Kapcsolat van, bizalom az nincs

2019. április 04. 07:49 - csajokespasik

Levélírónk arról panaszkodik, hogy a párja még ennyi idő elteltével sem nyílik meg neki, nem avatja be az érzéseibe, gondolataiba, de a barátaival mintha közvetlenebb lenne. A barátnő arra gondol, hogy ez családi örökség nála, és már sosem fog változni.

A kialakult kommenthelyzetről: a problémát a Facebook idézte elő, amikor egyszerűen letiltotta a kommentmotorját nálunk. Levelük szerint sértettünk valamit a policy-jükben. Sajnos előfordul, hogy minden előjel nélkül tiltanak bármit, amit valamiért számukra kedvezőtlennek gondolnak. Jelenleg a Blog.hu-s motort használhatjátok, amíg nem rendeződik a helyzet.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Egy rövid kérdés: Mitől lehet az, hogy egy párkapcsolatban, mondjuk akár hosszú évek múltán is, a férfi nem nyílik meg a barátnőjének? Arra gondolok, hogy otthon talán ezt szokta meg, mi is olyan család voltunk, hogyha volt valami probléma, nem beszéltünk róla: pl. meghalt egy rokon és onnantól, ha előtte beszéltünk is róla sokat, mintha elvágták volna, mintha sosem létezett volna. Vannak családok, akik úgy élnek, hogy csak felületesen kommunikálnak, hétköznapi dolgokról, a bizalmasabb, kellemetlen, lelkisebb vagy problémás helyzetekről hallgatnak.

Korábban arra is gondoltam, azért nem mutatja ki az érzéseit, mert azt hiszi, ha kimutatja a sebezhetőbb oldalát, kevésbé látom majd férfinak. Ami úgy ahogy van, hülyeség. És aki ehhez van szokva, nagyon nehezen változtat belül. Sokat töprengtem, miért van ez, hogy még egy intim kapcsolaton belül is képtelen megnyílni. Azt hittem, elmúlik, és csak idő kérdése. Azt hittem, azért nem beszélünk bizalmasabban, mert nem bízik bennem, és ha azt szokta meg, hogy magában rendez le mindent, később sem fog változni. Olyanokról beszélünk, mit főzzek, hova menjünk, de amikor a miről/kiről mit gondol kérdés elhangzik, általában röviden válaszol, és azzal le is zárja: „Nem tudom”, „Ne tőlem kérdezd” stb. Sokáig barátai sem voltak, most már van egy pár, de velük mintha belsőségesebben beszélgetne, mint velem. Ismerem a családját, felszínesebb emberekkel még sosem találkoztam, nem lehetett fényes gyerekkora, noha mindent megadtak neki. Örömteli helyzetekről, vagy bánatosabb dolgokról egyáltalán nem beszélnek. Udvariasak, de ridegek, mint a robotok. Tudja, hogy én mindent megbeszélős vagyok, és nem adom fel, hogy megnyíljon, de mit tehetek ezen kívül? Köszönöm a válaszokat!

 
42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1114737863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2019.04.04. 07:56:17

Én kifejezetten szívesen zokogok a pajkos delfinek táncát elnézve a naplementében... ;-) Egyébként neked sem lehet sok barátod, ha ezzel a baromsággal a nyilvánossághoz fordulsz.
A bezárkózásnak millió oka lehet, kezdve egy félreértelmezett macsóságtól, a gyermekkori traumákon át, egészen a felnőttkori sikertelenségig / bizalmatlanságig. Ezt a problémát még egy nagyon jó agyturkász is évekig boncolgatja.

Dr. Spitzvogel 2019.04.04. 08:02:51

Vajon mennyit nyaggatod ezt a szerencsetlent?

2019.04.04. 08:11:20

"Mitől lehet az, hogy egy párkapcsolatban, mondjuk akár hosszú évek múltán is, a férfi nem nyílik meg a barátnőjének?"

Attól, hogy van esze. :)
Mégis, mit nyerne ő ezzel? Tudja jól, hogy a nők jönnek mennek, és nem lehet megbízni bennük. Akinek megnyílni érdemes, azok a valódi barátok. Te is csak a fogást próbálod keresni rajta, mert eddig nem sikerült, aztán beleöltél ebbe már egy csomó időt, és így, h nem tudod zsarolni/nyomás alá helyezni, túl kockázatos lenne neked folytatni a kapcsolatot.

Az,h mennyire félszínes és képmutató hulladék vagy, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy kapcsolatban vagy valakivel, akivel beszélgetni sem tudsz. Mindezt a pénzért. :)

Tudja ő ezt, ezért nem érdekled komolyabban és ezért nem tudod manipulálni. Rossz emberrel kezdtél, amiért az ég világon senki nem fog sajnálni, sem téged, sem a fajtád.

Egy se qrva mind kiralylany (törölt) 2019.04.04. 08:16:57

Miért kell basztatni az ostobaságaiddal? Bárcsak elhajtana téged a halál faszára, ne stresszeld.

nOniCk 2019.04.04. 09:45:44

Mondjuk elfogadhatnád olyannak, amilyen. Van, aki nem beszéli túl a dolgokat, ettől még nem lesz zárkózott és megváltoztatni sem fogod tudni. Lépj le, ha nem tetszik, és akkor pár hónap múlva jöhet a levél a szófosó, levakarhatatlan hódolóktól. :)

Funk You 2019.04.04. 10:01:24

édesfaszom, ezt a kezelhetetlen, szar kommentfelületet! történt a blog.hu-n egyáltalán bármilyen fejlesztés 10 éve? legalább egy disqust raktatok volna ide, ha már az fb beszart.

VOGAben 2019.04.04. 10:04:13

Tégy a kedvére és ne baszogasd! Felnőtt ember nem változik már. Alapvetés. A jány nem gyerek, a dobos nem zenész, a medve nem játék...

Zsivány Kettő 2019.04.04. 11:37:33

Ez nem bizalom kérdése. Egy nőnek van annyi vélt és valós problémája, ami 100 faszit is elszórakoztatna 210 évig. A családi problémagyűjteménybe egy férfinak nem kell beleapportírozni a sajátját. Majd megoldja maga. A nők a problémamentes fassingereket szeretik.

PPK™ 2019.04.04. 11:41:35

Csak annyit kell tennünk, hogy megkeressük és megtaláljuk a kulcsmondatot:
"mindent megadtak neki"
Mivel a csávó átlag feletti anyagiakkal rendelkező családból származik, máris van annyira jó parti, hogy bár hiába mondja azt a legegyszerűbb eldöntendő kérdésre is, hogy "nem tudom", megérné a befektetett energiát.

A poszterin érzi, hogy a csávója - a barátaival ellentétben - vele azért nem kommunikatív, mert az csak kúrogatásra tartja, nem is akar komoly kapcsolatot és bármelyik pillanatban lapátra teheti.

Ezúttal se legyenek illúzióink: ha a figura nem az átlag feletti, hanem az átlag alatti halmazból jött volna, a párkapcsolat meg sem születik.

PPK™ 2019.04.04. 11:49:11

@Punxsutawney Mormota: "Ezt a problémát még egy nagyon jó agyturkász is évekig boncolgatja"

De szerencsére itt vagyunk mi, akik a sorok közötti olvasás, valamint a szitán való átlátás képességével vannak felvértezve, így nem kevés pénzt ÉS időt takarítunk meg a mindenkori poszter(in)nek.

2019.04.04. 12:35:46

@PPK: így van. Igazán le is szophatna minket. Viccen kívül.

PPK™ 2019.04.04. 13:21:38

@Captain Admin: az kevés. Nincs az a szopás, ami egyenértékű a tanácsainkkal, ezért előreutalással még ki kellene perkálnia a blowjob és az igazság feltárása közti különbözet értékét.

exilis 2019.04.04. 14:47:44

A második-harmadik komolyabb kapcsolatnál már nem fektet az ember energiát az ilyesmibe, mert addigra rájön, hogy akármit képzel is erről az egészről, az mese, és csak magára számíthat. Na meg arra is, hogy amikor lelki társakká váltok, akkor pluszban egy energiavámpírt is etetsz, mert neked kell prezentálnod azokat a léleksimogatásokat, egótuningokat is amik normál esetben a barátnők dolga. De mivel még a leghitványabb béta is férfi, és soha nem lesz olyan idiótán támogató mindenben mint egy női barátnő, ezért előbb utóbb a nő szemében ez szálka lesz, jön a "nem álltál mellettem" a "nem okoskodásra, hanem megértésre lett volna szükségem" stb. aminek a vége az lesz, hogy átliánozik egy "megértőbb" pasi mellé. Na ez mind megspórolható, ha eleve nem akarsz megértő barátnő lenni, hanem maradsz férfi, és az ilyen rinyákat meg se hallod.

Daneel Oliwaw 2019.04.04. 16:10:31

"Mitől lehet az, hogy egy párkapcsolatban, mondjuk akár hosszú évek múltán is, a férfi nem nyílik meg a barátnőjének?"
... mert "a történelem az élet tanítómestere"?
... mert "egyszer volt Budán kutyavásár, többet nem lesz"?
... mert egy férfi a problémákat megoldani és nem megosztani akarja ?
... mert "ne szólj szám, nem fáj fejem"?
Válassz kedvedre.
A lényeg, hogy szűkiti a potenciális támadási felületet. Biztonsági játékos.

Zsivány Kettő 2019.04.04. 16:12:20

@exilis: olyat kell választani aki nem sírja tele az egész környezetét!

benőjenő 2019.04.04. 16:26:08

semmit. valószínűleg tényleg ez a kulturális mintája. lehet próbálgatni vele beszélgetni, hátha egy-egy témában jobban megnyílik. nyaggatni nem érdemes, de azért egy kapcsolatban hosszú távon nagyon fontos, hogy működjön a kommunikáció

2019.04.04. 17:29:29

Azt nem értem, hogy a barátod miért nem dobott ki hosszú évek óta? Miért kellesz neki? A családja ki nem áll, utálnak. Neki az agyára mész, de elsősorban, alapvetően baromira nem érdekled. Ugyan miért nem keres egy magához való növényt (fikuszt javasolnám) csendes, igénytelen, csak kirakod a sarokba. Nem értem...

lütyőke 2019.04.04. 18:16:49

Azt se felejtsd el naponta megkérdezni, szeret-e. Csóró ember. Hogy érted, hogy felszínesek? Sírnak a Lassien? Ha nem, pszichopaták.

Zsivány Kettő 2019.04.04. 18:18:21

@Captain Admin: ez hülyeség! Csak a béta balfaszok kuncsorognak pináért a neten!

2019.04.04. 18:21:56

@Rita Vrataski: már megtalálta a fikuszát. A poszter az.

2019.04.04. 19:05:42

"Tudja jól, hogy a nők jönnek mennek, és nem lehet megbízni bennük." Ez a fikusz ez nem jött-ment, hanem maradt, illetve nem jött új fikusz. Ugyan miért nem? "Te is csak a fogást próbálod keresni rajta, mert eddig nem sikerült, aztán beleöltél ebbe már egy csomó időt, és így, h nem tudod zsarolni/nyomás alá helyezni, túl kockázatos lenne neked folytatni a kapcsolatot. " A csávónak is ment az ideje rendesen. Hosszú évekig. Nem jött új fikusz. "Az,h mennyire félszínes és képmutató hulladék vagy, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy kapcsolatban vagy valakivel, akivel beszélgetni sem tudsz. Mindezt a pénzért. :) " Hát, igen. Az hogy mennyire felszínes és képmutató hulladék vagy, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy kapcsolatban vagy valakivel, aki egyáltalán nem érdekel...
"Tudja ő ezt, ezért nem érdekled komolyabban és ezért nem tudod manipulálni. Rossz emberrel kezdtél, amiért az ég világon senki nem fog sajnálni, sem téged, sem a fajtád" Ja, ja. így lesz a csávó sorsa.

2019.04.04. 19:07:18

@Captain Admin: bocs, alább írtam neked.

2019.04.04. 19:13:54

@Rita Vrataski: az a baj a kommenteddel, hogy azt feltételezed, hogy a srác kapcsolatot akar, sót mi több, ezzel a csajjal akar.

Világosan látszik,h ennek a srácnak annyit nem ér ez a csaj, h válaszoljon neki. Miért? Mert válogatási helyzetben van, akad több ilyen punci is a tarsolyában, mint a poszter. A levelet is a csaj írta, a srác tökjól elvan. :)

Így láthatod már, h hol hibázott ah érvelésed. A srácnak - mint minden férfinek- a nő teste kell, nem a faszságai, a süketelései.

2019.04.04. 19:27:41

@Captain Admin: Hosszú évekig?? Miért nem választ kevésbé fárasztót? Ha több van ugye. Aki jobban megfelel a saját növénybiológiájának?

2019.04.04. 19:41:46

@Rita Vrataski: sehol nem írta a srác, h fárasztaná őt a poszter. Ő csak minket fáraszt, otthon (a srácnál) szépen csöndben van.

Miért ilyen sokáig ha cserélhetne is? Mert kényelmes.

Zsivány Kettő 2019.04.04. 19:55:14

@Captain Admin: Ez baromság! Már hogy a faszba lenne kényelmes egy állandóan pampogó pina?! Ennyire nem lehet megalkuvó egy igazi férfi!!! Gondolkozz!

Rita Vrataski (törölt) 2019.04.04. 20:17:51

@Zsivány Kettő: ugye hogy ugye? :) :) nos, egy igazi az nem. de ki mondta hogy ez az?

Rita Vrataski (törölt) 2019.04.04. 20:23:34

Zsivány Kettő 2019.04.04. 20:37:20

@Rita Vrataski: igazi férfi és igazi nő is beszélgetni szokott. Pampogni meg panaszkodni a hülyék szoktak. Akinek ez kényelemből jó, az egy balfasz vagy balsuna. A nőnek nem a pinája a legfontosabb szerve, hanem az intelligenciája! A kurváknak persze az előbbi:)

Rita Vrataski (törölt) 2019.04.04. 20:49:52

@Zsivány Kettő: ohh. micsoda férfi van körünkben :) na persze.. :)

God Harald 2019.04.04. 20:55:04

@Rita Vrataski: csak idegesít a sok béta balfasz fogalmatlansága!

2019.04.04. 21:29:10

@Zsivány Kettő: a leírásban semmi nem utal arra, h állandóan pampogna. Igazából ez egy kifejezetten csendes csaj lehet, és pont az a kínja, h még a számára fontos, ritkán kezdeményezett kommunikációra sem vevő a srác.

Még nem tanulta meg szegény, h egy szintben jóval fölötte álló pasinál mire kell használnia a száját. :)

Zsivány Kettő 2019.04.04. 21:46:47

@Captain Admin: azért azt sem zárnám ki hogy tudja ő jól mire kellene használnia a száját. Csak már leketyegett az ő ideje, valami harmincas hülye lehet, aki kétségbeesetten kapaszkodik élete topfaszijába. De a végén úgyis valami szerencsétlen mellett köt ki, aki rendesen meg se dugja. Meg pénze sem lesz. Aranyásni tudni kell! Ezek mind úgy végzik...

2019.04.04. 22:35:37

Nekem is volt ilyen, fél év alatt felfejlesztettem, hogy már többet beszélt mint én. A mese alap. Nem mindenkinek mesélnek gyerekkorában, sajnos, ha felszínes a családja, biztos ez nála is kimaradt. Tehát az első teendő, hogy mesélni kell neki, minél többet, mindenről, főleg olyanról, ami érdekli is (ezt ki kell figyelni), de az sem baj ha néha unja, tudnia kell hogy ilyen is van, és akkor is lesz, amikor ő fog beszélni, jó ha megtapasztalja hogy semmi baj nincs akkor sem, ha épp uncsi a sztori, még rá is lehet kérdezni pl hogy mi van unod már a csacsogásom? Tehát először jó példát mutatni, mert ez nála kimaradt, nincs rá mintája, nem tudja hogy kell mesélni. A másik gond, hogy nincs benne gyakorlata, valószínűleg mert soha senkit nem érdekelt a mondandója, ezért gyenge a forgalmazása, gyenge az előadásmódja, és ezért továbbra sem nagyon hallgatják meg, ez ördögi kör. Tehát gyakorolni kell vele. Kérdezni kérdezni kérdezni! Minden nap ki kell kérdezni a napját, először vallatásnak fog tűnni, de kedvességgel, kíváncsisággal, humorral ezen könnyű átlendülni. Őszintén el lehet mondani, miért csinálod. Kezdetben be kell érni a pár szavas válaszokkal, béna, uncsi sztorikkal, de ha rendszeresen kérdezed, egyszer csak eljön a nap, hogy már előre gondolkodni fog rajta, mit meséljen este.

Egy se qrva mind kiralylany (törölt) 2019.04.05. 04:23:59

@Andrenalina: ugye csak viccelsz baszdmeg?

kocol 2019.04.05. 07:18:10

Nos, ennek millio oka lehet, ahogy fent irta is valaki, es a legtobb teljesen artalmatlan. A feltetelezesed, hogy van valami problemaja, de rejtegeti, eleg megalapozatlannak tunik (legalabbis a leirtak alapjan). Ebbol a szempontbol legyel nyitott ra, de en erosen ketlem hogy az alakerdezes segitene (kiprobalhatod, de ha nem pozitiv a reakcio, ne eroltesd).
"Ami úgy ahogy van, hülyeség." No igen, remelem ha megis megtortenik a megnyilas akkor nem igy reagalsz. Plane, ha feltetelezed hogy erzekeny tema.

2019.04.05. 09:06:43

@Egy se qrva mind kiralylany: Melyik részét tartod viccesnek? Ez fejleszthető képesség, persze nem lesz stand up komedista, de az eggyel alatta lévő szintre el lehet jutni ha ügyesen megtalálja a stílusát. Persze lehet hogy ez más szitu, mert már régóta együtt vannak, de ha nem a legrosszabbat feltételezem, akkor ez a jó tanács.

2019.04.05. 09:25:59

@Dr. Spitzvogel: Abban a helyzetben nem hiszem! Nagyon szerelmes volt és a fél év alatt szexelni is megtanult, örült nagyon, mert előtte képtelen volt nővel lenni, ha hozzá értem olyan ideges lett hogy remegett, simogatni nem tudott, mert folyt a tenyeréből az izzadság. Persze összeomlott amikor kiraktam, egy hetet csövezett a teraszon, aztán hazament, fél év múlva nője lett (kicsit őrült de tök jó csaj) összeházasodtak, gyerekük van happy end. Persze nem hülye a nő, tőlem eltiltotta, üzenetet sem válthatunk, de ettől függetlenül mindenképp megérte újrahasznosítani a tagot, minőségi élete lett.
süti beállítások módosítása