A nyitott kapcsolat nem nekem való

2016. november 15. 07:42 - csajokespasik

„Egyik este korábban értem haza, egyik családtagom születésnapjáról, ahova ő azért nem jött, mert azt mondta, nem érzi jól magát. Ehhez képest nem volt otthon” - a nyitott kapcsolatnak az a veszélye, hogy ritkán áll vissza tőle minden a régi kerékvágásba. Az is csak mítosz, hogy ettől majd megerősödik a viszony. Posztolónk egyelőre csak kockázatot lát benne.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

nő vagyok, 32 éves, a párom 28. Közel két éve vagyunk együtt. Amikor összejöttünk, se saját lakása, se állása nem volt, otthon lakott. Felajánlottam, hogy költözzön hozzám. Hálásan elfogadta. Utána hamarosan talált egy részmunkaidős melót. Idén nyáron úgy éreztem, hogy másfele orientálódik, gyakran este tíz után jött haza. Azt mondta, a barátaival találkozott. Akkor merült fel bennem a gyanú, hogy mégsem, amikor október végén felvetette, hogy mit szólnék a nyitott kapcsolathoz. Tapintatosan vezette fel, úgy félig vicc szinten, de a lényegen nem változtatott sokat.

A szexet már nem erőlteti annyira. Néha azzal ugratom, hogy biztos csajozott. Sokáig nem vettem komolyan a Megcsalás x jele típusú cikkeket, többek közt a telefonbújást, de amikor az életemben látom, akkor nem tudok elvonatkoztatni és megnyugtatóbb dolgokra gondolni. Szóvá tettem és kicsit össze is kaptunk miatta. Azt érezteti velem, hogy én kínzom őt azzal, hogy nem nyitunk mások felé. De nekem ő elég. Ha olyan nagyon rossz lenne neki a közelemben, nyilván elhagyna és akkor a nyitott kapcsolatos kezdeményezése már nyíltan csak ürügy lesz.

Egyik este korábban értem haza, egyik családtagom születésnapjáról, ahova ő azért nem jött, mert azt mondta, nem érzi jól magát. Ehhez képest nem volt otthon.

Látom a vívódását, csak az a baj a nyitott kapcsolatokkal, hogy legtöbbször burkolt szakítási szándékot jelentenek, és ha rögtön nem is, később a dolog végéhez vezetnek. Ha ki akarja élni magát és hagyom, nem fog visszajönni, hiszen ha egy vágyat kiélünk, az nem szűnik meg, hanem felerősödik: utána is minél többet és minél változatosabbat akarunk.

- Nekem sosem volt nyitott kapcsolatom, nem is vágyom rá, de nem tudom, hogy egyoldalúan működne-e: már hogy hagyom őt, én meg maradok és várok.

- Biztató lenne, ha lenne valaki az Olvasók közül, aki belevágott a nyitott kapcsolatba úgy, hogy közben nem veszítette el a másikat, sőt, talán valóban meg is erősödött az, ami addig stagnált. Én egyelőre csak kockázatot látok benne.

- Bár: ha ő úgyis menni akar, akkor menni fog. Akár így, akár úgy. Csak miért kell ekkora kerülővel?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7211962129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása