A csajom a kollégájával kavar

2016. december 12. 07:52 - csajokespasik

„Hogyan derítsem ki az igazságot, ha nem válaszol egyenesen? Mászkáljak utána vagy marad a jó öreg telefonban-kutatás? ” - a barátnő annyira hálás egy srácnak, aki felvetette jelenlegi munkahelyére, hogy rengeteg időt tölt vele. Posztolónk nem örül annak, amikor titokban találkozgatnak, és egyre féltékenyebb. Jogosan?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Hozzátok fordulok most segítségért, mert nem egészen értem, mi folyik körülöttem.

Hét éve vagyunk együtt. Én 38, a párom 33 éves. Mióta új munkahelye van, kb. fél éve, kísérget egy nála jóval fiatalabb kolléga srácot. Magyarán, sok időt töltenek együtt, munkahelyen kívül is. Azt mondja, továbbképzés. Csak az a bibi, hogy nemigen hallottam még rendszeres vasárnapi, meg péntek esti továbbképzésekről... Azért fogalmaztam úgy, hogy kísérgeti, mert amikor szól, hogy kivel és hova megy, ezt a szót használta. Elmondja, hogy vele lesz, de azt nem, hogy meddig vagy miért pont akkor.

Miért KELL kísérgetni egy amúgy felnőtt embert? Vak? Vagy szellemileg visszamaradott? Szerintem ő csak a lehető legjelentéktelenebb, legsemmitmondóbb kifejezést akarta használni, hogy ne gyanakodjak. És egy darabig be is vált.

Amikor már nem tudtam elnézni, és kicsit beolvastam neki, engem vádolt, hogy túl féltékeny vagyok és ez így már mennyire beteges. Hát, mert mi legyek?

A múlt héten felhívom, ő épp a metrón ül, megy kísérgetni,... és úgy beszélt velem telefonon, hogy közben úgy felhúzta magát, hogy szinte kiabált, én meg elképzeltem a tekinteteket körülötte. Minden mondatát úgy kezdte a telefonban, hogy „értsd már meg...”, csakhogy nem nekem kell itt megértenem bármit is. Nem veszi észre magát, hogy itt ő a hunyó. Mindezt kioktatós stílusban adja elő.

A cég, ahol most van, nekem kicsit szektariánus környezetnek tűnik és ez nagymértékben befolyásolta őt is. Tőle tudom, hogy ez olyan cég, ahol a tréningen megmondták nekik, hogyha valahol azt hallják, hogy a céget becsmérlik, bárhol, akkor álljanak ki érte és védjék meg mindenáron, teljes mellszélességgel... Én meg nem tudom kihagyni, hogy ne ugrassam ilyenkor azzal, hogy direkt kritizálom a céget, meg amit kínálnak, és akkor bedühödik, s ezt másoktól is kapja, akikkel egy társaságba járunk. Tehát nem csak én látom azt, hogy megváltozott.

Szóval: ha nincs semmi köztük, csak a céges szektás-összetartás, miért csinál belőle titkot? Kezdjük ott, ha nincs takargatnivalója, miért titkolózik? Az is érdekes, hogy simán felvették, pedig nincs is meg a középfokú angol nyelvvizsgája. És elmondása szerint ezt a srácnak köszönheti. Hát azt látom, hogy ezért nagyon hálás neki. De tényleg akarom tudni, mennyire is az?

Hogyan derítsem ki az igazságot, ha nem válaszol egyenesen? Mászkáljak utána vagy marad a jó öreg telefonban-kutatás? Itt tartunk , ide jutottunk most. Ő úgy gondolja, hogy csak jogai vannak, kötelességei nincsenek.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8612041921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása