Óvatosan a vakrandikkal

2009. augusztus 13. 07:38 - csajokespasik

"Ez nem a te hibád. Azért jót beszélgettünk." – hatékony és udvarias lerázás, kemény pont a mondat végén, mentőöv a fuldoklónak, netán szöges deszka. Nem szeretjük hallani, de néha kénytelenek vagyunk mondani. Használjuk, amikor kell, mint ahogy az alábbi történet leleményes hősnője.

 

Néhány évvel ezelőtt, mikor szétmentünk az épp aktuális pasimmal, nagyon magam alatt voltam, és a barátaim rettentő jóindulatuk jeléül mindent megtettek, hogy gyorsabban túl legyek a szakításon, ezért vak randit szerveztek nekem, egy haverjukkal, aki állítólag pont hozzám passzolt. Minden mindegy alapon belementem, hogy találkozzak a fiatalemberrel. Egy felkapott kávézóba beszéltük meg a randit. Én a biztonság kedvéért kocsival mentem, hogy ha esetleg még sem a srác lenne álmaim hercege gyorsan le tudjak lépni. A kávézóba érve egy átlagos srác fogadott. Viszont már az első néhány percben kiderült, hogy nem kifejezetten beszédes. Körülbelül 25 perc alatt kimerítettük az összes létező beszédtémát, a hobbytól kezdve a munkán és az időjáráson át egészen a politikai helyzetig. A "beszélgetések" nagyjából hasonló forgatókönyv szerint zajlottak: Én: "És mit szoktál szabadidődben csinálni?" Mire ő: "Semmit." Én: "Na, de mégis!" Ő: "Hááát. Tévézek." Én: (Megörülök! Filmek! Végre egy téma, amiről lehet beszélni!) "És van kedvenc filmed?" Ő: "Nincs" Én: (Reménykedve) Esetleg kedvenc színészed? Ő: Ááá, nincs. Én (egyre kétségbe esettebben) "És milyen típusú filmeket szeretsz?" Ő: "Hááát, mit tudom én."

Na gondoltam, itt nekem ma nem sok babér terem, ezért udvariasan megköszöntem a meghívást, és mondtam, hogy nekem lassan indulnom kellene, mert még rengeteg elintézni valóm van. Akkor jött a tipikus kérdés, amire indulás előtt számítottam is: " Kocsival vagy?" Ó, hogy áldottam az eszem, amiért kocsival mentem, pont az ilyen "elvigyelek valahova?" típusú helyzetet megelőzendő. Kedvesen (és megkönnyebbülten) mosolyogva válaszoltam, hogy persze. Mire ő: "És elviszel?" Hát a mosoly pont olyan gyorsan olvadt le az arcomról, mint tavaszi napsütéstől az ereszalja. "Persze" mondtam kényszeredetten. És a csattanó akkor jött, mikor megérkeztünk a házuk elé. Én már vártam, hogy a srác végre kiszálljon a kocsiból, az meg csak ült, nézett ki a fejéből és nem szólt egy szót sem. Majd kb. 10 perc kínos csönd után (mikor én már lassan azt hittem elaludt itt mellettem vagy mi?) hozzám hajolt, mélyen a szemembe nézett és a következőt kérdezte: "Hát akkor most bejövök, vagy nem jövök be?" Na már most, mit lehet ilyenkor erre válaszolni? Kínomban legszívesebben felsírtam volna a röhögéstől. Majd ennyire futotta: "Ne haragudj, de azt hiszem, hogy pont ez a találkozás ébresztett rá, hogy még nem vagyok túl az exemen." Majd hozzátettem: "Ez nem a te hibád. Azért jót beszélgettünk."

 
19 komment
Címkék: bukta randi pasi bika

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr491294056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évis 2009.08.13. 08:46:52

Hát szija őszintén nem tok mit hozzá szólni csak annyit eszméletlenül sajnállak xD én nem bírtam volna vele annyi ideig xD és itt is láccik a nők mennyire kedvesek :) a másik meg sajnálom a szakításodat :) puszi évi a másik ha valaki ilyen helyzetbe kerül szerintem sose vigye haza mert sose lehet tudni mi sülki belőle :) szija

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.08.13. 10:38:41

nem, nem, nem és nem...kizárt dolog, hogy ilyen "férfiak" létezzenek. ilyen nincs. mégis mi az úristent várt a fickó? nekem be ne áll a szám, de még akkor is folyton azon parázok, hogy unalmasnak fognak gondolni, stb. de még egy tökéletesen sikerült randi után SEM lenne pofám hazavitetni magam egy csajjal.

2009.08.13. 13:48:27

voltam már hasonló helyzetben (legalábbis a kommunikációs részt tekintve)...én mondjuk közöltem a sráccal,hogy "öröm veled beszélgetni..." és mikor ezt megköszönte,fogtam magam felálltam és elbúcsúsztam...

JamesBotond 2009.08.13. 15:29:57

Akadékoskodó észrevételek:
1. kocsival tényleg gyorsabban el lehet tűnni egy randiról, mint bárhogy máshogy? pl. bicajjal vagy gyalog, metróval vagy taxival?
2. "A kávézóba érve egy átlagos srác fogadott." ez már az előítéletek ideje? :) vagy "átlagos külsejű"-t akartál érteni alatta? Ha olvasnék pszichológiát, lehet hogy azt gondolnám, hogy az első benyomásod projektálódott a metakommunikációdban, amitől a srác ilyen "nyomott" és szűxavú lett.. :) de nem olvasok.
3. "Persze" -mondtad kényszeredetten.. de ki vagy mi volt a kényszerítő tényező? Egyetértek Templomegerével, hogy önmagában a felvetés olyan arcátlan, hogy a kérés megtagadása a normális társadalmi reakció; még szerencséd h nem azt kérdezte egyenesen, hogy "és elviszel magadhoz, hogy legalább sz.xeljünk egyet, ha már a beszélgetés része befuccsolt?", mert ezzel a fölösleges udvariasságoddal akár erre is igent mondhattál volna...
4. mi történt a kb. 10 perc kínos csönd alatt az autóban? :D azalatt majdnem 600-ig el lehet számolni fejben.
5. számomra az 1-4 kissé szarkasztikus és cinikus megjegyzések, mert önmagában a szituáció olyan szürreális - annak ellenére, hogy el tudom képzelni, hogy gyakran előfordul mégis.. Az egyetlen nem szarkasztikus megjegyzésem: az ilyen embereken mint ez a Blind Date Guy (amellett, hogy feltételezem róluk, hogy valahol mélyen bizonyára megvannak az értékeik és valaki nagyon boldog lesz hogy az övéik lehetnek), nos az ilyen embereket tökéletesen arra "tartom" magamnak az életemben, mint Szergejt, Mr. Bean-t, Benny Hill-t és társait, vagyis hogy az emberi bénaságon, gyarlóságon, böszmeségen (dunántúli vagyok) és lúzerségen tudjak felhőtlenül nevetni.

"Epilógus"
Persze biztosan mindannyian el tudjátok képzelni, hogy statisztikailag legalább ennyi esetben van olyan, amikor a srác próbálkozik (egész normális) témák felvetésével, de vágyai tárgya csak hallgat, terel vagy passzol. Nekem 18 évesen volt egy barátnőm (kemény 1 hónapig), akinek nem ismertem volna meg a hangját a telefonban, mert folyton csak azt akarta, hogy én beszéljek, arra hivatkozva, hogy "úúúúgy szeretlek hallgatni". De 31 napig azért kitartóan hittem benne, hogy néha legalább dialógussá fejlődik a monológom..
Romantikus kitartásom a 31. napon érett meg rá, hogy kitegyem őt a kapcsolatunk "autójából".

szemig jimmy 2009.08.13. 16:24:43

Azt kellet volna válaszolni a kérdésére, hogy : Nem bejössz, hanem bemész!

Karnamantra 2009.08.13. 17:51:24

:D
Ez nagyon jó volt. Egyúttal siralmas. És még a férfiak panaszkodnak, hogy a nők visszautasítják őket...

Karnamantra 2009.08.13. 17:55:08

@trisztin: Én is, pont egy vakrandin. Majdnem 10 különböző szót is hallottam tőle, még szerencse, hogy én zavaromban kész monológbajnok vagyok. Különben csend lett volna, nyüsztöltem, hogy meséljen magáról. Aztán kiderült, hogy rendőr :D

Különben is, aki ennyire "üres", nem jó társaság, az barátnak, életre való társnak még kevésbé az.

Krisztiánka 2009.08.13. 18:41:24

nem vak randi volt ez,hanem néma! :-D

XSB 2009.08.13. 22:52:43

@Karnamantra: van, hogy beparál az ember. Én ma siófokon beszélgettem egy lánnyal, az első fél órában kb fostam a szót, utána apadt egyre inkább... de a telefonszámát megkaptam így is :) (remélem, alakul valahogy, a legszebb lány a földön szerintem :P)

ez a srác egyébként tényleg kicsit nyomi lehetett :S én csak akkor vitetném magamat valahová lánnyal,ha

a.)ő ajánlja fel, és látom rajta,h őszintén
b.)párkapcsolatban (vagy szoros baráti kapcsolatban) vagyok vele, és sürgős dolgom van

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.14. 01:20:16

@szemig jimmy: Ez a válasz feldobta az estémet :D

Henrietta 2009.08.14. 17:57:31

Szia! Hááát, látom megoszlanak a vélemények erről a történetről. JamesBotond például csak azt bizonygatja, hogy az éremnek tényleg két oldala van. Meg persze mindent mindig meg lehet magyarázni. Szerintem már eleve az volt a probléma, hogy ez a srác nem az általad kiszemelt áldozat volt, hanem baráti "jófejséges" "leszamilesz" randi. Az esetek 10 százalékában végződik az ilyen lamúrral. Nekem az a visszataszító az egészben, hogy a kocsidban még megkérdezi, hogy "na akkó most bejövök, vagy nem?". ILYEN SZARSÁGOT NEM KÉRDEZ EGY PASI!!! Így ne is csodálkozzon, hogy a haverok szereznek neki nőt. ;-)

« ツ ¢Sιβє™ ツ » 2009.08.16. 15:54:22

Szia!
Háát az biztos, hogy nem semmi szituáció lehetett ez az egész ... és tényleg inkább néma randi volt :D ez hasonlított egy olyan történethez mint amiben részem volt még annó igaz én csak kísérő voltam :D a haverom találkozott egy csajjal és gondoltam elkísérem, mert már én is elég jól megismertem. A csávó az elején alih szólt hozzá, inkább én kérdeztem tőle mindenfélét, nehogy aztán a végén még haza zúzzon :D beültünk egy kávézóba fagyiztunk meg minden és a csávónak eszébe se jutott volna h meghívja valamire. Én persze mint "úri ember" :D megkérdeztem tőle, h iszik-e valamit. A csávó ekkor rám nézett és gyorsan tőle is megkérdeztem, mert kicsit kínos volt nekem. :D és ezek után kezdett beszélgetni a csajjal, de akkor is húúú ilyen nyominger témát hozott fel ( sulis ) és atom idióta videókat mutatott neki .. hát az biztos h sajnáltam a csajt :D igaz ez a történet kicsit eltér a leírtaktól, de eléggé hasonlít. Sok pasi van aki beparázik az első talin, de aki azért meg se tud szólalni még egy értelmes mondatot se tud elmondani az sztem naon fogyi :D Egyébként nekem se lenne pofám hazavitetni magam meg minden ... ehhez aztánnaon nagy pofa kell :D főleg ahhoz, h aztán mikor hazavitted megkérdezze, h na most mivan? bejövök neked? xD hát lol én sztem a helyedbe nem bírtam volna ki röhögés nélkül :D az egész egy vicc ;)

kis tejes 2009.08.17. 12:21:03

Ne haragudj! de nagyon jót röhögtem ezen a levélen, meg az idióta srácon. de jól oldottad meg a szitut.

szmercs 2009.08.21. 19:48:50

Huha A srác vagy nagyon leblokkolt vagy reménytelenül sötét.De a koronát az autós jelenet teszi fel az egész műre.Vajon mit gondolt?

Jégcsap 2009.08.28. 11:07:26

Jól oldottad meg a problémát, én már talán az első 5 perc után elmentem volnaxD. A kocsis rész vicces volt:)

Missy88 2009.08.29. 04:44:10

@trisztin: hmm..hát ez nem lehetett gyenge!!xD Micsoda lángelme lehetett a fiatal ember!:D

mazsidrazsi11 2009.09.14. 22:08:26

"jót beszélgettünk"??? XD miről beszél?
a srác tényleg nagyon sötét lehetettXD

de nekem nagyon tetszett a történet, jót nevettem rajta:D

Szarmadzag 2010.01.18. 10:44:28

Bocsánat, valószínűleg ez egy OFF hozzászólás lesz de mivel a "vak esküvő" szavakra a honlap elsőkként jött ki remélem azért mégsem annyira.
Szóval azt gondolom hogy a vakok és gyengénlátók sok szempontból hátrányosabbak az egészséges társuknál. Találtam számukra egy ceremóniamester-r aki már odafigyel rájuk is, és a honlapja is úgy készült hogy segítse az ő tájékozudásukat is ebben a témában.
Ő Kiss Anna ceremóniamester, vőfély.
ceremoniamester.nyitottkez.hu/index.php/akadalymentesitett.html
süti beállítások módosítása