A falba verném a fejem, amiért eltököltem a dolgot

2011. október 28. 07:37 - csajokespasik

„Most ott tartunk, hogy én már nagyon szeretnék gyermeket, ő pedig már nagyon nem. Egy hónapja könyörgök neki, de hajthatatlan” – a dolgok nagyon hamar totálisan megfordulhatnak. Eredetileg az asszony nyüstöli a férjet, hogy szeretne végre áldott állapotba kerülni, de akkor jegelik a témát. Amikor később előkerül a dolog, már a férj lobbizna a gyerekért, ám az asszony nem akar 50 évesen egy 15 éves kamasszal harcolni.

 

Sziasztok! Lehet, hogy pasirinyának tűnik, de valóban segítség kéne. Mindenki csak vonogatja a vállát és lehülyéz (itt legalább a vállvonogatást megspórolhatjátok). Adott életem nője. Szeretem. Három éve házasodtunk össze, és minden tökéletes volt, egészen a múlt hónapig. Elkezdem az elejéről. A házasság után pár hónappal felmerült a feleségemben a gyermek utáni igény. Akkor volt 31, én 34. Azt mondtam neki, várjunk még. Anyagiak és egyéb okok miatt. Igen, pontosan: nem éreztem magam érettnek a feladathoz. Ő megértő volt, majdnem másfél évig jegelte a témát, de tavaly ilyenkor rákérdezett.

Ugyanazt mondtam neki, mint a házasságunk legelején, mert ugyanazt éreztem. Azt felelte, fogy az idő, nem leszünk fiatalabbak, gondoljam át még egyszer. Átgondoltam, megbeszéltük, elnapoltuk. Megértett. Tényleg megértett, mert soha egy rossz szót nem hallottam tőle ezzel kapcsolatban. Sőt! Az egyre követelőzőbb családjainkat is ő szerelte le minden alkalommal, amikor erről faggattak. És talán itt kezdődött a baj. Addig mondogatta mindenkinek, hogy ő engem szeret, és nem a jövőbeni utódláson gondolkozik, hogy a végére elhitte. Most ott tartunk, hogy én már nagyon szeretnék gyermeket, ő pedig már nagyon nem. Egy hónapja könyörgök neki, de hajthatatlan. Az indokai érthetők. Kiszámolta, hogy ha szerencsések vagyunk és fél év alatt összejön a baba, akkor mire megszületik, ő bőven 35 lesz, én meg... hű, sok! Az azt jelenti, hogy 50+ évesen a 15 éves kamasszal harcolhatunk majd. És ez csak a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy úgy érzi, jó nekünk kettesben, nem kell bonyolítani az életünket. Ha gyermeket vállalunk, akkor költözni kell, kiesik a munkahelyéről, nem lesz időnk egymásra, stb, stb, stb. Csupa olyan indok, amiket a harmincas pasik szoktak felhozni halogatás céljából. Csak ő nem halogatni akarja. Azt kívánom, bárcsak igent mondtam volna a babára, amikor még ő is akarta! A legszörnyűbb a dologban az, hogy tudom, mennyire jó anya lenne. Ért a gyermekek nyelvén. Van egy tündéri unokahúgom, alig két éves. A keresztlányunk. Imádja a feleségemet, aki szintén odavan a piciért. Ha együtt látom őket, legszívesebben a fejem a falba verném, amiért eltököltem a dolgot. Pedig ő megmondta, még évekkel ezelőtt: "Addig halasztgatod, hogy majd nem lehet, vagy már nem is akarjuk!" Ha akkor kicsit erőszakosabb... Nem tudom... Szerintetek van rá esély, hogy meggyőzzem a gyermekvállalásról? Valahogy sikerülhet? Minden kis kapaszkodóért hálás lennék. G.

 
621 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr683335493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neki mentem és ököllel ütöttem 2011.10.28. 09:21:13

Egy 28 éves párkapcsolatban élő nő vagyok. Vőlegenyemmel 14 éve ismerjük egymás és lassan 6 éve alkotunk egy párt. Általában nagyon jól kijövünk és szinte mindent megtudunk beszélni. Tegnap azonban összevitatkoztunk egy semmiségen, aminek az lett a vég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fumerin 2011.10.28. 07:52:31

Még soha nem gondoltam bele, hogy milyen szar lesz nekem 50+-os kamaszt nevelő nőnek lennem:D
De már nem is fogom átgondolni :D

Muha 2011.10.28. 08:06:09

Szerintem a poszter magyarazza el a nonek, hogy ez az 50+ ez kab olyan erv mint 25 evesen az, hogy azert nem vallalsz gyereket mert lehet hogy ket ev mulva elbasz egy busz.

tugezőőr uuuii uuillö 2011.10.28. 08:15:23

Inkább úgy tűnik, hogy a poszttolótól nem akar gyereket. Ha mégis teherbe esik, kezdjen spórolni DNS tesztre.

SciNu 2011.10.28. 08:19:32

"Akkor volt 31, én 34. Azt mondtam neki, várjunk még."
Kész vesztettél.

"Tényleg megértett, mert soha egy rossz szót nem hallottam tőle ezzel kapcsolatban."
LOL. *facepalm*

"Szerintetek van rá esély, hogy meggyőzzem a gyermekvállalásról?"
A jó hír, hogy szerintem van rá esély. De ilyesmiben én nem vagyok jó majd mások kiokosítanak a hogyanról.

fumerin 2011.10.28. 08:20:22

"Szerintetek van rá esély, hogy meggyőzzem a gyermekvállalásról?"
Ugye, ez csak költői kérdés volt? Miután nem ismerjük a hölgyet, így nem tudunk erre érdemben válaszolni.
Két lehetőséged maradt:
-beletörődsz, hogy az 50+ menopausa által hisztissé és idegbeteggé vált feleséged, aki azt hiszem még veszíteni is fog majd a külső bájaiból, Téged fog halálba idegesíteni
-meggyőzöd arról, hogy nem kortól függ a gyermekvállalás
(harmadik lehetőséget nem merem, csak zárójelben: keresel olyan nőt, aki nem akar hüjjje kifogásokat gyártani és megszüli gyermeked)

TBal 2011.10.28. 08:21:30

Poszternek (vagy plakátnak?): próbáld meg a rajzfilmes taktikát követni: mondd olyan stílusban, elszánta, hogy nem akarsz gyereket, hogy a párodnak ellenkezző álláspontra helyezkedni támadjon kedve! :)

@fumerin: Na ez az! Én is úgy vagok vele, hogy amíg nincs gyerek, nem akarok belegondolni a nehézségekbe, nem akarom, hogy elmenjen a kedvem tőle. Ha meg már ott van, akkor adottak a nehézségek, meg kell velük birkózni, és kész.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 08:23:00

Nem tudom mi a baj a 15 éves kamasszal való harcban 50 évesen. 40 évesen talán jobb ? :) Nem hinném. Igazából a posztoló elkúrta, akkor kellett volna betolni a szlottyot amikor a nő akarta. :)

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 08:23:03

Simán szülhetne még 35 évesen, habár tudomásom szerint automatikusan veszélyeztetett terhesnek minősülne. Viszont manapság már a terhesség korai szakaszában jó eséllyel kiszűrhető, ha nagy baj van, ezért ez nem átütő erejű indok.

Azt hiszem, nem az a fő problémája a feleségednek, hogy 50 évesen egy kamasszal kellene küzdenie, hanem az előrevetíthető létbizonytalanság. Az, hogy úgy érzi, jó nektek kettesben és nem kell "bonyolítani" az életeteket gyerekkel, igazából szintén csak saját maga megnyugtatását szolgálja, ha néhány éve még teljes mellszélességgel a gyerekvállalás mellett volt. Ha a házasságotok három éve alatt azt tapasztalta, hogy az anyagi helyzetetek folyamatosan romlott, fejben könnyedén lemodellezhette, mi lesz a helyzet 1-2 év múlva. Eggyel kevesebb kereset, eggyel több fő a családban, ingatlanadó, szociális hozzájárulás adó, létadó.. és ez még csak a kezdet. Nem innen, és kizárólag innen fúj a szél valójában? Megérné őszintén elbeszélgetni az asszonnyal erről, hátha egészen más megvilágításba kerül a történet.

fumerin 2011.10.28. 08:24:05

@TBal: Megnyugtatlak, hogy gyerekkel vagy gyerek nélkül is vannak nehézségek az életben. A lényeg, hogy ha van gyerkőc, akkor az embert a nehézségek leküzdésében egy kicsit jobban motiválja :)

TBal 2011.10.28. 08:38:42

@Zs*******: negyven-száz.

@fumerin: Persze, hogy vannak, de ez hülye érv volt. Kb. olyan, mintha azt fejtegetnéd, hogy az is káros az egészségre, ha napi 1 szálat szívsz, meg az is, ha napi 5 dobozzal, és minden nap talajrészegre iszod magad - ezért tök mindegy, melyik opció mellett döntesz.

SciNu 2011.10.28. 08:40:44

@Zs*******: jajj ne, már a múltkor is fél óra után tudtam csak abbahagyni :D

fumerin 2011.10.28. 08:41:00

@TBal: Nézd, számomra a nő kifogása érthetetlen, de csak azért, mert én már kiegyenesítettem a demográfiai görbét :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 08:49:01

@Father Justice: Igen, első terhesség 35 felett nem túl jó, asszondják az okosok.

Чапаев 2011.10.28. 08:52:34

Másodszor meg a győzködés eleve esélytelen. Ha sikerül is, utána évtizedekig hallgathatod majd, minden konfliktushelyzetben, hogy "Tessék, te akartad, nem én!" De ha nem győzködöd elégé, akkor pár év múlva azt kaphatod meg, amikor gyerek híján kellemesen ellaposodik a kapcsolatotok, és szétmentek, hogy jobban kellett volna akkor - azaz most - győzködnöd. Ez itt szerintem már egy tipikus megnyerhetetlen játszma.

Ezen a ponton kellene elgondolkodni azon, hogy mik a prioritások a hátrelévő - és remélhetően még igen hosszú ideig tartó - életedre.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 08:53:10

Két nyugger és egy gyerek jegyet kérnék.

Poszter! Minek vettél el egy öregasszonyt?

Caddy 2011.10.28. 08:53:19

Egy nagy igazság van a Földön, ha egy nő nem akar valamit, akkor azt nagyon nem akarja.
Kedves posztíró, nagyon nehéz helyzetben vagy, tanácsot adni sem lehet. Gondolom minden ész érvet bedobtál már. Szar helyzet.

Kytia 2011.10.28. 08:54:04

Verd is a fejed a falba. 31 éves nőt visszautasítasz, oszt most rinyálsz, hogy már nem akar. Mindenki mindig a te bioritmusodhoz igazodjon, mi? Nem akarlak magijeszteni, de ha igaz, amit a családosok mondanak, akkor a gyereked nem fogja tiszteletben tartani, hogy fürdetés, vagy etetés helyett inkább pókerezni támadt kedved.
Az asszony lehet, hogy kiismert az évek során téged és jól leképezte magában, hogy nézne ki a kettőtök kis családja. Lehet, hogy a kapcsolatotok olyan, hogy ő szolgál ki téged, te meg terpeszkedsz a tévé előtt. Vagy feltűnően nehezen viseled, ha megkér, hogy halaszd el a szokásos pénteki kártyapartit a haverokkal. Azt gondolja, nem, vagy csak nagyon nagy feszültségek árán tudna rávenni, hogy tehermentesítsd néha a gyerekkel kapcsolatos teendőkben.
Vagy az van, amit Father mond. Nem látja a pénzügyi biztonságot.
Vagy, C verzió. Rájött, hogy annyi szabadságot, amennyi most van neki mindig akar majd magának, ennél kötöttebben nem akar élni, de hangsúlyozom, ezen is sokat változtat, ha látja, hogy hajlandó vagy néha átvenni a stafétabotot azért, hogy pihenhessen, szórakozhasson, stb.

Ha tényleg csak annyi a baja, amit mond, hogy úgy érzi, 50 évesen már nem akar egy kamasz után futkosni (ezt amúgy nem értem, a kamaszok pont elég jól megvannak a szüleik nyúzása nélkül, mennek a haverjaikhoz pléjsztésönözni, oszt annyi), kérdezd meg, hogy tervezi az ötvenes éveit. Lehet, hogy össze lehet valahogy vasalni az elképzeléseit azzal, hogy gyerek is van. Ugyanakkor azért gyanús ez a magyarázat, mert ugye csak 3 év telt el és nem értem, mi az a hatalmas különbség aközött, hogy 50 évesen cseszegetsz egy tizenöt évest, és aközött, hogy ugyanezt 47 évesen teszed.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 08:56:46

@fumerin: Jaj, ne izélj már! Végre egy faszi, aki azt írja, h szereti az asszonyt... Ne küld már máshoz! Ehh! :)

TBal 2011.10.28. 08:58:10

@fumerin: Hát, mindenki másképp áll hozzá. A vicc, hogy különböző emberek vagyunk, különböző érzésekkel/gondolatokkal, erre te jössz azzal, hogy "én így érzem/így állok hozzá, felfoghatatlan, hogy más hogy érezheti/állhat hozzá másképp!" - mindezt őszinte csodálkozással.

el333t 2011.10.28. 09:00:44

@Father Justice: @Picicsibe: Persze, meg nem jó, ha 18 alatt vagy, meg ha vérszegény, hormonbajos, cukorbeteg, leiden-mutációs, Rh összeférhetetlen, székrekedéses, töredezett körmű, herpeszes, változó menstruációjú, nemiszerv-rendellenességgel rendelkező nő vagy.

Kifogás olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van.

A posztoló meg hagyja ezt a baromságot, simán vállalnak 30-40 közt gyereket, és bizony az a nagy helyzet, hogy a mi fizetésünkből is kb. 10-15 év lenne, mire egy gyereket mernék vállalni - Magyarországon. És itt sem egyszerű!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:01:11

"ő szerelte le minden alkalommal, amikor erről faggattak."

Azért ő szerelte le a kérdezőket, mert így úgy tűnt, ő sem akarja. Elég ciki tud lenni, ha egy 34 éves férj nem akar gyereket tőled. (nem tapasztalat, csak női gondolkodásmód)
Nem hiszem, h elhitette magával. Nem hiszem, h egyetértett veled. Szeretett, nem akart vitázni, és beletörődött. Az is egy védekezés a "rossz" ellen.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:01:50

Sajnos, tényleg elcseszted! De a nőknél szerintem hullámzó, mikor akar gyereket és mikor nem. Még lehet simán, h megint szeretne, és akkor nem keres majd kifogásokat. Nem hiszem, h erőltetned kéne. Nyomatékosítsd, h te nem vagy ellene, sőt... Aztán lesz, ami lesz.

fumerin 2011.10.28. 09:04:10

@Picicsibe: Zárójelbe tettem. Amúgy nem tudom, hogy a férfiakban mik játszódnak le, amikor gyereket akarnak.
@TBal: :) Szerintem félreértetted, de nem baj, a szövegértésben is az a szép, ha színes :D

cyd 2011.10.28. 09:06:41

@Kytia: "...nem értem, mi az a hatalmas különbség aközött, hogy 50 évesen cseszegetsz egy tizenöt évest, és aközött, hogy ugyanezt 47 évesen teszed."
Dettó. Anyu kamuzik. Poszter meg még ezt sem látja át. Ennek okát kéne kiderítenie.

Kytia 2011.10.28. 09:07:48

@Picicsibe: Vagy, bár nem mondta, de idegesítette, hogy még a pasi rokonait is neki kell leszerelnie. Lusta férfinak nem szívesen szül a nő.

cyd 2011.10.28. 09:10:03

@Köldökszösz (csodalampa): Nyugger? Höhö. Előbb murdelnek meg, mint hogy elérjék a nyugdíjkorhatárt.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:12:41

@Picicsibe: Aranyosak a 30-as szinglipicsák, meg ügyesen lehet őket forgatni az ágyban (kivéve mikor nem átalkodnak sunyin a paplan alá fingani), de gyermekeim anyjának nem.
Kései gyerek lévén, tudom milyen meg nem értett zseninek lenni.

@cyd: Ez mondjuk tényleg igaz.

michaela77 2011.10.28. 09:12:42

Nem tudom mi a különbség, hogy 50 évesen lesz 15 éves gyereke, vagy 53. Szerintem itt nem erről van szó.
Talán annyira csalódott, amikor te nem akartál gyereket, hogy mélyen elnyomta magában ezt a vágyat és nem akarja újra átélni, hogy ő akar, és valamiért mégsem lesz.
Bejöhet az a taktika, hogy látványosan leszállsz a témáról, és ő kezd el gondolkodni, hogy talán már nem is szereted, ha nem akarsz gyereket tőle. De ez simán elsülhet visszafelé is, féltékeny lesz, csalódott és tönkremegy a kapcsolatotok.
Nem tudok jó tanácsot adni. Erőltetéssel biztosan nem mentek semmire. Talán meséld el te hogy képzeled az életeteket a gyerekkel, és hátha megtetszik neki.

TBal 2011.10.28. 09:13:12

@fumerin: Akkor tisztázzuk, hogy mit értettem félre.
Sebaj, legfeljebb mi nem fogunk a "fél szavakból is megértjük egymást" kategóriába tartozni.

michaela77 2011.10.28. 09:13:28

Most hová tűnt a hosszú kommentem?

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2011.10.28. 09:13:45

a posztban az az álmosító, hogy a poszter elérte amit akart és az nem tetszik neki amit akart. kevés az infó a pontos diagnózis felállításához. de ha nem azt akarja amit te akkor rúgd ki. nade majd azt is megbánod..

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:14:00

@Чапаев: Másodszor pedig kedves elvtárs, le vagyok döbbenve! Mi ez a pesszimista gondolkodásmód? Nem jellemző önre! Igyon még kávét, és gonolja át még1x. ;)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:14:07

@cyd: Ez is igaz. Előbb-utóbb a kifejezés is kikopik, okafogyottá válik.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:15:30

@michaela77: Megjelent a kommenteknél. Így van ez mondig, mikor a "Komment küldése" gombra rányomsz. :*

fumerin 2011.10.28. 09:17:43

A nő magának szüli a gyereket! Ez az alapszabály. Így ha nem akar, nem fog, ennyi.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:17:46

@Köldökszösz (csodalampa): Ühüm! Zseni? Egy ilyen szöveg után? :)) Nos úgy gondolom, akkor csipkedd magad, mert egy 20-25 éves csajnak se az a legfőbb vágya, h egy 10-20 évvel idősebb faszinak szüljön. A férfiak eleve korábban halnak... ;)

ketroot 2011.10.28. 09:18:43

Lényeg, hogy nem önző a párod, egy kicsit sem.

cyd 2011.10.28. 09:19:14

@Kytia: Ballábkelés vagy mi ez a nagy lustázás a poszter felé? Hülyeség. Anyu sáros. Fogadjunk félrekúrogat és már suttyomban szült is máshova egy purdét csak a poszternek nem akar.

Чапаев 2011.10.28. 09:20:24

@Picicsibe: Elvtársnő, köztudott, hogy rám nem hat a kávé, legalább is vodka nélkül semmiképp! :D

cyd 2011.10.28. 09:20:36

@Köldökszösz (csodalampa): Nők. Mindent meg kell nekik magyarázni *sóhaj, legyint*

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 09:24:46

Lehet szponzorált a post, mert a napokban volt hír, hogy negatív rekord született a szülésszámban az országban. Igazából nem csodálkozom, ki akar rabszolgát szülni a geciorbánnak?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:27:43

@Picicsibe: Te most leöregeztél vazze?! :D 5-6 az a 10-20, de nem féltem magam. Jártál már tóparton nyáron, mikor sok a szúnyog. Na, akkor átérzed a problémámat. :DDD
Úgyis vérszívó minden nő! (Jokka ajánlásával)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 09:30:17

Kedves Posztó!
Én nem foglak lehülyézni,de tanácsot se adok :-).Szeretem a gyerekeket és megértem a nőt is megértettem a te indokaidat is anno.Max csináld azt amit Carlos csinált a született feleségekben,cseréld ki a bogyóit ;-)

@Zs*******: na ha te ilyet akkor én ilyet: www.youtube.com/watch?v=EIyixC9NsLI

@cyd: de ha nem kellene megmagyaráznod,akkor hogyan fitogtatnád elmebeli fölényedet? :-P

cyd 2011.10.28. 09:30:52

@Köldökszösz (csodalampa): "...5-6 az a 10-20..."
Most a saját korod nem tudod vagy a párodét? Esetleg mindkettő megvan csak a kivonás ütközik nehézségekbe?

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 09:31:26

@fumerin: szeritem nyugodtan tegezheted a posztolót,nem olyan öreg még :-D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:31:41

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Én éppen tegnap gondolkodtam azon, hogy egy egész generáció norvég felnőtt 89 óta, akik még hírből sem ismerik a munkát. Ellenben szivesen vállalnak gyereket. Te meg parázol még harmincakárhányévesen is, hogy egyet be merjél-e vállani.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 09:32:39

Ecsém... azt kell mondanom, nagyon elcseszted! Önző voltál! Egy 31 éves nőnek azt mondani, hogy várjon még??? Ezt mondta az exem is 10 év kapcsolat után és én is 31 vagyok, szóval megértem mit érzett akkor a felséged. Különbség, hogy én kukáztam is őt rá nem sokkal és ez is az indokok között volt.

És igen, annyira meggyőzte magát, hogy nem kell gyerek, hogy átlendűlt a ló másik oldalára. Talán attól fél, ha ő újra szeretne, akkor te megint nem és inkább bele sem gondol, kitalál mindenféle kifogást.

Ülj le vele beszélni, mondd neki hogy mellette állsz mindenben és ne fossza meg magát ettől, mert nagyon fogja bánni később. Mondd el neki, miket fent írtál, hogy látod őt a keresztlányotokkal és milyen jó anya lenne. Egy nőben ez a vágy ösztönös, légy vele türelmes. Szerintem van esély rá, hogy megint akarjon tőled gyereket.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:33:39

@cyd: Optimalizáltam. Ha ő 25 én 31, akkor az 6.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 09:35:04

@( o_o ): pont erre gondoltam én is! Cserélje ki a bogyókat! :D

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 09:35:04

@Picicsibe: igen 28 naponta hullámzik :-D

michaela77 2011.10.28. 09:36:32

@Köldökszösz (csodalampa): jóvanmána, el volt tűnve:) A következő kommentemmel toltam be:)

Kytia 2011.10.28. 09:36:40

@cyd: Nem feltétlenül kamuzik, illetve nem feltétlenül tudja saját magáról, hogy kamuzik.:)
Szóval nem hiszem, hogy neki lehet rontani azzal, hogy "hazudol, Jucus, azonnal mondd meg, mi van".
De pl. lehetne olyat, hogy nemcsak könyörögni a semmire, meg nyúzni, hogy beadja a derekát, hanem tényleg érdemi beszélgetést folytatni az elképzelésekről, félelmekről, stb, tisztázni (a posztolónak önmagával is), hogy ki, mit vár ettől az egésztől és mit hajlandó áldozni rá.

Múltkori sztori: Barátom meséli, hú, de mennyire büszkélkedett velem a haveroknak. Történt ugyanis, hogy söröztek este és egyiküket, akinek nemrég született gyereke, non-stop hívogatott nemcsak a feleség, de a saját anyja is, hogy mikor megy már haza a fürdetésre. Ő meg nagy büszkén elmesélte, hogy őt bezzeg kirúgtam otthonról, mert egyik kolléganőm átjött, hogy borozzunk, de a lány elég félénk és kérte, hogy a barátomat addig küldjem el mulatni, amíg mi privát lerészegedünk. Szóval meséli ezt nekik, a haver meg nagy duzzogva ült ott, hogy neki bezzeg milyen szar, nincs egy perc nyugta, rágják a fülét az asszonyok.
Örültem én ennek? Persze.
Tetszett, hogy a barátom dícsér? Persze.
Szülnék neki gyereket? NEM!:)

Egy másik barátnőm meg azért nem hajlandó gyereket szülni a barátjának (bár már 35 ő is), mert a pasi nem tud bánni a pénzzel, hiába keres sokat, a hiteleire, meg az agyatlan költekezéseire elmegy minden, ráadásul a pasi nagyon kedves, ha épp félti a kapcsolatot, de ha egy kicsit is ki van szolgáltatva neki a barátnőm, akkor ezzel rögtön visszaél, a gyerek meg ugye elég nagy kiszolgáltatottság.

Egy másik ismerős sztorija: Anyu még egyetemre jár, gyerek csecsemő. Anyu hívja aput, hogy hol van már, haza kéne jönni (amaz elfelejtette), mert neki nagyon fontos vizsgája van és már rohannia kéne. Apu megtehetné, hogy időben hazaér, de "nem volt kedve sietni", aszongya anyunak, ne rinyálj már, indulj el vizsgázni, hagyd otthon a gyereket. Úgy azt a lelkiállapotot el lehet képzelni, ahogy anyu vizsgázni indult. Kérdem én, ki akar egy ilyennek gyereket szülni?

Szóval csomó minden lehet itt a háttérben, ami miatt a nő azt gondolja, nem lenne boldog és nyugodt egy gyerekkel.

cyd 2011.10.28. 09:38:45

@Köldökszösz (csodalampa): Pedig már épp küldeni akartam egy calc.exe márkájú számológépet. Szigorúan tömörítve, mert úgy kevesebb a postaköltség.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:39:30

@Köldökszösz (csodalampa): Jahahajj! Látom önbizalom van! :DDD

Hmm! Szóval öregnek érzed magad? Mert én nem öregeztelek le. Csak úgy vélem te komoly kutatómunkát végzel majd anya ügyben... És az évek szaladnak! :))

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 09:41:41

@fumerin: csíplek téged is meg a Bundit is de bocs nem akarok részt venni semmilyen szexuális játékotokban :-D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:41:42

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Bocsánat ezt most miért írod nekem? Mit írtam, amire ez a válasz? :)

Kytia 2011.10.28. 09:42:39

@cyd: "suttyomban szült is máshova egy purdét" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Asszem, kicsit kevered a nemeket.:DD

Azért tipplek erre, mert mostanában nagyon sok ilyen sztori van körülöttem (lásd fentebb) + én sem most érettségiztem és időnként rákényszerít az élet, hogy ilyeneken elgondolkodjak. A saját érveimet mondom, de persze lehet, hogy ebben a helyzetben teljesen más az igazság, nem tudom.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:43:13

@Picicsibe: Anélkül el van baszva az egész! Még bevonzok valami bányarémet, vagy bálnát, vagy a kettő kombinációját, permutációját, végtelen hatványát. :)))
Csak azt az egyet kell megtalálni, nem gond. :D

@cyd: Igazán kedves tőled, tudom, hogy rád számíthatok! :D

cyd 2011.10.28. 09:43:59

@Kytia: "Szülnék neki gyereket? NEM!"
Bontsd kérlek. Alantas férfiállat vagyok. Nem értem.

"Szóval csomó minden lehet itt a háttérben, ami miatt a nő azt gondolja, nem lenne boldog és nyugodt egy gyerekkel."
Aha. Tavalyelőtt, meg előtte meg boldog lett volna vele. Logikus.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:45:22

@( o_o ): Jaja! Valahogy úgy!

Mindig csak szídnak minket, h hisztisek vagyunk. Nemtom, ha bennük is nem csak a "basszunk hormon" termelődne (hanem olyan hormonváltozásokon mennének keresztül havonta, mint a nők), milyenek lennének! :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 09:46:33

@( o_o ): @fumerin: Kár, mert reggel megtaláltam az erényöv kulcsát! :D

dr. gernika 2011.10.28. 09:46:33

Namármost, anyu is elmúlt 35 mikor megszült és akkoriban még ez sokkal furcsábbnak számított. Mostanában ez egyre normálisabb, mondhatni természetes. Ne erőltess semmit, mert csak begörcsöl, képzeld el, mi lenne veled fordított helyzetben. Viszont próbáld meg egy nem túlzottan irányított beszélgetés közben megkérdezni, hogy mi változott meg benne. Úgy értem, gyökeresen. Mert szerintem, ha egy nő gyereket akar egy férfitól, az a vágy nem múlik el. Amíg ki nem ábrándul...

Чапаев 2011.10.28. 09:46:55

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Kéretik rákeresni a "dopeman" és a "bazdmeg" szavakra a tecsőn! :D
Az embereket már rég nem érdekli, hogy az Főgonosz Aktuális Reinkarnációját épp hogy hívják az anyakönyvi kivonata szerint, démonok felett hatalmat amúgy is csak a valódi nevük birtoklása jelentene... ;)

A születésszám inkább azzal áll összefüggésben, hogy az emberektől lassan a jövő illúzióját is elveszik, és ebből a szempontból még nagyszüleink is jobb helyzetben voltak a háború után.

fumerin 2011.10.28. 09:49:05

@( o_o ): Nézd, én nem osztozom @Bundabandi: -n.
Sajnálom :(

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 09:50:46

@Picicsibe: ezen már én is filóztam! Nem élnék túl szerintem... vagy mi nem élnénk túl azokat a napokat. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:51:33

@Чапаев: "Mondd meg a neved!" Mekkora film volt! Kevés ilyen maszlag van ami tetszik, de ez az volt. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:52:31

@Köldökszösz (csodalampa): Akkor sok sikert! Már az is valami, h vannak ilyen ambícióid! :))

Megjegyzem, h azzal, h leöregezted a 30-as nőket, te tényleg leöregeztél engem! Grrr!
(megbocsáthatatlan!)

michaela77 2011.10.28. 09:53:10

@gernika: állítólag a nők két dolog miatt képesek bármit megtenni: hogy legyen gyerekük, és hogy ne legyen:)

Чапаев 2011.10.28. 09:55:52

@Picicsibe: Szólíthatom "Csibenéni"-nek, elvtársnő?! :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 09:56:34

@Picicsibe: A szinglipicsa és a kétgyermekes anuta nem ugyanaz! :P

Kytia 2011.10.28. 09:57:34

@cyd:
Magyarázat: Nem akarom, hogy a legközelebbi körben ő üljön duzzogva és irigykedve a szingli haverokra, mert neki milyen rossz, hogy én a fürdetéssel "baszogatom", mikor sokkal szívesebben sörözne. Sőt, igazából azt sem akarom, hogy külön fel kelljen hívni, hogy "gyere már haza, nem tűnik fel, hogy este tíz van és van egy párhónapos gyereked?". Én ezt a szerepet nem vállalom be, de azt sem, hogy jó asszonyként tűröm, hogy én csinálok mindent, míg a másik éli vígan tovább az életét, mintha mi sem változott volna.

"Aha. Tavalyelőtt, meg előtte meg boldog lett volna vele. Logikus."

Akkor még az elején voltak, nem látta át, milyen az élete a pasival. pl. nem tudta, hogy a házimunkát, a bevásárlást, a főzést, az erőszakos rokonok leszerelését, stb majd mind neki kell csinálnia egyedül. Mostanra kialakult és tűrhető, de annyira nem lájkolja, hogy még egy gyerek körüli ügyekkel is megdobja a "Kötelező teendők" című listáját.

dr. gernika 2011.10.28. 09:57:49

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Mi pont ennyi idősek vagyunk Narddal, de azért megnézném a fejét, ha most bejelenteném neki a gyerekigényt. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 09:58:10

@Bundabandi: Áh! Nem is kell belegondolni! A természet tudta a dolgát! Sok mindent nem adott a férfinak, me' minek! :D

"Miután megalkotta Isten Ádámot és Évát, azt mondta nekik:
- Még két adományom maradt. Az egyik, az állva pisilés művészete és...
- Én!!! Én!!! Én!!!! Én akarom Istenem, kérlek, kérlek, kérlek!!!!! - szakította félbe
azonnal Ádám - ez annyira leegyszerűsítené az életemet....
Éva beleegyezett, neki nem volt fontos ez. Isten Ádámnak adta az első ajándékot. Ádám kiáltozott örömében, szaladgált az édenkertben, minden fa mellett megállt pisilni,
kiszalad a tengerpartra, pisilve rajzolt a homokba... Isten és Éva nézték egy darabig a
boldog férfit, aztán Éva a Teremtő felé fordult és megkérdezte :
- Melyik a másik ajándék?
- Az agy, Éva, az agy..."

TBal 2011.10.28. 09:58:19

@Bundabandi: Azt, hogy "Ahhh", nem elérzékenyüléskor szoktátok mondani :)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 09:58:43

@cyd: öööö izé a nőnek egy év leforgása alatt sok minden lejátszódhatott a fejében.az is lehet,hogy csak sok negatív példát látott ezalatt az idő alatt és beijedt.pl volt egy két hónap amikor mindenhol down kóros gyerket láttam,de tényleg a villamoson a lépcsőházban,ismerős is ilyen helyen kezdett el dolgozni és akkor belegondoltam és ha azt mondja a párom legyen gyerekünk tuti jegeltem volna a témát...
Na meg itt a világválság második hulláma,svájci frank hitel stb és ilyenkor elgondolkodik az ember,hogy okés merjek gyereket szülni?lesz rá keret? lesz munkám?lesz gyed/gyes?
de az is lehet már van szeretője és nem akarja még jobban elkötelezni magát a posztolóval.
@Picicsibe: :-D
@Bundabandi: a hűtőben? :-D

Sesquatch 2011.10.28. 09:59:49

Gondoltam, hogy megírom, hogy jól elb..tad, de ezt már te is tudod. Talán azt is, hogy önző voltál, csak magadra gondoltál amikor először és másodszorra is nemet mondtál, gondoltad, hogy a feleséged, mint egy robot, majd bármikor kipponttyant egy gyereket neked, ha egyszer neked is megjön a kedved.
De ezt Bundabandi is megírta. Szerintem kövesd a tanácsát. Nem lesz könnyű menet, de ne add fel.

Plussz fogadd el, hogy itt te vagy a hunyó, így szerintem felejtsd el gyorsan az ilyen mondatokat, hogy "Ha akkor kicsit erőszakosabb... ".

Fumerinnek meg gratulálok az utolsó javaslatáért (zárójelben): az a legnagyobb taplóság lenne. Ha jól értem azt javasolja, hogy hagyd el a feleséged egy fiatalabbért, csak azért, mert annak ellenére, hogy gyereket akart, ottmaradt melletted, elfogadta, hogy ne legyen gyereketek és mindenki előtt kiállt a döntésed mellett, mert szeretett.
Basszus komolyan, ennyit jelent neki egy házasság!? ez az önzőség önmaga, nem két ember kapcsolata.

Mondom mindezt férfiként.

Kytia 2011.10.28. 10:02:52

@Picicsibe: Én azt bírom, nagyon, hogy ha egy nő gyereket akar egy férfitól, akkor jönnek azok, hogy "lasszózni akar", "meghülyült, mert elmúlt 30", "parázik, hogy kifut az időből".
Nemtóm, ti hogy vagytok ezzel, de nekem ezek mind kicsit pejoratívnak hangzanak, meg kicsit lenézős.

Bezzeg ha fordítva van, akkor "mi üthetett abba kurvába, hogy nem akarja születésétől elrendeltetett szent küldetését betölteni, mint minden normális nő".

2011.10.28. 10:03:12

@Kytia:
Igen, ez a "csak 3 év telt el" dolog bennem is felmerült. :)

Чапаев 2011.10.28. 10:03:33

@Picicsibe: Ööö ... nos, az valóban nagy adomány lenne, ha nem arra használnátok a teljes számítókapacitását azóta is, hogy végre kifundáljátok, mi módon tudnátok ti is elegánsan állva pisilni! :D :D :D

Na de fel a fejjel, így legalább szellemiek tekintetében egyenlőek az esélyeink! ;)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 10:04:55

Csak így elsőre:
Vajh mi a túró különbség van, aközött, hogy a 15 éves kamasz 55 vagy akár 45 évesen borít ki? (Nálatok ez három éve téma, ami három éve nem volt borzastó akadály az most se lehetne.)

Egy teljes hónapja győzködöd? Döbbenet! Micsoda energiákat pazarolhattál eddig egy egész hónap alatt! Nem is értem hogy bírod még?

Peeeersze! Verd még rá a balhét hogy miért nem volt anno erőszakosabb! Zseniális.

Ja! És: "vállvonogatás".

Marhája...

cyd 2011.10.28. 10:05:19

@Kytia: Ja hogy igazából megbízhatatlan és általad nem tolerható jelleme van a párodnak? Sok boldogságot! :)

@( o_o ): "...nőnek...sok minden lejátszódhatott a fejében..."
Végezetes hiba történt a rendszerben, értelmezhetetlen folyamat. Sürgősen kérjen újraindítást.

Чапаев 2011.10.28. 10:05:21

@( o_o ): "de az is lehet már van szeretője és nem akarja még jobban elkötelezni magát a posztolóval."

Aljas egy feltételezés, de tetszik! :D

Kytia 2011.10.28. 10:06:07

@Sesquatch: Plusz tegyük hozzá, hogy a posztoló elvileg még szereti is a nőt ("életem nője"). Nyilván mi sem egyszerűbb, mint lecserélni egy másikra, hisz a nők köztudottan egyformák, ha ezt szereti, biztos amazt is szeretni fogja.:DD
Vagy a szeretet helyből mindegy, csak kölök legyen már végre.:DD

fumerin 2011.10.28. 10:06:28

@Sesquatch: Nem javasoltam, de ha gyereket szeretne a férfi, akkor a két javaslatomon túl, sajna ez is lehetőség.
Nem tartom karakán dolognak, ha a férfi elhagyja a nőt, mert nem akar, nem lehet gyereke.
Azt viszont megint csak nem tartom egyenes beszédnek, ha valaki arra hivatkozik, hogy öreg fejjel nem akar gyereket nevelni.
A gyerek, nem gyerek az elég nagy konfliktusforrása lehet a két embernek. És ha mindketten kifutnak a biológiai idejükből, akkor lehet, hogy újjal mutogatva fognak civakodni, egymást okolva az addigra már amúgy is kihűlt kapcsolatukért.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:06:48

Ez nököm fura. Eleve aki eddig halogatja a hazassagot, az sztem azer' hazasodik ossze, hogy akkartol most johet a gyerek. Nem biztos, hogy jo, de 30 felett akar erfi, akar no, kqalkulalja mar ki, hany eves lesz, amikor a gyerek erettsegizik satöbbi. tudom, mostansag mindenki marhara raer, de ez meglatasom szerint a felnottkor, erettseg kitolasat jelenti elsosorban. En meg 35 evesen is csak szorakozni akarok, mint egy huszeves.

Eleve nem kezdenek gyozkodni senkit, aztan persze, hogy belefaradnek. Te 1 honapja gyozkodod, o vszeg 3 evig. Most komolyan magyarazzam el?

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:07:49

Mijer nem tudok gepelni. Na mindegy, almos vagyok.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 10:08:49

@Picicsibe: Halkan jegyzem meg, hogy ha az Úr adott volna agyat Évának bónuszba (nem adott, mint tudjuk), sokra úgyse ment vele addig amíg be nem almázott. És hát ha hihetünk az Írásnak az agy használatának képessége miatt baszták ki őket a paradicsomból...

Arról nem is beszélve: Kedves hölgyeim, ha ti most választhatnátok, ti melyiket választanátok? :-)

Kham 2011.10.28. 10:09:17

@Picicsibe: Hol mesélik így ezt a remek viccet? Egy cisztercita hímzőkörben?
"Isten és Éva nézték egy darabig a
boldog férfit, aztán Éva a Teremtő felé fordult és megkérdezte :
- No és mi a másik tulajdonság, ami maradt?
- Hmm..érdekes...többszörös orgazmus":)

Büszke_troll 2011.10.28. 10:10:27

Nem kell mindenkinek gyerek. Fenének kellene minden genetikai hulladékot szaporítani.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 10:10:42

@( o_o ): neeem ott a KinderPinqui van!

@TBal: Én akkor pont hogy csendben vagyok! ;D

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:11:09

@cyd: cuki vagy :-) de azt hiszem tudom miért nincs nőd :-P

Büszke_troll 2011.10.28. 10:11:43

@Picicsibe: "- Az agy, Éva, az agy..."

Persze, persze, mint azt naponta tapasztaljuk.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:13:08

@fumerin: Azért ebben az esetben a pasi jócskán benne van abban, h a nő jelen pillanatban nem akar gyereket. Elég gusztustalan húzás volna, ha most ő ezért lépne le egy másik nővel. Akkor ezt a nő is megléphette volna már. Nem gondolod?
Ebben az esetben úgy hiszem, ők tényleg szeretik egymást. Nem biztos, h bárkitől szeretne gyereket. Mert azért az se mindegy, h kitől! Nem?

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:13:17

@Kytia: Na de ki akar 25 felett mar bohockodni egy pasival. Jo, en alapbol komoly kapcsolatot terveztem mindig, de most minek olyan, aki nem kell hosszutavra? Mikor mondom, hogy jo, oke most meguntam, ha eleve limitalt?

Az embereknek meg ugyse jo semmi se. Ha szeretsz egyedul lenni az kiraly, de miert nem akarsz vele lenni allandoan. :S

Чапаев 2011.10.28. 10:13:28

@Büszke_troll: ... pláne, amikor lassan olcsóbb klónozni ...

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:14:03

@Kham: ez így jobban hangzik :-D
szerintem mi jártunk jobban mindkét esetben :-).

Kytia 2011.10.28. 10:15:35

@cyd: Ó, nem dehogy. Eddigi legmegbízhatóbb és kedvesebb és szeretetreméltóbb emberem.:) Csakhát fogalma sincs arról, mit jelent egy gyerek. Ez jól látszik abból, hogy a saját helyzetét egy az egyben összehasonlította a családapa haver helyzetével és olyan versenyben büszkélkedett az előnyével, ahol egyértelműen igazságtalan fölényben volt.
Ha már nagyon apa akarna lenni, inkább mondta volna, hogy "hülye vagy, mennyé má haza a gyerekhez, itt baszod a rezet velünk, megőrültél, komolyan minek az ilyennek gyerek".:)))

Eltökölők Királya 2011.10.28. 10:16:06

Sziasztok! A nickből talán egyértelmű is, hogy enyém a poszt.

@Kytia: @Bundabandi: @gernika: Igaz, igaz, és igaz...

Gernika, ha a feleségem tényleg kiábrándult belőlem, akkor már nincs értelme ennek az egésznek. Tőle akarok gyermeket és vele. Ha nem tudom rávenni, akkor kettesben éljük le az életünket.

Több komoly beszélgetésünk volt ezzel kapcsolatban. Ő minimum két gyermeket szeretett volna, de szerinte az mostmár késő, így inkább egyet se. Ez kimaradt a posztból. Még egy érv. Azt hittem, két évbe belefér két gyermek, de kiderült, hogy az nem úgy van. Pasi vagyok, nem tudtam...

cyd 2011.10.28. 10:16:14

@( o_o ): Rosszult tudod, amit hiszel és rosszul hiszed, hogy tudod. A többi stimt :)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:16:37

@Nathan D'Xantine: állva mi is tudunk pisilni,szóval nekünk választani se kell :-P

Чапаев 2011.10.28. 10:16:51

@Чапаев: ... mondhatni, lecserélte a szovjet himnuszt ... :D

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:17:25

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Hehe, de mar csak hetek kerdese. Na, csajszi, ne borulj ki ennyire, hiusag meg minden, de ez is csak egy szam :)))

Чапаев 2011.10.28. 10:18:07

@Eltökölők Királya: "Azt hittem, két évbe belefér két gyermek, de kiderült, hogy az nem úgy van. Pasi vagyok, nem tudtam... "

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

(pedig "pasi" vagyok)

fumerin 2011.10.28. 10:18:08

@Picicsibe: Nem tudom. Én elég szarul választottam férjet, sajna ez kiderült. De egy biztos, mielőtt hozzámentem, azért megbeszéltük, hogy gyerek-nem gyerek, most-később, egy-tíz, meg hasonlóak.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:18:45

@( o_o ): En tudom miert. Nem akarja nekem adni a mesekonyvet. Pedig egy jocselekedettol rogton megjavulna a karmaja.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:18:55

@cyd: reggel van,zúg a fejem alig aludtam az éjjel és taknyom nyálam folyik plusz a torkom is fáj tehát az ilyen körmondatokat most nem tudom értelmezni.de majd egyszer felnövök hozzád :-)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:18:55

@( o_o ): Na igen, de mi közben nem hugyozzuk össze a gatyánkat (általában). :)))

jadu 2011.10.28. 10:19:58

@Picicsibe: mindig jó, amikor nagy igazságok még humoros stílusban vannak előadva XD

@gernika: sztem egyszer csináld meg, legyen nálad fényképező, és postold a képet a fejéről XD

@Kytia: ááá ez olyan idegesítő lehet... utálom ezt a fajta kettős mércét...

@Kham: lol.. és milyen igaz ez is... "halmozottan" ajándékozottak vagyunk XD

cyd 2011.10.28. 10:20:36

@Kytia: Némi éretleneséget és a szokásos női-férfi felfogásbeli különbséget vélek felfedezni a leírásban, de nagyon nem megyek neki, mert valahol van benne némi kis szikra, amivel egyet tudok érteni.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Tacskó :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:20:57

@Nathan D'Xantine: Megjegyzem, ateista vagyok! Ez egy vicc, ami természetesen valós tényeken is alapul: miszerint, khm nem sok ész jutott nektek, ill. nem használjátok. Pl ha csak arra gondolunk, h az oxigénnel dúsított vér egyszerre csak egy helyre mehet, és köztudott ált. hol tartjátok... :P

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:21:04

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Tudom, es ki is borulok tole. Jovore sirni fogok a szuletesnapomon, pedig mindig is imadtam unnepelni. neked meg 30 felett mar nem mindegy? ;)))

@Köldökszösz (csodalampa): Altalaban :)))

Büszke_troll 2011.10.28. 10:21:27

@Eltökölők Királya:
Két évbe belefér két gyerek. Sőt, az orvosok szerint az a legjobb, mert a nő szervezete már kiheverte az előző szülést, de még emlékszik rá.

Kytia 2011.10.28. 10:21:53

@Frigyesur: De mi számít bohóckodásnak? Vagy mire mondod, hogy 25 felett már...?
Szerintem se jó egy idő után, hogy csak bohóckodás. Meg olyan szerintem nincs, hogy limitálja, meddig akar az emberrel lenni, de olyan lehet, hogy tudja, hogy egyszer majd kéne szakítani, de halogatja, aztán a végén már nem is akar szakítani, majd otthagyják egy másikért.:DDD

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:23:15

@Frigyesur: nem is értem mire tartogatja azt a könyvet.ő már Cartoon networköt néz,neki nem kell. Gyereknemzéshez meg már öreg,szóval dja csak neked! :-D.
@Köldökszösz (csodalampa): mi se a szoknyánkat! Csak gyakorlás kérdése, de ez nálatok is ahogy a nyílvános wck állapotából fel tudom mérni :-P

TBal 2011.10.28. 10:23:31

@Bundabandi: Banyek, te fordítva vagy bekötve! :D
Vagy esetleg angol felmenőid vannak? :)

cyd 2011.10.28. 10:23:35

@Eltökölők Királya: "Azt hittem, két évbe belefér két gyermek..."
Jól hitted, szóval a hibát hibára halmozol esete forog fenn :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 10:24:19

@Picicsibe: Hm. Viccnek mondjuk elég gyenge... Dehát ez van. :)
A szőkenős viccek kétharmada is katasztrófálisan szar.

Én is tudom. Bennetek. :-)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:24:38

@Kham: Nos, lehet így volt! De akkor azt mondom! Hála Istennek! :DDD

Чапаев 2011.10.28. 10:27:46

@Picicsibe: Hagyd, őt is két éven belül gyártották le, és ő volt a másodpéldány! ;)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:28:04

@Kytia: 'bohockodasnak' azt veszem, ha valakivel alapvetoen nem egyeznek a jovorol alkotott elkepzeleseink. Pl. az eletben nem akarnek egy pasit meggyozni, hogy deigenis hazassag+gyerek. Akarja magatol.
Ha tudom, hogy szakitani akarok, akkor nekem az limitalt. Ha gozom sincs mi lesz belole, az mas.
25-ot ex has mondtam, mert akkortajt az ember mar elkezd egzisztenciat teremteni (egyetemet biztos elvegezte, azaz mindenkepp dolgozik), ideje befejezni a komolytalankodast, hanem a jovorol gondolkodni. Szvsz. Gazosnak tartom, ha egy 30 eves kb. mindig egy tizeneves erettsegi szintjen van (bulipianok/pasik).

michaela77 2011.10.28. 10:28:28

@Eltökölők Királya: te csak kérdezgeted, hogy miért nem akar, vagy esetleg elmeséled neki, te hogy képzeled? Hogy vennéd ki a részed a nevelésből, milyen boldogok lennétek együtt, hogyan élnétek meg a pénzetekből, hogyan oldanátok meg, hogy tudjatok kettesben is lenni, ilyesmi.
Ha mindent elmondasz, a nagy számok törvénye alapján ott lesz benne az is, amitől ő tart.
Szerintem.

Büszke_troll 2011.10.28. 10:28:40

@Eltökölők Királya:
Egyébként meg, pont jó helyen kérsz tanácsot gyermek kérdésben.

Tekintve, hogy a napi hozzászólók jelentős többsége csak annyit tud a gyerekről, hogy ő is volt az. Esetleg még mindig.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:28:53

@Eltökölők Királya: 2x9=18.belefér de általában az anyukák nem szeretnek ilyen hamar újra teherbeesni és átélni a várandósággal és szüléssel járó gyötrelmeket.
2 gyerek lehetséges ha ikreket szül. :-)
de 34 és 40 között simán összejöhet 2 gyerek,ikrezés nélkül is. Manapság már nem ciki ilyen későn szülni és 50 évesen se ciki tinit nevelni.Sőt talán jobb is mert akkor meg már tényleg nem idegbetegek a szülők és jobban tolerálják a gyerek hülyeségeit is.legalább is én ezt láttam ismerőseim életében.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:29:26

@( o_o ): Hat jah. Szerintem csak gonoszsagbol nem adja nyilvanvaloan.
Amugy is: hany no hajt a Vidam mesekre rajtam kivul, de most telleg?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:29:45

@Nathan D'Xantine: "Én is tudom. Bennetek. :-)"

A legjobb helyen! ;)

Büszke_troll 2011.10.28. 10:29:54

@Чапаев:
Egyke vagyok. Mint az látszik is.

Kytia 2011.10.28. 10:30:02

@Eltökölők Királya: Pedig de. Két évbe belefér két gyerek. Szűkösen, de menni szokott, ha nincs komolyabb biológiai akadály.
Amúgy jó a nicked.:DDD
Én továbbra is azt javaslom, biztosítsd arról, hogy nem egyedül kell majd megküzdenie ezzel az egésszel, és lehetőleg tartsd is be ezt az "ígéretet".
Pénzzel nem álltok szarul? Van annyi, hogy kijöjjön belőle egy szilikon mell, ha nagyon megviseli a szülés? (Nem viccből írom, én anno ilyen határidőket adtam magamnak: "Akkor lesz majd gyerekem, ha úgy állok anyagilag, hogy biztosan ki tudok mellette fizetni egy ráncfeltöltést".:D) Leharcolt családanyának lenni nem vonzó jövőkép.:)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:30:31

@Büszke_troll: baromság.rajtam kívűl nincs itt gyerek :-D. A legtöbb női kommentelő itt pont az ő korosztálya és gyerekesek.Pl Picicsibe

Büszke_troll 2011.10.28. 10:32:02

@( o_o ): "jobban tolerálják a gyerek hülyeségeit "
Öregek és már nincs energiájuk nevelni. Ezért hagyják inkább a fenébe.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:33:33

@Kytia: :-D.ráncfeltöltés? ilyenkor a gyerek szokott ráncos lenni nem az anya :-D,neki hasfelvarrás ha nem húzodik vissza a felesleges bőr/háj vagy mi a szösz.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:33:51

@( o_o ): A gyerekest úgy értette, nem túl felnőttes/érett a gondolkodása, nem úgy, hogy van gyereke. :DDD

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:34:34

@Büszke_troll: szerintem nem,hanem már nincs bennük bizonyítási vágy mint a 40esekbe akik második fiatalkorukat szeretnék élni.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:35:22

@Eltökölők Királya: "Azt hittem, két évbe belefér két gyermek, de kiderült, hogy az nem úgy van. Pasi vagyok, nem tudtam..."

Mik vagytok ti, nyulak? :DDD

fumerin 2011.10.28. 10:35:40

@( o_o ): Elárulok egy kulisszatitkot, mielőtt tévhitbe esnél.:)
Ami igaz a mondókádban, hogy a szülők 30-40 között, már nyugisabbak, DE!
Van viszonyítási alapom, és ki merem jelenteni a 20-as éveimben sokkal rugalmasabban ment az éjszakázás, mint pl. most.
Sokkal kevésbé keltem fel egy bicajtúra után nyomorékon, mint most.
Minden korban megvan az előny, hátrány, de semmi esetre sem az életkoron múlik, hogyan foglalkozik az ember a gyerekével.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:36:19

@Köldökszösz (csodalampa): értettem,hoyg mit ír csak nem tudok fogalmazni :-D én viszont úgy értem hogy van gyerekük,na!

Kytia 2011.10.28. 10:37:14

@cyd: Ezt tőled már nagyon komoly bóknak veszem.:)) Az éretlenséget bevállalom, de mi a szokásos felfogásbeli különbség?

@Büszke_troll: Azért nem úgy van az. A gyerekről pont annyit tudunk, mint a posztoló felesége. És ez így pont jó neki, hogy minket kérdezett. A saját félelmeink, ellenvetéseink között lehet, hogy lesz, amelyik egyezik az asszonyéval.:)

@Frigyesur: Szerintem legtöbben komolyan gondolkodnak, de mondjuk együtt vannak valakivel, akit nem akarnak lecserélni egy másikra, ugyanakkor a kapcsolat mégsem fenékig tejfel. Ilyenkor van az időhúzás szerintem, hátha kisül, mit lehet kihozni belőle. Csak sokan túl sokáig húzzák.
Nekem amúgy tetszik, ha az emberek még a gyerek után is vágynak társasági életre, ilyesmikre, csak az nem, amikor az egyik igazságtalanul elvárja a másiktól, hogy áldozza fel magát az ő aránytalanul több szabadságáért.

Büszke_troll 2011.10.28. 10:37:48

@( o_o ):
Hülyeség. Látom a szülői értekezleteken. A nagymamaanyukák akik nem tudják lazán venni a dolgokat, a gyerekeik pedig aki neveletlen.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 10:38:25

@TBal: Igen, mondták már, hogy másképpen vagyok bekötve! :D De nem visszafogottság tekintetében, mert eléggé fehérmájú vagyok.

TBal 2011.10.28. 10:39:43

@Eltökölők Királya: @Kytia: Nem csak, hogy belefér... van olyan ismerősöm, akinek az öccse egy naptári évben született vele - és nem ikrek! :)

Kytia 2011.10.28. 10:40:17

@( o_o ): Na ja, az is. Annyi olyan történet van, hogy a szülés után meggyűrődött asszonyt lecserélik egy fiatalabb szinglire, hogy nem csoda, ha a nők előre fel akarják vértezni magukat ez ellen.

Büszke_troll 2011.10.28. 10:40:36

@Kytia: "Nekem amúgy tetszik, ha az emberek még a gyerek után is vágynak társasági életre"

?!

Te mit képzelsz, akinek gyereke lett, az meghal? Vagy mi a fasz?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 10:42:47

@Kytia: Belefér, aham! Van gyereked?

Poszter, nem javasolnám! Ha csak nincs egész napos segítsége az asszonynak!

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:44:07

@Kytia: Eleve ott kezdodik, hogy nem kezdek el probalkozni olyannal, akivel nem egyezik az ertekrend. Legalabbis egy bizonyos kor utan. Csomo mindenben lehet engedni, de egy percet nem akarok olyan mellett tolteni, aki nem huseges. Mert szamomra fontos, mondhatni alapveto. Meg ilyesmik. Valamennyi tudatossag mindenkepp kell.
Ja, ezzel a bekezdessel abszolut egyetertek. Megorulnek, ha szules utan csak a gyerekrol szolna az eletem. Idegbajt is kapok az ilyen anyaktol. Es fejbe is vernem azt az apat, aki ebben az egeszben nem tamogat. (Telleg csunyan kivernem a balhet, es azt senki sem akarja :))

jadu 2011.10.28. 10:44:10

@TBal: lol... de mi ez az általános vélekedés a férfiak részéről, hogy sikítanunk kell akkor? Ti sem mentek el mindig hangosan... :P

@Frigyesur: azért vannak kapcsolatok, amikről tudja az ember, h nagy vszínűséggel nem lesz belőle házzasság stb, de mégis belemegy, mert egy, esély és lehetőség minidg ott van, kettő, tapasztalatszerzésnek semmiképp sem utolsó, és ebben is van szépség... sőt :)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:44:25

@Büszke_troll: 50 szerintem még nem nagymama,de hajrá beszéljük le a társadalmat,hogy 34 évesen merjenek gyermeket vállalni és akkor marad minden ahogy most is:átlag magyar inkább nem szül és akkor csinálhatjuk azt mint a svédek. importáljuk a munkaerőt meg a friss vért,ja de nem is kell importálni mert van már az országban olyan nemzet aki 13 évesen kezdi a gyermeknemzést és nem csak kettőt hanem sokat és ők biztosan jobban kezelik a tiniket mint az 50 évesek. :-)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:45:03

@Büszke_troll: Úgy értette, hogy közösen kimozdulni, eljárni szórakozni néha. Nem úgy, hogy anyu vakarja a szarból a kölköt, míg te dorbézolsz a cimborákkal.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:45:55

@TBal: csak épp más az anya :-) vagy van egy év különbség :-)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:47:54

@Köldökszösz (csodalampa): szerintem meg úgy értette,hogy a férj maradjon otthon a gyerekkel amíg ő a csajokkal kimozdul borozgatni :-P :-D

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 10:47:55

@Kytia: Sajnos ha ez a forgatókönyv előre le van zsírozva, rajta semmennyi ráncfelvarrás, botox és szilikon nem fog segíteni a teljesen természetes 10-15 évvel fiatalabb vetélytársával szemben. Ha Bak lennék, azt mondanám, én akkor inkább egy furfangos válóperes ügyvédre tennék félre.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:48:22

@jadu: felnott embert nem en mar nem akarok gyozkodni bizonyos alapveto ertekrendrol. Ertelme sincs sok.
25 alatt meg ha akar az ember kiserletezni, megeszi. 30 felett mar utolagos panik, hogy luzer voltam fiatalon. (T'om, genya vagyok, de lattam jopar peldat, es ismertem az eloeletet.)

Eltökölők Királya 2011.10.28. 10:50:20

@michaela77:
Megpróbálom. Ilyen szempontból még nem közelítettem meg a dolgot. Köszönöm! :)

@Kytia:
Hááát... erről nem sokat beszéltünk. Habár azt említette egyszer, hogy megváltozik utána a teste, és hogy nekem el kell tudni fogadni ezt, de nem hiszem, hogy annyira aggasztaná. Valószínűleg a sok kicsi sokra megy mintájára: sok kicsi érv ellene sokra megy. Ez is csak egy a kor meg sok egyéb mellett.

@Picicsibe:
Mindenki mást mond. Mi van? 1-2 hónap: megfogan. 9 hónap: megvan. 1-1,5 év szünet, utána megfogan. ) hónap: megvan. Ez a legjobb esetben 2,5 év, de inkább három. Stimm?

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:50:29

@Frigyesur: Oke, feladom a gepelest. Nem megy.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 10:51:07

@michaela77: "Ha mindent elmondasz, a nagy számok törvénye alapján ott lesz benne az is, amitől ő tart."

Aha. De ha csak annyit mond, hogy: "És arra gondoltam Édesem, hogy a fizetésünkből mindig félreteszünk egy részt a varázslónak és amikor a gyerek 14 éves lesz.... Jajjj dehogy szívem! Dehogy szúrja meg magát orsóval! Nem. Nem megy világgá... Hadd mondjam már! Szóval amikor a gyerek 14 éves lesz a varázsló csinál nekünk egy elixírt! És akkor megfiatalodunk! Érted? Hát nem buli? 25 évesek leszünk mindketten a gyerek meg 14! Na?"
Nos, ha csak ennnyit mond, akkor a többi süketelést meg is tarthatja, hisz megoldotta a problémát!

Van persze egy másik lehetőség. Esetleg nem úgy viselkedik mint egy idióta (mondom esetleg) és nem várja el azt a nőtől hogy egy hónap alatt megváltoztassa az elgondolását, és köré húzott ideológiát csak azért mert őkelmének megtetszett, hogy milyen édibédi a keresztlánya!
És mondjuk ad legalább feleannyi időt a nőnek, mint amennyit ő kapott. (Ez ugye másfél év.)

dr. gernika 2011.10.28. 10:52:11

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Boccccs, megelőlegeztem azt a másfél hónapot. :D
@Eltökölők Királya: Ez mind kifogás. Belefér a 2 évbe két gyerek, sőt ha ikrek lesznek, még egy napba is. :D És gyanítom, hogy ha később megint rájön az inger, de már természetes úton nem akaródzik összejönni, akkor a lombikprogram ezt valószínűsíti is. :)
Figyelj, szinte látlak titeket magam előtt, meg értem az asszony érvelését is, ő most befeszült. Nekünk is volt egy tervünk Narddal, ami szerint már idén ősszel teherbe estem volna, ehhez én jó előre eldöntöttem hogy előtte egy évvel le kell szoknia a cigiről. Le is tette, de nem bírta. És mikor szólt, hogy megint cigizni fog, olyan volt nekem, mint az apokalipszis, mert eltolt mindent, borított minden tervet. Aztán jöttek még egyéb problémák, amik amúgy is stornózták ezt az egészet, és nem volt könnyű kigubancolni a lényeget a sok befeszült, csökönyös terv-maradékból. A lényeg tényleg az hogy szeressük egymást, és együtt legyünk, és ha majd a lehetőségek engedik, újratervezzük a gyereket.
Valami van még az asszonyban, amit nem mondott el, ami lehet, hogy csak akkor bukik ki belőle, ha megijed, hogy elveszít. Ne könyörögj neki, de éreztesd vele, hogy nem érzed majd teljesnek és boldognak az életedet, ha nem lesz gyereketek. Ha igazán szeret még, boldoggá akar tenni, és ha nem is varázsütésre, de talán beindul benne is az újratervezés.
Kytiának igaza van, lehet, hogy nem bízik benned eléggé, hogy kellő támaszt tudnál neki nyújtani a nevelésben. Gondold át ezt is, beszéljétek meg.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:53:48

@( o_o ): :D Na igen, keresni kell a potenciális utánpótlást. :DDD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 10:53:56

@gernika:

Akkor a dekák sem számítanak a mérlegen! :)

Eltökölők Királya 2011.10.28. 10:55:16

@gernika:
Remélem, nincs igazad! Anyagilag rendben vagyunk, és nem félek a szaros pelustól. Szerintem tudja, hogy számíthat rám, de a biztonság kedvéért el fogom mondani neki szóban is. Felírtam Michaela tanácsa mellé! ;) Kösz!

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:55:21

@Frigyesur: Nem te gépelsz rosszul, hanem ez a szar jeleníti meg össze-vissza. Te nem tudsz tévedni MESTER!!! :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 10:56:30

@( o_o ): akkó még nem is olvastam a tiédet, jóóóóó! :P :P

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:56:34

@Eltökölők Királya: És ne szarakodjál, mert most jön a hosszú hétvége, amit vétek lenne nem kihasználni!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 10:58:15

@Frigyesur: 25 alatt meg ha akar az ember kiserletezni, megeszi. :-D te a kanibalizmus mellett kampányolsz most? :-D

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:58:16

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Ajanlom a projekcio szo tanulmanyozasat. ;)

@Köldökszösz (csodalampa): :DDD Maximalisan igazad van. Villamgyorsan gepelek, aztan a szamitastechnika ordoge nem birja kovetni. Szornyu, amikor egy kiveteles tehetsegnek meg kell nyirbalnia a szarnyait :)))

Eltökölők Királya 2011.10.28. 10:58:42

@Nathan D'Xantine:
Nincs annyi időnk. :( És ha a keresztlányunk meg tudná győzni, már látszana. A legutóbbi látogatásnál: "Imádom, kis tündér, de jó, hogy Évi haza vitte, elég volt." A gyermek csak egy napot töltött velünk. Mind élveztük, de a feleségem azt mondta, elfáradt, nem tudja, hogy lehet ezt 24 órában bírni. Sajnos úgy tűnik, nem is kíváncsi rá. :(

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 10:59:01

@( o_o ): Na igen, ez volt az a hiba, aminel ereztem, hogy erosen gazos :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 10:59:59

@Frigyesur: Nekem ne mondd, tudom miről beszélsz! :D

Eltökölők Királya 2011.10.28. 11:00:14

@Köldökszösz (csodalampa): @Picicsibe:
:D Rohanok haza, kicserélem a tablettáit!! (nem emlékszem, ki írta...)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:00:21

@Eltökölők Királya: Mi az hogy nincs annyi időd?
Mitől nincs időtök?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:01:21

@Eltökölők Királya: Megjegyzem sehol nem mondtam, hogy a keresztlányodnak meggyőző ereje lenne...

michaela77 2011.10.28. 11:02:09

@Nathan D'Xantine: azt hiszem alapjaiban ott tér el a véleményünk, hogy szerintem ha a nőnek nem egész életében ez volt az álláspontja, hogy ő nem akar a gyereket, akkor valószínűleg valamitől tart, ami megbeszéléssel orvosolható, és nem is kell hozzá több hónap.

Kytia 2011.10.28. 11:03:40

@Büszke_troll: Kábé.:)

@Picicsibe: Én iker voltam, anyám tudna mesélni, mit jelent két egyidős gyerek.:) És nem volt egész napos segítsége.
De amúgy biológiailag értettem.

@Frigyesur: Persze, de ezek a komolyabb gondok, aki nem hűséges, azt könnyű lapátra tenni, az már extrém eset. De ha amúgy közös az értékrend, csak mondjuk sok a veszekedés? Vagy a párodnak van egy idegesítő hobbija, amire nagyon sok időt fordít és egy gyerekkel azt már nem tudod összeegyeztetni?

@Father Justice: Na ja, de az ügyvéd legfeljebb némi anyagi javat biztosít, azt nem hogy utána újra találjak pasit, márpedig az úgy nem élet.:)

@Eltökölők Királya: Áááááááá, nem tudom. Annyi érv van a gyerekszülés ellen manapság, ezzel az erővel senkinek sem lenne. Szerintem kell lennie egy főérvnek, vagy valamilyen negatív érzelemnek, ami mellé csak jól jön neki a többi kicsi érv emlegetése. Meg kéne tudni, mit vár az élettől és miért nem tudja összeegyeztetni a gyerektémával. Lehet, hogy jobb, ha úgy kezdesz neki, hogy nem a gyereket emlegeted. Mondjuk odaállsz elé és aszondod, "elfogadom, hogy nem akarsz gyerek után futni 50 évesen, de szeretném tudni, mit akarsz csinálni 50 évesen, hátha az olyan jó dolog, hogy kedvet kapok és én is inkább lemondok a gyerekről".:)Aztán lehet, hogy olyan jót beszélgettek a végére, hogy hirtelenjében már gyereket akar.:)
Szerintem a huzavona az, ami nem jó. Mint Csodálatos kutyadokiban, ha el akar rántani a pórázzal, ne ráncigáld visszafelé a pórázt, mert abból csak kötélhúzás lesz. Olyan irányból kell elterelni a figyelmét, amire nem számít.:)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:03:54

@Köldökszösz (csodalampa): Hat igen, nagy elmek, amikor talalkoznak, fel mondatokbol is megertik egymast, es csak sohajtoznak.

TBal 2011.10.28. 11:04:30

@( o_o ): Egyis sem. Rékérdeztem, azt mondta, apuka katona volt, akkor kapott kimenőt... :)

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 11:04:44

@Kytia: Meg kell lasszózni az ügyvédet, ezzel ez is megoldva. :)

TBal 2011.10.28. 11:05:14

@Eltökölők Királya: arra én sem, hogy ki írta, de Al Bundy csinálta :).

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:06:44

@Kytia: Ecceru vilagkepem van, mondhatnam idealizmusnak: ha ket ember meg akar oldani egy problemat, akkor megoldja. Ez egy emberre is igaz.
Megjegyzem szamomra a veszekedes nem istentol valo gonoszsagos dolog. Sot, annak teljes hianya aggaszto.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:07:05

@michaela77: A leíás szerint ő akart gyereket, korábban. Megmondta, hogy mi a problémája. Hogy a probléma önmagában milyen erős azt 1 hónap alatt nem lehet kideríteni.

Én pl. azt a nőt/pasit akire az hat gyerekvállásilag hogy milyen cuki a barát/rokon/stb kapásból eltiltanám a gyerekvállalástól.
Továbbá nyilván senki nem szeret segget csinálni a szájából, márpedig a kedves posztoló erre szeretné rávenni a feleségét.

TBal 2011.10.28. 11:07:41

@gernika: Most jól kiadtad a kedvenc trollom gyengéjét... :D

SciNu 2011.10.28. 11:09:13

@Picicsibe: A nőkben 2 féle hormon termelődik. Egy serkentő és egy gátló. A gátló gátolja az agyműködést, a serkentő pedig serkenti a gátlót. :D

Kytia 2011.10.28. 11:10:11

@gernika: "csak akkor bukik ki belőle, ha megijed, hogy elveszít. Ne könyörögj neki, de éreztesd vele, hogy nem érzed majd teljesnek és boldognak az életedet, ha nem lesz gyereketek."

Neneneneneeeeeee. Nem szabad érzelmileg zsarolniiii. Szerintem csak maximális bizalom mellett hajlandó szülni az ember 35 évesen már.
A korábban említett ismerősömnek is az az egyik érve, amiért nem akar szülni a pasijának, hogy a pasi néha erőszakos és érzelmileg zsarolja. ő meg fél ezektől a befenyített helyzetektől, ezért nyitva akarja tartani a kiskaput, amit a gyerek szerinte bezárna. Inkább azt kéne bizonyítani a nőnek, hogy akkor is mellette áll, ha épp nem minden rózsás.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:10:28

@Frigyesur: Nini! Tökéletesen igazad van Nagyúr!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 11:15:06

@Kytia: Minden tiszteletem anyukádé! :)
De szerintem akinek nem kötelező, az hagyjon nagyobb szünetet. Az anyának és a már meglévő gyereknek is jobb.
Én is úgy terveztem, h egymás után a két gyerek... De nem úgy alakult, van köztük 2 év és 4 hónap. Már örülök, h így lett. Pedig így se könnyű! :)
Am a bátyám és köztem is csak 14 hónap van! Tényleg nem lehetetlen. De nem biztos, h a legszerencsésebb.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:15:23

@SciNuBob -I hear you, mon!-: A fura, hogy valójában mindkét hormon céltalanul termelődik... Bámulatos a Természet!

Kytia 2011.10.28. 11:16:16

@Father Justice: Hogy hinne a lasszózásban valaki, akinek pont most fulladt kudarcba a korábbi lasszózási kísérlete (válás)?:DDD

@Frigyesur: Na jó, de ha a másik szerint a kiömlött leves problémájának a megoldása az, hogy én takarítsam fel, akkor az azért mégse stimmel.:) És hány ilyen helyzet van!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:18:56

@TBal: ezt biológiailag magyarázd el nekem légyszí!Ha nem ikrek de csak pár nap különbség van közöttük,egy anyától akkor az hogy is?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 11:19:29

@SciNuBob -I hear you, mon!-:

:D lol!

Az olyan mint az egyetlen női agysejt 3 részre van osztva, az egyik kontrollálja a mensest, a másik a hisztit, a harmadik meg ezt a kettőt kombinálja! :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:19:42

@Picicsibe: Két gyerek nem tud egymás után születni, csak egyik a másik után. Ez viszont mindenképp így történik egy anya esetében.

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 11:22:29

@Kytia: Az ilyenek (akiket megviselt a válás) első körben többnyire nem lasszózni akartak, hanem szilárdan hittek abban, hogy a másik fél is szilárdan hisz abban, amiben ők: szép család, sok gyerek, sok unoka, közös célok, tartós öömbódottá. A lasszózás pont akkor jön, mikor minden kétséget kizáróan kiderült, hogy ez nem lehetséges.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 11:23:09

@Nathan D'Xantine: Te most kötekedel velem? Nem ajánlanám!

(jobb lábát előre teszi, kezeit ökölbe szorítja, arcához emeli, száját összeszorítja: "gyere bazdmeg" sziszegi a fogai között)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 11:26:55

@Eltökölők Királya: A keresztlánya nem a saját gyereke. Bár nekem még nincs, de más gyereke engem is idegesít egy idő után, mert mondjuk nem azok szerint az elvek szerint van nevelve, ahogy én tenném (és ki vagyok én, hogy beleszóljak). Ettől még nem ment el a kedvem egy sajáttól.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:27:48

@Picicsibe: Izgi...

(Lenyom hetven fekvőt, majd egyenként tökönrúgdossa őket. Ezután pusztakézzel befékezi a szegedi IC-t Szolnoknál. A felkészülés után pedig odamegy és megbassza. Nem... nem a fogai között...)
:-D

michaela77 2011.10.28. 11:27:55

Valamelyik reggel a rádióban volt szó arról, hogy ki mit csinálna, ha pénzt találna. És én úgy voltam vele, hogy tutira eltenném, nem lenne lelkiismeret furdalásom.

Erre ma reggel az auchanben találtam a sarkon elszórva vagy ötezer forintot. Szétnéztem, senki arra sem nézett, felkaptam, elcipeltem a cuccaimmal együtt a biztonsági őrhöz, mondtam, hogy a sarkon találtam biztosan keresi majd valaki és eljöttem.

Már a kocsiban ülve gondolkodtam, hogy:
1. de hülye vagyok, mér nem raktam el.
2. a biztonsági őr rohadtul nem kérdezte meg, hogy de mégis hol vagy hogy találtam, úgyhogy szerintem az az ő zsebében landolt.

Összefoglalás: hülye vagyok én.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:28:12

@Picicsibe: ha mindkét kezed az arcodnál akkor mivel véded a gyomrod? :-P
száját összeszorítja,kezeit ökölbe szorítja, arcához emeli.Ha ezek után még meg is hallja,hogy azt sziszeged "gyere bazdmeg" akkor nagyon jó hallása lehet :-D

dr. gernika 2011.10.28. 11:28:14

@Kytia: Egyik sztori borzasztóbb, mint a másik, de azt hozzátenném, hogy a sörözősben én anyut és nagymamit is hibáztatom. Szerintem is tökjó, ha apu ott van a fürdetésnél, sőt, csináljon minél több mindent, ne úgy viselkedjen már vele, mint a kandúrok a macskakölykökkel, hogy hónapokig fúj, mikor meglátja és elszalad... DE ha már kiszakad kicsit a babaszagból és elmegy a haverokkal sörözni-feltöltődni, akkor ne basztassuk már ezzel, hát milyen hangulatban fog ő hazamenni, ha egyáltalán? Meg jó az a gyereknek, ha egy sör-és cigiszagú, félrészeg apuka bénázik mellette? Majd fürdeti másnap.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:29:02

@Bundabandi: Nyugodj meg, egy idő után a saját gyered is elég idegesítő tud lenni. (További megnyugvásra ad okot, hogy ez az idő múlásával kölcsönössé válik...)

cyd 2011.10.28. 11:29:23

@( o_o ): @Frigyesur: Nem ám szervezkedni itt a hátam mögött.
Egyébként is Frici, ha gonoszságról van szó, akkor igazán lehetnél megértő :)

Eltökölők Királya 2011.10.28. 11:29:25

@Nathan D'Xantine:
Kiszámoltad, hány éves vagyok?

@Kytia:
Érzelmi zsarolás kizárva. Ha ő akkor elfogadta az én hülyeségemet, most nekem is tiszteletben kell tartanom a véleményét. Megpróbálom meggyőzni, ha sikerül, lesz gyermek. Ha nem, akkor valószínűleg mindketten megbánjuk.

@Picicsibe:
Ez is új szempont. Gyors egymásutánban érkező gyerekek jobban kikészítik az anyát. Kezdem felfogni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:31:08

@Eltökölők Királya: Ez amolyan válaszféle lenne? Tehát, miért nincs időd?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 11:31:34

@michaela77:

Én lelkifurdalás nélkül zsebreteszem. A világ már csak ilyen kegyetlen.

SciNu 2011.10.28. 11:32:01

@( o_o ): És még nem is ismersz igazán :D

@Picicsibe: Ezt kérem a brit tudósok is alátámasztanák :D

jadu 2011.10.28. 11:32:13

@Eltökölők Királya: ez egy jó érv... meg fogjátok bánni. De most tényleg, hisz szereti a gyerekeket, ezt írtad is. Nagyon nem késő még szülni. Időben vagytok :) van egy ismerősöm, már 50+ a pasi és 4 éves a kisfia :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:33:06

@Eltökölők Királya: Előre szólok, hogy ha valami kapitális baromságot találsz válaszolni a fenti kérdésre, akkor némileg goromba leszek!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:34:39

@michaela77: lehet ma kötekedő vagyok? DE:"elszórva vagy ötezer forintot" tehát akkor minimum 200asok lehettek?
"elcipeltem a cuccaimmal együtt a biztonsági őrhöz " azt is odaadtad a biztiőrnek?
"Szétnéztem, senki arra sem nézett, felkaptam" minek ez a nagy körültekintés,ha utána mégsem nyúlod le?
"sarkon találtam biztosan keresi majd valaki" "a biztonsági őr rohadtul nem kérdezte meg, hogy de mégis hol..." hát ha megkérdezi ezek után akkor tuti szellemi fogyatékos
:-)

jadu 2011.10.28. 11:34:41

@gernika: én meg olyan példákat is ismerek, hogy a gyerek változtatott meg pasikat.. addig nagy csődörök voltak, aki semmi felelősséget nem akartak semmiért se vállalni, aztán amikor megszületett a gyerek, ki sem lehetett őket robbantani otthonról... XD tisztára beleszerelmesedtek a gyerekeikbe :)

michaela77 2011.10.28. 11:34:56

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: én is haragudtam magamra, hogy miért nem. Valahogy erre rá kellene gyúrni:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 11:35:36

@Nathan D'Xantine: azt nem mondtam, hogy nem fog idegesíteni. :D Arra értettem, hogy ez nem veszi el a kedvemet egy sajáttól, szerintem az ő feleségéét sem.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 11:35:52

@michaela77: Egyelek meg, de drága vagy! És még a biztonsági őrnek adod, aki tudván az egyik leglelkiismeretesebb lélek a környéken.
Lágy puszit dobok a homlokodra! Azt hittem már kihaltak az ilyen emberek. :*

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 11:37:28

@jadu: Várjál-várjál-várjál! Azt ugye tudod, hogy nem az 50+os pasi szülte a gyereket! :DDD

michaela77 2011.10.28. 11:37:31

@( o_o ): nem, ezresek meg ötszázasok voltak, de csak felmarkoltam és nem számoltam meg, nehogy azt higgyék el akarom tenni.
A cuccaimat nem adtam oda, de gondoltam nem kéne a folyosó végén hagyni, nehogy valaki magáének érezze, amíg én becsületes megtalálót játszom, így cipeltem magammal.
A nagy körültekintés azért, hátha valaki éppen keresi, vagy éppen a pénztárcájában turkál és akkor tudom, kinek kell visszaadni.
Remélem kielégítettelek:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:37:39

@( o_o ): Biztos, hogy kötekedő vagy! Isten hozott!

Eltökölők Királya 2011.10.28. 11:39:01

@jadu: @Nathan D'Xantine:
A családom férfi tagjai közül egy, azaz egyetlen ember érte meg a 60. születésnapját, az anyai ükapám. Mindenki más nem sokkal 60 alatt halt meg, mindkét ágon. És nem busz csapta el őket, ha értitek. Szeretnék gyereket, és szeretném felnevelni is. Ez az érv is a feleségem "listáján" szerepel. Nem tudhatjuk, nekem még semmi bajom, de közel vagyok a negyvenhez. Kapitális baromság?

dr. gernika 2011.10.28. 11:39:25

@Nathan D'Xantine: "Egy teljes hónapja győzködöd? Döbbenet! Micsoda energiákat pazarolhattál eddig egy egész hónap alatt! Nem is értem hogy bírod még?"
:DDDD

jadu 2011.10.28. 11:39:31

@Kytia: ez így van... az érzelmi zsarolás olyan egy undorító dolog... aki ilyen, annak én sem nagyon szülnék gyereket, még akkor se ha már 35 lennék...

michaela77 2011.10.28. 11:41:16

@Köldökszösz (csodalampa): jóvanmá na, nem ér gúnyolni:)
Mivel az meg sem fordult a fejemben, hogy elteszem, azt néztem kétségbeesetten kinek adjam oda, de a pénztárosok rám sem bagóztak, elég hosszú sorok voltak, így kizárásos alapon maradt a biztonsági őr, de az után is rohanni kellett, mert pont ellenkező irányba sétált. Utólag belátom, hiba volt:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 11:41:32

@( o_o ): Hát, elhullajtok néhány "könnycseppet"! :DDD

Viccet félretéve, a nők miatt kell, zokognak a hihetetlen megtiszteltetéstől, hogy részük volt ebben a mennyei utazásban.

jadu 2011.10.28. 11:42:15

@Eltökölők Királya: őszintén? Nekem az...de ha te nem érzed annak... Persze, törvényszerű, h 59 évesen feldobod a talpad, mert már itt az ideje, mert nem élheted meg a 60-at, mert eddig senki se a családodból... jaj. A gyerek felelősség, örülök, h ti is így gondoljátok, de TÚLkonspiráljátok az egészet... annyit aggodalmaskodtok, h csak nektek lesz rosszabb...

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:42:22

@michaela77: Tekintve, hogy friss a seb, 1 hete hagytam el valamit: a legjobb dolog amit az ember ilyenkor tehet, az az, hogy otthagyja. Ha az ember rajon, hogy elveszitette, akkor visszamegy korbenezni oda, ahol jart.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 11:42:42

@( o_o ): Na figyelj te kis zárójel, ó betű, vonal, ó betű, zárójel! Te is kaphatsz egyet! Te a héten má' nem először szólsz be nekem!

1. Akkor nem tudod, h a csípőmből is nőtt ki két kar...
2. És azt se tudod, h milyen erős hangom van...
3. Előítéletek! Biztos a nevemből indulsz ki! Ehh!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 11:42:44

@michaela77:

Nekem sosem voltak ezzel kapcsolatban belső tépelődéseim. :) Bár mint kiderült, én vagyok az erkölcs szobra a melóhelyemen :)

@Eltökölők Királya:

Lelőtték őket?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 11:42:52

@michaela77: Nem gúnyolódom egyáltalán, örülök, hogy van még ilyen ember.
Pedig milyen kafa szolibérlet lett volna belőle! :DDD

jadu 2011.10.28. 11:43:24

@Köldökszösz (csodalampa): igen, de ő is neveli meg a felesége, aki meg már a 40-hez van közel (ja van egy kis korkülömbség köztük) XD

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:44:57

@Nathan D'Xantine: Mint mindig :)

@Köldökszösz (csodalampa): :D

@Kytia: Ezt nevezem megoldhatonak :)

@cyd: Nem a hatad mogott, teljesen az orrod elott.
En biztos oadaadnam magamnak :)))

jadu 2011.10.28. 11:45:45

@Frigyesur: én is így jártam, én 7000 ft-ot hagytam el, mire visszamentem, már sehol nam volt... vki lucky lenyúlta... egészségére, de ha lenne rá esély, h megtudjam ki volt az... nem egy sörre hívnám meg XD qrva szar érzés volt... aztán japánban meg 53e forintnak megfelelő összeget hagytam a vonaton XD na akkor sírtam is rendesen, mert az volt az összes pénzem a maradék két napra...

michaela77 2011.10.28. 11:45:49

@Frigyesur: figyelj, ez a folyosó végén, középen hevert, pont az útban, nagyon szembetűnő volt, aki utánam jött volna tutira felveszi és nem biztos, hogy a biztonsági őrnek adja. Szóval az otthagyás fel sem merült.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: ez mikor derült ki és ki hazudta?:)

@Köldökszösz (csodalampa): vagy inkább egy szolikrém!:) Most hogy mondod, szerintem pont 4500 volt, annyi a krém, ez igazából jel volt, amit nem vettem észre:)
Nem tom, nekem égette a kezem, merhogy nem az enyém.. Alig vártam, hogy valakinek odaadjam. Hülye vagyok, nagyon. Közben meg azt gondoltam magamról, hogy gondolkodás nélkül zsebrevágnám. Önismeret nulla:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 11:45:57

@Eltökölők Királya: Olyasmi! :))
Persze ez se mindig van így, de azé' nem 1xű!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:46:35

@Nathan D'Xantine: á ez nálam szerintem csak átmeneti,tuti a nátha a hibás :-D
@michaela77: te nem,de a válaszaid igen :-)
@cyd: hátadmögött?nem vagyunk mi olyan alamuszik :-P

jadu 2011.10.28. 11:49:18

@michaela77: ha csak 500-2000 ft lett volna, simán megtartottad volna... én egyszer találtam egy ezres a sárban (sárban!!!) a buszmegállóban és elraktam, mert a kutya se volt már ott szóval nem láttam, ki vesztette el... de ha látom, h vki elejti..tuti szóltam volna neki...

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:49:19

@Picicsibe: "kis zárójel, ó betű, vonal, ó betű, zárójel!" ez tetszik :-DDD.
szerintem ez a hetem ilyen beszologatós,de te meg nagyon magasra dobod fel a labdákat :-) Te SÍVA istennő! :-D

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:50:02

@jadu: Naugye. Pont ezert.

@michaela77: Mivel mindenki igy gondolkodik, ezert nincs esely ra, hogy megtalalja az, aki elvesztette. Kinek jutna eszebe odamenni mondjuk a biztonsagi orhoz? Es melyikhez? Vagy odamesz az ugyfelszolgalatra. Igazabol az lenne a korrekt, hogy az ember elhagy valamit, akkor otthagyjak, kivetel jarmuvek. Jo esellyel az ember 1-2 oran belul eszreveszi.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 11:51:45

@michaela77:

Ömm asszem kedden. De komolyan engem is sokkolt.

michaela77 2011.10.28. 11:52:22

@jadu: de jó, hogy jobban ismersz, mint én magamat:)

@Frigyesur: magácska melyik bolygóról netezik, Utópiáról?:D

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:52:27

@michaela77: Amugy en is tettem zsebre 10e-t sok eve. Orultem, hogy talalt penz. Aztan kis ido mulva ereztem, hogy a karmamon javitani kene, meg is szabadultam tole (hallod cyd? :))). Ma mar nem tennem. Belegondoltam.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 11:53:41

@( o_o ): Akkor csak csapkodjad! ;)

"SÍVA istennő!"
(nagyon röhög)

jadu 2011.10.28. 11:54:38

@michaela77: nem, az ember így működik, ha kisösszeg, akkor jaj, biztos nem fog fájni az elvesztőnek... s te felveszed... kivéve ha előtted történik az egész... akkor az emberek szólnak egymásnak, és jaj de jó fej mindenki :)

michaela77 2011.10.28. 11:54:46

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: ezek szerint visszautasítod a rádmászó kolléganőket. Másképp nem terjed el az emberről pont ez a szó:) Akkor mondanák rád, hogy rendes vagy, meg következetes, meg megbízható. De hogy erkölcsös. Na mesélj kit dobtál le magadról:)

@Frigyesur: nemtom, én már attól pirultam, hogy nehogy valaki azt gondolja, aki látta, hogy felveszem, hogy én azt most szépen elteszem.

Kytia 2011.10.28. 11:56:21

@Father Justice: Áértem.:))

@gernika: Ezzel egyetértek, nekem is első körben az jutott eszembe, hogy meg lehetne ezt oldani máshogy is, de igazából nem tudom, mi a valós helyzet náluk. Lehet pl., hogy megegyeztek abban, hogy a fürdetés mindig közös és már huszonötödszörre próbálja a srác megúszni. Meg az is lehet, hogy kétnaponta jár sörözni, folyton cigi- és sörszagú és ez már kiverte a biztosítékot. Meg persze az is lehet, hogy az asszony követel többet, mint illene és egy házisárkány.:)

@Eltökölők Királya: Ez korrekt.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:56:28

@Köldökszösz (csodalampa): ohhh szóval ti elutaztok a hétvégére? mitől mennyei,olyan sokba kerül,hogy a csillagos eget is meghaladja az összeg? :-DD én csak Egyiptomba szeretnék elutazni.Fizeted? ha gondolod sírhatok is :-D

TBal 2011.10.28. 11:56:32

@( o_o ): Azt írtam, hogy egy naptári évben születtek. Egyik januárban, másik decemberben. No, megoldódott a nagy rejtély? :)

michaela77 2011.10.28. 11:57:28

@jadu: nemtom, én pl. a pénztárosnak is szólok, ha mondjuk 500 Ft-tal többet ad vissza, akkor is. Mert arra gondolok, hogy biztos minimálbérért robotol ott és nap végén neki be kell tenni azt a pénzt a kasszába. Szerintem ez nálam ilyen születési rendellenesség.
Meg amúgy sem illek erre a bolygóra, ezt már régen tudom:)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 11:57:45

@michaela77: Oke, en csak praktikusan valaszoltam a kerdesre. Moralis apektusa egyertelmu.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 11:57:46

@Eltökölők Királya: Ok. Tudom mit ígértem, de megpróbálok finom lenni.
Igen, baromság. Te meg fasz vagy!
Taknyos 37(?) éves vagy!
És itt vergődsz.
Elmondanám hogy van egy barátom, aki 50 felé battyog, és ha a barátnője nem lenne idősebb, hát akarna tőle gyereket. Annyira, hogy ott is hagyta a nőt, hátha mástól talán...
Hogy esetleg korán fogsz halni? B+ Jim Morrison 28 évesen már lelépett! Baráti körben egy 23 éves lány most halt meg rákban!
Te meg itt vacakolsz, hogy hátha genetikailag kódolva neked az 59? És ha igen? Akkor mi a fasz van? B+! Összehozod a gyereket. Két hétre rá elcsap a villamos! Ezen nem akarsz aggódni? (Van egy vérgyökér reklám egyébként az ilyen esetekre!)
Az én nagybátyám 30 körül volt, amikor meghalt. Én meg 30 voltam, amikor a kisebbik gyerekem született. Gondolod már késői volt bevállalni?

Fejezd be a vinnyogást!
A feleségedet három évig treníroztad a hülye kifogásaiddal. És a kifelé kommunikációt szép gerinvesen ráhagytad!
Nem szorít az idő! Adj hát neki időt, hogy átgondoja Ő mit akar VALÓJÁBAN, mert egyelőre főleg hozzád alaklmazkodott! Amíg ő tud szülni, addig nem lehet "késő". Ja, hogy a dédunokákról csúnyán lekéstél? Le. Ettől még gyereked lehet. Akár 10 év múlva is!

És ugyan súgj már meg nekem valamit!
Hogy a picsába kerülhetett a felség "listájára" egy érv amin te aggódsz? Voltál olyan marha, hogy megosztottad vele a parádat? És utána meg csodálkozol, hogy hat rá?

Kapd össze hát magad, és próbálj normálisan viszonyulni a témához! Ezzel hass a feleségedre, aztán majd lesz ami lesz.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 11:59:36

@Frigyesur: "Aztan kis ido mulva ereztem, hogy a karmamon javitani kene, meg is szabadultam tole (hallod cyd? :))).
"Ma mar nem tennem." Te magad alatt vágod a fát? :-D nem tudod,hogy felnéz rád és nem a hibáidat akarja megismételni hanem olyan akar lenni mint amilyen most vagy? :-D

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:02:07

@Nathan D'Xantine: uh de szépen összefoglaltad amit én gondoltam erről az esetről :-)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:03:16

@( o_o ): Ööö, ugy ertettem, hogy ma mar nem vennem fel. cydre lekepzeve: korabbi enem nem adta volna oda, majd ha ugy erezte volna, hogy itt bizony gondok vannak, megteszi. Mai enem: fel se veszi, alias cyd kapasbol odaadja nekem, mert olyan joszivu, aranyos es jofej ;))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 12:04:01

@Frigyesur:

Van egy Nevem: Earl című sorozat a comedy centralon. Van egy listája, amin az általa megbántott emberek vannak rajta, és őket akarja kárpótolni, nagyon állat :)

@michaela77:

Neem, nem mászott rám senki. :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 12:04:10

@( o_o ): Ha szerencsés vagy, egyszer neked is megmutatja valaki. :P

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:06:00

@Frigyesur: Ezért jó, ha az ember tudja, hogy az ő karmájának már lőttek. Akkor nyugodtan rongálhatja ilyesmikkel tovább...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 12:06:45

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Fricinek kötetsorozata van ilyen nevekkel. :DDD

De laszarja. :DDDDDDDD

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:08:02

@jadu: Na ja... Kár, hogy lófaszt nem ér...

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:08:38

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: @Nathan D'Xantine: Haaat, az en karmam elegge rendben van assszem. De tegyuk hozza: ennek egyetlen pozitivuma nagyjabol a nyugodt lelkiismeretben mutatkozik meg. :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 12:08:55

@Nathan D'Xantine:

" B+ Jim Morrison 28 évesen már lelépett"

27 volt. Mint Hendrix, Joplin...

cyd 2011.10.28. 12:10:14

@Frigyesur: Azt én nem találtam. Anutától kaptam, tehát az ENYÉM. Ha felé nyújtod randa mancsod lesz pofon ököllel.

Eltökölők Királya 2011.10.28. 12:10:45

@A Jó Meglepően Izmos Hercege:
Változatos mészárlás volt: rák, cukor, szív (sokszor).

@Nathan D'Xantine:
Aha. Biztos.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:11:10

@Köldökszösz (csodalampa): Höhö. Pont tegnap neztem az Agymenoket, ahol az illeto kiskora ota floppyn tarolta 61 halalos ellenseget :)) Egy polom is volt "Rajta vagy a listámon." :D

michaela77 2011.10.28. 12:11:58

@Frigyesur: szerintem a nyugodt lelkiismeret szinte minden másnál többet ér. Jó érzés, ha az ember simán bele tud nézni a tükörbe és nincs hányingere magától.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:12:06

@TBal: okés nekem a láz az agyamra ment.Én egy "hónapot" olvastam, az év az más.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:12:32

@cyd: Ejnye no, mit szolna Puszedli ilyen eroszakos megnyilvanulashoz?! A lenyeg a jocselekedet lett volna, nem a tulajdonjog, de nem csodalkozom, hogy nem ertetted meg :P

michaela77 2011.10.28. 12:13:00

@cyd: ott jártunk, hogy karamell, eper, a másik kettőt meg majd még kitalálom.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:14:06

@michaela77: Szuljel neki gyereket, kerd a konyvet, add nekem es mindenki joljar. No?

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:14:17

@Köldökszösz (csodalampa): ohohoho,én már többször is jártam a fellegekben,kedvenc nyaralóhelyem :-))))

michaela77 2011.10.28. 12:15:17

@Frigyesur: a mindenki jól jár-ból részleteznél egészen pontosan engem, hogy én miért?:)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:15:38

@Frigyesur: a gyerek hogy járna már jól ha ilyen apja lesz? :-DD

michaela77 2011.10.28. 12:16:53

Az vajon létezik, hogy az Inter-Juve meccset hétvégén egyik csatorna sem közvetíti?

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:17:41

@michaela77: a külföldiek biztos közvetítik :-)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:18:36

@michaela77: Megkapod cydet. :))

@( o_o ): :DDD Szep volt! :)

Ööö, muszaj levezetnem? Tudnek manipulativan kampanyolni, de egyelore nem tudom megeri-e.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:22:39

@michaela77: :D Nezd, joszive tagadhatatlan, hisz odaadja nekem gyerekkori konyvet, hogy oruljek. Macskaja van, neked is, kozos pont. Alapvetoen szerintem nem lehet egy rossz gyerek. Ha nevedben a 77-es szuletesi ev, ujabb kozos pont. Tovabba rendkivuli modon ad a kulsejere. Hirtelen ennyi, tobb informaciora van szuksegem a folytatashoz.

michaela77 2011.10.28. 12:24:19

@Frigyesur: na jó, akkor kipróbálom, de ő már tudja, hogy megkapom?:)

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:26:04

@michaela77: Ha tud olvasni, akkor ide. Bar roppant furfangosan es kormonfontan inteztem :))

Szoljon egy szep szerelmes dal nektek:
www.youtube.com/watch?v=OL2FazadHoQ&NR=1

:DD

michaela77 2011.10.28. 12:27:23

@Frigyesur: nagy kár, hogy munkahelyen nem tudom meghallgatni, pedig már készülten az elérzékenyülésre. Meg hogy benyújtod a közvetítésért a számlát:)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:27:53

@Frigyesur: "Ha tud olvasni, akkor ide"
Te ma tényleg nem tudsz írni :-DDDD mesélj csak mivel idnult a napod vagy ez még tegnap este történt? :-D

michaela77 2011.10.28. 12:29:07

Ezt szeretném én is csinálni:
http://www.hir24.hu/napi-cuki/2011/10/27/irany-az-agy!/

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:30:10

@Frigyesur: uhhhh errol a kozos dalrol az jutott az eszembe,hogy azt kellett volna belinkelned amikor Pákó énekli:add ide a dididet, csak remix változatban "Add ide a könyvet,a könyvet,én a könyvet nem adom" :-)))

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:31:08

@michaela77: :))) Azer' a talalekonysagert szvsz mindenkepp megerdemlek egy pontot.

@( o_o ): :DD Hat ööö, ize. :)))

Puch Cavette 2011.10.28. 12:31:55

Kedves posztíró!
Azt kéne kiderítened néhány komoly lelkizéssel, mik a félelmei a gyerekvállalás kapcsán. A munkahely elvesztése? A kapcsolatotok megváltozása? Félelem egy esetleges beteg gyerek születésétől (a down-kór esélyénél pl. vízválasztó a 35. év)? Bármi lehet. Egy biztos, ha nem áll mögötte valami para, nem ágál senki (főleg nő nem) a gyerek ellen.
Nem lesz egyszerű. Sok sikert!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:32:00

@Eltökölők Királya: Dehogy biztos. Csak valószínű.
De mint fentebb mondtam, lófaszt nem ér...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:33:36

@Puch Cavette: Te is bekajáltad? A posztírónak vannak félelmei. Csak mint mindent, ezt is szeretné a nőre tolni.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 12:44:43

@Nathan D'Xantine: Azért a nőnek is lehetnek félelmei. Te ezt innen most honnan tudod, h nincs? :)
Ha nem fél picit se a nő, akkor egyáltalán nem érzi nagy felelősségnek a gyermekvállalást! Pedig az. Visszacsinálni nem lehet...

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:47:59

@A Jó Meglepően Izmos Hercege:
1. :DDDD
2. Magasnal is magasabb labda.
3. Miert hallgattal bele? Sejthetted :D Oke, szoke vagy.
4. Es igen, a kerdesre adott valasz IGEN! :))) Emlekeztem meg, hogy a masik szam mennyire fajt, es ugyesen becsempesztem ezt is fondorlatos tervembe. Ordogi lamlenge vagyok, az mar biztos.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 12:50:11

@Frigyesur: "lamlenge "? Remélem ma valaki jegyzeteli a bakijaidat :-D.Karácsonyra kérek szépen ilyen szöveggyűjteményt :-D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:50:20

@Picicsibe: Persze, hogy lehetnek... Pókok, bogarak, sötétség, esetleg tériszony... Bármi. És persze nyilván három év alatt nem kevesett szívott be a pasi paráiból.

És most mi a tanács? Nézz magadba? Áááá dehogy! Lekizz a nővel!
Vizsgáld az ő félelmeit! ÓÓÓÓÓÓ B+!

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 12:51:38

@( o_o ): Ez direkt volt speciel. Nem tudom hol volt ez a szoveg, de nagyon megmaradt. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 12:53:45

@Nathan D'Xantine: Nem mondtam, h nincs igazad, csak azt, h nem tudhatod!
Nyugi má'!

Am tériszonyom nincs. A többi sajnos stimmel! :)

dr. gernika 2011.10.28. 12:54:34

@Frigyesur: Én se sírtam. Barátnőm később meg is dícsért, hogy milyen jól viseltem. :D Majd veszek neked 30-as lufit, amit a csuklódra kötök, és elviszlek bulizni valami jó forgalmas helyre (Dokk Beachen láttam ilyet). :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 12:58:51

@Picicsibe: Dehogynem tudhatom. Jelen információk alapján a pasinak kizárólag a saját félelmeivel van dolga.
(Ettől persze lehetnek a csajnak is, sőt nyilván van is, hiszen mindenkinek vannak.)

Egyébként meg nyugodt vagyok, de hatásosabbnak gondolom, ha nem nyugodtan írom meg neki. Aztán lehet hogy tévedek (és dödölögni kéne a pici lelkének).
De leszarom.

dr. gernika 2011.10.28. 12:59:41

@Kytia: "de olyan lehet, hogy tudja, hogy egyszer majd kéne szakítani, de halogatja, aztán a végén már nem is akar szakítani, majd otthagyják"
Egy időben ez sorozatosan megtörtént velem. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.28. 13:03:21

@gernika:

Tök őszinte öröm volt a csaj arcán! :) Höhö! Neked is ezt kellett volna!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 13:25:31

@Frigyesur: @Nathan D'Xantine: ja én kérek elnézést,hogy nem nézek holló-színházat :-)
Viszont Frigyesúr innentől kezdve ha félreírsz valamit csak mondd azt,hogy valahol hallottad és nagyon tetszett :-D

Kytia 2011.10.28. 13:27:05

@Nathan D'Xantine: Milyen rákban halt meg 23 évesen?:o

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 13:29:38

@Kytia: Ezt nem fogom tudni neked megválaszolni, mert az ilyen témákat hipochonder lévén ignorálom.

jadu 2011.10.28. 13:30:13

@Kytia: sajnos elég sok gyerek rákos (leukémia főleg)

dr. gernika 2011.10.28. 13:33:36

@( o_o ): Ja, csak ők nem a legtutibb munkaerő, mint a mellékelt ábra mutatja...

Kytia 2011.10.28. 13:35:33

@Nathan D'Xantine: Ó.:(

@jadu: De a 23 az már nem gyerekrák. Én úgy fosok a ráktól.:(

cyd 2011.10.28. 13:36:48

@Frigyesur: @( o_o ): @michaela77: A hosszú kommentemet lenyelte ez a szar úgyhogy most csak ennyi: Olllyan undik vagytok :(

@michaela77: Ha megvan a másik kettő szólj! Mondtam: nevezd meg az időt, a helyet és megkapod :)

dr. gernika 2011.10.28. 13:37:10

@Kytia: Hát nézőpont kérdése. Egyszer Nard panaszkodni próbált a legjobb haverjának az általam elszenvedett sérelmeiről és azt kapta válaszba, hogy ezzel jár egy párkapcsolat. :) Na most akkor kinek voltak túlzó elvárásai?
Frici nem válaszolhat!

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 13:38:07

A nyugdijasok miert BKV-zhatnak ingyen?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 13:38:53

@gernika: Öööö... Te szenveded el az ő sérelmeit?

jadu 2011.10.28. 13:40:28

@Kytia: ez így van.. de bármikor lehetsz leukémiás, azt hallottam már hogy huszonéves csajnál diagnosztizáltak mellrákot... ne is mondd, én is... tiszta gáz...

@Frigyesur: hogy egész nap könyökölhessenek a BKV... de komolyan... nincs jobb dolguk? Az oké, h el kell menni bevásárolni...de reggeltől estig a BKV-n lógnak >_<

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 13:44:43

@gernika: Ha beoltozol Isauranak, akkor lehet rola szo :D

@Nathan D'Xantine: Ah, koszi :)

@( o_o ): Mondanom se kell, egyertelmu. :))

@cyd: Pedig kivancsi lettem volna ra :D
Az a baj, hogy nagyon negativan allsz hozza, es nem vetted eszre a segitokeszseget amit iranyodban tanusitottam. Ez nagy baj.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 13:47:26

@gernika: Pedig tudna! :)

@Nathan D'Xantine: Mondjam vagy mutassam? Amugy telleg nem ertem. A kisgyerek egyertelmu.

@jadu: Biztos fura vagyok, de en kajat venni nem metroval megyek. Csucsidoben meg a bunkosag netovabbja meg a metro ujsagert is bemenni.
De most telleg maga az elv erdekelt. A szavazobazison tul.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 13:50:14

@Frigyesur: és a hajléktalanok? :-)
@cyd: Köszcsi :-D,amúgy meg mchaela nem is volt "undi" :-),de jó hogy általánosítasz :-D

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 13:51:44

@( o_o ): Erre annyifele gunyos valaszt tudnek adni, hogy bele se kezdek. :D

Kytia 2011.10.28. 13:53:38

@gernika: Hehe, a megértő haver letorkolta?:DD Nekem is volt olyan exem, hogy panaszkodott a haverjának, hogy nem érti, miért vannak gondjaink, ő úgy érzi, mindent megtesz. Erre haver közölte vele, hogy ne szórakozzon, ő csak egyszer látott minket együtt, de akkor úgy tűnt neki, hogy a srác eléggé erőszakos velem.
Ez mondjuk azért érdekes, mert 90%-ig én is úgy éreztem, hogy mindent megtett. De biztos a havernek is részben igaza volt. Szóval nehéz ügy, mert látsz egy adott pillanatot, de az semmit nem mond a valós egyensúlyi viszonyokról.

@jadu: Én hiszek abban, hogy a legtöbb rák vírustól van. Azt meg valóban bármikor megkaphatod. most volt osztálytalálkozónk és az egyik volt osztálytársam, aki onkológus felsorolt pár vírust, amiket már azonosítottak, mint rákkeltők: HPV, HIV, Herpesz, Helikovalami...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.28. 13:53:42

@Frigyesur: Ööö... Mutasd!

Szerintem tök jó ha a nyugisok ingyen mennek. Segíti a járatkihasználást. Meg különben is! Minnél többen mennek ingyen annál jobb...

Megjegyzem pár napja a Metrónál volt 30 körüli női utas, aki elegánsan, faarccal elhaladt az ellenőr mellett aki roppant erélyesen intézkedett: "Na héééé, már... Nem szégyellllli..."
Ezek után kedvem támadt odamenni és visszakérni tőle a bérletem árát, vagy legalábbis megkérdezni, hogy mi a faszért állja el az utat, ha csak azt képes ellenőrizni, aki amúgy is rendelkezik bérlettel...
Késő volt, fáradt voltam, nem tettem.

michaela77 2011.10.28. 13:54:31

@cyd: pedig kíváncsi lettem volna a hosszú verzióra:)
A hosszú hétvégén ráérek, csörgess meg ha sok a szabadidőd és a 2.-3. kerületben hajlandó vagyok elfogyasztani a megnyert fagyimat:)

indapass90210 2011.10.28. 14:00:18

Kiderült már, hogy ki vette a gumit?

Amúgy van egy ötletem a posztolónak. Ha ő veszi, lyukassza ki mind.

Ha a csaj tabit szed, akkor adja be neki, hogy nem kell tabit szednie, mert egy gyulladás miatt három hónapig csak gumival tudnak dugni. És egy hónap múlva kezdje kilyukasztani a gumit.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 14:03:48

@Nathan D'Xantine: Mutattam :D

Jah, segiti a jarvanyok terjedeset es az intim viszonyok kialakitasat a tomeg.

Mondjuk erdekes, mert en akarhanyszor lattam igen dekorativ csajt, tudtam, hogy mellette siman elhaladhatok, az osszes ork rarabol es 5 percig basztatja.
Hasonlo valaszt tudnek adni: hogy berukkel noveljek a kiadast, rontsak a komforterzetet.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:07:47

NA, most kérek őszínte véleményt,hogy én reagálom túl a dolgokat vagy nekem van igazam? :
Szóval egy pasi már 1 hónapja üldöz szerelmével,de közöltem vele én nem akarok semmit.Mondtam egy két okot de egyik se hatott.Aztán tegnap szerintem elgurult a gyógyszere mert vagy fél órán keresztül könyörgött,hogy járjak már vele meg ő mindent megtenne azért hogy elhiggyem neki milyen fasza gyerek és mégis mit akarok tőle hallani,mit mondjon akármit hajlandó mondani.Én meg kifakadtam,hogy ez a baj a pasikkal,hogy azért,hogy megszerezzenek egy nőt bármit képesek "mondani"/hazudni de ennyi. egy nagy lufi az egész és az így szeretlek meg úgy szeretlekből semmi nem igaz.Erre azt mondta,hogy nem érti mivel bántott meg meg most miért kaptam fel a vizet.Ma is jön a szöveg,hogy reméli nem utálom és mondjam,hogy nem utálom,mert ő nagyon kedvel sőt nem is kedvel hanem szeret...Ez hülye? Pedig előtte nagyon jó haverok voltunk :-(

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:10:25

@Dövan: ennél könnyebben is megoldhatja.ahzudja azt a hölgynek ,hogy elköttette magát mert ha a nő nem akarja többé a gyereket akkor ő senki mástól sem akar és így legalább életük végéig szeretkezhetnek gumi/tabi nélkül.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 14:11:02

@Kytia: Hm, erre most reagaljak, vagy ne reagaljak.

@( o_o ): Most mar nem vagytok. Szepen, gyorsan, tisztan le kell zarni, az, hogy a pasik kapcsan kifakadtal neki, nem volt okos dolog...

cyd 2011.10.28. 14:11:39

@( o_o ): Szólj neki, hogy elsőként vegyék fel valamelyik középiskolába, majd ha azt elvégezte és sikeresen leérettségizett, akkor visszatértek a témára, ha mégsem, lökd a busz alá.

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 14:13:25

@cyd: michaela, hat nem latod mily szep es egyutterzo lelke van ennek a cydnek??! :)))

jadu 2011.10.28. 14:15:21

@cyd: lol XD

@( o_o ): na ez a baj, nincs férfi nő barátság.. előbb utóbb az egyik, mindig többet fog akarni... persze ezt lehet kezelni s meg lehet őrizni a barátságot, de tuti lesz egy szakasz, amikor felborul ez az egyensúly :P koptesd le azzal, h ő neked olyan, mintha a testvéred lenne.. nekem sokszor bevált... eléggé lelombozó tud lenni egy pasinak, ha nem férfiként tekintenek rá...

indapass90210 2011.10.28. 14:15:37

@( o_o ): az azért veszélyes, mert a csaj hamar dobbanthat, ha esetleg meggondolja magát és addig nem jön össze a gyerek. Utána meg már lehet, hogy kár magyarázkodni.

Lyukasgumival meg csak teherbe esik, aztán kész.

cyd 2011.10.28. 14:15:54

@Frigyesur: Te pusztán nyereségvágyból teszel mindent jelen esetben. Előre megfontoltan. De jön még Fricire császári erősáram.

Hurri Kán 2011.10.28. 14:16:02

@( o_o ):
Egyértelmű, és határoztott nemet kell mondani, a mit megtettél, ennyi. Ha nem érti, majd megérti előbb-utóbb. Magyarázkodni meg indokolni végképp nem kell.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:21:47

@cyd: ok,köszi a jótanácsot, azt hiszem a busz elé nem lököm de megnyugtat,hogy nem én viselkedtem hülyén :-).
@Frigyesur: jó hát most egy ilyen benyögésen,hogy "mit akarsz hallani? mit mondjak?" az összes korábbi sérelem a fejembeszállt...

Frigyesur (törölt) 2011.10.28. 14:22:27

@cyd: Pusztan a cserekereskedelem reven elonyos helyzetet teremtek a felek szamara. Ha nem torodnek veled Kytiat vagy Kiszel Tuncit soznam rad. (Remelem az elobbi olvassa, mert csak ugy vicces :)) A Csaszsar puszipajtasom, sose bantana.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2011.10.28. 14:23:24

@( o_o ): miért reagálnád túl?

"mindent megtenne azért hogy elhiggyem neki milyen fasza gyerek"

jó, mond azt neki, hogy "haggyon békén". kb 10 percig békén is hagy amíg átgondolja ezt a paradoxont. feloldani meg úgy sem tudja :)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:27:48

@jadu: vagy kezdjem el szófia hercegnőzni :-D.A testvér szöveget már elsütöttem nála :-(

Off topic:
Találtam egy nagyon "cuki" kérdést a neten:
"Miért szédülök szex közben és miért érzem h fejembe száll a vér? :/
de nem minden pózban csak mikor a lábaim a párom nyakában vannak. a többinél nem érzem. nem értem..."
:-DD azt elfelejtette hozzátenni,hogy miközben a lába a párja nyakában, a párja körbe-körbe forgatja fejjel lefelé :-DD

Чапаев 2011.10.28. 14:30:42

@jadu: Ugyan már, miért lenne lelombozó? Például ha a hancúrozásra kiszemelt hölgyeményről kiderülne, hogy leszbikus, kimondottan előnyös lenne, ha egy kívánatos nőként tekintene rám! :D :D :D

Чапаев 2011.10.28. 14:33:42

@( o_o ): Szerintem várd meg, míg előveszi a farkát, majd törj ki pukkadozó, térdcsapkodós röhögésben! Ez tutihétszentség, hogy beválik! ;)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:36:37

@hasznavehetetlen régensherceg: @gyvy: köszi a választ,akkor most megnyugodtam,ezek szerint nem én vagyok a kattant. :-)

hany eves a kapitany 2011.10.28. 14:36:48

@michaela77: Ne érezd furán magad miatta, én is és körülöttem még néhányan ilyenek vagyunk:) szerintem ez nem balfékség, egyszerűen vannak emberek, akik rosszul érzik magukat, ha magukénak tekintenek olyasmit, ami nem az övék.

Hurri Kán 2011.10.28. 14:37:32

@( o_o ):
Nagyon szívesen. A válaszom ezt a lehetőséget természetesen nem zárja ki. :D

michaela77 2011.10.28. 14:40:15

@( o_o ): te most dicsekszel?:)

@hany eves a kapitany: hát, nem tudom, lehet... De hogy ez jó-e...

michaela77 2011.10.28. 14:41:04

@Frigyesur: látom, egyre kevésbé tudok ellenállni neki:)
(akkor lássak legközelebb férfit, ha piros hó esik, eheh)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:41:13

@Чапаев: :-DD
@gyvy: fúúú most olyat mondanék... :-D

Hurri Kán 2011.10.28. 14:42:20

@( o_o ):
Bátran. Nem szeretem a visszafogott nőket. :DDD

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:48:36

@michaela77: hát igen,azzal már csak dicsekedni lehet,ha egy idióta mindenfélét belehazudik szemrebbenés nélül az arcomba és még levakarni se lehet :-).Azért de szívesen dicsekednék most már azzal,ha végre egy éppkézláb pasi környékezne meg.Bár azt hiszem azokat meg elüldözném a negatív világnézetemmel :-D

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 14:49:37

@( o_o ): Na, majd én jól megkörnyékezlek akkor, kifejezetten épkézláb vagyok. A világnézetem meg annyira negatív, hogy a tiéd egyszerűen eltűnik benne.

Hurri Kán 2011.10.28. 14:51:20

@( o_o ):
Hozol egyet harmadiknak? :D

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:52:53

@Father Justice: na ez mondjuk igaz :-).De hejjespasee vagy-e és gazdag-e? Mert ha nem, akkor nem lehet szó felerezsiről :-D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 14:57:25

@michaela77: Úgyis jobb becsukott szemmel. Akkor azt képzelhetsz oda, akit akarsz! A búgó hang meg bejön, nemde?

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 14:58:50

@gyvy: ki mondta,hogy téged is beveszünk? :-P.

Father Justice (törölt) 2011.10.28. 14:59:27

@( o_o ): Éppen azért lehetne róla szó, mert egyik sem vagyok. Ha hejjespasee lennék, egy szorgalmas átlagnő nyakán is élősködhetnék, ha gazdag lennék, nem érdekelne a felerezsi. Nem igazán figyelsz a bölcsességeimre, látom. Csak kiragadsz bizonyos neked tetsző szavakat a mondandómból, aztán megsózod, megforgatod. :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:01:38

@( o_o ): A lehetetlenre vágysz. És bele fogsz öregedni. :DDD

"végre egy éppkézláb pasi környékezne meg"

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 15:02:23

@( o_o ): Szerelmes beléd. És azt hiszi ez elég, h ti ketten, együtt... Há' mit nem értesz ezen? :D

Gondolom, az önbizalmával sincs gond! Bruhahahaha! :))

Hurri Kán 2011.10.28. 15:03:07

@( o_o ):
Akkor további kitartást az idiótákkal való küzdelemhez. :P :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:03:18

@( o_o ): jaj hát engem is mindig a hülyék találnak meg. Hasonló sztorim is van, mint neked. A NEM az soha nem használt! Mintha nem is hozzá beszéltem volna... "de most miért nem????" Mert, csak! Idővel elfelejti, ha talál egy másik áldozatot.

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:04:28

@Father Justice: mert a mesterszakács sosem követi a receptet :-) Meg akkor most hol vagy te épkézláb?
Különben is te azt mondtad az apám vagy.Az meg picit beteges nem? Hát így maradnak a csonkabonkák :-(

Hurri Kán 2011.10.28. 15:04:56

@Picicsibe:
Valószínűleg CSAK azzal nincs gond. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:10:21

@Bundabandi: Szerintem rosszul adjátok a jeleket. Nem véletlen, hogy a potenciális áldozatok figyelmét bezzeg nem tudjátok felhívni! :P

Jut eszembe, te kimaradtál a múlt heti képküldős turnusból, úgyhogy máris írok neked egy üzit. :)

2011.10.28. 15:13:01

@Kytia: jó olvasni téged annyire finom és romlatlan vagy. Mintha a felhők szélén libegnél az angyalok körében. <nem ironizálok>

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:14:41

@gyvy: figyelj! már mondtam, most normális pasi kell,te nem vagy az.Mit nem értesz ezen? :-P :-D
@Bundabandi:"ha talál egy másik áldozatot" te, bemutathatlak neki?
@Picicsibe: amíg nem volt hülye addig be is jött egy picit,de azért ezzel a nyomulással elpacsázta.Komolyan mit kell erőltetni a dolgokat meg az elcsépelt hazug mondatokat? A másik kedvenc mondatom pasiktól:"első pillanattól kezdve szerettelek." Ja szeretett,már akkor is amikor még azt se tudta,hogy van-e agyam vagy csak zombi vagyok.Perzse.Miért nem mondják azt,hogy első pillanattól meg akartalak sunázni???Az hihető és hízelgő is tud lenni.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:14:42

@Köldökszösz (csodalampa): persze, hogy a végén illetéktelen kezekbe kerüljenek a képek rólam! :P

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:16:08

@Bundabandi: Ne viccelj! Tudok cserébe adni ...! :DDDD

Hurri Kán 2011.10.28. 15:17:46

@( o_o ):
Azt én nem tudom, hogy neked mi a normális! :DDD

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:18:32

@Bundabandi: @Köldökszösz (csodalampa): Te Bundi küldj neki egy Kiszel tündis képet,akkor nem baj ha illetéktelen kezekbe kerül :-D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:18:39

@( o_o ): Mert az "Úgy megdugnálak, hogy visítanál, mint egy malac!" nem kifejezetten dívik mint ismerkedős nyitómondat.
Bár mióta a "Jössz topogni gecó?" vagy a "Kő kóla?" bizonyítottan működik, én már nem rökönyödök meg semmin.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:18:52

@( o_o ): Köszi, kihagynám! :D

Egyébként én is pont akkor szoktam felhúzni a bazi nagy várfalat magam köré, mikor elkezdenek nyomulni, meg ilyen-olyan szerelmesek lesznek stb. Nekem a kedvencem, hogy szerelmes, csak mert látott és tetszem neki! Hogy ki vagyok, mi vagyok, aaaz nem lényeg???? Nem szeretem mikor csak a külső alapján ítélnek meg!

Hurri Kán 2011.10.28. 15:19:58

@Bundabandi:
Az lehet a baj, ha jobban megismernek, akkor aztán végképp elmenekülnek. :DDD

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:20:16

@( o_o ): Te csak ne aggyá itten tanácsokat, fogadatlan prókátor, teee! Rontod itt a bizniszemet! :DDD

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:21:22

@Bundabandi: Külső megfog, belső megtart. Pont mint a biciklikeréknél. :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:21:31

@Köldökszösz (csodalampa): Cseréjük majd, mint a matricákat az albumba? XD Na mid van?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 15:23:38

@( o_o ): De hát pont azt mondta! Ha egy pasi azt mondja első pillanattól szeretett, az azt jelenti, h az első pillanat óta meg szeretne dugni! Szóval örülhetsz!

Am így már érthető, h "régen" neked is bejött. Ezt biztos tudta/tudja, ezért olyan kitartó! ;)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:24:47

@gyvy: Az lehet! :D Mondjuk az ex 10 évig bírta... :D

@Köldökszösz (csodalampa): de neee legyen már szerelmes, mert kétszer látott!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:25:04

@Bundabandi: én úgy vagyok vele,ha a külsőm alapján "szeret" akkor az is jó nekem.Egy pozitív visszajelzés,hogy nem nézhetek ki rosszul,de akkor én olyan dobozba is teszem bele.Nem fogok arról ábrándozni,hogy ú ez a pasi engem úgy szeret ahogy vagyok és a belsőm ragadta meg, erre lehet komoly kapcsolatot építeni...
@Köldökszösz (csodalampa): :-D,nem kell ilyen nyersen fogalmazni,de miért dobáloznak olyan könnyen a pasik a "szeretlek" szóval?Nekem jobban bejön ha őszínte.Volt már ilyen.Pasi azt mondta,nézd most én úgy megdugnálak mert blablabla,de tudom neked ennél több kell azt meg úgy sem tudom megadni,szóval maradunk barátok.És nekem úgy bejött ez az őszínte beszéd,hogy majdnem letéptem magamról a ruhát ott helyben :-D

Hurri Kán 2011.10.28. 15:27:51

@Bundabandi:
Szóval ezért szoktam mindnek mondani, az, hogy ronda vagyok, na tévessze meg őket, ugyanis a helyzet odabent még annál is sokkal rosszabb, amit első ránézésre feltételeznek. :DDD

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:28:36

@Bundabandi: @( o_o ): Mert azt hiszi, ezt akarod hallani, és akkor lecsúszik a bugyi. Emiatt okoljátok a sok punettit, akinek ettől tényleg lecsúszik a bugyingója.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.10.28. 15:33:42

@Köldökszösz (csodalampa): válaszoltam.

És most rohannom kell! Jó hétvégét mindenkinek!

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:34:09

@Köldökszösz (csodalampa): mert nem a vúmen szikretben veszik a bugyingót és nem jó a gumi :-D
@Bundabandi: "Mondjuk az ex 10 évig bírta... :D" Lehet ő is fogadott,hogy nem fog 10 évig elveszíteni :-D
@Picicsibe: na lehet itt rontottam el.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:39:31

@( o_o ): Akárhogy is nézem, ketten maradtunk. :P

cyd 2011.10.28. 15:41:24

@Kulics: "...annyire finom és romlatlan vagy."
Szerintem is.

"Kytia 2011.06.27. 14:18:44
@Nard: Perverz vagyok és baszatlan.:)"

:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 15:42:59

@cyd: Látod! Akkor én is finom és romlatlan vagyok, nem perverz!!! :DDD
(Bár a baszatlanságom megőrizném még egy darabig)

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:45:22

@cyd: erre én is akartam már reagálni :-D
@Köldökszösz (csodalampa): még egy darabig? :-DD
"Akárhogy is nézem, ketten maradtunk. :P " Egyre megy honnan nézed... :-D

(O_O) (törölt) 2011.10.28. 15:49:30

@Köldökszösz (csodalampa): okés,olyan csendben teszem ezt,hogy most én is elmegyek :-)maradj csak kettesben cyddel :-))).
jó hosszú hétvégét mindenkinek :-)

fumerin 2011.10.28. 16:11:22

Mindenki elmenekült?
:D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.10.28. 16:19:27

@fumerin: Már régen. Nincs itt senki. Én sem.

fumerin 2011.10.28. 16:21:33

@Köldökszösz (csodalampa): Értem. Akkor menek vissza a zárdába.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 16:22:30

@fumerin: Néha itt vagyok. Csak épp nincs mit mondanom! :)

fumerin 2011.10.28. 16:27:30

@Picicsibe: Nem baj, én is csak vakon verem a klavit :D

Joe69 2011.10.28. 16:27:59

Ez a sztori csak abból a szempontból "vígasztaló" a számomra, hogy ha megnősültem volna, pontosan ugyanabba a problémába ütközhettem volna, mint így, 30+ szingliket hajkurászva.

Igen, ma a nők a gyereket maguknak szülik, maguk döntenek róla, legyen, vagy nem. Ha ez globálisan így lenne, és mindenhol kőkeményen figyelnék a peremfeltételeket, ami a nők gyerekszülés iránti attitűdjét jelenti,akkor egy öregemberekkel teli, de fenntartható világban élnénk. Magyarországon ez lesz, már ami az öregembereket illeti, de fenntarthatóságról szó sem lesz..

Igen, azt észrevettem, hogy a nők 1 férfitől legfeljebb 1 rövid intervallumban akarnak gyereket, de akkor aztán nagyon, és ha nem jön össze valamiért, akkor már nem. Általában 1 gyereket akarnak, vagy gyors egymásutánban a kettőt, mert hasonló korúakat egyszerűbb egyszerre nevelni, egyszerűbb "túlesni " rajtuk. Mindez rettenetesen szűk időbeli korlátokat jelent, ha még hozzávesszük a felsőoktatást, karrierépítést. Ja és hát keményen bevasalni apucitól a besegítést (megmagyarázná valaki, mi baja lesz a babának meg a mamának, ha apuci nem áll minden este vigyázzban a fürdetésnél, ez a "fürdetési stressz" már külön kórkép pár érdekelt kollégánál, ez tényleg kell,vagy a "papucsterror" része ?)

Régen a nők folyamatosan szültek teljes fertilis korukban, 16-45 között, persze hatalmas volt a gyerekhalandóság és sok nőt elvitt a gyerekágy is, ezért 30+ korosztályban már jelentős férfitöbblet volt. A tehetősebb özvegy férfiak ezért másodszor vagy többször nősülhettek akár 16-17 éves csajokkal, és senki sem rinyált a korkülönbség miatt, meg hogy ez a vén 40+ fasz mért akarna gyereket csinálni, merthogy megdöglik, mire fölnevelné..

Szerintem a posztoló alaposan megsértette női mivoltában a feleségét akkor, amikor visszakozott a gyerekügytől akkor, amikor azt asszony éppen momentán akarta volna. Tudni kell: egy nő elvárja a férfitől, hogy az tűrje az ő szexszel kapcsolatos visszautasítását, taktikázását, stb., elvárja, hogy az ne legyen türelmetlen, de jottányi türelmet és megértést sem tanusít, ha a férfi teszi vele ugyanezt. Azért büntetés, megvetés jár - akár egy életen keresztül.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 16:32:28

@Joe69: Ember! Neked ne is legyen gyereked! ;)
(szegény asszony!, szegény gyerek!)

Joe69 2011.10.28. 16:34:45

@Picicsibe:
Neked meg mi bajod van ?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 16:36:04

@Joe69: Nem szeretem, amikor valaki úgy okoskodik, h gőze sincs az egészről! :/

Joe69 2011.10.28. 16:38:00

@Picicsibe:
Én meg azt, ha valakinak az agyára megy a gőz:)))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 16:40:21

@Joe69: Az én agyamon nincs gőz, max néha rózsaszín köd. De most még az se! :)

fumerin 2011.10.28. 16:40:40

@Picicsibe: Ne bántsd Joe-t, amúgy jó fej, csak túl sok sztereotípia ragadt rá:)
@Joe69: Ez meg tényleg nem általános, Csibe ezért nyírta ki a klavit :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 16:43:04

@fumerin: Nem akartam bántani, de nem szeretem az általánosítást...
Meg úgy nagyjából nem értek vele egyet! :D

Joe69 2011.10.28. 16:44:45

@fumerin:
Kösz, de azok a sztereotípiák ma már általánosak..:))

fumerin 2011.10.28. 16:47:46

@Picicsibe: Én sem értek vele egyet, de csakis azért bírom, mert kivételként erősítem (én meg tuom, hogy Te is ide tartozol) @Joe69: szabályait :D

Joe69 2011.10.28. 16:47:56

@Picicsibe:
Én sem értek egyet sokmindennel, de attól az még úgy valósul meg, ahogy. A posztban egyébként a férj a nő büntijét és megvetését szenvedi - jogosan, jogtalanul, mindegy.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:04:23

@Joe69: "1 gyereket akarnak, vagy gyors egymásutánban a kettőt, mert hasonló korúakat egyszerűbb egyszerre nevelni, egyszerűbb "túlesni " rajtuk"

Biztos sok mindent tudsz a gyerekekről. Meg arról milyen terhesnek lenni. Milyen hatással van a sok hormon a szervezetre... 

"Ja és hát keményen bevasalni apucitól a besegítést"

Ha már felhoztad a régi időket. Régen több generáció élt együtt. Most nagyi, papi még dolgozik. Ki segítsen az asszonynak, ha nem a férje, a gyerek apja? Vagy mindent csak a nő csinálhat? (erre értettem, amit írtam neked)

"(megmagyarázná valaki, mi baja lesz a babának meg a mamának, ha apuci nem áll minden este vigyázzban a fürdetésnél, ez a "fürdetési stressz" már külön kórkép pár érdekelt kollégánál, ez tényleg kell,vagy a "papucsterror" része ?)"

Megmagyarázom! A gyerek nem házikedvenc. Nem akkor foglalkozom vele, amikor kedvem van. Nem muszáj, h az apa fürdesse a gyereket, de manapság akkor ér haza a melóból, amikor fürdetés van. Utána a gyerek (jóesetben) alszik. Ez egy jó program babának-apának, h picit kettesben legyenek. És a gyerek ebben a korban kurvára igényli a rendszerességet. Az ad neki biztonságot. 
És ez pl nem az anyáért van. A legtöbb anya megfeszülten figyel, apa jól csinal e mindent.

Az meg, h magukért szülnek! Pff. Szerintem elég gáz ha valaki azért szül, h aztán legyen aki eltartsa...

És elsősorban az is a nő döntése, h mikor. Mert nem a faszi esik ki a régi életéből, nem a faszi hordja magában 9 hónapon át. Nem a faszi szüli meg és szoptatja akár 2 éven át... Stb.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:07:27

@Joe69: Nem tudom, h a nő büntet e. Nem ismerem se őt, se az ő verzióját. De ha igazad van, nagyon buta! Mert ezzel magát is bünteti.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:17:32

@Joe69: Bár megjegyzem nálunk ez az apás fürdetés kimaradt. De volt helyette más. :)

fumerin 2011.10.28. 17:19:36

@Picicsibe: Ezzel sem értek egyet, mert nem minden nő olyan szerencsés, hogy a gyermekei apjával marad. És ha belegondolnál, most, mi lenne, ha egyedül kéne folytatnod...megmaradnál olyan lökött, életvidámnak, mint pl. én?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:22:34

@fumerin: Ez most a mondandóm melyik részére válasz? Amúgy fogalmam sincs, h milyen lenne egyedül, mert szerencsére nem vagyok egyedül.
De tényleg nem tudom, ezt most mire fel írtad.

fumerin 2011.10.28. 17:29:24

@Picicsibe: Arra, hogy soha az életben nem dimenzionáltam túl az apuka szerepét. Kedvencem e témában: Varga Domokos ide tartozó művei.
(Kölyökkóstolgató, Kutyafülüek, stb...)
Meghagytam a férfinek azt a tempót, ami neki kényelmes, hogy felvehesse a kapcsolatot a gyerkőccel.
Ha nem olvastad, akkor melegen ajánlom, párodnak is, mert eszméletlen jókat ír és vagy a nevetéstől vagy a meghatottságtól, de könnyeket csal minden szülő arcára. :)
(mi imádtuk)

fumerin 2011.10.28. 17:33:36

@Picicsibe: Ja, ha elolvasod, csak az elsőt (amit ajánlottam) legalább, akkor fogsz megérteni :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:39:11

@fumerin: Nem hinném, h túl lenne dimenzionálva az apuka szerepe azzal, ha meló után nem sörözni megy, hanem haza, h napi fél egy órát a közösen vállalt gyerekkel töltsön. A fürdetés, ahogy írtam csak egy változat erre. Vagy pl csak a mi esetünkben, nem hinném, h bármi is rá lett volna kényszerítve a férjemre. De persze erről lehet őt kéne megkérdezni. :D
Viszont abból kiindulni, h apa nem biztos, h mindig lesz...
Anyát is elütheti az autó... Szóval izé! :)

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 17:39:22

Kedves Posztíró! Véleményem szerint 2 lehetőség van:
A. Meggyőzöd, hogy szüljön és legyen babátok.

B. Nem tudod meggyőzni.

Mind2 eshetőségre fel kell készülni.
Ha az A verziót nézzük, akkor bizony figyelembe kell venni, hogy nem lesztek fiatalabbak. Tehát minél hamarabb kellene történnie a dolgoknak. Tedd fel a kérdést neki, hogy akkor komolyan gondolja-e, hogy gyerek nélkül élitek le a maradék életeteket? Vagy pedig, csak tőled nem akar gyermeket? Őszintének kell lennetek egymással, hogy mi a probléma. Ha tényleg akarod a babát, akkor ki is kell mutatnod, nem csak győzködni a feleségedet. Érdekes azonban, hogy te csak eltoltad az időben a gyermekvállalást (mert úgy érezted nem vagy készen rá), ő azonban nem akar most már, nem pedig csak késlelteti.

B verzió esetén, elég rossz a helyzet.
Nem ismerjük kettőtök kapcsolatát, nem tudhatjuk mi is a pontos oka ennek. Lehet hogy rájött, hogy elmúlt a nagy szerelem és így már nem akar babát, mert abban sem biztos, hogy veled akar maradni. Sok sok verzió létezik, de neked kell rájönnöd, hogy melyik a valós. Neked is el kell döntened, hogy mennyire fontos a baba, hajlandó vagy-e vele maradni továbbra is azzal a tudattal, hogy sosem lesz utódotok, szüleidnek pedig unokája. Nekik is nagy fájdalom lenne ez, szerintem egy nagyszülőnek egy unoka adja meg újra az élet értelmét. (Szerintem beszélj a feleséged szüleivel is, de ne panaszkodva nehogy rosszul süljön el, hanem csak úgy, mint aki az ő véleményükre kíváncsi)
Ha úgy érzed mindenféle képen szeretnél gyereket, akkor ni9ncs más hátra és megmondani a feleségednek, hogy ez van. Aztán kezdheted előröl az ismerkedést, és talán találsz egy olyan nőt, aki szeret és ezer örömmel szülne közös gyermeket.

Mindenesetre nem irigyellek :( Kitartást!

Kytia 2011.10.28. 17:41:24

@Kulics: Hö? Nem keversz össze valakivel?:)))

fumerin 2011.10.28. 17:41:38

@Picicsibe: Csibe, tényleg nem értettél, de ígérd meg, elolvasod a két alapművet:D
Komolyan nagyon szuperül írja le az apuka szemszögéből a gyermeknevelést, ráadásul 6 gyermekes apuka :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:43:29

@fumerin: Ok. Utána fogok nézni. :)
Én Ranschburgot, Vekerdyt és a Kismamát olvastam főleg. :)

Kytia 2011.10.28. 17:48:36

@Joe69: "Ja és hát keményen bevasalni apucitól a besegítést."

A nap kommentje. Vajon miért nem akar neked szülni senki, drága?:DDD
Én amúgy nem "vasalom be a besegítést", csak simán minden második nap otthagyom a gyereket hugyosan-szarosan, fürdesse az, aki az apja, aztán meglátjuk, mennyire leszek szimpatikus anya.:DD
Amúgy meg is csinálnám simán. Ahogy a takarításra is szeretem ránevelni az embereket. Összeszorítom a fogam és mondogatom magamnak, hogy "azért is kibírom, azért is kibírom". Előbb-utóbb megunja, hogy térdig áll a szemét.:))

fumerin 2011.10.28. 17:48:40

@Picicsibe: Óóó, azoktól szakad le a könyvespolcom(pszichomókusok) :D
(kismama már tiszta promóval van sajna tele)
De amit én ajánlottam, az inkább szórakoztató, mintsem száraz pszichológiai magyarázat, pedig tele van mégis hasznos dolgokkal és emberi, vicces stílusban.
És szerintem a párod együtt fog nevetni Veled:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:54:05

@fumerin: Kiírtam a címet. Megnézem, Csibe becsület szavamra! :))

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 17:57:19

@Picicsibe: hiányzol béjbe! Na meg az a fránya masszázs is! Görcsölnek a Zizmaim, meg a zuzmóim :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 17:58:01

@Kytia: Nem is értem. Az ilyen pasik azt hiszik az az apa feladata, h telespriccelje a leendő anyut? Aztán minden folyt. köv. ahogy volt? :DDD
Ábazdmeg!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 18:00:12

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Te is hiányzol! Mindig csak már délután, este jössz! Szipp-szipp!
Mondjuk én most is ráérek! ;)

Kytia 2011.10.28. 18:06:56

@fumerin: Oké, ez vicces, de azért a férfiak sem ilyen hülyék.:))) Amúgy meg, ha így, akkor így. Ő gyereke is, joga van hibázni vele, pont annyi, mint nekem.:)

@Picicsibe: Jaja és állatira besértődnek, ha nem vállalod a tenyészkanca szerepét a semmire. Meg eleve, hogy bevasalni a besegítést...miért besegítés? Miért nekem segít, ha megfürdeti a SAJÁT gyerekét? Ebben már eleve benne van, hogy ezek mind az én feladataim és rebegjek hálaimát, ha hajlandó nagy duzzogva besegíteni. Ne csináljon gyereket, bakker, ha nem akarja gondozni. Én a magam részéről nem rendelném oda minden fürdetésre, de az elején tisztáznám, hogy páros napokon te fürdetsz, öcsém, páratlanokon én. Szívesen BESEGÍTEK az elején, ha nem megy, de ha nem baj, inkább nézném tévét, amikor épp nem én vagyok a soros.:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 18:13:32

@Kytia: Ja, kb. Bár nem biztos, h a kis szabadidődben pont a tv-t akarnád nézni. :) Pl olyankor van idő hajat mosni, körmöt vágni, enni, aludni... Ilyesmi. :)))
Egyébként tényleg nem a fürdetés a lényeg. A férjem közölte, h ő aztat nem. Szaros pelenkát sem. :)) Viszont néha elvitte sétálni, h egyedül lehessek. Meg amikor egész nap bőgött a gyerek, estere meg én is, akkor éjjel hurcobálta, ha szükség volt rá. Most meg már nagyon tudja mik a teendők... :))
Az elején nehéz a pasiknak. Amíg a gyerek csak van, és nem lehet vele játszani. :)

fumerin 2011.10.28. 18:15:36

@Picicsibe: "Az elején nehéz a pasiknak. Amíg a gyerek csak van, és nem lehet vele játszani. :)"
Nyaaaa, ez aaaaz!
Erről szól a Kölyökkóstolgató ;)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 18:20:10

@fumerin: Na látod... Pedig nem is olvastam! :D
(de elfogom, me' megígértem!)

Joe69 2011.10.28. 18:21:02

"Miért nekem segít, ha megfürdeti a SAJÁT gyerekét? Ebben már eleve benne van, hogy ezek mind az én feladataim és rebegjek hálaimát, ha hajlandó nagy duzzogva besegíteni. Ne csináljon gyereket, bakker, ha nem akarja gondozni"

Miért van töke punci helyett ? (Vagy nekem miért nincs tököm, mint neki ?) Miért nem tud szoptatni ? Miért nem vagyunk egyformák ? Miért nem tudom szűznemzéssel megoldani ezt a rohadt gyerekügyet - csak bővítem a lehetséges felmerülő kérdések sorát a női oldalról:)))

fumerin 2011.10.28. 18:25:26

@Kytia: Te tudod, hogy mi a szabadidő gyerek mellett?
Megsúgom:
-itt írogatom a fasságokat, közben főzök, felteszem századszor is a torony tetejére az utolsó kockát, amit fél perc múlva levernek megen, énekelem a gyerekdalokat, és közben segítek a nagyobbaknak meggyalázni a tököt.
Ebből a szabadidőm, a leütés :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 18:26:39

@Joe69: Szoptatni pl mindenki tud. Csak az egyik az táplálas, a másik szex! ;)
(Ha már áttértünk a vicceskedésre!)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 18:28:57

@fumerin: Ne frusztráld előre. Majd megtudja! Behehe! :DDD

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 19:40:43

@Picicsibe: hát sok a munka, én fogom megmenteni az országot aszt hiszem :D Csak növelem a GDP-t, csak növelem..
Most is rámérsz cukorfalat? ;) Imádnivaló vagyol!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 19:51:41

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Hú! Ha ilyen fontos ember vagy, különleges bánásmódot érdemelsz! :)
Mindig rádérek, drágaság! Cupp!

fumerin 2011.10.28. 19:55:06

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Van még a tegnapi sörből? :D
Most ráérek meginni :D

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 20:14:50

@Picicsibe: Különleges bánásmód? Hmmm jól hangzik! :) Mire tetszik gondolni? Kérdeztem már, hogy tervezel-e még gyermeket szülni? :)

@fumerin: Milyen kérdés ez? Söröm mindig van! Ne sértegess! :D

fumerin 2011.10.28. 20:17:50

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Az jó, hogy van, meg is kínálsz? :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 20:29:06

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Uhh! Ha én most leírom, h mire gondolok, valószínű, kitiltanak innen! :P
De a beígért masszázst megkapnád. A vállaidon kezdem, aztán lentebb, és lentebb, és nyamiiii... ;)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 20:30:25

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): "Kérdeztem már, hogy tervezel-e még gyermeket szülni?"

Igen, kérdezted! :DDD

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 20:39:23

@fumerin: nocsak nocsak, kérsz belőle?
De azért ki kell ám érdemelni mindent, nekem sem a kertben terem a dobozos Gösser! :)

@Picicsibe: Jól is esne :) Én is megmaszíroználak, ugyanebben a sorrendben. Nyami Nyami :D
"Igen, kérdezted! :DDD "
És mi volt rá a válaszod? :)

fumerin 2011.10.28. 20:41:45

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Szerintem kiérdemelném, nem kerülne nagy munkámba sem :D
És SÖRt mindig kérek:)

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 20:43:35

@fumerin: Azt hiszed, hogy két szép bociszem és egy szomorú nézés levesz a lábamról? :) Ejj ejj te jány!
Oszt masszírozni tudol-e?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 20:46:59

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Szerintem szószerint ez:

Nem, nem tervezek több gyereket. De persze soha nem lehet tudni.

De miért is fontos ez most életem? Szüljek neked? Vagy valaki béranyát keres? :))

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 21:05:41

@fumerin: de megígéred, hogy titkot tartasz ugye? :) Tudod kicsit paranoid vagyok... :D

fumerin 2011.10.28. 21:08:55

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Mindent tuok, már sokat tanultam:D
És igen, ahhoz is öreg vagyok már, hogy hallgassak :)

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.10.28. 21:15:19

@Picicsibe: Szülj-e nekem? Ööööö, izé drágám, még nem vagyok készen reá, várjznk még néhány évet. (Mintha erről szólna a mai poszt is :D )

Nem tudom, csak kíváncsi voltam hogyan állsz a dolgokhoz, azért kérdeztem. Van aki 1 után kijelenti hogy ő bizony soha többé, meg van aki nem izgul ennyit a dolgon. Persze biztos attól is függ, hogy kinek milyen "élményei" voltak szülés közben.

@fumerin: Öregnek nem mondanálak ;) sőt! De most ez azt jelenti, hogy nem tudsz titkot tartani? Az inkognitóm nagyon fontos, egy titkos ügynök legyen mindig titkos! :D

fumerin 2011.10.28. 21:21:09

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Dönts belátásod szerint.
És tudok titkot tartani ;)
Fér még a páncélszekrényembe :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.28. 21:24:56

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Nem is tudom. A szülés élménye nem hiszem, h meghatározó lenne. Nekem az első sajnos elég borzalmas volt. Mégis lett második, akit meg simán megszültem, és jó élmény is maradt.
Azért nem szeretnék többet, mert úgy gondolom minél több van, annál kevesebb figyelem jut egy gyerekre. És az nem jó! De az egyke se...
Na mindegy! :)

penelope garcia 2011.10.28. 22:38:49

Magyarországon éltek?
Mert akkor az asszony okosabb, mint te.
Manapság ide csak a hülyék és/vagy gazdagok szülnek.

Vincenzo90 2011.10.28. 22:42:01

A gyereknek szeretet kell, nem pénz. Hülye voltál, hogy akkor így gondolkodtál. Hogy mit tegyél? Beszéld meg vele, ne a blogon kommentelő trollokkal, mint én.

[c] 2011.10.28. 22:47:59

@Köldökszösz (csodalampa): Ha fiatalt veszel el, akkor meg ki fog nyílni a csipája, és otthagy, mint eb a szaharát. Inkább ne nősülj!

is 2011.10.28. 22:52:10

@Joe69: nahát, betippelem, hogy 42 éves vagy a nicked alapján, és azt mondom, hogy eléggé ki vagy égve, barátom. vasn általad leírt nő is, kétség nem fré hozzá, de amilyen általános ezt leírtad, annak a fele sem igaz. kapsából le tudok írni a saját környezetemből 5 másik sablont, amelyikből van még ennél is rosszabb, de ennél sokkal jobb is. az élet olyan színes és változatos, nehogy beállj egy skatulyába.

@poszt: azt kellene kedves nőddel elfogadtatni, hogy nem élünk 100 évvel ezelőtt, és az 50+ éves ember nem öreg. már a nyugdíjkorhatár is 62 (németeknél 67, és már jön a 69), a várható életkor 74 (bizony, 70 utoljára 15 éve volt). a 40 az új 20, az 50 az új 30. a harmincasok még gyerekek, a huszonévesek egyenesen csecsemők. az egészségügy bőven rendben tart. - azzal persze nincs mit csinálni, hogy ha ő úgy érzi, ketten elegek vagytok. talán megőrülés helyett egy kis melankólia, egy kis depresszió, egy kis befelé fordulás, egy kis otthonülés. haj, ha lenne itt egy kis édi-bédi szaladgáló gyerekecske. gyanítom, tempós, pörgős az életetek, olyankor lehet könnyen gondolni, hoyg oda már nem fér be egy gyerek. be kell lassítani, és szomrú bociszemeket mereszteni.

komplikato 2011.10.28. 23:01:32

Az előző lakhelyem a város egy csendes zugában volt, ahol a lakosok jelentősebb része nyugdíjas, a maradék meg jószerivel kisgyerekes szülők voltak. Más szinte nem is lakott arrafelé :D
Viszont engem meglepett, hogy a kisgyerekes szülők között rengeteg olyan párt láttam, akik 1-3 éves gyerekkel mászkáltak és 45-50 környékén jártak. És nem, nem nagyszülőkről beszélünk. Csak az általunk látogatott játszótéren volt ilyen 4-5 pár. Én azért csodálkoztam rá, mert gondoltam rá, hogy 33 évesen nem e voltam túl öreg kezdő apunak. Lehet egy 50 éves bölcsebb tanácsokat tud adni egy 15 évesnek, mint egy 35-40. :)

bucbuc 2011.10.28. 23:03:47

Nem baj majd a cigányok megteszik helyettetek.
Bazmeg van amelyiknek 15 gyereke van, de a 8 teljesen általános.

De ti egyet se vállaljatok, mert úgy kényelmes.
Aztán sírjatok hogy eltűnik minden, amit ismertetek. Degenerált faszkalapok.

zellerlevél 2011.10.28. 23:06:25

@Joe69:

"Szerintem a posztoló alaposan megsértette női mivoltában a feleségét akkor, amikor visszakozott a gyerekügytől akkor, amikor azt asszony éppen momentán akarta volna. Tudni kell: egy nő elvárja a férfitől, hogy az tűrje az ő szexszel kapcsolatos visszautasítását, taktikázását, stb., elvárja, hogy az ne legyen türelmetlen, de jottányi türelmet és megértést sem tanusít, ha a férfi teszi vele ugyanezt. Azért büntetés, megvetés jár - akár egy életen keresztül."

Ez hogy jön ide?
A nő látszólag lemondott a gyerekről. Vagy magával is elhitette, hogy a férjének igaza van, tényleg korai. Szóval ő tűrt. És (még) nem veti a szemére, hogy nincs gyerek.

Egyébként ahol egy kapcsolatban taktikázás van a szexben és a gyerekkérdésben, ott már megette a fene a házasságot is, bármelyik fél részéről jelenik meg.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.10.28. 23:07:09

@Kytia: A nők nagy többsége nem erős matekból... :)

W0M1TT 2011.10.28. 23:15:59

Mindig amikor pici babákat látsz, vagy mentek el babacuccos bolt mellett, fogd meg a kezét erősen és nézz rá boci szemekkel és mosolyogj bambán, jobb ötlet nem jut eszembe :D

különvélemény 2011.10.29. 00:11:08

A cs&p sikeresen elérte a növekedése maximumát szerintem, mert akárhányszor erre nézek, mindig 400 felett van a kommentek száma.
Ez remek, csak lehet, hogy nem túl hasznos, ha egymással csetel a sok cs&p függő. Én legalábbis nem nagyon hirdetnek tartósan minden nap ugyanazoknak az embereknek.

Vajjj 2011.10.29. 02:08:00

Úgy gondolom, hogy minden nőben ott van egy rakat kétség és félelem a gyerekvállalással kapcsolatban. Van egy X időszak, amikor az ösztön erősebbé válik és felülkerekedik ezeken a kétségeken és akkor jön az, hogy igen, MOST gyereket akarok. Tudatos gyerektervezésről beszélek, és nem az ahogy esik, úgy puffan gumit, fogamzásgatlót nem ismerők szexuális rítusáról beszélek, mint, ahogy a sztori sem ilyen személyekről szól. Sajnos valóban egy bizonyos idő után ezek az ösztönök elcsendesednek és maradnak a kétségek, amit kicsit megtámogatva elég egyszerűen meggyőzik a nők magukat, hogy az élet sokkal kényelmesebb,egyszerűbb gyerek nélkül.

Az emancipáció sem segít a helyzeten. És sajnos ez az emancipációs folyamat kétoldalú, gondolok itt a férfiak elhercegnősödésére. Gyakorlatilag, nem a 3ik világot tekintve, ma már nincs klasszikus nő vagy férfi, mindenki "shemale". Mindenkinek joga van mindenhez, nincs szerep megosztás, nincs felelősség megosztás, sem felelősségi körök. Sokkal kevésbé toleráljuk egymás hibáit, ha probléma van, akkor legtöbbször agyatlan vitába keveredünk, mert jogunk van azt gondolni, amit gondolunk és érezni, ahogy érezzük magunkat és a másik szintén így gondolkodik. Vagy egyszerűen az egyik fél kilép a kapcsolatból, mert, ma már ez piffpaff megtehető és kényelmes. Ezek után, nagyon kevesen mernek az örökkön-örökké igéretre gondolni, vagy legalábbis ott a terv B, valahol agyunk rejtett kis biztonsági rendszerébe. Ezért is alakult ki, a jelenség, hogy a nő magának szül.
Nem vagyok 42 éves nőtlen pasi, sem feminista, se szingli. Sőt itt du 5 óra van, tehát retardált net függő sem vagyok:P
30 és 40 év közötti személy vagyok és már párszor átrágtam magam ezeken a folyton ott lebegő kérdéseken.
A kedves írónak, azt kell mondjam, hogy a vonat elment. A kedves felesége, lehet egyszer szülni fog, vagy nem tervezett módon, vagy egy másik férfinak.

[megmondoember] 2011.10.29. 03:06:54

Szerintem posztoló nője csak várja a másik "lián" megjelenését, amire átkapaszkodhat - ezért nem akar már gyereket posztolóval, mert ti. azzal elkötelezné magát mellette, miközben hosszú távon eszében sincs vele maradni. Csak még nem találta meg az újabb pasit, akire átválthat és akinek majd gyereket szül.

[megmondoember] 2011.10.29. 03:16:08

@Picicsibe: Na, látom tőled se fog soha senki az életben gyereket akarni.

JOKKA21 2011.10.29. 05:00:04

Dugd meg gumi nélkül és lesz gyereketek.

szokecsaj12 2011.10.29. 06:22:36

Kedves posztoló!

Megkérdeznéd a feleséged, hogy öreg vagyok-e?

31 évesen szültem. Amikor a feleséged teherbe szeretett volna esni. Amikor 50 leszek, a fiam 19 éves lesz. Jó esetben egyetemre jár majd. Rossz esetben mellé. Nem hinném, hogy kevesebb baj lesz vele, mint egy 15 éves kamasszal. Sőt, talán több, mert már felnőtt lesz, és nem keverhetek le neki egy maflást, amikor megérdemli. És "drága" is lesz, ha pártunk és kormányunk fizetőssé teszi a felsőoktatást. Ha meg szakmát akar tanulni, akkor épp ott lesz, hogy el kellene kezdeni valahol dolgozni, megteremteni az életét. Ha nem sikerül kapacitálnom az önállóságra, vehetek majd neki lakást, kocsit, stb. Ha mázlim van, talál egy rendes lányt, aki megfogja, 25 évesen szül nekem unokát (:D) és akkor még az unokám diplomaosztójára is elmehetek.

Egyszóval öreg vagyok???? :D

Annak idején nagyon akartam őt. Most meg a legnagyobb örömöm az életben. Pedig nem volt egyszerű az elmúlt 5 év, veszélyeztetett terhesség, császárral, utána semmi segítség az apjától, szerelmi háromszög-négyszög-ötszög, válás, hercehurca gyerektartásért, stb. 2,5 éve egyedül vagyunk, mint a kisujjam. Pontosabban születése óta, ha hozzászámolom a sz.r házasságot is. De megérte. Szívesen vesződöm majd vele 50 évesen is.

Esti fürdetés? Az enyém apja egyetlenegyszer sem fürdette meg a gyerekét. Ő a tipikus "szuperapuka". Akinek látványelem a gyerek. Ha látta a külvilág, család, barátok, ismerősök, akkor édeskisfiam, egyébként meg neszeanyjafogjad. De legalább nem kellett a fürdetésből balhét csapnom. :D

fátum 2011.10.29. 06:28:21

Nőket általában érzelmi alapon lehet rávenni valamire. Pusztán érvekkel, meggyőzéssel, könyörgéssel nem hiszem, hogy sikerül. Valahogy fel kellene ébreszteni benne az anyai ösztönt.

Kísérletinyúl 2011.10.29. 06:38:31

biztosan én vagyok a hátdemilyen,de sosem értettem ezt a dolgot..
mégis mi a bánatnak házasodik össze két harmincas ember,ha nem családot akar és mégis mi a tökömre várnak még????
valahogy nekem az jön le,hogy csak a flanc meg a buli érdekes az egészben,amúgy meg semmi sem érdekli őket saját magukon kívül
mekkora fos szöveg már ez az anyagiak,te jó ég
az én véleményem szerint éppenhogy a gyerek a motiváló erő,hogy kimássz a szarból
mert egyedül ugye könnyű,meg a híd alatt is elalszol,ha muszáj

bucbuc 2011.10.28. 23:03:47
teljesen egyetértek veled

Kísérletinyúl 2011.10.29. 06:45:21

Vajjj 2011.10.29. 02:08:00

ezt szépen megfogalmaztad és tökéletesen igazad is van
ezen már én is sokat gondolkodtam és ugyanerre jutottam

klacus 2011.10.29. 07:17:52

A fő probléma az életvitelen van. Ha az anyagiak a fontosak, akkor a gyerekvállalás valóban nyűgnek tűnik. Sok nagyon önző ember van, és a jól kialakult én képbe nem fér bele a család.

A pénz azonban nem boldogít, csak nagyon nehéz nélküle. El kell azonban dönteni, hogy mit akar az ember. A gyerekeim annyira megváltoztatták az életemet, hogy már hidegen hagy a nagyvilágban zajló trendi. Gyermek nélkűl pedig a család az nem család.

Baráti körben van aki 50 közelében látta be, hogy márpedig mégiscsak kell a gyerek, mert igaziból tök üres az életük. Nna az nem volt egyszerű. Mákjuk volt összejött, és született egy gyönyörű ikerpár, de beletelt két évbe, pár millióba, és rohadt sok idegeskedésbe a dolog. Ő akkor nem öreg? 51 évesen szülni? Igaziból, persze az, de most végre igazán boldogok, és ez számít.

klacus 2011.10.29. 07:29:47

@Picicsibe: +1

Mindhárom gyerekemet csak én fürdettem, a feleségem azt se tudta hogy kell. Ez így volt rendjén.

Az a baj sok férfitársammal, hogy azt hiszik, hogy a Gyengédség az gyengeség!

Márpedig ez nagyon nem így van, A normálisabb haverok is megértik, hogy a kolléga az ivós bulizós esték 99% -rúl már hiányzik, mert Szerdán és Pénteken és Szombaton a családdal van elfoglalva.

De ettől még a kapcsolatokat lehet tartani, nyilván az intenzitás csökken, amíg a haveri körből valaki más is be nem lép ebbe a körbe. Utána már nem a kocsmában találkozunk, hanem a gyerek edzésén, játszótéren, szülinapokon...stb. Ez csak annak jelent frusztráltságot, aki nem látja saját magát a gyerekében.

Leonce 2011.10.29. 07:39:35

Ad1: akkor verd. (falba a fejed.)
Ad2: ugyanez van, én vok a nő. Már nem akarom.Így is lehet boldog kapcsolat, de tudom, hogy egy olyannal, aki nem látja azt hiányosnak. Magyarul: ha nem fogadod el, feleséged is kereshet mást, olyat, aki gyerek nélkül is tud boldog lenni. Én itt tartok. Unom a nyüstölést.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 08:47:29

@[megmondoember]: Látod? De hát nem látod! :))
Nemtom melyik kommentemet olvastad, és miért jutottál erre a következtetésre, de érdekelne! :D

Van férjem, és két kisfiam! ;)

grani 2011.10.29. 08:48:31

Én most vagyok 51. A fiaim 27,11, a lányaim 22 és 6 évesek. Semmi gond nincs. Nem kell sokat okoskodni, hanem belevágni. Az egész cirkusz amiért vagyunk, végül is a kölkök miatt van.
Te vagy a férfi, neked kell határozottnak lenned. Meg fel kellene nőnöd. Az anyagiak nem számitanak, a gyerekek felnőnek. Amikor azt hallom, hogy valaki az anyagiakkal magyarázza, miért nem vállal gyereket, rögtön világos, hogy gyáva és éretlen.

zsbe 2011.10.29. 08:56:48

Hm, szerintem is verd. A fejed a falba, vagy ahová jól esik.
Másik oldal: mi 7 évig voltunk házasok. Nagyon szerettem volna gyereket, évekig. De mindig volt kifogás, hogy nem állunk úgy anyagilag, hogy befejezi az iskolát, a lakást, anyámtyúkja, stb. Ok, megértem, én is szépen képviseltem a rokonság előtt. Aztán elszaródott a dolog, én is megkaptam face to face, hogy lehettem volna erőszakosabb... (Ez a mondat, amire egyszerűen úgy lehet reagálni, hogy: ANYÁD!) ...és hogy ő már nagyon akar gyereket. Én is, de tőle már nem. Szóval megkértem, hogy váljunk el. (Ja, én most vagyok 32.)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 08:56:58

@grani: Ja, a "legjobb" kifogás: "most nem alkalmas, mert..."

A gyerekre soha nincs jó alkalom. Valami mindig van! Meló, lakáshitel, házépítés, blablabla...
Ez mind az élet része, ahogy a gyerek is.
Arra várni, amíg minden csudijó lesz... Olyan nincs is! :)

Blog.hu-s nickname 2011.10.29. 09:01:18

A kommenteket nem olvastam. Alapjában véve marha vagy!
.
Úgy gondolom, hogy hosszabbtávon hány gyermeket szeretnél, az főként közös megegyezés, a férfinak is komoly súlya kell, hogy legyen benne!
.
Viszont abban, hogy mikor - mivel a gyermek kihordásában, megszülésében és az első években vitathatatlanul sokkal többet áldoz az anya - azt hagy döntse el ő.
.
Pláne, hogy 31 évesen esküdtetek? Mit akartál? 40 évesen szüljön első gyereket? Tudod mennyivel nő a kockázat?
.
Rossz, hogy te látod rajta, hogy milyen gyerekszerető. És ő látja rajtad, érzi, hogy te mennyire vagy az? Vagy a gyerek csak egy a sorban: ház, autó, gyerek??
Nézd, ha egy férfi nem egy tárgyat(gyerek) szeretne, hanem tényleg gyereket, az asszony is akarni fogja. (A többit grani leírta előttem.)
.
Én csak egyet kérdeznék tőled: miért akarsz gyereket??
(Attól tartok, neked az csak egy újabb 'trófea', a plazma-tv mellé. És ezt tudja a nejed is.)

grani 2011.10.29. 09:05:15

@Picicsibe: Négy :) És ha minden igaz, akkor talán már a nagypapaságba is belekóstolok. Igaz, én tartom vissza a menyemet, mert még fiatal és be kellene fejeznie az egyetemet. De jövőre már minden akadály elhárul!

bohuš 2011.10.29. 09:23:26

Járjatok össze többet olyan családokkal, ahol cuki gyerekek vannak, lehetőleg kerülve azokat, akikből a káosz sugárzik, ami megerősítené azt az érzését, hogy a gyerekekkel csak gond van. Hátha újra kedvet kap. Menjetek el például az unokahúggal meg a szüleivel több napra együtt valahová, nyugis programokat szervezve (kivenni egy házat és kirándulás, főzögetés, társasjáték, bármi). Mi társasággal sokat csinálunk ilyet, a gyerekek aranyosak, a lányok meg mindig kedvet kapnak egy sajáthoz a végére :-)

Blog.hu-s nickname 2011.10.29. 09:24:07

Kedves kommentelő!

Ha a nő azt érzi rajtad, hogy te tényleg gyereket szeretnél, annyit szül neked, amennyit csak akarsz! (A gyerek eleinte nála is fegyver, hogy megfogja a férfit, de később ez változik.)

Ha azt fogja rajtad érezni, hogy te is gyereket akarsz, nem fogod egyekül hagyni, amikor nevelni kell, akkor lesz gyereked! Akármennyi!

A kifogások meg hülyeségek! Igen, teljesen megváltozik az életetek a gyerekkel, nem fogtok (vagy ritkán) kettesben elutazni. De miért is akarnál, hisz egy gyerek nagy élmény! Nagy kaland!

Azért akar kettesben maradni, mert nem akar egyedül gyereket nevelni. A te leveledből pedig süt, hogy te _nem_ akarsz gyereket magadnak.

niklex 2011.10.29. 09:32:06

1. 15 éves gyerekkel harcolni: hülyeség,illetve az aki így áll hozzá,lehet,hogy tényleg harcolni fog.Éni,te is voltunk 15 évesek. Ha beleéled magad,nem kell harc.
2. füdetésnél vigyázba állni az apukának(hozzászóló): dettó hülyeség. Az az apuka,aki nem akar fürdetni nem való apukának, mert lekileg éretlen rá.Ez nem nyűgös feladat,hanem öröm- és hosszútávú kapcsolatforrás.
3. a párnak az a fele,aki folymatosan azt hallja, hogy vele nem akar gyereket csinálni a másik (értsd: önmagukat közösen reproduláni) az valószínűleg előbb utóbb kiszeret a párjából
4. tényleg nincs olyan, hogy minden együtt áll a gyerekhez.El kell dönteni, hogy mi a fontosabb.Ha egy kocsi,lakás,előlépés fontosabb, mint a gének továbbadása,és az ebbe beépített boldogságfaktor,akkor nem lesz gyerek.
(sajnos a túlzásbavitel is bőven létezik, gyerek minden évben, aztán majd a társadalom eltartja őket)

Phátyol Ferenc 2011.10.29. 09:55:59

az alapvető probléma nem a purdé, hanem hogy a posztoló öreg nővel kezdett. a nő legyen 10-15 évvel fiatalabb, mer akkor mire a férfiú kiélte kaland- és függetlenségvágyát addigra a nőstény is eljut odáig, hogy fészket rakna.

fakof 2011.10.29. 09:58:16

nem értem ezt a fürdetés mizériát. hát mér nem jó az koszosan?

klacus 2011.10.29. 10:06:50

@Picicsibe: "Arra várni, amíg minden csudijó lesz... Olyan nincs is! :) "

SZVSZ.de van, amikor megszületik az első.

is 2011.10.29. 10:37:25

@bucbuc: "Nem baj majd a cigányok megteszik helyettetek.
Bazmeg van amelyiknek 15 gyereke van, de a 8 teljesen általános."

A magyarországi cigányoknak átlagban 3 gyereke van. Ez a statisztikai adat, számokkal alátámasztva. Aki nem hiszi, az majd terjeszt helyette sötétséget, hülyeséget. Ami árad belőle.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.29. 10:44:40

@klacus: Szerintem sincs ilyen. Egy gyerek sok gonddal, éjszakázással, szórakozásról való lemondással jár. Ezt látjuk a TV-ből és a filmekből. Azt nem, hogy mennyi szeretetet jelent.

Hülyeség várni! Elrohan mellettünk az élet, miközben azt hajtogatjuk, hogy még szeretnénk élni. Egyre nehezebben jön össze a baba, egyre nő a genetikai problémák valószínűsége. És akkor ismét elsuttyan 5-10 év, amíg az orvosokat járjuk körbe. Szerintem az az igazi öröm, amikor jövök haza és a lányom fut felém az úton és azt kiálltja, hogy "APA!". Szerintem ennél nincs szebb!

@Phátyol Ferenc: Ez butaság! A nő legyen öregebb! A pasi úgyis hamarabb meghal.

Grofesz 2011.10.29. 11:03:06

A kor kérdéshez annyit, hogy keresztapám 60 év fölött vállalt gyereket, felesége pedig 40 volt, ha jól tudom.
Persze sokan beszóltak, hogy "hogy fogja így felnevelni, stb.", de jól sikerült a lány, ő mondta az egyik beszédet keresztapám 85. szülinapján nemrég. Persze ehhez szerencse is kell, de azért 35 évesen még nem kell mindent feladni...

viktor134 2011.10.29. 11:07:27

hát bazdmeg. hagyd ott kúrj meg egy tinit gumi nélkül, és lesz gyerek. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 11:09:40

@Phátyol Ferenc: Miért gondolod, h minden nő a nála 10-15 évvel idősebb faszikra bukik? Egy 25 éves nő mi a faszért akarna egy 40 éves pacákot? Ne legyél már ilyen izé!

/És ezzel nem azt mondom, h nincs ilyen. És azt se h a 40 éves már öreg. Csak na! Érted! ;)/

ecilammin 2011.10.29. 11:17:55

Ha nehéz adöntés,kérdezzétek meg Orbánt és Matolcsyt.Ők eldöntik.

terii 2011.10.29. 12:00:22

Úgy látom mindenki csak a saját, felnőtt fejével gondolkodik. 1.Arra nem gondoltok, hogy avval a gyerekkel fára kell mászni, focizni, szám háborúzni is kell? Én aránylag 24 évesen szültem az első lányomat, a másodikat 28 évesen, közben még egy kisfiú is jött. Amikor 6-8 évesek voltak, természetes volt, hogy a fiammal órákig focizom, vagy számháború közben a sárban hasalok. Most 44 éves vagyok, és, ha nem lenne élet- halál kérdése, nem szeretném megtenni. A szervezetem sem olyan rugalmas, mint fiatalon, sokkal könnyebben fáradok.
2. A nagyobbik lányom gimnáziumi osztálytársainak a szülei mind idősek voltak, 50 körül jártak.Rengetegszer hallottam tőlük, h mennyire gáz, hogy öregek a szüleik, bárcsak fiatalabbak lennének, több közös élményben lennének benne./ jó párszor hitték azt, h a nagyszüleik / Én nem féltettem annyira a gyerekeimet, ők állandóan paráztak.Egy más generáció,teljesen más felfogással. 18 éves a fiam, és rendszeresen mondja, de jó, hogy ilyen fiatal vagyok, a barátainak mennyi konfliktusa van a szüleikkel. És ez valószínűleg generációs különbség.
3. azt írta valamelyikötök, hogy mi van, ha 60 évesen meghal az apuka? Az egyik barátom késői gyerek volt, és végig rettegte a kamaszkorát, hogy mikor hal meg az apukája. Ezekre a kérdésekre nem gondoltok, csak, hogy bármikor lehet gyereket csinálni. Persze, lehet. De kiegyensúlyozott felnőttet nevelni, azt nem mindig lehet.

Kytia 2011.10.29. 12:06:29

@Joe69: Sorold kérlek, mik azok a dolgok, amelyeket TE, mint férfi szívesen áldoznál a család és főleg a gyereknevelés oltárán. Lehet, hogy valójában egyensúly van a te fejedben is, csak kurvára nem jön át. Szóval?

Egyébként a fürdetéshez egyik kimondottan női testrészre sincs szükség, uniszex tevékenység, csak szólok.:))

terii 2011.10.29. 12:08:20

@Kytia:
Én abba is belemegyek, h ne fürdessen, de minden nap vigye el valahova két órára, hogy pihenjek :)

becsoccsent 2011.10.29. 12:29:37

@grani: Amikor azt hallom, hogy valaki az anyagiakkal magyarázza, miért nem vállal gyereket, rögtön világos, hogy gyáva és éretlen.

pedig ebbol az kovetkezik, hogy megfeleloen bator, hogy vegiggondoljon egy ilyen kuldetest, es megfeleloen bator, hogy ne vagjon bele.

Grofesz 2011.10.29. 12:45:19

"A nagyobbik lányom gimnáziumi osztálytársainak a szülei mind idősek voltak, 50 körül jártak.Rengetegszer hallottam tőlük, h mennyire gáz, hogy öregek a szüleik, bárcsak fiatalabbak lennének"

Azt az egyet hagyod ki a számításból, hogy ha nem lennének ilyen "öreg" szüleik, akkor ők meg sem születtek volna, nem lenne alkalmuk ezen siránkozni. :-)

Father Justice (törölt) 2011.10.29. 12:57:18

@becsoccsent: Bizony, a norvégok sem hivatkoznak a mocskos anyagiakra, ha szaporodásról van szó. Bárcsak olyan bátor és érett lenne mindenki, mint ők!

@Kytia: Szerintem a fürdetés itt csak a jéghegy csúcsa. Ha valójában arról megy a vita, melyik félnek mennyit kell(ene) áldoznia az idejéből és az energiájából a gyermeknevelés oltárán az első 1-2 évben, akkor egy apró tényező mintha kimaradt volna a rendszerből: ki dolgozik továbbra is és ki marad otthon? Magyarországon tipikusan a nő marad a gyerekkel, legalábbis amíg az ilyen kicsi, általában így szokott lenni. A férfi pedig nemhogy tovább dolgozik, de sokszor jóval többet kell dolgoznia, mert egy darabig nem két ember fog eltartani kettőt, hanem egy ember hármat. (A különféle támogatások, amelyeket a nő az államtól kap, kb. a vicc kategóriájába tartoznak, tehát ne is menjünk bele mélyebben.)

Magyarul a páros-páratlan napok szerinti feladatleosztásról akkor beszélhetnénk, ha a szülés után 24 órával már ismét a munka frontján lenne a nő is. A jól megfizetett dada nappal ellátja a gyereket, páros estéken az asszony fürdet, páratlanokon pedig a férj. Életszagú felállás? Talán, Nyugaton, a legfölsőbb szinteken az. Errefelé viszont nem sűrűn lehetséges.

terii 2011.10.29. 13:02:39

@Grofesz:
az igaz.:)
de akkor is kimaradnak a közös élményekből. pl. a múlt év végig Megasztárról szólt, a kisebbik lányomat kellett kísérgetnem a koncertekre,ill. a klub koncertekre.Nem volt egy élmény, de kibírtam. Pár évvel idősebben nem biztos, h tudnám tolerálni.
Kb. 30 éves korukra érne össze a korfa:), de azt a demográfiai kimutatásokat megnézve nem biztos, hogy nagy számban megérik.

Kytia 2011.10.29. 13:06:35

@Father Justice: A férj általában ugyanannyit dolgozik, mint előtte. Egyesek vállalnak pluszmunkát, de én úgy tudom, ez nem annyira általános. A nő otthon van ugyan, de a tapasztaltak azt mondják, 5 perc szabadideje sincs, tehát elég sokat dolgozik ő is. Ebben egyensúly van, de én egyébként azt mondom, hogy addig nincs gáz, amíg érezhetően mindkettő kiveszi a részét a dolgokból. Ahogy te is mondod, a jéghegy csúcsa, ha már azon kell összeveszni, hogy ki mennyit áldoz ebbe. Jó esetben mindketten nagyon sokat.:)
Csakhát elég ritka a jó eset.:(

Grofesz 2011.10.29. 13:10:18

Igen, egyetértek, hogy fiatalon szerencsésebb gyereket vállalni, de ha a választási lehetőség az, hogy 35 évesen vállaljanak, vagy egyáltalán ne, akkor ezt az életkort még nem érzem olyan súlyos tényezőnek, ha amúgy mindketten ezt szeretnék.

terii 2011.10.29. 13:12:04

@Father Justice:
és szerinted az anyuka otthon olvasgat, körmöt reszel???????
kimossa az apuka ruháját, kivasalja.Bevásárol, megfőzi a kaját, elmosogat, kitakarít, stb. Ezt mind az apuka helyett is teszi. Tudod mennyit kér egy bejárónő? 1000 ft óránként. Az anyuka napi 3 órát áldoz ezekre a tevékenységekre az apuka részére, tehát napi 3000 ezer ft- ot keres. plusz a családi pótlék, gyes. szóval, 25 munkanapot számolva , tehát nettó 80 ezret keres. Egy átlagos apuka fizetése kb 120 ezer ft. Tehát részarányosan kiveheti az apuka a gyereknevelésből .De valszeg hétvégén is az anyuka végzi a fenti teendőket, hozzávetőlegesen ugyanannyit keresnek :)

Kytia 2011.10.29. 13:21:53

@terii: Igazából itt csak az van döntési helyzetben, aki még fiatal. Ha 24 vagy, eldöntheted, hogy inkább 34 évesen akarsz szülni, de fordítva ugye nem. A posztolónak sem az a kérdés, hogy most legyen-e gyerek, vagy 10 évvel ezelőtt.:) Hanem az, hogy legyen-e egyáltalán. Akkor én már a legyenre szavaznék. Legfeljebb aztán majd duzzog a gyerek, hogy apu túl öreg, nem hajlandó vele fára mászni. Ez a része szerintem túlélhető.

terii 2011.10.29. 13:34:23

@Kytia:
hát ebben tökéletes igazad van. :) Csak én arra akadok ki, amikor sok fiatal avval érvel, hogy 35 körül is lehet gyereket szülni, meg a pasik érvei, hogy élni akarnak még 30 év után is. Gyerek mellett nem lehet? Úgy látom, a legtöbb ember önző.A barátnőm is mindig azt mondták, még élni akarnak. Most negyven felett meg siránkoznak, hogy nincs gyerekük, nincs családjuk.

Father Justice (törölt) 2011.10.29. 13:35:56

@Kytia: @terii: Semmi kétség affelől, hogy az anyukának a gyermek mellett is van elég teendője, pláne, ha otthon végezhető munkát is bevállal, mondjuk napi négy órában. Fontos az állandó árbevétel biztosítása, a házimunka és a gyerek ellátása egyaránt. Szerintem ebben nem volt köztünk semmiféle félreértés.

Csak hát nem ez volt a kérdés.

A kérdés az volt, miként hasonlítható össze az az idő, amit az anyuka és az apuka KÖZVETLENÜL a gyermekre fordít (lásd: fürdetés). Ha az anya napközben is vele van, az apa meg kb. esténként 10-20 percre látja ébren a gyereket, nagyjából sehogy. Az ő feladata, szerepköre az első 1-2 évben más: elsősorban a megfelelő anyagi háttér megteremtése a kiscsalád számára.

Olyat viszont nem írhatunk, hogy a nő az "apuka részére IS elvégzett tevékenységekkel" (miért, magának nem főz, vásárol meg takarít egyébként?!) X Forintot keres, mert ez egyszerűen nem igaz. Fontos feladatokat lát el ő is, de keresetről kizárólag akkor beszélhetünk, ha végül ropogós bankjegyek tucatjai kerülnek az ember markába. Sajnos.

JOKKA21 2011.10.29. 13:49:33

Hülyék a nők, nem szabad nekik gyereket csinálni, főleg fiatalon, mert aki fiatalon lesz apa az rábaszott.Hülye picsák tudnak zsarolni a gyerekkel(láthatással).Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vigyázzon a nőkkel.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 13:53:27

@becsoccsent: És akkor majd kihal az emberiség...

Régen amikor az ember csak azért dolgozott, h éhen ne haljon, és minden nap krumplit evett... Bezony azé' szaporodott. Így lettél te is... Vagy a te őseid királyok, grófok voltak? :)

Jó, persze két munkanélküli ne...

terii 2011.10.29. 13:57:06

@Father Justice:
A fürdetés kérdése az én szempontomból tök mindegy, mert a gyereknek teljesen mindegy ki fürdeti. De az igazán nem mindegy, hogy az apukák avval a felkiáltással kihúzzák magukat a gyereknevelésből, hogy neki pénzt kell keresnie. És hogy úgyis pici az a gyerek. Annak a kicsinek ugyanolyan fontos az apuka,mint az anyuka. Hogy fürdet-e, vagy mesél, oly mindegy.

DE ! Válás esetén igenis így vezetik le az anya által elvégzett munkát forintosítva, ahogy én leírtam.Én megcsináltam a gyerekeimmel szemben is, meg nem rég a pasimmal szemben, hogy sztrájkoltam,és nem csináltam semmit, mert szerintük ezek semmik.Amikor nem volt tiszta ruhájuk, tiszta pohár, kaja itthon, rájöttek, hogy ez ugyanolyan munka, mint a hegesztés, pl.:)

fumerin 2011.10.29. 13:58:51

@JOKKA21: Megértem, hogy nő nélkül feszült a férfi, de ennyire? :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 14:00:47

@Father Justice: "jól megfizetett dada nappal ellátja a gyereket, páros estéken az asszony fürdet, páratlanokon pedig a férj. Életszagú felállás? Talán, Nyugaton, a legfölsőbb szinteken az. Errefelé viszont nem sűrűn lehetséges."

Hála égnek! Utálom, h itt nyugaton (ahol élek) mindenki leszarja a gyerekét. Meló, szórakozás... A gyerek a dadával. Este meg valaki megfürdeti? WTF? Mi a fasznak az ilyennek gyerek?
Luxemburgban 6 hétig maradhatsz otthon a gyerekkel. Utána vissza kell menned dolgozni! 6 hét!
Tudod néha jó, h Mo. még nem tart ott ahol... Ebben az esetben pl nagyon jó.
A gyereknek nem egy 20 éves diáklányra van szüksége, hanem az anyjára, meg az apjára!
Faszom a fürdetésbe! :D

fumerin 2011.10.29. 14:03:22

@terii: Én nem használok érzelmi terrort(hagyom a lakást futni), inkább megneveltem a gyerkőceimet, hogy mindennek van helye, hogyan kell bekapcsolni a porszívót, tárgyaikat hogy kell rendbe tartaniuk, mosogatni sem nehéz, a szemetet is kiviheti más...és nálam totális rend van, csak az aktuális játékok vannak előpakolva. :)
Nem volt könnyű feladat, de mára nagyon szuperül működik, levéve a vállamról rengeteg terhet.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 14:04:47

@Kytia: Ja, valahogy így.
Csak sok faszi azt hiszi, kurva könnyű otthon a gyerekkel. Nem számít, pl h nem alszol éjjel se, mert a gyerek se alszik...
Hallod a férjem még soha egy teljes napot nem töltött egyedül a gyerekkel (már gyerekekkel), csak pár órát. Mondta, inkább dolgozik, de ezt ő nem! :DDD

grani 2011.10.29. 14:06:46

@becsoccsent:
Mióta bátorság nem vállalni gyereket? Mi a francnak élsz egyáltalán? Téged bevállaltak a szüleid, de te gyáva vagy hozzá?

grani 2011.10.29. 14:07:59

@Picicsibe: Na ja, A grófoknak is 1O-15 gyerekük volt.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 14:09:06

@JOKKA21: "Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vigyázzon a nőkkel."

Jó, majd vigyázok! :DDD
Te kis te...

grani 2011.10.29. 14:14:38

Nem értem a vita tárgyát.
Fürdetés ? Legelőször én fürdettem, mert a húgomat is én fürdettem. A feleségem meg egyke volt. Sőt én tanitottam pelenkázni is.
3 hónap után visszament dolgozni. A nagynéném volt a gyerekkel, aztán meg dadák. Nekem is volt dadám. Takaritani meg az elején, mikor szegények voltunk, én takaritottam és én jártam piacra is. Most takaritónő van. Piacra a feleségem jár, mert megtanult vezetni és szerinte én "nem értek hozzá". Főzni hol én hol ő főz. Mosni a mosógép. Ő berakja én meg este kiteregetem. Már ha a takaritőnő nem mos ki. A kislányom apás, a fiam meg anyás. A nagyokkal meg... hát mindkettő apás. Pedig ritkán voltam velük, mikor kicsik voltak.
Aki az ilyen dolgokkal jön, hogy ki fürdet meg ki megy le a gyerekkel a játszótérre... Ott nagy bajok vannak, válás lesz a vége...

terii 2011.10.29. 14:21:23

@fumerin:
ez nem érzelmi terror. megkértem őket valamire. egyszer, kétszer, harmadszorra. Utána úgy döntöttem, nem csak nekem vannak kötelességei,. De ez hatott. Azóta, pedig volt vagy tíz éve, csak emlékeztetem őket, mindenki tudja a kötelességét.:)A pasim a másik fele. Panaszkodik, hogy nemér rá semmire. De focizni hetente kétszer el tud menni, meg tipp mixelni a barátaival.Mert, hogy jogai vannak. De itthon nem tud semmit megcsinálni, mert 5- ig dolgozik.Semmi gond.Nekem is jogom van nem kimosni a ruháját, neki nem főzni, nem csomagolni kaját. aztán, amikor két hét után nem volt tiszta ruha, vacsora, tusfürdő,borotvahab, akkor rájött, hogy azokat nem a bejárónő intézi.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 14:27:50

@grani: Á, a fürdetés nem ezért téma. Az apák többségében kb másfél, 2 éves korig nem igen tudnak mit kezdeni a gyerekkel. A apás fürdetést szerintem amerikában valami okos pszichológus kitalálta, mint jó alkalom egy kis közös apa-baba együttlétre. Oszt ez elterjedt. Azt mondom, lehet valahol ez beválik, mert annak van egy megtanulható menete. Van bőrkontaktus, meghitt tud lenni. De van akinél meg nem jön be. Nálunk pl nem. A férjem ezt nem akarta, de volt más.
Az a gáz csak ezzel, h ez divat lett, aztán pár, szülés után a hormonok hatására megzavarodott anyuka besértődhet ezen! :D
A lényeg az, h az apa is legyen ott. Legyen jelen a kezdetektől valamilyen formában a gyerek életében.
De asszem mi egyetértünk... Csak a füdés miatt írram neked. :)

grani 2011.10.29. 15:03:12

@Picicsibe:
A nők gyávák. Régen ott volt a nagy család, anya, nagvymama stb. A férfiak nem is tudnak mit kezdeni öt éves koig a gyerekkel. Ez genetikus rögződés és a természeti népeknél ez máig igy van. A nő dolga biológilag a csecsemő gondotása. Pityereg a kicsi éjszaka, a nő hallja, a férfi nem. Nem azért mert nem akarja, egyszerúen igy alakult. Ha rááll, persze hallhja. Volt idő, mikor a feleségem éjszakai ügyeletben volt és én voltam éjszaka a lányommal. Felébredtem. Apás is a lányom :))
A gond ott kezdődik, mikor ebből egyes nők elvi kérdést csinálnak. Beteg dolog, ha egy férfira akarnak bizni egy csecsemőt. Egy beteg társadalom agymenete...

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 15:13:19

@grani: Ebbe is egyetértünk.
Bár a nők gyávák... Általánosítás. Azt nem szeretem. :)

De ja, jön ez az új divat nyugatról... Apák maradjanak otthon a kicsivel. Mi van?
Komolyan nem tudom már hova tart a világ. Programozott szülés, lehet választani, h rendes, vagy császar. Jobb a tápszer, mint az anyatej. Bébiszitter... Blablabla. A lényeg, h minden a "szülők" kényelmét szolgálja. Elég elkeserítő.

grani 2011.10.29. 15:58:39

@Picicsibe:
Na jó, általánositás. A feleségem egyke volt, én meg a legidősebb testvér. Köztem és a legkisebb testvérem között 15 év van. Én nem féltem a kicsiktől, ő igen.
Bébiszitter mindig volt. Csak régen dada volt a neve, vagy nagymama. Akár parsazt, akár polgár, akár nemesi család volt, a nő nem eshetett ki a család menedzserének szerepépől.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 16:22:04

@grani: Szerintem más az, amikor a nagymama néha besegít... Az anya meg ha kapálni megy, a hátára köti a gyereket... A lényeg: a család foglalkozik a gyerekkel!

És más az, amikor egy nemesi családban van szoptatós dajka, meg nevelőnő. Az anyuka és apuka jelenléte ritka, inkább kivételes alkalom.

A mai bébiszitterek szerepe inkább az utóbbi. És nekem ez nem tetszik. De persze ez az én véleményem. A társadalom nagyon is inkább ezt a családi modellt támogatja.

becsoccsent 2011.10.29. 16:34:12

@Picicsibe: nem. en ugy lettem, hogy a szuleim a szocializmusban eltek, fogalmuk sem volt rola, hogy generaciokra eladositjak oket, meg tudtak elni, es el tudtak menni evente ketszer nyaralni - meg ha "csak" a balatonra is. nyaranta hetvegenkent strandra jartunk, volt, hogy het kozben is. havonta egyszer es unnepekkor etteremben ettunk.

most mondd el, hogy a te kornyezetedben levo emberek hany szazaleka kepest ezt megtenni.

@grani: attol, hogy szemelyeskedni akarsz, meg nincs igazad. ha az altalam fentebb leirtakat atgondoltad volna, mielott irsz, nem egetted volna le magad.

grani 2011.10.29. 17:03:53

@becsoccsent: Személyeskedtem volna ? Elnézést, de akinek nem inge, ne vegye magára... Általánosságban beszéltem. Szóval, nem én, hanem te égeted magad.
Ami pedig a szocializmus beli jólétet illeti... Mi ott nagyon szegények voltunk, lévén osztályidegenek. Én még emlékszem, hogy az ebéd iskola után az volt, hogy kaptam egy zsiros kenyeret és mehettem a kertbe legelni (zöldséget enni). Nyaralni meg? Azt hiszem egyetemista voltam, mikor először láttam a Balatont. A nyaralásról volt elképzelésem, mert voltak a nagyszüleimnek fotói arról, amikor ők üdültek a Balatonon vagy Abbáziában.
Én most bármikor el tudok menni nyaralni a gyerekeimmel oda, ahova akarok, akár minden nap étteremben ehetnénk. Az más kérdés, hogy nem tesszük. A szocializmus megtanitotta, egyszer fent, máskor lent. Sokaknak ezt most kell megtanulni. De még mindig nem értem, mi köze annak, hogy lesz-e gyerek vagy sem ahoz, milyen az anyagi helyzet?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 17:16:11

@becsoccsent: Akkor neked jogod van élni! :)
Nekem nincs! Mert az én szüleimnek még a szocializmusban sem ment így. Ők már akkor is napról napra éltek, és válogatták a csekkeket, melyik a kevésbé fontos. A zaciba mindig meghosszabították az intervallumot, nem egy ékszer ott is maradt.
Nyaralni a Balatonra nem évente 2x mentünk, hanem egész gyerekkoromban csak 2x sikerült...
Akkor most a bátyámnak és nekem nem kéne élnünk? Buták voltak és gyávák, h megszültek? Hát lehet...

Értem mit akarsz! Olyan körülményeket, amivel egy jó életet tudsz biztosítani! De ezt nem tudhatod előre.
Lehet most jól keresel (nem pont te, csak írom), jó munkád van. Itt a lehetőség a gyerekre... Megszületik a gyerek. Egy év múlva rákos leszel, elüt egy autó, leég a házatok. Vagy ne legyen ennyire drasztikus... Csak elveszíted a munkádat.
Adott pillanat lehet épp alkalmas, de semmi nem állandó. Erre alapozni... Sose lesz gyereked!

Ez is már csak a mai ember luxusa. Dönthet arról, mikor legyen gyereke! Sajnos a legtöbb ember túl sokat is gondolkodik ezen! :)

Father Justice (törölt) 2011.10.29. 17:24:33

@becsoccsent: Szerintem hagyd. Aki csak a saját példájából tud kiindulni (NEKEM régen szar volt, NEKEM most jó), az persze hogy idiótának fog nézni mindenki mást, akinek régen szar volt, most meg még szarabb. Úgysem tudja felfogni, hogy a szocializmusban szerényen ugyan, de mindenki tudott akár 4-5 gyereket is nevelni, azaz volt egy szánalmas, de legalább tervezhető jövőkép előtte. Ma ebben az országban az emberek egyre nagyobb hányada számára egyszerűen nincs már jövőkép. Semmilyen.

Fasza dolog, hogy ő bármikor el tudna menni a gyerekeivel bárhova, de azt úgysem tudod megmagyarázni neki, hogy ezt nem lehet közvetlenül, mindenkire érvényes alapigazságként levezetni abból, hogy a régi rendszerben "megtanult spórolni". Ennek megfelelően azt sem, hogy mi köze a gyerekvállalási kedvnek az anyagi helyzethez.

Csak segíteni akartam a felesleges körök elkerülésében.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 17:31:44

@Father Justice: " Ma ebben az országban az emberek egyre nagyobb hányada számára egyszerűen nincs már jövőkép. Semmilyen."

Ez igaz! De nem az országban kell gondolkozni, hanem Európában! ;)
Vagy kihalnak a magyarok...

becsoccsent 2011.10.29. 17:51:02

@grani: nem hiszem, hogy aki a feleseget harom honappal a szules utan dolgozni kuldi, es dadara bizza a gyereket ( mert neki is az volt! ), az megfelelo vitapartner lesz nekem.

nem sertesbol, csupan annyira tavol all egymastol a vilagkepunk, hogy nem erdemes bele sem kezdenunk.

@Picicsibe: nem tudhatod elore.

lehet, hogy rakos vagy, elutott egy auto, leegett a hazad. vagy ne legyen ennyire drasztikus... csak nincs munkad.
mondd, hogy mernel igy gyereket vallalni?

@Father Justice: koszonom :)

egyebkent felesleges a vita, mert nyilvanvaloan igazam van. ha nekik lenne igazuk, akkor nem veszesen fogyo gyerekszam jellemezne az orszagot, hanem bovulo kozeposztaly.

itt tehat a vitat le is zarom :)

Чапаев 2011.10.29. 17:53:06

@Picicsibe: Európa "egységesen" beteg, és "jövőképtelen", még akkor is, ha mi épp nem látunk túl a saját nyomorunkon. Az, hogy egyes régiókban átmeneti jólét van, nem biztos, hogy tartós állapot marad.

Чапаев 2011.10.29. 17:53:51

@Father Justice: Jövőképünk akkor lesz, ha teremtünk magunknak, szeretett vezetőnktől vagy a sleppjétől felesleges ezt várni. Pont olyan felesleges, mint amilyen felesleges volt az előző bandától is. Kérdés, hogy az elmúlt 10 évben felnőtt, média-agymosott generációnak mondana egyáltalán a "jövőkép" szó bármit is?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 18:08:41

@becsoccsent: Öhm, ez egy költői kérdés?
Mert nekem van két kisfiam, szóval...

De hagylak. Mert lezártad a vitat. Akkor nem pazarlom rád az időmet. Szép napokat...

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 18:12:19

@Чапаев: Már bocsi, de ezzel most mit akarsz mondani? Befellegzett az emberiségnek? Mindenki köttesse el magát?
Szerintem még mindig jobb a helyezet mint a középkorban!

Чапаев 2011.10.29. 18:19:42

@Picicsibe: Azt, hogy a sült galambok vonulási útvonala messze elkerüli Ájrópát mostanában, ahogy még eszik, az a frigóból vagy a spájzból kerül az asztalra! ;)

Father Justice (törölt) 2011.10.29. 18:23:37

@Picicsibe: Nagyságrendekkel szarabb. A túlnépesedés fogalma mond valamit?

@Чапаев: Fejben bármilyen jövőképet teremthetsz magadnak, de azt, hogy a valós, létező világban milyen lesz a jövő, nem lehet a vezetéstől elvonatkoztatni. ("I am the politician, and I decide your fate.") Bár el lehetne, egyből nem lenne kérdés a gyerekkérdés sem.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 18:40:11

@Father Justice: Erre csak uazt tudom kérdezni, mint Csapajevtől:

"Befellegzett az emberiségnek? Mindenki köttesse el magát?"

Volt ennél már sokkal szarabb is az élet (pl az említett középkor). A magyarokkal az a baj, h kibaszott pesszimista és depressziós nép. Mindig a múltba néz, és oda vágyik vissza. Az élet kurva nehéz, tele problémákkal. De élünk, kefélünk, szaporodunk. Kihozzuk a legtöbbet magunkból, egymásból, a helyzetből. Reméljük, h a gyerekeinknek majd jobb lesz. A mi szüleink is ezt csinálták.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 18:47:14

@Чапаев: Ajj, de jólesik, amikor tök hülyének néznek! :/
Igen, értettem, h ezt jelenti. Azt nem értem, mit tesz ez hozzá a vitához. Nem jó Mo-on, nem jó Európában, gondolom az egész világon szar... Igen, és akkor...

"Ne szülj rabot, te szűz! anya. Ne szoptass csecsemőt!..."

Father Justice (törölt) 2011.10.29. 18:56:58

@Picicsibe: Ha nem is mindenki, de jó lenne, ha a bolygó népessége lassan visszállna az egészséges módszerekkel fenntartható optimális maximum (~2 milliárd fő) környékére. Namármost mi a tökömre legyen optimista egy olyan nemzet, amely ezer éven át folyamatosan szopóágon volt? Tippelhetek? Te külföldről, egy vélhetően hatvanszor jobban prosperáló országból mondod meg a hazaiaknak a tutit? Mert ott hangyafasznyival jobb lehet élni, kefélni és szaporodni is, mint itt. Valóban..

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.29. 19:11:52

@Father Justice: "jó lenne, ha a bolygó népessége lassan visszállna az egészséges módszerekkel fenntartható optimális maximum (~2 milliárd fő) környékére"

Aham. Gondolom így nézne ki: "Ti szaporodhattok. Nem, sajnálom, ti nem. Nem, ti sem. Ööö, ti pedig (5 milliárd ember) sajnos meg kell most halnotok!"

Vagy úgy mint Kínában? Egy párnak csak egy gyerek...

"mi a tökömre legyen optimista egy olyan nemzet, amely ezer éven át folyamatosan szopóágon volt? "

Na pont erről beszéltem. Ez olyan, mint Woody: "Nem vagyok paranoiás! Engem üldöznek!"

"Te külföldről....mondod meg a hazaiaknak a tutit"

Mivel ezt jómagam is leírtam, nem volt nehéz kitalálni.
De a gyereket még otthon vállaltuk. Terhes voltam, amikor egy bőrönddel kijöttünk ide. Nem volt semmink... De ez kurvára nem tartozik ide! 
És nem mondom meg a tutit. Csak leírom a véleményem egy nyamvadt blogon. Pont úgy, ahogy te is!

grani 2011.10.29. 19:48:46

@becsoccsent: Igazad van. Nem érdemes vitatkozni. Aki szerint egy nőt dolgozni kell küldeni... Nem lehetett visszatartani. De ez neked magas, te még mindig abban élsz, hogy a nőt dolgozni kell küldeni.
Vita lezárva, más világban élünk.

Joe69 2011.10.29. 21:39:22

@Kytia:
"Sorold kérlek, mik azok a dolgok, amelyeket TE, mint férfi szívesen áldoznál a család és főleg a gyereknevelés oltárán. Lehet, hogy valójában egyensúly van a te fejedben is, csak kurvára nem jön át. Szóval?"

Sorolnám, csak előtte megkérdezném, te mit áldoztál fel érte. A válasz valszeg az lenne, hogy te aztán MINDENT, azok a pondró pasik meg semmit nem hajlandók. Arról nem tehetek, hogy nőnek születtél, esküszöm , ha biológiailag lehetséges lenne, én is szívesen megoldanám a szaporodást magam, ahelyett, hogy hozzád hasonló totálisan meghasonlott nőkkel kínlódjak. (Udvariasan fogalmaztam, egyébként a többség már ilyen.)

Igen, azt hiszem, sokmindent feláldoznék, de az a gáz, hogy itt nem áldozathozatalról, hanem pasi-férj-papucsfaragásról van szó. Nem véletlen, hogy erről a röhejes fürdetés-ügyről megy a vita. Ugyanis a magazinokon nevelkedett emancipunci öntudat-anyukáknál az a férj-teszt, hogy ott áll-e este x órakor a kád mellett, otthagyva esetleg egy fontos értekezletet, akármit. Amin esetleg az múlik, mennyit fog keresni, hogy emancipunci öntudat-anyukának legyen panorámás lapostévé otthon, hiszen szegénynek úgyis otthon kell lenni a gyerekkel, ne unatkozzon, gyes-gyed-szindróma, ugye. Engem megdöbbent, amikor fiatal kollégák totál idegbajosak lesznek ilyenkor - a feleségük lelki terrorja miatt. És amúgy dolgoznak, mint az állatok, hogy a családnak minden meglegyen, és így is szarba kerülhet a család egy állásvesztés, hiteltörlesztés miatt, és akkor még foshat az emancipunci gyerekeanyja miatt is, hogy nem segít be eleget otthon..

Én jelzem, kocsit mosni is utálok, gyereket méginkább. Úgyhogy már csak ezért se lesz gyerekem, mármintha ez a reprezentatív női vonal.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.10.29. 22:12:23

@Чапаев:
na de afrikai vagy európai sült galambok?

Közhely-gyűjteményünk ékes darabjával kívánok szép estét:
Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek.
Aki többé-kevésbé nem érzi a 'mikor't, az folyton csak futni fog a jövője elől és a múltja után - hát ez van :)

Чапаев 2011.10.29. 22:16:50

@Zsit (nyau és rémizé): Azt nem tudom, de garantáltan töketlenek! ;)

2011.10.30. 11:05:10

@Vincenzo90: "A gyereknek szeretet kell, nem pénz"
Amennyien a gyerek fogalom az 5 éves korban megáll, akkor igazad van. Amint a "társadalom" karmaiba kaparintja a gyereket az óvoda/iskola/egyetem vonalon ott már durván sok pénz is kell hozzá. ÉS a gyerek növése nem áll meg 5 éves korban, hanem kb 25 éves koráig neked kell eltartanod durván sok pénzből, amit meg kell keress egy olyan munkaerő piacon ahol az idősebbeknek rohamosan csökkennek az egzisztenciális lehetőségei.

kiraaaaa 2011.10.30. 17:58:19

@Kulics: a házi 5 évesem sem olcsó mulatság.szóval nem a méret, kor a lényeg:)

kiraaaaa 2011.10.30. 18:07:34

@terii: nem értek ezzel egyet. sztem idegbeteg gyereket nagyobb eséllyel lehet nevelni 20 éves szülőként.
Idősebb szülők valahogy nyugisabbak.
De ez is,mint minden, ami a gyerekkel kapcsolatos, normális hozzáállás a lényeg.

Kytia 2011.10.30. 23:41:42

@terii: Ja, ez érthető. És ebben igazad van, persze. De amit már nem tettek meg a múltban, azt legfeljebb a jövőben pótolhatják.:) Meg hát az ember kitalálja, hogy lenne jó, aztán vagy megbánja, vagy nem. Olyat is ismerek, aki bánja, hogy korán szült.

@Father Justice: Most jöttünk haza családlátogatásból. Fiatal pár, két kicsi gyerek. Apa egy ponton aszongya: "Azért nem bánom, hogy a gyerek körüli teendők nehezebbik felét nem nekem kell csinálni, mert ez baromi nehéz meló." Mondja ezt úgy, hogy azért látható volt, hogy ott segít, ahol tud. Ő csinált nekünk vacsorát estére, ő törölgette a gyerek orrát és pelenkázta, amikor gáz volt.:) Jó, mondjuk anyuka meg közben a kisebbik gyerekkel volt elfoglalva, szóval ő sem unatkozott, de a lényeg, hogy én úgy látom, csak az nem tudja, hogy mennyi meló van a gyerekkel, aki a saját gyerekével is csak hébe-hóba foglalkozik. Mi csak vendégként voltunk ott pár órát, de picsafáradtan értünk haza, pedig csak a nagyobbik gyerek akaszkodott ránk, ráadásul tökre kezelhető, meg szófogadó volt. Szóval kurvára nehéz ez és szerintem két ember akkor vállaljon gyereket, ha az egyik apa, a másik meg anya szeretne lenni utána, nem pedig két szingli, akiknek született egy gyereke.

@Picicsibe: Na, erről beszélek.:)))

@Joe69: Azért szívem szerint nem áldoznék fel mindent, ha lehet. Szemét férfiakról én nem beszélek, te beszéltél szemét nőkről.:))) A fürdetés konkrét sztori kapcsán került szóba, nyilván nincs sehol megírva, hogy pont akkor kell minden férfinak jelen lennie. Máshogy is ki tudja venni a részét a dologból és nem, most nem a pénzkeresésre gondolok.
Azért az brutális, hogy a gyerekfürdetést a kocsimosáshoz hasonlítod.:DDD

"itt nem áldozathozatalról, hanem pasi-férj-papucsfaragásról van szó"

Azaz? A másik szabadságának elvételéről? Vagy miről? Ha megbeszéljük, hogy ilyen és ilyen módon kiveszi a részét a gyereknevelésből és én ezt számon kérem rajta, mert sokadszorra mulasztotta el, akkor az már papucsférj-faragás? Egyébként meg igenis legyen minden férj papucsférj. Én is papucsfeleség leszek és papucsbarátnő vagyok addig is. Amennyiben a fogalom főként azt jelenti, hogy igyekszem olyan dolgokat csinálni, amiknek a másik örül, nemcsak folyton a szabadságharcomat vívom, mert nehogy már kielégítsem a másik fél igényeit, hát milyen megalázó már az.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.10.31. 08:10:14

@Kulics: Csak részben van igazad. Abban, hogy nyilván a gyereknek (de nem csak a gyereknek, hanem a felnőttnek is) vannak, lesznek, kell, hogy legyenek olyan igényei, amelyeknek "financiális" vonzata van, és természetes, hogy egy gyerek esetében ezt a szülők teremtik elő. Az persze nem mindegy ebben a tekintetben sem, hogy hogyan nevelik a gyereket. Ismerek olyan fiatal házaspárt, akik már a gyermek megszületése előtt büszkén újságolták, hogy már több, mint százezret költöttek a még meg sem született gyerekre, és ez a "trend" később sem változott. De ismerek "korosodó" házaspárt, akiknek később született gyermekük (a nő alig volt 40 alatt, a férj pedig alig 40 felett, mikor a gyermek született), és elmondásuk szerint nagyon jó, hogy nem huszoniksz évesen lettek szülők, mert egészen más hozzáállással nevelték a gyermeket. Nem tartották cikinek 45-50 évesen fára kell mászni vele, viszont egyrészt a gyereknek "kötélből vannak az idegei" és fát lehet vágni a hátán, másrészt pedig nemcsak öt éves koráig, de azt követően sem költöttek feleslegesen és erőn felül a gyerekre (pedig történetesen futotta volna nekik). A gyerek most 14-15 éves (a kettő között van), változatlanul sok "használt" ruhája van, amiket jó állapotban kap az ismerősöktől, akiknek gyermekei kinőtték, ötéves koráig szinte egyáltalán nem kapott új ruhát, csak fehérneműt meg cipőt, viszont szeretetet és törődést annál többet. Nyolc éves koráig az anyja egyáltalán nem fürdethette (ha megpróbálta a gyerek hevesen tiltakozott - lányról van szó), mert olyankor beszélte meg az apjával az élet "nagy dolgait" a fürdőszobában). Most fizetős magániskolába jár (már 8. éve), mellette 6 éve küzdősportot űz, hangszeren játszik (ez tananyag az iskolában), és több, mint 10 országban megfordult már, közte egzotikus távol-keleti országokban is. Ja, és imádja a szüleit, akiket aligha cserélne le fiatalabbakra. De van egy szomszédom (fiatal pár, a harmincas éveinek az elején), akiknek szintén iskolás korú gyermekeik vannak, tehát nagyon fiatalon lettek szülők, és bár egészen másképp nevelték a gyermekeiket, mint az előbb említett házaspár, előfordult, hogy este tízkor még javában folyt náluk a buli, pedig a gyerekek már nagyon nyűgösek voltak a fáradtságtól, viszont nagyon rendes, kedves, jópofa, és jól nevelt gyerekek ennek ellenére is: mindkettő sportol, a lány versenyszerűen úszik, a fiút pontosan nem tudom mit csinál és jól tanulnak az iskolában. Szóval (és ez most már a posztolónak szól): a lényeg nem az, hogy ki milyen idős korban lesz szülő, hanem, hogy amikor az lesz, akkor hogyan áll a gyermek neveléshez. "Röviden" ennyi. Búcsúzóul egy idézet Bruce Willistől a "Bérgyilkos a szomszédom" c. filmből: "nem az a lényeg, hogy hány embert öltél meg, hanem az, hogy akik még életben vannak azokkal hogyan jössz ki".

kiraaaaa 2011.10.31. 08:28:43

@Ibrahim a tevehajcsár: Ezzel most teljesen egyetértek. Kicsit hosszabban és szemléletes példákkal mutattál rá a lényegre.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.10.31. 09:00:04

@kiraaaaa: Bocsi, rég jártam erre, mert szóval munka volt az elmúlt héten, és lehet, hogy kicsit bő lére eresztettem. Kérlek nézd el nekem így egy ilyen munkaszüneti nap reggelén!
:)

kiraaaaa 2011.10.31. 16:31:19

@Ibrahim a tevehajcsár: rendben, elnézem, de csak mert jót írtál.

becsoccsent 2011.10.31. 17:34:15

@grani: aki a 3 honapos gyereke mellett dolgozni akar, es nem a picurral tolteni minden percet, az nem normalis. ha ez eppen a te feleseged, akkor o. ez nem vitatema. a gyereknek az anyjara van szuksege, nem egy dadara. ha ezt nem tudod belatni ( mert ezek szerint neked is eleg volt a dadusod az anyukad helyett ), akkor nem tudom, miert vagy nagyra, hogy van negy gyereked. biztos boldogok, es nagyon szeretik a dadust.

@Picicsibe 2011.10.29. 18:08:41
@becsoccsent: Öhm, ez egy költői kérdés?
Mert nekem van két kisfiam, szóval...
De hagylak. Mert lezártad a vitat. Akkor nem pazarlom rád az időmet. Szép napokat...

es akkor hova szarjak? ez valami verseny? nekem meg van harom, na es akkor mi van, gyoztem? gondolkozz mar te is, ahelyett, hogy csak irsz: a lenyeg az, hogy ha munkanelkuli vagy, akkor hogy fogsz gyereket vallalni? mire? ha szerinted ez kovetendo pelda, akkor ugorj le borsodba vagy szabolcsba a ciganyokhoz, lehet nezelodni, milyen jol mukodik. ha bizonytalan a munkahelyed, ahogy ma minden az magyarorszagon ( ld. meg visszamenoleges torvenyalkotas, heti rendszeressegu alkotmanyozas, de irok konkret peldat, mert latom, az utalasokat nem erted: most mondhatjak azt, hogy a ferjecsked a netto jovedelme 98%-at fizesse vissza 5 evre visszamenoleg. mondd, mibol fogjatok megtenni? es ne mondd, hogy ilyen nincs, mert pontosan ez tortent nagyon sok emberrel ), mire vallalsz gyereket?

nyugodtan meg lehet probalni engem cafolni, ha titeket a tenyek nem zavarnak. ugyanis ti vagytok az a marginalis kisebbseg ( mar a masik kisebbseget, a ciganyokat leszamitva, ahol ugye 3 gyerek az atlag ), aki szerint barmikor lehet gyereket vallalni. akkor miert fogy a magyar? miert vagyunk _boven_ tiz millio fo alatt? miert nem gondolkodik szinte senki ugy, ahogy ti?

csak azert kerestem meg ujra a topikot, mert talaltam egy cikket, ami _talan_ segit megvilagitani nektek, hogy megsem az a mindenki a hulye, aki szembe jon veletek az autopalyan:

www.gepnarancs.hu/2011/10/joszex-es-kdnp/

" Meg a felelősség hiánya, a haza iránt érzett felelősségé természetesen. Mert az hiányzik. Ha lenne, akkor lenne elég magyar, tele lennének a megszüntetett bölcsődék, boldogságtól sugárzó arcú kis magyar porontyok rágnák a vizes kifli csücskét, és jobb és forrás híján játszanának magukkal az ovi udvarán, ülnének a fűtetlen iskolák termeiben, és hallgatnák a “felelős párkapcsolat” órákat, majd tanítás után végignéznék a kilakoltatást, a betonról felkaparnák halott anyjuk maradványait, hazarángatnák aput a kocsmából, aztán egy sikeres érettségi és a kötelező önkéntes munka után, a semmiből fizetnék a duplájára emelt tandíjat, hogy diplomás munkanélküliek lehessenek, és rátalálván az igazira, az boldogító igen kimondása után, rövid és fájdalmas előjátékot követően, az aktuális népszámlálási adatok figyelembe vételével újrakezdjék, amibe a muter belehalt, a fater belerokkant, a Semjén-klónok meg tanítottak. "

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.31. 17:49:19

@becsoccsent: Mit höbörögsz, he? Ki a fasz beszél a munkanélküliekről rajtad kívül? Mert pl én nem. Illetve annyit említettem, h nyilván az ne szüljön, aki munkanélküli. Me' baszod írtam ezt is! De úgy látszik ezt nem olvastad...
Hova szarj? Javaslom lehetőleg a WC-be!
Miért lenne verseny? Azért írtam amit, mert érzékeltetni akartam, h tőlem bármi lehet már velem, vagy a férjemmel, nincs visszaút, mert már van két gyerek!
Az én véleményem az ami. Nem ismétlem önmagam. Ha érdekel(ne, gondolom nem) olvashatod fentebb.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.10.31. 17:52:25

@becsoccsent: Amit graninak írtál, egyetértek. Én is így gondolom. Az szüljön, aki ráér anya lenni!

JOKKA21 2011.10.31. 21:00:28

@fumerin: Nővel feszültebbek a férfiak.:D
@Picicsibe: Jól teszed.:)

becsoccsent 2011.11.01. 08:21:10

@Picicsibe: igen, errol beszeltem azzal, hogy nem nagyon erted az utalasokat, de ugy latszik, ha leirom, azt sem. sebaj.

mellesleg ha tenyleg kulfoldrol osztod az eszt, akkor talan nem kellene olyan nagyon magyarkodni, szuljetekgyerekeketeskedni. persze, hogy fogalmad sincs, milyen itt elni, ha nem itt elsz.

arra pedig tovabbra is varom a valaszokat, hogy miert nektek van igazatok, es nem mindenki masnak ( ld. meg csokkento magyarsag ).

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.01. 09:12:34

@becsoccsent: Értem az utalásaidat "kedves". 
Te nem fogod fel, h lehet az úgy, h a 7 milliád emberből nem mindenki gondolkozik úgy mint te. Te így véled, és képzeld én meg pont úgy, ahogy már leírtam.

Felfogom, h arról gagyarászol még mindig, pedig már "lezártad" a vitát, h lehet ma van munkád, de mivel geciszar minden, lehet holnap nem lesz. És akkor így hogy vágjon az ember bele... Baszod, lehet hihetetlen, de már akkor felfogtam, amikor csak utalgattál. Erre írtam azt, pont neked, h az én életfelfogásom szerint ez ugyanaz a kategória, mint pl: ma nem vagy rákos, holnap mégis diagnosztizálják, vagy blablabla, blablabla (fentebb olvashatod).

Ahogy azt is olvashattad, h kurvára nem egy gazdag külföldi környezetben hoztuk meg a döntést, h lesz gyerekünk. Mo-on se volt semmink, csak munkánk, amit bármikor elveszíthetünk. Meg életünk, olyan mint mindenkié, tehát bármikor meghalhatunk.
De szerettük egymást és gyereket akartunk, ahogy a természet megteremtette bennünk ezt a vágyat. A szaros Mo-on lettem terhes. Élhetnénk most ott is. De aztán úgy alakult, h fogtunk a férjemmel egy-egy bőröndöt, ami belefért beleraktuk, és nekivágtunk szerencsét próbálni. Simán lehetett volna rosszabb is. Nem várt minket kint senki és semmi.  Mondhatod, h hülyék vagyunk vagy felelőtlenek, de a világunk tele van olyan emberrel, mint mi. És tele van olyan emberrel, mint te. És telis tele van még nagyon sok más gondolkodású emberrel.

Nem osztom az észt. Te se osztogasd, mert nem vagy túl okos! Maradjunk abban, h véleményt cserélünk egy blogon!

Egyébként se tudom már, ki hozta fel ezt a témát (lehet pont te). Mert ez a poszt nem ezt a kérdést vetette fel. Nem azt kétdezte a poszter, h szerintetek Mo kibaszott szar helyzete ellenére merjünk e belevágni ...
De lehet a "nagy igazad mellett" erre már nem is emlékszel!

Nyugodtan írd le még 5x, h nem értelek, oszotom az észt... Mindig válaszolok majd (ezt bemásolom, újra, meg újra), me nagyon udvarias lány vagyok! ;))
De nem hiszem, h pont ezen a blogon   fogod megváltani a világot.

"arra pedig tovabbra is varom a valaszokat, hogy miert nektek van igazatok, es nem mindenki masnak"

Miért, miért? Mert ez a véleményem, és kitartok mellette. 

"ld. meg csokkento magyarsag"

Azzal egy percig nem vitatkoztam senkivel, h sokkal kevesebben vállalnak gyereket. Ebben szerintem nem velem vitázol.

becsoccsent 2011.11.01. 09:17:47

@Picicsibe: pont ezert nem kellett volna belekezdenem.

te sajnos azt sem erted, hogy mit nem ertesz. igy nem lehet vitazni.

pá :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.11.01. 09:34:44

@becsoccsent: Drágaszágom! Akkor a gyerekekkel együtt ugorj a Dunába! Add fel a kibaszott életet, de előtte vegyél rá még több embert.

Képzeld, tudom mi van Mo-on, mert az egész családom ott él. Tudom, h a faszom Orbán most azt csinál, amit akar...
És ennek ellenére a véleményem az, ami...
Mondtam, tarthatsz hülyének és felelőtlennek...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.11.01. 15:29:41

@becsoccsent:
a gépnarancsos cikk nettó demagógia (nem vitatva, hogy tartalmaz igazságokat is - de az meg ennek a műfajnak a sajátja), remélem, felismerted

okosan játszódjatok @Picicsibe: -vel ám!

Nagyzee 2011.11.02. 01:50:20

@becsoccsent: Azon elgondolkodtál már, hogy ha igaz az elméleted, akkor miért az ún. jóléti államokban jellemző a csökkenő népesség és az alacsony szülési hajlandóság, és nem a fejlődőekben, ahol sokkal rosszabb életminőség mellett gyorsan nő a népesség?

Egyszóval az elméleted egy ordas hülyeség. Biztos a németek, svédek, stb. is az óriási létbizonytalanság miatt (sőt konkrétan az Orbán-kormány intézkedései miatt:p) nem vállalnak elég gyereket, a nigériaiak meg biztos azért vállalnak olyan sokat, mert ott sokkal jobb körülmények között lehet felnevelni az utódokat mint Európában.

radnaughty 2011.11.02. 23:18:47

kedves posztoló!
te egy igazán hülye barom vagy! 31 éves nőnek azt mondani, hogy várjatok még? mire ember?? hova??? csak annyit tudok tanácsolni, hogy verd a fejed a falba, vagy amidet akarod.
süti beállítások módosítása