„Szeretőt keresek! Lakás szükséges”

2016. augusztus 23. 07:58 - csajokespasik

„Érdemes megfigyelni azt a folyamatot, hogy már akkor magát mentegeti, amikor még csak levelezésnél tart a dolog” - amikor egy nő kapcsolata nem úgy alakul, ahogy képzelte, vagy szimplán csak unatkozik, néha a neten keres magának kalandot. Amikor a levelezés során az iránt tudakozódik, hogy miként lehetne belőled ügyes és biztonságos szerető, te döntesz, hogy mit és mikor kívánsz darázsfészekbe dugni.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Öt-hat éve regisztráltam először internetes társkeresőn és elég sokat leveleztem már. A nőktől kapott levelekből szép gyűjteménnyel büszkélkedhetek, és magamban ezeket a leveleket öt kategóriába soroltam. A halmazállítási szempont az azonosság volt, és aki már régebb óta csinálja, szerintem ismerősnek fogja találni a típusokat.

1. A narcisztikus:

Leírja, hogy éppen ráér találkozni valakivel, de nem ül be akárhova. A türelmetlenebb már itt puhatolózik, hogy milyen egzisztenciával rendelkezel. Szeret panaszkodni, és szereti, ha megértő fülekre talál. Néha úgy tűnik, mintha büszke lenne rá, hogy egyedül van. Művészi szinten vezeti át a panaszkodást önfényezésbe. Esélytelen, amikor maga is elhiszi, hogy jobbat érdemel, mert neki mindig mindenből jobb jár. A realitást szereti figyelmen kívül hagyni.

2. Egy másik pasi csak azért kell, hogy feledje az ex-pasiját:

Már a második levélváltáskor megtudod, hogy a volt kedvesnek igen jó fizikuma volt... és egyéb erényeit. A te erényeidet ehhez kell mérni. Sanszos, hogy nem is akar senkit, egyelőre most csak sebnyalogatás van és ehhez kell valaki. Nem szorul segítségre, de szereti magát áldozatnak feltüntetni. Nem érti, miért nem szereti már őt a volt pasi. Valahol még abban bízik, minden visszaáll a régibe. De ha egyszer már a másik lezárta, miben bízik egy olyan ember, aki már elmúlt 18 és felnőttnek nevezhető? Azért szakított vele, mert nem akarja folytatni, nem pedig azért, mert kis szünet után folytatni szeretné.

3. „Egyszerű vagyok, de büszke”:

Nemtörődöm és előszeretettel rövidít magyar szavakat olvashatatlanná. Komolytalan, gyermeteg, gügyögve ír és minden mondatát felkiáltójel zárja. Rejtvényfejtőknek ideális bevetés. Általában fiatal. Ha 30-on felüli és ilyen a stílusa, kapásból felejtős. Általában jól néznek ki, és ha csak arra a célra kell, arra a célra megfelelő – ő sem szokott tiltakozni ellene. Életében talán két alkalommal csalódott, és mindezt képes olyan drámaian előadni, mintha valami jelentősebb dologról lenne szó. Voltam már úgy, hogyha egy ilyen csajt ágyba vinnék, úgy érezném, mintha visszaélnék a naivitásával. Azt, hogy az ilyen csajok beképzeltek és anyagiasak, meg lehet fogalmazni nagyon szépen is, de attól az értelme még ugyanaz marad.

4. A Kapuzárási pánik előtt pár perccel:

Többnyire elváltak, vagy éppen párt régóta nem találók. Én nem hiszek a kapuzárási pánikban, persze elsőre logikusan hangzik, de belegondolva, hogy 40 fölött roló, az erős túlzás. Általában nagyon udvariasak és normálisak a levelezés során, még ha be is csúszik egy kis önbizalmi válság, hogy hát „már eljárt felettem az idő” stb., és néha olyan nők értékelik le magukat, akik amúgy – az első találkozáson döbbenettel tapasztaltam – hogy igen jól néznek ki. És azt írta magáról, hogy hát 38 évesen már sajnos... sajnos - csakhogy semmi baj nem volt vele és egy féléves kapcsolat is kerekedett belőle … Képesek meggyőzni magukat arról, hogy csökkent a piaci értékük, csakhogy ne lehessenek boldogok. Ez is egy függés.

- Aztán van nekik a Megkeseredett változata: aki inkább az összes pasit egy kalap alá veszi, hisz mind egyforma szemét, mert mindenféle visszautasítás sérti a büszkeségét a kitartás meg nem megy neki. Ez nem minden esetben helytálló természetesen. Néha teljesen érthetetlen okok miatt fut zátonyra minden és ilyenkor már tök mindegy, ki milyennek gondolja magát.

5. Szeretőt keresek:

Pár év múlva rájön, hogy nem olyan felhőtlen az aktuális kapcsolata, mint az elején képzelte. Ennek több oka lehet, ezeket most nem részletezem, mindenki sejti, mik. Úgy próbálnak ismerkedni, hogy a titkolózást már te is érzed. Nehogy a párja megtudja (ha mégis kiderül, ők írják később „A megcsalt a párom” c. - leveleket bizonyos fórumokra). Nem ő a reklámarca az ideális kapcsolatoknak. Szabadságát korlátozva érzi, a párja egyre idegesíti, néha annyira bele is von a történetébe, hogy rájössz: csak figyelemfelkeltésnek, hogy apu rá figyeljen és nagyon féltékeny legyen, bosszúhoz eszköznek kellesz neki. Ezt gyakran későn veszed észre. Nem tudta, hogy a kapcsolata ilyen lesz (azt nem írja le, hogy akkor mit hitt?) hiányzik neki egy jó szabadidőpartner. Valami új. Valami, ami nem kötött pályás program.

Érdemes megfigyelni azt a folyamatot, hogy már akkor magát mentegeti, amikor még csak levelezésnél tart a dolog. Sajnálatot akar kelteni + önigazolást adni saját magának. Az iránt tudakozódik, hogy miként lehetne belőled ügyes és biztonságos szerető? Természetesen a te lakásodban. Hogy érezd a törődést.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6211404448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása