A megfelelési kényszer a legnagyobb randigyilkos

2018. március 21. 07:52 - csajokespasik

„Ne az legyen az életed minőségének, az önbecsülésednek a mércéje a saját szemedben, hogy van-e párkapcsolatod, vagy nincs” - A nők elsősorban a magabiztos egyéniségeket kedvelik, a szánalmasan kapálódzó balfékek egyáltalán nem férfiasak a szemükben. És ha még azt is észreveszik, hogy a pasi csak színészkedik, hogy célba érjen, ott végleg menthetetlen a dolog.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok!

Lehet, hogy rendhagyó lesz a levelem, mert nem kifejezetten a saját sztorim közkinccsé tétele motivál, inkább hirtelen felindulásból születik meg az iromány.

Most találtam rá ugyanis a blogra, és néhány oldalt visszalapozva el vagyok képedve a sok siránkozó "férfin".

Én egy 35 éves férfi vagyok, és komolyan nem tudom hova tenni ezt a sok rinyapinát, aki elvileg férfiként panaszkodik itt, és nem érti, hogy miért nem tud kialakítani normális párkapcsolatot.

Pedig a válasz külső szemlélőként pofonegyszerű: nem vagytok férfiak a nők szemében.

És ez főleg azért van, mert megfelelési kényszeresek vagytok. Érződik minden egyes ilyen rinyáló levélírón az erőlködés. Hogy mindig, minden nőnek meg akartok felelni. Mintha minden egyes randit, ismerkedési folyamatot valami vizsgaként élnétek meg, ahol a cél az, hogy az adott nőnek szimpatikusak legyetek. Amiből nyilvánvalóan az következik, hogy nincs saját személyiségetek, egyéniségetek, vagy legalábbis nem azt helyezitek előtérbe. Pedig ezzel követitek el a legnagyobb hibát. A nők szemében ugyanis szánalmasan kapálódzó balfék benyomását keltitek, ami egyáltalán nem férfias, ráadásul ha átlát a nő szitán, akkor még azt is levágja, hogy csak színészkedtek. Változtatni kell ezen a hozzáálláson. Az ismerkedésnél ne az legyen a cél, hogy mindenáron szimpatikus legyél a nőnek. Az ismerkedés célja legyen az, ami a nevében is benne van: megismerni a másikat, eldönteni, hogy szimpatikus-e, vonzó-e. Ehhez pedig elkerülhetetlen, hogy ne sz*rj be attól, hogy felvállald azt, aki valójában vagy, és legyél te is nyugodtan kritikus a másik féllel szemben; ne félj beismerni, főleg saját magadnak, ha az adott nővel nem szimpatizálsz, nem kell elájulni a Szent Pin*tól, és csúszni-mászni, csak hogy megszerezd valahogy.

Egyáltalán, ne az legyen az életed minőségének, az önbecsülésednek a mércéje a saját szemedben, hogy van-e párkapcsolatod, vagy nincs. Egy rossz kapcsolatnál egy alkalmatlan nővel sokkal jobb az egyedüllét. Nem kell ettől frusztráltnak lenni, le kell sz*rni a haverok, barátok, család beszólásait, arra kell használni az egyedülléttel járó többlet energiát és időt, hogy a hobbijaidra, a munkádra, a sportra, vagy akármi másra koncentrálj, amitől jól érzed magad, ha eredményeket érsz el benne.

Legyél párkapcsolat nélkül is egy határozott, önálló személyiség, aki tisztában van önmagával, akinek vannak céljai, aki nem az egész életét arra fűzi fel, hogy legyen mellette egy nő, tök mindegy, milyen, csak valaki legyen.

Ha ezt a lelki állapotot el tudod érni, akkor máris sokkal szimpatikusabb leszel a nők számára. És nyilvánvalóan még így is sok olyan randid és ismerkedési kísérleted lesz, ahol nem lesz meg a kölcsönös szimpátia, és ugyanúgy lesznek félresikerült kapcsolataid, viszont ez már többé nem fog teljesen elkeseríteni, nem fogja elvenni az önbizalmadat és az életkedvedet, mert megtanulod elviselni és feldolgozni a csalódásokat, és továbbmenni, mint egy férfi, és elfogadni azt, hogy nem lehetsz minden nőnek vonzó, ahogy nyilvánvalóan neked sem minden nő vonzó, szimplán könyveld el úgy, hogy nem illetek össze, és ennyi.

És így nem fogod gyűjteni, halmozni a frusztrációkat, nem fogod egy randin a nő nyakába zúdítani a sz*ros panaszkodásaidat, hogy mennyire szemetek a nők, stb., ezért ha ilyen hozzáállással ismerkedsz, akkor jóval nagyobb esélyed van rá, hogy szimpatikus leszel a nőknek, nyilvánvalóan annak a nőnek is, aki kölcsönösen szimpatikus neked is.

És mivel annyira divatos ez az alfa-béta kategorizálás, muszáj még hozzátennem, hogy ez nem azt jelenti, hogy legyél bunkó paraszt, aki semmibe veszi, alázza, kihasználja a nőket, mert ez csak egy közhelyes mentség arra, hogy miért nincs csajod. Ne legyél bunkó. Ne legyél rohadék, ne használd ki őket. Viszont legyél határozott, legyél önálló személyiség, aki tudja magáról, hogy kicsoda és hogy mit akar, és nem is fél ezt kifejezni, tudj egyenesen, őszintén, nyíltan, de nem rinyálósan és nem is nyálasan kommunikálni, legyenek meg neked is az igényeid, és ennyi a titok, előbb-utóbb rá fogsz találni arra a nőre, akivel összeilletek.

Kb. ennyi, remélem senki nem veszi személyes támadásnak a kissé nyers szóhasználat ellenére sem, mert nem annak szánom, hanem segítségnek.

Üdv, Zoli

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3413756646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása