A pasim kidobott és még ő volt megsértve

2011. augusztus 26. 07:30 - Panni CsP

„Minden napra jutott egy veszekedés, majd utána egy kibékülés. Azt mondta, költözzek el. Egy óra múlva pedig azt mondta, hogy ne, és bocs” - ha mindenért te vagy a hibás, ideje lelépni, de ha élvezed az érzelmi libikókát, akkor bumerángként mindig visszatérhetsz. Most megtudhatod, hogyha mindig visszakerül a szekrénybe a lelépéshez használni kívánt bőrönd, sosem szabadulsz egy érzelmi diktátortól, mert ő mindig meg fog győzni, hogy ne disszidálj.

 

Sziasztok! Egy érdekes történet kapcsán szeretném kérni a véleményeteket. Kb. másfél éve együtt élek a barátommal, aki annak idején nem keveset dolgozott azért, hogy összejöjjünk. Az idei Szigeten jött a második (vagy harmadik) felvonás. Kimentünk ketten egy napra és szinte végig veszekedtünk, minden hülyeségen. Amikor hazajöttünk, azt mondta, másnap kimegy egyedül (hogy ne legyen ott zavaró tényező). Jó, mondom. Persze, nem volt rá arca. A Szigetet megelőzően másodfokú veszekedésünk tárgya egy kutya volt. A szomszédunk elköltözött és mivel nem kertes házba, megkérdezte, hogy nem fogadnánk-e be a kutyáját, hogy ne kelljen beadnia idegenekhez.

Mindig is helyes kutyának tartottuk, nekünk meg nem volt. Hát miért ne? Azt mondta a gazdája, hogy ivartalanítva van és az oltási könyvét is hozza majd, hamarosan. Kiderült, hogy nem volt ivartalanítva, az oltási azóta sincs, ráadásul kiderült, hogy a kutya epilepsziás is volt. Ez is az én hibám lett, mert én akartam a kutyát. Az igazság az, hogy mindketten akartuk. A párom ettől kezdve ideges volt: a szórólapos fiúnak kétszer leüvöltötte a fejét, amikor a postaládába rakta a reklámújságot – egész más helyet javasolt neki, hogy oda dugja inkább a papírjait. Minden napra jutott egy veszekedés, majd utána egy kibékülés. Azt mondta, költözzek el. Egy óra múlva pedig azt mondta, hogy ne, és bocs. A legutolsó veszekedésünk után közölte, hogy jobb lenne, ha hazamennék a szüleimhez. Nem gondolta, hogy meg merem tenni. Úgy ahogy voltam, kiléptem az ajtón. 1 napra hazamentem. 2 óra múlva felhívott. Kidobott és még ő volt megsértve! Azt mondta, hogy ez egy gyerekes húzás volt tőlem. Reggel visszamentem. Megkérdeztem, hogy miért akar bűntudatot kelteni bennem állandóan? Azt mondta, nem akart, csak valami bekattan nála. Tudja, hogy nem én vagyok a hibás. Hát ez szuper. És rajtam csattan az ostor. Azt mondta, ő ilyen. De tudtam, hogy nem ilyen. Meddig tart a kompromisszum? Nem tudom. Bírom-e az érzelmi libikókát? Nem nagyon. Nem vagyok olyan, hogy ha meguntam a pasim, keresek egy másikat. Próbálom menteni, ami menthető, de nem minden áron. Nem vagyok cseléd típus. Beszéltem vele. Megértette. Bocsánatot kért. Majd újra megismétlődött minden. Csak látnám a dolog végét, vagy a páromnál a változást és azt, hogy elhagyja ezt a kiszámíthatatlan, bipoláris viselkedést. Már kétszer összecsomagoltam, hogy lelépek, de végül a bőrönd újra a szekrényben kötött ki. Meggyőzött. Bocsánatot kért. Századszorra is. Eddig visszakerült a bőrönd, de legközelebb el is indulok vele és nem nézek többé vissza. Várom a tanácsokat. Üdv: Petra

 
473 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr243181111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michaela77 2011.08.26. 14:00:35

@cyd: na jó, egy kicsit nem nézek ide és te meg rögtön becsajozol??
Vagy nem veled kell veszekedni? Francba már, összezavarodtam:)

Чапаев 2011.08.26. 14:00:51

@gernika: skorpióval NEM szexelni tényleg nagy kunszt, az szinte mindig felálló farokkal rohangál a forró homokban! :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.26. 14:01:16

@Kata1987: Ez elég hüle kérdés volt.
Tekintve, hogy rendszeresen olvassuk a blogot a tapasztaltak ellenér....

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:06:10

@Kata1987: Tépd ki a könyvből a rohadékot!Ne hagyd, hogy az író döntse el a sorsát!

Kytia 2011.08.26. 14:06:12

@Muha: Úgy érted, kinyomta azt a nagy pattanást a hasad alól? Fúbazmeg, megint túlkávéztam magam és kezdek undi lenni!! Ne szóljatok rám, élvezem.:DDD

@gernika: Jó, direkt sarkítottam, nem hiszem, hogy élő ember így beszél, de muszáj kontrasztot mutatni, mert a "szopattam" már olyan köznyelvivé vált, hogy fel se kapja rá senki a fejét, holott minimum háborodjuk fel rajta!:))

@cyd: Jaja, egyetértek. Korábban azt gondoltam, hogy a libidóhiányos pasiknál kell a nőnek is kezdeményezni, de mostanában dereng olyasmi, hogy mi van akkor, ha némelyik pasi érzékeny arra, hogy a másik lelkesedése nélkül ne kezdjen bele ilyesmibe, és ezért várja el. Fenébe, folyton újra kell gondolnom az álláspontjaimat, nehéz ez így.:))

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:08:02

Az előbb remélem kellőképpen épületes kommentet rittyentettem Petrának, és még citromos ginnek meg Odam Ondónak sem lesz kifogása ellene.

Muha 2011.08.26. 14:08:49

@Kytia: Elvezkedj csak, elvezkedj. :)

summerstorm 2011.08.26. 14:12:00

@Ibrahim a tevehajcsár:

kár hogy ezt nem 3 és fél éve írtad le....
határozottan magamra vettem volna...
de POSZTOLÓÓÓ
azt gondolom, hogy gondolkodj el a tevehajcsár kisregényén!

SciNu 2011.08.26. 14:12:09

@Ape: A Winfostól engem is. Főleg mert linuxbuzik használják.

summerstorm 2011.08.26. 14:16:02

@Kytia:

nem tudom ma mit lőttél ma :)), de én is kérek... :))
szétesik a fejem. jön a Mars.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:17:15

@mooon:): Hát ha megkérdeztél volna 3 és fél évvel ezelőtt, ugyanezt mondtam volna. tudod én egy hóttunalmas konzervatív pasi vagyok, aki mindig ugyanazt mondja, függetlenül attól, hogy mi a téma. De kérdezzél bátran, ha van olyan kérdésed, ami a következő 3 és fél éven belül aktuális problémát fog jelenteni, szívesen megmondom a tutit!
:)

michaela77 2011.08.26. 14:20:55

@Ibrahim a tevehajcsár: én is kérdezhetek? Mi van ezzel a 2012-es világvégével?:)

summerstorm 2011.08.26. 14:23:42

@Ibrahim a tevehajcsár:

szörnyű nagy bánatomra, 3 és fél éve nem találkoztunk eme rettentően fontos közösségi fórumon.... :)
ha esetleg újabb kérdésem felmerülne mindenképpen hozzád fordulok :).
de most épp semmi nem jut az eszembe... :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:26:41

@michaela77: Mi a gondod vele? Megoldódik, mint minden más világvége is. Fogadjunk, hogy az Y2K az meg sem ütötte 1999-ben az ingerküszöbödet. Majd lesz idővel világvége, ne aggódj, csak nem 2012-ben (tudod idővel kihűl majd a nap, meg szétesik a naprendszer, meg minden ilyesmi, de még ezt megelőzően az indiaiak elszaporodnak, mint a "német ajkú csótányok" az étterem konyháján, és felzabálják a világ teljes élelmiszer készletét, de ezek még nem most lesznek).

HMF 2011.08.26. 14:29:12

Kedves Petra sajnos ha két ember együtt akar élni bizony vannak kompromisszumok, vannak dolgok amik soha a p.csás világban nem fognak megváltozni, és el kell, hogy fogadd, vagy keresel b.szótársat csak akit pár óra erejéig látsz :)

Itt egyedül az volt a bibi, hogy minden a párod hibája, jó te tudod, te élsz vele, de ezekhez két ember kell.Nem tudom hány évesek vagytok, de hidd el, hosszútávon nehéz egy kapcsolatot fenntartani, nem lehet állandóan tiki-takizni.Néha engedni kell, vagy inkább elengedni a füled mellett, nem kell pattanni azonnal.Erre való a "hülye pic.ázás" és f.szozás (magadban,vagy félhangosan) aztán 10 perc után puszi-puszi, digi-du.i :)

Szerintem valahol elfelejtődött, hogy közöttetek mi van, és teljesen ráhúzzátok a mindennap hülyeségeit ürügyként.Úgyhogy üljetek le és beszéljétek meg, hogy mit akartok egymástól, vagy pusztán átgondolni azokat a perceket amik felhőtlenek voltak.

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 14:29:14

@Kham: Végre valaki megért! Sajnos engem is olyan földhözragadt indokokkal próbálnak meggyőzni, hogy a 'fürdés pusztán a tisztálkodást szolgálja', vagy 'már egy órája fürdesz' (komolyan mondom, mintha egyesek a középkorban élnének, úgy rettegnek a víztől :x). A munkahelyen a minél észrevétlenebbül beosonok technikát szoktam alkalmazni, de kétségtelen, hogy igen kevéssé meggyőzhetőek, az ember meg se próbál nekik mesélni az egyéni szabadságról, hogy az életben vannak illogikus, szükségtelen szabályok. Azt hiszem a hangya-teória nem elvetendő. Továbbá az időhurok sem elvetendő, valahogy egész másként telik az idő a zuhany alatt.

Neked mik a legnagyobb fürdőszobai sikereid? Like a hamster? :DDD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:33:49

@mooon:): Hurrá! Akkor ezt is megoldottuk! Kész szerencse, hogy nincs kérdésed, mert úgyis teljesen kifogytam a mai napra szánt bölcsességekből, meg hegyibeszédekből. De kérdésem igazából nekem is lenne, csak nem hozzád, hanem Nard-hoz.

@Nard: Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy egy rohadt P..d B..ll laptopra mija retkes rákér kell ezt a redves Windows 7-et felrakni? Miért nem lehet egy normális Windows XP-t rakni rá? Utálom a Windows 7-et. Ennél még a Michaela DOS-sa is biztos jobb egy nagyságrenddel!

summerstorm 2011.08.26. 14:34:31

@michaela77:

olvastad A burok c. könyvet...
na valami olyan lesz :)...

michaela77 2011.08.26. 14:36:22

@Ibrahim a tevehajcsár: honnan tudod, hogy 1999-ben nem ültem otthon a sarokban a párnám csücskét szorongatva?:)

@mooon:): na azt pl. valahogy pont nem:)

dr. gernika 2011.08.26. 14:37:13

@Ibrahim a tevehajcsár: Ezt én is megmondom laikusként. Eleve úgy tervezték az újabb laptopokat, hogy csak az alatt fusson jól. Vegyed csak meg a 7-et. Pénz az is.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:37:30

@HMF: "vagy keresel b.szótársat csak akit pár óra erejéig látsz "
Ez az! Ez nem jutott eszembe az előbb! Ezt én úgy hívom, hogy "fogkefés kapcsolat", mert az egyik fél csak a fogkeféjét viszi magával a kapcsolatba, amit másnap reggel a másik kidob a kukába, és el is felejti az egészet a fogkefe gazdájával együtt!

cyd 2011.08.26. 14:40:13

@michaela77: A mai napod után jobb ha hallgatsz. Néha már abban sem vagyok biztos, hogy Te vagy a gyerekünk anyja.

@Kytia: Élvezkedj nyugodtan, én kifejezetten bírom a nonpíszí nőket. Sőt ha az kell hozzá, akkor intravénásan bekötöm neked a kávét :)

@Frigyesur: Más is ennyit pöcsöl a víz alatt? :) Egyszer belecsúsztam az egy órába egy zuhanyzás kapcsán.
A metroszexuális hörcsög jellemzése látom mély nyomot hagyott benned is. :)

summerstorm 2011.08.26. 14:40:30

@Ibrahim a tevehajcsár:
csak ilyen problémákat kelljen megoldanod a jövőben... :)?

@michaela77:
Na jó nem :). Ott az ufok jönnek, megszállják az embereket és mindenki békés és nyugodt lesz...

Viszont én most a tegnapi elmebeteg pörgésből a fáradt vagyok nyűgös vagyokba érkeztem... és meleg is van, meg aludni is akarok.... Szóval további jó észosztást mindenkinek... :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:41:05

@gernika: Jó ennyit én is tudok, de akkor is poftálanságnak tartom, hogy nem lehet rá XP-t rakni. Az gyorsabb is volt, meg jobb is, mint ez a hülye W7. Különben sem az én pénzem, hanem a munkahelyemé, de akkor is pofátlanság!

cyd 2011.08.26. 14:44:45

@michaela77: A jövő évi világvégével csak egy dolgot kell betartani. Ugye 12.21-n lesz szóval fölösleges kariajit venni addig, mert mi van, ha télleg vége lesz.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:46:57

@michaela77: Miért? Otthon ültél és izgultál, hogy vajon bekövetkezik-e az informatikai katasztrófa? De őszintén, mert úgyis rájövök, ha blöffölsz (és most finom voltam, mint egy háromnapos töltöttkáposzta).

michaela77 2011.08.26. 14:47:04

@cyd: :DD

Az a baj, hogy én készíteni szoktam a kariajit. Az meg két nap alatt nem megy. Úgyhogy én inkább elkészítem és odaadom 20.-án, biztos ami tuti:)

michaela77 2011.08.26. 14:47:55

@Ibrahim a tevehajcsár: őszintén, arra sem emlékszem tegnap mit csináltam, nemhogy 99 szilveszterén:)

Чапаев 2011.08.26. 14:50:13

@cyd: Metroszexuális hörcsög? Eddig azt hittem, mindegyik az. A természetben pont olyan alagútszerű járatokban szexuálnak, mint amiben a metró is közlekedik, csak az arányok kicsit mások! :D

Muha 2011.08.26. 14:50:20

@Ibrahim a tevehajcsár: En a macemre raktam xp-t. Vagany vagyok, mi?

Bejgli 2011.08.26. 14:51:21

"de legközelebb el is indulok vele és nem nézek többé vissza" - pontosan ezt tedd

dr. gernika 2011.08.26. 14:52:05

@Ibrahim a tevehajcsár: Ezen fölöslegesen mérgeled magad.
@cyd: Elképzeltem azt a rohamot a plázákban 22-én...

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 14:57:35

@cyd: :D Nanáhogy. Utána többször dúdolgattam, hogy Like a hamster. Roppant fülbemászó volt :)))

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:58:03

@Muha: Arra lehet, csak bizonyos funkciók ott sem fognak úgy működni, ahogyan kellene.
@gernika: tudom, csak még nem volt időm megszokni, mert a másik gépen olyan kényelmes volt az XP.

SciNu 2011.08.26. 14:58:50

@Ape: Egyáltalán nem. Csak ez ilyen az amit én használok király amit mások az fos típusú megnyilvánulásokat nem kedvelem. Az szidja a windowst aki hülye hozzá hogy normálisan használja és az szidja a linuxot is aki hülye hozzá, hogy normálisan használja. Munkahelyen mindekettővel dolgozom és egyik sem jobb mint a másik.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.08.26. 14:59:54

Most viszont mentem, mert már megint dögmeleg van itt, és különben is hullafáradt vagyok! További szép napot mindenkinek!

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:00:35

www.youtube.com/watch?v=s__rX_WL100&ob=av3e

Like a hamster,
touched for the very first time
like a hamster...

michaela77 2011.08.26. 15:01:11

Mindenki feszültebb ettől a dög melegtől, vagy csak én?

cyd 2011.08.26. 15:02:24

@Frigyesur: Én még aznap meghallgattam otthon a Hamster of puppets-et :)

cyd 2011.08.26. 15:06:24

@michaela77: Klíma, 27 fok. Tök jó itt. Igaz kint olyan, mint egy mega(netán giga-, vagy tera-)hajszárító előtt lenni.
Feszült vagy? Masszázs kell neked. Megmasszhatlak?

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:06:37

www.youtube.com/watch?v=AQKk1nkDa8U

It was like shooting a sitting duck,
a little small talk, a smile, and baby I was stuck,
I still don't know what you've done with me,
A grown-up woman should never fall so easily...

Tetszik, lalallla.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.26. 15:06:39

@SciNuBob -I hear you, mon!-: én is dolgoztam/dolgozok mindkettővel, de mégsem szeretem a Windowst :D Na most akkor ez hogy van, erre varrjál gombot!

@michaela77: Én is feszült vagyok odalent... :) De te nem tűnsz feszültnek!

Muha 2011.08.26. 15:07:55

@Ibrahim a tevehajcsár: Amire nekem kell, arra kivaloan mukodik. :)

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:08:47

@michaela77: En nem a melegtol vagyok feszult.

@cyd: Gyanitom, hogy ezek a dalok most mar Hamster of puppets-kent es Like a hamster-kent maradnak meg bennunk. :)))

michaela77 2011.08.26. 15:09:02

@cyd: ú, azt imádom. De sajnos nem lehet, boldog párkapcsolatban élek.

@Ape: hát pedig. Szívesen megvernék valakit.

SciNu 2011.08.26. 15:10:37

@Ape: Az előző hozzászólásomban elmagyaráztam :D

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.26. 15:11:38

@michaela77: akkor ne fogd vissza magad :D szurkolok neked, csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!

Muha 2011.08.26. 15:11:43

@Ibrahim a tevehajcsár: Amugy en sem nagyon szeretem a win hetwt. Eloszor a vsilivili aero miatt ugy ereztem magam, mint aki be van rugva a gep elott

Muha 2011.08.26. 15:13:03

@Frigyesur: Apci! Meleged van? Hihiiiiii

dr. gernika 2011.08.26. 15:14:35

@Frigyesur: Kipróbáltam a nemtörölközős módszered, nagyon jó.

cyd 2011.08.26. 15:14:53

@michaela77: Hát akkor ezt buktad, pedig tök jól csinálom és van elfogulatlan referenciám is :)

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:21:26

@Muha: Dehogyis. Teljesen normalis pentek reggel rock szamot irni, amelynek refrenje egy elhorgott 'Szotyolaaaaaaa' es ordogvilla :)))

@gernika: Naugyehogyugye.

michaela77 2011.08.26. 15:22:10

@cyd: én ezt bizony elhiszem. És sajnálom is. Feleségül mennék ahhoz aki minden nap megmasszíroz. Dehát valamit valamiért.

tőzegmalac 2011.08.26. 15:24:46

@michaela77: mindjárt mindenki nálad tolong:D

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:24:48

@michaela77: Latom te se lattad a A dadus cimu sorozatot.

'Kislányom, apáddal a kapcsolatunkat az evésre alapoztuk. A szerelem elmúlik, a szex elmúlik, a beszélgetés meg sose ment. A kaja örök.'
:DDDD

dr. gernika 2011.08.26. 15:26:12

@Frigyesur: Haha, ez jó hír nekem is. :D

Szöszi 28 2011.08.26. 15:27:26

@gernika: Ebbe a könyve nincs logika. A gonosz mindent túlél, a szegények megdöglenek sorra, a gazdagok elszegényednek, megerőszakolják, nem ahhoz megy feleségül akit szeret, csak azért veszi el, hogy kibasszon a mostohatestvérével, utálja, gyűlöli, lop, csal, hazudik, gyújtokat, gyilkol. 800 oldal 8-as betűméretben, és csupa nyomor. Most elmegyek edzeni egy órát, hogy megkínozzam a testemet is a lelkem után:)

Чапаев 2011.08.26. 15:27:41

@michaela77: Nem vagyok feszült, csak a tököm tele van azzal, hogy péntek kettőkor meghal az ország, senki nem válaszol semmire, semmit nem lehet elintézni! :D

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 15:31:04

@gernika: :))) En mar regota tudom, hogy az az igazi, aki sut-foz ram :)

De azert ne becsuljuk le nalatok a veresen alapulo domina-szubmissziv koteleket :))

michaela77 2011.08.26. 15:35:39

@kabátnyúl: igen, olyan jó parti vagyok, hogy férfiak milliárdjai várják, hogy masszírozhassanak, és még ettől is többen, hogy feleségül vegyenek:)

@Чапаев: bárcsak nálunk is így lenne...

Muha 2011.08.26. 15:36:51

@Frigyesur: :*
hihiii, az en Apukaaaaaam.

tőzegmalac 2011.08.26. 15:38:45

@Kata1987: kipróbálod a gyakorlatban is?:D

tőzegmalac 2011.08.26. 15:41:27

@Чапаев: ez így van. lófasz a seggükbe.

cyd 2011.08.26. 15:44:02

@Frigyesur: Nem lehet, hogy gernika ezt úgy értette, hogy nála a hűtő kulcsa? :)

michaela77 2011.08.26. 15:44:07

@kabátnyúl: bizonyára a nagy meleg az oka, de ezt a kérdést nem tudtam értelmezni:)

Чапаев 2011.08.26. 15:51:21

@Kata1987: Ez nem könyv, ez a valóság, egyedül a "gazdagok elszegényednek" kijelentés sántít! :D

Чапаев 2011.08.26. 15:53:33

@kabátnyúl: Mutáns lófasz, valami olyan, aminek a genomjába jutott az esernyő DNS-éből is egy kicsi! :D

Muha 2011.08.26. 15:59:11

@Frigyesur: Turoot. Buszke vagyok mint egy vigyori nari. :)

Frigyesur (törölt) 2011.08.26. 16:05:35

@Muha: :** Kellemes hetveget kicsim! :)

Muha 2011.08.26. 16:10:16

@Frigyesur: Nrke is eletem Apukaja. :*

KovA 2011.08.26. 16:14:20

Sajnos felejtős a srác :-(

Ez tipikusam egy ösztönös betörősdi játszmája egy zsarnok természetnek. Nem tudatosan csinálja - csak a végeredményt mondom: asszonyka belefárad, hozzászokik és engedelmes elszenvedője lesz a zsarnoságnak - különösen, ha kiszolgáltatott helyzetbe kerül pl. babaszületés okán.
Akkor elmaradnak már a visszaédesgetések és a bocsánatkérések is.
A fogadj el úgy ahogy vagyok - fogadd el zsarnoki uralmamat.
Visszakérdezhetnél: te engem elfogadnál engem ilyennek amilyen te vagy ? Ha nem : akkor engem nézel hülyének ? Ha igen: ezt higyjem el neked ? Tegyünk próbát ?

De jobb nem visszakérdezni. Ott kell hagyni a francba. Én nem bíznék benne - és nem akarnék zsrnokoskodósdi témában ringbe szállni sem. Most vagy még szabad - lépni kell amíg lehet kár a rááldozott idő szerintem.

Kham 2011.08.26. 16:16:04

@Frigyesur: Hát többféle művészeti ágban is kipróbáltam már magam zuhanyzás közben. A zenei csúcsot mindenképpen a szovjet himnusz bálnaénekkel előadott változata jelenti. Nagyon nehéz, mert a spontán dallam helyett, egy előre megírtat kell követni, és az általános "mmmmaaaa" és "ooommm" helyett a refrénben muszáj a csakis mesteri fokozaton kiénekelhető "üümmmümümüüüü"-t használni. De megéri a gyakorlás, némely reggelen úgy érzem: "Ej, ha most LeHavre-nál bedugnám a fejem az Atlantiba, Norfolkban is hallanák a bálnatesók." De elég büszke vagyok a "FenyőMiki esőben koncertezik"-re is, ahol a sorok végén már bugyborékolni kell a szájba kerülő vízmennyiségtől.

De mostanában egy rendes dizájnú üvegajtós zuhanyfülkének köszönhetően párafreskókban utazom. A párafreskó festés nehéz dolog, így nyáron negyedórákat is zuhanyozni kell, hogy kialakuljon a megfelelő felület az üvegajtók belső felén, télen erre két-három perc is elég. A művészet legérdekesebb része, amikor a kezdetben vidám tökfejek szemei és szája kezdenek megfolyni, ezzel egészen horrorisztikus hatást lehet elérni. Viszont a legszebb része, amikor a következő napi zuhanyzáskor a láthatatlan művek ismét megjelennek a megfelelően párásított felületen:)

Tilcsák be a pénteki munkát vagy a hangyaproletárokat, egy óráig tartott mire végig tudtam végre írni.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.26. 16:22:29

@KovA:

"Ott kell hagyni a francba."

De az albérlet pénzbe kerül.

dr. gernika 2011.08.26. 16:30:44

@Kata1987: Végülis a Game of Thrones is az, ha innen nézzük, de mégis leköti az embert. :)
@Frigyesur: Nyehe, valaminek kötnie kell, ha rajta múlna, melegszendvics-sültkrumpli mérgezésben halnék meg. :D

Murderface 2011.08.26. 16:50:45

Két nagy gyerek.
Semmi nem fog változni, és még évekig fogtok civakodni. Nyugodtan bevallhatnád, hogy te is, meg a pasid is erre izgultok fel.

KovA 2011.08.26. 16:51:04

@neoteny:
Az igaz :-) ám efféle pasi nőjének lenni meg az életébe...

cyd 2011.08.26. 16:55:15

@gernika: Varjak lakomájával végeztél? Nekem a második óta már nem olyan az egész, persze nagyon várom a sárkányok táncát, meg a többit is, de az első kettő volt az igazi.

dr. gernika 2011.08.26. 17:00:11

@cyd: Nem, még van belőle, de a hétvégén kiolvasom.
A harmadik is jó volt, csak az húzott fel, hogy annyi rossz történik mindenkivel, akit szeretek.
A negyedik meg azért nem olvastatja magát annyira, mert ugye vesztettünk egy csomó nézőpontot, amik érdekeltek, az újakat meg vagy nem ismertem, még, vagy nem szeretem. Brienne-el semmi bajom, de a céltalan kóválygásától Westerosban már falnak megyek.

cyd 2011.08.26. 17:04:02

@gernika: A vas-szigeteki szál konkrétan untat, meg az 1 max. 2 fejezetes nézőpontok. A harmadik végén a törpe húzása viszont nagy volt :)
Amitől a falat kaparom az még Cersei, adja a nagy intrikát közben meg annyira ostoba és vak, mint szódás a lovát.

dr. gernika 2011.08.26. 17:14:21

@cyd: Naigen, vas-szigeteket kihagyhatta volna az öreg. Hülye önfejű népség, esze egyiknek sincs, esetleg Ashának egy kicsi.
Igen, a könyv szellemében Shae karakterét szerintem (is) rosszul választották meg a filmesek. Volt róla vita a hogyvolton. Ez most a törpe húzásáról jutott eszembe. :)
Cersei szerintem már nagyon régen megőrült, konkrétan paranoid. Előre látom, hogy azok fognak majd betartani neki, akiket a nagy eszével maga köré gyűjtött. De hát szőke...
Ja és külön dühös vagyok, amiért Martin bácsinak van képe ilyen sokáig pihentetni a Bran-szálat. :/

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.26. 17:14:58

@KovA:

A posztból: "Csak látnám a dolog végét, vagy a páromnál a változást és azt, hogy elhagyja ezt a kiszámíthatatlan, bipoláris viselkedést."

Ezt hívják úgy hogy "controlling behavior"; nem a hím várja a nősténytől hogy az "megváltozzon" hanem a nő a 'párjától' -- miközben szívatja rendesen. Én páros lábbal rúgnám ki az ilyen nőcét... de nekem nincsenek is már tesztoszteron-rohamaim amikor azt hiszem hogy dugás nélkül semmit sem ér az élet.

Szóval szerintem a férfi -- lelki/érzelmi/morális -- életébe kerül ez az egész játék.

dr. gernika 2011.08.26. 17:22:55

@Ape: Windowst használ, ami az én szememben azt jelenti, hogy képes még az emberi társadalomba beilleszkedni. Linux-buzi kollégáiról nem lehet ugyanezt elmondani.

cyd 2011.08.26. 17:23:04

@gernika: A királyné/nő megőrülése feltehetően így van, csak ez pont olyankor következett be, mielőtt az ő szemszögéből olvashattuk a történéseket. Az első kötetben még egy rideg, mesterkélt cafka volt, aki kitűnően manipulál a céljai érdekében, most meg hogy általa látod a történéseket már egy egész más nőt kapsz. Kimaradt a folyamat.
Shae kritikáját nem értettem, a filmben alig jelent meg - emlékszem a véleményekre - amit eddig láttunk belőle, az szerintem jó.
A Bran-féle rész is már kezdett vontatottá válni, mióta úton voltak. Akkor lettem marha pipa, mikor összehozta az ő szálukat Sam-mel, majd elegánsan átugrotta a szarvason lovagló csókát, meg miegyebet.

Egyébként meg olvasd már ki, így nem lehet beszélni róla, hogy minden betűmre figyelni kell nehogy lelőjek valamit :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.08.26. 17:25:56

Bocsi nincs időm a kommenteket elolvasni...szóval már lehet volt...

"Meddig tart a kompromisszum?"
Miről beszélsz kicsi lány? Hol van köztetek kompromisszum? Nézz utána hogy mit jelent! Talán még arra is rájössz, h csak egy kötélen vagy rángatva.
A faszi mondta, h sok a kompromosszum? Vagy honnan jött ez neked? :)

Szöszi 28 2011.08.26. 17:46:17

@kabátnyúl: Kizárt:D Nem gyűlölök, nem lopok, nem gyújtogatok még nem szegényedtem el, bár a mostohatestvéreimet én is gyűlölöm, nem erőszakolok meg senkit. Csak egyszerű latin aerobic órán vettem részt:D

dr. gernika 2011.08.26. 17:47:14

@michaela77: Én is.

De mekkora ötletem támadt! Hideg vizes lavór! Zseni vagyok!!!

@cyd: Shae túl finom és intelligens volt a filmben, és sejetett valami zaftos titkot a múltjában. Valójában viszont csak egy ócska ribanc, aki mellesleg hüpi. Túl arisztokratikus nő játssza.
Nos, Cersei agyának meglágyulásához szerintem a harmadik könyvben bekövetkezett vesztesége volt az uccsó csepp a pohárban (én se akarok spoilerezni a potenciális kommentelőknek :D). De az a gyerekkori jóslat indította el szerintem, bár az biztos hogy természetétől fogva genya.
Bran útja rohadt unalmas volt, nade pont akkor lett volna iszonyat izgi, amikor abbahagyták! A körmöm majd' lerágtam, erre pihentetik egy köteten át...
Amúgy most ott tartok, hogy a vas szigetiek támadása a Pajzs szigetek ellen eljutott Királyvárba, Cersei meghisztizte a teendőket a kistanáccsal és most Taena nyalja a seggét. Ahogy kikerestem, úgy látom pár elkapott mondatból, hogy mindjárt érdekes dolgokat tudok meg. Najó, olvasom tovább. :D

Müszélia 2011.08.26. 19:16:06

az kimaradt, hogy amikor a csaj elköltözik, viszi-e a kutyát, vagy otthagyja. szerintem ez döntő.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.26. 20:58:16

@gernika: hű most aztán jól megmondtad :D Szégyenlem is magam :P LoL
De egyébként igazad van a legnagyobb kockák a linux/Unix-osok között vannak, simán átírják akár a kernelt is, viszont puncit még életükben nem láttak, és sírva maszturbálnak a pornófilmre. Azonban nem mind ilyen ám ;)

dr. gernika 2011.08.27. 11:00:15

@Ape: Nem, Nard egyik kollégája is nős, de attól még antiszoc.

Чапаев 2011.08.27. 17:25:36

@gernika: Öööö, nem lehet, hogy az előbbi tette az utóbbivá? ;)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.08.29. 08:21:36

Ezt minek másfél évig húzni? Annyira kiszámíthatatlan mint egy hibás CD játszó, ami helyett azért sem akar másikat venni a gazdája...

svinjahond 2011.09.01. 10:39:05

A fickónak esze ágában sincs megváltozni, hiszen pontosan tudja, hogy NEKI így a legjobb! A posztolónak meg nincs elég énereje kiszállni ebből a lose-win szituációkkal terhelt kapcsolatból.
Szerintem pedig a szakítás lenne az egyetlen lehetséges megoldása az ilyen "tiszta helyzeteknek". Persze maradhat is nő, ha el tudja így fogadni a felállást, de akkor meg nem értem, miért panaszkodik? Mint az köztudott, az egoista bipoláris bunkó - akár férfi akár nő - addig megy el a partnere bántásában, amíg azt hagyják neki. Tulajdonképpen, itt bejáratott játszmák mentén halad ez a viszony, én nemigen látok esélyt a javulásra, szóval: SZAKÍTANI! MOST.
süti beállítások módosítása