A bombanő néha idegbeteg

2017. március 23. 07:34 - csajokespasik

Mitől olyan feszültek a szép nők? - kérdezi Levélírónk, aki saját elméletekben sem szűkölködik: eddigi tapasztalatai alapján a dekoratív nők közt nagyon sok a nyűgös. Ennek okát a szépségideáloknak való görcsös megfelelési kényszerben sejti. Az, hogy valakiből jó nő legyen, sok pénzt és energiát igényel.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A múlt héten történt élményem motivált írásra:

Egy népszerű belvárosi pláza bejárata felé tartok. Van az oldalán egy menekülőajtó azoknak, akik nem a forgóajtót kívánják használni. Magam is afelé tartok és látom, hogy jön szembe bentről egy fiatal, igen dekoratív nő. Kinyitom neki az üvegajtót, ő kilép, rám se bagózik, továbbhalad, neki ez jár. Hát én sem vagyok olyan, aki ezen csak úgy túlteszi magát, (apám népnevelő génjei miatt, talán) és kedvesen annyit mondtam neki, hogy „- Szívesen”. Erre megfordul és jól érthető magyarsággal, szépen artikulálva, jó hangosan olyat mondott, amit körülírni itt csak óvatosan tudnék. Azt hinnénk, hogy ilyen szavak ilyen nő szájában nem fordulhatnak meg.

Engem, aki szintén nem vagyok egy ministránsfiú, igen meglepett. Én akkor sem használok ilyen szavakat, és olyan hasonlatot - hogy mit tegyek muterommal, amit ő javasolt - ha nagy trauma ér. Mintha valami nagyon rosszat tettem volna vele. Arányaiban nem fedte egymást a két városi beszólás. Lehet, hogy rossz napja volt, és én voltam az utolsó csepp, meg annyi minden mentsége lehet.

Ilyesminek nem először vagyok résztvevője / szemtanúja. Azon gondolkodom, mi lehet a lelki oka annak, amikor egy ilyen kis ügy ilyen erős reakciót vált ki egy ilyen nőből, akinek amúgy nem lehetnek az életben olyan nagy gondjai.

Eddig azt tapasztaltam, hogy a dekoratív nők közt nagyon sok az idegbeteg. Nem vagyok pszichológus, de ennek oka talán a tökéletes szépség-üldözés + megfelelési kényszerekben keresendő. Szerintem ez ellenkezik a valós természetükkel és néha kitörnek, csak alkalom kell,  mert valójában nem is akarnak ilyenek lenni, és ezt valahol sejtik. Görcsösen meg akarnak felelni valami ideálnak, mert mindenhonnan ez dől, így egy belső feszültség van jelen bennük állandóan. Az, hogy dögös meg jó nő legyen, pénzt és energiát igényel.

A társkereső oldalakon is sok olyan fotót látok, amiken igen alaposan kikészített nők látszanak - csak épp abban nem hiszek, hogy ők bárkit is meg akarnának ismerni. Nekik pontos elképzelésük van: ne kelljen se szülni, se dolgozni, mert ezek gáz dolgok, ilyen nemes dámákhoz nem megy, nem alacsonyodnak le...

Tavaly / Szórakozóhely: a csaj megérkezik, mosolyog és ragyog, és 1 másodperc alatt valamitől bekattan, nulláról 120-ra pörög fel és a palackos italát keresztülvágja a helyiségen és bőgve elmegy. Amúgy bárkit eltalálhatott volna vele, de mit érdekli őt. Csak az ő hisztije a lényeg. Gondolkodtam, mi történhetett? Én nem láttam semmi kiváltó okot, de ha már a dobálásnál tartok: Egy volt munkahelyemen egy csaj hozzám hajította egyszer csak a mobilját. Az a röhej, hogy nem is tudtam a nevét sem, soha nem beszéltünk egy szót sem, nem is állt ott szóba nagyon senkivel. Aztán bocsánatot kért, de már nem emlékszem, mivel indokolta, azt hiszem, valami rossz hírt kapott... én meg a telóját. Megengedheti magának, mert JÓ nő.... Hát, ez az én karmám. Tudnék még ilyeneket sorolgatni, csak minek? azt hiszem a lényeg elhangzott : D

Szép lányok, mi zajlik le néha bennetek ? (szabad ilyet kérdezni?)

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2612363681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása