Munkatárssal soha nem járnék

2010. július 07. 07:24 - Panni CsP

Érdekes kérdést vet fel következő Levélírónk, aki hosszú előjáték után végre összejön a főnökével. Igen ám, de az úriembernek elvei vannak és azt javasolja, tartsák fenn a munkahelyen a látszatot, hogy nincs köztük semmi. Mindketten rettegnek attól, hogy a többiek a szájukra veszik és mindennapos téma lesz életük. A lánynak ez nem tetszik és tőletek várja a tanácsot. Mit lehet tenni egy ilyen kényes szituban?

 

Fél éve van egy nagyon jó munkahelyem, ahol a főnökömmel (S-el) már a kezdetek óta vibrál köztünk a levegő. Szóval elindult valami köztünk. Pontosabban: el is indult, meg nem is. Eleinte csak lopva nézett rám, és erre én is felfigyeltem. Amikor beszélgetésbe elegyedtünk, mindig baráti volt, nem érzékeltette, hogy ő a főnök. Mondjuk csak 3 évvel volt idősebb nálam, 35 éves volt. Hiába volt köztünk a tapintható vonzalom, ő valahogy mindig távolságtartó maradt, amit én meg is éreztem, és próbáltam nem közeledni felé. De a hormonok, ugye… :) és biztos forrásból tudom, hogy ő is hasonlóan gondolkodott. Sok mindent megtudtam róla: nem volt nős, se család, se semmi és ritka jó természettel volt megáldva. Minden adott, de a főnökömmel azért csak nem szerencsés járni.

Miért is? Szerintem a munkatársaim állandóan velem foglalkoznának, és nem túlságosan kedvelnének utána. Most szerencsére mindenkivel jóban vagyok, ami egy pillanat alatt megfordulhat, amennyiben meglépem azt a lépést. De vajon meglépem-e? Vagy emésztem magam? Pár hete S. egy kerti bulit tartott és engem is hívott, de lemondtam. Aztán aznap délután felhívott, és azt mondta, hogy „nélkülem olyan üresnek fogja érezni a bulit és az én lelkemen szárad majd, ha elviszem a hangulatot, gondoljam át.” Jól van, elmentem hozzá. Nagyon örült. Amikor a buli a tetőfokára hágott és már zavart a mindenfelé széthagyott sok mosatlan, szorgalmas lányként összeszedtem némi poharat, tányért és elkezdtem mosogatni. Egyszer csak érzem, hogy valaki áll a hátam mögött. Természetesen S. volt. Egyszerre csókoltuk meg egymást: itt volt a vége, nem bírtuk tovább. Amikor kibontakozott, elárulta, hogy retteg attól, hogy ez kiderül – nem akarja, hogy a többiek a szájára vegyék. Senki ne foglalkozzon velünk, mert ennél szörnyűbbet el sem tud képzelni. Elindultam haza. Reggel felhívott és elárulta, hogy örül, hogy megtettük, ami már úgyis a levegőben lógott, de neki elvei vannak, melyek szerint sosem járna munkatárssal. Titokban kezdtünk el találkozgatni, odabent főnök-beosztott viszonyban voltunk. Nekem ez így elég kényelmetlen és mű volt. Nagyon zavar a kettős élet. Néha ordítani tudnék, vagy bőgni, minta egy rossz komédiában élnék. Idegesít, hogy minden csók előtt körül kell néznünk. Mit csináljak, hogy ez megváltozzon?

 
273 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr82134952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virus 2010.07.07. 12:49:42

Szerintem nem akarja a pasi felvállalni ennyi...
és lehet, hogy a cégnél még van pár szerelme :)

Barry Kent 2010.07.07. 12:55:34

@Tamarian:
Vagy nagyon is tudatos: tökéletesen megfelel neki ez így. Legalábbis számomra ez a hozzáállás, hogy munkatárssal soha, de titokban azért mégis, inkább erre utal.

Father Justice (törölt) 2010.07.07. 12:56:06

@Tamarian: Ha mégis visszaolvasod a kommenteket, látni fogod, hogy nemcsak nekem vannak erős fenntartásaim a főszereplő angyali természetét illetően. :) Lehet, hogy S. alapból nem ajtóstól a házba típusú férfi ugyan, de esetleges puhapöcs mivoltát azért több tényező is cáfolja. Egyrészt ragaszkodott hozzá, hogy a nő elmenjen a házibuliba (érzelmi manipulációval érte el méghozzá), ott meg már rá is mozdult karakánul. Másrészt mesterien rángatja a szálakat a szigorú elveire hivatkozva, kár is lenne tagadni. :)

Szóval nem biztos, hogy az évek óta nyugodtan, kiszámíthatóan, agglekényként élő főnök úrra most olyan viharosan törtek rá az elementáris érzések, hogy egyszerűen nem tud azokkal mit kezdeni. Sajnos az a gyakoribb szituáció, hogy csak kötetlenül akar sunázgatni kicsit a beosztottjával, minimalizálva a komplikációk lehetőségét.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 12:57:58

@Frigyesur:

Erőteljesen Gergely Róbertre hasonlító jóbarátom volt, aki kocsmatulajdonos, úgyhogy munkahelyi ártalom nála a retkes poharak elmosása. :) Mondjuk ő is skorpinyó mint Muha. Ez közös bennük :)

Láda Dáma 2010.07.07. 13:00:26

@Kedves Nard:
nekem olyan haverom van aki fél éve egyáltalán nem mosogat, csak leönti a halmot domestosszal. (erősen 30-as, városi, egyedülálló, egyszóval hendikep-fullos):)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 13:04:27

@Láda Dáma:

Látod, ez tényleg hendikepes. Szerintem máshol is ilyen jellegű higiénia honol nála. :)

Láda Dáma 2010.07.07. 13:07:00

@Kedves Nard:
egyébként kutató biológus, munkahelyén tök steril:)

Minotaur 2010.07.07. 13:08:34

Na kedves posztíró, megmondom gyorsan:
a) új munkahely
b) vállaljátok fel nyíltan
c) fejezzétek be és legyen vége.

Ennyit lehet tenni. Egyik sem könnyű, mérlegelj és válassz. És akármit döntöttél, legyél következetes, mert egyik sem könnyű. Sok sikert!

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 13:09:08

@Kedves Nard: Miben hajaz rá? :D
www.youtube.com/watch?v=kEOqgmDzkB8

?? :)

Pont azért nem kéne, mert melóban is azt csinálja. Én pl. utálom hallgatni mindenki baját, ami sokszor gusztustalan, de nekik meg kell osztaniuk... :S Bár én kétségtelenül fertőtlenítenék mindent. :D

A horoszpók gondolod számít a mosogatásban? :))

@Láda Dáma: Broáf. :S

Barry Kent 2010.07.07. 13:12:25

@Kedves Nard:
Én pultosoktól lestem el a mosogatás fortélyait, azóta sört csak üvegből :)

2010.07.07. 13:14:28

@Láda Dáma:
ez jó szó: hendikepp-fullos.:D ez egy gyűjtőfogalom, ahová a 30 feletti egyedülállókat be lehet kategorizálni. és gyakorlatilga bmivel be lehet kerülni (mosogatási/hajmosási szokásokkal is:) ma se keltem fel hiába.:))

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.07.07. 13:14:56

@mütyür: Nem a főnök, hanem a baromságokon itt összevesző két punis.

Láda Dáma 2010.07.07. 13:16:33

@Traktorka:
na ez az, bárki a gombostű végére kerülhet, attól függ, hogy ki szúr és mi alapján kategorizál.:)

Tamarian 2010.07.07. 13:26:49

@Barry Kent: Akkor itten van az ő hendikeppje; a sunnyogás ;D harminc+ ember, aki komolyan érdeklődik, és - várhatóan - már nem csak kósza numerát keres, az nem csinál úgy, mint a kamaszok. Vagy nekem van igazam, lásd első pont ;)))

@Father Justice: Áh, elolvastam én, csak sokáig tartott ;-)
A tökély természetet a hölgy után szabadon elfogadtam - mi másból is indulhatnék ki... ;))) -, de az is marha gyanús... És így igaz; aki 30+ és hosszútávon tökéletes, ám páratlan, annak oka van....
Amúgy totál el tudom képzelni, hogy elmolyolgatja úgy napjait-éveit, hogy komolyabb reakviót nem vált ki belőle semmilyen XX. Ha visszahúzódóbb, akkor tolakodni sem fog, viszont ha főnök, annak nyilván ára volt -idő, energia. Így élnek ma az emberek...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 13:30:35

@Frigyesur:

Primula mondta, hogy hasonlít rá :) Mivel nlc-szökevény vagy, tudhatnád igazán, hogy a horoszpók _mindennel_ összefügg! :)

@Láda Dáma:

Az nem számít mi a munkája, ott kirúgják ilyesmiért, otthon meg nem számít. (Ugye ez igényesség kategóriába tartozik?)

prérikutya 2010.07.07. 13:33:17

A munkahelyi kapcsolatok előbb, vagy utóbb úgyis kiderülnek. Max az érintettek azt hiszik, hogy senki sem tud róla, közben meg mindenki erről dumál, és ők tudják meg utolsónak. Én már jártam így.
Lebukni meg elég könnyű, mert kicsi a világ, de elég ehhez egy szemfüles kolléga, aki utánajár a dolognak.

Egyébként értem a főnök hezitálását. Hiszen, ha a kapcsolat nem tart sokáig (mert kiderül, hogy a kezdeti vibrálás hosszútávra nem elég), akkor fölöslegesen pletykáltak, és fognak pletykálni róluk. Ha meg működik, elég, ha mindenki akkor tudja meg (hivatalosan), amikor komolyra fordul a dolog.

alumi 2010.07.07. 13:35:49

@Kytia: a hendikep az én értelmezésem szerint egy korábbi kapcsolatból származó sérülés, le nem zárt szerelem, párhuzamos kapcsolat, netán olyan sérülések, melyek a szülők által érték az illetőt (rossz viszony, a szülők szar házassága, válása, kóros anya-fia kötődés), előző házasság, gyerekek, szabadságmánia, kapcsolatfóbia, esetleg más mentális probléma (depresszió, pánikbetegség, stb.), mely eleve mínuszból indíthatja a kapcsolatot egy másik emberrel.
mindannyiunknak van. mint írtam, nekem is. sajnos. nálam a bizalmatlansági faktor játszik be pl.

ez nem elrendelt rossz és sok esetben nem is tehetünk róla.

ám észre kell venni, hogy a látszólag tökéletes mögött szinte mindig (99 %) ott húzódik valami. a felszínt megkapargatva előjön valami probléma. ez nem gond, hisz tökéletes nincs, de ne higgyük el feltétel nélkül, hogy pl. egy 35 éves, tanult, jóképű, vezető beosztású férfi azért független, mert épp most szakított és nem találja az igazit, pedig miután hazahajt a Lexussal a melóból a II. kerületi penthouse apartmanjába, amiből panorámakilátás van a Parlamentre, és megeszi a Gundelből rendelt vacsoráját, balalajkájával kivonul a 30 nm-es balkonra, és a feszített víztükrű medence mellett sóhajtozva szerelmes dalt penget a csillagokat bámulva. Vagy amikor tíz picsagatyás bombatestű táncoslány tolja neki magát a Bed Beach viprészlegében, akkor ő épp a nagy ő-ről álmodik, aki lobogó hajjal nyargal a tengerparton...

ez a naívság magas foka. és az emberek, a világ, a viselkedésminták ismeretében naívság azt hinni (feltétel nélkül), hogy egy ilyen pasi csak és kizárólag ránk várt eddig...

csak ismételni tudom magam: ami túl szép, hogy valós legyen, az nem is az. ott mindig lesz valami bibi. az már más kérdés, hogy tudok-e ezzel együttélni, vagy sem, de a lényeg, hogy ne utólag picsogjak már, ha kiderül, hogy az alma belül rohadt.
legyen egészséges bizalmatlanság az emberben.

ami általános, az nem véletlenül lett az. általában nem az a jellemző, hogy 35 éves álompasik, vagy álomnők pár nélkül vinnyogva várják az igazit...ugye? na ennyi.

és ebbe bőven beleférnek a kivételek is, csak az ritka mint a fehér holló.

Láda Dáma 2010.07.07. 13:38:14

@Kedves Nard:
Nem feltétlenül. Ha a babám ilyen lenne (lett volna), nem érdekelne, elmosogatnék. Ez nem kifogás. :) bleee:)

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 13:42:39

@Kedves Nard: Ja, pont azért szedtem le az információt, mert már mindennel összefüggött :D Egy dologban van csak igaza: a nyilas a legklasszabb jegy kétségkívül. :)))

Kytia 2010.07.07. 13:46:34

@Tamarian: Wow, tenksz. Azért ne udvarolj, még zavarba jövök.:D Az emberek szerintem azért (sem) mernek még magukkal sem kalkulálni, mert semmivel sem lehet mostanság kalkulálni. Pislogsz kettőt és már nem találsz haza, annyit változott körülötted minden. Nekem állandóan átmenetiség-érzésem van. Pedig a sok Popperek is megmondták, hogy így nem szabad élni, de akkor is. Nem bízom a munkahelyemben, a pasikban, a képességeimben, a szerencsémben. Nem mintha bármelyikkel baj lenne, csak annyi rohadtsokan vannak, akik legalább majdnemolyanjók, mint én, hogy nehezen bízom a jövőben. Azt tapasztaltam, hogy sokan ez ellen kifejlesztenek mindenféle túlélő filozófiákat. Pl. "én übermensch vagyok, engem mindig el fognak ismerni, nem kerülhetek szarba", vagy "a sorsomat nem én irányítom, és a dolgok úgyis jönnek, ahogy jönniük kell, odafent majd elintézik, hogy nekem jó legyen". Hát, nekem ez nem megy, én fosok továbbra is. Ezért tuti, hogy még harminciksz évesen sem fogok megállapodni, pedig persze, hogy illene.:)

Barry Kent 2010.07.07. 13:51:04

@primula anderson:
A második (harmadik?) bekezdés forgatókönyvért kiált :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 13:51:52

@Frigyesur: Maximálisan egyetértek veled. Tényleg, most hogy nyertek a németek, Kitty vetkőzik? :)

@Láda Dáma:

Ha valaki mocsokban él, az azért az igényesség egyik indikátora. (vagy a nemlétéé).

@Kytia:

Akkor majd maradékelven fogsz elkelni.

alumi 2010.07.07. 13:55:55

@Barry Kent: levédettem, ha valaki akarja, jó pénzért csinálhat belőle filmet :)

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 13:58:18

@Kedves Nard: Meg nem nyertek, bar valoszinu, hogy fognak. ;( Erdekes, tobb pasi is kerdezi... :S :D Majd megerdeklodom, hogy mik a tervei. Ha igen, biztos lehetsz, hogy megorokitem. :D

Barry Kent 2010.07.07. 13:59:10

@primula anderson:
Hát ha egyszer felnövök és filmrendező leszek, feltétlenül megveszem ;)

Barry Kent 2010.07.07. 14:00:06

@Frigyesur:
Bocsánat hogy közbeszólok, de a spanyolok is a pályán lesznek ;)

Láda Dáma 2010.07.07. 14:01:05

@Kedves Nard:
Akkor már inkább a nemlét, ha egy részinfármició nyomán már megint csak kétesélyes a következtetés. Ez esetben, aki ilyen kockán gondolkodik, az elfoglalt vagy kispolgár.

alumi 2010.07.07. 14:05:31

@Barry Kent: sikeres, 30-as, hercig filmrendező, aki az igazira vár..:DDD

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:07:13

Nard, ezt ne olvasd! :)

@Barry Kent: Utolsó reményeim. ;) Bár a hollandok is mentálisan stabilnak tűnnek, de lélekben már felkészültem a legrosszabbra. A brazilok kiesése óta hitem vesztettem. ;( De este német ellenszurkolás lesz. :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 14:10:57

@Frigyesur:

Remélem is! :)

Amúgy mióta nézel focit Frici? :) Nem valami férfias dolog! :)

Barry Kent 2010.07.07. 14:14:30

@Frigyesur:
Én már tizensok éve szurkolok a derék spanyoloknak, de vannak félelmeim az esti meccsel kapcsolatban. A brazilokat én is döntőbe vártam volna.

@primula anderson: :D

Kytia 2010.07.07. 14:20:37

@primula anderson: Azért a hendikep-felsorolásodban egy csomó olyan van, ami elfogadható egy olyan ember számára, aki, ahogy említetted, nem a tengerparton nyargaló, fehér paripás félistent várja, csak egy embert, aki naná, hogy tele van problémákkal, mint mi magunk is. Ráadásul egy csomó ilyen már a huszonéveseken is látszik (pl. szülők szar házassága). Persze a feszescici, és az idétlen vihogás, illetve pasiknál a böfögve-fingva röhögés, és a bulikirály imidzs elhitetik velünk, hogy ez a csaj/csávó gondtalan és boldog, és ilyen is marad és minket is azzá tesz majd. Aztán harminc fölött vagy előjön a valódi én, minden depivel együtt, vagy olyanok maradnak, mint a húszas éveikben, de akkor meg jön a hendikep, hogy "gyerekes". Nehéz megfelelni ennyi elvárásnak, én sem tudnék. És ha én nem tudnék, hogy várjam el a másiktól?

Naivság azt hinni, hogy valaki ránk várt eddig, aki túl jó, hogy igaz legyen, de azért vannak véletlen találkozások, amikből kisülhet valami. Az egyik ismerősöm szakítás (vagy talán válás) után, nagy bánatában lement egyet berúgni a barátnőivel egy kocsmába, majd a vécéből kijövet véletlenül pofán csapta az ajtóval a jelenlegi férjét.:) Persze, naivság azt hinni, hogy a boldogság egy kocsma budijának ajtaja mögött vár rád, csak jól pofán kell csapni, de azért létezik ilyen.:)))

Az egészséges bizalmatlanság jól jön, de nem az általános információkra kell alapozni (pl. túl jóképű, túl kedves). Szerintem a bizalmatlanságot ott kell elővenni, amikor VALÓBAN érzed, hogy valami nem kóser. Pl. "Néha ordítani tudnék, vagy bőgni, minta egy rossz komédiában élnék." á la posztíró. Itt valaki kurvára szenved, ez az, amivel foglalkozni érdemes, nem azzal, hogy amúgy a csávó főnök, és kedves a modora. Ráadásul a srácnak voltak fura megnyilvánulásai, amik akkor is zavaróak lennének, ha ocsmány, húszéves raktárosfiú lenne. Ezzel kell foglalkozni, nem az általánosságokkal, mert a végén nem látod az erdőtől a fát.:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 14:21:54

@Kytia: "Mi a szar értelme van ennek? A kivétel az kivétel."
Nos: a kivétel próbára teszi a szabályt - tartja sok nyelv szólásgyűjteménye, a magyarok összekombinálták a "teher alatt nő a pálma"-mondásukkal, és egyből kiderült, hogy így a szabályt a kivétel csakis erősítheti.:D
Kivétel eleve akkor lehet, ha szabály is van, így erősítik, szerintem.

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:23:07

@Kedves Nard: De csak a te videodert adom! :D

Igazabol csak par meccset neztem meg, a sportot nem nezni szeretem, de egy kerti parti helyett bevonultunk Kittyvel, es azota kommentalom. :D Csak azert, hogy bosszantsam. Pl. betenni a szerb himnuszt, mert megvertek a nemeteket. :D

@Barry Kent: Ugye, a brazilokat nezni is elmeny, es egyszeruen nem ertem, hogy hagyhattak otthon a vilag legtechnikasabb jatekosat. Ezt elkepeszto hulyesegnek erzem. Ronaldihno meg rossz formajaban is ubereli a focistak donto tobbseget. :x Masreszt ok eleg jok ahhoz, hogy megverjek a nemeteket, ami ugye fontos. :)))

Felelmeim nekem is vannak. Sajnos el kell ismernem, hogy a nemetek jok. Bar tegyuk hozza: a nemet csapat 80%-a nem is nemet. :D

Kytia 2010.07.07. 14:24:13

@Kedves Nard: Akkor majd így lesz. Még mindig jobb, mintha tutijó elven kelnék el, majd tíz év múlva lennék kukázva valami fiatalabbért, mert időközben lelöttyedt a fenekem. Illetve pontosítok: nem "még mindig jobb", hanem pont ugyanolyan.:) Azért azzal ugye mindenki tisztában van, hogy azok a jelenleg cuky kislányok is meg fognak öregedni, akik most még gyorsan elkelnek?... Nem tudom leláncolni az ágy lábához a pasit, hiába fogtam meg még szexuális hatalmam teljes birtokában.:)))

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:25:09

@Barry Kent: De a vb tele van meglepetesekkel. Sosem az nyert, akit vartam. :S Nem tudom mi van. Zavar az Eroben?! :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 14:25:28

@Frigyesur: Kitty Nationalelf-drukker? Keblemre!:-)))) Na, jó, visszafogom magam, mit iszik?:D

dr. gernika 2010.07.07. 14:26:05

@Kedves Nard: Igen, bennem is valami hasonló fogalmazódott meg, de a női szolidaritás eddig visszatartott a hangoztatásától...

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:27:05

@Frigyesur: Na Ronaldinho, ha le tudnam irni a nevet. :D

Allin(HUN)Gary 2010.07.07. 14:30:02

Nos, nekem életszerű példám van erre.

Én is a cégnél a legszebb kolleginával jöttem össze és kb 2 hónapig tudtuk tartani a frontot, de hát ugye elöbb vagy utóbb minden kiderül. Ez ellen nincs mit tenni. Akik azt hiszik, hogy nem fognak észre venni semmit az vagy nagyon hülye vagy nagyon szerelmes... :)))
Szóval kiderül.
Két út van, ha ebben a stresszben nem tudtok élni:
1. Valaki felmond
2. Szakítotok.

Én otthogaytam a munkahelyem és azóta a legjobb párkapcsolatban élek.. Köszi drágám!

Ezek a tanácsaim.

Allin

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:32:31

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Jah, az. De azert meg szeretem, neki ez a handycap-je :D Olelgessetek egymast, ha nyernek is, akkor sem a nemetek nyerik meg, hehe ;)

Meccs alatt csakis sort. A pucer maratonhoz szerintem abszint es rum is befigyel majd. :)))

PS: Most mar tudjuk, hogy a vidra-latok nem normalisak, bah! :P (:)))

Barry Kent 2010.07.07. 14:34:59

@Frigyesur:
Az biztos, volt egy pár meglepetés.
Még a vb előtt kitaláltam, hogy egy-két meccsre fogadok (nem szokásom amúgy), de szerencsére lusta voltam belefogni :)

Beefboneknock (törölt) 2010.07.07. 14:37:57

A történet magyarázata: Büdös a csaj szája és a pasi ezt nem mondta a szemébe hanem aludt rá egyet hátha mégis meg tud evvel barátkozni így nem döntött elhamarkodottan. Másnap reggel úgy érezte, hogy a büdös szájú lánnyal nem akar együtt lenni.

Kytia 2010.07.07. 14:40:28

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: "Kivétel eleve akkor lehet, ha szabály is van, így erősítik, szerintem."

Igen, de a szabály nem a fán nő, hanem mi találjuk ki a folyton kombinálós kis agyunkkal, és a rossz tapasztalatainkkal. Ha az a szabály, hogy minden néger sárgát szarik, akkor az első néger, akinél azt tapasztalom, hogy nem így tesz, megdöntötte a szabályt. Ezek után a szabály max. a statisztika szintjén maradhat, és azt mondhatom, hogy a négerek 90%-a sárgát szarik. Ez viszont már azt eredményezi, hogy a velem szembejövő négerről máris nem tudom megmondani, hogy sárgát szarik-e, vagy sem. De az mindenképp eléggé fals logika, hogy azt mondom, "emberek, a négerek mind sárgát szarnak, ezt onnan tudom, hogy ismerek kettőt, aki barnát szarik, de ők kivételek, és így erősítik a szabályt". Szóval, összefoglalva: szerintem ez hülyeség.:))

tőzegmalac 2010.07.07. 14:41:23

Fújd ki vidra! Fújd ki!

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 14:42:41

@Barry Kent: Kar, hogy nem kellemes meglepetesek. :D
Aaaa, fogadni nem szabad. Eleg a nemet-anol meccs birohibajara nezni. :S

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 14:49:52

@Frigyesur: ezek a Fräuleinok is szívesen párkapcsolatoznak külföldiekkel, nem csak a hüjemadjarpitschák, ugye.:-)

PS: Ha én lennék A normális, mindenki más kivétel lenne.:D

Kytia 2010.07.07. 14:54:38

De sokat szájalok! Ez minimum hendikep.:)

alumi 2010.07.07. 14:59:19

@Kytia: alapvető felfogásról megy a vita.
én ilyen vagyok, te olyan. én így gondolkodom, te úgy. ez lehet számodra hülyeség, de a te felfogásod ugyanúgy lehet más számára érthetetlen.

Tamarian 2010.07.07. 14:59:49

@Kytia: Én azt hiszem, fordítva látom a kocsit meg a lovat. Milyen stabilitást várok a világtól, ha a bennem lévő világot nem látom át? Ha minden körülöttem kifordul is, egy valamibe kapaszkodhatok; az a stabilitás, ami engem meghatároz. Mindaz, amit hiszek, gondolok, vallok. Kell, hogy valamit érteni véljek a világ működéséből ahhoz, hogy el tudjam fogadni, magyarázni a történéseket. És ha megértem, akkor máris nem zavar annyira, bár az előjelen nem változtathatok. Ha _értem_, akkor nem vagyok elveszve. De érteni bármit anélkül, hogy magamat érteném, nem hiszem, hogy lehet. (nem, nem a 6+5=? problémára gondolok)
Nem hiszem, hogy fontos az, hogy más milyen. Én számítok. Nem a "tolom az egóm" értelemben. Magammal van dolgom, magamért, a döntéseimért, tetteimért felelek. Nem gondolom, hogy a valóban lényeges tulajdonságok összemérhetőek. Nincs "jobb". Én vagyok döntési pozíciókban minden pillanatban, ezzel evezek erre vagy arra. És az, hogy az objektív, általam nem befolyásolható történéseket hogyan kezelem, az is egy döntésemen múlik. ;-)

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 15:06:55

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: A nemetek olyan randak, hogy ez nem is meglepo.

Aszem szavazast fogok kiirni:

Szerinted leteznek a vidrak?

- Nem, senki sem latta meg oket.
- Nem, meg a kerdes is serto.
- Nem, es szerintem tarquinnak elvonora kenne mennie.
- Nem, kizart.
- Nem, egyszeruen csak nem.
- Nem, de a Mikulas igen.
- Igen, tarquin vagyok.

jkf 2010.07.07. 15:09:46

mondj fel, és legyetek boldogok.....

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 15:12:50

@Kytia: igazad van, ha és amennyiben minden kivételre külön szabályt akarunk gyártani, és azt elfogadtatni. Na, ennek nincs értelme.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 15:12:59

@Frigyesur:

Az a video nincs a birtokomban. Primula az őrizője eme ereklyének :) Amúgy a németek elvesztették mindkét világháborút! :) (csak hogy egy kis Faulty Towerst is vigyek bele) :)

@Drága IV gernika:

Mert áldott jó szíved van :) A nyuggereket meg mint a répát... :) Szegény néni, most is fájlalja a kis kezét biSZtos :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 15:22:01

@Frigyesur: na, Vödörnagyúr demokratára pihente magát.:D:D

gpetersz 2010.07.07. 15:27:12

1. 35, egyedülálló, jó természet? Lószart mama.
2. Mit tegyél? Menj máshová dolgozni. Simple.

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 15:34:21

@Kedves Nard: Jaj, tényleg ez jó szöveg. :D Majd elkéred primulától, nekünk Muhával nem adta oda. :D

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: :D Jogos, tuti zavar van az Erőben. :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.07. 15:35:50

@Frigyesur:

Remélem nekem se adja oda, mert nem akarom visszanézni magamat, ahogy modoros apukának öltözve, szódásszifon szemüvegben házipálesztől kábultan karaokezok :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 15:38:17

"ritka jó természettel volt megáldva." Az én főnim is épp ilyen, amikor magáról beszél.:-))

számá 2010.07.07. 15:45:03

kedves levéliró, mondanám azt, hogy mondj fel, dehát hiába is tenném mert ahhoz te sem vagy elég, hogy is mondjam elég ............. "erős" .......,
meg aki belédtette minden reménységét az se az

ugyhogy

bátran folytassátok tovább ahogy eddig is és higgyétek el, hogy nem tűnik majd fel senkinek

nem tűnik fel a jutalomosztásnál, sem meg az előléptetésnél

és főleg nem tűnik fel az egész ország teljesítményénél

alumi 2010.07.07. 16:09:31

@Kedves Nard: @Frigyesur:

vannak képeim is. jó pénzér...:D

szerintem nard cukker volt a szarukeretes szemüvegében. a vicces az volt, hogy pár ember azt hitte, hogy ő tényleg így néz ki a hétköznapokban. pláne, mikor megmondta, hogy it területen dolgozik..:DDD

Frigyesur (törölt) 2010.07.07. 16:09:48

@Kedves Nard: Óóó, most kedvet akarsz csinálni hozzá?! ;(

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Höhö, jellemző. :D

alumi 2010.07.07. 16:10:20

@Kedves Nard: szerintem majd ajiba megkapjátok a felvételt a dzsemborin hamarosan.:)

leviathan99 2010.07.07. 16:25:57

Ha biztos vagy benne, hogy a fonok baratnot akar es nem egy-ket hancurozos estet, akkor:

a, mondj fel
b, mondjon fel o

Es minden problemad meg van oldva.

JohnHenry 2010.07.07. 16:27:20

"Néha ordítani tudnék, vagy bőgni, minta egy rossz komédiában élnék. "

képzeld el, ha nem lenne titkokban, akkor meg egyes pofájukat befogni nem tudó kollegák miatt éreznéd ugyanezt.
némileg egyszerűbb lenne a helyzet, ha egyenrangúak lennétek a munkában, de így sok szívás vár még rátok.

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 16:32:42

@Frigyesur: ugyan kérlek, pusztán a valóság mond ellen a szavainak, de ilyen apróságokon nagyvonalúan túl lehet lépni.:-)

Én lennék terrorista! 2010.07.07. 16:33:41

:D 32 évesen még itt tartasz? Csak kefél valaki, azután mehetsz a picsába. Idióta suna!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.07.07. 16:42:50

Kár, hogy nem tudod elválasztani a magánéleted a munkától. Minden esetre családi vállalkozásba ne vágj, mert vagy egyik, vagy a másik megszűnik a másik rovására.

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 17:01:42

@számá: végre egy optimista ember!:-) Azért megsúgom, hogy a főnök-beosztott kapcsolattal, vagy annak visszautasításával nem csak nyerni lehet.

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 17:03:35

@kabátnyúl: romantikus pillanatok. Bár elég szédült feje van ehhez képest.:-)

Öreg Sam 2010.07.07. 17:29:26

Nagyon fiatalok,ezzel együtt nagyon amatőrök vagytok!
Soha nem a főnökkel dugunk,hanem a főnök főnökével!!!
És mindenki boldog/kussban lesz..)))

BlackCaty 2010.07.07. 17:31:34

Ha rám hallgatsz sürgősen keresel egy másik munkahelyet és lelépsz, ha fenn akarod tartani a kapcsolatot. Ha pedig a langyos víz effektust választod, akkor ne szeress bele, csak használd ki a helyzetedet, és tűrd, hogy nem lehetsz nyilvánosan is az övé! :)

Kham 2010.07.07. 17:32:03

@Kytia: "A kivétel erősíti a szabályt." Ezt az okosságot mindig utáltam. Mi a szar értelme van ennek?" Leginkább semmi értelme sincs:) Igazán érdekes az eredete a mondásnak:
hu.wikipedia.org/wiki/A_kiv%C3%A9tel_er%C5%91s%C3%ADti_a_szab%C3%A1lyt

Father Justice (törölt) 2010.07.07. 17:39:35

A "kivétel erősíti a szabályt" ugyanolyan makkság, mint a "kurvából lesz a legjobb feleség" és a "rablóból lesz a legjobb pandúr" kaliberű mondások. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik kiváló felvezetése lehet különféle önigazolás-kísérleteknek. Mindenki hallotta már őket ezerszer, így keveseknek jut eszébe eltűnődni rajta, hogy mekkora baromságokról is van szó. Ahol kivétel van, az már legfeljebb szabályszerűség lehet. Kis jóindulattal.

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 17:49:45

@Father Justice: "Ahol kivétel van, az már legfeljebb szabályszerűség lehet. Kis jóindulattal."

Behajtani tilos, kivéve célforgalom - ez meg ilyen tájékoztató jellegű információ?:-)) Pár ezerért elmagyarázza a rendőr bácsi, hogy mégiscsak szabály lesz ez.:-)

Father Justice (törölt) 2010.07.07. 17:58:04

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Nem, ott eleve a szabály része ez a kitétel is. Nem erősíti, nem gyengíti azt, hanem egyszerűen része annak. Nyilván egyszerűbb így megoldani, mint kitenni egy behajtani tilos táblát, és alá kétszer akkora, "behajtani szabad" táblákat, a megfelelő esetek feltüntetésével, amelyekre a legfelső tábla által jelzett szabály nem vonatkozik.

Vagyis a konkrét példád nem állítható párhuzamba a szólásmondással, amely általánosságban (ha érvként hangzik el egy vitában) viccnek tekinthető csupán. A szónak nem abban az értelmében beszélünk kivételről itt, mint ott.

tarquin - védőháló nélkül 2010.07.07. 18:47:45

@Father Justice: ebben egyetértünk, azonban csak vita során derülhet ki, hogy az emberek mit tartanak kivételnek és szabálynak. Ha megegyeznek, és mindketten - vagy többen - elfogadják, hogy ez egy betartandó valami például, onnan már beszélhetünk szabályról, szerintem, bár elfogadom, hogy látható önigazolásnak is. (Az ilyen "eb ura fakó"-szólásokat azért nem bírom megállapodásnak, vagy szabálynak tekinteni.:-))

Naphoz holddal 2010.07.07. 18:56:16

Szerintem ne mondj fel. Beszéld meg a főnökkel, hogy bejelentitek, hogy együtt jártok, de tartsa magát az elveihez és ne különböztessen meg téged előnyösen a többiekhez képest. Eleinte nehéz lesz, mert a munkatársak biztos fognak beszélni a hátatok mögött, de ha tartjátok magatokat a szabályokhoz, akkor előbb utóbb mindenki számra nyilvánvaló lesz, hogy nincsenek hátrányosabb helyzetben mint te és akkor majd megbékélnek. Én legalábbis hiszek az emberi jóságban. Vagy ne tegyem?

Tamarian 2010.07.07. 19:07:22

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Mit ittál ma reggelire? Nagyon tömény lehetett, mert ma te is taroltál :))) (ez itt most dicséret volt. Mielőtt... Ma nagyon forrt a hangulat ;-) )

belagezabela 2010.07.07. 19:20:16

sztem dugjatok az irodában nyugodtan.

dr. gernika 2010.07.07. 19:34:56

@Kytia: '"A kivétel erősíti a szabályt." Ezt az okosságot mindig utáltam. Mi a szar értelme van ennek?'

Ez kérlek egy fordítási hiba. Nem vagyok teljesen képben a latin(?) eredetivel és annak pontos fordításával, úgyhogy nem okoskodok, de valahol olvastam, hogy az igét valójában pont az ellenkező előjellel kellett volna fordítani.

dr. gernika 2010.07.07. 21:35:38

@primula anderson: "de ne higgyük el feltétel nélkül, hogy pl. egy 35 éves, tanult, jóképű, vezető beosztású férfi azért független, mert épp most szakított és nem találja az igazit, pedig miután hazahajt a Lexussal a melóból a II. kerületi penthouse apartmanjába, amiből panorámakilátás van a Parlamentre, és megeszi a Gundelből rendelt vacsoráját, balalajkájával kivonul a 30 nm-es balkonra, és a feszített víztükrű medence mellett sóhajtozva szerelmes dalt penget a csillagokat bámulva. "

Oké, nekem ez a hónap kommentje. :D

dr. gernika 2010.07.07. 21:36:44

@Frigyesur: Közvetlenül az Oroszlán után. ;)

dr. gernika 2010.07.07. 23:12:16

@Kytia: "Az egyik ismerősöm szakítás (vagy talán válás) után, nagy bánatában lement egyet berúgni a barátnőivel egy kocsmába, majd a vécéből kijövet véletlenül pofán csapta az ajtóval a jelenlegi férjét.:)"
No ez is filmvászonra kívánkozik. Ha a főhősöd pölö Primula levédett karakterét csapja pofán a vécéajtóval, tuti a kasszasiker. :)

dr. gernika 2010.07.08. 00:26:23

@Naphoz holddal: Dehogynem. A karácsonyfát meg a Jézuska hozza.

dr. gernika 2010.07.08. 00:30:12

@Tamarian: Egyébként kábé ilyen posztokra számítok ezen a blogon. Ha mind ilyen lenne, szavam se lenne.

Piszok Alfréd 2010.07.08. 00:40:54

@Drága IV gernika: az eredeti kb. úgy hangzik, hogy a kivétel a szabály próbája. Nyilván, ha a szabály kiállja a próbát, "erősödik", azaz megerősítettük.

számá 2010.07.08. 14:42:05

tarquin, igazad van, ha a posztban szereplők közül véletlenül nemet tudna bármelyik mondani és a munkájával foglalkozna annak lenne következménye

HALADNÁNK

vadmacska1995 2010.07.14. 22:26:18

Keress másik munkát, ebbe még segíthetne is neked.

Seele · http://zelee0609.wordpress.com 2010.07.15. 23:25:13

Ez nagyon izgalmas történet. Én másik munkahelyre lépnék, onnantól fogva már senkinek semmi köze, kivel vagyok együtt. Sok sikert! :)
süti beállítások módosítása