A 34 éves pasi nem költözik a szüleitől

2011. március 04. 07:49 - csajokespasik

„Még vitázni sem lehet vele, mert mindent rám hagy, azt mondja, hogy igazam van… de nem tesz semmit” – a barátnő hiába macerálja a pasiját, az minden alkalommal kitér előle. Azt mondja, ha képes lenne egy nőnél lakni, az számára olyan volna, mintha felszedték volna. A lány üres ígéreteket kap csak, de még egy percre sem látta, hogy pasija lázasan bújná a netet, lakásügyben. Mikor érdemes egy 34 éves pasinak elhagynia a családi fészket?

 

Nem tudom, hányan járnak hasonló cipőben, de remélem tud valaki használható tanáccsal szolgálni. Én 31 vagyok, a párom 34. Lassan 3 éve vagyunk együtt és nevetségesnek érzem, hogy a pasim nem akar (nem tud) elszakadni a családi háztól. Szeretem a szüleit, ők is engem: szívesen látnak – de erre nem lehet alapozni. Ők amolyan „olaszosan” élnek, tehát bárki állít be hozzájuk bármikor, addig marad, amíg akar, etetik-itatják. Persze, hülye lenne ezt otthagyni. Nekem már 25 éves koromtól saját lakásom van a városban, nem fényűző, de nekem elég és 2 embert is elbírna. Én sem menekültem otthonról, az én szüleim sem konzervatívak, mindent megbeszélek velük, nem ráztam le őket, mint ahogy sokan. Egyszerűen csak önállóságra vágytam.

Többször felajánlottam a páromnak, hogy költözzön hozzám, nem kéne nélkülöznie, főzök-mosok rá. Lehet, hogy neki a különélés kényelmes, lehet, hogy ebben látja a hosszú távú kapcsolat titkát – azaz: úgy találkozunk, mintha 18 évesek lennénk. Amikor kértem, hogy költözzön hozzám, azt felelte, hogy neki kínos a nője lakásán élni, mert ő úgy szeretné, hogy majd ő vesz egy lakást és én költözök hozzá. Idézem: „ha a barátnőmnél laknék, valahogy nem érezném magam kényelmesen. Olyan lenne, mintha felszedtél volna.” (??) Igen, ez egy szép ígéret, de még nem láttam, hogy lázasan bújná a netet, lakásvadászat ügyben. Nekem pedig fogy a türelmem. Még vitázni sem lehet vele, mert mindent rám hagy, azt mondja, hogy igazam van… de nem tesz semmit. Szerintem ez a legidegesítőbb. Lepereg róla. Szerintetek rendben van az, hogy egy 34 éves pasi a szüleivel él, miközben lenne más alternatíva is? Szép napot mindenkinek!

 
362 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr902708961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.04. 07:51:36

Hát igen, nem akar rezsipajti lenni :)

Nutshell 2011.03.04. 08:24:09

Ennyi idősen nem itt kéne tartani egy 3 éves kapcsolat után. Lehet, hogy nem szeret annyira, hogy együtt éljetek és nem veled képzeli el az életét 10 év múlva.

fumerin 2011.03.04. 08:24:28

Nem, nincs rendben!
Anuti pici fijjacskája! :)
Őszinte részvétem!

nyünyőke 2011.03.04. 08:32:25

Na, hasonló cipőben járok. 3 éve vagyunk együtt, mi kicsit fiatalabbak vagyunk, meg nincs saját lakásom, úgyhogy albi kellene (plusz 2 külön városban lakunk, és én egy 3.-ban dolgozom, és oda szerettünk volna költözni, mert ő úgyis ott akarta hagyni a munkáját, bár már ebben sem vagyok biztos). És az elején még ő mondta, hogy költözzünk össze, már 2-3 hónap után, csak akkor még nem volt állásom. Azóta régóta van, azóta én mondtam, hogy költözzünk össze, és semmi. Nem lehet vele megbeszélni, mert nem mond rá semmit, ha finoman felhozom a témát, ha megkérdem, mi a terve; "hát hogy legyen egy lakás és együtt éljünk", de semmi konkrétum, és semmit nem tesz érte. Az a "baj", hogy amúgy egy álom a kapcsolatunk, minden másban egyetértünk, minden szabadidőnket együtt töltjük, soha nincs veszekedés, és tudom, hogy nagyon szeret, és közös életet tervez. Csak én többet nem hozom fel ezt a témát, mert nem akarok ezen nyavajogni, és én kikényszeríteni, viszont tudom, hogy egyszer csak megunom. Ha emellett más baj is lenne, már léptem volna valószínűleg, de egy egyébként tökéletes kapcsolatot nem akarok emiatt feladni, úgyhogy várok. Szóval fogalmam sincs, te mit tegyél, és mi normális, és mi nem:D Szerintem a kommentek sem fognak segíteni, mert majd jön a sok rosszindulat, hogy mert nem tud elköteleződni melletted, meg nem szeret eléggé, stb. Ami nem igaz szerintem, bár én is ezt érzem néha, de csomó mindenben meg látom, hogy de nagyon szeret, és velem tervez.

r0ckstar 2011.03.04. 08:33:23

über gáz szerintem 25 év fölött még mindig szülőkkel lakni. egy férfi legyen önálló.

itt egy jó cikk róla: www.vonzoferfi.hu/ferfi/

Devil2 2011.03.04. 08:35:48

Hát igen, nem itt kéne tartani ennyi idősen, de mi van ha a szülők nem tudnak lakást venni, a hitel meg mára már gyakorlatilag öngyilkossági kísérlet. Nagyon meg kéne becsülnie ezt a csajt, mert szerintem így is nagyon türelmes volt már.

Devil2 2011.03.04. 08:37:37

@nyünyőke: Te csupa ellentmondás vagy.

Devil2 2011.03.04. 08:46:34

@nyünyőke: Egyszer azt mondod hogy a pasid nem tervez konkrétan semmit, aztán kijelented hogy igenis tervez és hű de jó a kapcsolatotok, aztán jösssz azzal, hogy ezt meg fogod unni. Mondjam még?

nyünyőke 2011.03.04. 08:53:24

@Devil2: hol írtam, hogy nem tervez semmit? Azt mondtam, az összeköltözést nem, vagyis konkrét lépéseket nem tesz érte. Amúgy van ezer meg egy más tervünk, és nem 2 napra előre, hanem mondjuk több évre előre, nem egynek neki is fogtunk. És igen, ezt az egyet leszámítva tökéletes a kapcsolatunk, de ezt az egyet is meg fogom unni sajnos előbb-utóbb, akármennyire szeretjük egymást. Még valami?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 08:57:30

@nyünyőke: Az, hogy azt mondod, hogy majd rosszindulatúan lehúzunk, hogy nem szeret eléggé, aztán meg leírod, hogy te is így érzed....

Posztolónak meg: valahogy úgy vettem észre, hogy a nők sokkal inkább el tudnak szakadni a családtól, mint a férfiak. Sok pasinak baromi kényelmes otthon lenni, mert tényleg mindet megcsinálnak helyette. Olvastam is egy cikket erről, vagy egy-két éve, hogy a diplomás vezetők körében egyre gyakoribb ez és szeretnek "gyerekek" maradni. Bent osztja az észt, otthon meg "anyu pici drágasága" és sokkal több ideje marad, mert konkrétan semmit nem kell foglalkoznia az otthoni dolgokkal. Ha meg összeköltözne veled, akkor azért őt is érintenék a közös alakásból eredő kötelezettségek... pl: bevásárlás, takarítás és az már nem lenne olyan hipi-szupi és reggel anyu sem várná kakaóval. A cikkben az egyik pasi ezt említette: Anyu kakaója! Hihi!

Devil2 2011.03.04. 09:03:57

@nyünyőke: Jó, nem akarok én belédkötni, nem volt szándékom, csak amit leírtál az volt nekem valahogy zavaros.

nyünyőke 2011.03.04. 09:07:20

@Bundabandi: "én is ezt érzem NÉHA", de tudom, hogy nem igaz. Ne már, itt senki nem tud normálisan olvasni?
Amúgy nem is azt érzem néha, hogy nem szeret, mert tudom, hogy de igen, nagyon, hanem azt, hogy nem akar/tud teljesen elköteleződni mellettem. Miközben de mégis, hiszen más dolgokban meg igen, és mindent megtesz értem. Szóval az is lehet, hogy ellenmondásos vagyok, mivel kicsit ellentmondásos nekem ez a szitu is velünk.
Miért, neked hasonló helyzetben nem merülne fel? Tökéletes kapcsolat, imádjátok egymást, van egy csomó terv, csak épp az összeköltözésért nem tesz érdemben semmit. Mint a fenti sztori.

Devil2 2011.03.04. 09:10:45

@nyünyőke: Azt azért áruld már el légyszives, hogy hogy' lehet tökéletes a kapcsolatotok ha nem is laktok együtt (vagy pont ezért tökéletes). Mert ha neked igényed van rá, hogy együtt éljetek neki, meg nincs akkor ti lényegében vígszínházban éltek, nem?

nyünyőke 2011.03.04. 09:11:54

@Devil2: Jó oké, értettem:) Maga a helyzet (mármint ez az egy téme) zavaros nekem is, mint írtam. A lényeg annyi, hogy ez az egy problémám van, amivel nem haladunk semerre, miközben minden más tökéletes. És tényleg tökéletes, van összehasonlítási alapom volt kapcsolataimmal, meg másokéval is. Szóval abba nem ér belekötni, hogy mennyire szeretjük egymást, meg stb. Semmi mással nincs baj. (bocsánat a sok "tökéletes"-ért, enm bizonyítgatni akarok semmit, csak tisztán fogalmazni, meg kiemelni, hogy más hibát nem lehet benne találni, és ne is kössetek bele)

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 09:12:10

34 evesen gaz a szulokkel elni. Mar ha megtehetne az ember, hogy ne. Ha meg nem teheti meg, az is gaz. Tartos idoszakrol beszelek.

Azt megertem, hogy nem akar kapasbol osszekoltozni veled, kell a szabadsag.

Tanacsot nem adnek. De tovabbi eveket nem varnek, ha csaladot akarnek a helyedben. Mert a vegen neked is az anyossal-apossal kell elned. ;)

Nutshell 2011.03.04. 09:14:21

@Devil2: Nem akarsz belekötni? Mi van, beteg vagy? :D

Devil2 2011.03.04. 09:17:35

@nyünyőke: Mondom, te tudod, de én nem tudok egy kapcsolatot úgy értékelni tökéletesnek, hogy "valamit leszámítva". Miért kéne ezt leszámítani, ez is a kapcsolat része. Biztos hogy fergeteges a szex nálatok, meg jó programokat csináltok, de alapvető problémaként ott lapul ez hogy nem költöztök össze. De végül is, írígykedem egy kicsit, hogy ettől ilyen jól el tudsz vonatkoztatni.

nyünyőke 2011.03.04. 09:17:45

@Devil2: nyilván ha annyira zavarna, hogy nem élünk együtt, már léptem volna, nem vagyok mazohista. Addig várok és vagyok vele, míg nem ez tölti ki minden gondolatom, annyira, hogy már ne érezzem jól magam mellette. Amíg csak párhavonta merül fel bennem, de ez nem teszi tönkre a kapcsolatunkat, addig szerintem semmi gond.
És attól miért ne lehetne tökéletes, hogy nem élünk együtt? Ez hogy zárja ki egymást? Csak akkor működhet jól egy kapcsolat, ha már együtt laktok? Anélkül nem lehettek boldogok? Egyébként is mondtam, hogy minden szabadidőnket együtt töltjük, ez azt jelenti, hogy 2 hétköznap este, plusz az egész hétvége, úgy, hogy természetesen itt alszik, mosok rá, van cucca nálam. Csak akkor nem találkozunk, amikor a munkám miatt mondjuk este 10re vagy éjfélre érek haza, amikor amúgysem lenne sok jelentősége, akkor sem, ha teljesen együtt laknánk, mert kb azt látnám, hogy már alszik. Csak nyilván ettől függetlenül igényem lenne egy közös kuckóra, meg egy teljes együttélésre, nem ilyes féligre.

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 09:18:46

@nyünyőke: Es mi lenne, ha nem finoman hoznad fel, hanem kerek-perec, felnott emberek modjara beszelnetek rola? Tok sok minden kiderul(het)ne.

Devil2 2011.03.04. 09:19:30

@Nutshell: Hát tudod, jön-megy most mindenféle vírus, de látod küzdök én ellenük. Egyébként meg ne kössééé' belém. :D

nyünyőke 2011.03.04. 09:21:35

@Devil2: igen, valóban ott lapul bennem időnként, de ettől tényleg el tudok vonatkoztatni, amikor minden egyes együtt töltött perc boldog. És olyankor nem ez jár az eszemben:) Na ennyi, be is fejezem, mennem is kell, meg csak elvonom itt a figyelmet a poszterről. Azért köszi a beszélgetést:)

Nutshell 2011.03.04. 09:25:15

@Devil2: ;)
Amúgy miért kell rávilágítanod, hogy nem is tökéletes az a kapcsolat? Gonosz devil vagy, már ha ez nem szóismétlés :D

Devil2 2011.03.04. 09:27:12

@nyünyőke: No, én arra akartam rávilágítani hogy megvárnám a helyedben az olyan kielentést hogy "tökéletes a kapcsolatunk", hogy együtt lakjunk. Ha rendesen nyomjátok a hétköznapokat együtt egy ideje, és azt mondod hogy "JÓ a kapcsolatunk" azt zokszó nélkül elhiszem. Na de hogy tökéletes? Háát..

Devil2 2011.03.04. 09:28:52

@nyünyőke: Nem baj ha elvonod a figyelmet.. :) Köszi neked is, gyere máskor is. :)

Devil2 2011.03.04. 09:30:19

@Nutshell: Nálam a tökéletes kapcsolat fogalma mindössze népmesei elem. :)

Devil2 2011.03.04. 09:32:54

@Nutshell: Gonosz vagyok? Oh, nem bókoltak mostanában így nekem.. :D

Nutshell 2011.03.04. 09:36:51

@Devil2: A tökéletes kapcsolat unalmas lehet szerintem. Amikor midnen megy a rendes kerékvágásban, mindeféle zökkenő nélkül, minden kiszámítható, még a meglepetés is. Uncsiii :)

Azért is lepett meg az a kedvesség és mentegetőzés, amit az előbb ovlastam tőled. De szerensére az csak vm futó vírus lehetett... :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 09:42:54

@nyünyőke: Hidd el nekem, az hogy együtt éltek az már egy marha nagy lépés! Ezt nem akarja ő még meglépni, mert még nem érzi készen magát. Ezért nem is keres saját lakást sem. Kell neki az a szabadság, hogy ha bármi baj van (pl: vita) akkor haza tud menni. Szerintem.

Az én pasim a legkisebb gyerek a 3 közül. Az Anyja kinyalta a seggét elég rendesen. Mikor megismertem összejárogattunk, sokszor nálam is aludt (örököltem egy fél házat, amiben egyedül laktam). Ez így ment évekig, majd felvetettem neki, hogy miután a fél ruhatárát már áthozta, sokszor hetekig nem megy haza, mi lenne, ha hozzám költözne... Nem akart! Kb. 5 év után döntött úgy, hogy otthagyja Anyut! Eleinte sokszor átjárt hozzá enni meg aludni, majd ezek egyre ritkultak, manapság már havonta egyszer átugrik beszélgetni és ennyi. Észre lehet venni a változást a viselkedésén! Valahogy ő csak most kezd felnőni! Ha nekem fiam lesz, majd megpróbálom nem ennyire magamhoz láncolni, mert látom rajta, hogy ez neki is szar! Nagyon későn lett önálló és rájött, hogy egy tányért nem tudott elmosni régen, most meg élvezi, hogy főz, meg kertészkedik! Lecsót rak el, meg paradicsom pürét, ő az Anyuci kedvence! És nagyon tetszik neki, hogy azt Ő csinálta! Csak az a gáz, hogy ezt 35 évesen élte át először! De hát jobb későn, mint soha...

Devil2 2011.03.04. 09:42:58

@Nutshell: De most komolyan, ne mondd már hogy véresszájú vagyok.. Nem szoktam én embereket enni. :)

És igen, a tökéletes kapcsolat unalmas is (lenne) egyben. Láttam már ilyeneket kialakulni, hatalmas lánggal lobogni, aztán eltűnni a süllyesztőben, viszonylag rövid időn belül.

Devil2 2011.03.04. 09:45:07

@Bundabandi: Pont az erőskezű anyukáknak lesz nyámnyila fiacskája.

vauvauvau 2011.03.04. 09:47:36

Egy jótestű férfihoz biztos elköltözne.

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 09:49:33

@Devil2: Nem hiszem, hogy az egyutteles lenne az igazi probaja a kapcsolatnak. Tudom, mindenki ezt mondja, de szkeptikus vagyok. Ha elotte nem ismerted ki a masikat, akkor utana is cska evekkel kesobb koppansz.

@vauvauvau: :DD

Kytia 2011.03.04. 09:50:17

Azért itt a pénzügyi helyzetről is kéne némi tájékoztatást adni. Oké, hogy nem bújja a lakáshirdetéseket, de pénze amúgy lenne rá?
Amúgy nem értem, mi ez az összeköltözési mánia. Minek sürgetni az egymás megutálását? Még egy kicsitszerethetitek egymást, használjátok ki.:))
Vagy akarnál már gyereket?
Mert, ha erre megy ki a játék, lehet, hogy titokban ez ellen lázad mindenféle kifogásokkal. Merugye az együttélés után hamar fel szokott merülni a téma. Viszont, ha te már itt tartasz, ő meg nagyon nem akarja, akkor erősen el kell gondolkodni, hogy mennyi időt pazarolsz még erre a kapcsolatra.

Haibane 2011.03.04. 09:51:02

hú, de ismerős szitu, nekem is volt egy ilyen otthonlakós 25 éves barátnőm. Nekem meg volt az igen jó állás, lakás, kocsi, ő lediplomázott, de inkább anyuékkal lakna és majd talán esküvő után összeköltözhetünk (de csak anyuék melletti ház jó) Hiába szerettem, ez így totál 0 jövőkép, ezért szakítottunk.

Kytia 2011.03.04. 09:57:22

@Haibane: Ezt én soha nem értettem. Miért baj, ha anyuék melletti házban akar lakni? Nem lehet ezt megoldani? Egyszerűen odaköltöztök és kész. Ez csak a 20. században lett divat, hogy fiataloknak szülőktől menekülni. Régen totál normális volt, hogy a nagyobb család is becsatlakozik, ráadásul rengeteg előnye van, és nagyban megkönnyíti a közös életet.

Mitya Ivanov 2011.03.04. 09:58:14

@Bundabandi: te nem az én felségem vagy?
:)
amit leírtál, az rám illik

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 10:01:31

@Kytia: Én sem költöznék az anyós mellé az tuti! Majd egész nap nálunk lebzselne és mindenbe belekötne! Nemnemnemnem! Kiiiizárt dolog! Így most pont jó, elég messze van. :D

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 10:03:43

@Kytia: "Amúgy nem értem, mi ez az összeköltözési mánia. Minek sürgetni az egymás megutálását?"

:DDD

@Haibane: Legalabb az anyjaek tiltakoztak? Melyik szulo ne lenne boldog, ha 25 ev utan megszabadulna a gyereketol vegre? :D

@Nard: Ketlem. :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 10:04:14

@Mitya Ivanov: :D Nem hiszem, hogy ismerjük egymást! De ezek szerint nem egyedi a történet! :D

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 10:05:13

@Nard: Megedzodtem. A csaladom utan mar... :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.04. 10:06:39

@Kytia:

Hacsak nem olyan köcsög nagymuterral rendelkeznek mint mi.

chaser 2011.03.04. 10:06:40

@Frigyesur: azért 3 év nem kapásból :}

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 10:06:55

@Bundabandi: Minden pasi lecsot foz be 30 eves kora utan. Hasznos tudas. :))

chaser 2011.03.04. 10:07:27

@Bundabandi: engem kiverne a víz, ha otthon kéne laknom

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 10:08:01

@chaser: Ugy ertem, hogy sosem elt egyedul, es kapasbol menne is a 'hazisarkanyhoz'. Azert az nem lenne az igazi :D

Devil2 2011.03.04. 10:09:16

@Bundabandi: Hát megvan rá a hajlam..:) Vagy csak vígszínház vagy? :D

dr. gernika 2011.03.04. 10:10:01

Ne pazarold rá az idődet, nem szeret eléggé ahhoz, hogy váltson érted és a közös életért. Majd megteszi másért 2 hónap után, szarul fog esni, készülj fel.

Rebelde 2011.03.04. 10:10:59

keress egy felnőttet, ennyi

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 10:11:24

@Devil2: Nem, csak ilyen a bioritmusom! MMKK!

Devil2 2011.03.04. 10:11:45

@Frigyesur: Na most én úgy gondolom, hogy ha már előzetesen sem stimmelnek a dolgok két ember között, akkor el sem jutnak az összecuccolásig. Kivéve persze ha tényleg a rezsi a fő gond, vagy más egyéb deviancia. De azért a főpróba az együtt lakás.

Kytia 2011.03.04. 10:11:47

@Bundabandi: Jó, hát anyóson is múlik, hogy ő milyen. Egy jófej anyós tőlem jöhetne. Főleg, ha van gyerek. Csomót segíthetne, és még társaságom is lenne. Persze, ha gázos az anyós, akkor rosszabb a helyzet. De akkor is. Gyakorlatilag csak az elmúlt pár évtizedben lett ez szokás, hogy szülőktől minél távolabb. És az emberiség azért valahogy eljutott idáig. És ha a másiknak külön ez a vágya, én meg szeretem az illetőt, nem értem, hogy mehet egy ilyen dologra rá a kapcsolat. Ez kicsit olyan, mintha nem a másik ember számítana, hanem a körülmények. És ahol minden kipipálva, ott mehet az ásó, kapa, stb.

Fviktor76 2011.03.04. 10:13:24

„ha a barátnőmnél laknék, valahogy nem érezném magam kényelmesen. Olyan lenne, mintha felszedtél volna.”
Hát, igen. Ez aztán a megtámadhatatlan kifogás...

"Igen, ez egy szép ígéret, de még nem láttam, hogy lázasan bújná a netet, lakásvadászat ügyben."

Na ez már más kérdés! Főleg 3 év után... Azért ilyenkor már sokan összeházasodnak, és nem csak azon filóznak, hogy költözzünk-e össze, vagy ne.

Első kérdés, örök klasszikus: Szoktatok beszélgetni???

A srác vagy nem gondolja komolyan, vagy neki így kényelmes, és macera a költözés, vagy valamiért nem látja, hogy a kapcsolatotok végleges lesz. Lehet, hogy előtted már volt egy csalódása... Te még eltölthetsz mellette pár évet szó nélkül, csak mi van, ha családot szeretnél gyerekkel. Ó férfi, ő jobban ráér. Addig is így jó neki veled.

Neked kell sajnos elgondolkoznod, hogy szereted, ezért maradtok együtt szó nélkül, vagy megmondod neki, hogy ez így nem megy neked. Ha mégis komolyan gondolja, akkor lép.
Ha meg szétmentek, legalább találhatsz hozzád illőt magadnak.

Devil2 2011.03.04. 10:14:28

@Kytia: Zsé az persze hogy nincs rá. De miért baj az ha gyorsan megutálják egymást? Legalább nem mennek el évek feleslegsen.

TroppauerHümér 2011.03.04. 10:15:30

Na csak várjunk, amíg az energiaárak megtízszereződnek. Még a dédivel is együtt fogunk lakni.

Posztolónak: ha gyereketek lesz, lépni fog.

Kytia 2011.03.04. 10:15:34

@Nard: Jó, igen. Extrém esetekben más a helyzet, de azt meg csak látom már, hogy milyen gáz rokonokat szabadítok a másikra, és akkor meg én engedek, mert nem akarom, hogy folyton veszekedjenek.

Tibike15 2011.03.04. 10:15:45

na most ugye az van, és nekem is van olyan rokonom, aki 36 éves és még mindig a szüleivel lakik, mert etetik itatják, semmit nem kell csinálnia otthon, csak tévézik játszik meg döglik, hétvégén játszhat a warcraft-al éjjel nappal, mert az anyja megveszi neki a tálca energiai italt, hogy bírja a hétvégi éjszakázásokat :)
namost ha elköltözne a barátnőjének az albérletébe, akkor egyrészt felügyelet alatt lenne, másrészr állandó veszekedés lenne az éjszakai warcraft csaták miatt, minek bonyolítaná az életét? A csajt így úgy is meg tudja húzni, amikor akarja, de maximum egy éjszakát alszik ott és lehetőleg nem hétvégén :)
Ezt így magyarázta el nekem, nem tudom hasonló-e a helyzet mint a posztban, de ilyesmi lehet mögötte ott is.
Játék, szórakozás pl. pókerezés éjszaka, bulizás, valami biztosan nem működne és hát minek veszekedni, ugye, amikor így kényelmes valakinek az élete?
nem azt mondom, hogy egyetértek, mert az ilyeneken én is csak mosolygok a hátuk mögött, de ez a motiváció, ez van.

Frigyesur (törölt) 2011.03.04. 10:16:16

@Devil2: Csomo ember lazan veszi az osszekoltozest, 1-2 honap utan akar is. Sztem tul lazan is. Szoval ugy ertem, hogy embertol fugg, jelent-e valamit.

Nalam a foproba az elejen van: az ominozus lazannya kerdes. A tobbi akkor is kiderul igazabol, ha mar nemcsak randevun talalkoznak. Kicsit regimodi vagyok, nem elnek valakivel egyutt eveket, hazassag nelkul.

Devil2 2011.03.04. 10:16:22

@Bundabandi: Akkor a válszom: igen. :)

Haibane 2011.03.04. 10:16:36

@Kytia: mert a munkahelyem 500km-re volt onnan, neki pedig nem volt egyáltalán munkája, csak azt akarta hogy legalább minden másnap anyuékat lássa. A szülők pedig folyton asszisztáltak hozzá, ők sem tudtak ettől elszakadni (pedig jó fejek voltak)

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2011.03.04. 10:16:43

Ha három éve jársz valakivel ebben a korban, akkor ne a másikban keresd a hibát,- szerintem. Tanács: kezdd újra. Mással. :o) Sok sikert.

Cserépke 2011.03.04. 10:17:11

@nyünyőke: Teljesen meg tudlak érteni.
Éppen mi is itt jártunk a kapcsolatunkban kb. 2 évvel ezelőtt. Nem akart összeköltözni a párom, semmi konkrétumot nem mondott stb. Nem akarlak elkeseríteni, de a vége nálunk az lett, hogy meguntam és szakítottunk (akkor már 8 éve jártunk együtt). Egyszerűen hiába tiszteltük egymást, hiába tudtunk támaszai lenni egymásnak, nálam igenis betelt a pohár. Céltudatosan az elejétől fogva építettem ezt a kapcsolatot.
Egyetlen probléma van: hogy ha egy idő után az ember nem látja a másikon, hogy ő is akar tenni (még ha nem is megy, de legalább próbálja), akkor ott előbb-utóbb gondok lesznek.
Én úgy látom, hogy ez egy nagyon általános probléma a mai fiúkkal kapcsolatban (tisztelet a kivételnek) és nem igazán értem, hogy mi az oka. Ha a tisztelet, háziasság, megértés stb. mind megvan, akkor nem értem mi a hiba.

Haibane 2011.03.04. 10:17:34

@Frigyesur: a két szülő kb ránőtt a gyerekeire. Együtt mindent, de lehetőleg csakis otthon, mert kint minden veszélyes :S

Kytia 2011.03.04. 10:17:39

@Devil2: Az örömben és bódottában elmenő évek nem feleslegesen elmenő évek.

@TroppauerHümér: "Na csak várjunk, amíg az energiaárak megtízszereződnek. Még a dédivel is együtt fogunk lakni."

Ott van a nagyon nagy igazság. Fűtött lakás minden fiatalnak, mi? El vannak ezek kényeztetve.

Devil2 2011.03.04. 10:20:24

@Kytia: Igen, de nem 3x évesen.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 10:21:12

@Kytia: Azok akarnak nagyon messze menni a családtól, ahol a család nem működött rendesen, és Nincs is igényük igazán a kapcsolattartásra. Az persze egészséges, ha legalább cipőt és kabátot kell venni, ha annu/anyós át akar jönni. :) Ahol amúgy is lazán, olaszosan kezelik a dolgokat, nagy a jövés-menés, ott nincs az az erős vágy a menekülésre.

Egyébként meg rohadt szar z, ha van gyerek, és nincs elérhető közelségben senki, aki esetleg vigyázna rá, érte menne, ha valamilyen extra elfoglaltság jön be mindkét szülőnek.

Devil2 2011.03.04. 10:24:51

@Frigyesur: Bárcsak még többen lazán vehetnék az összeköltözést. Mert ahhoz ezért kell 1-2 feltétel is.

Fviktor76 2011.03.04. 10:25:49

@Bundabandi: Én 33 éves koromig laktam Anyumnál. Apum meghalt amikor 23 voltam, nem volt hosszútávú kapcsolatom, Anyu is egyedül volt (van), mindkettőnknek jobb volt így. Én eközben éltem az életem. Társasági, szervező ember voltam.

Közben örököltem egy lakást, felmerült az elköltözés gondolat, de mivel az egyszobás volt, gondoltam eladom, és veszek egy kicsivel nagyobbat. Jött a válság, a lakás nem ment el.

Megismerkedtem a párommal. 2 generációs ház Pomázon, alul a szülei, felül ő (akkor már egyedül), és az akkor 7 hónapos gyerek. Tudtam, ha hosszú távú lesz a kapcsolat akkor én költözöm oda.
A lakásom fel lett újítva, ki lett adva.
1 év után odaköltöztem. 3 hónapig 1-1 nap Anyunál aludtam, most átjárok/átjárunk, vagy ő jön unokázni...
A kapcsolatunk most 2 év 2 hónapnál jár, októberben esküvő...
És még mindig kevesebb, mint 3 év...

dr. gernika 2011.03.04. 10:29:02

@nyünyőke: Te, mi lenne, ha ezt így elmondanád neki is?

teabore 2011.03.04. 10:29:35

"6 évre vettél fel hitelt a kocsidra, 25 évre a lakásodra, és félsz elkötelezni magad mellettem?"

AntiChrist™ 2011.03.04. 10:29:37

@Fviktor76: Azt hiszem, hogy erről van szó.

"Szerintetek rendben van az, hogy egy 34 éves pasi a szüleivel él, miközben lenne más alternatíva is?"

Ha szeretne együtt élni veled, de valamilyen belső tényező miatt mégsem mozdul otthonról - akkor nincs rendben.
Ha tudatosan, mondjuk a kényelmesség miatt akar továbbra is otthon lakni, és tőled (egyelőre) nem akar komolyabbat - akkor részéről rendben van.
Hogy te ezt hogyan tolerálod - na, az egy másik kérdés.
Neked rendben van-e így ez a kapcsolat?

És bár tanácsot adni nem ajánlatos, de:
"Többször felajánlottam a páromnak, hogy költözzön hozzám, nem kéne nélkülöznie, főzök-mosok rá."

Ez az, amiből jobb, ha visszaveszel: ne legyél kiszolgáló személyzet, ne akarj anyja helyett anyja lenni, beszéljétek meg, hogy kinek mi a dolga a közös háztartásban - mondom ezt férfiként :)
De olyan férfiként, aki több, mint 10 éve él ugyanabban a kapcsolatban, egy közös gyerekkel, és közösen megbeszélt alapokkal. Súrlódások persze vannak, meg hibáink is, mindkettőnknek (ill. mindhármónknak: mert a kislányunknak is; egyedül a macskánk tökéletes :)

Ha úgy kezded, hogy felajánlod magad anyapótléknak és cselédnek, akkor később nagyon csodálkozni fogsz, hogy férjurad elpunnyadt, közös dolgokból (háztartás, gyereknevelés stb.) nem veszi ki a részét - te meg csak nézel, mint vetmalac a fűbe :)

okostojáska 2011.03.04. 10:30:05

Részben igaza van a lánynak, de azért pár dologra felhívnám a figyelmét.

Tudod nem mindenki kap 25 évesen saját lakást a szüleitől, van aki soha, pl én sem kaptam. Miután vélhetően a szüleid mindent alád raktak, fogalmad nincs mekkora munka egy kis lakásra valót is összespórolni. Az emberek igencsak nagy részének gyakorlatilag lehetetlen nemhogy félretenni, de még megélni is a fizetéséből.

Ettől függetlenül oda költözhetne.

Én pl azért nem költöztem a barátnőmhöz hasonló helyzetben, mert kifejezetten utáltam a környéket, ahol lakott és a szomszédoktól nehezen lehetett pihenni. Ellenben 32 évesen sikerül vennem egy kertes házat, tehát mindent megtettem, hogy megoldjam a problémát.

j311 2011.03.04. 10:32:04

Ismerek olyan embereket, akikre én is ráhagyok mindent. Van akiket nem lehet meggyőzni még tényekkel sem. Ők azok akikre ráhagyok mindent és lélekben felkészülök a hülyeségükből születő hibák javítására. Ez így még mindig kevesebb energiát igényel, mint megpróbálni meggyőzni őket arról, hogy amit csinálnak az nem jó és a sikertelen kísérlet után ugyanúgy helyrehozni, amit elbasztak.

silent76 2011.03.04. 10:32:05

Sziasztok! Én 31 éves koromban költöztem el otthonról. Egyáltalán nem bántam meg, és nem hiányzik semmi, amit itt írtatok, hogy anyuci mos föz takarít stb. Jó volt otthon a több szabadidö, de az nem teljes élet...
1 éve a párommal együtt lakom (most vagyok 35). Na ez az igazi teljes élet. Ajánlom a barátodnak is, hogy ne várjon sokat (szerintem nekem is sokkal korábban meg kellett volna tennem...)

GiveltAway 2011.03.04. 10:34:04

Tanács az eredeti levél írójának:
Kezd el te bújni a lakáshirdetéseket. Úgyis a valóságban mindig a nő dönt (bújtatva vagy nyíltan), úgy hogy keress szép lakáshirdetéseket és nyomd őket az orra alá. Muszáj lesz mondania, mi tetszik, mi nem tetszik bennük, aztán ha olyan lesz, amiben minden tetszik, de mégsem akar lépni, hát akkor lépj te. Le.

Agyalap 2011.03.04. 10:38:12

Ma még csak a mama szoknyájánál kényelmes, holnap talán fürödni is nyűg lesz? Nem erőltetném sokáig a dolgot - aki ilyen lusta, később sokkal rosszabb lesz.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 10:39:50

@Fviktor76: Kinek hogy... Én 21 voltam, ő pedig 27, mikor megismerkedtünk. Egyikünk sem akart gyereket, meg esküvőt. Élni szerettünk volna még! Meg, hogy őszinte legyek... soha nem voltam híve a költözzünk össze gyorsan, esküvő, gyerek programnak. Eltelt kb. 5 év, mire összebútoroztunk. Most, hogy idén 31 leszek, kezdek el gyereken gondolkozni. Ismerjük egymást, együtt is élünk már elég régen. 21 évesen még annyi tervem volt - amit azóta majdnem mind megvalósítottam - hogy eszembe nem jutott a gyerek, meg házasság...

Kytia 2011.03.04. 10:41:20

@Haibane: Ja, így érthető. Akkor lehetett volna belátóbb a hölgy.

@Devil2: Jó, végül is ez is igaz. Ha komolyabb tervei vannak az élettel, nem árt lassan elkezd tudatosan válogatni. Bár ez is olyan szörnyen hangzik.:)

Kytia 2011.03.04. 10:44:29

"egyedül a macskánk tökéletes"

Érdekes, ez nálunk is így van.:)

Fviktor76 2011.03.04. 10:45:36

@Bundabandi: Te 21 voltál, ő 27. Teljesen normális, hogy még nem feltétlenül a gyerekre gondolsz.
Most vagy te 31, ő ezek szerint 37. És már babán gondolkodsz. A posztoló szintén 31, a pasija 35. Már ők se gyerekek... Én 35 leszek, párom 32, mi sem vagyunk már gyerekek, főleg, hogy közös babát is tervezünk...

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 10:50:52

@Tibike15: "A csajt így úgy is meg tudja húzni, amikor akarja, de maximum egy éjszakát alszik ott és lehetőleg nem hétvégén :)"

Ha a szám a korodat jelöli, tiszteletreméltó a lényeglátásod. :)
Hülye lenne odaköltözni a nőhöz, akinek csak vendég lenne a lakásában (amit a sárkány már az első kisebb veszekedés alkalmával éreztetne is vele), ha egyszer így is kényelmesen tudja sunázni bármikor.

Devil2 2011.03.04. 10:51:56

@Kytia: Igen, szörnyen hangzik, de ha nem adatik meg a természetes útja a dolgok menetének, akkor ilyen ravasz cselekhez kell folyamodni.

Lumieres 2011.03.04. 10:53:29

Miért költözne? A szülők etetik, a csaját keféli... Semmire sincs gondja... Mi motiválja?

Caddy 2011.03.04. 10:57:43

Három év után még mindig itt tart a dolog?
Hát kedves posztíró, ezt a pasit bizony ki kell dobni az életedből.
a., ha nem te vagy neki a megfelelő nő, akkor azért
b., ha esze ágába nincs otthagyni a családi fészket egy sajátért,akkor meg azért.

Lumieres 2011.03.04. 10:57:45

Én nem értem a 31 éves nőt se. Az egyértelmű neki is, hogy hiába 34 éves a "pasi", ha fejben 18... 3 évet pazarolt rá és nem sikerült felnőnie... Miből gondolja, hogy majd az "összeköltözés" javít a helyzeten?

blah 2011.03.04. 10:58:07

ez nagyon veszélyes... átszokni arra, hogy nincs a mama még bele fog tellni egy csomó időbe. Engem 21 évesen pateroltak el otthonról a szüleim, el is telt 1-2 év mire flottul ment már minden amit korábban a szüleim csináltak meg helyettem. Szóval a posztíró még szopni fog így is úgy is...

Lumieres 2011.03.04. 10:59:14

@Caddy: Nekem is fura... Egy 28 éves nőnek már nincs felesleges 3 éve hülye gyerekekre. De mindenki ott rontja el a saját életét ahol akarja.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:00:18

@Lumieres: 35 évesen azért már több kellene, hogy motiválja! Az ilyen emberek megragadnak egy kicsit a gyerek ill. tini korban. Ezt ők nem látják és szokszor a szülők sem... 40 körül kezd el úgy élni, mint egy másik ember a 20-as éveiben és akkor döbben rá, hogy bakker, de hülye voltam! Már aki rádöbben... De az ösztönök elkezdenek dolgozni az emberben egy bizonyos kor után, főleg ha a haverok közül mindenhol van már gyerek és látja, milyen más lett mindenki, mert felnőttek... ő meg maradt gyerek. Szerintem gáz, ilyen korban még ennyire a szülőkre támaszkodni!

Lumieres 2011.03.04. 11:02:52

@Bundabandi: Nem olyan nagy baj ez egy férfinél. Még 50 évesen is RÁÉR családot alapítani. Én se kapkodnék a helyében, hogy a kényelmes életemet valami szörnyűségre cseréljem. Én a lányt nem értem. Neki 31 évesen már elég késő "kapcsolni".

Lumieres 2011.03.04. 11:04:06

@Bundabandi: Én a lányt nem értem. 31 évesen neki régen kapcsolni kellett volna.

Devil2 2011.03.04. 11:04:20

@blah: Jó azért szükségből ne kovácsoljunk erényt, ha elzavartak, akkor sose tudod meg hogy egyébként meddig maradtál volna.

Caddy 2011.03.04. 11:05:58

@Lumieres: a másik ami nekem szemet szúrt: "nem kéne nélkülöznie, főzök-mosok rá" Aha, most akkor anyja helyett anyja akar lenni???????

Devil2 2011.03.04. 11:07:45

@Caddy: Pusztán arról lehet szó, hogy nem akar csberből vederbe jutni a fazon.

fumerin 2011.03.04. 11:08:15

@Lumieres: "kényelmes életemet valami szörnyűségre cseréljem" :D
Ezt felírom!
:D

Lumieres 2011.03.04. 11:10:40

@Caddy: Nem olyan nagy baj ez. Van olyan nő, aki tényleg szeret gondoskodni... Az a gond, hogy nő alázza meg magát azzal, hogy felajánlja szolgálatait... Meg azzal is, hogy a nő kezdeményezi a költözést... Mibe fogadjunk hogy a nő szedte fel ezt a teszetosza bátortalan fakabátot. A pasi egy alárendelt szereplő. Egyáltalán nem férfias, hanem inkább gyermek. 50 évesen kurvajó csávó lesz és akkor keres majd magának egy 25 éves nőt...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:10:56

@Lumieres: Hát azért ezt nem mondanám..., hogy 50 évesen is ráér. Az egy dolog, hogy nemzőképes... de mire a gyereke felnő ő már 70-80 lesz! Ha lesz egyáltalan gyereke! Mert azért mi nők sem vagyunk hülyék. Ha egy pasi 30 felett a szüleivel lakik és nincs komoly kapcsolata, ott már valami gáz van! A normálisabbja eddigre már elkel általában.

Lumieres 2011.03.04. 11:12:18

@fumerin: Én bele tudom élni magam a helyzetébe. A férfi viselkedése teljesen magyarázható és kiszámítható.
A nőt nem értem...

Caddy 2011.03.04. 11:12:48

@Devil2: mondjuk ez is lehet, mindenesetre ha kommunikálnának egymással, az sokat segítene a helyzeten. Én biztos mondtam volna már neki, na szívem, akkor most ez van, ha meg nem akkor szevasz. Ez nem fenyegetés,csak tényleg nem szórakozik az ember lánya seggfejekkel.

minja konka 2011.03.04. 11:13:33

nem akar egy ilyen öreg nővel élni

Lumieres 2011.03.04. 11:14:21

@Bundabandi: Az a fő dolog, hogy még akár 60 évesen is nemzőképes... Mit kapkodjon?

minja konka 2011.03.04. 11:15:34

@Bundabandi: "főleg ha a haverok közül mindenhol van már gyerek és látja, milyen más lett mindenki, mert felnőttek... ő meg maradt gyerek"

és hogy irigylik a haverjai... :D

blah 2011.03.04. 11:17:13

@Devil2: nem látom hol van a kommentemben az erények fitogtatása... Amúgy nem zavartak, kevésbé prózai oka volt, egyszerűen más városba költöztek én meg a bátyám meg még egyetemre jártunk. Egyébként sokkal jobb volt otthon lakni, legalábbis első pár évben ezt vallottam, de ma már semmi pénzért nem mennék vissza.

minja konka 2011.03.04. 11:18:30

@TroppauerHümér: ez az, beszéld csak rá egy taktikai teherbeesésre. legyen még egy csonka "családban" felnőtt gyerek...

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 11:18:47

És mi van, ha a fickó egyáltalán nem akar gyereket?
Akkor mi ösztönözné az összeköltözésre a sárkánnyal?
Lehet, hogy tökéletesen megfelel neki az anyu mos, főz, takarít - Gizit sunázom konstrukció. Pláne anélkül, hogy Gizi minden kis hülyeség miatt összeveszne vele, idővel pedig feltámadna benne a szándék a dominátorkodásra is a mindennapokban.

@Caddy: A francot akar ő hosszabb távon önzetlenül házitündérkedni, ez csak az összeköltözés előnyeit megvillantó beetető manőver. De sajnos még annak is gyenge, mert az úr ugyanezt megkapja az anyjától is. Ennél jóval vaskosabb mézesmadzagot kellene elhúznia az orra előtt, hogy egyáltalán fontolóra vegye az ajánlatot.

teabore 2011.03.04. 11:19:21

@Bundabandi: "Egyikünk sem akart gyereket, meg esküvőt. Élni szerettünk volna még!"

Na, ettől ver ki a hidegvíz. Mert utána meghalunk, de legalábbis agonizálunk, végkimerülésig, munka után hazaesünk és belefulladunk az unalomba, vagy mi?

Lumieres 2011.03.04. 11:19:48

@Caddy: Szerintem is ezzel próbálkozik a csaj. El akarja "csábítani" a mamától a pasit. Régen el van cseszve. A szerepek teljesen felcserélődtek. A csajszi "udvarol" a pasinak. Szó szerint...

Caddy 2011.03.04. 11:20:47

@Lumieres: na de ne ezzel győzze meg, hogy főzők meg mosok rád édes, bahhhh. Cselédlánynak ott a srác anyja, azt hagyja meg neki azt a szerepet.

nicknek 2011.03.04. 11:22:43

Sziasztok!
Abban az esetben is megtörténik ez, ha van külön lakása és távol él a szüleitől... tehát ez inkább a posztíró saját belemagyarázása, mert magyarázatra szüksége van... talán egyszerűbb azt kideríteni a párja miért nem tart ott, ahol ő. Mik azok az okok amik miatt fél vele összeköltözni, ez inkább a kapcsolatban keresendő, mint az anyuci és az otthon körül...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:26:00

@minja konka: Szerintem inkább fordítva! A haverokat senki nem kényszerítette, hogy felcsináljanak valakit. Lehettek volna ők is Anyuci kedvencei. Nem biztos, hogy az a jobb! Sőt!

@Lumieres: valahogy az emberek elfelejtik, hogy őket is Anya szülte és Apa nevelte! Azért van most otthon, mert jó! Csakhogy ezt ő már a saját gyerekének 60 évesen nem tudja majd megadni. Egyszóval már előre kiszúr a saját gyerekével az önzősége miatt! Holott, ha az ő szülei is így gondolták volna, lehet, hogy ő nem is lenne!

okostojáska 2011.03.04. 11:29:43

@Father Justice ♋: Azért a lány védelmében el kell mondani, hogy ha valakit évekig sunázol, normális veled, gondoskodna rólad, azt meg kell becsülni. Nekem úgy tűnik, rendes a csaj, jó feleség lenne, nem biztos, hogy a srác belebotlik még egy ilyenbe. És 3x évesen, ha az ember a legkisebb mértékben is szereti a másikat, akkor be kell áldozni ennyi szabadságot és függetlenséget, mert a nőket jobban szorítja az idő.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:35:57

@teabore: Mi a bajod azzal, hogy nem szültem 21 évesen???? Talán mert te 18 évesen már anya voltál?

Képzeld én még szerettem volna diplomát szerezni és úgy, olyan helyen dolgozni, hogy el tudjam tartani magam. Engem meg az ilyenektől ver a víz, mint te! Kicsit más világban élünk manapság. Én felelőtlenül a nagy semmibe nem szülök gyereket, csak azért, mert 20 éves lettem. Tanulni akartam és bulizni, mert szerintem annak akkor volt az ideje! Egy szóval nem írtam, hogy rossz gyereket szülni! Azt írtam, hogy 21 évesen konkrétan nem egy gyereken járt az eszem! És ma sem gondolom úgy, hogy bármiről is lemaradtam volna, mert még nincs gyerekem.

Caddy 2011.03.04. 11:38:11

@Father Justice ♋: na de ezt mondom én is, hogy ennyit tud felajánlani, és csodálkozik, hogy a pasi nem csomagol szélsebesen, hogy tugedör forevör bébi??????

@okostojáska: na de ha a mi is főszereplőnkben ilyen gondolatok vannak(szerintem nincsenek), akkor azért valamit produkálni kéne, nem?

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 11:39:26

@okostojáska: Ezt jól látod, de attól, hogy a fickó nem akar összeköltözni, még simán lehet, hogy jobban megbecsüli a hölgy bármelyik eddigi exénél, akivel viszont három hét után összecuccoltak. Az összeköltözés szándéka és a másik megbecsülése nem áll abszolút összefüggésben. Szerintem.

A legnagyobb probléma, hogy a posztíró nem vázolta fel a Józsival elképzelt jövőképet, így ilyen vonatkozásban csak találgatni lehet. Ha ebben első helyen szerepel a gyerekprojekt, a férfinek viszont esze ágában sincs családot alapítani, máris nincs miről beszélgetniük. Akkor valóban tovább kell lépnie záros határidőn belül.

A d r y (törölt) 2011.03.04. 11:40:13

Ha összeköltöznek hamar kiderül, hogy működik-e a dolog.Ha pedig a fickó nem akar komolyabban semmit, meg kell mondania.Úszkáljon tovább egyedül.Tipikus halak.

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 11:41:57

@Bundabandi: Túl sok a felkiáltójel! Szerintem sokszor jókat mondasz! De túl könnyen felkapod a vizet apróságok miatt is! Ez nem bántás!

teabore 2011.03.04. 11:43:59

@Bundabandi: nem akartalak megsérteni, ne vedd személyesnek.
Persza, akkor volt annak az ideje, de mint az itteni kommentekből is kitűnik, rengetegen leragadnak abban az élethelyzetben, ahogyan a poszt is erről szól.
Megismétlem, érthetőbben: attól a kijeléntéstől ver ki a víz, hogy az ÉLET csak a házasságig és a gyerekig tart, utána már csak a lejtő van, szó sem volt az életkorokról ("...meg esküvőt. Élni szerettünk volna még!" ) - ez így ok?

okostojáska 2011.03.04. 11:45:25

@Father Justice ♋: Mit akarhat egy 31 éves nő, aki alig várja, hogy összeköltözhessen a párjával? Nyilván gyereket.

Szerintem ideje lenne lassacskán más férfival is megismerkedni :)

Dökvín 2011.03.04. 11:50:09

@Caddy: Konkrét felajánlást tenni, rálicitálni a szülőkre és amelyik a nagyobbat mondja be, azé lesz a kicsifijú? :) Nekem ez elég viccesen/szánalmasan hangzik. Normális párkapcsolatban az embernek - pláne ennyi idősen - ha szereti a párját és a lehetősége is megvan, egészséges igénye, hogy ezentúl vele folytasson felnőtt életet kiröppenve a családi fészekből anyu-apu mellől. Vagy az is lehet, nem vagyok eléggé 15 éves, hogy többet nyomjon a latban az otthonjátszás meg a mamitól járó melegkakajó.

Kham 2011.03.04. 11:50:25

Ha az én fiam 30+ éves korában még otthon akarna lakni, akkor kíméletből le fogom lőni, úgyis életképtelen már szegény:) Mondjuk lehet hiányozni a rezsiből a betett része, mert jól tudjuk, hogy 18 éves kor után ingyenszállást legfeljebb az apácáknál adnak, de az sincs egészen ingyen...

Ja meg az jutott eszembe, hogy milyen vicces amikor mindenféle nőszemélyek hangoztatják, hogy: "pedig még mosnék is rá" mintha a patakra kellene lemenni a mángorlóval és nem R2D2ba kellene beleszórni a cuccot a szennyeskosárból, a programlejárta utána meg megkérni a srácot, hogy
"teregess ki, lécci, te magasabb vagy sokkal jobban eléred"

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:51:12

@Father Justice ♋: Azért minden mondat végére nem rakok ! jelet, de ha valami nagyon felhúz, akkor ezzel fejezem ki az indulatomat. Személyes kommunikációban is ilyen vagyok, hirtelen haragú, de nem tart sokáig. Aki ismer az tudja, hogy ha kicsit nyomatékosan mondom, az csak ezért van. Kb. 2 perc alatt lenyugszom. Ordítani nem szoktam! Mindig normális hangnemben beszélek, csak ha valami nem tetszik azt kimondom és nyomatékosabban, mint a normális beszédhangom. Evvan! :D

teabore 2011.03.04. 11:51:40

@okostojáska: kolleganő (32 éves) azt mondta a barátjának (42 éves) 8 év után, hogy "Jövőre gyerekem lesz - vagy veled, vagy nélküled". Most született meg a gyerekük, apás szülés volt.

minja konka 2011.03.04. 11:52:47

@Bundabandi: a haverok jelentős része be van stockholmszindrómázva

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 11:53:02

@teabore: Ok! De akkor te értetted félre, amit írtam, ill olyan környezetből ragadtad ki azt a kijelentést, ami teljesen megváltoztatta az értelmét.

Dökvín 2011.03.04. 11:53:11

@teabore: Szerintem csak arra gondolt - én legalábbis úgy gondolok erre, hogy az esküvő/gyerek mindenképpen nagy-nagy vízválasztó. Van élet before és after is, csak eléggé más jellegű. És nagyon nem érdemes kihagyni a before-life-ot, mert az esetek többségében aztán csak ott marad a kínzó hiányérzet, amit az ember aztán hajlamos a párja szemére hányni sajnos: elvettedafijatalságom címszóval

minja konka 2011.03.04. 11:55:15

@teabore: "nélkülem" - zsarolásra ez az egyetlen jó reakció

Dökvín 2011.03.04. 11:57:38

@teabore: Én meg olyan sztoriról tudok, hogy a férfi akart nagyon gyereket, a nő nem igazán, végül beadta a derekát, szülés után 2 hónappal meg a pasi bejelentette, hogy bocs, inkább mégsem - és angolosan távozott az életükből... Sucks.

okostojáska 2011.03.04. 11:58:19

@teabore: Ez is egy megoldás :) Nyilván pontosan tudja egy nő, hogy a kapcsolata milyen és mi lesz ennek a következménye. Ha a férfi nem 42 hanem 22 lett volna vélhetően a kimenete egy ilyen mondatnak más lett volna.

Anonimama 2011.03.04. 11:59:02

Kedves Posztíró!
Nem arról van szó, hogy nem szeret, hanem arról, hogy a 34 éves testben egy 3 éves lélek lakik, akinek a mentális fejlődése megrekedt. Talán majd az anyja halála után "felszed" egy anyapótlékot, de addig nem sok esély van arra, hogy bárkivel is normális, együttéléses kapcsolatot kialakítson. Szerintem keress egy felnőtt férfit!

Devil2 2011.03.04. 11:59:48

@teabore: Na jó, de ki volt az apa?

fumerin 2011.03.04. 12:01:42

@teabore: Az élet nem a házasságig és a gyerekig tart. Mert nincs is olyankor.
Akkor kezdődik az élet, ha megdöglik a kutya és a gyerekek kirepültek!
:D

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 12:01:57

@okostojáska: Persze, én is erre gondolnék első körben, de megadtam annak is az 1% esélyt, hogy csak az összebújós együtt elalvásra vágyik minden áldott este. :)

ePtOn · http://www.facebook.com/autohifibolt 2011.03.04. 12:04:27

Életem legnagyobb hibája az volt, hogy nem tudtam elég erősen fellépni az orvosommal szemben, hogy ne vágja el a köldögzsinort! A rohadék csak megtette....

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:04:51

A felvetett problémára meg, mármint, hogy ő nem akar _hozzád_ költözni, a megoldás egy közös új otthon megteremtése. Mert valakihez odamenni nem ugyanaz az érzés, mint egy közös életet elkezdeni, ahol mindent együtt alakítotok ki. Megoldás lehet kezdetnek egy közös albérlet, miközben te kiadhatod a saját lakásod.
Viszont ha te nem mozdulnál a sajátodból, a megszokottból, miképp várod ezt el a másiktól?

Grrr 2011.03.04. 12:06:20

Itt valószínűleg mélyebben fekvő érzelmi okok állnak a háttérben, kötődési problémák, a család (édesanya?) túlzottan elnyomó szerepe a múltban. Analízisre kell járni, ez a megoldás. Lehet párterápia is, ha egyedül nem akarna menni.

fumerin 2011.03.04. 12:07:35

@Dr. Jula Watson: Az egyik barátnőm úgy csinálta, hogy eladta a lakását és vettek egy kertes házat. A lakás csak a felét fedezte a ház árának, de a részleteket a férfi fizeti. Így közös lett a szerzeményük.

minja konka 2011.03.04. 12:10:23

tik-tak-tik-tak

hallod ezt? ez a biológiai órád

tik-tak-tik-tak

okostojáska 2011.03.04. 12:10:37

Én azt támogatom, hogy nők minél hamarabb szüljenek.

De rohadt nehéz úgy, hogy 30 évesen semmid nincs, szó szerint semmid, még magadat is alig tudod fenntartani, élni alig éltél, mert miből éltél volna, ha sosem volt pénzed. Szülőknek nem volt nyaralójuk, kocsit a mai napig nem tudtál venni.
30 körül kezd jönni az első jobb állás, sikerül félretenni először és azzal szembesülsz, hogy a barátnőd is 3x éves, évek óta melletted van és bizony szülnie kéne. Ezt érzem a hezitáló srácon is.

TGabi 2011.03.04. 12:13:35

@okostojáska:

Én pl. kaptam lakást-de sajnos azért, mert az apám korán meghalt és örökség igazából. De mivel a szüleim a rosszul fizetett, felelősségteljes értelmiségi, -sok munka-kevés lé-kombinációban voltak, nagyon is megbecsülöm a lakásomat, tudom, mi mit ér.

Apucitól-anyucitól elköltözni nem akarás nagyon infantilis dolog. A családalapítás nevében is benne van, hogy új család alapítása-tehát nem apuci és anyuci gyerekének kell párjával kiegészülve élni otthon.

A rossz példát az élet is igazolja: a szélesebb családi körben az anyósukkal vagy legalábbis nagyon az anyós közelében élő párok egytől-egyig szétmentek és előbb-utóbb el is váltak.

Rebelde 2011.03.04. 12:14:00

a nőnek ha lakása van az a baj, na nincs az a baj...ehhh

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:16:29

@Lumieres: Tévedsz. Családot alapítani nem ér rá. A férfiak átlagéletkora ma magyarországon 62 év, ha jól tudom. 50 évesen legfeljebb gyereket csinálhat, de az nem családalapítás. A család az, ahol fel is nevelik azokat a gyerekeket, ne adj isten még az unokákat is ismerik.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:17:32

@fumerin: Ez is jó. AZért ajánlottam indulónak az albérletet, mert ha nem működik, még mindig mindenféle huzavona nélkül szétválhatnak az útjaik.

husi13 2011.03.04. 12:18:28

En kicsit tobb, mint 3 eve vagyok egyutt a parommal, amibol mar majd 2 eve hazasok vagyunk. Persze mindenki maskepp all ehhez a kerdeshez,de alapvetoen ugy gondolom, hogy egy parnak kell, hogy legyen kozos jovokepe, kozos tervei, almai, mar szinte a legelejetol. A posztironak biztosan van,de a baratjanak?!? Az embernek az alapveto elvarasait, elveit, joore vonatkozo elkepzeleseit mar egy kapcsolat legelejetol tudatnia kell a masik fellel,s ha osszeillenek, ha igazan szeretik egymast, akkor eszrevetlenul is idomulnak egymashoz.
Lehet, hogy nem illetek ossze hosszutavon (nekem is volt egy 5 eves ilyesmi kapcsolatom, es csak utolag lattam mar vilagosan, hogy mennyire elvesztegetett ido volt).

Legyel hatarozott a paroddal, add ertesere, hogy ez igy nem mehet tovabb. Talan ez majd eszhez teriti, ha nem, akkor pedig ne sajnald, nem o eleted parja.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:19:07

@Luella Menendez: és az anyóstól távolélő párok nagy része is mind válik, vagy szétmegy.

fumerin 2011.03.04. 12:23:32

Nekem ma jön anyósom!
Nem tudom, hogy örüjjjek vagy féjjjek! :D
(bár kihasználva az alkalmat, esti sörözést fogok megszavazni, távol az otthontól)

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 12:24:35

@okostojáska: Valóban a fickó anyagi helyzete a másik lényeges kérdés a gyerekprojekt mellett, sőt, a gyerekprojekt szempontjából is. Általában azok verik legintenzívebben mások faszával a csalánt, akiknek a szülők már 18 évesen a seggük alá tolták a saját kecót, vagy minimum komoly szülői segítséggel jutottak hozzá. Ha megfigyeled, aki saját erőből teremtett meg magának mindent 30+ éves korára, az jóval mérsékeltebben alázza azokat, akik hasonló cipőben járnak.

Caddy 2011.03.04. 12:26:47

@kiscickány: nincs rá igénye mert nem tudja milyen az nem gondolkozik rajta, nem érdekli. Mondom én a beszélgetés erejében hiszek.
Húú de megkívántam most egy kakaót. :)

@minja konka: áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 12:27:36

@okostojáska: Hű, de ismerős! Csak nőként még szarabb, mert azt mondják: "Ja, hogy már 30! Akkor úgyis megy szülni, ne vegyük fel". Úgyhogy most van egy diplomám, dolgozom is, csak nem a szakmámban, mert oda releváns szakmai tapasztalat nélkül nem kellek! Jaj, pedig úgy szeretném azt csinálni! És azt távmunkában is lehetne, de hát ha esélyt sem kapok. Inkább felvesznek egy huszonéves nappalist. Ami érthető egyfelől, de másfelől meg nem. Hiszen én már dolgoztam, máshogy állok hozzá, mint egy pályakezdő. heh! Ez van! De nem adom fel!

okostojáska 2011.03.04. 12:32:20

@husi13: Én azt látom, hogy akik kaptak/örököltek lakást azok hamarabb házasodnak és hamarabb lesz gyerekük. Igen sokat tud a jövőképben segíteni, hogy nem kell 10-20 millió forintot összeszedned 5-10 év alatt, amik a legjobb éveid 25-35 között.

Aki nem dolgozott meg a saját lakásáért az felmérni sem tudja, micsoda teher ez, mennyi mindenről kell lemondani érte, és hibába keresel már a felső 5%-ban, mégis úgy élsz, mint egy munkanélküli, mert semmire nem költesz, csak lakásra teszel félre, mert tudod, hogy így is 8-10 év mire egyenesbe jössz.

Ez semmiben nem menti fel a srácot. Ráadásul a lánynak is van lakása, ahonnan elindulhatnának. A csajnak le kell lépnie, ha rövid időn belül semmi nem változik.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:34:48

@fumerin: Mire jó néha egy kéznél lévő anyós! Lehet zülleni :D

fumerin 2011.03.04. 12:38:45

@Dr. Jula Watson: Ááá, nem merek sokat inni, nem ám kettőt látok belőle, mire haza találok! :D
És már várom, hogy jöjjön, de komolyan!
Vele is jókat szoktam sörözni, még hasonlóak is vagyunk. A zemberem szerint ez sorscsapás, hogy az anyja és a zasszonya is egyforma (sárkány) :D

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:42:18

@fumerin: És ha még ő is sörözik, és ő is kettőt lát belőled, akkor szegény uradnak lesz egyből 4 sárkánya :D

Rebelde 2011.03.04. 12:42:27

@Father Justice ♋:

"Ha megfigyeled, aki saját erőből teremtett meg magának mindent 30+ éves korára, az jóval mérsékeltebben alázza azokat, akik hasonló cipőben járnak."

ezt miből gondolod? talán még véresszájubbak, mint akiknek a szülők segítettek(ami marhajó, nem kell becsmérelni)
azzal érvelnek, ha nekem sikerült másnak is megy, hangoztatva überfaszaságukat lelúzerezve a többieket, tisztelet a kivételnek persze

okostojáska 2011.03.04. 12:44:01

@Bundabandi: Annyiban jobb a nő helyzete, hogy az anyagiak megteremtését a férfitől várják. Ha rosszul megy, akkor az mondják, milyen csinos nő, hogy mehetett hozzá ehhez a lúzerhez, aki eltartani sem tudja a családját. Egy férfinak mindig ciki benősülnie a felesége szüleihez/lakásába.

Szerintem sok nő egyszerűen későn kap észbe, 30 körül kezdenek aggódni, hogy most mi lesz. A lány 28 volt mikor megismerte 31 éves barátját. 31 évesen egy férfin, ha mást nem is az irányokat lehet látni, ezért gondolom, hogy eleve hiba volt vele összejönni, ha akkor is tudta már, hogy 2-3 éven belül családot akar.

Rebelde 2011.03.04. 12:48:14

@Luella Menendez:

"anyós közelében élő párok egytől-egyig szétmentek és előbb-utóbb el is váltak."

ha valaki azt mondja, hogy az anyósa miatt vált el, annak eszébe juthatnának a saját hibái is, illetve össze se kellett volna házasodni az illetővel

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 12:53:31

@Rebelde: Nem csak úgy gondolom, hanem lépten-nyomon ezt látom. Nyilván vannak véresszájúak az önerősök között is, de sokkal kevesebben. De ha végiggondolod, ez egyáltalán nem meglepő: ha tényleg saját erőből (0% külső segítség, 0% hitel) tudott 6-7 év alatt összeszedni egy családi házra valót, akkor magyar viszonylatban eleve az abszolút TOP keresők közé tartozik. Ezek között pedig elég kis arányban vannak jelen a totálnulláról induló, céltudatos, takarékos, szorgalmas, piacképes szakmájukban vérprofi fiatalok. És furcsamód pont ezek nem szoktak lúzerezni, max. saját példájukat hozzák fel példaként, hogy minden tényező kedvező együttállása esetén ez is lehetséges. Lehetséges is, csak nagyon ritka.

Cserépke 2011.03.04. 12:53:36

@Father Justice ♋: Igen, értem én, hogy férfi anyagi helyzete lényeges szempont. De. Nekem sem tolták a fenekem alá a dolgokat a szüleim, tinédzser korom óta tudtam azt, hogy nekem kell megteremtenem mindent, ha valaha is akarok valamit.
És ahogyan írtam is fentebb, az én esetemben a párom nem akart sem költözni, semmit, pedig az ő szülei lényegesen jobban állnak anyagilag. Nekem nem lett volna képem arra várni, hogy majd a pasi a fenekem alá rakja a dolgokat. A kulcsszó az "együtt, közösen" lett volna...
Félre nem érts, nem akarok beléd kötni, csak azt nem értem, hogy a FÉRFI, ha valóban férfi, miért retten meg a felelősségtől vagy egyáltalán bármitől?
A saját történetemhez pedig annyit, hogy nekem mindig azt mondta a párom, hogy azért nem költözik, vesz el, jegyez el stb., mert amíg nem látja, hogy a jövője/jövőnk biztosítva van, addig nem akar "magával rántani". Nos, sokszor nem értem a férfi lélek rejtelmeit...

fumerin 2011.03.04. 12:55:29

@Dr. Jula Watson: A zemberem nem italozós fajta. Mondtam is, hogy szívesen magamra vállalom a szerepkört. És a dohányzásra is jelentkeztem :D

Dökvín 2011.03.04. 12:57:25

@okostojáska: Viszont a posztos nőnek ott a lakása, a lehetőség adott. Ilyenkor, ha az igény az együttélésre mindkét fél részéről ott van, félre kell tenni a büszkeséget és igenis tolja át a fickó a fenekét a meglévő lakásba. Ott élhetnek közös életet, lehet gyerek is, amennyiben akarnak, aztán ha annyira fáj, hogy nem közös a kéró jogilag, hát félretenni, gyűjtögetni az ipsének is, hogy aztán abból meg a csaj lakásából később összehozhassanak egy közöset. Viszont ez az egy helyben topogás a büszkesége miatt felesleges, rizsarizsarizsa. ha akar, elkezdi a nővel a közös életet. Ha nem kezdi el, annak csak egy igazi oka van: hogy nem akarja, de akkor meg ne hárítson ilyen kamuszövegekkel, hogy az odaköltözéssel úgy érezné, "felszedte" a csaj.

Dökvín 2011.03.04. 12:58:40

@Caddy: Úúú, én is, de tejszínhabbal ám, tetejére kis kakaószórat! :D

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 12:58:40

@Father Justice ♋: Na pont ezért. Mert mindig azt mondják, ha ők ezt meg tudták csinálni, akkor a másik miért nem tudja? Az csak lúzer lehet. Nagyon ritka az ilyen esetekben az, hogy belássák, náluk minden együtt volt ehhez, de másoknál meg nem feltétlen. Nézd csak meg a multkori posztot, amiben ment a vita ki-mit örökölt, és mennyiért kellett neki magának megdolgoznia.

Hertelendi 2011.03.04. 13:01:46

Az a baj Tündérke, hogy nem tudhatod, hogy amikor a barátod otthon van, miről beszélgetnek a szüleivel. "Jó helyed van itt kisfiam" "Mi lesz, ha összevesztek?" "Itt mindened megvan"...stb.
Gyakorló szülőként, nagyszülőként tudom, hogy nem könnyű elengedni a gyereket. De itt is vannak fokozatok. Lehet, hogy kifogtad. A döntés a Te kezedben van, én a helyedben azonnal(!) szakítanék. Nagy a valószínűsége annak, hogy a barátod amint összeköltöztök haza fog járni panaszkodni.

Rebelde 2011.03.04. 13:03:35

@Father Justice ♋:

én inkább az mondom, hogy embere válogatja lényegtelen, hogy topkereső, szülői segítséggel rendelkező vagy kuporgató, ha normális nem fog kérkedni, másokat lesajnálni, ha nem az, minden alkalmat megragad az önfényezésre

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.03.04. 13:04:36

@Kytia: Mert pl. valaki inkább olyan albérletbe menne (ahogy én is) - lakás vásárlás kizárva, ma = pénzügyi öngyilkosság + 0 rugalmasság - ami a céghez közel van. Szeretek - sőt, inkább imádok - ott élni, ahol most a szüleimmel lakom, de napi 3 óra ingázással kezd tele lenni a tököm. Nem azért, mert fáraszt. Időpazarlás. Annyi minden mást csinálhatnék abban a napi 3 órában...

Nem vágyom Bp-re, de muszáj lesz beköltözni...

Jamesboci 2011.03.04. 13:06:20

Kedves Posztoló!

én költöznék, és még mosni sem kéne rám.
farkam mint acél....

Jamesboci 2011.03.04. 13:07:20

@Anonimama: igy korrekt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:10:27

@Cserépke: Az egy dolog, hogy az ő szülei jobban álltak, de mégis, kinél és mennyivel jobban? Lehet, hogy az a támogatást még édeskevésnek látta ahhoz, hogy arra alapozzon. Már ha hajlandóak lettek volna komolyabban támogatni a szülei egyáltalán - ugyanis ez a kedvező anyagi helyzetükből nem következik automatikusan minden esetben.

"Nos, sokszor nem értem a férfi lélek rejtelmeit..."
Látod, ez egy tipikus női hiba: összemosod a lelki és a racionális szempontokat a férfi részéről is. Hiába szeretett téged, azt nem a lelkével, hanem az agyával látta be, hogy nem tud neked / nektek biztosítani mindent, ami szerinte a felelősségteljes családalapításhoz szükséges. Tökéletesen meg tudom érteni, sőt, én nála is keményebb vonalat képviselek: én például eleve nem terveznék komolyan olyan nővel, akinek nálam jóval gazdagabb exe is volt. Szép dolog a szerelem, de annak elmúltával, két gyerek után (amely két esemény kb. egyidőben következik be) a francnak sincs kedve élete végéig a "Miért nem a Hufnágel Pistához.." kezdetű nótát hallgatni egy harcedzett sárkány előadásában.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 13:17:10

@Father Justice ♋: Az a nagy büdös helyzet, hogy az a pasi, aki anyagi okokat hoz fel egy kapcsolat ellen, az nem szerelmes :D Így ennél fogva a vele való kapcsolat sem ér egy fabatkát sem. :D

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:23:43

@Dr. Jula Watson: Már megint csúsztatsz, de azért válaszolok. Cserépke párja nem a _kapcsolat_ ellen, hanem a _kapcsolat következő szintre emelése_ ellen hozott fel anyagi okokat. Attól még lehetett szerelmes, mint az ágyú, sőt, lehet, hogy nagyon is szarul esett neki a szakítás. De belátta, hogy végül nem ő lesz az a férfi, aki meg tudja neki adni azt, amire ebben a korban a hölgy már joggal vágyik. Annak, hogy a vele való több éves kapcsolat ért-e egy fabatkát, vagy sem, szintén egyedül Cserépke a megmondhatója. Ez a nagy büdös helyzet.

Nutshell 2011.03.04. 13:28:39

@minja konka: :)))

@Devil2: Te cukimuki vagy, nem véresszájú :D

Cserépke 2011.03.04. 13:28:58

@Father Justice ♋: Az írásod első részéhez: ahogyan én láttam, a szülei támogatták volna, de arra "vártak", hogy ő maga is tegyen érte (ez szerintem teljesen rendben is van).

A második részhez: igen, azt hiszem a nőknek éppen ezt nehéz megérteni. Tulajdonképpen azzal, hogy nem vállalta be azt, hogy csak úgy, "semmi nélkül" házasság, gyerek stb. vált felelősségteljes emberré.
Ha egy nő elfogadja ezt a szempontot, megérti, akkor mégis mikor jön el az, hogy elég, nem bírom tovább. Nálunk 8 év után jött el ez. Sajnos.
18 évesen ismerkedtünk meg és 26 évesen még ott tartottunk, hogy se összeköltözés, semmi. Próbálom megérteni a férfi oldalt, csak az, hogy nagyon szerettem volna és nem lehetett, eléggé tönkretett. Illetve lényegében ráment a kapcsolatunk.

"Tökéletesen meg tudom érteni, sőt, én nála is keményebb vonalat képviselek: én például eleve nem terveznék komolyan olyan nővel, akinek nálam jóval gazdagabb exe is volt."
Ezt meg tudom érteni: ha pasi lennék én sem állnék szóba ilyen nővel.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 13:33:16

@Father Justice ♋: De, a kapcsolat ellen. Ugyanis a szerelmes ember nem akar megragadni egy szinten, hanem bizony szeretné mindig a következő lépést megtenni. És az, hogy a másikkal együtt legyek nem függ attól, hogy 30 vagy 300 m2-n teszem ezt. Ha ez fontosabb, akkor a már emlegetett nem kellesz eléggé esete van. És nilván, onnantól, hogy a pasi ezt választotta a dolog nem ért semmit, hiszen vége lett.

Lumieres 2011.03.04. 13:36:34

@Dr. Jula Watson: Üdv Dr Watson! Szinrintem 50 évesen van csúcson egy jól karbantartott egészséges és értelmes férfi. Ne az átlag selejtes alkesz magyar férfiakból indulj ki. 50 éves van 30 milliós megtakarítása, autója, lakása és cége amit vezet. Ennél jobb férfikort el se tudok képzelni a családalapításra (ha nő vagyok).

Cserépke 2011.03.04. 13:38:30

Érdekes különben, hogy a férfiak azt gondolják (nyilván nem mindegyik), hogy amíg nem tettek le az asztalra valamit, addig nem lehetséges lépni. Vajon ez azért van, mert erre szocializálják őket? Vagy azt gondolják, hogy a nőknek ez kell? És ha nem ad rá okot a másik fél?
Én tényleg próbálom megérteni. Férfiak, magyarázzátok el! Figyelek:)).

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 13:39:14

@Lumieres: és van őszülő haja, vagy kopaszodó feje, hasa, megfáradt, és nem utolsósorban max 15-20 éve. Ja és sok sok kék pirulája. Ha örökölni akarnék akkor valóban ő az ideális apajelölt, de társank semmiképp. Sem 2x évesen se a 30-as éveim elején.

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 13:42:05

@Cserépke: Azért mert ezt ők nem a családjuknak, hanem saját maguknak akarják. És amint mindez megvan még nehezebben mondanak le az elért szintről amikor jön a gyerek. Márpedig az mindig visszaesés.

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:43:53

@Dr. Jula Watson: Már megint.. lassan jégpályán érzem magam, pedig mingyá' itt a tavasz. :)

Az, hogy a szerelmes ember mit _akar_ megtenni, egy dolog. És egy másik dolog, hogy 30+ évesen már elég pontosan be tudja lőni, hogy abból mit _tud_ sanszosan egy vaskos lottó ötös nélkül megvalósítani. Persze, hogy 30, 130 és 300 négyzetméteren is szépen eléldegél a párjával akár élete végéig, ha mindkét irányban megvannak az érzések. De ha az akar még két gyereket is három éven belül, máris nem lehet figyelmen kívül hagyni a számokat a nagy szerelemre hivatkozva. Ebből azt a következtetést levonni, hogy nem kellett neki eléggé, szerintem kicsit erős. Az meg, hogy ami véget ért, eleve nem ért semmit, pláne: akkor a párkapcsolatok 98%-a eleve nem ért semmit.

/Mondjuk az utóbbi bizonyos szempontból pozitívum, mert ez még jobban meggyőz arról, hogy nem fecséreltem sok időt feleslegesen semmitérő tözsölgésekre. :)/

Veder1 2011.03.04. 13:44:27

Talán nem a szülőktől történő elköltözéssel, hanem az összeköltözéssel van a baj. Ami valahol érthető, mivel mindenképp korlátokkal jár, és kevesebb előnnyel. Persze, ha valaki családot akar alapítani, akkor ezt a lépést meg kell tennie.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 13:48:32

@Lumieres: Ebből látszik, hogy férfi vagy. Nem feltétlenül ezek azok az erények, amik egy nőnek kellenek. Nyilván van akinek igen...de ált. azzal meg te nem járnál jól.

Dökvín 2011.03.04. 13:49:45

@Lumieres: Nem is tudom, én nő is vagyok, közeledem is a 30-hoz, viszont be kell valljam, hogy egy 5qes fazon bizony taszító öregember számomra ("hullószőrűvénf*sz), legyen bármennyi pénze is. lehet nem vagyok eléggé apakomplexusos, sem nem ribanc...

2011.03.04. 13:50:49

Posztíró: MENEKÜLJ ettől a pasitól, de vissza se nézz !!! Ez totál haza fog vágni téged és ott fogsz állni 40 évesen se férj, se gyerek.

csorsza 2011.03.04. 13:51:36

Hagyd a francba ezt a pasit. Nem szeret eléggé, h összeköltözzön veled. Ha 3 év után, 34 évesen ezt még nem hajlandó önként meglépni (és tök mindegy, mi az oka), akkor egyszerűen nem szeret eléggé, hogy veled élje az életét. örülj neki, h ez még idejében kiderült.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 13:51:39

@Father Justice ♋: Ha ez így lenne, csak a gazdagok házasodnának és szaporodnának.

2011.03.04. 13:53:32

@kiscickány: arról nem is beszélve hogy 5x-es pasinak a sok évtizede kialakiított életét kellene felcserélni pelenkacserére és éjjeli babaringatásra...
Ez nem fog menni.
Vagy ha megy, akkor a kisgyerek ÖREGAPJA szerepét fogja eljátszani. Amikor érettségizik akkor 70 éves lesz a szellemi/fizikai hanyatlás derekán...

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:54:02

@Cserépke: Minden lehetséges, pláne hitelre. Csak nem feltétlenül egészséges. Egyébként megnyugtatlak: a férfiak többsége elég egyszerű ahhoz, hogy a jövővel kapcsolatos aggodalmait tökéletesen félretéve szórja a magját. Miért is ne? Ha már végképp nem megy a szekér, bármikor le lehet cserélni az asszonyt egy fiatalabb, gyerek nélküli kiadásra. Szívesen bemutatlak jópár lepattintott, 20-as évei végén járó, egy-két gyerekes hölgynek, akik időt és energiát nem kímélve próbálnának felszedni engem. Így utólag már elég ritka, hogy a "férfias, karakán, határozott, az izzó szerelem érdekében bármilyen nehézséget bevállaló" jelzők kerülnek először terítékre az ex kapcsán. Sokat lehet tanulni az ilyen beszélgetésekből. ;)

A felelősen gondolkodókról meg egyszerűen azt feltételezitek, defektes a lelkiviláguk. Érdekes.

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:55:44

@Bundabandi: Mármint mi lenne hogy? Ez mire volt válasz?

Dökvín 2011.03.04. 13:58:34

@Kulics: Így van, még egy ellenérv. Több szempontból sem tartom nyerőnek a sokéves korkülönbséget, bármennyire is promotálják azt egyesek - javarészt korosodó férfiak természetesen. Tisztes Őszes Halánték keressen csak magának Tisztes Őszes Halántékné Asszonyt magának, a fiatalabb nagy eséllyel ribizli, és csak a küszöbön álló örökségre hajt. Persze van olyan hjúhefnerimitátor, akinek ez pont elég cserébe azért, hogy lányakorabelit sunázgathat (vagy ha azt már nem is tud, legalább elhitetheti másokkal) hátralévő éveiben, de szerintem ez egyrészt sekélyes, másrészt gusztustalan. :)

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 13:59:59

@kiscickány: Viszont egyáltalán nem ritka, ezért elfogadott. :)

bmarkdh 2011.03.04. 14:00:04

Egész egyszerűen a srác eljár idegenbe.Ha oda költözne a leányzóhoz fel kéne adni ezt az életvitelt.!!

Dökvín 2011.03.04. 14:01:24

@Father Justice ♋: Ez így van, ezt hívják érdekkapcsolatnak. A kislány tartja a markát, az öreg a farkát :) Csak érzelmekről, egyenrangúságról nincs szó általában.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 14:03:29

@Father Justice ♋: Arra, hogy azt írtad mit ér a szerelem, ha nincs lóvé.

"Az, hogy a szerelmes ember mit _akar_ megtenni, egy dolog. És egy másik dolog, hogy 30+ évesen már elég pontosan be tudja lőni, hogy abból mit _tud_ sanszosan egy vaskos lottó ötös nélkül megvalósítani. Persze, hogy 30, 130 és 300 négyzetméteren is szépen eléldegél a párjával akár élete végéig, ha mindkét irányban megvannak az érzések. De ha az akar még két gyereket is három éven belül, máris nem lehet figyelmen kívül hagyni a számokat a nagy szerelemre hivatkozva."

Cserépke 2011.03.04. 14:04:39

@Father Justice ♋: A hitelről, felelősségről beszélhetünk.
1. Hitel: igen, köszönöm, van. Azért vettem fel, hogy legyen egy lakás, ahol együtt tudunk élni. Mert belefáradtam, hogy nem költözünk össze. És cselekedtem. Hülye voltam? Igen. Elviszi a fizetésem 80%-át? Igen. Emiatt sír a szám? Nem.
2. A magszórós példát nem értettem hogy jön ide.
3. Én nem feltételeztem azt, hogy (bizonyos) férfiak nem gondolkodnak felelősségteljesen.

Rebelde 2011.03.04. 14:05:35

márpedig aki akar valamit, az lépni is fog nógatás nélkül is, ha már ösztökélni kell a másikat, elve nem jó bár fordulóponthoz érkezik a kapcsolat, ami vagy szakításhoz vezet vagy házassághoz(de mivel nem önszántából csinálja, eleve hamvába is holt)

vannak akik semmi nélkül is bele tudnak vágni, mert bíznak egymásban, nem számolgatnak nyakra főre és nem is nyavalyognak, van ahol meg hiába lenne némi alap, nem lépnek sehova, mert kifogáshegyek vannak

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 14:05:36

@kiscickány: A megoldás egyszerű. Összejössz Tisztes Őszes Halántékkal, majd fondorlatos módszerekkel egyre hatékonyabban húzod le 2-3 évig. (Sajnos célirányosan az örökségre hajtani rizikós, mert lehet, hogy az csak 20-30 év múlva lesz esedékes.) Ha már összejött annyi zseton, amire lehet alapozni, jöhet a harmincas, komoly, megbízható, szerelmes szexistennel az igazi öömbódottá.

2011.03.04. 14:06:23

@kiscickány: nem gusztustalan, hanem csak sima üzleti kapcsolat: egyik a fiatalságát, életerejét, sima bőrét adja, a másik a pénzt, hírnevet, anyagi biztonságot. Sima csereüzlet.

Father Justice (törölt) 2011.03.04. 14:08:43

@Cserépke: A magszórós példa így jön ide:

"Érdekes különben, hogy a férfiak azt gondolják (nyilván nem mindegyik), hogy amíg nem tettek le az asztalra valamit, addig nem lehetséges lépni. Vajon ez azért van, mert erre szocializálják őket? Vagy azt gondolják, hogy a nőknek ez kell? És ha nem ad rá okot a másik fél?
Én tényleg próbálom megérteni. Férfiak, magyarázzátok el! Figyelek:))."

Ezt a hozzászólásod cáfoltam meg, hiszen a férfiak többsége pont hogy nem így gondolja. Elhintik a magjukat, aztán ha nagyon szarul megy a szekér, egyszerűen dobbantanak. Neked nem ilyen férfival volt dolgod, örülj neki.

Commodus 2011.03.04. 14:09:49

Posztírónak: szerintem gáz a pasi. 34 éves fejjel itt tartani, az maxigáz. Keress egy rendes, felnőtt férfit, ez a pasi még lelkileg gyerek.

Dökvín 2011.03.04. 14:12:03

@Father Justice ♋: Sok korombeli csajszinak lehet ez a tuti recept, sajnos nekem még gyomrot kéne növeszteni hozzá, így nem éri meg :D

Dökvín 2011.03.04. 14:12:54

@Kulics: ezt fogalmaztam meg velősen az imént: A kislány tartja a markát, az öreg a farkát :) Csak érzelmekről, egyenrangúságról nincs szó általában.

2011.03.04. 14:16:24

@kiscickány: DE ! Én már láttam ilyet ! Andy Vajna Dobókatája ilyen őszinte tiszta szerelem volt, a hálivúdi celebgyáros meg a rottenbiller utcai körgangos álompár :)

Dökvín 2011.03.04. 14:16:28

@Kulics: Helyesbítek: számomra gusztustalan. Nem vagyok elég gátlástalan ahhoz, hogy összeszorított fogakkal ölelgessek és közel engedjek magamhoz egy ráncos testet, csak azért, mert kapok érte jósokat. Az én értelmezésemben az ilyet hívják prostinak. Van akinek ez az álomállás, van akinek nem. Utóbbiak sorát gyarapítom, remélem, nem vagyok egyedül.

Dökvín 2011.03.04. 14:17:58

@Kulics: Igazad van! :D Álompár, csak rájuk kell nézni! :D Dobókata ;)

Dökvín 2011.03.04. 14:19:21

@Bundabandi: Fellélegeztem :) Valahányszor kommentelésre vetemedem, veled valahogy mindig egyetértünk! ;) (kiscickány=catyca)

teabore 2011.03.04. 14:19:43

@Rebelde: hölgyismerősöm mesélte, hogy "járt" egy pasival 8 hónapig, aki néha felhívta, de semmi komoly, a végén szakítottak , mert a sikítófrász kerülgette a pasi döntésképtelensége miatt. A következő pasinál nem követte el ezt a hibát, ott 1 hónap után azt mondta, hogy "Figyelj, nekem nincs időm erre, legközelebb akkor hívj fel, ha tudod, mit akarsz" - a srác köpni-nyelni nem tudott, aztán megegyeztek, hogy barátok lesznek. A következő pasijával találkoztak május közepén, sokat beszélgettek a tervekről, a múltról, a pasi kérdezgette mindenféléről (kommunikáció, ugye), aztán szeptemberben megkérte a kezét és következő év júniusban házasodtak össze. Szóval ilyen is van...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 14:23:48

@kiscickány: Ja, hogy álnéven nyomulsz! Értem már! :D

Dökvín 2011.03.04. 14:25:52

@Bundabandi: Áh, nem álnév, csak még alakulóban a blogidentitásom :D de szerintem most már maradok a kiscickánynál, tetszik ez az avatar :)

,,i, 2011.03.04. 14:28:54

nem értem ezt az összeköltözés mániát. szexelni és kaját rendelni tudtok enélkül is!

Dökvín 2011.03.04. 14:32:24

@,,i,: Akkor próbáld ki - a megfelelő társsal, amíg nem teszed, úgysem jössz rá :)

,,i, 2011.03.04. 14:33:08

@Father Justice ♋: opsz te nő vagy vagy búza? bocsi

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 14:34:26

@kiscickány: Az enyémet soha nem látni. :( Már gondoltam, hogy írok az indának, csináljanak már valamit...
Mert Bundabandi egy macska volt és macskás (Garfield) az avartarom is. Szegény Bunda, már megboldogult! Dagadt volt, mint Garfield, mert az összes szomszéd imádta, ő meg járt kaját kuncsorogni és persze mindig kapott is. Azt mondta az állatorvos, hogy régen látott már ekkora kandúrt. Szegényke... Hiába fogyóztattam, akkor ment a szomszédba kunyizni.

,,i, 2011.03.04. 14:35:00

@kiscickány: persze, persze még mi nem kéne, házasodjak is? tömény rosszindulat süt a hozzászólásodból :(

Lumieres 2011.03.04. 14:38:05

@kiscickány: Szegény Brad Pitt-et kirúgnád az ágyadból, mert "öreg"... ;)

images.mirror.co.uk/upl/m4/nov2010/3/2/brad-pitt-pic-getty-287954877.jpg

Na hagyjuk a hülyeséget mag a kamudumát csajok! Ugyehogy mindenki nő a 34 éves mama kedvencét választaná Brad helyett... ;)

,,i, 2011.03.04. 14:38:26

@Cserépke: ezt magyarázzátok hány cikk alatt tegyen le ezt meg azt különben nem férfi

Dökvín 2011.03.04. 14:40:16

@,,i,: a tiédből meg tömény éretlenség és infantilizmus :) nem bántásból, de hány éves vagy? :)

Lumieres 2011.03.04. 14:41:22

@Bundabandi: Naná hogy férfi vagyok. Nem dőlők be a hülye dumáknak, amit a csajok nyomnak. Egy 50-es gazdag, karizmatikus és sikeres, független, egészséges férfi egy nőnek se kellene, mert "öreg". Az 50-es nő, az már öreg. Az 50-es férfi ÉRETT!

,,i, 2011.03.04. 14:41:24

@kiscickány: már bőven 30 felett :D
mi köze ennek az infantilizmushoz? mosógép van, minek éljen itt nő?

Dökvín 2011.03.04. 14:42:24

@Lumieres: se 34 éves mamakedvence, se bredpitt :) mamakedvencék alapból kiesnek nálam, brad meg kétségkívül jópasi (volt), de már most is öreg lenne hozzám, hátmég x év múlva, mikor én még virágomban :D ő meg szegény 60 éves :P

Cserépke 2011.03.04. 14:43:28

@,,i,: Hm? Én nem így szoktam hozzáállni a másik felemhez. És te?

Lumieres 2011.03.04. 14:44:01

@Dr. Jula Watson: Pontosan Van ilyen "pasi" is. Úgy hívják hogy átlagos 15-20 éve HÁZAS férfi!

Dökvín 2011.03.04. 14:44:51

@Lumieres: igen, a férfiak (főleg az 50esek) szerint :) Amúgy van ilyen nő is meg olyan is, normális meg apakomplexusos meg prosti, ha úgy tetszik, de miért gondolod, hogy te "férfiként" jobban tudod, mi kell a nőknek mint a nők maguk? :D Vicces gyerek vagy!

Lumieres 2011.03.04. 14:45:38

@kiscickány: ezért maradtok egyedül. Mert se ez, se az nem jó soha a legtöbb hülye nőnek...

Dökvín 2011.03.04. 14:45:54

@,,i,: Lehet éveid száma 30 fölött, EQ-dé elkúrt alacsony attól még :D nem baj ez, te momentán itt tartasz, lesz ez még így se

,,i, 2011.03.04. 14:46:18

@Cserépke: bocsi de nem vettem észre hogy hiányozna valami alkatrész :D
te valami legós dologra gondolsz nem?

www.youtube.com/watch?v=t8ll4k0E6qc :D

Dökvín 2011.03.04. 14:47:01

@Lumieres: Nem én élek egyedül, hanem te :) Miről is beszélünk? :D LOL

,,i, 2011.03.04. 14:47:24

@kiscickány: ahh, EQ :D
vagy társfüggő vagy más meg önálló ember

Lumieres 2011.03.04. 14:48:47

@kiscickány: Onnan cicalány, hogy a férfit az különbözteti meg a hülyegyerekektől, hogy PONTOSAN TUDJA mi kell a nőnek. Illetve Pontosan tudja mi kell annak a nőnek, akivel él.

Dökvín 2011.03.04. 14:48:58

@,,i,: Önálló ember vagyok szerelmen alapuló egyenrangú élettársi kapcsolatban. ELég pontos voltam? Nem gondolod, ogy kissé egyszerű a gondolkodásmódod? Másik tippem, hogy nagyon helybenhagyott egy nő, és így próbálsz kompenzálni. Így is úgyis szánalmas...

Dökvín 2011.03.04. 14:50:02

@Lumieres: Te nem élsz nővel, és fogalmad sincs, mi kell egy nőnek, csak megmondóembereskedsz a semmireföl. A saját definíciód alapján pont hogy nem vagy PASI :) bocs

,,i, 2011.03.04. 14:50:53

@kiscickány: :D mit kompenzáljak? :D sose éltem együtt senkivel, nem is volt nagy vágyam.

Dökvín 2011.03.04. 14:51:00

@Ayreonaut: UR right ;) Csak még szórakoztat :D Lassan viszont lépnem kell

Cserépke 2011.03.04. 14:51:03

@,,i,: :D:D zseniális dalszöveg

"Te is tudod, hogy van
ha Tomika felbukkan
partyszemcsiben a klubban
sapiban meg színes cuccban
az F-L-U-O-R
a partyállat, ezt tudnod kell
mer' az élet csak úgy lesz jó
ha felpörög, mint az electro"

Lumieres 2011.03.04. 14:51:11

@kiscickány: A történetben szereplő 34 éves srác se él egyedül. Neki is van családja, barátnője és harmonikus békés élete...
A barátnője mégis egy közösségi fórumon teregeti ki a szennyest. Hurrá! Az még semmit sem jelenet egy nőnél, hogy "van barátom"... Nekem is van... Nem is egy.

,,i, 2011.03.04. 14:51:33

@kiscickány: ha rendszeresen baszik akkor tudja a lényeget :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 14:51:45

@Lumieres: Ahh ahhh! Na persze! Csak azért a magyar 50-es pasik hol vannak Bradhez képest? De most komolyan! És igazából én azt szeretem ha társ van mellettem, nem pedig egy pénzes zacskó. Arról nem is beszélve, hogy ha az átlagéletkort vesszük akkor kb. 15 éve van még, nekem meg jóval több. Majd ott maradok viszonylag fiatalon egyedül. Persze erre mondhatod, hogy akkor a pénzén majd veszek egy kis kertészfiút magamnak, de akkor meg nem vagyuk különb annál a vén szarzsáknál, akit előtte eltemettem.

Cserépke 2011.03.04. 14:52:10

@,,i,: Azt hiszem sejtem milyen típusú ember lehetsz. No de ez már személyeskedés lenne, azt meg nem szeressem.

Dökvín 2011.03.04. 14:52:46

@,,i,: Épp ezért nem értem, milyen jogon akarnád a saját "igazad" ráerőltetni olyanra, aki meg igen, miközben te nem is próbáltad soha, azt sem tudod, miről beszélsz. Együtt élni a szerelmeddel nem annyiról szól, hogy kimossa a koszos zoknidat, azt anyád is tudja, meg remélem, te is.

,,i, 2011.03.04. 14:52:48

@Cserépke: igen tehetséges fiatalember ne báncccccsddd!

www.youtube.com/watch?v=e57n7dt9hTY

Lumieres 2011.03.04. 14:54:19

@kiscickány: Te így szeded fel a "pasikat"... ;) Azt hiszed, hogy most "berágok" és elkezdem bizonygatni, hogy milyen NAGY férfi vagyok. Ez be szokott jönni neked? Bár szerintem egy fiatal lány bármit mondhat a tökfej gyerekpsiknak. Nem a dumára figyelnek, hanem a cicikre. Könnyű egy 16 éves srácot elkapni... Egy 50-es próbálj meg ilyen szar dumával behálózni... Hülyegyerekenél lehet, hogy bejön ez a duma, de miért a hülyékre utazol?

,,i, 2011.03.04. 14:55:10

@kiscickány: erőltetni? én soha! ti mondtátok hogy költözzek össze. tudtommal nem írtam hogy költözzön mindenki szét. érted hol hibádzol? :D

Lumieres 2011.03.04. 14:55:25

@Lumieres: Ja igen... Most jön az a duma, hogy "a fene se akar senkit se feleszedni...", mert ide a csajok NEM pasizni járnak... LOL...

Dökvín 2011.03.04. 14:57:09

@Lumieres: WTF :D komolyan egyre szórakoztatóbb kis troll vagy te :D mesélj, mesélj még az elméleteidről :D:D:D:D

,,i, 2011.03.04. 14:58:47

@kiscickány: a trollozás kezd már lejárni. mindenki troll aki nem nyal be nektek :D

Dökvín 2011.03.04. 14:59:54

@,,i,: Szóval. Én éltem már családdal, egyedül és Társsal is, ismerem ezeket az oldalakat. Az viszont megmosolyogtató, mikor kis 15 évesek írkálják az elképzeléseiket 0 tapasztalattal anyu szoknyája mellől, meg magukat nhúdefaszának képzelő 30as fickók, akik a kutyának se kellenek, de ők ezt erényként tüntetik fel. :) Derülök rajtatok, srácok :)

2011.03.04. 14:59:58

@Lumieres: te meg imádod olvasgatni más szennyesét, belebeszélni, futtatni magad. Na mégis akkor ki a személyiségzavarosabb ? :)

Lumieres 2011.03.04. 15:00:34

@,,i,: Nem lehet itt szűrni a hozzászólásokat? Javasolnám, mert így szétbasszák az egész témát a hülyék...

,,i, 2011.03.04. 15:01:22

@kiscickány: ja, magyarázd meg te is hogy szegény kövér szingli kocka vagyok akit leköpdösnek a nők az utcán :D
ha ez megnyugtat :D

Dökvín 2011.03.04. 15:02:08

@Lumieres: Ide?? LOOOOL :D Vagy neked ez a társkereső? Felvilágosítalak, ide mindig ugyanaz a kb 20-30 ember jár kommentelni, meg néha 1-2 betévedő az indexről, ha címlapos a poszt. Ez nem a lávbokssszzzz. amúgy sem keresek párt, van már nekem hozzámillő 5 éve :)

,,i, 2011.03.04. 15:02:38

@Kulics: ez egy blog. itt kommentelni szoktak. ha ezzel gondod van húzz az picsába :D

Dökvín 2011.03.04. 15:02:48

@,,i,: Ha a trollozás már lejárt volna, te nem lennél itt

Dökvín 2011.03.04. 15:04:01

@,,i,: Nem tudom, hogy nézhetsz ki, a hozzáállásodról beszéltem.

,,i, 2011.03.04. 15:04:17

@kiscickány: :DDD
aki nem azonosul a nézeteiddel az troll. értem toleránsnéni :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.03.04. 15:04:25

@Lumieres: Érdekes, hogy az itt kommentelők többsége párkapcsolatban él... te meg nem és itt próbálod a 20-30-as csajoknak bemagyarázni, miért is jó egy 50-es. Csakhogy nekünk 20-30-as csajoknak 20-30-as pasik vannak otthon, ez a bökkenő! LOL! Nem vágyunk apa pótlékra! Akit ezzel megfogsz, azzal majd jól meg is járod, mert a pénzeden kívül semmi más nem fogja érdekelni és majd dug a kertésszel.

,,i, 2011.03.04. 15:05:30

@kiscickány: tehát levágtad így szövegből mikor kúrtam uccsóra és mikor néz rám úgy egy nő. nem vagy semmi, lottószámokat is vállalsz? :D

,,i, 2011.03.04. 15:06:19

@Bundabandi: akkor elásatja. van másik :)

Dökvín 2011.03.04. 15:08:15

@,,i,: Felvilágosítalak: kúrni nem egyenlő párkapcsolatban/együtt élni vkivel. Lehet, hogy egy pasiszépség avgy, és minden este megdöntesz 3 csajt a helyi krimcsiben, de nem véletlen, hogy nem ÉLSZ együtt senkivel. És ne gondold, hogy csak amiatt nem, mert TE így akarod :D

,,i, 2011.03.04. 15:09:33

@kiscickány: biztos nem csak amiatt de főleg amiatt. volt amikor erőltették szóval mondhatom ezt

Dökvín 2011.03.04. 15:10:37

@,,i,: Ha viszont erőltetni kellett, az nem is volt az a kapcsolat, ahol működött volna. Még nem tartasz ott, ennyi, kár vitázni róla.

,,i, 2011.03.04. 15:12:49

@kiscickány: tiszta koelhó :D
mindegy csak legyen elég tér meg idő egyedül

zellerlevél 2011.03.04. 15:18:17

Otthon az anyukájától megkapja a tiszta ruhát, kaját, a barátnőjétől meg a szexet, közben nagyjából független mindentől és mindenkitől, mi a csudáért változtasson? Ennél csak kényelmetlenebb helyzetbe kerülhet, nem?

Nem véletlenül vártak régebben a szex-szel a házasságig régebben...

Dökvín 2011.03.04. 15:20:12

@zellerlevél: Háát, akinek az a nonplusultra 34 éves férfi létére, hogy otthon anyutól kap tiszta ruhát meg kaját, az a nők érdekében jobb is, ha nem ártja magát komolyabb kapcsolatba, ugyanis ezek szerint éretlen rá :)

indapass90210 2011.03.04. 15:20:15

Azt, hogy pina, írta már valaki?

indapass90210 2011.03.04. 15:25:08

@Bundabandi: "Érdekes, hogy az itt kommentelők többsége párkapcsolatban él... "

Én azért arra is kíváncsi lennék, hogy ezek közül a kapcsolatok közül mennyi a langyos fos jellegű, és mennyi az, ahol az egyik csak éppen parkol a pasija/csaja mellett. Lehet meglepődnénk.

Dökvín 2011.03.04. 15:26:13

@Dövan: Pina :) kihagyhatatlan!

Dr. Jula Watson 2011.03.04. 15:28:26

@Father Justice ♋: Nem azt mondtam, hogy soha nem ért semmit, de abban a pillanatban, hogy a pénzt választotta a szerelem helyett, szűnt meg értelme lenni.

A párkapcsolatnak meg nem a pénzen kell alapulnia, hanem az egymáshoz való viszonyuláson. És ha ez már pénzkérdés, akkor ott csak érdekkapcsolatról beszélhetünk. Sokkal fontosabb lenne azon gondolkodni, érzelmileg, emberileg mit tudunk adni a másiknak, semmint, hogy azon gondolkodjunk daewoo vagy épp bmw-vel tudok-e furikázni. Azt ne felejtsük ki a sorból, hogy az ember bármikor elveszítheti az anyagi feltételeit, és akkor véget kell vetni a kapcsolatnak?
Az a baj, te mindent anyagi alapokra helyezel, én viszont sokkal fontosabbnak tartom az emberi tényezőt.

indapass90210 2011.03.04. 15:30:35

@kiscickány: legalábbis, egy pár nap után hiányzik )

Dökvín 2011.03.04. 15:30:58

@Dövan: Meg nyilván van közte olyan is, ami egyszerűen klasszul működik :) Mér, szted jobb kategorikusan kijelenteni vkinek, aki sosem élt párkapcsolatban, hogy párkapcsolatban élni szar? Menniy hitele van már? Én sem osztom az észt arról, hogy milyen jó vagy rossz pl. a kecsketenyésztés, ha még sosem próbáltam.

Dökvín 2011.03.04. 15:31:54

@Dövan: :D több nap után biztos te is hiányzol neki! ;)

Lumieres 2011.03.04. 15:33:29

@Kulics: Teljesen véletlenül pottyantam be ide. Mellékattintottam és ha már ez jött fel elolvastam és hozzászóltam. Nem gondoltam, hogy ez itt felségsértés... ;)

indapass90210 2011.03.04. 15:34:27

@kiscickány: szerintem vitassuk ezt meg személyesen!

fumerin 2011.03.04. 15:34:30

Mivan itt? :D
50-es papik, kék pirulák, trollok?
Melyik mesét forgatjátok?
:D

2011.03.04. 15:35:17

@Dövan: azt nem. De sunáznám :)

Dökvín 2011.03.04. 15:37:30

@fumerin: Hát a Pedigénfaszacsávó vagyok 3-at :)

Lumieres 2011.03.04. 15:38:04

@kiscickány:

Igen Ide. Az első gondolatom ez volt amikor elolvastam hogy "pasik és csajok". De ha mindig ugyanaz a 20 hülye szemeteli tele a topicot akkor már csak egymásra találtak a hozzászólások alapján. Ha ide jönnék, akkor azt választanám akinek a legszimpatikusabbak a hozzászólásai. Láttam pár értelmes hozzászólást, de 250 comment 95% csetes szemét. Nézzetek meg egy normális nyugati fórumot. Nem születik csak 20-30 hozzászólás, de azokat az olvasók "pontozák"... Így kijön mi a közös vélemény. De itt úgy látom dominánsan egymás (le)ugatása folyik. További jó ugatást!

Dökvín 2011.03.04. 15:40:24

Mit mondjak, eltévedtél ezek szerint :) próbálkozz az iwiwen, ott tényleg társkeresős alkalmazás a csp, ez viszont itt nem a kommentelők násztánca.

Lumieres 2011.03.04. 15:41:31

@fumerin: Szerintem valamit Brad Pittel. 50 éves lesz nemsokára. Totál a viagrás tipus. Na ezt hasonlítják a csajok a 34 éves mama kedvencéhez... ;) Az előbb jegyezte meg egy "csaj", hogy neki Brad Pitt se kellene.

Joe69 2011.03.04. 15:42:24

Az olasz célzás találó volt a posztban, erre a digóknál van is egy szakkifejezés, a papánál-mamánál lakó 30-40-es "gyerek", ott már maga Berlusconi is szóvátette ezt a gondot. A globalizáció jellegzetessége, hogy egyre kevesebb a jól fizető stabil állás, másrészt az emberek igényei a reklámvilág által turbozva nönek. És a minimum a saját tulajdonú kéró, akár egy kis garzon, de sokaknak ez sem megy, igaz, nyugaton inkább a kényelemről szól a dolog, nálunk anyagi kényszerről. Mellesleg a férfioldalt jobban megértem, csajok ritkán mondják azt, hogy nem akarnak becuccolni a pasihoz, sőt, ma már alapszabály , hogy az első kúrásnak is a pasi lakásán kell történnie, hiszen ha valami gáz van, vendégként könnyebb szabadulni egy kínos szituból, mint vendéglátóként. Így a lakás nélküli pasi igen csak lúzernek érzi magát.

Így nem vagy kiszolgáltatva, visszamenekülhetsz bárhonnan, és kirughatod a partnert, ha nem megy. És terjed a minglizés, vagyis együtt vagyunk, de aztán mindenki szépen hazamegy. És ahol erre nem telik, ott jönnek az ilyen gondok.

100 évvel ezelőtt egy szobára 5-10 ember jutott, akkor senkit sem izgatott ez, a gyerekek szemeláttára csinálták az újabb gyerekeket.

Ja , és kuncogtam: 30, 30+néhány körüli kommentelő csajok , akik a saját korosztályukban az istennek se találnak használható pasit, mert pl. csórók, lúzerok, infantilisek , és mert legfőképpen náluk fiatalabb, huszonéves pipikre hajtanak, megint teli szájjal cseszegetik az undorító , vén, kopasz, hasas, sír szélén álló 40-50-es pasikat, mert egyszerűen azok kerülnek a képbe. A fő gondjuk egyébként nem a pasik kora, hanem a sajátjuké. Érdekes, minden nő 30 felett kezdi a "fiatalságát", másrészt a férfiak "öregségét" hangsúlyozni.

Egy megoldást tudok számukra javasolni. Hozzanak össze legalább egy garzont. Csábítsanak el egy huszonéves csóró egyetemistát, már csak a kégliért is menni fog, és ha feltételeket nem szabnak, boldogan kúrni is fogja őket, ahogy kell. Aztán , amikor a terhességi teszt + lesz, közölhetik vele, és esetleg lágyan rákérdezhetnek, hogyan tovább. Nagy valószinűséggel akkor látják utoljára, de nyilván erre is számítottak. És éljenek boldog, öntudatos szingliként ifjonti génekből fogant gyermekükkel, amíg meg nem halnak..Sokan csinálják ezt.

Lumieres 2011.03.04. 15:44:09

@kiscickány: De miért akarsz elzavarni? Lehet hogy van olyan "csaj", akinek pontosan az tetszik, amit írok és meg akar ismerni... Miért vennéd el az esélyt a többi (nálad értelmesebb) nőtől, hogy végre beszéljen egy normális férfivel is.

2011.03.04. 15:44:11

@Lumieres: semmi gond, most az egyszer elnézem :-)

az volt a furcsa, hogy lecseszted a posztolót, hogy szennyest tereget. Holott ennek hiányában unatkoznál te is és dolgoznod kellene.

Dökvín 2011.03.04. 15:44:55

@Lumieres: Látom, nagyon megrázott, hogy 28 éves létemre nem 50es faszit akarok magamnak :) Ne vedd annyira a szívedre! Egyébként emlékeim szerint semmiféle mamakedvence-bradpitt összehasonlítás nem volt, ez ate vagy "i" ötlete volt, hogy jah, nem kell az 50enes, akkor beztos a bredpitt se, mi?? Aztán jött a nagy megdöbbenés, hogy tényleg nem, mert brednembred, de ne legyen nálam öregebb 20 évvel sehogyse :)

2011.03.04. 15:45:52

@Lumieres: hát igen ! Nyugaton még a fórumok is mások ! Ej de szép is ott az élet !
Báááááááááááááááááááázzzzzzzzzzzzzzz

fumerin 2011.03.04. 15:46:46

@kiscickány: :(
B@ssz@meg! Már két évadot is elmulasztottam volna? :D
@Lumieres: Én inkább a feleségével akarom,az még fiatalabb! :D

Lumieres 2011.03.04. 15:46:50

@Bundabandi: A legtöbb nő tudod mit szeret? Ha Tárás és Pénzes zsák is a pasi egy személyben... ;)

Dökvín 2011.03.04. 15:47:53

@Lumieres: :D:D dehogy zavarlak, sok sikert a kereséshez! ;) Keress egy szintben hozzád illőt! Mondjuk szerintem annak több esélye lenne a rijóban pl... :D Egy "nemnormáliscsaj"

Lumieres 2011.03.04. 15:48:18

@Dr. Jula Watson: Nem talált Dr Watson... Holmes vagyok... a Sherlock... ;)

Dökvín 2011.03.04. 15:49:00

@fumerin: Ne aggódj, a hírek szerint sanszos, hogy nála is lenne esélyed ;)

Lumieres 2011.03.04. 15:49:43

@Kulics: Tényleg megengeded? És csizmád talpát is megnyalhatom munka helyett?... ;)

Lumieres 2011.03.04. 15:51:08

@Kulics: Hát van akinek ez a sz@r is jó... Csak pörögjenek a legyek...

fumerin 2011.03.04. 15:51:31

@kiscickány: Nem vagyok egy parázó típus! Inkább ő, mint az agyatlan kapuzáró férje ;)

Dökvín 2011.03.04. 15:52:22

@Joe69: Erre olvasd csak vissza Bundabandi kommentjét, ott van az igassssság: Érdekes, hogy az itt kommentelők többsége párkapcsolatban él... te meg nem és itt próbálod a 20-30-as csajoknak bemagyarázni, miért is jó egy 50-es. Csakhogy nekünk 20-30-as csajoknak 20-30-as pasik vannak otthon, ez a bökkenő! LOL! Nem vágyunk apa pótlékra! Akit ezzel megfogsz, azzal majd jól meg is járod, mert a pénzeden kívül semmi más nem fogja érdekelni és majd dug a kertésszel.

Lumieres 2011.03.04. 15:52:29

@fumerin: Kettővel egyszerre... ;) Jöhet az asszony is Brad után...

zellerlevél 2011.03.04. 15:52:56

@Joe69: "Sokan csinálják ezt."

Sajnos igen. Aztán a félrenevelt, férfimintát sohasem látott neurotikus gyerekeikkel tele vannak az iskolák. :( Az egészből csak a gyerekeket sajnálom, mert ennél még egy megesett tizenéves anyától is többet kaphatnak, ott legalább arra van esély, hogy anyuka felnő a gyereknevelés feladatához.

Lumieres 2011.03.04. 15:54:28

A nők teljesen le vannak szállva itthon... Nézzetek már ki egy kicsit nyugatra. Az ilyen hülye csajoknak az ideje lejárt...

Lumieres 2011.03.04. 16:02:28

@kiscickány: Arra hogy kurva magas lóról beszéltek, de a végén két szék közül a padlóra estek... Ilyen gőgős picsák csak a seggfej pasikat kapják. Akiket az ilyen fórumokon fikáznak. Jó szórakozást...

2011.03.04. 16:03:21

@Lumieres: mi az a "le van szállva" ?
Az egész szingli egoista nőideál PONT nyugatról jött ide. Nem is Szaud Arábiából, ugyebár.
Szóval a nyugat imádatod itt kisiklott.
Meg az otthonlakás például itt:
www.theglobeandmail.com/news/opinions/nini-and-the-european-dream/article1642865/

Dökvín 2011.03.04. 16:04:22

@Lumieres: Erősen bízom benne, hogy nem arra, hogy el van szállva az a nő, aki magakorabeli férfit preferál maga mellett társként. Ez ugyanis nem elrugaszkodott igény, ez volna a természetes. Nem inkább az az 50es fazon van-é elszállva, aki meg 20as kislyányt igényel az ölébe, és még bizonygatja is, hogy mernekijárafeszessegg? Naugyehogyugye.

Dökvín 2011.03.04. 16:05:28

@Lumieres: Erre megint csak azt tudom mondani, kettőnk közül én vagyok az, aki kiegyensúlyozott, szerelmen alapuló párkapcsolatban él. Azt hiszem, ez mindent elmond. A nagy mellényt szerintem magadon keresd.

Lumieres 2011.03.04. 16:07:28

@kiscickány: Arra célzok, hogy Te vagy elszállva! Hússzor akkor az arcod, mint amekkora vagy. Kicsit vegyél vissza szivi... Jó?

Joe69 2011.03.04. 16:08:02

@kiscickány:
Akinek megfelelő korú pasija van otthon, az miért cseszegeti az idősebb pasikat ? Ja, és honnan derül ki, hogy itt ki van párkapcsolatban ,és ki nincs ? Amúgy meg az kiabál, akinek a háza ég. A poszt egyébiránt nem erről szólt, ha nem vetted volna észre.

Lumieres 2011.03.04. 16:08:37

@Kulics: EL van szállva... de néha "gyorsabb a jobb, mint a balkéz"....

2011.03.04. 16:08:58

@Lumieres: ütésváltás is lesz ? vagy búcsúszex ? :)

Lumieres 2011.03.04. 16:09:51

@Kulics: Lehet menni keletre is. Egy tevéért két szűzlányt vehetsz...

Lumieres 2011.03.04. 16:11:31

@kiscickány: Minél tovább mondogatod és bizonygatod magadnak mennyire kiegyensúlyozott vagy, annál gyanúsabb... ;) Kit akarsz átverni?

Dökvín 2011.03.04. 16:11:42

@Lumieres: Csak 165 centi vagyok, abban igazad van :) Az arcom viszont pont ezzel arányos - nem nagy :D Csak bosszantó, hogy menniyre felháborodsz az együttélés, 20as/30as (=korombeli) lányok igényei és hasonló topikokon, miközben közöd nincs a témához, de mindenki elszállt, meg gőgös, aki próbál rávilágítani, hogy nem biztos, hogy tapasztalat híján annyira kéne osztanod az észt. Decccóóóól.

Lumieres 2011.03.04. 16:13:01

@Kulics: Ez már Orálszex... Illetve szájkarate... Az ismerkedés első fázisa... A nőstény megkergeti a hímet... Megnézi mennyire kitartó...

Lumieres 2011.03.04. 16:14:42

@kiscickány: Ez most "reklám"? Nem a kosárméretedről beszéltem, hanem az IQ-dról... A "kosármérettel" itt semmire sem jutsz...

2011.03.04. 16:14:55

@Lumieres: konkrétan Indiában voltam, ott egy feleség ára 1 kiló arany a családjának. cca 5milla. Viszont szépek a nők.

Lumieres 2011.03.04. 16:15:43

@kiscickány: Abban igazad van, hogy hozzád képest "tapasztalatlan" vagyok. Te biztos több növel szexeltél már, mint én... ;)

Dökvín 2011.03.04. 16:16:11

@Joe69: Ha meg végig követed a kommenteket, rájössz, hogy a téma kiindulópontja a poszt, azt kivesézve pedig rendszerint továbbfűződik a gondolatmenet. Szoktam néha olvasgatni a kommenteket, sőt, itt sokan ismerik is egymást, szóval köztudott, hogy a többség kapcsolatban él. Az én házam meg nem ég, nincs is mit bizonygatnom, csak megmosolygom, mikor szánalmas vén fazonok kihaénnemeznek és bizonygatják, milyen királyságosok, és minden normális pár meg mekkora lúzer. Mindenesetre abban igazad van, fölösleges velük szembeállítanom, hogy bizony van példa normális párkapcsolatra is, mert tényleg ennyi lesz a reakciójuk: perszeeeee. :)

Lumieres 2011.03.04. 16:17:14

@Kulics: Ja igen India. Nem ott van az, hogyha meghal a pasi a nő előtt, akkor a nőt a temetésen megégetik, hogy kövesse a halálba az URÁT? engem nem zavarna... én pasi vagyok...

Dökvín 2011.03.04. 16:19:20

@Lumieres: A kosárméretem nem tartozik rád, azt viszont elárulhatom, hogy az IQ-m igazoltan 140. Amúgy a vélemény és életmódbeli különbség okán IQ-t emlegetni hogyismondjam, olyan, mikor az oviban azt mondod, deatepapádbiztosgyengébb :)

Lumieres 2011.03.04. 16:21:14

www.greens-efa.org/cms/default/dok/371/371497.hungarian_democracy_in_danger@en.htm

Itt a teljes videó anyag... Mielőtt a mandineres gyerekek ugatnának valamiről amit nem is láttak...

indapass90210 2011.03.04. 16:23:17

@kiscickány: küldtem mailt. én nagyon bírom az okos csajokat!

Lumieres 2011.03.04. 16:23:43

@Lumieres: Na ez meg nem ide ment volna... Nembaj... Törölni mért nem lehet?

indapass90210 2011.03.04. 16:26:47

@Lumieres: mer nem gondoltak rá, hogy hüjék is kommentelni fognak!

Lumieres 2011.03.04. 16:27:31

@kiscickány: Melyik Skálán 140? A Kelvin skálán?... ;)

Rebelde 2011.03.04. 16:27:34

@Dövan:

de goni:)

@Lumieres:
ez már tilos, de még így is szívás özvegynek lenni Indiában

2011.03.04. 16:28:26

@Lumieres: nem ölik meg. De többet nem mehet férjhez és nem is pasizhat, neki annyi.

Lumieres 2011.03.04. 16:28:50

@kiscickány: Csak jelzem, hogy nagyon nem jön be a dumád... Taszító az egész viselkedésed. Én nem erőltetném a helyedben, ha nem akarsz csalódni...

2011.03.04. 16:29:46

@kiscickány: Nekem is 140. KOLLÉGA !!!! :)

Lumieres 2011.03.04. 16:30:23

@Dövan: Kommentelhetek a hülyék is. Nekik is lehet kérdésük és véleményük is... Nem ezzel van a baj, hanem azzal amikor valaki nem tudja hol a helye, meg azzal hogy itt egy kicsit túl sok a hülye...

Joe69 2011.03.04. 16:38:54

@kiscickány:
Sajnos, te nem vagy itt képben. A gond nem az 50 körüli pasikkal van, hanem azzal, hogy 34 éves pasik is használhatatlanok sokszor komoly kapcsolat, családalapítás szempontjából, ld. a posztot. Az ilyen korosztályú nők egyre fokozódó pánikja, hisztije, őrjöngése, ami ebben a kommentsorozatban is kibukik, erről szól. Miután rád mindez nem vonatkozik állítólag, nem értem a reakcióidat. Ami pedig engem illet, pont 50 éves pasiként nem itt akarok 30+ éves önhibájukon kívül (vagy esetleg épp amiatt) el nem kelt üde bimbózó fiatalságuk kellős közepén leledző hölgyeket felszedni.

Lumieres 2011.03.04. 16:51:21

@Joe69: Pedig most megtehetnéd... ;) Kicsit bereklámoztalak...

Lumieres 2011.03.04. 16:52:35

Na melyik csajszi ugrik rá? (vagy már rá is ugrott 3)...

Commodus 2011.03.04. 17:27:41

@fumerin: kb. nekem is ezek a kérdések jutottak eszembe, végigolvasva a kommenteket :))

fumerin 2011.03.04. 18:28:10

@Commodus: :)
Örülök, hogy nem egyedül értetlenkedtem! :D
Bár a délutáni része miatt már minimum 16-os jelzéstől lehetne csak vetíteni:D

deflorator 2011.03.04. 19:13:13

@Bundabandi: Szerintem mítosz, hogy a lány eltartatja magát és közben azzal dug akivel akar. Kurvákból ugyanis túlkínálat van. Pénzes férfiakból viszont nem.

Bambano 2011.03.05. 13:21:53

"Még vitázni sem lehet vele, mert mindent rám hagy, azt mondja, hogy igazam van": bölcs ember:P ennél okosabbat nem tehet egy nővel.

Bambano 2011.03.05. 13:24:11

@Joe69: "A gond nem az 50 körüli pasikkal van, hanem azzal, hogy 34 éves pasik is használhatatlanok sokszor komoly kapcsolat, családalapítás szempontjából, ld. a posztot. "

A gond nem az 50 körüli nőkkel van, hanem azzal, hogy a 30-34 éves nők is használhatatlanok komoly kapcsolatra.

Hurri Kán 2011.03.05. 17:14:22

"Mikor érdemes egy 34 éves pasinak elhagynia a családi fészket?"

Ez attól is függ, hogy ki akarja rávenni hogy hagyja el vele...

2011.03.06. 07:50:06

@gyvy: Azért eddig még nem esett szó róla, de maximálisan felvetném a fiú szüleinek a felelősségét, hogy életképtelenné babusgatják. Gyakorlatilag 24 éves korban már az egyetemet is befejezik az emberek, lehetne önálló életet kezdeni és kell is. Aki ezt nem teszi ott nagy baj van a személyes egóval, a szülőkkel, a kapcsolatukkal.
A posztíró gondolt-e arra, hogy 10 évnyi felnőttkori szülőknél lakás (24-34 évig) milyen erős mintákat, berögzöttségeket, szokásokat éget be egy emberbe?
Ez a férfi lehet teljesen alkalmatlan az önálló életre, nem fog tudni a támasza lenni, amikor majd kellene, például a gyerek nevelésnél.

zellerlevél 2011.03.06. 08:36:06

@Kulics:

Igazad van, de látszik, hogy nem most jársz egyetemre. Nem, nem fejezik be az egyetemet, hanem az adófizetők pénzén egyre többen sok évig, akár tizévig is egyetemisták. (Sajnos ezt az oktatási rendszer a jelenlegi finanszírozási viszonyok között támogatja is.)

A második két mondattal maximálisan egyetértek. 25 éves kor után elkezdenek kialakulni olyan szokások, amin az ember később önként már nem nagyon változtat. Ha ezek a szokások a házastárssal együtt alakulnak ki, akkor közösségteremtő, megtartó erő lesznek, ha viszont harminc felett két különböző embernek össze kell egyeztetnie ezeket a (mondhatjuk) mániákat, akkor nem sok esély van arra, hogy ez hosszú távon konfliktusmentesen menni fog.

Az utolsó mondathoz hozzátenném, hogy nem csak a férfiak között van egyre többi olyan anyuci kedvence, a lányok között is előfordul. Igaz, a lányok közül talán többen és hamarabb megkapják a szülőktől az önálló lakást, de még így is nagyon sokan nem önállósodnak (hazaviszik a mosnivalót, minden héten kapják az egyheti ennivalót... stb.).

marcinátor (törölt) 2011.03.06. 20:37:16

@Kulics: Én irigylem azokat, akik kijönnek az egyetemről, és beköltöznek a saját kecóba, amit nyilván a diákévek alatt spóroltak össze. Minden nap egy zsömlével kevesebbet ettek, na.

Mert itt errefelé még ha a magyar átlagfizetés háromszorosa a kezdő! fizetésed (ami ugye eléggé ritka eset), akkor is jópár év, mire összespórolsz egy nyomorult panelra valót. Vagy addig albérlet? Akkor nem 30 éves korodban lesz saját lakásod, hanem egy kicsit később.
Persze ha apuci a feneked alá tolja, az más, de attól még nem a másikat kell lehülyézni és leéletképtelenezni, akinek esetleg nem.

2011.03.07. 10:16:08

@marcinátor: erősen sarkítasz. A mai demográfiai és életkorok függvényéban az van, hogy a nagyszülők örökségéből már az unokák részesednek... Egy 70-80 éves embernek (amikor meghal) már 40-50 éves gyerekei vannak, tehát ők már valahogy megoldották az életüket és az örökségből az unokák lakáskérdését illik megoldani.

Valóban, akinek nincsenek ilyen szülői segitségei annak marad az albérlet, vagy az otthonlakás - meg még milliónyi variáció van azért.
Ha valaki 34 éves korában is otthon lakik, az kijelenthetem, hogy életképtelen, utódokat már ne hozon létre, vegetáljon anyuci köténye mellett.
Számomra nincs mentség.

willany 2011.03.20. 11:00:40

Ismerek olyat, aki 40 évesen is a szüleivel él... Nem, nem normális dolog, ha 30-on felül egy pasi még a szülei nyakán lóg. Nem hinném, hogycsak a kényelmi szempontok miatt teszi ezt, szerintem sokkal inkább a szabadság érzése motiválja és inkább nem vállalja fel az elköteleződést. Mintha várnának valamire, de fogalmam sincs, hogy mire. Talán a mindent elsöprő nagy szerelemre, ami miatt a híd alá is összeköltöznének életük nagy szerelmével? Akkor mik vagyunk mi, aki évek, évtizedek óta kitartunk mellettünk? Ugróeszkák? Olyan világot élünk ma, amelyben felbomlottak az erkölcsi normák, a hűség, kitartás, gondoskodás, felelősség fogalmai kihaltak. Nézzetek körül: tele van a facebook ágyon elterülő, ruhahiányos, felkínálkozó, csöcsöket kidüllesztő, csücsörítő, segget pucsító fiatal lányokkal, akik életük fő művére: a házasságra és a gyereknek gyúrnak, s ahol minden 20 éves bolti eladó lányka termékmenedzsernek titulálja magát és amelyeknek legmagasabb iskolai végzettsége az Élet. A hapsik pedig sajnos erre kattannak. Egészen addig, amíg ezek a sunák meg nem kínálják őket egy nem várt gyerekkel, vagy egy tripperrel. Mi pedig a biztos egzisztenciánkkal, egyetemi végzettségünkkel, főzési tudományunkkal, lakásunkkal azért vagyunk szerintük, hogy létezzen számukra egy menekülési útvonal. A mának ének. Amíg nem élünk velük, addig szabadon garázdálkodhatnak. Nem, nem akarnak saját lakást, mert akkor rezsit kéne fizetniük. És öngondoskodniuk kellene. Vagy jön nekik egy 20 éves suna, aki kérés nélkül is a nyakára telepszik. Az én barátomról is hosszú évek óta lepereg az összeköltözés gondolata, hiába van saját lakásom. Ha látja rajtam, hogy kezdem feladni, kitalál valami határidőt, egy újabb évet, amelyből annyi van már, hogy a két kezem ujjai kevesek lennének hozzá összeszámolni... Idén tölti a 40-et. Nem, az ilyen hapsik nem akarnak elköteleződni senkivel. Őket szokta a legjobban pofán rúgni az Élet. Ha ez vígasztal...

NIKO123 2011.05.29. 12:48:43

Én is feltenném a kérdést, hogy egy 3x éves pasi, miért él a szüleinél? Valamiért vonzom az ilyen pasikat... A legutolsó kapcsolatomnál is átbeszéltük ezt a témát. Konkrétan nem is akar elköltözni, jó neki így, ki is mondta, hogy mindent megkap, neki így kényelmes a helyzet (anyukája elkészíti a reggelit, kimossa a ruháját). Persze én megértő vagyok olyan szempontból, hogy egy lakást az ember nem vásárol csak úgy, és megérteném, ha azért nem költözik el albérletbe, hogy legyen egy kis megtakarítása, de nem erről van szó. Elveri a pénzét különféle dolgokra. (persze sokszor hasznos dolgokra, de ezek nélkül is lehet élni)Fejemhez vágják többen is, hogy van lakásom, és egyedül élek, ezért "nyomorgok", mert tény,hogy egyedül nehéz feltartani egy háztartást...és látva az életemet ők úgy nem akarnak élni (én sem akarok így élni,de valamiért jó érzés számomra, hogy önálló vagyok) Valamiért én úgy gondolom, ha egy férfinak van egy kis pénze és céljai (és itt nem milliókról beszélek) akkor úgy érzem életképes a családalapításra, de ha nem tud takarékoskodni, akkor már gondok vannak...
süti beállítások módosítása