Van egy szeretőm és egy beteg nejem

2014. december 17. 07:25 - csajokespasik

„Minden évben egzotikus helyekre megyünk nyaralni, de őt nem zavarja, közönyös, nem túl érdeklődő, a tengerparton úgy sétál végig, mintha Csepelen járna” – mit lehet tenni, ha életünk párja egyszer csak elutasító és gonosz lesz, ráadásul már az ágyban is inkább ijesztő, mint vonzó? Levélírónk mindent megtett, hogy megmentse a házasságát, és nem rajta múlik, hogy egyre reménytelenebb.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kicsit más korosztály vagyok, mint itt az átlag, de a történet passzol ide, és a tanácstalanságom is. A feleségemmel 14 éve vagyunk házasok, egymáshoz öregedtünk, értsd: a szokásos hullámzásokat elviseltük, voltak nagyobb problémák, amiken simán túltettük magunkat, de kitartottunk egymás mellett. Van egy lányunk. Sikeres vállalkozást viszek, anyagi gondjaink nincsenek. 4-5 évvel ezelőtt kezdődtek feleségemnél a pszichológiai gondok. Én már az ok nélküli szurkálóládásainál éreztem, hogy ez valaminek a kezdete és ebből baj lesz. Úgymond, mindenkihez volt egy kedves szava, emiatt az összes közös barátunk eltűnt.

Olyanokat csinált, hogyha meghívtam valakiket hozzánk, akkor úgy búcsúzott el tőlük a végén, hogy „remélem, ez volt az utolsó alkalom, hogy idejöttetek” mindezt mosolyogva, kedvesen, mintha azzal búcsúzna, hogy „gyertek máskor is”, vagy éppen viccelne. De nem volt vicces. Nagyon kínos volt. Sokat magyarázkodtam miatta. Utána jöttek a befordulások és az érzelmi üresség. Mindene megvan, bőségben él, és azt se bánnám, ha megcsalna, csak legyen újra a régi. Kapott rá gyógyszert, ha szedi, csak fáradtabb, bár számomra akkor is ijesztő. De legalább nem okol semmiért, ugyanis ez is része volt a rohamainak, hogy mindenért patáliát csapott. A szex a megroppanása óta nem érdekli, és őszintén szólva, nem is bántam, én is hamar feladtam, nem kívántam, féltem tőle. Kitörni készülő vulkán – szabályosan ez jutott eszembe róla.

Mit csináljak most? Ha elválunk, senkije és semmije nem lesz. Pár éve van egy szeretőm, munkahelyi viszony. Az asszony nem tud róla, nem is kívánnám, hogy a tudomására jusson, ki tudja, mit váltana ki belőle, lehet, hogy egy olyan rohamot, ami még az eddigieket is felülmúlja. Jól élünk, anyagi gondjaink nincsenek, és mégis várom, mikor töri össze a kocsit. Nem az autót féltem. Minden évben egzotikus helyekre megyünk nyaralni, de őt nem zavarja, közönyös, nem túl érdeklődő, a tengerparton úgy sétál végig, mintha Csepelen járna. Régen nem volt ilyen korlátolt, de hát az régen volt.

Tudom, nem túl felemelő történet így karácsony előtt, de jövőre mindenképpen hozok valamilyen döntést. Röviden és tömören ennyi.

 
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr266989085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisgömbőc 2014.12.17. 20:40:02

Mindenkinek megvan a maga keresztje. Nem mondok most újat, olyan döntést hozz, ami a legkevésbé fáj a gyermeknek. Gondolom már elég nagy ahhoz, hogy érzékelje, hogy köztetek nincs minden rendben, neki sem feltétlenül ez az idilli, csak a lányodnak jobb lesz e utána......

Exemplary 2014.12.18. 06:56:50

Szvsz a gyerek szempontjait vedd első sorba, neki ez iszonyú változás lesz, nem szégyen szakember segítségét kérni.

Croma Soma 2014.12.18. 08:55:08

A gyereknek nem érdeke, hogy két beteg, esetleg egymást kikészítő szülője tapicskoljon a meleg szarban.

A szakemberrel kapcsolatban annyit lehet mondani, nincs olyan szakember, aki segíteni tudna egy olyan emberen, aki nincs tisztában azzal, hogy bajban van. Kérdés, hogy a nő mennyire van tisztában azzal, hogy széthullott. Persze itt csak az egyik oldalt hallottuk, de nem lehet feladatunk, hogy igazságot tegyünk. Nem is az igazság a fontos, hanem egy elfogadható működés.

Nem tudni mi a jó, de a gyereket akkor tudod a leginkább segíteni, ha Te egészséges vagy. Annál azonban, hogy egy másik kapcsolatba menekülsz jobban teszed, ha tisztázod magadban, hogyan jutottál ide. No ehhez tényleg jól jön egy szakértő segítség.

Kisgömbőc 2014.12.18. 18:20:04

A gyerek kérdés nehéz ügy. Amíg menthető egy házasság, addig menteni kell a gyerek miatt, ha az nem keseríti meg az életét. Kevés olyan mostoha van, aki jobban szereti a gyereket a szülőnél. Nincs azért nálatok olyan, hogy a gyerek részegen fetrengve látja az anyját, vagy verné.

Az, hogy más kapcsolatba menekültél, nem meglepő. Szeretetre, gyengédségre mindenkinek szüksége van, bár a gyerektől sok jut belőle, azért kell egy társ is. Ha ügyesen csinálod, és a partnernek is ez az érdeke, meg is öregedhettek szép csendben egymás mellett a szeretőddel.

Lehet a feleségednek is ez hiányzik.

Biztos, hogy beteg? Lehet csak nem akar magán uralkodni, jódolgában minden kinja van, és könnyebb ideggyengét játszani és nyugtatót szedni, mint tartalommal megtölteni az életet. Lányotokkal hogy viselkedik?

Járjatok jógázni, hátha a belső nyugalom, meg egy kis izmosodás (nem nevet, én 2 szülés után jógával fogytam le) megváltoztatja.

Ha nem is válaszolsz, majd azért jelentkezz, ha történt előrelépés.

Kommenteket ne vedd véresen komolyan, interneten szabadon oszthatjuk az észt. Mindenki a saját életéből merít, és nincs 2 egyforma sors

huracan1 2014.12.18. 19:25:38

Ezt a sztorit mintha én írtam volna. :( Egyetlen dolog nem stimmel: nekem (még?) nincs szeretőm. Ja, és soha nem fogom elhagyni a társamat, a döntésemet tehát ebben az értelemben már meghoztam - még mielőtt egyáltalán gondolatban eljutottam volna a szeretőig.

Abszolút megértelek egyébként, de szerintem ne döntsd el előre, meddig hozol döntést. Az élet érdekes dolgokat tud produkálni anélkül is, hogy előre elterveznénk valamit. :))
süti beállítások módosítása