Ha gyereked van, rögtön elhúznak

2017. november 20. 07:41 - csajokespasik

„Próbálom a nőkből kiszedni, hogy mi zavarja őket, és arra jöttem rá, hogy egyszerűen az, hogy más nőtől van egy gyerekem” - egyedülálló szülőként nem könnyű az ismerkedés. Levélírónk gyakran jobbnak látja eltitkolni, hogy van egy gyereke, mert ha megtudják, a nők szépen kihátrálnak. Eleinte lehet kerülni a témát, de aztán valamikor csak elő kell állni vele.

 

Sziasztok! Egy másik blogon olvastam egy érdekes hozzászólást, miszerint az illető kizártnak tartja, hogy ő olyan emberrel jöjjön össze, akinek már van egy gyereke, mert a szemében ez olyan lenne, mint egy túlhajtott használt autót vásárolni....persze nevetséges és alaptalan állítás, de ilyenkor minden érintett egy kicsit magába néz, mert ha néhány ember így látja ezt, akkor az egy terjedőképes vélemény, mert az előítéletek ragadósak.

Manapság egyre többen döntenek amellett, hogy nem kötnek házasságot. Öt évvel ezelőtt az akkori párommal mi is így gondoltuk, szerencsére. Ma már külön vagyunk. Van egy gyerekünk, akit igyekszünk közösen nevelni, nem hangolta ellenem, békésen megvagyunk. Neki van már másik ember az életében. Nekem viszont senkim. Ezért próbálok ismerkedni. Az alkalmi kapcsolat nem az erősségem, ritkán volt benne részem, de ha azt láttam, hogy arrafelé alakul a helyzet, akkor nem tettem említést róla, hogy van egy gyerekem, ebben a helyzetben nincs is jelentősége. Ha viszont többet szeretnék a hölgytől, akkor már az elején megmondom.

Nem akarom, hogy hétvégi apukát lássanak bennem, aki ritkán és órarendszerűen ér csak rá... Azt sem, hogy sajnáljanak, de most, közeledve a negyvenhez, 1 gyerekkel még esélyemnek kéne lenni a boldogságra. Próbálom a nőkből kiszedni, hogy mi zavarja őket, és arra jöttem rá, hogy egyszerűen az, hogy más nőtől van egy gyerekem. Ezt persze nem ilyen egyszerűen jelentik ki, hanem nagyon tapintatosan körülírják nekem. Az egyik hölgynek szintén volt gyereke és amiatt nem jött velem össze, mert nem akart mozaik családot. Azzal kapcsolatban nem lett volna kifogása, ha én részt veszek az ő családi életében, furikázok velük, és kielégítek minden felmerülő igényt, de fordított helyzetet lehetetlen volt számára elképzelni, hogy ő adjon ebbe bele valamit.

Rögtön azt hiszik, hogy pótanyut keresek. Egyedülálló szülőként nagyon nem könnyű az ismerkedés. Ha megtudják, hogy gyerekem van, rükverc, és szépen kihátrálnak. Eleinte lehet kerülni a témát, de aztán valamikor csak elő kell állni vele. És ha így alakul, akkor meg azt kapom, hogy miért nem szóltam előre?

És egy kapcsolódó hírünk: a Padaam egy ÚJ társkeresőnk, ami kifejezetten egyedülálló szülőknek készült. A Padaamon a gyerek kérdés nem tabu és itt kifejezetten olyan emberekkel ismerkedhetsz, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak felelősségről, párkapcsolatról, családról. Regisztrálj még ma, és az első havi előfizetésedet ajándékba kapod! www.padaam.hu 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3713317713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása