Én csak barátkozni akarok vele

2021. október 21. 07:12 - csajokespasik

„Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi” – Amikor a pasi színt vall az érzéseiről, a nő tapintatosan közli vele, hogy nem tud osztozni bennük. Emiatt vége egy jó barátságnak?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Megismertem egy férfit, akivel sokáig barátok voltunk, legalábbis én így éreztem, így is akartam volna, de amikor elmondta az érzéseit, életem egyik legkellemetlenebb pillanata volt. Nem akartam szemét lenni vele, vagy azt, hogy így érezze.

Ha megismersz valakit, akivel szívesen programozol, de nem akarsz vele egyéb kapcsolatot, mert nem érzed azt, amit ő, az egy elég nehéz helyzet. Már két hete nem beszél velem. Azt mondta legutóbb, nem rám haragszik. Csak ezzel büntetsz, gondoltam magamban. Próbálnám helyrehozni a dolgokat, de tudom, hogy megbántottam, akaratomon kívül.

Jókat beszélgettünk, sok közös témánk van, jól érzem magam vele. De több nincs. Mondtam neki, hogy nem ígértem semmit, soha, és amikor kiderültek a szándékai, azonnal kiábrándítottam, de tapintatosan. És egyből olyanokkal bombázott, hogy miért nem jön be nekem ő, min változtasson …? és ezekre nem lehet úgy válaszolni, hogy félre ne értse, illetve meg ne bántsam vele. Mert nem ezekről van szó. Nincs semmi bajom vele, csak nem úgy néztem rá soha, mint lehetséges pasira, és ezen már nem tudok változtatni. Soha nem méricskéltem, hogy ő az esetem, vagy sem. Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi. Nem akarok egy másik ember érzéseivel szórakozni, aki számomra fontos, bár nem úgy, ahogy szeretné. Rendbe lehetne ezt még hozni, úgy, ahogy előtte volt? Vagy ennyi? Az őszinteségem miatt érezzem hibásnak magam?

 
28 komment
Címkék: barátság

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr616729798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yrenke 2021.10.21. 09:54:15

Egyet nem értek az ilyen "nem vettem észre, hogy szerelmes belém" sztorikban. Vajon milyen barátság az, vagy miért nevezzük annak, ahol ennyire nem figyelünk a másikra, hogy kiderüljön a vonzalma? Nem létezik, hogy ezt olyan szinten titkolni lehet, hogy egy őszinte baráti beszélgetés, borozás közben az érzések ne bukjanak ki. Ez szerintem úgy működik, hogy a nő direkt becsukja a szemét, hogy a jó kis programozás, együtt lógás megmaradjon (főleg ha azt gallér módjára a srác finanszírozza...).
A másik oldalról pedig, ha egy nő pattintja a pasit, az utána ne kezdjen könyörgésbe, a "lécci lécci" nem használ, csak még szánalmasabb tőle az ember.
Úgy gondolom, hogy ebből már nem lesz újra barátság, hisz ez sosem volt az. Fel nem foghatom, ezt egyáltalán miért kell erőltetni... Az viszont dicséretes, hogy a srác megszakította a kapcsolatot, úgy látszik mégis maradt még némi töke a kaland után, ez biztató.

jegeskaveee. 2021.10.21. 09:57:23

Nem kell hibásnak érezni magát senkinek attól, ha megmondta a beszélgetőpartnerének -ráadásul finoman- azt, hogy csak barátként gondol rá,nem szeretne vele komolyabb kapcsolatot.
Ha emiatt megharagszik rá, és nem áll többé szóba vele, akkor pedig ne problémázzon rajta, engedje el.

De ne akarja "rendbe" hozni a barátságukat, mert akkor igenis ő játszadozik a másik érzelmeivel.

netrunner71 2021.10.22. 06:46:04

A létező legmocskosabb húzás a "legyünk barátok" című fejezet.
Persze. Lelki szemetesládának, unaloműzőnek, lyukas idő eltöltésére vacsora kifizetésére megfelel.
Olyan nincs, hogy ezt nem veszi észre a kisasszony! Hogyne.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ennek a történetnek a főszereplője (már, ha valós eset), hány éves lehet.

netrunner71 2021.10.22. 06:58:59

folytatás, véletlenül nyomtam egy entert:

szóval, vajon hány éves lehet a hölgy? Gyanús, hogy ő az a típus, aki senkitől nem akar semmit. Aztán amikor lelép mellőle a barát, akit inkább házikedvencnek tartott, esténként a párnába sírva keresi a kérdésre a választ, hogy miért is van még egyedül.

netrunner71 2021.10.22. 07:01:15

Tanácsom is lenne: az állatmenhelyek tele vannak örökbefogadható állatokkal, hozzon el egy kutyát, vagy macskát, és még a hasznosat is tett.
Uff. Beszéltem.

Örömhernyó 2021.10.22. 07:23:03

@netrunner71: A nők már csak ilyenek, elvárják, hogy a férfi kvázi kiherélje magát, eszébe se jusson a szex. Mert amúgy mindnere megfelel az adott pasi, lelki társ/szemetesláda, eltartó (rosszabb esetben), ugráltatható szolga, ingyensofőr, munkahelyi előmenetelt segítő támogató.
De ha azt hiszi, hogy a nő attól, hogy látszólag az élet minden területén összeillenek, majd szexuálisan is vonzónak találja őt, akkor téved.
Közben a nő panaszkodik, hogy jaaaj, elfogytak a normális férfiak és szét dugatja magát bárkivel, aki le se sz@rja.

Az az igazság, hogy azzal, hogy a férfi mindig rendelkezésre áll, folyton elérhető, kvázi alárendeli magát, az idejét a nőnek, a saját értékét veszíti el.

A jófiúk vállán sírják ki magukat a nők, miután széttöcsköltetik magukat a rosszfiúkkal. Én is voltam ilyen jófiú, mondjuk én szexet is kaptam fél éven át, de aztán közölte velem az illető lány, hogy én túl normális vagyok hozzá.

Óvodas dolognak hangozhat, de igaz, hogy minél flegmább és egyben viccesebb vagy egy nővel, annál jobban akar majd. Mint óvodában a hajhúzogatás, ha tetszik egy lány.
Az a férfi, amelyik feladja saját magát a nőért, elveszti a nő érdeklődését.

Pont ezért szoktam mondani, hogy nem létezik nő-férfi barátság. Aztán rendszeresen le is dorongolnak a nők, hogy dehogynem, nekik is van 1-2 férfi barátjuk, akitől semmit se akarnak szexuálisan. Arról nem vesznek tudomást, hogy esetleg az illető férfi meg akarna többet, csak ezt nem tudja elmondani, nem meri kimutatni. És minden éjszakába nyúló kanapén borozós baráti beszélgetés után kiveri a farkát a szigorúan csak barát nőre gondolva.

Szárazbarátot tartani nem szép dolog, de szárazbarátnak lenni meg nem épeszű felállás. Egyszer minden férfi beleeshet ebbe a szerepbe az életében, de aki rendszeresen ilyen helyzetekbe kerül, annál valami nincs rendben. Képtelen asszertív módon érvényesíteni a vágyait, céljait, engedi, hogy a nő szabja meg a határokat mindenben.

Örömhernyó 2021.10.22. 07:55:49

@netrunner71: Tipikusan az a nő, aki a normálisabb, ám tutyimutyi pasikat szárazbarátnak tartja, közben csattogva dugják olyan csávók, akik nem kérnek a felesleges és vég nélküli lelkizésből, de van saját életük, céljaik, ezért vonzóak a nő szemében. Ráadásul nem állnak folyton rendelkezésre, így aztán nem lesznek megunt játékszerek, mint a tutyimutyi pasi. Aki mindig elérhető, idejét a nő akaratának rendeli alá, az hamar érdektelenné válik. Fiatalon én is azt hittem, hogy egész nap együtt lenni a lánnyal, az nagyon szuper, de aztán rajöttem, hogy ez a nőknek teher, fásultságot okoz, megszokottá válik a jelenlétem, nem leszek már érdekes.

netrunner71 2021.10.22. 07:58:37

@Örömhernyó: Igen pontos leírás.
Én is jutottam már hasonló helyzetbe, aztán a nő még rá is rakott egy lapáttal: nyugi, nem benned van a hiba.
Akkor, hagyjuk.

Motorogre 2021.10.22. 08:06:06

VAN megoldás, nézzük csak a régesrégi receptet (nekem bevált) :
Ha a Nő a barátját az odaadása gyönyörében részesíti, majd azzal fokozza gyönyörét tovább hogy hagyja más nők után koslatni - akkor barátságuk tartós és megbonthatatlan lesz.
Egy próbát megér ..

netrunner71 2021.10.22. 08:29:14

Azért nem csak végletek vannak. Az állandóan mellette lenni és a hetente egyszer dugok vele között vannak árnyalatok is.
Én sem akartam non-stop ott lihegni, de nem is csak a szex járt az eszemben.
De azt azért lássuk be, hogy egy kapcsolat elengedhetetlen része a szex is.
Ha egy férfi manapság már tutyimutyi, csak azért mert rendezett kapcsolatot akar, háááát, akkor itt már komoly gondok vannak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.10.22. 09:09:08

@Örömhernyó: A barátság különneműek között pont olyan, mint azonos neműek között - feltétel, hogy ne legyen egyik oldalról se szexuális vonzalom, vagy akiben mégis van, az tudja kezelni. Az is fontos, hogy mindkettő foglalkozzon akkor is a másikkal, ha éppen van párja, vagy ha a párja féltékeny. Ez nyilván viszonylag ritka és a fenti sztori sem ilyen.

szeme közé, laposan! 2021.10.22. 10:35:52

Klasszikus sztori... És az előttem szólók mindent elmondtak, amit én el tudtam volna, így már csak pattintok egy sört. :)

Érdekes amúgy, hogy a kisasszony megsértődött azon, hogy a másik bezárt minden kaput azért, mert nem viszonozták az érzelmeit. Ez így szokik lenni, mi ebben az új?

Csoro2007 2021.10.22. 10:59:43

Erdekes,hogy a legtobb no a legjobb baratjat akarja ferjenek es akkor ha a legjobb baratja meg tobbet akar (a tobb az nyilvan mindig a szex mert mas meg van ugye) akkor a nem legjobb baratnal keresik a szexet. Minden kapcsolat normalis esetben baratsaggal indul ez a " legyunk csak baratok" mondat a legaljasabb mondat amit valaha hallottam es mindig azt jelenti ettol kezdve kb a legjobb baratsag orokre megszunik es sose latjak egymast.
Ezek szerint ma ha egy pasi normalis kapcsolatot akar es nem a fasza gyerek macso stilus akkor a meghitt normalis kapcsolatnak manapsag semmi eselye. Irany a kondi terem es a tetko studiok az emberi ertekek es legjobb baratok ott vannak a tobbi mar csak mellekes jah ha penz van azert az meg szamit es csak az ordognel legyen kicsit szebb amugy lehet aljas aki lexarja a masikat de az olyan szexi csaladapanak sok jot ad at a kovetkezo MAD-MAX nemzedeknek ahol az izom az eroszak es masik atvagasa a szexi . A legjobb baratom nekem az legyen akivel egyutt elek kb :)

Örömhernyó 2021.10.22. 12:09:32

@Csoro2007: Van más út. Nekem a tartós kapcsolataim mind szexszel indultak. Igaz, így mondjuk öt szexpartnerből eggyel lesz tartós kapcsolat, de szerintem jobb így, szex felől közelíteni, mint barátkozós vonalon. Mert ha szexszel indítok, akkor ha nem lesz meg más téren az összhang, akkor is legalább volt valami szex, csak máshogy nem passzoltunk, ez nem kudarc. De ha előtte beleölök időt, energiát egy nő barátságának elnyerésébe, remélve, hogy majd később lesz szex is, az elég gyakran vezet a szárazbarátság siralmas vakvágányára. Aztán ott áll az ember egy "te túl jó vagy hozzám" vagy "te egy nagyon értékes ember vagy, de..." kezdetű lekoptatással. Aztán rövidesen lehet közelről, szárazbarátként nézni, ahogy valaki, aki annyira nem értékes ember, hegeszti a hölgyet. Ezt inkább ne...

Csoro2007 2021.10.22. 12:15:16

@Örömhernyó: Tudom igen , persze teljesen egyetertek a tobbi mind annyira alszent duma a nok reserol is, hogy jah mert te csak azt akarod lol aztan masnap egy szorakozo helyen 1 ital utan valaki massal csak azt csinalja mert ott volt a kemia lol

Csoro2007 2021.10.22. 12:30:39

@Örömhernyó: Jah ez a tul ertekes ember vagy meg en em vagyok eleg jo neked szoveg az emberiseg tortenetenek ke legnagyobb hazugsaga lol de jo hogy oszinteseget varnak el altalabanamit jo nagy hazugsaggal viszonoznak haha. Annyira ertekes,hogy le se xar kb nagy ertek haha :)

MsIreneAdler 2021.10.22. 12:56:06

@Örömhernyó: abban teljesen igazad van, hogy nem érdemes túl barátkozósra venni a figurát az elején, mert akkor a másik fél tényleg a barátzónába sorol, ahonnan meg ugye szinte lehetetlen kikerülni. A viccesség is szuper, mondjuk azt sajna nem nehéz túlzásba vinni. A flegmázás viszont kényesebb téma, mert szerintem pontosan olyan szintű nőt lehet megkapni ezzel a stílussal, akiket itt savazni szoktatok, szóval abszolút megéri...:)

Mdeve 2021.10.22. 13:28:16

Érdekes történet, bár egyszer velem is megesett hasonló. Hajtottam a hölgyre, még pénzt is kért kölcsön, amiből egy másik pasinak vett ajándékot... láttam őket. Dobbantottam, akkor meg jött volna, megadta a kölcsönt, találkozzunk, stb. Ekkor már nem voltam vevő, megsértődött.

Nem különös, hogy eddig egyetlen nőnemű sem szólt hozzá?
Vajh, mi lehet az oka?

Örömhernyó 2021.10.22. 13:41:45

@MsIreneAdler: Nem igazán flegma flegmázás, lehet, hogy nem jó fejeztem ki magam, hanem egy vicces, humoros, laza hozzáállás, amiben benne van, hogy a férfi nem teper, nem teszi mindenét egy lapra, nem létkérdés neki az adott nő véleménye, önállóság, nem önfeladás. Úgy szoktam ezt elmagyarázni, mintha az ember a húgával beszélne, nem gonoszan savazza, fontos neki, de azért nem körülötte forog a világ, az élete, helyre teszi, meghallgatja a véleményét, tanácsot ad neki, de nem csinál meg mindent helyette, ismeri az összes hisztijét, és lepereg róla a manupulációja, a sírásra görbülő száj nem hatja meg. Két önálló ember ismerkedik, nem szabad érzetetni, hogy feladod magad érte, mert ez taszító a nők számára és ki is használhatják az aljasabbak.

Az emberek azt hiszik barátot lehet szerezni ilyen nyögvenyelősen, amikor a szexkapcsolat nem jön össze, akkor majd jól barátzónába parkoltatják a pasit... Hát a barátságok mifelénk nem így köttetnek. A barátság az életben elénk gördülő próbákon átvágva alakul ki. Nehezebben, mint a szexkapcsolat. Ezért kezdenék én inkább szexkapcsolattal, aztán ha az élet próbáit kiállja a kapcsolat, akkor lesz belőle komoly, barátságot magába foglaló kapcsolat.

A barátság nem szabadna, hogy ilyen lekoptató, parkolópályára irányító szöveg legyen.

Ha az elején barátkozósan indít a férfi, akkor tényleg elég könnyű barátzónában végezni. Az első 30 másodpercben állítólag eldől, hogy az ismeretségből lehet-e valaha több. Ezt hívják kémiának a női magazinok.

Szulamith 2021.10.22. 14:14:50

Szerintem ezt a barátságot fokozatosan le kell épiteni. Kitalálni valamit amiért akár utálni is fog a szerelmes.
Az ilyen barátságokban az egyik fél biztosan beleszeret a másikba. Ezért én nem mennék bele az un. varáti viszonyba. Aki valóban beleszeret a másikba az titkolja, és örül annak amikor vele van. Aztán vagy viszontszeretik idővel, vagy a sors segitségére siet, és talál egy viszonzott szerelmet.

dekás dezső 2021.10.22. 15:21:52

Szerintem nem fokozatosan kell leépíteni az ilyen szitut, hanem gyorsan és határozottan. Mit nem lehet azon megérteni, hogy annak a félnek, aki többet akart a barátságnál és elutasították, nettó szenvedés a további kapcsolat? Ezt nem lehet félig-meddig csinálni. Ugyanakkor a lányt is érteni vélem, egy közel álló embert elveszíteni mindig fájdalmas.
Nekem vannak barát-barátnőim, de szexuálisan egyik sem érdekel. Nem érzek kínszenvedést, amikor mással enyelegnek. Ha vonzódnék hozzájuk szexuálisan ez elég pusztító lenne, felesleges ezt tagadni, alapvető dolog. Nyilván megégtem párszor, ezért úgy alakítom a dolgaimat, hogy ha nem muszáj ne kelljen beledögleni assszerelembe:)

Almandin 2021.10.22. 19:37:47

@Csoro2007: Ne lepődj meg. Erre a blogra többnyire vagy szerencsétlen incelek, vagy lélektelen nőcsábászok kommentelnek, mindkét csoport elég erős antifeminista és nőellenes beütést hordoz. Kevés a normális kommentelő a blogon, ezek valami alternatív valóságban élnek...

MsIreneAdler 2021.10.22. 22:33:31

@Örömhernyó: na így azért kicsit más. Nekem a flegmázásról egy ilyen erőltetett, lekezelő, műmájer stílus jut eszembe, ami számomra is döbbenetes, de valóban bejön egyes nőknek.
Engem is rohadtul zavar, ahogy a posztoló barátságnak nevezi azt az egyoldalú kapcsolatot, ami közte meg a pasi között van. Fogalma sincs ezek szerint, mi is a barátság.
Én úgy gondolom, az ember minél idősebb annál nehezebben barátkozik. Nekem minden esetre nagyon fura lenne, ha egy korban hozzám illő, nem régen megismert hetero férfi csak úgy programokra hívna, meg velem akarna lógni... "Lehet" eszembe jutna azért, hogy másról van itt szó.
Férfiként gáz ez a szárazbarát szerep, ez egyértelmű. Bár én a női oldalt sem értem. Ez szerintem erről az oldalról is kellemetlen, kényelmetlen.

Almandin 2021.10.23. 13:44:43

@MsIreneAdler: Sokszor azért nem értik meg, hogy lehetséges barátság férfi és nő között, mert minden ellenkező nemű emberben csak egy potenciális szexpartnert látnak. Pedig a személyiség nemcsak a szexusból áll. Két ember között lehet szimpátia nemi vonzalom nélkül is, ebben az esetben mindegy, milyen nemű az illető. Az is érdekes, hogy sokan azt gondolják, hogy egy férfi barát mindenképpen független, sőt, egy szerencsétlen figura, aki nem tud nőt szerezni magának és a barátkozás egy félresiklott nőszerzési kísérlet nála. Nos, nekem voltak-vannak olyan férfi barátaim is, akik nősek. Incel típus talán egy volt közöttük, sose kérdeztem rá, hogy volt-e nője, de az a gyanúm, hogy nem. Egyszerűen nem mert a nőkhöz közeledni, ha mégis megpróbálta, kudarc lett a vége. Ott egyébként azért is lett vége a barátságunknak, mert éreztem, hogy közeledne, de nem mer. Más téren is gyáva volt, nem merte a világnézetét, véleményét se vállalni. Tele volt látens rosszindulattal. Rájöttem, hogy egy sunyi ember és leépítettem.
Alapesetben a barátság nem szexuális töltetű. Emiatt ellenkező neműek közt is működik. Ha pedig mindkét fél független és beleszeretnek idővel egymásba, akkor az csak pozitív fejlemény, a legjobb kapcsolati alap. Ha az egyik vagy mindkét fél enyhén vonzódik egymáshoz, az se baj, mert az enyhe vonzalom nem okoz szenvedéseket. Ha viszont az egyik fél szerelmes lesz és nem függetlenek, akkor valóban jobb befejezni. Viszont ettől tartva nem barátkozni butaság.

MsIreneAdler 2021.10.24. 11:12:57

@Almandin: szerintem is működhet bizonyos esetekben a férfi-női barátság. De ennek alapja, hogy egyik fél sem érez a másik iránt többet. Ahogyan te is észrevetted, úgy szerintem más nő is képes kiszúrni, ha a pasi reménykedik valamiben vagy többet szeretne. Innentől kezdve pedig lőttek a barátságnak, ezek után "megtartani" a srácot nem más mint önzőség és kegyetlenség. Nekem egy hímnemű barátom van, osztálytársak voltunk és soha nem kívántunk rá a másikra még erősen ittasan sem :). Viszont nagyon egyrugóra jár az agyunk és hasonló a világnézetünk. És nem mellesleg rengeteget tanultunk arról, hogy vajon mit csinálunk rosszul a másik nemmel kapcsolatban. Újdonsült férfi barátaim viszont nem lettek az évek során, ott valahogy mindig kiderült valami hátsó szándék. Szóval én óvatos vagyok, és azt mondanám egy bizonyos kor felett szinte 0 az esélye annak, hogy igaz ellenkező nemű barátra tegyen szert az ember, és én pl már elértem ezt a kort. Sőt ha jobban belegondolok, 20 éve nem is szereztem új lány barátot sem ..:D

fkv.117 2021.11.03. 20:31:10

"Ha megismersz valakit, akivel szívesen programozol"

Női szoftverfejlesztő vagy?

fkv.117 2021.11.03. 20:33:56

"És egyből olyanokkal bombázott, hogy miért nem jön be nekem ő, min változtasson …? és ezekre nem lehet úgy válaszolni, hogy félre ne értse, illetve meg ne bántsam vele. Mert nem ezekről van szó. Nincs semmi bajom vele, csak nem úgy néztem rá soha, mint lehetséges pasira"

MAgyarul csak szárazbarátnak kéne. A csávó meg nem hülye, ő kúrni akar, nem időt pazarolni. Ebből már nem lesz szárazbarátság, ha van esze a csávónak.
süti beállítások módosítása