Amikor a szexistennő vonzása megkopik

2015. július 30. 07:49 - csajokespasik

„A szerelmet igazából az ember generálja a másikról való folyamatos ábrándozással és álmodozással, nem csak megtörténik” - ha megcsalod a párodat, ne hidd, hogy elméletekkel felmentheted magad, hiszen te csak rábólintottál arra, ami után a másik is annyira sóvárgott. Mielőtt hűtlenségre vetemednél, képzeld el, neked hogyan esne a fordított helyzet. Könnyű olyan szituációkat teremteni, amiről a másik nem szerez tudomást. Reakció a "Ha a szeretőm megtalálta az igazit, elengedtem..." posztra.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Egy-egy figyelemkeltő cím miatt néha beleböngészek a blogba, ilyenkor átfutom a véleményeket is. Érdekes olvasni a párt keresők, illetve a sok-sok éve ugyanabban a kapcsolatban élő „tapasztalt veterán” érveit és látásmódját. Sokat alakít a kezdeti szempontokon az együtt töltött időszak mennyisége és minősége. Mindketten folyamatosan változnak (néha a másiknak nem tetsző irányba) és a kapcsolat megújításához vastag kompromisszumok, illetve kívülről érkező inspirációk egyaránt szükségesek. Az itt jelenlévők többsége mindezt csak elméleti alapon tudja, hiszen nincs a háta mögött olyan kapcsolat, ami minimum 10-12 évig tartott. Nem, több 3-4 éves ezt nem váltja ki, mert az alapvetően még lendületből működő intervallum.

Olyan hosszú időszaknál, amit a poszter a feleségével töltött, többször vannak hullámvölgyek, amikor a másik unalmasnak, fárasztónak és fénytelennek tűnik, illetve kihívások nélküli a mindennapok óceánja. (Ilyenkor inkább mi vagyunk azok, de ez messzire visz, új bejegyzést igényelne.) Hoppá, becsúszik hirtelen egy kaland, bármelyik félről legyen szó. Egyszerűen a szeretőjétől olyan újdonságokat és inspirációkat kap, ami rögtön kiszínezi az életét. Rossz esetben azt képzeli, hogy ez mindig így lesz, mert a szeretője az „Igazi” és felrúgja a gyermekekkel megtűzdelt „unalmas” házasságát. (Ez inkább a nőkre jellemző.) Jó esetben tudja, hogy ez csak egy fűszer, amit élvez, de a szíve mélyén kényelmetlenül érzi magát és bűntudata van, ezért titokban tartja a házastársa előtt, akivel valóban együtt akar maradni. (Inkább a férfiakra, illetve a jómódú férjekkel rendelkező nőkre jellemző.) Talán azért hallgat, mert fél, hogy a másik esetleg dobbantana miatta, de nagyon sokszor pár hét vagy hónap mosolyszünet után újra elrendeződnének a dolgok. Hiszen a legvégén csakis egyvalami számít: a kölcsönös elköteleződés. Ilyenkor pedig nem duruzsolunk a másik fülébe olyasmit, ami nem viszi előre a kapcsolatot, hanem csakis fájdalmat okozna a partnernek. Ez nem csak a megcsalásra vonatkozik, hanem úgy általában mindenre az együttéléssel kapcsolatban.

Igen könnyű elveket hangoztatni (a megcsalás elfogadhatatlan), de nagyon nehéz tízen-húszon évek után férfiként visszautasítani egy-egy ölbe pottyanó lehetőséget. Főleg úgy, hogy viszonylag korrekt és nem hitegeti a szeretőjét, tiszta játékot játszanak. Főleg úgy, hogy az otthoni szexet csak két pontosra értékeli. Bár nagyon érdekelne, hogy az első egy évben is csak két pontos volt a feleség ilyen téren, vagy csak a hosszú évek rutinja és megszokása lökte lejjebb az értékelést? Utóbbi esetben csalóka a táblázat, hiszen bármelyik maximum pontos szexistennő vonzása megkopik, ha már több éve gyakorolja rajtad praktikáját, bármilyen nagy palettával rendelkezik. Kivéve, ha kívülről folyamatosan inspirálódik, de akkor meg ugye, ordas nagy kurvát kiáltunk. Egy valóban hosszú távú kapcsolat az élet minden területén tele van ilyen ellentmondással, amelyek között egyre lavíroznak, lehetőleg úgy, hogy mindketten a lehetőségekhez képest a legjobban érezzék magukat. Ilyenkor van az, hogy a fekete-fehér elvek szürkülnek, viszont jobban megismerjük magunkat és a társunkat.

Képzeld el, hogy hosszútávfutó vagy, a pároddal együtt lihegsz, kb. 20 km-t már lenyomtatok, de még ennyi biztosan hátra van, egyszerre csak odakeveredik melléd egy jó mozgású, lendületes, energikus, másik nemhez tartozó sporttárs. Igen, állíthatod őt a partnered mellé példaképnek (akár kimondva, akár csak csendben összehasonlítva). Bezzeg ő mennyire élénk és friss, milyen inspiráló, talán inkább vele akarsz haladni valamennyit, hiszen szinte repít magával, nem is érzed magadon a fáradtságot. Aztán kiderül, hogy ő igazából csak lemegy néha a ligetbe futni 2-3 km-t, de most olyan jó bulinak tűnt csatlakozni ehhez a futóversenyhez, még ha csak rövid, közbenső szakasz erejéig is. Hadd ne vigyem végig a párhuzamokat, szerintem értitek, miket lehetne kihozni belőle.

Amellett, hogy a poszter felvázolta, mitől lehet működőképes egy hosszú távú kapcsolat (lásd: mindketten teljesen biztosak abban, hogy egymással képzelik el az életüket, úgyis, hogy a másikat ismerve számba vették a lehetőségeket, és igen, valószínűleg a felesége is sejti szíve mélyén a kis színeseit, de tudja, hogy ezek csak az ő ázsióját növelik), ugyanakkor elmondta, mihez vonzódnak igazán a nők (és valószínűleg a férfiak is). Elfogadásra vágynak. Hadd mutassák meg azt, hogy ők valójában milyenek és a másik pedig mondja azt: értelek és megértelek. Értelek, ezért ismerlek. Ismerlek, ezért bízom benned. Ismerlek, megértelek, ezért szeretlek. Szeretlek, ezért megpróbálok olyan helyzetet teremteni, hogy a legtöbbet hozd ki magadból, hogy olyanná lehess, amilyenné válni vágynál.

Igen, lehetnek az embernek ilyen kapcsolatai, akár több is párhuzamosan, akár ellenkező neműekkel is. Alapból ilyennek kellene lenniük az emberi érintkezéseknek. Sajnos, hiány van belőle, ezért annyira vonzó. Igen, ha nincs benne tapasztalata a másiknak és először találkozik vele, azonnal szerelmes lesz. Nem, nem azonos a szeretet és a szerelem, ha másik nemről van szó. Igen, a szerelmet igazából az ember generálja a másikról való folyamatos ábrándozással és álmodozással, nem csak megtörténik. Igen, ismerheted olyan szinten a másikat, akár párhuzamosan többeket is, hogy ahhoz képest egy testi kapcsolat már alig jelent valami pluszt. Nem, ez nem jelenti azt, hogy akkor már nyugodtan át is léped ezt a határt, hiszen csak kicsit több. Nem, ez nem jelenti azt, hogy felmentheted magad, hiszen Te csak rábólintottál, ami után a másik annyira sóvárgott. Igen, talán néha nehéz tartani magad az elhatározáshoz, hogy a bensőségesség ellenére hűséges maradsz, mert neked is rosszul esne a fordított helyzet. Igen, nagyon könnyű lenne helyzeteket teremteni, amiről a másik nem szerezne tudomást. Igen, nagyon könnyű lenne ezeket a helyzeteket kihasználni. Igen, átmenetileg pluszt jelentene, amitől még vonzóbbnak és kívánatosabbnak érezném magam. Nem, köszönöm, nincs szükségem rá, mert a partnerem sok-sok éve tartó bizalma és elfogadása épp eléggé megerősítette a tartásom és önbizalmam. Igen, a kisördög mindig ott lappang, de könnyebb leszerelni, ha a ki nem használt lehetőségeket megosztod a partnereddel. Üdv: codo --

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr647664744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása