Azt hittem, a pasim drogos, pedig csak Mérleg

2011. október 03. 07:43 - csajokespasik

„Egyre biztosabb voltam benne, hogy szed valamit, talán a haverjai kínálták meg valamivel. Megfogadtam, hogy többet nem járok Mérleggel” – mai levélírónk addig nem is aggódik, amíg pasija, bejelentés nélkül, 3 napra el nem tűnik. A pasi sorozatos hülyeségei meghozzák az eredményt, mert a barátnő nem nyel tovább, inkább lelép. Közben végig azon eszi magát, hogy mégis vissza kéne menni hozzá, mielőtt a pasija valami hülyeséget csinál.

 

Kedves CsP blog! A munkahelyemen ismertem meg Gábort, ahonnan ő hamarosan egy másik munkáért kilépett, de a kapcsolatot tartottuk… és 3 évig jártunk. Kb. ennyi idő kellett ahhoz, hogy megkattanjon, vagy nem tudom, hogy nevezzem szépen. Az történt ugyanis, hogy kb. 1 hónapja kilépett a munkahelyéről. Velem nem közölte, ha nem kérdezek rá délben, hogy miért nem ment be, akkor ma sem tudom. De rákérdeztem, azt mondta, hogy megunta. Az nem zavarta, hogy leendő diplomás utcaseprők ölik egymást járdaszakaszokért… válság, vagy valami. Ő megunta.

Próbáltam a lelkére beszélni, megtudni, hogy mi volt a konkrét oka, hogy ilyen durván kirántotta magát a közös költségek alól. Merthogy voltak. Olyan arca volt, hogy azt hittem, szed valamit, nyugodt és mosolygós, mint egy utolsó stádiumában lévő rákos, akinek már minden mindegy. Aztán eltűnt 3 napra. 1 órát beszéltem az anyjával telefonon: ő is aggódik. Eleinte azért hívtam, hogy ott van-e, és ha odamegy, akkor küldje haza. A három nap alatt 1x hívott fel és elmondta, hogy „felment a hegyekbe pár haverral” – hát ez jó, szó nélkül lelépett. Amikor visszatért, már kész tényekkel vártam: eddig bírtam, lelépek. Ekkor hosszas beszélgetésünk volt, mialatt ő közben szendvicseket gyártott, idegesítően lassan, ráérősen és ugyanígy ette meg, olyan lassan, hogy meg lehetett volna műteni közben – ettől agyf*szt kaptam. Egyszer csak kiböki, hogy ő hivatásos katona akar lenni - nem mondta miért, de az orra alá dörgöltem, hogy biztos az izgalom kell neki, de jobb, ha tőlem tudja, hogy nincs háború, és ott is dolgozni kell.

Egyre biztosabb voltam benne, hogy szed valamit, talán a haverjai kínálták meg valamivel. Megfogadtam, hogy többet nem járok Mérleggel. Nem tudom, hisztek-e az asztrológiában, én igen - Gábor tipikus Mérleg volt, csak a jó üzletemberség hiányzott belőle, ami ennek a jegynek az egyik sajátossága, ellenben minden negatívumát felerősítette. Nem bírtam tovább, még aznap csomagoltam és leléptem. Senki nem vádolhat azzal, hogy feladtam és megfutamodtam – eleget segítettem rajta, de egy idő után kifogytam a készleteimből. Egy idő után fel kell adni. De kb. 24 óra kellett hozzá, hogy megszólaljon bennem az aggodalom: mi van, ha valami hülyeséget csinál? Tovább csúszik a lejtőn.

Mellette kellett volna maradnom, hiszen egy kapcsolatban a közös felelősség is benne van – mint a házasság: jóban-rosszban. És én a rosszban hagytam. Nem hívott, akkor nincs rám szüksége. Én sem hívtam, mert ha így áll hozzá, akkor nekem sincs rá. Csak aggódom. Végül eltelt egy hét és nem tudtam róla semmit. Aztán felhívott. Örültem. Mondta, hogy jól van. De csak beszámolt nekem, mintha az anyjával beszélne. Aztán megint sokáig nem hallottam róla. Nem látom értelmét visszamenni hozzá. Mert még közeledni sem enged.

 

 
425 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr353273520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michaela77 2011.10.03. 15:08:23

@Nard: jó érzés, hogy amikor úgy érzem senki nem törődik velem, csak idenézek és valamilyen kontextusban biztosan terítéken vagyok:D

michaela77 2011.10.03. 15:11:10

@Ibrahim a tevehajcsár: pedig pl. a csillagászat is tudomány. Pedig legtöbbször arról szól, hogy talán ez így lehetett, az meg talán amúgy. Most találtak részecskét, ami gyorsabban mozog a fénynél. Nem hiszik el. Mert nem illik bele az eddigi fizikába. Közben meg szerintem a világ működéséről 1%-ot sem tudunk.

A polcfúró 2011.10.03. 15:11:27

@gernika: "Akár arról is, amit te négy évig tanultál az egyetemen, simán rámondja az érvedre, hogy ez hülyeség. :)"
"Nem baj, ha egy véleményen vagytok, akkor is el tud veled vitatkozni úgy, hogy agyfaszt kapjál. :)"

Naaaa, jól éreztem én h rokonlélek! :-D :)))))))))

michaela77 2011.10.03. 15:13:52

@gernika: most értem a végére, gratulálok!:) Az már aztán valami.. Én azt érzem, egyre kevesebb az elszántságom. De persze azért még nem adom fel, csak a hétvégén kétszer is kínaiztam:)

A cicám nevében köszönöm:)

cyd 2011.10.03. 15:18:30

@michaela77: "Ha úgy érzi, hogy Önnel nem törődik senki sem idén ne adja le az adóbevallását..."

michaela77 2011.10.03. 15:19:44

@cyd: én ezt úgy tudtam, hogy akkor felejtse el egyszer befizetni a gázszámlát:) De a tiéd is jó:)
Amúgy most pont nem így érzem, az életem olyan jó, mintha nem is az enyém lenne:)

Kytia 2011.10.03. 15:20:18

@Father Justice: De nem tudjuk, hogy szintez. Csak annyit tudunk, hogy Jokka randira hívta, ahova el is ment, de Jokka tapló volt.:))
Nem a nője, de máshoz nem tudjuk kötni. Most írjam, hogy a gyönyörű milliomosnő?:DDD
Jokka is tud ám szintezni, wazz.:DDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.03. 15:21:29

Asztrológia? LOL
Csak a személyiségemre 8 féle karaktert hozott ki az a flancos asztrológia. Pedig a születési dátumom fix. Valaki segítsen? Megállt az órám, és még mindig a 70es években járunk, hogy csillagjegy alapján kategorizáljuk a párunkat? Akivel évek óta együtt ÉLÜNK???!!!!
Szó se róla, a pasas is sáros, viszont a hölgyeménynél is befigyel egy erős hisztikirálylány faktor.

SciNu 2011.10.03. 15:25:16

@gernika: MMKK? Mindig minden körülmények között? Rossz korban születtem. Van akinek túl fiatal másokhoz túl öreg vagyok. A korosztályom meg leszar :(

dr. gernika 2011.10.03. 15:25:26

@michaela77: Hát köszi, egymás mellé tettem az előtte-utána képeket és tényleg döbbenetes. Főleg, hogy én ilyen kis zsebpiszok vagyok. Mondjuk a cél 9 kiló múlva van, szóval épp csak túl vagyok a felén.
De úgy tudom, te is nemsoká utolérsz. :) A kínai miatt ne aggódj, az alaphangulatodból ítélve lemozogtad a hétvégén. :D

dr. gernika 2011.10.03. 15:27:38

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Jaja.
Nyugi, nemsoká abba a korba érsz, amikor elkezdenek rád bukni a kiscsajok, majd csak kapkodod a fejed, mint Opelos. :D

tarquin - védőháló nélkül 2011.10.03. 15:28:11

@gernika: :-) Jó kis szabály, de sokat javít a helyzeten, ha a Skorpió van oda értünk.:D

michaela77 2011.10.03. 15:29:10

@gernika: jó ötlet, fogok én is fotót csinálni. Párom aszonta, nagyon látszik szinte mindenhol, combomon is, derekamon is, sajnos a mellemen is, de a fenekemből még van fogynivaló:) Bár igen, úgy tűnik egyre jobban tetszem neki is, mozogtunk eleget, egyik lakást el kellett búcsúztatni, másikat fel kellett avatni:D
Ennyire láccik?:D

A polcfúró 2011.10.03. 15:31:47

@michaela77: Bocsi, biztosan félreértettem valamit, idézem: "Szerinte, minden embernek van egy sorskönyve, és az élete során aszerint dönt, az egyes helyzetekben, ahogyan az a sorskönyvében "meg van írva". " Ez nem szorul magyarázatra.

Egyébként meg nem érdekel, hogy mit hiszel...
... de azért szoktam kedvelni az írásaidat! :)

michaela77 2011.10.03. 15:34:10

@Regisztra: igen, csak ahogy tovább olvastam, próbálta ő is kifejteni, hogy az egész könyvet nem írhatja le, és pl. arról szó sem volt, hogy ezen a sorskönyvön ne lehetne változtatni, vagy hogy mostantól hátra kell dőlni lesz ami lesz.
Én csak azzal nem értek egyet, hogy az ember élből elutasítson valamit, aminek nem ismeri a lényegét. Én olvastam hasonló könyvet és nagyon sok meglepő és tanulságos rész volt benne, amit tudok hasznosítani az életem során.

dr. gernika 2011.10.03. 15:36:26

@tarquin - védőháló nélkül: Lehet, de most nem emlékszem, hogy értem volt-e már oda skorpinyó. :)
@michaela77: Nard nem győz sajnálkozni, hogy az enyémen már nem tud megtámaszkodni séta közben, lecsúszik róla a keze. :D A mellemet szintén gyászolja, egyedül a "kapaszkodómra" mondja, hogy onnan még van mit leadni.
Jah, a múlt hét eleji hangulatodhoz képest ordít a különbség. :D

michaela77 2011.10.03. 15:41:50

@gernika: mi nem szoktuk séta közben fogdosni egymást, így erről nem tudok nyilatkozni, de rajtam azért még van mit fogni:) De tök jó érzés, hogy minden nadrágom csak övvel marad meg rajtam és már nem dudorodik ki sem a hasam, sem oldalt nagyon:)

Látod, ilyen egyszerűen működöm, nem sok kell a boldogságomhoz:) Bár most azért biztosan hozzátett a cica is, meg hogy az eurocenter előtt olyan isteni grillcsirkét vettem, hogy a legjobb vacsora volt salátával, amit valaha ettem:)

SciNu 2011.10.03. 15:44:00

@michaela77: A cicát ugye nem a kínaitól mentettétek meg :D

@gernika: Szép is lenne, de ezzel a fejjel inkább csak a majmocskás káejrópai madjarpicsák fognak majd tapadni rám :D

michaela77 2011.10.03. 15:46:40

@SciNuBob -I hear you, mon!-: :) Nem, neten találtam.

Amúgy eléggé felháborodtam. Megnéztem pár menhely oldalát, hogy na hová menjünk cicáért, erre mindenhol ilyeneket találtam, hogy hétfőn és szerdán 10 és 12 között lehet örökbe fogadni, meg mit tudom én még milyen hülye időpontok, olyat meg nem láttam, ahová egyértelműen elmehettem volna szombaton délután és elhozhattam volna egy cicát. Milyen hülye már ez a rendszer....

dr. gernika 2011.10.03. 15:49:33

@michaela77: Hát, mink már csak ilyen tinipicsák vagyunk, fogdossuk egymást. :)
Reggel próbáltam fel a bőrdzsekimet, amit tavasszal még nem lehetett összegombolni. Mostmár igen, és csinos is, 1 hónap múlva talán már egy vékonyabb pulcsi is aláfér. :)
@SciNuBob -I hear you, mon!-: Miért, történt valami a fejeddel, mióta leszedted magad iwiwről?

michaela77 2011.10.03. 15:52:54

@gernika: mi nem nagyon megyünk még kézen fogva sem. Valahogy nem szeretjük vagy nem igényeljük az ilyesmit. Előfordul, hogy megöleljük egymást nyilvános helyen futólag, de az ilyesmit inkább otthonra tartogatjuk:)
Persze volt már pasim, akivel kézen fogva jártam, de csak azért, mert ellenkező esetben megsértődött, eheh.

Jajj de jók az ilyen ruhás dolgok. Átküldhetnéd azt a két előtte-utána fotót, kíváncsi vagyok rá nagyon.

A polcfúró 2011.10.03. 15:54:11

@michaela77: Akkor ismételten leírom, nem a könyvet utasítottam el, hanem ezt a kijelentést, meg azt h én már 7 éves koromban meghoztam azokat a döntéseket, amik majd csak x év múlva lesznek aktuálisak. Nézd, én tök másban hiszek az életet, az un. "sorsot" illetőleg, ha ezek a kijelentések ellentétben állnak az én világképemmel, akkor elutasítom, ugyanis ezek nem tudományos tények, hanem teóriák, feltételezések, valakinek az elméletei, mint olyan, nem is bizonyítottak...

Két mondatban összefoglalta a lényegét, többet nem akar megosztani belőle, engem meg nem érdekel annyira, h elolvassam... senki nem kérte, h másolja be a könyvet, sőt azt a jó tanácsot sem, amit az igazmondó könyv alapján velem közölt, mint tényt! Miért és azt szereted, amikor megdönthetetlen tényként állítanak be valamit? Szereted, ha a supershopban megmondják, h azért vagy fáradt mert vashiányod van és csak a csoda vízszűrő segíthet rajtad? Áhhhh....

Amit írsz, h nem értesz egyet azzal, ha élből elutasítanak valamit, aminek a lényegét ismerik. Gondolkodj el ezen, az ember rengeteg dolgot elutasít aminek nem ismeri a lényegét! Nagy a világ, rengeteg az infó, szűrni kell! Vagy te meghallgatod az összes becsöngető jehovást, mormont, krisnást, a cigány nénit, aki paplant árul, a kérdőíves csókát stb. és alaposan kikérdezed őket, majd ezután döntesz, h téged érdekel-e a dolog vagy elutasítod? Nem! Van egy világképed és sokszor részinformációk alapján ítélsz valamit el, vagy fogadod el és aztán beleásod magadat, ha érdekel. Nem igaz?

SciNu 2011.10.03. 15:57:15

@michaela77: Gondolom a kínaiakhoz igazodnak, így ebédre még pont tudnak friss húst szerezni. :D
Amúgy igazán szép dolog, hogy onnan mentettél ki egyet. Ha majd akarok egyet én is tartani akkor én is menhelyről hozok egyet. A legcsúnyábbat.

michaela77 2011.10.03. 15:59:48

@SciNuBob -I hear you, mon!-: hát épp ez az, hogy nem:( Menhelyről akartam, mert ugye akkor két cicát mentesz meg, egyet amit elhozol meg egyet ami a helyére kerülhet. Dehát én azonnal akartam cicát, nem hétfőn 10 és 12 óra között. Úgyhogy netről kerestem ingyen elhozhatót.
Bele tudnám magyarázni, hogy ha nem hozom el ő is menhelyre kerülhetett volna, de ez csak bullshit.
Menhelyeset szerettem volna, nem sikerült. Majd talán esetleg ha jó lenne egy másik, megpróbálom menhelyről. A szándék megvolt.

A polcfúró 2011.10.03. 16:00:59

@Regisztra: ...lényegét NEM ismerik... a "nem" kimaradt.

dr. gernika 2011.10.03. 16:04:17

@michaela77: Pucér vagyok ezeken a képeken, hidd el, nem akarod látni. :D Majd nézek valami ruhásat, bár a télen nem nagyon készültek rólam teljes alakos fotók, vagy nagyon nyomik.

Nard képeiből te mennyit láttál? Csak a profilt?

SciNu 2011.10.03. 16:04:52

@gernika: Semmi ugyanolyan béna maradt :(

@Nard: Akkor inkább éhenhalok :D

@michaela77: Mivel a tiétek is olyasmi mint Sparta ezért:
www.youtube.com/watch?v=M-S0fd5hpKA

michaela77 2011.10.03. 16:06:35

@gernika: honnan tudod, hogy nem szeretek pucér nőkről készült fotókat nézegetni?:)
Én csak azokon a fotókon látom a fogyást, amin mással vagyok. Mert egyedül tíz kilóval ezelőtt is arányosan voltam dagadt, meg tudtam magyarázni, hogy az nem is kövér:D Ha most lefotóznám magam, azt mondanám ugyanaz, csak távolabbról fotózva:)

Nem tudom már, nem emlékszem, szerintem csak a profilt, jah.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.03. 16:07:08

@gernika:

Mindet letiltottad! :) De amúgy is te vagy a nagy képgyűjtő, nekem nincs semmi :)

Dökvín 2011.10.03. 16:07:33

@michaela77: Abszolút, mi 2 cicánk is így került hozzánk! :) Lehet, valahol fönt már adtál róla vizuális infót, de én is nagyon kíváncsi lennék a kicsire!! :) Film-könyv-tár-on belül hol? Nem találom, béna vagyok :P

michaela77 2011.10.03. 16:09:39

@Kugeln - Rock me Amadeus: kitöröltem már onnan, ha küldesz egy emilt válaszban küldök róla fotót:)

A polcfúró 2011.10.03. 16:10:43

@michaela77: Érdekes, ezt rengeteg embertől hallottam érvként, h az időpont miatt (meg türelmetlenség is, de az emberi tényező :) ) nem hoznak cicát menhelyről. Meggondolandó lenne a menhelyek részéről, h változtassanak ezen, ha ilyen nagy hátrányt jelent, bár tudom, h ennek is megvan a magyarázata.

Arrol ne is beszéljünk, hogy némelyik menhelyes nőci olyan hangot tud megütni, h az embereknek ettől is elmegy a kedve. Én megértem, ha frusztráltak, mert ebbe bele lehet dögleni lelkileg (csináltam én is állatmentést egy időben), de amikor segíteni akarsz és fél óráig azt hallgatod a vonal végén, h milyen szemetek az ember és hogyan dobálják be a "szaporulatot" és hogy mik a feltételek, h elhozz egy állatot, de azok inkább követeléseknek hangzanak (vannak tényleg fontos szabályok, csak nem mind1 hogyan adják elő), akkor azért elmegy a kedved az "örökbefogadástól". Kicsit olyan, mintha nekik nem is állna az érdekükben, h jó gazdit találjanak az állatoknak és te meg csússz a földön, ha egyáltalán részesülsz abban a kegyben, hogy kapsz tőlük cicát/kutyát! Nem értem...

Dökvín 2011.10.03. 16:12:04

@michaela77: Küldtem a címet, köszi! :)

dr. gernika 2011.10.03. 16:16:23

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Na majd erre még visszatérünk... :)
@michaela77: OMG... megtaláltam egy céges buli képeit, OMG pedig "előnyös" hacuka volt rajtam, ami elvileg ápol és eltakar. OMG, most baszom le Nardot priviben, hogy miért nem szólt rám akkoriban keményebben. :S Najó, ezeket átküldöm, a mostani fotó szerdán készült. Fogod látni a különbséget.
DE! SENKI más nem láthatja!

@Nard: Úgy értem, hogy a facebookon lévő képeidből mennyit látott.

Dökvín 2011.10.03. 16:17:33

@michaela77: Ááááá, megzabálom! :D

michaela77 2011.10.03. 16:19:19

@Regisztra: én tényleg nagyon szerettem volna menhelyről, de valahogy úgy képzeltem, hogy bármikor be lehet menni (jó, reggel 8 és este 8 között mondjuk), elmondod milyen helyre vinnéd, megmutatják a cicákat és választasz egyet. De ilyen időponthoz kötve, előre egyeztetve, vér- és vizeletvizsgálatot mellékelve, meg jönnek néha családlátogatni, hogy hová került... Hát szerintem nem ez a jó út...

@gernika: fú, olyan nekem is van, szilveszteri. Kérdeztem páromtól, mér nem mondta, hogy elhagy ha nem fogyok le? Hát ő nem... Pedig kellett volna:)

michaela77 2011.10.03. 16:21:14

@Kugeln - Rock me Amadeus: én is:)
Egész nap cicás oldalakat nézegetek, hogy szoktassam le a vezeték rágásról, mennyit adjak neki enni, milyen oltásokra vigyem, mikor ivartalaníttassam, teljesen aggódó anyuka vagyok:D

cyd 2011.10.03. 16:21:42

@gernika: "DE! SENKI más nem láthatja!"
Olyan szép keresztbezsarolások lesznek itt még pár hónapon belül :)

@michaela77: Te meg basszál ki vele, küldd el a képeket Nardnak :)

michaela77 2011.10.03. 16:22:24

@cyd: sajnos nardnak már volt szerencséje látni, akár akarta akár nem:)

Dökvín 2011.10.03. 16:26:23

@Nard: Szőrös, aki mondja! :D

dr. gernika 2011.10.03. 16:26:35

@michaela77: Velem a barátja őszintébb volt szilveszterkor, azt mondta, van rajtam olyan 8 kiló (20 volt, majd mindjárt meglátod, Nard továbbítja)
De a pasim baze kussolt.
@cyd: :DDD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.03. 16:26:52

@michaela77:

A vezeték rágásról egyféleképp lehet. Erősáramú vezetékkel. Innen a mondás, hogy megbaszta mint hangármacskát a váltóáram. :)

michaela77 2011.10.03. 16:27:37

@cyd: @Nard: igazán eszetekbe juthatott volna, hogy azért így küldtem, hátha valakinek eszébe jut és küld egy hackelt képszerkesztő programot:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.03. 16:27:51

@gernika:

Merek én kritizálni?? Különben mehetek az erkélyre a hörcsöggel szotyizni! :)

Dökvín 2011.10.03. 16:28:31

@michaela77: Köszi még egyszer! Igen, ez ismerős! ;) Épp a napokban gondoltam, hogy megneveltem a kis kandúromat, aztán út közben vettem észre, hogy nyálas a szép cipőm, és apró fognyomocskák tarkítják az orrát... háááát... visszaeső :D Viszont az Ül! vezényszóra meg a nevére minden körülmények között hallgat, ami dicséretes :)

michaela77 2011.10.03. 16:29:03

@gernika: megkaptam, elvileg válaszoltam is neked.
Rajtam olyan ruha volt, amire azt mondták hű de dögös. Én meg így is láttam a tükörben valahogy. Aztán a fotókon... Jézusom...

@Nard: nem nagyon kedvellek:)

cyd 2011.10.03. 16:29:32

@Nard: jaja írtam is a gazdájának, hogy több gondot fordíthatna a külsejére :)

@michaela77: Egyébként sikeresen félreértettétek mindkettem, amit írtam. gernika "senki nem láthatja képeire" vonatkozott :)

SciNu 2011.10.03. 16:30:49

@michaela77: A bútoraidat úgyis ki fogja csinálni. Ha van kaparófája, ha nincs :D

michaela77 2011.10.03. 16:31:03

@cyd: ja, hát a cicás képes kommentemre hivatkoztál, honnan tudhattam volna, hogy csak a nevemet nem volt kedved leírni:)

indapass90210 2011.10.03. 16:31:23

@gernika: nekem is megmutathatná a cicáját!

michaela77 2011.10.03. 16:31:33

@SciNuBob -I hear you, mon!-: jaja, azt sejtem. A kaparófára rá sem néz, mikor ott az a jó kis franciaágy is...

Dökvín 2011.10.03. 16:32:39

@michaela77: Hazaszaladok és ellenőrzöm! :D Ha viszont az, kurvajól nyávog! ;D

michaela77 2011.10.03. 16:34:19

@Kugeln - Rock me Amadeus: én is szaladnék már haza. Ma maradt először magára, aggódom érte.

helio 2011.10.03. 16:36:40

@tarquin - védőháló nélkül: igazad van nem vagyok mérleg, halak vagyok :D akkor leteszek a megértésről,mert soha nem leszek mérleg :D

cyd 2011.10.03. 16:37:28

@michaela77: Az egyik pár edzőcipőmet nekem is összefogazta, a másik azóta zárt helyen lakik :)
Számíts rá, hog cipőfetisiszta lesz, azon viszed be az új szag ingereket.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: A kaparófáról a kis mocsok letépte a csörgő bizbaszokat egyébként kanapé, fotel sarkán élesített. Most már átszokott egy béna szőnyegre, ami összehajtva hevert az egyik sarokban és ki akartam dobni, de így marad :)

dr. gernika 2011.10.03. 16:39:39

@michaela77: Re. :) A fotók borzalmasan kíméletlenek, azon amit küldtem, még Nard is meglepődött.Azt mondta, ő nem így látott.
@Dövan: :D

michaela77 2011.10.03. 16:46:46

@cyd: azt olvastam, azon viszem be neki a bacikat is, amivel kiskorában vigyázni kell. Úgyhogy cipők egyelőre elzárva:)

@gernika: hát jah, én sem úgy láttam magam. Fura dolgok ezek.

dr. gernika 2011.10.03. 16:47:48

@Nard: Ebben az esetben nem ártott volna.

michaela77 2011.10.03. 16:52:48

@gernika: nálad számított volna? Engem exem sokat kritizált a súlyom miatt, és akkor én azérse akartam fogyni. Mert mi az, hogy nem szeret pár kilóval nehezebben, meg mi az, hogy majd ő megmondja milyen legyek, nem, azért sem. Kritizálásra én még soha nem akartam fogyni, mindig csak magamtól.

dr. gernika 2011.10.03. 16:59:21

@michaela77: Nem tudom, mindenesetre eléggé megnyugtatott, hogy neki így is tetszem, hiába tudtam, hogy már a fókák vágási súlyával vetekszem.
Fuh, mióta mondtad a grillcsirkét, csak arra tudok gondolni.
Amúgyis valami húsos- salátás vacsorában gondolkodtam ma.
A Deákon vagy a Nyugati környékén tud valaki megbízható tippet adni?

dr. gernika 2011.10.03. 17:06:18

@Nard: *korr* Öntet nélkül túléljük, nyugi. :)

dr. gernika 2011.10.03. 17:11:50

@Nard: Szivem, a főnöknőd pont ma tiltotta meg, hogy beteg legyél... majd csinálok öntetet itthon.

Father Justice (törölt) 2011.10.03. 17:15:29

@michaela77: "Mert mi az, hogy nem szeret pár kilóval nehezebben, meg mi az, hogy majd ő megmondja milyen legyek, nem, azért sem."

Konkrétan azt mondta, nem szeret pár kilóval nehezebben, vagy csak nem tetszettél neki annyira, mint pár kilóval könnyebben? Ugye, mennyire nem mindegy? Ilyenkor nem érdemes önigazolást keresve összemosni a megváltozott esztétikai élményt a - szerencsés esetben változatlan - érzelmekkel. Inkább el kell kezdeni fogyni. Keményen, karakánul. Mindkét fél örömére.

A polcfúró 2011.10.03. 17:26:52

@michaela77: Aha, értem én, tényleg sokan így indulnak neki.

A kaparászásról le lehet szoktatni őket ill. megakadályozható, h rászokjanak. Ha gondolod megosztom a titkot. :D Tenyésztő voltam 9 évig, minimális kártételekkel megúsztuk, azt is inkább az újoncoktól zsebeltük be. A látogatok/gazdik csodálkoztak is mindig, h nincsenek szétkaparva a bútoraink, pedig nem cserélgettem évente őket (ez is látszott :)).

indapass90210 2011.10.03. 17:34:50

@gernika: mekis retroburger? Abban állítólag van zöld is meg hús is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.03. 17:35:46

@Dövan:

A trashfoodot nem eszem meg vacsorára :)

LyukasBogrács 2011.10.03. 18:39:44

Akkor jarjal colstokkal vagy feszmerovel.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.03. 18:40:51

Na, az én kis hepihétfőm is csak 9-ig tartott.
:(

LyukasBogrács 2011.10.03. 18:43:58

Akkor jarjal colstokkal vagy feszmerovel.

michaela77 2011.10.03. 19:40:50

@Father Justice: persze, csak belőlem a muszáj mindig ösztönös ellenkezést vált ki. Most, hogy magamtól akarom, jobban is megy minden.

@Regisztra: minden apró trükk érdekel, köszi. Mindent nem akarok megtiltani, amíg pici csak támadjon le mindent, a vezetéket csak azért ne, mert félek, hogy baja esik. Ha nagyobb lesz ez a rágás úgyis elmúlik.

Amúgy nagyon büszke vagyok, hazajöttem, aludt, semmi kárt nem csinált, és magától ment az alomhoz:) Ma kérdeztem meg, igazából csak 6 hetes:) Okos Beni cica:)

A polcfúró 2011.10.03. 20:23:37

@michaela77: Okés, nagyon szívesen. igazábol 3 hetesen kezdenek mozgolodni, akkor már követik a mamát az alomra és 4 hetesen szobatiszták (persze ez a lakásban tartott cicákra érvényes, a kintieknél nincs ugye alom, nekik ezt tanulni kell). 6 hetes nagyon fiatal, fele annyi idős, mint amikor valojában el lehet választani, de biztosan tudod, előfordulhatnak ez miatt "abnormalitások", de nem feltétlenül okoz gondot.
Jaja, nem kell agyon korlátozni, de azért az alap dolgokat eleve tiltani kell. Pl. nem akarod, hogy asztalra fölmenjen (nálunk ez tabu olt, mert a páromat zavarta) akkor azt SOHA nem szabad megengedni. Na szoval a kaparofával én azt szoktam, hogy bármikor bárhol máshol körmöt élesítenek, akkor azonnal felkapom, a kaparofához iszem és végighúzom rajta a mancsukat (imitálom a kaparofa használatot). Fontos, hogy soha ne szolj rá, ha máshol csinálja, mert ugye akkor elijeszted, hanem settenkedj mögé, emeld fel és irány a kaparofa. Pár honapig kell kondicionálni erre és utána vagy egyáltalán vagy csak nagy ritkán van vétség, cicátol és gazditol is függ. (amikor már megtanulta és csak vétségek vannak, akkor már simán lehet elijeszteni is a bútortol).

Mi távoltartásra (pl.szobanövények) borsmenta illoolajat használtunk, ezt is csak addig kell alkalmazni, amíg meg nem tanulják, hogy nem szabad. Nem biztos, h ilyen picinél hatékony már, de ki lehet probálni. Ha az orra alá tartod az üvegcsét és hátrál, prüszköl stb, akkor jo.

Az ilyen picik ritkán rágcsálnak kábeleket, még nagyon pici a foguk is, előfordulhat, de nem jellemző. Nálunk egyébként 2 telefontoltő és egy laptoptöltő kábel bánta csak a macskákat (elég sok olt, nem egyszerre ugye, de 50 fölötti cicánál ez nem sok kártétel). Ami adapteres az nem rázza meg őket, amiben 220 megy, azokra kell vigyázni. Igazábol nagyobb a veszály, hogy felakasztják magukat drotra, zsinorra, kötélre (pl. reluxazsinor gyakran okoz balesetet). Az ikeában elég olcson lehet kapni ilyen "porszívocsövet" (csak úgy néz ki), amibe bele lehet tenni a vezetékeket, akkor nem rághato és nem balesetveszélyes.

Ennyi jut eszembe így a témárol, kérdezzél, ha van konkrét. :)

Jo cicázást! :)

dr. gernika 2011.10.03. 20:28:43

@michaela77: Ajjaj, túl fiatal, személyiségzavaros lesz.
De szeretni fog nagyon. :)

Nyami már sül a fincsi zöldfűszeres csirkecomb, alig várom. Megőrülök az éhségtől.

michaela77 2011.10.03. 20:42:20

@Regisztra: köszönöm, ezek nagyon jó tanácsok. A kaparófára szoktatást majd kipróbálom így.
Nem tudom a vezetéket miért szereti ennyire, igyekszem elterelni a figyelmét, meg a párom is ilyen gégecsöves megoldást mondott, hogy húzzam bele abba.
Ma arra nevelem, hogy ne másszon rá a laptopra mikor írok, kevés sikerrel:)) Ma reggel ezen aludt, nem tudom miért szereti ennyire:)

Remélem, hogy a korai elválasztás miatt nem lesz gond.
Az előbb megtörölgettem kamillával a szemét, elhúzódott, de aztán amikor végeztünk ugyanúgy jött és hagyta magát simogatni, úgyhogy nem túl félős cica:)

Éjszaka a hajamat kezdte rágni, vagy ötvenszer letettem a földre, aztán a végén mintha rájött volna mit szeretnék, mert amikor visszamászott békén hagyott, csak körülöttem járkált meg a párnákat pofozgatta. Ma éjszakára is ezt tervezem, ha nem hagy aludni addig pakolgatom le a földre, amíg meg nem tanulja. Pár hónap és végigalszom az éjszakát:D

@gernika: ezt jó, hogy mondod, egy banán volt a vacsim, gondolhatod mennyire vagyok éhes:)

michaela77 2011.10.03. 20:42:57

@Regisztra: ja, arra lehet valahogy szoktatni, hogy játék közben óvatosabb legyen és ne harapjon meg karmoljon olyan erősen? Köszi.

dr. gernika 2011.10.03. 20:56:35

@michaela77: Két nagydobozt tömtünk meg salátával, már be is kevertem cézár öntettel. :) Hmmm nyaminyami. :)))

cyd 2011.10.03. 21:31:29

@michaela77: Laptoppal még szívni fogsz. Eleve ismerkedik a környezettel és az elektronikai cuccok amúgy is vonzzák őket. Nekem rendre a set-top-box-on aludt egy időben, vagy bemászott a videó vagy a dvd mellé. 15x15cm-es résről van szó :)

A polcfúró 2011.10.03. 21:57:32

@michaela77: Miért kell kamillázni a szemét? Váladékos?

Hát az alvás az nehéz tészta lesz, mert ők elég sokáig (akár 1 éves korukig) éjjel periodikusan felpörögnek. Hu, de tudományos voltam, szal vannak éjszaka ilyen intenzívebb időszakaik, amikor csak úgy végigrontanak a szobán, elkezdenek valamivel játszani (pl épp a hajaddal :D) ez eltart egy darabig, aztán megnyugszanak, alszanak tovább. Valszeg addig pakolgattad, amig elmúlt ez az intenzívebb ébrenlét, de nagyon okosak, meg is tanulhatják. Jah, erről jut eszembe, ha hétköznap korán kelsz, de hétvégén nem, akkor reggel ne az legyen az első dolgod, h kaját adsz neki, csak mondjuk amikor elindulsz, különben hétvégén nem hagy majd aludni, mert éhes lesz. :)

A kölykök egymástol, szülöktől tanulják meg, h meddig lehet elmenni a játékban. Amikor túl erősen harapják egymást visitanak vagy visszaharapnak, a mama odacsap stb. mivel ő ki lett szakítva a környezetéből, most te vagy a "családja", ha fájdalmat okoz arra rá kell vezetni, h ez sok volt. Én rájuk szoktam fújni ugy ahogy a mérges cica fúj) igazábol erősen sziszegő SSSSSSSS hangot hallatok minél közelebb az arcukhoz, ez általában ijesztő nekik(ezt használom mindenre amit nagyon nem szabad) , ha ez nem hat, akkor fájdalmat kell okozni neki picit. Ez nem állatkinzás, hanem a természetes állapotok imitálása, pl a mama cica nyakbőrnél felemeli a picit és megrázza, ha nagy a galiba...
javasolnám egyébként h olyan eszközzel játszatok amivel vadulhat is (lehet kapni valami 300 ft-ért tollas botot pl. a Fressnapfban, azt imádják, de ne hagy elől, meg ne engedd h sokáig megfogja, csak néha kaphatja el, az a lényeg,mert különben szétrágja), amire leet vetődni stb.

Nem gáz, h így szétoffolunk mindent?

JOKKA21 2011.10.03. 22:13:20

@Dövan: Nem akarok senkit büntetni, kapja be mind.:)
Sok csaj akar, egy gazdagpasee ürítője lenni.

@cyd: oké, megjegyeztem, többet nem szükséges közölnöd.:)

JOKKA21 2011.10.03. 22:16:33

@gernika: Szerintem hülyeség ez a horoszkóp alapján választok párt cucc.Konkrétan nem volt neki semmi jó, sem az étterem, sem a stílusom és tele lett a tököm.Írtam fészbukon, hogy bocs, ha bunkó voltam, de nem válaszolt rá.

dr. gernika 2011.10.03. 22:23:08

@JOKKA21: Hát azt nem csodálom, hogy a stílusod nem jött be neki. Melyik étterembe vitted?
Én se horoszkóp alapján választok párt, de általában a tapasztalatok igazolják az elméletet.

Father Justice (törölt) 2011.10.03. 22:33:17

@JOKKA21: Ha eleve tudtad, hogy anyagilag jól el van eresztve a nő, első körben miért nem puhatoltad ki, milyen éttermekbe szokott járni - ha ugyan egyáltalán? Ha "szinten aluli" helyre vitted az úrikisasszonyt, kb. tökmindegy, utána milyen stílussal rukkoltál elő. Onnantól már vert helyzetben voltál nála.

Joe69 2011.10.04. 05:14:08

@gernika:
Asszem 40 körüliekről írtam, sávszélesség kérdése persze, de te pl. biztosan beleférsz:))

JOKKA21 2011.10.04. 07:50:48

@gernika: A helyet nem nevezném meg, nem akarom lejáratni, mert szerintem jó kis étterem(nem budapesti).:)

@Father Justice: Hogy puhatoltam volna ki?Csaj mondja meg hova vigyem?Az milyen lenne már.:D

dr. gernika 2011.10.04. 08:36:22

@JOKKA21: "Csaj mondja meg hova vigyem?Az milyen lenne már"
Újfent mondom, hogy te csak megjátszod magad, ennyire hülye nem lehetsz...

Cinkes 2011.10.04. 10:53:48

na most akkor ki a hülye...? A csávó szerintem királycsászár

JOKKA21 2011.10.04. 19:36:36

@gernika: Lehet rokonom Cristofel.
süti beállítások módosítása