A tökéletes férfi létének közgazdasági cáfolata

2012. november 16. 07:31 - csajokespasik

Ahol egy tökéletes férfi van, ott lennie kell többnek is. Ha egy létezik, létezhet több is. Ha létezik több is, akkor nem kell magad szemét pasikkal szívatni, akik szimultán legalább még öt barátnőddel randiznak, és még anyáddal is lefeküdnének, ha elég jól nézne ki. Kaptunk egy szép kis tanulmányt, melynek alaptétele: Tökéletes férfi nincs.

 

Vegyük a tökéletes férfit. A legjobbat, amit egy nő elképzelhet magának. Emberünk magas, kedves, humoros, megbízható, tisztességes, hűséges, intelligens, kellemesen izmos, olvasott, kulturált, kedves, nagy a szerszáma, és jó az ágyban. Legyen céltudatos, férfias, határozott, tudjon bánni egy nővel, legyenek ambíciói az életben, rajongjon a gyerekekért, és a család gondolatáért, el akarja venni egy idő után a barátnőjét. Legyen jó munkája, drága autója, és saját lakása/háza, ne anyunál lakjon, és szeressen örökké.

Ilyen férfi nem létezik. Egyszerű közgazdasági elvekből levezetve, léte nonszensz. Ha lenne egy ilyen férfi, akkor olyan nagy kereslet lenne rá, hogy minden nő őt akarná. Ekkor emberünk azzal a problémával állna szemben, hogy mindenkit könnyedén megkaphat. De akit könnyedén meg lehet kapni, az nem kell. Párat ki kellene próbálni, és mivel egy szinte végtelen halmazból válogat, sosem lehetne benne biztos, hogy egy jó aktuális lány elég jó-e, vagyishogy a legjobb-e. De mivel a nők próbálgatásának ténye máris megborítaná a listát, már nem szeretne örökké, vagy lenne hűséges, megbízható, és/vagy tisztességes. Tehát nem lenne már tökéletes férfi. Az alaptétel bizonyítást nyer, miszerint nincs tökéletes férfi.

De emberünk, akit így kaptunk a tökéletesből kicsit lebutítva, még mindig nagyon közel áll a definícióhoz. És mivel definíció szerint nincs nála jobb, tökéletes, így ő az elérhető legjobb választás, a globális maximum. Ez nem venne vissza a magabiztosságából, és nem vetné bele kisebb hévvel magát a vadászatba.

Itt van tehát közel tökéletes emberünk, aki magas, izmos, kulturált, vicces, kedves, jó az ágyban, szórakoztató, és a többi. Mint legjobb elérhető egyed, ő testesíti meg a klisét, miszerint a nők a szemét pasikat akarják. Esetünkben nem a szemét mivolta miatt akarják, hanem racionálisdöntéshozókként még mindig az elérhető legjobb példányt keresik, aki a fentebb vázolt gondolatmenet miatti rohadék.

És mivel a nők által legkeresettebb célpont még mindig ő, így emberünk számára semmi nem indokolja, hogy közelebb húzódjon a nők által leírt tökéletességi definícióhoz, így is megvan mindene ahhoz, hogy mindig friss hús legyen az asztalon. Ilyen fazonokból van elég, ők azok a tökéletesnek hitt férfiak, akikről előbb-utóbb kiderül, hogy mégsem azok. Valahol kibújik a szög a zsákból, ha máshol nem, akkor ott, hogy emberünk önként lép ki a kapcsolatból, mert nem akarja elkötelezni magát.

Ez a világ, ahol élünk, a szituációk, amiket ismerünk, világunk fájdalmas, de gyakran látott helyzetei.

A tökéletes férfi léte esetén elburjánzó káosz

És most képzeljük el, mi történne, hogyha mégis létezne ez a különös lény, a tökéletes férfi. Aki minden kritériumot teljesít, nem csak szuperül néz ki, egzisztenciája van, csodálatosan sportos, és kellemes modorú, hanem romantikus, hűséges, elköteleződésre hajlamos és HŰSÉGES. Tegyük fel, hogy a rá irányuló végtelen kereslet ellenére az is maradna, és a választék nem torzítana jellemén, és hűséges becsületes jóember maradna.

Lenne idővel egy, azaz egy darab barátnője. Akihez hűséges lenne.

A tökéletes férfi létének ténye katasztrófához vezetne.

A nők között elterjedne, hogy létezik tökéletes férfi. Ahol egy tökéletes férfi van, ott lennie kell többnek is. Ha egy létezik, létezhet több is. Ha létezik több is, akkor nem kell szívatni magukat a szemét pasikkal, akik szimultán legalább még öt barátnőddel randiznak, és még anyáddal is lefeküdnének, ha elég jól nézne ki. De a húgoddal garantáltan. Nem kellene arra várni, hogy talán majd hív, ahogy megígérte, még ha tudják is, hogy valószínűleg sosem fog hívni. Nem kellene mindig édes, de nyilvánvaló hazugságokba kapaszkodva belecsábulni a gonosz ágyába. Nem éreznék magukat egy gyalázatos nullának, amikor a szemét pasi ágyából hazafele kullognak, miután bebizonyosodott, hogy pont annyira befolyásolható és manipulálható kis lükék, mint akiket lesajnálnak csapatostul. Még rosszabb, amikor sok idő után derül ki. Egyszerre már nem lenne szükség a szemét pasikra.

A szemét pasikra nem lenne szükség, és ezt ők is észrevennék. Figyelembe kellene venniük, hogy már nem ők az elérhető lehető legjobb választás, a velük járó minden rosszal együtt, hanem van egy jobb. A tökéletes férfi. A nők már őt keresnék, és a szemét pasik hoppon maradnának. Ez gyökeresen megváltoztatná a világot. A szemét pasik vissza akarnák kapni, ami az övék volt, az összes nőt. De immáron tenni kellene a dologért, és hasonlatossá kellene válniuk ahhoz, amit a nők keresnek.

Hűséges, megbízható emberré kellene válniuk. A tökéletes férfiak csak úgy rügyeznének szerte a világban. Idővel a bárokban a barátok között már nem azt mesélnék a férfiak, hogy ki kit vitt haza könnyed egyéjszakás kalandra, és hogy annak mekkora melle volt, hanem azon versenyeznének, hogy ki régebb óta hűséges a barátnőjéhez, és ki vett romantikusabb ajándékot szíve választottjának. A tökéletes férfi, mint kezdőpont beláthatatlan következményeket generálna. Kártyavárszerűen döntené be a régi jó világot, ahol disznó módra sört vedelve meséljük egymásnak disznóbbnál disznóbb kalandjainkat. Ez nem történhet meg. Ha valaki meglátja a tökéletes férfit, nem hagyhatja életben. Szerencsére nem létezik.

V. Csaba

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr684907938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása