Ezért fontos egy nő a férfi életében

2021. május 06. 07:46 - csajokespasik

       

               „Miért jó egy igazi barátnő? Nagyobb az önbizalmad. Odafigyelsz magadra. Le tudod mérni, mennyire lehetsz jó párja valakinek” – Amikor egy pasi követelésnek és támadásnak fogja fel a barátnője építő tanácsait, amik csak az előnyére lennének, máris megvan az első konfliktus. Vajon lehet máshogy is csinálni?          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Szaftos szakítós sztorit nem tudok, inkább az ellenkezőjét, hogy milyen is egy jó és működőképes kapcsolat.

 

32 éves vagyok, úgy másfél éve van egy barátnőm. Képes volt meggyőzni és rávenni az egészségesebb életre, olyanra is felhívta a figyelmem, amiket magamtól nem vettem észre, mert a mindennapjaim része volt. Rábírt arra, hogy csökkentsem a cigiadagom, így már elég napi 4 szál is. Teljesen lemondani nem tudok róla, de az sincs kizárva, hogy majd egyszer. Én leengedtem az igényem pár dologban, de nem annak a hatására, hogy ő követelte, vagy erőszakos lett volna, hanem mert beláttam, magam is így láttam jónak. És ez a lényeg: nem erőszakkal vagy zsarolással érte el.        

       

               Megkérdeztem nem rég tőle, hogy szerinte változtam-e bármiben is a hatására, és azt felelte, nem akar megváltoztatni, ha úgy éreztem, csak az előnyömre tette.

Miért jó egy igazi barátnő?

Nagyobb az önbizalmad. Odafigyelsz magadra. Le tudod mérni, mennyire lehetsz jó párja valakinek – ez fontos feedback önmagadnak is. Apróságokban biztosan mindenki változik a másik mellett, egymás hatására, de úgy biztosan nem lehet kapcsolatba belemenni, hogy nem tetszik a másik testalkata például, de majd ráveszem, hogy fogyjon / hízzon / szálkásodjon, kevesebb zsír, több mozgás. Bár ez is a másik hatására történő változás, csak nem a te igényeid vannak az előtérben. Leszoktam még a cukros üdítőkről is, és odafigyelek, mikor káromkodom jogosan - sajnos ez is robotpilótán ment nálam.

 

A rendre is jobban odafigyelek magam körül, ahogy a piákra is, ambiciózusabb lettem, érdekel a komolyabb főzés.

Nincsenek féltékenységek és egyéb játszmázások, mert mindketten kinőttünk belőle. Az irányító típusú, elvárásokat soroló nőknek üzenném: tökéletes pasit nem tudsz „nevelni” magadnak, s biztosan neked is van olyan szokásod, ami meg neki nem tetszik, csak nem szól (az is kérdés, miért nem mer?). Észszerű, finom rávezetéssel többre mész, de ameddig azt vágod a fejéhez, hogy hibás, és örökké sikertelen, addig szegény nem fogja tudni, hogy min is változtasson, mert elmarad a saját belátása.
Ha valamivel esetleg nem értek egyet, azt megmondom. Megbeszéljük. Én most mázlistának érzem magam, tisztelem őt és elfogadtam magamat is úgy, ahogy vagyok, amiben szintén sokat segített.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6316523870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása