A „legyünk csak barátok!” - a legjobb pasihárító

2016. április 29. 07:52 - csajokespasik

Amikor egy nő azzal zár egy randit, hogy legyünk csak barátok, nem azt jelenti, hogy a továbbiakban látni sem akarlak, csak annyit, hogy bírjuk egymást, de máshogy. Néhány nőnek a barátság szent dolog, és hasonlóan fontos neki, mint egy párkapcsolat.

Juditok és Bélák harca.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Elég sok posztot és kommentet olvastam már itt és máshol. Eredendően érdekel a téma és mivel nagyon sok-órás napokban dolgozom, minden héten van egy extra szabadnapom általában amikor megengedhetem magamnak a lazsálást és CSP olvasgatást. Egy téma van, ami szinte az összes megszólalásban, hozzászólásban szerepel: az un. barátzóna. Amikor általában fiúk vagy férfiak arról panaszkodnak (de néha nők is) hogy nem kellenek xy nőnek, csak barátnak. Szóval erről szeretnék most írni, főleg egy kicsit női szemmel. Vagy nőknek egy csoportjának a szemével – tudom, nem mindenki ért egyet a saját neme tagjának állításaival. 

Tehát adva van Béla, aki elmegy randira. Béla jól érzi magát a randin. Judit is jól érzi magát a randin, mert Bélát tök jó fejnek tartja. Mindketten szeretik a focit, a pöttyös rudit meg Kenneth Gergen előadásait. Meg esetleg 2 kutyát és 1 macskát szeretnének a jövőben. Szóval a randi jó, Béla nyeregben érzi magát, gondolja, hogy ebből nincs az az Isten hogy ne legyen szex vagy párkapcsolat +szex.. Judit viszont az első pár másodpercben rájön, hogy nem indul be Bélától. Szimpi neki, ad egy esélyt a randinak és a számlát is felesben állja (Állná, de Béla kihisztizi, hogy  ő állja, ami Juditot elég rendesen irritálja, de aztán ráhagyja, mert sejti, hogy Béla így szocializálódott és nemcsak az ő hibája, hogy így alakult - ez egy másik teljes posztot tölthetne ki amúgy). Azonban Judit randi-középtől már biztosra veszi, hogy a kutyákat és a macskát nem közösen nevelgetik majd közös házban. Külsőre nincs gond a Bélával amúgy, Juditnak nincs ‘ideálja’. Volt már kopasz sráccal is és hosszú hajúval is, sportossal meg nem-sportossal is.  Szereti mondjuk ha egy férfi magasabb és nagyobb, mert van Juditon egy picike felesleg (még mindig egészséges testtömegindexre gondoljatok) és a kisebb srácoknál egy picit túl nagynak érzi magát. Ha van mégis valami, amire ‘utazik’ az a karakteres arc. Nem szereti a szépfiúkat annyira, inkább azt, ha van valami jellegzetes ismertető jegye a másiknak. Talán azért, jegyzi meg egyszer-egyszer egy barátja, mert arc-felismerő készsége kb. zéró, főleg ha egy sokszereplős filmről van szó. (Judit ezt kikéri magának, mondván, hogy csak a szőke, vékony jócsajokat szokta összekeverni).

Node haladjunk… Szóval, Béla és Judit elvan, jókat röhögnek, megisznak egy-két sört, aztán készülnek hazafele. Béla majd’ lekapja Juditot, ami Judit ninja-kitérésének köszönhetően egy arcrapusziban végződik. Judit végre gyorsan elmagyarázza, hogy Béla tök jó arc és nagyon jól érzi magát vele, sok a közös téma is, de nem érzi ‘azt’ amit szerinte éreznie kéne, hogy ez egy kapcsolatban végződjön. Viszont simán szívesen találkozna vele máskor, és ki tudja, talán barátokká is válhatnának.

Béla agya kb. elborul, de igyekszik nem mutatni, láthatóan nem érdekli a barátság ajánlat és sértődötten hazamegy.. Aztán végigpörgeti a beszélgetéseket, hogy hol is ronthatta el. Rájön, hogy egyszer megemlítette, hogy nem akar gyereket és bár Judit is azt állította, biztos hazudott, mert nem volt gerince bevallani, hogy ez ‘válóok’. Vagy biztos a Balaton partos sztorijain bukott el a dolog, amikor a Tihanyi szabadstrandról beszélt. Judit biztos levágta belőle, hogy nincs lóvéja valami nagyobb vakációra költeni. Aztán Béla felhívja a haverjait, ahol elmeséli, hogy minden nő pénzéhes k*rva és mi a francot is akarnak a csajok. Aztán meg eszébe jut, nem ez az első ‘legyünk csak barátok’ című szöveg és majd a barátai is adjak alá a lovat, elmagyarázván, hogy nem ért el a Béla egy megfelelő szintet, de majdnem, úgyhogy a csajnak még arra jó, hogy talonba tartsa, hogy aztán a meglévő pasijától liánozhasson kedvére, ha úgy hozza a sors.

Na már most, Judit tényleg szívesen barátkozott volna. Neki a barátság szent, és hasonlóan fontos az neki, mint egy párkapcsolat. Legyen az illető hím vagy nő nemű. Egy barát az ő szótárában azt jelenti, hogy nemcsak időt tölt a másikkal, lelki támaszt nyújt, ha kell, stb… de valaki, akiért tűzbe menne, akiért akár az életét kockáztatná. Judit úgy gondolja, hogy ez egy olyan ajándék, amit durva, hogy még egy gondolatnyira sem méltatnak. Nemcsak Béla, de már volt egy maréknyi férfiú, aki a ‘legyünk barátok, mert te egy fantasztikus embernek látszol’-ból, csak annyit hallott, hogy ‘nem fogok szexelni veled, de legyünk csak barátok, mert nem vagy elég jó másra’. Ilyenkor Judit elmereng, hogy miért, hisz a férfiak se fekszenek le egymással, mégis van valami egy barátságban, ami összefűzi őket, akkor férfi meg nő miért nem? Olyan szürreális… Szerencsére Juditnak van több barátja is, kb. 5-6, köztük férfi és nő is.

Hát, a tanmesémnek vége, kb. én voltam Judit, Bélámból volt több is. A lényeg az, ha valaki a végén kezdi az olvasást (mint néha én), hogy a barátság egy gyönyörű, szent szó, ami egy gyönyörű köteléket takar: amikor a felek egymásért rengeteg mindent megtennének. És ezt, vagy ennek a lehetőségét olyan sokszor fintorogva eltolják emberek (főleg férfiak szerintem) hogy ‘nehogymá a barátzónában tartson már, ha így folytatja, megkeseredett macskás szingli lesz belőle, aztán majd jól visszasírja az időt, amikor megkaphatott volna’…

Amúgy, ha bárkit érdekel, meg azért az ember büszke is néha-néha, amikor valamit éppen jól csinál, 28 vagyok, 3-4 éve nagyon boldog párkapcsolatban (egy számomra gyönyörű, karakteres arcú emberrel). Na vele, az első találkozásnál megvolt a kémia. A cinikusabbak kedvéért hozzáteszem, hogy mindezt úgy, hogy nem tudtam az anyagi állapotáról. Meló, házimunka, de még a fizetés is felesbe megy. (nem, nem kellenek a rosszfiúk). Ha kapcsolatban lettem volna  akármelyik ‘Bélámmal’ is, lehet, hogy most a világ legfantasztikusabb élményével lennék kevesebb. Ebből fakadóan is mondom, nem érdemes megalkudni. Az a bizonyos ‘kémia’ szó meg nem csak egy eszköz későbbi lekoptató szövegekhez. Az, hogy nehéz megfogalmazni, mit takar, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Zárójelben: szerintem nem kis köze van a szagláshoz (feromon stb) is.

Vélemények érdekelnek. Nőktől különösen az, hogy nálatok mit jelentett a 'legyünk barátok' egy-egy variációja, ha használtátok.  

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr158671836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása