtam a beszélgetésbe. Ennek mezsgyéjén elindult egy olyan fél órás beszélgetés vele,amiben természetesen több témára is kitértünk. Ezután azt mondta,hogy neki haza kell mennie. Elkértem a számát,de nem adta meg,mondván,hogy neki barátja van.

Ezek után mind a mai napig nem láttam őt,pedig ennek már 4 éve. A találkozást követő napokon sokat gondoltam rá,volt olyan,hogy órákig nem tudtam elaludni éjszaka,mert emlékeimben folyton az ő arca köszönt vissza rám. Viszont így négy év távlatából,már nem érdekel az egész. Ha tegyük fel 3 év múlva találkoznék vele valahol,akkor ő is csak egy lenne a sok közül. És ha nekem akkor már menyasszonyom lenne,akkor még csak meg sem fordulna a fejemben,hogy kettőnk között lehetne valami.

aLEx 2009.08.15. 16:46:30

@Alex Hitchens: Érdekes a történet a gyönyörű, szépmosolyú lányról, akivel olyan jó volt a beszélgetés. érdekes gondolati játék, hogy milyen volna egy új találkozás vele.

Van, amikor az ember újra összefut egy régi arccal a diszkóban. Csak rápillantasz, azonnal tudod, hogy semmi jelentősége, régen nem érdekel már. Ilyenkor az ember inkább csak arra gondol, csak nehogy bekavarjon a mostani partneromnál. És igyekszel elfordulni gyorsan...

Van viszont olyan, aki szép emlék volt, mégis elfeledted. Sok más történt közben az emberrel, ami kiszorította az emlékét. Régóta nem is gondoltál már rá. Aztán váratlanul újra találkoztok é újra megérint az az érzés (na nem a régi emlékek), hogy ezzel a nővel egy hullámhosszon vagyunk!

Véleményem szerint a K-paxos lán az érdeklődésedet újra felkeltené, ha lehetőséged volna újra beszélgetni veled. 7 év eltelte után persze megteheted, hogy tudatosan kitérsz egy ilyen beszélgetés elől. Konstatálni fogod, hogy gyönyörű a lán, hogy szép a mosolya, de ez önmagában nem hat rád elsöprő erővel, hisz kontrollálod önmagadat és uralkodsz az érzelmeiden. Véded a menyasszonyodat és önmagadat a kísértéstől. Általában ez az egészséges elfojtó mechanizmus működik egy értelmes embernél. De ha adsz egy esélyt a K-paxos lánynak és magadnak, akkor öt perc után újra el fog bűvölni az értelmi képességeivel és a beszélgetéssel. Hisz pont egy olyan nő, akire Te vágysz.

Alex Hitchens 2009.08.15. 19:05:17

@aLEx:

Be kell vallanom,az mindenképpen látszik,hogy tapasztaltabb vagy nálam...:)

Igazad van,nálam valószínűleg beindulna egy védekező mechanizmus,és még az esélyt sem adnám meg arra,hogy újra elbűvöljön. Viszont úgy gondolom,hogy történhetne bármi,egy hosszabb idő eltelte után már nem tudna ugyanolyan hatást kelteni rám,mint anno az első találkozásunkkor.

Bár az is igaz,hogy most amikor érzelmileg biztonságban vagyok másképp gondolkodok,és lehet,hogy ha újra látnám a lányt,akkor újra elbűvölne.
Mindenesetre sikerült elbizonytalanítanod.:D

aLEx 2009.08.15. 22:02:06

@Alex Hitchens: ne aggódj, ami késik, nem múlik!

Nem kunszt tapasztaltnak lenni 55 évesen. Bár még most is tanulok, még sokkal fiatalabbaktól is szíves örömest.

Amikor az egyetemet befejeztem, megvolt a múzsámmal az eljegyzésünk,majd rövidesen a házasságunk is. Akkor én is azzal a tisztességes szándékkal álltam az életnek, hogy számomra kísértés nem létezik. Kísértés volt, de elfojtottam magamban.

Az igazi válság a 40-es évek válsága, amikor az ember 39-ből negyvenbe fordul. Hirtelen döbbenet az érés, hogy leélted az életed felét és kérdés, hog maradt-e még 40 éved. Ekkor az ember csinál egy számvetést, hogy mit kaptam az élettől 40 év alatt. A negyvenes évek válsága egy kérdés önmagadnak: ennyi volt az egész?

Ettől a döbbenettől esik pánikba az ember és kezdi el hirtelen újra habzsolni az életet. megszűnnek a jól eltervezett fékek, a tisztességes szándék, hogy márpedig Te a feleségedhez hű és korrekt, szerető partner leszel. A házasságok nagy része ekkor megy tönkre.

Állandóan a múzsámat emlegetem. Ő volt számomra az ideális partner, az igazi társ. Mégis elvesztettem 40 éves fejjel! Talán Te ebből tanulsz...

Alex Hitchens 2009.08.16. 12:33:13

@aLEx:

Most,hogy már tudom korodat,csak azért maradok a tegezésnél,mert fórumokon ezt írja elő az etikett.:) Én 21 vagyok,tehát bőven van még mit tapasztalnom. Bár néha már én is elgondolkodom azon,hogy valamivel több mint két évtizedet leéltem már,és olyan hamar elment ez a néhány év. Néha az ember csak belefeledkezik a mindennapokba,és csak azt veszi észre,hogy megint eltelt egy év.

Ha nem érzed túl indiszkrétnek a kérdést,most,hogy álltok a múzsáddal? Beszéltek még egymással?

kata07 2009.08.16. 20:36:28

@Kudra: Sziasztok!
Az én szemem igazán az ikeás fészekrakó ösztönön akadt meg, gondolom azért,mert - bár talán nem onnan vetted - de a kedvenc filmemből van, aminek lassan minden szavát tudom. :)
És szerintem Neked van igazad, akárhány embernek nem tetszik a véleményed, meg akárhányan mondják, hogy nem szabad biztosat a bizonytalanért elhagyni.Na de egy életen át azon gondolkozni, hogy mi lett volna ha...
23 vagyok, és most is, sőt valószínűleg egy év múlva is az András mellett döntenék. Lehet megbántam, de igaz szerelmet ritkán talál az ember, minden percét élvezném. Még akkor is, ha esetleg rövid kapcsolat lenne belőle.
De mi van ha Ő az igazi? És ha az igen kimondása után derül ki? Nem egyszerű, de én a szívemre hallgatnék. :)

EE|33 2009.08.17. 03:19:23

Üdvözlök mindenkit!

A sztorit végigolvasva, és a helyzetbe belegondolva ún. coitus interruptus (közvetlenül az elélvezés előtt megszakított közösülés) okozta kielégületlenségérzés lett úrrá rajtam. Bár "Júlia" remélhetőleg hamarosan felteszi a sztori folytatását, azért néhány dolog számomra nem egyértelmű...

"Ezt követően már csak egyszer találkoztunk. Egy esős délutáni napon értesítést kaptam a kollégium portásától, hogy a bejáratnál vár engem egy fiú, de mire leért nem volt ott senki…"
[?]: Mi történt ez alatt a "már csak egy-" (összesítve a 2.) találkozás alatt Vagy ez a találkozás - egy olyan sráccal akitől már-már lángra lobbannánk - annyira jelentéktelen volt, hogy említést sem érdemel? Én ezt így el nem tudom képzelni.

"Balázs"-ról a történetben mindössze annyit tudunk, hogy "Júlia" vőlegénye volt, nem tartotta meg egyikőjüknek sem a tett ígéretét, mert nem játszotta a postást (e tette alapján mindössze feltételezni tudom, hogy talán sejthetett valamit "Júlia" és "András" kölcsönös szimpátiájáról, és féltékeny lett, vagy csak egyszerűen nem foglalkozott egyikőjük kérésével sem - bár számomra a barátom/-nőm kérése ált. szent), így feltételezem egyik fél sem kapott választ a "Balázs"-on keresztül feltett kérdésre. Ha belegondolok, ez lehetett egy ok arra is, hogy Júlia nem mert beszélni vele a dologról, mivel "Balázs" ezzel talán sunnyogott mindkettejük előtt. Ha így történt (túl sok a "ha" és a "talán"), akkor "Júlia" is hogy legyen őszinte vele.
"aLEx"-nak abban úgy érzem teljesen igaza van, "a kapcsolat alapja a bizalom, a bizalom alapja pedig az őszinteség". Tényleg tisztázni kellene a dolgokat "őszintén" a vőlegénnyel, csakhogy a sunnyogás megöli az őszinteséget! Balázs viselkedéséről EGYETLENEGY hozzászólást nem láttam, mert mindenki CSAK a "Júlia-András" párosra fókuszált, holott "Balázs" viselkedése is érdekes lehet, ugyanis, ha már akkor sejt(het)ett valamit a dologról, s tegyük fel, szándékosan nem közvetített kettejük közt, akkor talán hogy reagálna most, ha a "Júlia" most tisztázná vele a kapcsolatukat!? Szerintem nem jól, és tartok tőle, hogy az ő részéről éppen emiatt nem működne a "nyitott kapcsolat".

Nagyon várom a folytatást, pedig még csak az imént olvastam el ezt a blogot, és egyébként nem szeretek olvasni!!!

aLEx 2009.08.17. 04:26:39

@Alex Hitchens: A tegeződés teljesen természetes, meg is haragudtam volna, ha most előbújt volna belőled az udvariasság. Ahol én élek, ott még a vezérigazgatót vagy a cégtulajdonost is tegezzük és a keresztnevén szólítjuk.

A múzsámmal mindennapos kapcsolatban vagyunk, ma is a legjobb barátom. A levelezésünk külső winchesteren van elmentve, csak az idén több kilométer terjedelmű. Rengeteg fájlt küldünk egymásnak, zenét stb. A blogjaiban részt veszek és beírogatok. Ha valakire igazán számíthatok az életben, az Ő.

Ma már mindketten tudjuk, hogy nem kellett volna büszkeségből és rosszul értelmezett önérzetből elválnunk. A közös gyerekeinkkel szemben mindkettőnket gyötör lelkiismeretfurdalás emiatt.

aLEx 2009.08.17. 04:32:47

@kata07: Nehogy azt hidd, hogy 55 éves fejjel elítélnélek a 23 éves fejjel alkotott véleményedért.

Teljesen igazad van abban (csak azt nem tudom 23 évesen honnan lehet erről olyan magabiztos véleményed), hogy igazi szerelmet ritkán talál az ember. Szerencsés az, akinek életében akár egyszer megadatik ez. Sokan csak hisszük, hogy amivel találkoztunk, az szerelem.

aLEx 2009.08.17. 04:51:11

@EE33: A coitus interruptusban igazad van (jót derültem a találó megfogalmazásodon!).

Júlia fogalmazása helyenként kicsit pontatlan, ezt levelében jelezte is. A 2. találkozás Andrással vélhetően szintén Balázséknál volt és feltehetően ugyanolyan "ártatlan" és "szégyenlős", mint az első. Ezt csak Júlia egyéniségéből próbálom következtetni, illetve a saját világképemet magyarázom bele Júlia történetébe. Nekem ez hihető, mert úgy látszik vonzódom a Júliás lelkületű dolgokért.

Félreértetted, Balázs nem volt és ma sem azonos Júlia vőlegényével, hanem csak egy epizódszereplő a történetben, Júlia barátja (vagy inkább haverja) volt. Csak később vált világossá Júlia számára is, hogy Balázs féltékenységből nem játszotta el a postást. A jelenlegi helyzet szempontjából Balázs 7 évvel ezelőtti cselekedeteinek erkölcsi megítélése teljességgel érdektelen.

A vőlegényről viszont valóban nem tudunk semmit. Vele kapcsolatban is érdeklődéssel várom a folytatást.

Kudra 2009.08.17. 10:24:26

@kata07: Felejtsd el azt a rohadt kanapét! :)

EE|33 2009.08.17. 14:35:01

@aLEx: Tehát akkor "Balázs" NEM UGYANAZ A SZEMÉLY mint a vőlegény... okés, elég félreérthető volt. Már csak azért is, mert a történetet továbbolvasva számomra nagyon úgy tűnne, s ez alapján hajlamos lennék úgy hinni, mintha az ő tulajdonságait körvonalazta volna "Júlia" a folytatásban.

LINK: csajokespasik.blog.hu/2009/08/17/meg_mindig_nem_mondhatom_el#more1310562

"András"-t ilyen "nem merem", izgulós, romantikus típusként körvonalazom, akinél lehetséges, hogy gyerek és fiatalkorában nem megfelelő (elsősorban érzelmi) támogatást kapott szüleitől, de a helyében - ha már egyszer odamentem egy célért - még ha a nemkívánatos unokatestvér el is riasztana, akkor addig úgy teszek, mintha elmennék, amíg ő is elmegy - addig max. meghúzódom valahol, amíg kijön, vagy valami. (Nemcsak) Belőle (de sokakból itt a mai világban) a kitartást hiányolom, de nagyon.

@JúliaLoveStory: "Júlia"! Nem körvonalaznád egy kicsit a vőlegényedet? Ki is ő, mióta vagytok együtt...stb.? A folytatás voltaképpen a vele való szakítási kísérletedről és az ezt körülvevő féltékenykedéséről szól, róla pedig szinte semmit nem tudunk ezen kívül. A ti kapcsolatotok előzményéről mindössze annyit írsz, hogy: "Alig 3 hónapja voltunk együtt, amikor összeköltöztünk, egy évvel később eljegyzés."

kata07 2009.08.18. 00:30:56

@aLEx: Örülök, hogy tapasztaltabb fejjel is nekem adsz igazat. Legalább nem érzem azt, hogy ösztönlény lennék. Hogy honnan tudom ilyen magabiztosan? Szerencsés voltam egyszer. Megtaláltam az igazi nagy szerelmet, csak sajnos el kellett engednem. Mert aki szeret, az elengedni is tud. Lehet én is tudnék írni egy olyan magas olvasottságú bejegyzést mint Panni. :)
Csak még gyűjtöm az erőt.:) Viszont ha visszatérne akármikor, nem érdekelne sem barát, sem vőlegény, sem férj, sem azok az akadályok, amik most közénk álltak. Esetleg ha gyermekeim lennének, akkor gondolkoznék. Azt hiszem, hogy most sokan el fognak ítélni.

kata07 2009.08.18. 00:32:20

@Kudra: ...a küzdelem kétszemélyes!
És ez kicsit kapcsolódik a témához is. :)

kata07 2009.08.18. 00:33:14

@Kudra: •Ne akarj mindent megszerezni, ne akarj tökéletes lenni. Te...egyszerűen csak élj a világba. Hadd jöjjön, aminek jönnie kell.

kata07 2009.08.18. 00:36:29

•Csak akkor tehetsz meg mindent, hogy ha már semmid sincs!

Ez a kedvenc, és befejezem az idézetek bepakolását! Elnézést mindenkitől. :)

Kicsifiú 2009.08.19. 02:49:51

Kedves író.^^ezt kérlek olvasd el.
Ahogy az elözők, én csak miattad regisztráltam ide. DE nem azért ,hogy beszóljak, hanem hogy megvédjelek, és elmondjam a véleményemet. :D nos a véleményem az, hogy ez egy nagyon szép történet, nekem nagyon teccik. 7 teljes év után egymásra találni. :)
Nos a rossz kommentálóknak meg üzenem, hogy:
1.Szerinem iwiw-es társkerin nem olyan vészes fenn lenni házasként. Jó buli, haverok gyűjtése. :D
2. ,, Találkozok is meg csalok is? " Hát képzeld ez nem számít megcsalásnak. Képzeld el, hogy 7 éve azzal a lánnyal találkozol, akibe annó beleszerettél,és sokáig vártál rá. Egy találkozás, egy kis séta, és egy csók még nem a világ vége. nem számít megcsalásnak. :D
Am meg belehet ám fejezni ezt a ,,nők..." dumát, mert a pasik szoktak általában félre lépni. szal jah. :D
Nah az írónak még annyit, hogy nagyon sok boldogságot a házasságba, és sok szerencsét ehhez a "régi barátsághoz":)

JúliaLoveStory 2009.08.19. 11:37:26

@Kicsifiú: Köszönöm a hozzászólást és "jó kívánságokat"...

Rókalány Zsanett 2009.08.19. 14:13:08

Pontosan helyt álló erre az estre az a szó :fiatalság!
Egy szóval sem mondta hogy nem szereti a vőlegényét!Gyerek szintén nem szerepel a storyban!És igen csodálatos érzés lehetett átélni de azt írta nem lehet semmi mert ő menyasszony!Nem lépett le ezzel a pasival!És nézzetek magatokba az a csók valóban ennyire felháborító??Ti és őszintén lássátok be lehet ti sem hagytátok volna ki!sőt talán azért vagytok így felháborodva mert lehet hogy ti sem vagytok tökéletesek és ti estetek már rabul a csábításnak és nem a sexre gondolok!Hanem csak egy csókra!A tiltott gyümölcs édesebb mindig és azt gondolom hogy lehet hogy már nem fog vágyni a másikra.Arról nem is beszélve hogy a csajok és pasik alkalmazásban én is fent vagyok!És nagy koppanás volt számomra mikor kiderült hogy társkereső oldal!Idősek,gyerekek is vannak fent mert nem love.hu az oldal neve hanem csak annyi hogy:Csajok és pasik!!!
Mielőtt ítélkeznél nézz magadba hogy te mit tettél volna vagy te mit éreztél volna!Vagy hogy te léptél e félre?Na és egy csók után megtudtál e állni??
tisztelet a kivételnek!!!

Kudra 2009.08.19. 17:49:28

@kata07: "Ez a buli mindenkié :)"

"Vissza akarsz menni a kéglidbe, tévét nézni? Vagy végezni a tetves munkád? Egy nagy lóf.szt!"

Boros 2009.08.20. 02:22:53

át tudom érezni a dolgot..

szmercs 2009.08.21. 19:57:34

@Panni CsP: Epekedve várom a fojtatást.

J. Daniel 2009.08.23. 16:31:45

Jajjj! Ne folytassátok, mert mindjárt elbőgöm magam .... a röhögéstől

K.D. 2009.08.27. 10:06:58

Sziasztok.

Én most nem értem most akkor most kihez ment hozzá akibe szerelmes volt fülig vagy másik sráchoz ????????????

adruszka 2009.08.29. 11:09:37

Ez a történet nagyon szép volt. Teljesen átérzem az érzéseidet..velem is hasonló történt.
Próbálj tovább lépni..ennek így kellett történnie.

wirgÓ 2009.09.03. 16:35:01

Ez nagyon szép történet. de én elkeseredtem a végén.
nem bántad meg hogy férjhez mentél?
én nekem is hasonlo a sztorim de nem házasságal.
Van barátom és szeretjük egymást.
Suliba járok és oda jár az egyik srác aki általánosban ismertem meg persze fölöttem jár. hát a középiskolában közelebbi kapcsolatba kerültünk egymással amikor még nem volt barátom persze. aztán egyre kevesebbet találkoztunk és amikor felmerült a kértés több honap után hogy most akkor igazábol mi is van köztünk anyiit mondott hogy neki dolgoznia kell és h késöbb ö lenne a bunko. ez ennyiben is maradt nagyon csalodott voltam és sokáig nemtudtam aludni miatta. és most hogy ismét elkezdötött a suli mikor elöször megláttam 1000rel vert a szivem majd irt levelet iwiwen hogy nagyon sajnálja azt ami történt de hogy meg volt rá az oka. és hogy szeretné ezt megbeszélni, egyeztessünk kinek mikor jo. azota még nem beszéltünk.

Lollypopp 2009.10.03. 09:09:38

jesszzus elolvastam és a végén h mennyasszony vagy.
Gondolom h milyen rossz érzés lehet=(
és tök fura h egy csomó mindenki itt mondja el a "tittkos" dolgait mert úgye hol máshol??!!

Tws 2009.10.03. 15:04:37

Hát valóban elég rossz lehet neki. De gondolom minda3uknak, de legalábbis neki meg a párjának. Engem még mindig érdekelne András verziója is.

Byu$ 2009.10.07. 21:39:35

Olvasom olvasom olvasom.... És a végén majdnem felsikítok, hogy miért nincsen vége?????? Várom a folytatást, és annyit tudok hozzászólni, ezt hívják érzelmi zavarnak:)
És én is kíváncsi lennék András változatára, hogy kiteljesedjen a kép...

Tws 2009.10.08. 10:55:06

@Byu$: csajokespasik.blog.hu/2009/08/17/meg_mindig_nem_mondhatom_el#more1310562

Ez a poszt folytatása. Olvasd el. :)

zsocc21 2010.04.12. 08:57:28

Bazmeg,én szegény pasidat sajnálom,aki eljegyzett és vélhatően szeret is te meg valami 7 évvel ezelőtti csávóval kavarsz.Az meg,hogy menyasszony létedre egy társkeresőn pasizol????PFFFFFFFF a pofám leszakad
süti beállítások módosítása