Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mellettem légy, ne az enyém

2017. december 18. 07:30 - csajokespasik

„Ha te szeretnél az életemben az egyetlen lenni, akkor most közlöm, hogy nem leszel” - Levélírónk nyíltan vállalja, hogy nem monogám típus, mindezt korrektül közli is alkalomadtán. Saját szabályokat követ, senkit nem ver át, csak annyit szeretne, ha a másik sem verné át önmagát a szerelemlufik kergetése közben.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Azért írok, hogy elmondjam, mit érzek, mi a fontos számomra egy kapcsolatban, és mi számít számomra kapcsolatnak. Sokan nem fognak egyetérteni ezzel, főleg akik ragaszkodnak a (szerintem elavult és többségében fenntarthatatlan, de attól még általam tiszteletben tartott ) monogám kapcsolatokhoz. Ne is olvass tovább, ha csak ebben hiszel. De tudd, hogy van élet azon túl is. 

Nem vagyok monogám. Nem vagyok hű.

  Ha azt hiszed, hogy idővel azzá változtathatsz, a saját idődet pazarlod. Sokan megpróbálták, és senkinek sem sikerült. ( Lehet hogy egy nap annyira szerelmes leszek, hogy megbolondulok, és én is szerelemzombi leszek, aki nem hall és nem lát mást. Remélem nem, de nem zárkózok el ettől sem. ) 

Cserébe őszinte leszek hozzád, részletekbe menően, ha kéred. Tudom, hogy nem mindenki kéri. Van aki szívesebben él a részletek nélkül, homokba dugott fejjel, úgyhogy ha azt szeretnéd, hogy mindenről nyílt és őszinte legyek, azt mondanod kell. Ha azt szeretnéd, hogy addig menjen köztünk a dolog, amíg nem fekszek le mással, akkor kár az idődért, mert ez az idő el fog jönni, nagyon hamar. Hamarabb mint várnád. Miért ?

Mert ismerem magam. Mások nevében nem beszélhetek, de szerintem sokan ilyenek. Ezzel nem takarózok, amúgy sem érdekel, mit csinál más. Nyilvánvalóan a többség nem ezt. De attól még létezik a kisebbség.

Ha te szeretnél az életemben az egyetlen lenni, akkor most közlöm, hogy nem leszel. 

Lehetsz számomra fontos, kialakulhat közöttünk mélyebb érzelmi kötés, nem zárkózom el ettől. De hiába is próbálnék úgy tenni, mintha a kizárólagosságot kivitelezhetőnek tartanám, mert nem csak te leszel fontos nekem. 

És az irántad érzett érzéseim nem oltják ki a mások iránti érzéseimet. Ha ezt el tudod fogadni, és ezen felül még így is jól tudod érezni magad, akkor érezzük jól magunkat. 

Ez nem egy éjszakás kaland lesz.  A viszonyaim többségére nem az egyéjszakás jelleg jellemző. Előfordult már, de se nem szeretem, se nem igénylem. Nem nyújt örömet ismeretlen jótestű nőket azonnal megdugni. Nem állat vagyok, a szex számomra is agyban kezdődik. 

Meg kell hogy ismerjelek, a személyiséged, az erényeid és a hibáid. Csak ez tudja annyira árnyalni a rólad alkotott képet, hogy tudjak benne gyönyörködni. A testiség nem cél, hanem egyszerű következménye a köztünk kialakult viszonynak. A köztünk lévő viszonyt nem szeretném felcímkézni, mert jelenleg nem ismerek olyan kifejezést, ami méltó módon leírná. A köztünk lévő viszonyt azért nem lehet a barátság szóval leírni, mert elvileg a barátok nem fekszenek le egymással. De ha tennék, akkor hívhatnánk egy nagyon mély és őszinte barátságnak. Extrákkal. 

Szeretőnek sem szeretnélek hívni, mert az olyan olcsó kifejezés. Nem adja vissza a mélységét. A viszonyunk lehet pár hetes, pár hónapos, de akár több éves is. Lehet, és valószínűleg lesz is benne szünet, nem kell folyamatosnak lennie. Egyáltalában véve: semmit nem kell, de mindent lehet, amit mindketten akarunk.

 Idővel változunk, és nem feltétlenül azt fogjuk akarni, mint most. Egy nap majd más lesz fontos mindkettőnk számára. Más ember, más prioritás, munka, utazás, egy másik ország, család, karrier, akármi.   

Vagy nem. Sosem lehet tudni, de kizárni sem. Éppen ezért nem várok el tőled semmit, de egy valamit szeretnék. Szeretném, ha őszinte lennél hozzám. Szeretném, ha tudnánk annyira bízni egymásban, hogy mindent és bármit elmondhassunk a másiknak. Légy önmagad. Nincs szükséged arra a maszkra, én nem a csomagolást akarom nézni, hanem a képet magát. Téged. Ahogy vagy. Nem vagy tökéletes, és nem is akarom hogy az legyél. Nem fogsz meglepődni, de én sem vagyok az. 

 De minden tettem levezethető abból, hogy szeretnék magam lenni, és magamat adni. Máshogy nincs értelme. Nekem te nem egy álcsalival kifogott hal vagy. Nem akarlak semmibe beletrükközni, amit te nem akarsz. Nem akarlak manipulálni. Nem szeretnélek átverni, és azt mondani, amit hallani akarsz. Ilyen formában nem fontos, hogy  mit szeretnél hallani, mert az igazságot kell hallanod. 

 Fontos leszel számomra. Nem hagyom el azokat az embereket érted, akik iránt hasonlót érzek. De téged sem foglak elhagyni senki kedvéért. Ha egy nap úgy döntesz, hogy szeretnél inkább mégis egy stabil kizárólagos kapcsolatot, akkor nem lesz ellenemre, és nem akarom ezt megakadályozni. Aki fontos számomra, annak azt szeretném, hogy boldog legyen. Akkor is, ha ezáltal kevésbé lesz része az életemnek. Nem vagy az enyém. ÉS nem vagyok a tiéd. Veled leszek, de a tied nem. 

Melletted leszek, és segítelek, támogatlak, ez természetes nekem. De csak addig, amíg ezt el nem várod tőlem. Nincsenek elvárásaim feléd, nem akarom, hogy változz meg. Elfogadlak olyannak amilyen vagy, és támogatlak a személyes fejlődésed során úgy, ahogy csak tudlak. 

És hidd el, jó lesz, mert magunk lehetünk. Nem kell hazudnunk. Mint ahogy az mára a kapcsolatok szerves része lett. Én őszinteségre vágyom. Nem keresem a rövidebb, könnyebb, és simább utat.  Válaszd ezt, vagy menj vissza, és tápláld tovább az illúziót. Nézz meg egy szerelmes filmet, és gondold azt, hogy a végén összejönnek, és minden jó marad. Gondold, hogy ez számodra is lehetséges. Hagyd nyitva a kaput arra, hogy lehet, hogy a világban jár-kel egy jóképű, jellemében vad, izgalmas srác, aki majd érted megváltozik. De tudd, hogy az emberek nem változnak. Nem ennyit, és nem miattad.

 És ha valaki azt mondja, hogy megváltozik érted...nos, egy az, hogy ne higgy neki, másik az, hogy mindenki saját maga miatt változzon. Ha kényszerítened kell magadat a változásra, hogy a másik kegyeiben maradj, akkor ott valami hibádzik. Csak légy magad. Légy igazi. Kövess el hibákat. Lásd be. Tanulj belőle. Ismerj meg és tanulj meg szeretni. De előbb tanuld meg magadat szeretni. És ehhez az kell, hogy magadat ismerd meg. Ne tekints a boldogságra úgy mint egy eldugott kincsre, amit csak más adhat meg neked, mert ez nincs így. Egy ember tehet téged boldoggá, és az te magad vagy. Ne várd el ezt mástól, ne rakd ezt a hatalmas súlyt senkire. Mert teljesíthetetlen. Légy hű önmagadhoz.

Péter

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2913508617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása