"Köszönöm leveled, de én mást keresek"

2014. augusztus 22. 07:36 - csajokespasik

"Nincs meg a kémia" Ez az a dolog, aminél sokat nem lehet tenni. Mindamellett miként is lenne meg 1-2 levél és 1-2 találkozás után?” - a közösségi helyeken a 25-35-41 korosztály képtelen kezdeményezni. A lányok inkább csak lepasszolnak mindenkit, a fiuk meg az X-edik lepasszolás után olyan korosztály felé fordulnak, ahol ez nincs. Hasznos társkeresős gyűjteményt kaptunk.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Csajok-és-Pasik@

Olvastam a múlt heti blog bejegyzést és sok pontban érdekes a beküldő nézőpontja. Ha jól értelmeztem: hölgy - ami nem jelent sem pozitívat, sem negatívat az általam tapasztaltak kapcsán. De akkor vizsgáljunk meg egy nézőpontot a másik oldal szemszögéből is. Biztosan vannak olyan fiúk/férfiak, akik csak kalandot keresve folyton írogatnak lányoknak. Ez nem csak feltételezés, hanem sok lány kifejezetten panaszkodik is erre, kortól függetlenül. Én magam - régi webmesterként - sok közösségi portállal találkoztam már. Sok lány úgy gondolja, hogy egy fiatalabb kép mekkorát fog dobni az esélyein.

De van, aki már az előbbiek okán már kamu névvel és komplett kamu profillal regizik. Aztán nem érti, hogy miért kerül(t) panaszra ... mert hogy ő csak személyiségi jogait próbálta védeni. Azon aggódik, hogy miért bunkók az adminok, holott ha tényleg komolyan dolgoznának ilyen helyeken az adminok, ő már rég 3-4 évig terjedő szabadság vesztését töltené például a magyar BTK okán. Mert hisz elmegy randizni, a fiú XY-nak hiszi és talán még meg is hívja vacsorára. (tehát ha tényleg lenne az általuk olykor hiányolt komolyság ... bizony komolyan igen kellemetlen helyzetben lenne igen csak sok hölgy).

Bármelyik hölgynek lehetősége van letiltani a másikat, ám jellemzően nem teszik. Legalábbis nem sűrűn. Főleg a fiatalabb korosztály, aki még élvezi is, s ebben egyet kell értenem a korábbi blog bejegyzést íróval.

Online közösségben a "nemiség" másodlagos. Egyforma szabályok vannak, tehát ha szimpatikus valaki, akkor lehet neki írni. Egyáltalán nem gáz (sőt, a levélíró által említett hölgyeknél én ezt javasolnám is). De a gyakorlat nem ez. Egyszerűen várják, hogy a pasi megszólítsa/leszólítsa. Persze lehet, hogy a fiatalabbakat keresik végül a pasik, de egyáltalán nem a kor miatt van. Egyszerűen a 25-35-41 korosztály, aki most van fent közösségi helyen, képtelen kezdeményezni... A lányok inkább csak lepasszolnak mindenkit, a fiuk meg az X-edik lepasszolás után olyan korosztály felé fordulnak, ahol ez nincs. Még nincs pontos statisztikám, de úgy számoltam, hogy kb. 600 levél és kb. 1év használat után, talán ha valakinek összejön 2-3 randi. Ebben feltételezve van, hogy a fiú-lány hosszú kapcsolatot keres és nem 1éjszakást. Bár az egyéjszakás is jellemzően passzolás hegyek, vagy profi a hölgy és ezért mond igen (ami aztán ki is derül, amikor email/telefon csere megtörténik). Persze elfogadom, hogy fiúnak kell átlag etikett szerint a mindennapokban kezdeményeznie, de ez ott bukik meg a hétköznapi életben is, hogy - állítólag - nőből van több a földön és a férfiakból kevesebb ... így épphogy nem a férfinak kéne kiütnie egy másik sorstársát, hanem pont hogy logikai értelemben a hölgyeknek kéne aktívabban kezdeményezniük. De ezt NEM teszik. Sőt, eléggé sok _normális_ pasinál sorra az alábbi sablon válaszokat adják:

- "én úgy látom profil lapod alapján, hogy nem illünk össze"

Nem is ismerte meg, hanem pár alap infó alapján már passzolja.

- "köszönöm leveled, de én mást keresek"

S valóban keres? Igazából ha ez az állítás igaz lenne, akkor sok pasinak megannyi üzenetnek kéne lennie a postafiókjában. De nincs. Én azt gondoltam, hogy biztos fiatalabb pasikat keresnek ... de megtudtam, nem, csak elmennek találkákra, ha a pasi már nagyon szeretné (tehát a pasi forszírozza már)

- "csak azért jöttem fel most is, hogy töröljem a profilom"

Ezt én CSP-n kaptam hölgytől válaszként. De volt, akinél egyáltalán nem volt válasz ... lehet vele csevegni, de semmi több. Általában ha korombeli csevegni szeretne, felmegyünk a régi IRC-re. :)

- "csak barátság"

Ez legalább egy korrekt és őszinte válasz. Ritka, de aki ilyen választ ad, az komolyan is gondolja. Sajna "mi pasik" vagyunk, akik ezen felbuzdulva aztán feszegetjük a határokat ... nem érdemes. A hölgy barátzónájából esélytelen kijutni, s ezt el kell fogadni (s a barát nem ágyast jelent).

- "nem levelező partnert keresek ..."

Ez egy érdekes típus. Aki nem döntötte el, hogy mit is akar és keres-e bármit egyáltalán. De ezt is válaszban kapja az ember, miután próbálná megismerni picit, mielőtt randira hívná. Persze randi sem lesz belőle jellemzően.

- gyerekkel rendelkező hölgyek

Bizony, igen sok kapcsolat - bár gyümölcsöző - végződik úgy, hogy egyik vagy másik fél ott marad gyerekkel. Megdöbbentő, de amerre én járok, igen sok olyan szülővel (vagy egyik felével) sikerült találkoznom, akik totál alkalmatlanok. Valószínű ezért is ment szét igen hamar a kapcsolatuk is. Itt mondja azt egy értelmes pasi, hogy ha baby sittert keres, az egy másik újság. Igazából esélytelen sokszor az ilyen szülőknek bármit is alkotni és ilyenkor szokott utólag kiderülni a gyerek és más kisbetűs dolog. Holott igenis - bár ne gyerekmegőrzőt akarjon, de - fontos az, hogy a pasit a gyerek is és az anyuka is elfogadja. Mert egyébként nem lesz jó a kapcsolat ...

- "nincs meg a kémia"

Ez az a dolog, aminél sokat nem lehet tenni. Mindamellett miként is lenne meg 1-2 levél és 1-2 találkozás után? Kizárt, hogy hosszú kapcsolatnál ez pár pillanat alatt meglegyen. Ennek viccesebb formája, amikor a környezet látja a kémiát, csak pont a pár egyik/másik tagja nem/letagadja. Ilyenkor egy srác még próbálkozik egy darabig, majd más fele próbálkozik. (s aztán hallani, hogy mégis mekkora sírás-rívás lett, mert hogy más lánnyal jött össze)

Ha valóban igaz, hogy több nő van mint pasi, akkor igazából igen sokunk van komoly gondban. Mert ahogy én sem, úgy más pasik sem tapasztalták korosztályunktól az érdeklődés legcsekélyebb nyomát sem. Az, hogy ránézett profilomra még nem érdeklődés. Csak vágyakozás, maximum, legfeljebb ... de erős kétségem van erről (inkább csak röhögcsélés, hogy "nézd a loozert").

Egy normálisabb srác - főleg mert annyi személyiség lopás van ÉS egyre több cégnél profilozás is valóságban - nem fog részletes profilt készíteni. Mert nem. A munkája is függhet tőle. Így régi IRC-s szokásokat előszedve ha 25-35-40 körül van valaki, akkor pont hogy jobban aktívabban kell kommunikálnia. S nem ítélni profil alapján, mert úgysem kap komplett CV önéletrajzot motivációs levéllel ... :)

S végezetül: A modern telefonok egyáltalán nem okosak. Sőt gondolni kell arra, igen sok félreérthető gépelésből eredő félreértés lehetséges (nem is biztos, hogy észreveszi). Érdemes bekalkulálni, hogy nem mindenki chatel és egyáltalán nem biztos, hogy a pasi passzolta a lányt, csupán mert nem chatel vele napközben. (én sem szoktam alapvetően chatelni) :)

 
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr786624931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akupresszúra Lap 2014.08.22. 20:22:09

Azert ne szidjuk a noket, en tudnek meselni. En nokent eljartam randikra, egyik a nojet hivta tolem telefonon, masik valami bunozo volt, harmadik mamaval lakott, negyedik a randin az anyjaval telefonalgatott, otodik a masodik randin hozott egy db pledet, a folyoparton ultunk, se udito, se semmi, mindezt ugy, hogy meloban voltam, kioltozve, hatodik piasan jott, hetedik nem jelentkezett, nyolcadik a volt nejet szidta, kilencedik masfel orat kesett a randirol, majd miutan nem mentem el ujra a varos masik felebe, mocskos k..va voltam, tizedik fenyegetozott, tizenegyedik eltunt napokra, tizenkettedik minden randit lemondott, vagy athelyezett, a tobbi nős, kulonelo... Meg aki egy megszolitast keptelen odairni, pedig ott a keresztnevem, a valodi... Meg egy mondatot keptelen megfogalmazni, stb., az mar nem rug labdaba. Es meg sorolhatnam. Na ezert vagyok ovatos es csak sok-sok levelezes utan teszem ki a labsm randira, evente egyszer. Sok idiota pasi miatt, majd 40 evesen. Tobb eve keresek tarsat, hiaba.

Zalan Maurer 2014.08.23. 04:09:20

Figyelj, ha a pali vitte a plédet a randira, akkor te vidd a piát. Ne hianyold hanem ha latod tedd meg. Aki masokat hivogat azt batoritsd mert lathatoan a telefonjaba menekul 1. Vagy zavarában 2. Vagy nem akarja a randit az elso metakommunikacio utan. Es folytathatnam hogyan kell kezelni helyzeteket embereket, elvegre 40 evesen ezeket mar tudnod kellene.

Zalan Maurer 2014.08.23. 04:15:25

Évi egy randi (ahogy irod magadrol) az nem 'óvatos'kodás, hanem a teljes begubózás, amirol epp ir a cikk. Csak ràerősitettél az irottakra. Igenis tedd ki a lábad, nem fog letörni,es csak igy talalod meg a megfelot. Meg kell kuzdeni a dolgokert ha igazan akarod. De az igazsag az hogy sokan szeretik az egyedullétet mert kényelmes. A Bűnozo, alkoholista, anyjànál lakó es egyéb kevésbé vonzo adalékok levelezéskor ki kell tudnod ddriteni. Magadnak cyinaltal sok feleeges kört, mert nem voltal alapos, aztan meg másra háritod... nem jo.

Zalan Maurer 2014.08.23. 04:18:03

Gyerunk, kezd elölről! Csinál jobban. Bővitsd a keresés plattformjait.

djangyu 2014.08.23. 06:27:39

Nem tudom, ki irta ezt, de egy tarskereson eltoltott par honap utan elegge erdekesen az a kep alakult ki nalam, hogy:
1. Nincs megszolithatatlan no
2. Sok az idiota mind ferfi, mind noi vonalon
3. Nem kell honapokig levelezni, hanem meg kell tudni fogalmazni, mit akarunk tudni a masikrol, es utana talalkozni.
4. A nok altalaban valami kulonlegesre, megis egyszerure vagynak.
süti beállítások módosítása