A szerelem csak illúzió?

2015. július 01. 07:35 - csajokespasik

„Papolni bármiről lehet, de ha egyedülállóként a házasság előnyéről/hátrányáról beszélsz, akkor nem vagy hiteles forrás” - a férfi többnyire büszkeségből nem szeret egy nőre panaszkodni, inkább hamarosan szakít vele. Azt, hogy nem passzolnak, már valószínűleg az elején is látta, de valahova gyorsan be kellett zavarni a kukacot. Ellentétben néhány nő éveket is képes várni a helyes döntéssel. Mi is az a szerelem, mikor kezdődik, és észrevesszük-e, ha véget ér?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Olvasók! Én is leírnám pár gondolatomat. Ez a terv, de nem tudom, mi lesz a vége, bocsi, ha kuszaság... Középkorú nőként érzem, hogy ma sok elvárás nehezedik a nőkre. Legyél nőies, de kemény is, az alakod legyen tökéletes, de ezt ne várd el a pasitól. Dolgozz, de ne légy karrierista, legyen sok szabadidőd. Én sosem voltam olyan, aki válogatós és elüldözi magától a férfiakat, anélkül, hogy egy kis esélyt is adna. Úgy érzem, kifogásokat az ember akkor szokott keresni, amikor már nem akarja az illetőt. És ez a barátságban is igaz, ugyanúgy, mint a társadalmi kapcsolatokban. Csak egy példa: régebben egy lelki közösségbe jártam, és már ott is a furkálás és a pletyka ment, a csoportvezető nőnek már romokban volt az élete, mégis képes volt a szerelemről meg az ideális kapcsolatokról beszélni. És ez hiteltelen volt.

Ekkor jöttem el onnan. Egymás segítése helyett ugyanabban a közegben találtam magam, mint a világban. Tehát elég nehéz dolga van minden keresőnek. Szívesebben olvasom itt egy-két kivételesen jó szövegű kommentelő hozzászólását. Többet lehet tanulni belőlük, mert nem finomkodnak és nem akarnak eladni semmit. Papolni bármiről lehet, de ha egyedülállóként a házasság előnyéről/hátrányáról beszélsz, akkor nem vagy hiteles forrás. Csak valaki, aki olvasott valamit és megtetszett neki, bevette hát a készletébe.

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy mi is a szerelem valójában? Létezik-e, vagy csak lelkünk játéka? Mit nevezünk annak, mikor kezdődik, észrevesszük-e, amikor vége van? A szerelem egy olyan lélektani jelenség, ami két ember közt akkor alakul ki, ha... - (szubjektív igazságokkal befejezhető a mondat). Én annyit hiszek, hogy nem biztos, hogy az a szerelem, ha a másikkal mindenben hajszálra stimmelsz, vagy valaki nagyon megkíván valakit, és ami összeköti őket, csak a testi kapcsolat.

Úgy éltem le életem nagy részét, hogy teremtettem magamnak egy zárt belső világot, és abba sok minden nem fért bele. Nem fért bele a magamutogatás, a hazugság, a felszínesség, amikor csak azt nézem, mit visel a másik és mennyibe került. Nem fért bele, amikor a másik emberen azt nézem, mennyire lehet kizsákmányolni, és mire tudom felhasználni.

Nem irigyeltem másokat, akiknek mindent megadott az élet. Már tapasztaltabb és óvatosabb vagyok. A régi énemmel ellentétben ma már ki merek mondani olyan dolgokat, amiket korábban nem. Nekem nagyon fontos az első benyomás, azonnal tervezni kezdek. Azt mondják, a nők sokszor képtelenek racionálisan mérlegelni egy helyzetet, mert befolyásolhatóak, nehezen döntenek tudatosan, ingadozik az érdeklődésük, hullámzó a kedvük, és inkább közömbösek, mint magyarázat keresők. Nem tudom, ebben mennyi az igaz, mennyi az általánosítás, de az biztos, hogy teljesen máshogy működik egy nő, mint egy férfi. A férfi többnyire nem szeret nőre panaszkodni, mert büszke. Talál valakit, de pár hét múlva szakít vele. Azt, hogy nem passzolnak, már valószínűleg az elején is látta, de valahova gyorsan be kellett zavarni a kukacot. Néhány nőnél ugyanez megvan, csak évekbe telik, míg rájön, hogy mit nem akar és a pasi változni nem fog, mert ilyen és ilyen is marad. Akkor kerülnek elő a kifogások és a miértek. Amikor a feleség 5 év után kifakad, hogy „miért is mentem hozzád??” - ismerős klisé?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr217587118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása