Habzsold az életet, csak meg ne fulladj tőle

2018. június 01. 07:43 - csajokespasik

„A közösségin azt látod, mindenki élete csupa hepi, felhőtlen és tele van cukisággal, vigadalommal, de ha megkapirgálod egy kicsit a felszínt, a valóság ennek fordítottja” – gigamegmondással zárjuk a hetet. Posztolónk nekikeseredett a világnak, úgy érzi, a médiatartalmak közt szelektálni képtelen, behülyített nők mellett megfullad.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Megosztó írás lesz, aki nem kedveli az ilyesmit, most kattanjon máshova.

Hallottam egy rádióbeszélgetést, ami arról szólt, hogy a fiatalok egy számottevő része kb. 25 éves korukig teljesen kiégnek érzelmileg, mert a világ túlkínálatát, erős ingereit nem tudják józanul kezelni. Minden nyitott már és tobzódnak a sok lehetőség közt - azt hiszem, szelektációs zavarnak nevezték ezt a műsorban. Túl nagy a szabadság. Mindent lehet, mindent be akarnak fogadni, különben kirekesztve érzik magukat. Ennek gyakori kísérőtünete némi idegbetegség és világnézetzavar, téveszmék, rögeszmék, szorongások, sodródások, és hát miért mondanának ők a drogra is nemet?

Na, és erre jön még az alapvető ösztön: párkapcsolat!

Egy mai, átlag párkapcsolati vázlat: (jelmondat: „Két nagy tévedés kiegészíti egymást”) Vegyünk egy Nőt, aki már kislány korában elhatározta, hogy neki egy magas, jóképű, vagyonos, sportos férfi jár, aki ezenfelül sármos is, meg határozott, plusz alázatos, DE szenvedélyes meg gyengéd, és így tovább. Aztán egyszer megfekteti Srác, majd dobja is őt az ideálja, és onnantól minden férfi rohadék.

*

A Srác jól párosítható volt hozzá. Hamar új nője lesz. Gazdag apuci fiacskája, aki havonta egy vagyont herdál márkás cuccokra, gépes játékokra, mindenfélére, de a randin kikéri magának, ha kétezret ki kell csengetnie. Nem játszik fontos szerepet életében az új lány sem, aki - amikor nagy nehezen rájön, hogy milyen szerepben is van ő itt, és ő mennyire nem ilyen lovat akart - dobja a csávót, aki nem esik kétségbe, mert a pénzét mutogatva eddig is voltak sikerei. Röpkapcsolatokba bonyolódik, mert kialakult nála, hogy a nők mind pénzéhesek, minek erőltesse meg magát, így saját magának próbálja a férfiasságát bizonygatni azzal, hogy minden péntek este más plázap*nát szed össze. Etc.

*

Mindez most úgy hangzik, mintha keserűség beszélne belőlem, nem vagyok nőgyűlölő, viszont az sem, aki állandóan ünnepli őket. Szeretném, ha valaki rácáfolna a fenti kapcsolati modellre, hogy, nem, nem, ez erős torzítás, ilyen nincs is... ez alaptalan fikció csak. Tudom, hogy a leghibásabb nézet, ha egy homogén, egybefüggő masszának tekintjük a társadalmat, de hát vannak nagyon is kiszámítható részek. Elménk irányítható és mindig a színesebbre és hangosabbra figyelünk oda: ezt a feladatot többnyire a média hajtja végre, ami most már a személyes szférában is befurakszik a mobilokon át, mindig eléri a közönséget.

Szívesen leírnám a Nagy Megoldást, de nem tudok ilyet.

*

Egyszer egy nő azt bizonygatta nekem, hogy az élet értelme a dolgok habzsolása,... Amikor nem osztottam maximálisan a világnézetét, megkérdezte, miért, mi a bajom ezzel a kijelentéssel? Tán rossz? Azt feleltem, hogy nem rossz, nem jó, csak így egy gyerek gondolkozik, ezek egy gyereklány szavai. Csak ő már 30 elmúlt... És nagyon sokan gondolkodnak így, egóból. Erre mit lehet építeni?

*

Olyan, hogy „normális, egészséges, kiegyensúlyozott családi légkör” egyre ritkább lesz, mert anyu szalad a vágya után, mert mondta a tévé, apu is szalad a vágya után, nehogy lemaradjon... A gyerek meg addig lefoglalja magát a tableten - majd a gyerekzár felneveli - míg észre nem veszik. Aztán csodálkoznak, hogy ó, a gyerek fura és zárkózott, vagy épp kezelhetetlen. Ez mindig egy folyamat eredménye. És ők a jövő. Olyan, hogy áldozathozatal valamiért, már nincs, elavult dolog, csak a gyerekagyú, egoista, lélektelen gondolkodásmód.

*

„Te vagy a középpontban, ...törtess... ragadd meg... rólad szól a világ, facsard ki az életet! ...Lájkold a lájkot is” – ezt harsogja a média, és ugyan ki tudna ezeknek a (be)hívószavaknak ellenállni? Aztán ha hervadásnak indulsz, észreveszed, senki nem áll melletted, ugyanolyan mulandó vagy, mint a többi ember, nem király, nem Sztár, és életed egy közönséges történet volt.

*

(Rájöttem, milyen szerencsés vagyok, hogy én nem ebben a dekadens korszakban vagyok fiatal: 1000 felé megfelelni, barom divatoknak engedelmeskedni (azokat naprakészen követni kiközösítés terhe mellett) hamis önkép gyártás / komplett idióták bálványozása / likefüggés, a hamist valódinak, a valódit hamisnak érző, értékbomlott látószög kialakulása már a legérzékenyebb és legbefolyásolhatóbb életkorban, meg a kütyüfüggés. Rámennék idegileg, lelkileg. A közösségin azt látod, mindenki élete csupa hepi, felhőtlen és tele van cukisággal, vigadalommal, de ha megkapirgálod egy kicsit a felszínt, a valóság ennek fordítottja. A face a legnagyobb önámításgyűjtő + önképferdítő fórum, ahol a ribanc antialkoholista szűzlánynak tűnik, prolijózsi meg értelmiséginek, mióta rájött, hogyan kell jól csengő bullshit idézeteket összeollózni a netről és milyen jól is mutat az oldalán).

*

Mindezzel senkit nem akartam megbántani, sem általánosítani, vagy kioktatni, és tisztelet a tiszteletreméltóknak. Arra lennék kíváncsi, hol vannak, hova lettek az igaz, egyenes emberek? Az egyenes csajok és pasik? Hova lett belőlünk, ki/mi irtotta ki belőlünk az öntudatot és az önértékelés képességét? Vagy szokjuk meg és rendezkedjünk be egy manipulált zombivilágra?

Alias

 
Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6814016242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása