Jövőnk már nincs, csak múltunk

2012. május 07. 07:34 - Panni CsP

„Ki ez a tunya, hájas kanapélakó mamlasz?? Szótlanul vacsorázunk, ha kérdezek valamit, szuszog és kéri a tévéújságot" – hat év masszív együttélés után minden romantika és kajánság kikophat egy kapcsolatból  – mindez törvényszerű lenne? Ma megtudhatod, hogy érzi magát egy nő hat év után, és mire vágyik igazán.

 

Gondoltam, beküldöm az én történtem is ide, bár tanácsot erre elég nehéz lesz adni, ugyanis az alapprobléma önmagában egy természetes folyamat, nem lehet ellene mit szedni. Hat éve vagyok együtt a barátommal (nem tudom másnak nevezni: nem pasi, nem férj, nem élettárs - hát barát) egy fedél alatt élünk, együtt indulunk munkába és majdnem egy időben is érkezünk haza. A közös témák már mind kifújtak, megszokott bútordarabok lettünk egymásnak. És ez így fog folytatódni. Hol az a vagány pasi, akivel együtt bandáztunk és koncertről koncertre mászkáltunk hajnali kettőkor? Ki ez a tunya, hájas kanapélakó mamlasz?? Szótlanul vacsorázunk, ha kérdezek valamit, szuszog és kéri a tévéújságot.

Van pár ismerősöm, akik pont ezt az időszakot várják, mert nyugi van, jöhet a gyerek meg a család projekt, de én csak valaminek, egy egykor örömteli dolognak a hamvait látom benne. Csillagjegyem szerint Skorpió vagyok, ő meg Bika, és a kettő jól ki is jön egymással, de a Skorpiók nem bírják a langyos vizet sokáig. Kell neki egy kis Tűz... Lehet-e valamit tenni, vagy el kell fogadni? Vagy továbblépni, mert ennyi volt, vége és nincs tovább? Mert szeretem őt, ő is engem… de ez nem állapot. Mik a jelek? Nem húzza le maga után a vécét, természetesnek veszi, ha el van mosogatva és elég csak a mosógép mellé dobina a göncét, az ki lesz mosva. Ennek az egésznek egy rövidebb és halkabb verzióját neki is mondtam, de azt felelte, neki nem tűnt fel, azt hitte, jól megvagyunk, hiszen nem veszekszünk és nem történik semmi – hát, pont ez az. Azt kérdeztem tőle, „neked nem tűnik fel valami, nem zavar, hogy alig kicsit túl a 30-on nyugdíjasként élünk?” Válaszának rövid lényege: neki ez így jó.” Jövőnk már nincs? csak múltunk? Kérdeztem másokat, ők hogyan vannak ezzel, hogyan oldották meg, de kevesen vannak körülöttem, akik 6 éve együtt vannak: ők már korábban túlléptek ezen a krízisen, úgy, hogy ejtették egymást. Ez kényelmes… de már nem vagyok 16 éves… 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr84492634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása