Szerinte a hűség természetellenes

2018. május 03. 07:58 - csajokespasik

Levélírónkat elszántan győzködi egy pasi a nyitott kapcsolat előnyeiről, pedig még semmilyen kapcsolatban sem állnak. A zárt kapcsolat választható, és két hűséges ember valószínűleg jobban érzi magát egy kapcsolatban, mint két hűtlen. Arról nem beszélve, hogy mi van, ha hazavisz a csávó a kedvesének valami fertőzést a másik kedvesétől?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Kíváncsi vagyok, mi a Ti álláspontotok az alábbi helyzetben.

Volt egy fiú, akivel pár hónapig próbálkoztunk kialakítani valamit és megérteni egymást. Végül én mondtam, hogy hagyjuk az egészet, valóban nem egymást keressük.

A beszélgetésünk egy témában akadt el mindig: szerinte a hűség, mint olyan, a normális ember nehezére esik és természetellenes. Nem érti, hogy ez miért feltétel, illetve elvárásforma egy kapcsolatban?

Mondta, hogy ezt a barátnőjének is engedné (nem én lettem az). Én meg azzal érveltem vissza, hogy szerintem ő nem kapcsolatról beszél, illetve szexkapcsolatról igen. Nekem meg más elképzeléseim vannak. Elmondta, hogy korábban kevés nője fogadta el ezt (nahát!) de volt akinek megfelelt. Leszögezte, hogy ez nem azt jelenti, hogy megcsalásra fog játszani, de ha alkalom adódik, lehet, hogy félre menne... Az őszinteség nagy erény, még ha gyomorforgató is nekem.

Nem vagyok álszent, de egy alakuló kapcsolatnál már a hűtlenséget taglalni, valahogy nem túl bizalomgerjesztő. Legalábbis én nem ezt keresem. Értékelem az őszinteségét, elmondta, hogy ettől függetlenül mindig szerette az állandó partnerét. Szerinte a hűség addig tart, amíg a szerelem, tehát nem egy tartós dolog (igen, csak utána is van valami, van élet, mert a szüleinknek is összejött valahogy). Ha én is olyan lennék, mint ő, nyilván nem zavarna. De ő erősködött, és próbált meggyőzni!

A zárt kapcsolat választható, de két emberes. Szerintem 2 hűséges ember jobban érzi magát egy kapcsolatban, mint 2 hűtlen. Arról nem beszélve, hogy mi van, ha hazavisz a kedvesének valami fertőzést a másik kedvesétől...?

Én azért várom el a hűséget, mert viszonzom is. A hűség nekem nem arról szól, hogy birtoklom a másikat, hanem a szeretetről és a kölcsönös tiszteletről. Ha szeretem a párom, akkor elég ő, és nem alázom meg, ez adja a kapcsolat varázsát és intimitását. Abban semmi extra nincs, hogy valaki mindenkivel lefekszik. Engem nem érdekelt soha se a swinger, se a nyitott kapcsolat, vagy a hármas. Nincs azzal baj, ha valakinek igénye van az ilyesmire, csak keressen olyat, akit szintén ez izgat. Ő még ma is gyakran rám ír és találkozni akar, pedig ismeri a véleményem, meggyőzni meg nem tudna. Szerintem egy kapcsolatnak a szex csak 1 része, nem pedig az alapja.

Az érdekelne, hogy mennyire gondolkozik így az átlag többség?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2613886572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása