A pasi csak szapulni szereti a csaját

2019. augusztus 16. 07:43 - csajokespasik

„Bizonyos nők ma már jóval az átlag férfiak felett állnak, ő meg abban hisz, hogy még ekkor sem a pasiknak kell megfelelniük a nőknek, hanem fordítva” - Bár Posztolónk csak kívülállóként lát rá erre a fura kapcsolatra, akkor sem érti, miért marad egy pasi egy olyan nővel, akire csak panaszkodni tud?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

szerintetek miért és kinek jó ez?

A pasi nem a lánnyal, hanem velünk, a barátaival beszéli meg a problémáit, és ahol csak tudja, szurkálja a „párját”. Néha az a benyomásom, hogy azért csinálja, hogy valamiért megutáltassa velünk a barátnőjét. Mindent kibeszél róla. Pozitív dolgot szinte alig mondott még. Egy nagyon csinos és okos lányról van szó. Úgy érzem, jobbat érdemelne. Lehúzó sztorikkal, becsmérléssel és félinformációkkal jön nekünk, akár téma volt, akár nem, mindig beveti. Minden felelősséget ráken, és ha valaki megpróbálná bevédeni, akkor jön az, hogy „Mi van, bejön neked a Réka? Átpasszoljam?” - nem indulatból mondja, mintha neki semmi szerepe nem lenne a dologban.

Van, aki már emiatt előítélettel fogadta a lányt. Talán abban bízik, hogyha bármi lesz később, mi majd mellette állunk ki kollektívan? És az is milyen már, hogy a problémákat nem vele, hanem másokkal beszéli meg? Ha a barátnője is jelen van, akkor nincsenek ilyen megnyilvánulásai, de néha a mimikája sokat elárul. Ha ő volt a hibás egy szituban, azt ügyesen kozmetikázva adja elő. Végig kell hallgatnunk a vádaskodásait, és az is látszik, hogy még ő is elhiszi a saját hazugságait. Nála lehet ez a férfiegó díszítője, és azért csinálja, nincs is különösebb problémája, csak olyan sekélyes valaki, hogy egyszerűen nincs más témája. Ha most ilyen, milyen lesz később?

Hogy otthon milyen valójában, azt nem tudom, de akkor is csak szánom ezt a lányt, mert jobbat érdemel ennél. Nyilván neki is megvan a maga hibája, de nem hiszem, hogy annyira, amennyire a kedves párja felnagyítja. És ha ennyi baja van vele tényleg, miért nem szakít vele? Amúgy a srác egy kulturált ember, nem használ goromba szavakat a csajra, csak a csípős irónia, ahogyan mesél róla, már önmagában egy beismerő vallomás, hogy nem ő a hibás. Egyszer elszólta magát, amiből már valahogy össze tudtam rakni, miért ilyen: bizonyos nők ma már jóval az átlag férfiak felett állnak, ő meg abban hisz, hogy még ekkor sem a pasiknak kell megfelelniük a nőknek, hanem fordítva.

 
67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr215011886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exilis 2019.08.16. 07:53:50

Szóval a párod megunt? Lapozzunk.

titantoma 2019.08.16. 07:59:46

Mi van, bejön neked a Réka?

A kérdés jó, szerintem neked bejön, de ő inkább ezt a parasztot választotta, neked meg nem tetszik hogy nem téged, a lányokat piedesztálra emelő, értük mindent megtevő hős lovagot. Hiányoltam a kérdést a végéről, miért nem olyat keresnek mint te.
A srácnak igaza van amúgy, nem kell megfelelni a nőknek.

Nyomasztó Fingszag 2019.08.16. 08:01:21

Önbizalomhiány, kisebbrendűségi érzés, frusztráció. Lány oldalát nem látjuk, biztos ő is hozzátesz valamivel.
Nem értem miért ide írod le ezt, és miért nem a haverodnak mondod el?

TheKillers 2019.08.16. 08:03:38

fogalmam sincs, hogy mi közöd ehhez az egészhez?

2019.08.16. 08:34:00

@Nyomasztó Fingszag: Rosszul látod. A posztoló hazudik. Ő akarja a lányt csak béna mangina. Irigyli a csajt a pasijától ezért húzza le, hogy te meg azt higgyed, hogy a srác önbizalomhiányos. Nem kell bedőlni.

exilis 2019.08.16. 08:45:18

@Daenerys Targaryen: Ezt 100%-hogy nem férfi írta, egy rakat olyan szó, és szófordulat van benne amit csak nők használnak, ezt a csaj írja akit unnak, csak a saját oldalát erősíti ezzel az barát szemszögéből előadott problémával.

2019.08.16. 08:51:56

@exilis: woww, duplacsavar! Tarantino meg is filmesíti :-)))

exilis 2019.08.16. 08:55:13

@Daenerys Targaryen: Csak ez az egy mondat, de hozhatnék vagy 20 példát a szövegből: "Nála lehet ez a férfiegó díszítője, és azért csinálja, nincs is különösebb problémája, csak olyan sekélyes valaki, hogy egyszerűen nincs más témája."

Ezt így egy férfi soha a büdös életben nem fogalmazná meg, nulla, azaz 0 az esélye, hogy ezt a posztot pasi írta.

2019.08.16. 09:05:22

@exilis: jogos! ilyen picsogást férfi nem rendezne.

2019.08.16. 09:27:46

Mit rontott el az a szegény csaj? Miért bánik így vele ez a macsó pasi? Csak hogy én majd ne kövessem el ezt a hibát, amikor rástartolok, miután rábeszéltem a csajt, hogy jobbat érdemel..
Valahogy így? :-))

EGY a Queen 2019.08.16. 10:07:55

Ez hagyján,az én szomszédom meg búvárruhában jár kocogni..

PPK™ 2019.08.16. 10:08:29

@exilis: ma már simán írhat így egy "férfi", feltéve, ha a white knightok, a balfácánok és a nőknek megfelelni akarók egyre népesebb táborából kerül ki.

A poszt-toló legalább az utóbbi halmaz tagja (= ő meg abban hisz, hogy még ekkor sem a pasiknak kell megfelelniük a nőknek), de az is lehet, hogy mindháromé. Részletkérdés, nem lényeges.

A lényeg, hogy nyilvánvalóan bejön neki Rékuci, különben nem fárasztana minket ezzel a poszttal. Na most, ha ebből indulunk ki, akkor könnyű belátni, hogy a Rékát kicsit is ekéző beszólások nála lejáratásként, becsmérlésként, degradálásként és utálkozásként csapódnak le, és ha totál odavan a sunáért, még akár személyes sértésnek is veheti ezeket attól függetlenül, hogy köze nincs a gádzsihoz. Tehát a szemében jóval nagyobbnak tűnnek ezek a panaszkodások, mint amennyire valójában nagyok a sörözések alkalmával, mikor szóba kerül a gáré.

Szerinte jobbat érdemelne ez a "nagyon csinos és okos lány".

Őtet, aki kábé a tenyerén hordozná az ő Hercegnőjét, tejben-vajban fürösztené, és aki úgy, de úgy meg akarna neki felelni, hogy ihaj-csuhaj.

Jumpin Jack Flash 2019.08.16. 10:53:34

@EGY a Queen: ha az uszony nincs rajta, nem olyan nagy gáz :)

Rita Vrataski 2019.08.16. 11:12:03

Micsoda taktika. Még a bemutatás előtt jól lesavazom az új nőmet, megalapozok egy negatív véleményt, előítéletet róla. Persze megőrülök érte, és féltékeny vagyok mint állat, de a laza beszólásaimmal próbálom az ellenkezőjét bizonyítani. Őrlődöm hogy nem vagyok elég neki, persze ezt csak magamnak ismerem be, a haveroknak fordítva tálalom, emiatt a vetélytársaktól sem kell tartanom, nyilvánvalóvá tettem hogy problémás a nő erősen.
Persze ez kitaláció.

A férfiak büszkék a csinos, okos új barátnőjükre. :)

Cs. Tibor 2019.08.16. 11:29:49

" miért és kinek jó ez?"

Nincs min kiakadni! Amin meg lehet, az a tudomány új keletű felfedezéseinek ismerete és azok népszerűsítésének hiánya. De ez utóbbi is magyarázható, hiszen a már csak külsőségekben ragyogónak látszó civilizációnk haldoklik, melynek ma még csak az előszele érezhető, de a kőkemény válság hamarosan (1-2 évtized) beköszönt.

Ahogyan a posztban említett pasi megnyilvánul, az nem egyedi probléma. A fejlett nyugati civilizáció embereinek már kb. a fele ugyanezzel a súlyos gonddal küzd. A pszichológia kompenzálásnak hívja ezt a jelenséget, és egy nagyon fontos - ámde káros - személyiségerősítő technika. Komoly önértékelési zavar áll mögötte, értéktelennek érzi magát, és mindent megtesz, még önmagának is hazudva, hogy ezt elfedje, s magát pozitív színben tüntesse fel. Másokat vádol, mások önértékelését tiporja sárba. Ösztönös reakció ez, amelyről könyvek tucatjai szólnak. Kikecmeregni ebből csak önerőből, szakértői segítséggel lehetne. Ez az állapot azért súlyos, mert - mint egy vírus - fertőző. Másokat is képes ebbe az állapotba kergetni, azok önbecslésének szétrombolásával. S az ilyen emberek egymást már egy-egy félmondattal a mélybe rántják. Ez a társadalmilag egyre csak terjedő állapot több generáción át hatva uralkodik el, végül poklot hozván magával.

Ma már tudjuk a választ, hogy honnan ered ez a romboló erő. Ugyanis van egy olyan jelenség amely nem fertőzésként váltja ki ugyanezt az állapotot, és ennek az alapja a párkapcsolatok mai hiedelmei. Egyértelműen bebizonyosodott (mintegy 50 éves tapasztalat van rá), hogy egy megcsaltság, egy párkapcsolati szakítás ugyanezt a negatív élményt nyújtja. S ettől sokaknál beindul ez a negativizálódó reakció (vagy helyette depresszió, öngyilkosság). S e jelenségnek egy olyan - kevéssé ismert - hormonális alapja van, amely az embernél evolúciósan alakult ki. Egy nagyon fontos kötődési mechanizmusunkról van szó, mely az agyban képződik, egyfajta emlékszerű érzésként, azt vélelmeztetve, hogy "egymáshoz tartozunk", "mi egyek vagyunk", s párkapcsolati szinten: "Ő az igazi!". Akkor is ezt érezzük, ha nem igaz. Mindezt egy - egyébként érezhetetlen folyamattal - az oxitocin nevű hormonunk váltja ki, mely a szex alatt képződik nagy mennyiségben (miközben egy másik, az endorfin az orgazmust okozza). Ez az "emlék" nem múlik el, legfeljebb lassan kopik, de minden szex újra csak erősíti az adott személy iránt. A szakítás a kötődéstől fájdalmas, az önértékelésünk tőle a nullával egyenlő. Ugyanígy akkor is ha megcsalnak. A megcsaló fél fel sem tudja fogni milyen kárt okoz ezzel. S sohasem kellene szakítani sem, ha nem találunk a másikban olyan tulajdonságot, amely összeférhetetlenné tenné kapcsolatunkat. Ez a legritkábban szexuális eredetű (régen annak vélték), inkább a renddel, az anyagiassággal vagy más alapvető tulajdonságokkal kapcsolatos, és civilizált korunkban a kölcsönös szimpátia ellenére az esélyünk az "egymáshoz való"-ságra csupán kb. 25%-os! Hetek, hónapok múltán derülne ez ki, ha a szex miatti kötődés ezt évekre el nem fedné előlünk. Aztán jön a "se vele, se nélküle", amikor "az eszemmel szakítanék, de a szívem visszahúz" állapota.

Az első partnerünktől való szakítás óriási károkat okoz, melyet a továbbiak csak mélyítenek. A kötődés olyan, hogy az első személy esetén jelentős mértékben megnehezíti a megcsalást, ám a következők esetén az agyunk már hibásan kezeli (s pl. Pat Fagan felmérése, és cikke alapján a nők válási esélye a házasság első 5 évében, a második partnernél tizenkétszeresére nő!). Monogám állapotból poligámmá válunk, s hajlunk arra, hogy félrelépjünk, mihelyt lehetőségünk adódik (s más hormonjaink hajtanak), s ezzel beindítva a másikban a fent említett súlyos kórt.

A régi korok, társadalmak észlelték ezt és csak azok maradtak fenn közülük, amelyekben intézkedéseket hoztak ellene. S ha ezen lazítottak, a helyi nép kihalt. Ugyanis szoros kapcsolatban van az, hogy képesek vagyunk-e elegendő utód felnevelésére azzal, hogy van e helyes önértékelésünk, megvan-e a másikba vetett bizalmunk. Világszerte, a fejlett nyugat országaiban már 50 éve ez a súlyos probléma, mely mostanában tetőzik abban, hogy rengeteg még az öreg, s hozzájuk képest arányaiban kevés az őket ellátó fiatal. Az idősek a demokráciában maguknak mindent megszavaznak, hogy ezáltal kiszipolyozzák a fiatalokat, aki emiatt még kevésbé hajlanak gyermekvállalásra, s az ördögi kör bezárul.

Olyan - tulajdonképpen akár spontánnak is nevezhető - erők működnek ma közre, amelyek ezt az állapotot súlyosbítják, s gyakorlatilag egy holokausztba kergetik a helyi lakosságot. S a helyükre már megvannak a lelkes jelentkezők a túlnépesedett területről, akik képtelenek lesznek kezelni azt a hatalmas infrastruktúrát, amely - bár a mi munkánk fekszik benne - ingyen az ölükbe hullik. Idővel majd - pár évtized múlva - pl. internetezni sem fogunk tudni emiatt, hiszen világjelenségről van szó.

PPK™ 2019.08.16. 11:35:59

@Cs. Tibor: hála az égnek, hogy csak 5000 karaktert lehet írni :D

EGY a Queen 2019.08.16. 11:48:31

@Jumpin Jack Flash: nem,lábszárközépig felhúzott fehér frottírzoknit visel hozza.És palack sincs a hátán. :D

EGY a Queen 2019.08.16. 11:49:48

@Cs. Tibor: remélem jól fizetnek szkientológusék ,és nem az a balek vagy,aki hitből tolja ingyér.

God Harald 2019.08.16. 11:55:33

@Rita Vrataski: tudod hogy okos nő nem létezik!:)))

Father Justice ☢ 2019.08.16. 12:25:18

Itt vagy Mangina Manfréd mer nagyokat álmodni Rékával kapcsolatban, vagy maga Réka vár egy kis megerősítést, hogy ő minden téren kurvára rendben van, ezért indokolatlanul baszogatja az a szemétláda - akiről érdekes módon semmi más nem is derül ki.

„Mi van, bejön neked a Réka? Átpasszoljam?”

Na, ez az a mondat, amit ebben az univerzumban egyetlen nyomi mangina sem fog hallani egy hatékony sunátor szájából - legfeljebb huncut álmaiban. :) Eleve milyen szintű nő lehet az, akit csak úgy át lehet "passzolni" bárkinek, pláne egy nyeretlen ultrabétának? Ha Manfréd az elkövető, a legközelebbi hozzáköltésnél törekedjen egy kis életszerűségre.

A szóhasználat és a scenario alapján 90% Réka, 10% Manfréd a tippem, de a poszt végső kicsengése szempontjából ez mindegy is.

Nos, Manfréd / Réka, az egyetlen épkézláb kérdésre, ami a posztban elhangzott ("És ha ennyi baja van vele tényleg, miért nem szakít vele?") a válasz a következő: mert pont ennyit kell beletennie az ügymenetbe ahhoz, hogy zökkenőmentesen dughasson vele(d), minden másra meg alkalmatlan vagy.

Szívesen.

2019.08.16. 12:40:53

@PPK™: nem gyüsz csápolni Metallicára?

PPK™ 2019.08.16. 12:50:13

@Egy se kurva, mind kiralylany: de hát már nem is lehet kapni állójegyet egyik európai koncertre sem :(

Őőőő... vagy csak itten jegyüzérkedel? :)

Jumpin Jack Flash 2019.08.16. 12:59:42

@EGY a Queen: ne csináld bazmeg, vizuális típus vagyok! a lábszárközépig felhúzott frottír zokni, búvárruhával üt! :D

erről eszembe jut életem egyik legkínosabb élménye, amikor az első búvárleckémet vettem és a búvárközpont egy szálloda belső udvarán volt. két oldalról a hotel, szemben a tenger, középen egy gyerek medence. na, oda kellett kicsattogni teljes menetfelszerelésben, palackkal, miközben két oldalról lesték a szállóvendégek, hogy merülünk a fél méteres vízben. :D

2019.08.16. 13:02:00

@PPK™: ehh, csak egyik "hölgyismerősöm" vágott hozzám egy jegyet, kisérjem már el

PPK™ 2019.08.16. 13:07:54

@Egy se kurva, mind kiralylany: értem... hát ha jó milf, akkor leveszem ezt a terhet a válladról, üsse kavics. De tudnod kell, hogy kizárólag a te kedvedért áldozom fel magam és jössz eggyel... :)

2019.08.16. 13:10:57

"Bizonyos nők ma már jóval az átlag férfiak felett állnak,"-ezt mire véljem?
@-@
Valaki segítene kérem szépen?!
Gyenge elmém képtelen összefügést találni eközött meg a poszt fősztorija között.

Father Justice ☢ 2019.08.16. 13:28:33

@Az elpusztíthatatlan otthonka: "Bizonyos" nők anyagilag ma már jóval az átlag(os anyagi helyzetű) férfiak felett állnak. Ez ebben a kontextusban kizárólag így értelmezhető.

Nyilván nem arról van szó, hogy Réka klasszisokkal jobb nő lenne, mint amilyen kategóriát képvisel Sanyi férfiban, mert akkor ilyen körülmények között (folyamatos basztatásokkal megtűzdelve) nincs tartós sunázás. Azt is kizárhatjuk, hogy fél fejjel magasabb lenne, mint Sanyi, mert az meg irreveláns a konkrét történet szempontjából.

Elsőre azért érthetetlen az összefüggés, mert a posztíró nem akart kitérni arra az apróságra, hogy mivel Réka a pénzesebb, Sanyi hosszabb távú, klasszik párkapcsolatra úgysem lenne elég jó. Mivel azonban esztétikailag határozottan Sanyi oldalán pattog a labda, a kötetlen kúrogatásnak nincs akadálya. Ezért beszél saját maga / Réka helyett ködösítve "bizonyos" nőkről, amikor a szög végül kibújik a zsákból.

EGY a Queen 2019.08.16. 13:33:29

@Jumpin Jack Flash: de bazmeg! Valamelyik reggel ülünk másnaposan a teraszon barátnőmmel,szedegetjük ki a csipát a szemünkből,mikor látjuk,hogy a szomszéd csávó köldökig lehúzott cippzárú búvárruhában,fehér frottírzokniban elindul futni.Egymásra néztünk,de baszod,mindketten láttuk,és ennyit azért nem ittunk. :D
Szürreális volt. :D
De akkor téged is így nézhettek a szállodában. :D

2019.08.16. 14:13:24

@Cs. Tibor: " Az idősek a demokráciában maguknak mindent megszavaznak, hogy ezáltal kiszipolyozzák a fiatalokat"
Tibikém, drága csibém! Hogyajó csudálatos rossebbe lehet kiszipolyozni a fiatalokat, amikor harminc évesen még mamahoteleznek meg keresztféléveket nyomnak mindenféle szir szar egyetemeken? Vagy rosszabb esetben tolják a wowot meg a méjnkraftot a kisszobájukba begubózva és csak két luk kell nekik: egyiken kapják a kaját, másikon kiszarnak. És ennyi érdekli őket a világból.
Szerintem te nem mostanában láttal maifijatalt.
Ja gondolom valami pártbrossúrából kopiztad ide a pésztet.

Jumpin Jack Flash 2019.08.16. 14:14:27

@EGY a Queen: hát kb, de rajtam legalább nem volt zokni :D

PPK™ 2019.08.16. 14:22:51

@Father Justice ☢: szerintem nem ilyen bonyolult a dolog.

Nem könnyű, de próbálj úgy gondolkodni, mint a balek poszter :D

Mivel Satya ekézi Rékát - akire ugye a poszter ködös, párás szemekkel gondol éjszakánként -, így a poszter szemében Sanya egy senkiházi átlag, akinél Réka jobb (tehát felette áll), aki jobbat érdemel.

Az a poszternek mindegy, hogy amúgy Sanyó jóképű sunátor-e, vagy sem, mert az ilyen poszter-féle macskajancsik azt hiszik, hogy a belső értékek meg a megfelelni akarás kell egy nőnek és majd ettől számít egy manyus igazán jónak - amilyen ő is lenne, ha valami csoda folytán helyzetbe kerülne.

EGY a Queen 2019.08.16. 15:25:58

@Jumpin Jack Flash: én mondjuk bírom az ilyesmit. :D volt egy időszak,amikor gyakran nagyestélyiben jártam,mert az teccett. Engem is megnéztek reggel 8-kor a CBA-ban. :D

Jumpin Jack Flash 2019.08.16. 16:03:05

@EGY a Queen: jó, hát végül is megértem, bár én csak akkor veszek fel szmokingot, ha a Pennybe megyek. :D
különben én is bírom az extremitásokat, de a búvárcucc fehér frottír zoknival azért leveri a biztosítékot :D

Cs. Tibor 2019.08.16. 16:08:54

@EGY a Queen: Nem tudok arról, hogy a scientiológusok ebben a témában utaznának. Ha azonban mégis, akkor örülnék, ha tájékoztatna valaki róla, mert egyébként az nagy gáz lenne!

Egyébként meg ha látom, hogy valaki balesetet szenved, akkor sem azért megyek oda, mert várom a pénzt a segítségért. Így itt is sajnos - az óriási ellenszél miatt - csupán önkéntes munkában elvégzendő feladatként tud előállni segítségem.

Cs. Tibor 2019.08.16. 16:19:38

@Daenerys Targaryen: Talán helyesebb lett volna, ha úgy írom: "kiszipolyozzák a fiatalabbakat". Ezek pedig éppen az említett mamahotel (ill. papabank) vezetők, tehát ők már két tűz között élnek, és az vár majd rájuk "jutalomként", hogy alig lesz nyugdíjuk. Azaz 20 év múlva a 40-50 éves mamahoteleseknek kellene gondozniuk szüleiket, ha azok lerobbannak. Na, menni fog? Szóval egy korosztály totálkáros lesz, köszönhetően a mai "nyuggereknek", akik elhitették gyermekeiknek, hogy a frissen szerzett szabadosságuk nekik is megfelelő létforma lesz. Én sem tudtam, hogy mindez ide vezet. 3 éve vágott arcon a valóság a jövőről. Másoknak meg maga a jövő ad felkészületlenül egy taslit úgy, hogy kérdéses túlélik-e.

2019.08.16. 16:42:17

@Cs. Tibor: Tibi bazdmeg, te valami helyi hülye vagy?

2019.08.16. 16:49:54

@Cs. Tibor: a 800 ezer alkesz országában, ahol kész csoda, ha valaki rák nélkül megéri a nyugdíjas kort ezen nem kell aggódnod...
Mesélj egyébként, átlag 20-on éves hogy boldogulhat manapság? Lakbér, kaja, továbbképzés, családalapítás, nyugdíj - egészség - lakáselőtakarékosság az átlag bruttó 250-ből?
Hozok popcornt..

EGY a Queen 2019.08.16. 16:57:18

@Egy se kurva, mind kiralylany: Tibi régóta a mi tardunk,nem báncsad.. ok,kicsit idegesítő,meg cizellálással,olvasmányossággal nem gyötri magát,se minket,de az biztos,hogy ezt a 3 gondolatot atombiztosan be tudja lökni bármely poszt alá,témától függetlenül. :D

PPK™ 2019.08.16. 17:04:22

@Cs. Tibor: ne törődj az acsarkodókkal, Tibor.

Én szeretnék még Tőled olvasni, mert kimondottan érdekfeszítőnek tartom a gondolataidat.

Ezúton is köszönöm Neked az önkéntes munkában elvégzendő feladatként előállított segítségedet.

2019.08.16. 17:58:44

@Cs. Tibor: hova tegyünk téged? Melyik korosztályba tartozol?

EGY a Queen 2019.08.16. 19:46:29

@Egy se kurva, mind kiralylany: oszt miért is ez jutott az eszedbe?
Amúgy már ritkán járkálok estélyiben,nyugi! Egy korszak volt ;)

Tata_ 2019.08.16. 21:53:49

@TSEPKE:
jó hír, hogy egyre kevesebb az alkoholista az országban, vidéken sorra zárnak be a kocsmák. Rossz hír, hogy a fiatalok ivás helyett drogoznak.
Jó hír, hogy az orvostudomány fejlődésével megnő az átlag élettartam. Rossz hír, hogy emelni fogják a nyugdíj korhatárt.
Jó hír, hogy nagyon magas a foglalkoztatottság. Rossz hír, hogy még így sincs elég munkaerő, aki nem menekült külföldre, (és dolgozik) azt kiszipolyozzák.
Jó hír, hogy emelkednek a bérek. Rossz hír, hogy az ingatlanárak még jobban.
Jó hír, hogy Állam Bácsi támogatja a gyerekvállalást. Rossz hír, hogy a válások száma emelkedik, a pénzért bevállalt gyerekek csonka családban nőnek fel, apa minta híjával.
Jó hír, hogy a fiatalok korán függetlenedni akarnak. Rossz hír, hogy nem tudják ezt finanszírozni.
Jó hír, hogy a munkába/válásba és az ebből következő alkoholizmusba beledögölve nem magadnak kell megvenned a koporsód. Rossz hír, hogy más se fogja.

2019.08.16. 22:08:01

@Tata_: " Jó hír, hogy emelkednek a bérek. Rossz hír, hogy az ingatlanárak még jobban.
Jó hír, hogy Állam Bácsi támogatja a gyerekvállalást. Rossz hír, hogy a válások száma emelkedik, a pénzért bevállalt gyerekek csonka családban nőnek fel, apa minta híjával"
Ez nézőpont kérdése.. Nekem most jól jött és gondolom nem én vagyok az egyetlen... Máskülönben állna a piac, de pörög.
Ez nem újdonság, csak most más a neve. És mivel a mostani új családok így nőttek fel, ez egy darabig változni se fog.
Nem lennék most férfi.. Ha elindul a pereskedés a szülőtartásért, két családot kell finanszírozni egy elvált férfinek.
De még mindig nincs válasz, mitől tud boldogulni egy mai fiatal?

Tata_ 2019.08.16. 23:16:08

@TSEPKE: a munkám révén elég jó rálátásom van a bérekre minden szinten. Egy átlag melós egy multinál 220-260 nettót visz haza, egy szakosodott fiatal mérnök 450-600-at, egy vezető 650-850 körül kap kézhez + az egyéb cullang (cafeteria, bónuszok, 13. havi, etc.).

Nézzük az átlagot, legyen nettó 300 a fizuja Béta Bélának. BéBé átlag családból származik, ahonnan pénzt elvétve, de befőtteket annál gyakrabban kap. Mivel szeretne függetlenedni, ezért albérletet keres: legyen 100k HUF, mivel nincsenek túlzó igényei, mama pedig leteszi a kauciót. Áram, víz, gáz, csatorna, közös költség, firlefranc: kb. 40k. Ha BéBé vidéki, és városba költözik, akkor az utazásra is kell költenie; ez legyen 20k.

BéBé gyomra irányából gyanúsan korgó hangok hallatszanak, rájön, hogy a mama által csomagolt granatér 3 nap alatt elfogyott, fel kellene tölteni a hűtőt. Havonta 70k salakanyagként távozik a WC-n, de hősünk legalább nem hal éhen. BéBé nem hülye, tudja, ha részegen átmegy a lépcsőházi üvegajtón, akkor betegszabira, majd táppénzre megy, ami rendesen amortizálja az amúgy sem acélos bevételét, így előre nem látható kiadásokra havonta félretesz 20k-t. BéBé kevéssé kigyúrt testét ruhákba kell csomagolnia, ezen az éghajlaton 3 félére is költenie kell (meleg/hideg/átmeneti). Havi 15k-ból nem lesz divatdiktátor, de kezdetnek megteszi.

BéBé szeretne bulizni járni, amit a maradék 35k-ból kellene megoldania. Mivel fiatal férfiember, a nők is motiválnák, de az albi helyett jobb lenne a saját kecó, a lelakott bringa és tömegközlekedés helyett egy maximum 15 éves verda, néha jó lenne moziba/színházba menni, esetleg egy hobbira költeni valamennyit. Nyáron a haverok mennek Görögbe' vagy Olaszba', az sincs ingyen.

BéBé oszt, szoroz, töri a fejét, de belátja, hogy ez így nem fog menni. Visszakullog mamához, legalább az albira és a kajára nem kell költenie, így szűkösen ugyan, de belefér egy-egy extrább kiadás is. Kár, hogy BéBé-t a fiatal nők körberöhögik, hogy még a mamahotelben él, de hát nincs mit tenni.

BéBé összejön egy lánnyal, nem is kellet ehhez túl sok év. Kiss-Bálna Kata ráveszi hősünket, hogy költözzenek össze, és vállaljanak 3 gyereket, mert akkor Állam Bácsi két kézzel hajigálja utánuk a milliókat. BéBé végre nőhöz jutott, ezért nem kockáztat, belemegy az ultimátumba. Telnek az évek, jönnek a gyerekek, BéBé hajt, mint állat, hogy a bank el ne vigye a házukat a törlesztőrészletek késése miatt. A fáradtság, az agyonhajszoltság és a pénztelenség veszekedésekbe majd válásba torkollik, BéBé utcára kerül, de fizetheti tovább a törlesztést, a gyerektartást, az albit és a rezsit.

Happy end? Az is van: BéBé a híd alatt összeszed egy tüdőgyulladást, majd hamarosan kimúlik, így kímélve meg magát még 30 év szenvedéstől.

Elfogadod válaszként?

2019.08.16. 23:25:41

@Tata_: a kulcsmondatra a válasz sértő lesz, de legalább igaz. Ha BéBé nem veszti el az eszét attól, hogy nőhöz jutott, előrelátó, nem megy a híd alá válás után, ha van vér a pucájában, csiribiri vagyonszerződést is lehet aláíraratni szerelmes asszonykával. Nem vállal három kölyköt, mert egyet is alig bírnak, BálnaGizi se lesz kiégett tehén, sőt, felemelheti a popsiját és szépen visszamehet dolgozni.
Happy end így se garantált, azt meg se merem említeni, hogy nem muszáj huszonévesen lebabázni, de legalább nem lesz csöves.

Tata_ 2019.08.17. 00:11:01

@TSEPKE: BéBé sztorija elkanyarodhat bármerre, csak fantázia kérdése. De a vagyonszerződés nem életszerű a bemutatott karaktertől. Te egy okos nő vagy a kommentjeid alapján (minden irónia nélkül), de ne kövesd el a hibát, hogy magadból indulsz ki.

BéBé karakteridegen vonása lenne, ha nem volna kitérdelt plüsspapucs, aki végre nőhöz jutott; nem akar újra éveket magányosan tölteni, ezért asszonyka csettintésére tenyészcsődörré lényegül át, nem ismerve fel a csapdákat a jövőben.

@Kedves Köz! A véleményeteket kutatnám: emelje fel a patáját, aki kötött már vagyonszerződést házasság előtt saját akaratából?

2019.08.17. 00:31:16

@Tata_: ez messzire vezethet, de pont ilyen van nőben is, aki mindenkiben élete szerelmét és leendő gyerekei apját látja. Később a már meglévő gyerekei új apját is. Minimum ugyanolyan szánalmas...
Oké, legyünk realisták, nincs szerződés, BálnaGizi szülei és ő maga sem rakott össze semmit a házasságig,amivel /ahova vissza lehet vonulni ízlés szerint emelt fővel vagy brutális hisztivel.
A válások mostanában akkor jönnek, amikor a feleség visszamegy dolgozni, gyerekek már nem aprók...annyira.
Tehát hitelképtelen. Konkrétan nagy részük önfenntartó sem tud lenni, nemhogy gyerekeket finanszírozni.
A 100 forintos kérdés :mi a francért nem lehet előre eltervezni, mi lesz, ha beüt a krach? Mindkét oldalra vonatkoztatva persze, bár tagadhatatlan, hogy amíg a válás így zajlik itthon, a férfiak többet szívhatnak.

Tata_ 2019.08.17. 00:47:57

@TSEPKE: a jó ég tudja. Minden ember más és más, különböző életszemlélettel, tapasztalattal, gondolatvilággal.

Ezekre az opciókra tippelnék:
1. Carpe diem. Élnek bele az életbe, tervek nincsenek, csak a most.
2. Szerelem dúl, az örökkön-örökké szemellenzője nem engedi feltenni, a "mi lesz akkor, ha kiszeretünk egymásból?" kérdést, ami persze velük sohasenem fog előfordulni.
3. Vagyonszerződés? Minek? Csupasz mindkettőnk segge, ugyan együtt hódítjuk meg a világot, de momentán a templom egere is Brunei szultánjának számít hozzánk képest.
4. Vagyonszerződés? Ezmiez? Kő' ám a fasznak, meg ügyvédre is kőccsek, meg még a közjegyző is belűlem tollasoggyon?

2019.08.17. 00:49:35

@Tata_: azt érzed, hogy az utolsó opció esetén nem szoktak hat szobás budai villán marakodni végül, igaz? :-))

Tata_ 2019.08.17. 01:05:18

@TSEPKE: :D Bár láttam én már karón varjút...

De azt hiszem, hogy aki alacsonyról fog padlót, az nagyobbat koppanhat, mint aki magasról esik. Aki már volt a magasban, az valahogyan odaért, így van minta/munkakör/családi támogatás az újrakezdéshez. Ha csóróként rántják ki a szőnyeget alólad, akkor esélytelen a felállás.

2019.08.17. 08:25:07

@EGY a Queen: "volt egy időszak,amikor gyakran nagyestélyiben jártam,mert az teccett. Engem is megnéztek reggel 8-kor a CBA-ban. :D"

Na és, hogyan élted túl ezt a borzalmasan nehéz időszakot, amikor bejárónő nélkül egyedül kellett boldogulnod?

dekás dezső 2019.08.17. 09:09:41

Ezt nem férfi írta.

Gézuka, képzeld miket mondhat RÓLAD ez a gyökér ősember, ha a nőjéről ilyen csúnyaságokat beszél.:D Attól függetlenül, hogy az igazság bajnokának hallucinálod magad, azért naggyon kéne a Rékababa, csak hát esélytelen a helyzet.:) Mindegy is, barinők azért maradhattok, ha ügyes vagy

EGY a Queen 2019.08.17. 10:58:02

@Captain Admin: nehezen. :( De a küzdelem és a szenvedés megacélozza az ember lelkét!

PPK™ 2019.08.17. 12:46:09

@Captain Admin: ezt úgy írtad, mintha a bejárónő egyben stylist is lenne :D

2019.08.18. 10:08:41

@Daenerys Targaryen:
téged meg az a baj hogy nem basztak seggbe vérzésig a kurva anyád hátán míg vot olyan luk rajtad amit érdemes ;)

Supergranat az igazságosztó 2023.07.30. 10:52:29

Azok a bizonyos nők mivel állnak feljebb mint az átlag férfiak? Ugyanolyan büdöset szarnak ők is.
süti beállítások módosítása