Majdnem orvost kellett hívni

2009. október 10. 07:15 - Panni CsP

Tanulságos esszé következik két családról, akik képtelenek világosan kommunikálni egymással a gyermekeik érdekében. Ez az érzelmi kötélhúzás két igen fiatal szerelmesnek okozott életre szóló törést, visszavonhatatlanul rossz emléket. A szerelem a legerősebb méreg: a fiút annyira felemészti, hogy dührohamot kap, és majdnem orvost kell hívni hozzá. A szerelem nem ismer alsó korhatárt.

 

Íme egy tanulságos történet, melyben két külön felfogás találkozik egymással. Még csak keveseknek volt internetük (internetjük?), amikor egy lelkes leányfalusi házaspár közösségi portált készített a Harry Potter első kötetének magyarországi megjelenése alkalmából. Volt ezen minden, amit akkortájt a műről tudni lehetett, és persze gyorsan meg is alakult a Harry Potter Club (HPC), meg lett igazi HPC-tábor is néhány hónap múlva a földön is játszható kvidiccsel, meg minden. Az igazán fontos azonban a HPC cset volt, amelyen – a betárcsázós modemek csigalassúságával és állandó szakadásával – este 10-től (később este 6-tól) reggel 6-ig csacsogtak egymással az ifjú rajongók. Lehet felháborodni, hogy kialvatlanul mentek másnap iskolába, de csak a felnőttek példáját követték – a kedvezményes időszak 150 forintos telefontarifája bagollyá változtatta az ország internetező részét; a Harry Potterben amúgy is szerepel egy hóbagoly. Ezen a cseten ismerkedett össze a 12 éves fiú és a 11 éves lány. Minden este ott gubbasztottak a gép előtt, és dobogó kis szívükkel várták, hogy leírhassák egymásnak a két legfontosabb mondatot:

 

Szeretlek.

Hiányzol. Egy idő után kevésnek bizonyult a virtuális szerelem: a két gyermek találkozni akart egymással. A fiú meghívta a Fertődön lakó lányt a budapesti panelbe. Ám a lány szülei pedofil ürgére gyanakodtak, s hogy az ottani szülők megnyugodjanak, a fiú apja telefonált Fertődre (99-es körzetszám, 3-as díjszabás, kerül, amibe kerül). A hosszas beszélgetés eredményeként megállapodtak abban, hogy először a fiú utazzon a lányhoz, de szigorúan szülői kísérettel. A fiú csodálkozott egy kicsit ugyan, hogy minek anyut is cipelni, sokszor vonatozott már egyedül, de a megbeszélt vasárnap délelőttjén megjelentek a lányos háznál. A fiú még arra is képes volt, hogy öltönyt vegyen föl, azt az öltönyt, amit iskolai ünnepség alkalmából sehogy nem lehetett ráimádkozni. Mi több: nyakkendőt is kötött, mert igazi férfi megadja a módját az első randinak. Egy puszi kíséretében átadta a szál virágot a lánynak, amit egész úton szorongatott a vonaton. Nem mondhatnánk, hogy a lány szülei repdestek a boldogságtól, nem is hagyták, hogy öt percnél tovább kettesben legyenek a szerelmesek, ám ez az öt perc is elég volt ahhoz, hogy megbeszéljék egymással: a következő vasárnap jön a lány Pestre. Azt már nem tudták megbeszélni, hogy hány órakor, mert elkészült az ebéd: a fertődiek alaposan kitettek magukért – s úgy tartja a legenda, hogy a kis hölgy is csinos ruhában volt. A fiú boldogan érkezett haza, és hogy akkor is tudjon beszélgetni a lánnyal, amikor nincs net, megkapta élete első mobilját. Így aztán napközben is jöttek-mentek az sms-ek a legfontosabb két mondattal:

Szeretlek.

Hiányzol. Hétfőn még türelem volt, kedden már jobb volt kerülni a témát, szerdán már kissé feszültté vált a hangulat, amikor az apa megkérdezte az ő fiát, hogy hány órára kell mennie a fiúnak a pályaudvarra? Csütörtökön erre a kérdésre izzóvá vált a levegő. Pénteken este – amikor a fiúhoz majdnem orvost kellett hívni, úgy cirkuszolt szegény – az apa elhatározta, kezébe veszi a dolgot, és ismét telefonált Fertődre (99-es körzetszám, 3-as díjszabás, kerül, amibe kerül):

– Jó estét kívánok! A lány anyjával beszélek?

– Igen, mi a probléma?

– A fiam vasárnap óta várja, hogy mikor jönnek Pestre. Biztosan jönnek? Mert nálunk nem terem a kertben az ennivaló, nem mindegy, hány személyre vásárolunk.

 

– Persze, hogy jövünk!

– De hánykor?

– Azt még nem tudjuk.

– Asszonyom, ezt nem lehet két gyerekkel művelni, a fiam egész este üvölt. Tehát hánykor?

– Jaj, ezt még nem tudjuk, meg kell beszélni a lány apjával, mert ő még nem tud az utazásról, majd visszahívjuk önöket.

– Nem, asszonyom. Most adjon választ, megvárom. Kerül, amibe kerül.

– Egy pillanat… megkérdezem az uramat.

Az apa türelmesen és mindenre elszántan várt. Húsz perc múlva (99-es körzetszám, 3-as díjszabás) megszületett a válasz. Szombaton a fiú anyja felvásárolta a budapesti Nagycsarnokot, majd egész nap főzött; kellemes (büdös) zsírszag lepte el a panelketrecet. Vasárnap reggel a fiú az őrületbe kergette a virágárust, és a legszebb virágokból kötött hatalmas csokorral – nameg, az édesanyjával, mert egyedül ne menjen ki, mondták a fertődi szülők –, már fél órával korábban kimetrózott a pályaudvarra. Természetesen öltöny, nyakkendő, hajnalban vasalt fehér ing. Ja, majd’ elfelejtettem: saját kezűleg pucolt cipő. És megjött a vonat. És leszállt róla a lány az édesanyjával. És a fiú és a lány elpirulva egymásra néztek. És kitört a boldogság. És amikor a fiú át akarta adni a lánynak a csokrétát, a lány anyja hűvösen ennyit mondott: – Nincs sok időnk, mert 15 perc múlva megy vissza a vonat Szombathelyre. A lány bátyja hétfőn kollégiumba megy, és még össze kell csomagolni neki. A fiút önkívületi állapotban hozta haza az anyja. Amikor kicsit megnyugodott, az apja beszélgetni kezdett vele arról, hogy mi is történt. Hát az történt, hogy kétfajta kommunikációs mód van. Az egyik, aminek a lényege, hogy mindent kimond. Ha kérdeznek, válaszolunk. Ha kétségeink vannak, mi kérdezünk. Addig kérdezünk, amíg választ nem kapunk. Addig mondjuk a magunkét, amíg úgy hisszük, a másik szóról-szóra megértette. Mi vagyunk a felelősek azért, hogy a másik megértette-e a mondandónkat.

A másik kommunikációs mód lényege, hogy nem szavakkal beszél, hanem érzékeltet. Érzékeltetjük, hogy mit akarunk. Az érzékeltetésből jöjj rá önmagadtól, mi a helyzet, ne kelljen mindent a szádba rágni. Te vagy a felelős azért, hogy megértsd a mondandónkat.

Na, most. Ha mindkét résztvevő azonos módon kommunikál, akkor nincs semmi gond. De ha eltérően, akkor van olyan tényleg rettenetes dráma, mint amilyen most következett be. A fertődiek azzal, hogy nem mondtak időpontot, érzékeltették, hogy nem akarnak jönni. Te viszont azt vártad, hogy vagy mondjanak időpontot, vagy mondják ki, hogy nem akarnak jönni. Ezt tanultad tőlünk. Erre azonban ők képtelenek voltak, ők mást tanultak, nem értették, hogy Te miért nem érted. Őszintén szólva, mi sem értettük őket, mert annyira akartuk anyuval, hogy az első szerelmetek felhőtlenül és sokáig tartson. Így aztán az egyik fél rákényszerítette a másikra az akaratát, a saját kommunikációs módját. Ám a kényszer tartósan nem eredményes: eljöttek ugyan, de el is mentek. Ők is rosszul érezték magukat és mi is. Ők is büntettek, mi is. Te persze most azt érzed, hogy a lány nem szeret Téged, mert nem lázadt föl a szüleivel szemben, és nem maradt itt Veled. Te bezzeg elszöktél volna tőlünk, ha nem engedtünk volna el a lányhoz. Nálunk az a szokás, hogy lehet szabadnak lenni, de akkor vállalod a következményeit. Az a kislány azt tanulta meg, hogy el kell titkolnia a vágyait, szót kell fogadni, és akkor a szülei megvédik őt. Két különböző felfogás, stílus. Ha felnőtt leszel, igyekezz olyan társat és barátokat találni, akik a Te nyelveden beszélnek! Ők lesznek a legfőbb bizalmasaid, akik szeretni fognak Téged, mert nem kell majd folyton-folyvást magyarázkodniuk. Ha felnőtt leszel, igyekezz jobban megérteni a más nyelvet beszélők üzenetét! Ők lesznek a legjobb ismerőseid, akik szeretni fognak Téged, mert díjazni fogják a figyelmességedet. A fiú és a lány nem találkozott többé. A HPC-cseten se írogatták egymásnak a két legfontosabb mondatot. Az az első mobil sincs meg már. És egy hétig nagyon finomakat és mindenből nagyon sokat ettünk.

 

 
44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr51424431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Atyja 2009.10.10. 08:32:29

11 + 12?! Eddig olvastam, bár a Herikókler klub alapból odavágott. Lenne rá egy tizesem, hogy heteken belül eljutunk az óvodai kalandokig a Micimackó-network jóvoltából.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.10.10. 08:44:08

@Igazság Atyja: Nana! Ez egy gyönyörű történet, aki lehúzza, a sarokba lesz állítva! Nekem tisztára rómeóésjúliás, de a klasszikus operettek dinamikáját is viseli, árnyaltan a gyermeki birtoklási vággyal. Szóval erről vagy jót, vagy semmit!!!

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.10.10. 09:20:44

olvassátok végig: nem a HPC-ről szól, nem azt kell kiemelni - ez csak egy mellékszál, hogy el legyen helyezve időben a sztori.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.10. 09:44:52

Nekem tetszett, de ez nem egy olyan poszt, amihez értelmesen hozzá lehetne szólni, azon kívül, hogy: Szívás.
Vagy: Kiccsaj szülei monnyanakle.
Vagy: De utálom, amikor valaki metakommunikál. Tessék elmondani mi van, abból mindig sokkal kisebb balhé van. Mink itthon erre taníccsuk az aprónépet, eddig bevált.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.10.10. 09:54:14

Ezt már olvastam valahol. Ott is megírtam, hogy a szerelem tényleg nem ismer alsó korhatárt, és tényleg ismerek olyan középkorú házaspárt, akik az óvodában szerettek egymásba.
Jelzem, felső korhatárt sem, hatvan sőt hetven felett sincs védettség ellene.

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2009.10.10. 09:56:30

A kis Estella az első Harry Potter könyv mellé kapott internetet is. Azt gondoltuk, ha rákattan a könyvre és seprűvel a seggében rohangál majd a faluban (ahogy amerikában az látható), legalább esténként leül a net mellé és kicsit olvas másról is, szélesedik a látóköre. Hát ez így nem jött össze. A neten is a kis stréber kalandjait kereste.

Néhány hét után valami idegen hív, hogy szeretné ha Estella átmenne hozzájuk egyedül. Nem állítanám, hogy túl jó ötletnek tartottam, hogy két hét netezés után a lányom egy idegen házhoz menjen egy napra. Biztos én vagyok a paranoiás. Annak sem örültem, hogy a lányom azóta rosszul tanul, nem szocializálódik, hanem otthon ül a net előtt és éjszakákon át püföli a billentyűzetet.

A másik oldalon a szülők valamiért máshogy látták ezt, és erőszakosan meghívatták magukat hozzánk ebédelni. A kisfiú hasonlított is Harry Potterre, két pattanás, egy szemüveg, és egy lila öltöny, sok fux-al. Amikor végre letudtuk az ebédet, a gyerekek bementek játszani a szobába, de 5 perc után láttuk a szobából kiszűrődő árnyakból, hogy a játék helyett varázspálcákat dugdosnak egymás nyílásaiba és valami érthetetlen nyelven hörögnek.

Ekkor megköszöntük a látogatást és hazaküldtük őket, persze megígértették velünk, hogy mi is átmegyünk látogatóba.

Az ezt követő héten folyamatosan hívogattak, hogy mikor megyünk már, holott már a nálunk töltött nap során megbeszéltük a Vasárnap 2 órát. Pénteken már azon gondolkodtam hogy kikúrom az agyamat az ablakon, mert addigra 20 percenként telefonált a család valamely tagja, hogy Pistike milyen rohadtul várja már a randit, hogy azóta fényezi a varázspálcáját.

Ekkor már sejtettem, hogy nem lesz hosszútávú ez a kapcsolat, úgy tűnik a MÁV is velünk volt, hiszen a vonat amivel hazafele mentünk volna este az előző napi tájékoztatás szerint kimarad, ezért összesen kb 20 percet tudtunk eltölteni Pesten.

Amikor megérkeztünk a nyugatiba, a család már ott várt minket, Pistike voodoo-babával a varázspálcáján. Mondtuk nekik, mi a szitu, de mire odaértünk hozzájuk, már önkívületi állapotban ugráltak körbe egy tábortüzet, és varázsszavakat mormogtak. Bizarr egy szekta.

Hazamentünk, kivágtuk a falból az internetet, Estella azóta rendesen tanul, játszik a barátaival és képes értelmesen kommunikálni is. Szerintem jól döntöttünk.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.10. 10:34:27

@bazmegbazmeg: na igen, minden éremnek két oldala van. Amíg nem ismerjük a másik fél (mind a kislány, mind a szülei) álláspontját, addig igazából érdemben nem lehet ezt megvitatni.

Szépnek szép a történet, mindenkinek volt gyerekszerelme, de egy 11 és egy 12 éves gyerek nem tud fenntartani egy "szerelmi kapcsolatot" ekkora távolságból. Majd ha nagyobbak lesznek, akkor esetleg. De még felnőtt korban sem könnyű.

Rebca 2009.10.10. 11:00:13

Ez a sztori már senkit sem hat meg aki itt meg máshol mindenféle durva szakítási sztorikat olvasott szerintem.

pjotr007 2009.10.10. 11:05:35

Idióta szülők....

Netuddki. 2009.10.10. 11:11:14

Hüpp, hüpp!

Azért még csiszolj rajta! Van pár enyhe logikai bukfenc benne.

LyukasBogrács 2009.10.10. 11:12:45

Innen származik, a cím kissé lenéző:

birkanep.blog.hu/2009/09/16/birkagyerekek_egymas_kozt

Legalábbis én itt láttam először. Szerintetek melyik apuka írta?

Netuddki. 2009.10.10. 11:15:55

@bazmegbazmeg: :rofl:
Na ezt kéne kirakni ez ELÉ a poszt elé! Csak okulásul.

Kendaq Pendragon 2009.10.10. 11:26:41

Ez nagyon szép történet. Sajnos ez a kommunikációs defektus szülő és gyerek között is lehet (nevelőszülő esetén).
El nem lehet mondani, milyen szörnyű.
Tapasztalat.

Posthoz: Ez az igazi szülői hozzáállás! Grat.
A gyerekek nem hülyék, csak tapasztalatlanok.

Kaccwalc (törölt) 2009.10.10. 12:01:07

Hát az elején azt hittem hogy vmi Harry Potter ratyiságról fog szólni. De röviden sztem a fiú szülei egy idióták. Így nem lehet elmagyarázni egy gyereknek, hogy most mi is történt. A lány szülei is megmondhatták volna hogy köszi de nem akarunk menni, így nem is kellett volna elmenniük pestre hogy most 5 percet beszéljenek a kölkök. A kisfiút pedig kezelni kell, egy nagyon jó gyógymódot ismerek. Két nagy büdös pofon mikor rájön a roham. A tizedik után már lehet hogy elgondolkodik hogy most kezdjen e el vergődni, vagy számoljon magában 10-ig.

(21-ik századi felfogás hogy vigyük pszichológushoz, mert a gyerek még feljelent minket hogy kapott két pofont, kijön a gyámhivatal és elviszik aput vagy anyut, simán megteheti a kölyök.)

Amúgy nekem habokban nem volt 12 évesen mobilom, akkor a srác apja nem tudom miért forgott hogy most mennyi a vezetékes telefonszámla, mikor a gyerek meg mobilról sms-eket küldözget, ami akkor ugyanúgy nem volt olcsó xD Szerintem meg egy gyerek menjel el időben aludni, ne internetezzen hajnalig, főleg NE a chat-en lógjon.

@LyukasBogrács: ott is elolvastam a hozzászólásokat nagyjából. érdekes. bár a vidék pest harcon fent akadtam :D
@Panni CsP: szerintem túl elfogúlt vagy a történettel szemben, aranyos hogy a kisrác is felöltözött stb stb. De nekem annyi jött át hogy kisebb dührohamott kapott mikor nem kapja meg azt amit akar. Ez normális neveltségnek minősül?
Mert ha ezt nevelik belé akkor benne is marad, mindenki üvöltene a másikkal. Énis megyek akkor és kiverem a hisztit hogy anyiék vegyék meg 1,5misi ért nekem ezt www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=16308
Ugye teljesen jogos lesz? Szerintem a kislány konzervatív nevelést kapott, teljesen rendben van hogy nem engedték el. Viszont az nincs rendben hogy a kisfiút elengedik egy halál idegen helyre. Ugyan gondolkozzunk már egy kicsit? A kislány helyett nem lehetett volna egy pedofil arc. Áh inkább nem megyek bele mert, ezen napokig lehetne vitatkozni.

U.i.: vki szóljon ha tud olcsóbban :P :DDD

Igazság Atyja 2009.10.10. 12:02:16

@Panni CsP: Gondolod, hogy egy 11 és egy 12 éves gyerek között (akik még sosem találkoztak személyesen) nem a közös érdeklődés a vonzódás oka, hanem hogy "megmozdítottak valamit" egymásban?
Nem, nem a varázspálcára céloztam. :)

Erásss 2009.10.10. 12:04:48

Annyira szép ez a történet!A megfogalmazás pedig 5*!!
Az én véleményem az,hogy a kislány szüleinek nem így kellett volna hozzáállni a dolgokhoz.Meg kellett volna mondani,hogy fiatalnak tartják a lányukat a szerelemhez!Ez viszont igaz is.Tényleg fiatalok voltak,de a szerelem nem ismer korhatárt...A szülőket is meg lehet érteni.Féltik a gyereküket.Én sem tudom,hogy fogom lereagálni,mikor a lányom majd bejelenti,hogy szerelmes...Remélem ez NAGYON,NAGYON SOKÁRA fog bekövetkezni!Még fel kell rá készülnöm lelkileg!:)

ördög_ (törölt) 2009.10.10. 12:13:09

Majdnem orvosi segítséget igénylő dühroham??? Beteg a kiscsóka, meg a szülei is.

A történet szerintem megdöbbentő és ijesztő, mint szép.

Banál-is 2009.10.10. 13:20:25

Idegesítő történet.

Lobelt 2009.10.10. 13:29:25

Így elsőre azt mondanám: nem érdekelt annyira ez a sztori.

Jobban belegondolva viszont teljesen igaza van a lány szüleinek. Kicsit fura ez a felállás... Viszont a kis srácnál, ha 12 évesen hisztirohamot kap, akkor valami nagyon nincs rendben...

"Leona" 2009.10.10. 14:47:23

A fertődi szülők normálisabban gondolkodak, max. valóban rosszul kommunikáltak, de talán csak udvariasak szerettek volna lenni ebből lett ez az öszvér megoldás : mentek is meg nem is, ahogy a Mátyás királyo-s mesében is szerepel.

isti77 2009.10.10. 14:58:25

Szerintem nem beteg a kissrác, csak nagyon el van kényeztetve, minden meg van neki engedve.

Az azért elég komoly, hogy képes volt a lány anyja legalább 4 órát vonatozni, hogy negyed óra múlva újra vonatozzon hazafelé ugyanennyit. Akkor már inkább lefújtam volna az egészet a helyében.
Mi lett volna, ha annyit késik az érkező vonat, amivel jöttek, hogy lekésik azt, amivel haza akartak menni?

Lobelt 2009.10.10. 15:45:52

Na meg még ez:

"akkor van olyan tényleg rettenetes dráma, mint amilyen most következett be."

Ez már sok volt nekem.

Én is voltam 12 éves. Én is voltam szerelmes, és 12 évesen én is katasztrófaként éltem meg a hasonló helyzeteket (kb. 3 napig, max. 1 hétig), de az, hogy a szülő ekkora "drámát" csináljon ebből... Komolyan, ébredjünk már fel...

Stupidella 2009.10.10. 15:50:15

Édes történet volt, bár nekem fura, hogy a fiú szülei így támogatták volna egy 11 és 12 éves szerelmét. Kicsit azért korainak tartom, hogy ennek a megvalósulását ennyire realizálni akarták. Elég lett volna, ha csak levelezgetnek... Szerintem.

csabi123 2009.10.10. 16:26:16

nemtudom ki olyan retardált hogy ilyen sztorikat talál ki,szerintem ilyen nincs.... de ha ez igaz akkor túl sokat foglalkoznak azzal a gyerekkel akit elcipelnek az ország másik felébe hogy ismerkedjen a szerelemmel
de mégis túl keveset foglalkoznak velük ha hagyják hogy ennyit netezzenek és cseteljenek ahelyett hogy a többi gyerekkel játszanának és az osztályban próbálnának ismerkedni a lányokkal....

afényharcosa 2009.10.10. 16:28:17

Nekem csak egy tanmesének tűnik, ráadásul elég vontatottan, fantázia nélkül megfogalmazva. Alig vártam, hogy a végére érjek.

csabi123 2009.10.10. 16:28:20

akinek meg ez egy szép történet az igazán egyszerű ember, több könyvet kéne olvasnotok mint bologot...

eklar 2009.10.10. 17:22:01

Hát - amivel nem kezdünk mondatot - lehet, hogy én is ki leszek átkozva, de egyáltalán nem tartom gyönyörűnek a történetet. Mert lehet ugyan, hogy az emberek között kétféle (szerintem többféle) kommunikáció zajlik, egy szókimondóbb és egy inkább érzékeltetőbb. Nos, a 12 éves gyerek lehet, hogy otthon ezt szokta meg, neki minden szó készpénz, névértékben. Talán még a becsületszó is. DE A SZÜLŐNEK, mint felnőttnek, mint mindenféle (meta)kommunikációban, testbeszédben jártasnak kell lenni, és már Fertődön észre kellett volna venni, hogy ez az a szekér, amelyik nem vesz fel, hiába futok utána. Ezek után inkább csillapítani kellett volna a dolgot, és nem továbbszervezni, és fokozni a szerencsétlen gyerek örjöngő vágyát az idegrohamig. Ez az írás nem a gyerekszerelemről szól, hanem a fiú szüleinek naivitásáról, tapasztalatlanságáról, pocsék helyzetfelismerő képességéről.

eklar 2009.10.10. 17:32:05

@csabi123: Beleolvastam a kommentekbe, és zömmel csabi123- és Kaccwalc-cal értek egyet. Én sem tartom kizártnak, hogy kitalált történet - de hát akkor még nagyon sokat kéne rajta dolgozni. Mindegy... Most megfuttatta a szerző "elsőfokon", kicsit dolgozik rajta, aztán majd egy másik blogban ismét felbukkan. Talán. Vagy egy másik naprendszerben. Vagy egy tévésorozatban.. Vagy ott - ahova való.

ciprike 2009.10.10. 17:48:35

12 éves és már rengeteget vonatozott egyedül?
Hatalmas csokor? Egész csarnoknyi kaja? Na ne! Ez kitalált sztori így. Ilyen távra pláne először még ekkora korban kisérik a gyerekeket. és a szál virág meg egy tányér süti hihetőbb lett volna. Ja! és pár internetes mondatnyi ismeretség után még nagyobbat is koppanhatott volna

2009.10.10. 18:43:09

Fuuu!!! Ez tényleg nagyon jó.

A fertődi szülők miért nem voltak képesek annyit mondani, h sorry, de nem megyünk. Ez tök gáz. Legalább ők lettek volna annyira felnőttek, h nyiltan beszélnek. A kiscsaj sztem jött volna, meg a kissrác is. A szülőkkel volt inkább a gáz. A pesti szülök... végülis lekisérte anyu a fiút, és felhivták a lány szüleit, sztem ez tök norm hozzáállás volt. Látszik, h nem vaskalapos maradiak. Igaz fiatalok voltak, de kinek fáj az, ha 1-2x anyucik kisérgetik a gyerekeket ide-oda, legalább világot látnak.
Nekem spec tetszett az elmagyarázási mód. Megfontolt és átlátható, legalábbis felnőtt fejjel. A kissrác lehet nem így látta akkor, de sztem jol fogalmazott apuci. :)

Fuuuu nekem bejött a story. :)

2009.10.10. 18:46:34

@Panni CsP:
Fuuu Panny, ez bazira édessssss. :) Teljesen lávos lettem. :) De az apuka beszolásán "Mert nálunk nem terem a kertben az ennivaló, nem mindegy, hány személyre vásárolunk." azt hittem padlót fogok. :)
Úgy elképzeltem ahogy a kissrác áll a virággal a kis öltönykéjében és várja szívszereelmét. Vááá de lávos. :) Ez a poszt sztem a már megjelent posztok 95%-át übereli. :)

ravezed 2009.10.10. 19:31:15

Nem túl életszagú. Kommunikációról meg annyit, hogy én is utálom, ha gondolatot kell olvasni. Viszont a kissrác nem gyengén van elkényeztetve. Mobiltelefont én 17 évesen kaptam először, akkor is olyat, amit utcán találtak :D Addig valahogy el tudtam élni nélküle. És anélkül is, hogy egész éjjel chateljek 12 évesen (mondjuk akkor még annyira nem is volt net hazánkban)

sertésmájkrém 2009.10.10. 19:34:08

Nagyon tanulságos, ahogy a kommentelők kb fele komolyan próbál venni egy kitalált történetet. Ez egy gyenge tanmese, szarul megírva, szerelmes füzeteken felnőtt eccerűeknek.

Purpled · http://www.juliusvin.hu 2009.10.10. 20:29:29

99-es körzetszám 3as díjszabás

Ne szerelmesedjé le!

vagány csaj 2009.10.10. 22:40:17

Jaaaj, na már, hogy ilyeneket kell itt olvasni!!!
Egy gyerek ne internetezzen éjjelekig, és 11-12 évesen elég ha csak leveleznek. Én is tudom, hogy van szerelem fiatalon is, de nem kell ennyire elkényeztetni a gyerekeket...
A dühroham ellen szerintem is pár maflás elég hatásos.
Vicc ez az egész.

Mansyn 2009.10.11. 00:31:51

Hát én nem értem, 11-12 évesen mi a fasznak az interneten ismerkedniaz oké, hogy haveri szinten de, hogy szerelem arra ott a suli, szerintem. Meg még azt se tudják mi az a szerelem csak kell nekik valaki akivel el tudnak menni ide-oda barátnőknek-barátoknak eldicsekedni, hogy a hétvégén itt és ott voltunk..... stb.

810725 (törölt) 2009.10.11. 11:43:57

Jajjj ez milyen aranyos kis történet volt. Bár van benne 1-2 kivetni valóm, de azokat már leírtátok. :)

XSB 2009.10.11. 14:54:15

@Panni CsP:

Ne haragudj, Panni, nem beszólni akarok, de úgy érzem, mintha a színvonalat szállító repülőből kifogyott volna a kerozin, és mélyrepülésbe kezdett volna.

El is képzelem a következő posztot:

"Szilyasztok! Képzejjétek el, van egy tök jó pasi csoporttársam. Nevezzük mondjuk X-nek. Valamejik nap anyu bekísért az oviba, és azt mondta, legyek jó kislány. Be is mentem a kiscsoportba, ahol X megpuszilta az arcomat, és megsizte a hajamat. Tök cukcsi, aszittem elolvadok...

Másnap anyu megin bekisért, és ott láttam X-et egy másik csajszeewal. Aszittem, összetörik mingyár a szívem. Azóta nem is beszéltem vele..."

Ezt összevetve azzal a sztorival pl, amikor exemnek esemény utáni bogyó kellett, én 41 fokos lázzal feküdtem otthon, és egész nap ment a telefonálás a barátoknak, hogy ugyan már, valamit intézzenek, majd a csaj be se akarta venni... eléggé híg..

NORMÁLIS történetek kellenének már, mert ez a "Megláttam, elolvadok", vagy a 10 éves "szerelmes" témák aranyosak, meg minden, de rohadtul nem ide illenek szerintem.

Üdv

vagány csaj 2009.10.11. 21:14:52

@XSB: Egyetértek Veled! Kicsit haladunk az ovi felé... :)

Tamy 2009.10.12. 15:42:09

Szerintem szép...
Hozzáállhatunk cinikusan, regélhetünk a durvább sztoriainkról, nevethetünk azon, vajon melyik apuka írta, és minek egyáltalán, és hogy az ovi felé haladunk... Ez is egy lehetőség...
A másik lehetőség meg az, hogy elgondolkozunk, mert a szerelem nem korhatáros intézmény, viszont egy biztos, az a két gyermek sokkal komolyabban vette önmagát az érzelmeit és a másikat, mint a mai fiatalok/felnőttek zöme...
Na persze, egyszerűbb nevetni rajtunk, különben még a végén irigyelnünk kellene őket...

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.12. 16:52:59

Hú ezt két mondatban össze lehetett volna sűríteni...
Bocs, de ez nagyon uncsi volt! Majd legközelebb...

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.10.13. 16:28:40

Jézusom! Ez csak valami kamu sztori lehet, ilyen valós életben tuti nem történik meg!
süti beállítások módosítása