Kórházba vittek. Őt nem érdekelte

2018. szeptember 19. 07:47 - csajokespasik

A pasi magának való, és még az sem mozdítja ki sztoikus közönyéből, amikor a barátnő kórházba kerül, lerendezi később annyival, hogy „Biztos semmi súlyos, majd kijössz”. Amikor a barátnő az összegyűlt flegmaságok miatt szakít vele, a pasi nemtörődömségén apró repedések jelentkeznek.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Félév után megszakítottam egy kapcsolatomat. Mivel ő most nem fogadja el, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is. Most, hogy kikerültem a bűvköréből, nem is értem, mit ettem rajta. Az, hogy valaki férfias, és jól néz ki, a jó genetika még kevés, valahogy mellé kéne társulnia a biztonságnak, a családi háttérnek, modornak, neveltetésnek, vérmérsékletnek – és így egyben értékelhető, így érne valamit. Ezt mindig így gondoltam. De ahhoz, hogy teljesen megismerhess valakit, hogy milyen ember igazából, az bizony időbe és energiába kerül. Máshogy nem megy. Megismertem én jobban.

A történet röviden és tömören: ahhoz képest, hogy busszal úgy félórányira lakunk egymástól, ritkán találkoztunk. Ő magának való. Ezért sem értem most a ragaszkodását, meg a panaszát, de mindegy. Nem éreztem, hogy ennyit jelentettem neki, mint amennyiről most nyavalyog. Nálam a fő ok a nemtörődömsége volt, amit már nem tűrtem tovább. Ez a tulajdonsága sem elsőre, hanem lassan bontakozott ki. Mindössze egy esetet emelnék ki a sok közül: kórházba kerültem, ő azonnal értesítve lett róla. De se egy sms, se semmi. Utána kérdeztem, hogy netán őt is kórházba vitték, vagy ellopták a telóját, azért volt érdektelen ennyire?

Válasz: „Biztos semmi súlyos, majd kijössz”. Tényleg nem volt súlyos, de ezt nem tudhatta. De akkor mit csinált helyette? Egyik rokona szülinapjára készültek és az anyjával járta a cukrászdákat, hogy milyen torta legyen, meg helyszínnézés...
- És nem aggódtál? - kérdezem.
- De, dehogynem, de mégis mit segít az? Majd, ha találkozunk, úgyis elmeséled, mi volt.

Amíg bent voltam pár napig, vártam, hogy keressen, de nem keresett. Én hívtam fel végül, akkor derült ki mindez a szörnyen fontos elfoglaltsága, hogy még egy sms-t sem volt képes küldeni.

És nagyon sok ilyen volt tőle, a „ha gondolod, átjöhetsz hozzám”-tól, a „minek menjünk bárhova is?”-ig bezárólag.

Van benne egy olyan tulajdonság, hogy ami nem illeszkedik bele a világába, vagy egy kicsit is kizökkenti nyugalmából, attól elfordul, lepereg róla, mintha nem is lenne, ezt nagyon sokszor tapasztaltam nála. Valahogy a hasonló antiférfiakat mindig vonzom, akik kezdetben normálisak ugyan, aztán lassan elsikkad minden.

Hangulatember, ha épp olyan kedvében van, akkor normális is tud lenni, ha empatikus kevésbé. Szerinte önző dolog volt részemről, hogy emiatt dobtam őt (emiatt IS) és milyen dolog, hogy meg sem akarom hallgatni az ő verzióját (már meghallgattam, röhejes volt). Most bezzeg felhív nagyon és kommunikálni akar, mert megtörték a megszokásait. És elkezdett szintén átgondolatlan, zavaros és röhejes dolgokat írni, hol támadt, hol visszavonult, ...hogy előttem négy évig nem volt senkije, és igazából nem is kell neki társ, elvan egyedül, és kösz, hogy helyette döntöttem. De ennek az ellenkezője is elhangzik tőle, amikor mindent vissza akar rendezni a régibe - egyszerűen azért, mert megszokta és lusta újra ismerkedni, nem pedig azért, amit állít, hogy fontos vagyok neki (amúgy ezt még soha nem mondta korábban nekem, csak most, amikor tétéje van és be kell vetni). Aki fontos nekem, azt azért csak meglátogatom, ha kórházba kerül, vagy legalább érdeklődök. Úgy ennyi.

(Áldozathibáztató vérkommentelők kíméljenek! Menjenek el dolgozni vagy kerítsenek maguknak nőt)

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2014248601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása