Olyan nincsen, hogy egészséges féltékenység

2019. május 23. 08:30 - csajokespasik

Két olyan emberen, akik homokba dugják a fejüket, nem lehet segíteni, legyen a problémájuk bármi. Ha valami gond támad a kapcsolatukban, inkább elmenekülnek előle, és nem tesznek mást, legfeljebb élvezik, amikor jó. Kissé kusza eszmefuttatás a kapcsolatok lutriságáról.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Mindenki keresi a tökéletes párkapcsolati helyzetet - mert ha már a világ egyre inkább az információs kakofónia felé tart, legalább teremtsünk egy nyugodt fészket és osszuk is meg valakivel, hogy ne legyünk egyedül - de én így 40 felé kijelenthetem, hogy valóban csak szerencse kérdése. A sok panaszosnak üzennék, a heti termést szemlélve: amikor benne vagy egy kapcsolatban, és eltelik pl. két év, addigra már nagyon sok minden megváltozhat mindkettőtökben és mindkettőtök körül. Ha addig te kerestél többet, most lehet ő fog, de az is, hogy mindketten legatyásodtok. Ha elkezdtetek családozni, akkor lehet, hogy x probléma magától feloldódik, és ugyanígy megjelenhet egy másik.

A szerencsésebbeket feltölti az új helyzet, a kevésbé szerencsések meg úgy fogják érezni, szorul a hurok a nyakuk körül. Nem azért mert gonosz, romlott emberek, hanem mert az emberi psziché nem állandó, folyamatosan változások faragják. Megjelenhetnek új tulajdonságok, amiket eddig nem néztél ki a párodból. Lesznek olyan pontok, ahol magad húzod meg a határt.

Szóval minden kapcsolat kiszámíthatatlan, de olyan kép, ami a fejedben él erről, az soha nem is létezett. Útközben lehetnek nyilván egyértelmű dolgok, amiket nem lehet elviselni, akkor jobb elköszönni a másiktól: ilyen a bántalmazás, a megcsalás, a tisztelet és megbecsülés teljes hiánya, illetve, ha mindketten mást akartok az élettől. Ezt észre kell venni.

Olyan nincsen, hogy „egészséges féltékenység”. Ha valaki nem akar veled lenni, úgysem tudsz ellene tenni semmit. Hogy a megcsalást meg lehet-e bocsátani? Embere válogatja. Ki-ki a maga vérmérséklete szerint. A bizalmat szerintem egyszer lehet elveszteni, és visszanyerni nagyon nehéz, már a szóban is benne van: vissza”nyerni” – magyarán: lutri. De tenni mindig lehet érte. Ha pedig szakításra kerül a sor, exből még maradhat akár egy életre szóló barátság is (bár ilyenről nem tudok).

A bosszúról: gyerekes és értelmetlen, meg általában fordítva sül el.

Olyan párokon, akik homokba dugják a fejüket, nem lehet segíteni, legyen a probléma akármi. Ha baj támad, menekülnek a gondok elől, egymásra csapják az ajtót és azt hiszik, ez egy kezelési forma... de a kapcsolatért nem tesznek sokat, legfeljebb élvezik, amikor jó.

Azokat is megértem, akik 10-20 csalódás után már nem akarnak ezzel az egésszel foglalkozni, én is voltam ilyen passzban, de megnyugtatok minden érintettet: el fog múlni, ki lehet kerülni belőle. A legkönnyebb ilyen egyszerű magyarázatokkal vigasztalódni, mint: „Persze, a nőnek elég csak nőnek lennie, mind a pénzre hajt” meg hogy: „A palik bunkók, kihasználják a nőket, és csak a szex kell nekik” Láttam már mindezek fordítottját is: pénzéhes Rómeó százezreket gombol le a buta, gazdag lányról, vagy amikor egy abszolút nőietlen, elhízott csajra, isten tudja miért, tapadtak a srácok, de egy-két éjszakánál többet egyikkel sem töltött, és elég nagy balhékat kavart maga körül. Tehát akár görcsölsz, akár nem: teljesen lutri az egész.

 
40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8514850178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.23. 08:54:45

"Tehát akár görcsölsz, akár nem: teljesen lutri az egész."

Nem lutri, csak egy kis tudatosságot kell vinni a dologba. Pl.:
- jól kell választani.
- korrektnek kell lenni. Nem rendesnek, nem megvezethetőnek, hanem korrektnek.
- a megcsalást el kell különíteni a mással történő szex-től, mert a megcsalás feltétele a hazugság, míg a mással való együttlétnek nem feltétele a hazugság.

God Harald 2019.05.23. 09:56:54

Nagyjából igazad van, de a “családozást” büntetni kellene.

2019.05.23. 11:08:39

Na, ez jó kis poszt lett, látszik, hogy ezt most nem a blogger írta :)

Annyit csak, hogy a csak szerencséből kicserélném a csak szót isre, mert ahogy az élet minden területén, úgy igen, a magánéletben is szükség van rá, de azért önmagában nem elég. Itt meg is írtad, hogy miért:

"Olyan párokon, akik homokba dugják a fejüket, nem lehet segíteni, legyen a probléma akármi. Ha baj támad, menekülnek a gondok elől, egymásra csapják az ajtót és azt hiszik, ez egy kezelési forma..."

Mert az ilyen embereknek lehet bármekkora szerencséje, soha nem lesz jól működő kapcsolata.

borzlány 2019.05.23. 11:33:37

@Captain Admin: hihetetlen, de egyetértek.
Valóban jól kell választani. Van egy tökjó mondás, kb úgy szól, hogy házasságkötés előtt jól tartsd nyitva a szemed, utána pedig félig mindig hunyd le.
Magyarul minden idegesítő szokáson, tulajdonságon gondolkozz el, hogy bírni fogod-e életed hátralevő részében. Nagyon jól nézd meg a szüleit, mert erős az esély, hogy legkésőbb a gyerekek iskoláskorában jobban fog hasonlítani rájuk, mint valaha szeretett volna. Viszont ha mindez megvan, letelt legalább 3 év és elhatároztátok magatokat, hogy ásó-kapa, onnantól az elhatározás legyen az alap, és nem a B terv felé kacsingatás, a kétségek, stb. És legyél a másikkal legalább olyan megbocsátó, mint saját magaddal. Az évek, évtizedek alatt lesz sok helyzet, amikor csalódást okoztok magatoknak és egymásnak, a sorscsapásokon felül is, és sokszor a legtöbb, amit az ember adni tud a másiknak, a könyörület.
És igen. A féltékenység nem cuki/romantikus. Ha átgázol másokon, rajtad is át fog. Ha nincsenek barátai, az nem véletlen. És ha akarsz gyereket, nagyon alaposan gondold át, milyen családi élet és szülői minőség várható, és főleg beszélgessetek, hogy ki milyen életet, célokat szeretne. Hülyét kapok attól, amikor felnőtt emberek kerülik a jövő témáját akár évekig, mert ne szaladjunk előre, de azért marhára nem mindegy, hogy mekkora metszete van a két ember jövőképének.

2019.05.23. 11:49:05

@borzlány: "Nagyon jól nézd meg a szüleit, mert erős az esély, hogy legkésőbb a gyerekek iskoláskorában jobban fog hasonlítani rájuk, mint valaha szeretett volna. "

Főleg az anyai ági nagymama a lényeges.. tőle fog átlagosan a legtöbb génje érkezni :) pl. az apai ág nagyijának génjei nem lesznek jelen a fiú unokában :)

2019.05.23. 11:59:58

@Sally and Billy: "Na, ez jó kis poszt lett, "

Hát ja.. megtudtuk, hogy panta rhei.. :)
Másrészt a 'jó' választást megnehezíti, hogy a kezdeti időszakban mindenki picit más arcot mutat, aztán jön a csendes belekényelmesedés..és valójában minden akkor mérettetik meg, amikor krízis lép fel.
Bárminemű. Az próbatétel, mert a jóban könnyű együtt lubickolni.. de rosszban már embert próbáló egyben tartani a kapcsolatot.. vagy nem is sikerül..
És ezt megtervezni, körzővel-vonalzóval nagyon-nagyon nagy mázlival lehet.
Belevágni meg csak úgy érdemes, ha a kezdetektől menedzselve van a projekt. A lovak közt a gyeplő valójában orosz rulett..

God Harald 2019.05.23. 12:17:23

@Womb Raider: ez is igaz. Az emberek többsége nem szeret javítgatni. Már nem az igazi, hát kidobja. Persze az újabbnál is ha elmúlik a kezdeti lila köd, rájössz hogy az sem jobb a másiknál. Aztán kezdhetsz mindent előről. Fogyasztói társadalom:)

2019.05.23. 12:32:52

@God Harald: "Az emberek többsége nem szeret javítgatni. Már nem az igazi, hát kidobja."

Ezért írtam azt, amit.. nem kell hagyni elromlani.. vagy, ha reménytelenül javíthatatlan, akkor le kell selejtezni. Ha a bizalom elúszott.. onnan nehéz felállni (a bosszú/revans még véletlenül sem hoz se megoldást, se megkönnyebbülést.. )

2019.05.23. 13:35:33

@Womb Raider: Már aki megtudta... bár ja, azok valószínűleg eddig is tudták, vagy legalább sejtették. Bezzeg a világot fekete-fehérben látó blogger, aki mindig arra a konklúzióra jut, hogy a nők már csak ilyen bla bla bla... na ő annyit fogott fel az egészből, hogy ez egy kusza eszmefuttatás :)

Nekem szerencsére még nem volt gondom ezekkel az elején más arcot mutatókkal, mert valahogy mindig ki tudom provokálni max pár hónap alatt, hogy előjöjjön az igazi énjük :)

2019.05.23. 13:59:05

@Sally and Billy: No, nekem ezzel kapcsolatban nincs (a híresztelésekkel ellentétben sem :) ekkora tapasztalatom (saját praxisból).. Egy db férjet nyűvök..

"mert valahogy mindig ki tudom provokálni max pár hónap alatt, hogy előjöjjön az igazi énjük :)"
Áááá.. a férfiak egészen dinamikus változásokra képesek..de a legjelentősebb akkor következik be, amikor már birtokon belül hiszik magukat :)..és míg a csajok a ezo dolgokba , addig ők az ilyen piros/kék tabis dolgokba képesek belepistulni.
Egyébként kuuurva nagy választóvíz lehet egy sikertelen baba-project is... vagy ha nem egyszerre engedik el...egy folytonos stresszhelyzet (építkezés) esetleg egy karrier irányváltás. Olyankor kiderül, mik a prioritások..és az fájó is lehet.Persze nem csak megszerezni kell tudni..de időben elengedni is.

2019.05.23. 14:34:41

@Womb Raider: "de a legjelentősebb akkor következik be, amikor már birtokon belül hiszik magukat"

Na, pont az eddig való jutást kell elkerülni a provokációval (természetesen csak azoknál, akikkel szemben felmerül a gyanú, hogy vetítenek).

exilis 2019.05.23. 15:19:37

Ez bizony nehéz ügy, és a jó választás se garancia semmire. Mert nagyot tudnak változni a szintek és szerepek. Láttam olyat, hogy az egyetemi pinamágnes, akiért tényleg minden csaj epekedett, elvette a szürke kisegeret. Bölcs döntés, mondaná Captain Admin, volt köztük vagy 3 pont különbség, bebiztosította magát a csávó, ez a hosszú házasság titka. Eltelt húsz év, a fickó rosszul öregedett, kopaszodik, feljött pár kiló, a karrierje se lett az hú de valami, de nem is panaszkodhatott, viszont a felesége edzésre járt, negyven felett érte el a csúcsot kinézetre és vonzerőre, és a karrierje is megindult felfelé, és persze az lett a vége amit sejthettek, liánozás. És az elején, ezt senki meg nem mondta volna, és a csóri srác se tehet arról, hogy a genetika fordított lapokat osztott neki. Valamilyen szinten ez mindig szerencsejáték lesz.

Frh 2019.05.23. 15:27:09

Egy krízishelyzet vagy összehozza még jobban a párt, vagy teljesen eltávolítja és váláshoz vezet.
A fentebb említett babaprojekt és építkezés jó példa erre.

Az emberek nagy része nem választ jól párt. Kis részben akár még ez is helyrehozható lenne, alapdolgokkal: kölcsönös tisztelet, kommunikáció, célok tisztázása, stb., de nem divat helyrehozni, inkább eldobni és újat keresni. Ez tipikus, bár erősen megkérdőjelezhető magatartás.
Következmény: rengeteg válás, párkapcsolat felrúgása.

2019.05.23. 15:41:45

@Frh: " Kis részben akár még ez is helyrehozható lenne, alapdolgokkal: kölcsönös tisztelet, kommunikáció, célok tisztázása, stb., de nem divat helyrehozni, inkább eldobni és újat keresni. "

Talán mert sokak számára a társas kapcsolat/házasság funkció-módosuláson ment át mára.Inkább hasonlít valami kft-re, mint emberek érzelmekben gyökerező, egymásba vetet hittel szilárdított véd- és dacszövetsége..
Folytonos 'szintezgetés', meg 'shit-tesztek', 'játszmák'.. osztok-szorzok-mérlegelek..megéri..vagy olcsóbb a kéthetente házhoz jövő egyetemista 'barátnő-fílingjére' befizetni? Sokak számára (javarész férfiak) úgy tűnik, a párkapcsolat nem több, mint racionalizált prostitúció. Ha meg a szolgáltatás szintje nem éri el a kívánt szintet, úgy a régit le kell cserélni valami újabb szériából származó modellre.. Csak mi lesz ezekkel az emberekkel, ha átlépnek egy kort?? Ha a szex már sem kizárólagos, sem elsődleges kohézió nem lesz?

borzlány 2019.05.23. 15:45:08

@exilis: mondjuk alapvetően nehéz a nagyon vonzó embereknek, mert ha azért választják, mert jól néz ki, az egyrészt múlandó, másrészt nem sok köze lesz a belső tulajdonságaihoz, az meg lelombozó. Nemrégiben voltam egy esküvőn, ahol a vőlegény egy emberileg 10/10-es srác, aki viszonylag jól is néz ki, a menyasszony pedig a "hogyan ismerkedtünk meg" szöveget úgy adta elő, hogy mennyire mély benyomást tett rá az ifjú izmos teste és széles válla. Hát... hosszú és boldog házasságot vizionálok :P

2019.05.23. 15:57:39

@borzlány: Akkor a csukott szemmel ismerkedés a jó stratégia? :)
Egyébként szerintem.. ebben az értelemben az internet nem is annyira rossz terep. Arctalanul sokan könnyebben adják magukat, jobban a felszínre tör a valódi személyiségük..előkészítésnek mindenképpen jó.. most ehhez le kellene írnom egy saját sztorit.. de ki is törne a parasztgyalázat... :)

God Harald 2019.05.23. 16:24:33

@Womb Raider: vagy pont nem. Azt hiszed a kis szerény, csupalélek nőről hogy ő a Kéktündér, aki igazi kisfiút csinál Pinokkióból. Közben meg egy igazi szívtelen babaarcú kurva, aki zombit csinál belőled.:)))

God Harald 2019.05.23. 16:25:13

@Womb Raider: parasztokkal nem kell foglalkozni!

2019.05.23. 17:10:39

@exilis: jól választani akkor kell, amikor valasztási hekyzetben vagy. Nem akkor, amikor már javában benne vagy a kapcsolatban, amit eleve így is terveztél.

A szint megtartása/növelése más téma. A srác jól választott.

borzlány 2019.05.23. 19:12:25

@Womb Raider: hát, szerintem a netes ismerkedés akkor tud informatív lenni, ha vmi fórumon vagy hasonló helyen találkozol össze vkivel, ahol ha szimpátia van, akkor lehet kettesben folytatni. A tipikus párkeresős honlapok, appok stb-k teljesen tévútra tudnak vinni, bár persze azt is lehet jól használni.
Mondjuk van amire nagyon jó, pl engem azonnal kiábrándít egy szar helyesírás, az neten azonnal látszik, élőben nem :)

2019.05.24. 08:21:16

@borzlány: "szerintem a netes ismerkedés akkor tud informatív lenni, ha vmi fórumon vagy hasonló helyen találkozol össze vkivel, ahol ha szimpátia van, akkor lehet kettesben folytatni."

Egészen pontosan erre gondoltam.. :) A közös érdeklődés/irányultság lehet húr, amin pendülni lehet ;)

@God Harald: Pont ezért kell beszéltetni.. :)

2019.05.24. 08:25:47

@zsolt1022: "Többet ér mint a sok ostoba levelezés, főleg ha 3 összetett mondatja sincs önállóan."

Ebben az esetben a 'továbblépés' teljességgel felesleges, értelmetlen. Vagyis megspóroltál időt, kellemetlen helyzetet..

"Amióta van fogamzásgátló, szexuális forradalom és női egyenjogúság, lehet szerelemből is szabadon házasodni. Kb fele szét is megy. "

Még mindig jobb, mint a kényszer szülte együtt szenvedés, aminek a végén ott fekszik keresztben egy vak komondor..

borzlány 2019.05.24. 09:30:26

@Womb Raider: azért nemcsak azok a választási lehetőségek, hogy boldogan együtt szerelemben, vagy vakkomondor.
Nagy hiányosság, hogy se a gyerekeket, se a felnőtteket nem edukálja senki arra, hogy hogyan legyél jó feleség vagy férj.
A hogyan legyél jó nő/pasi, hogyan dolgozz/karrierépíts jól, hogyan szexelj, hogyan nevelj jól gyereket/kutyát/páfrányt piac még túl is van telítve. De ki és mikor beszélget a tinikkel, fiatalokkal, felnőttekkel arról, hogy hogyan legyél jó férj vagy feleség? Az az üzenet jön mindenhonnan, hogy neked JÁR a tökéletes társ, házasság, szexuális élet. De nem téma, hogy mégis hogy érd el ezt azon kívül, hogy hátradőlsz és várod a csodát (és aztán megsértődsz/elválsz, ha nem jön). Nem téma, hogy mi az, hogy támogatni a másikat. Mikor érdemes lemondani időszakosan a saját vágyaidról. Miből jössz rá, hogy a másiknak szar napja/hete/hónapja van és olyankor mit tehetsz érte. Hogyan lehet kezelni a vitákat, oldani a feszültségeket, hozzáállni a krízisekhez, összetartani a bajban. Ezeken a területeket mindenki egyedül bukdácsol, az otthonról hozott minták minőségének függvényében. Nagy kár.

Beátrisz 2019.05.24. 10:03:43

@borzlány: van sok önismereti meg pszichós könyv, meg házassági tanácsadós, párkapcsolatos is rengeteg, szerintem több is mint ahány kutyatartós. a kutyatartást se tanítják az iskolában. annál jobb a párkapcsolat, minél fejlettebb a két ember lelkileg. a lelki fejlődést viszont nem lehet nagyon erőltetni, vagy akar valaki fejlődni, vagy megreked valahol. szerintem nagyon sokan megrekednek, gyerek szinten élik végig az egész életüket, sose lesz igazi párkapcsolatuk, csak együtt levés/élés valakivel.

borzlány 2019.05.24. 10:13:01

@Beátrisz: könyv mindenről van, de hányan vesznek könyvet a kezükbe? 10-ből 1? Én azt hiányolom, hogy legyen erről vmi sok emberhez elérő diskurzus, akár magazinokban meg hasonló helyeken.
Az EQ fejleszthető, és a kapcsolatok sikeressége főleg attól függ. Iskola meg minimálisan fejleszt EQ-t, pedig igen nagy szükség lenne rá.

2019.05.24. 10:47:26

@borzlány: "A hogyan legyél jó nő/pasi, hogyan dolgozz/karrierépíts jól, hogyan szexelj, hogyan nevelj jól gyereket/kutyát/páfrányt piac még túl is van telítve."

Azért köztünk szólva a bulvárpszichó/életvezetés/boldogság-tanácsadás vonalon is elég nagy a kínálat...és ezzel együtt bődületes a zaj. Na, most ebből kihámozni az altimét tutiságot.. ember legyen a talpán. Így marad az autodidakta ahogy esik, úgy puffan, meg a "ahogy anyámék, úgy én soha!!"

Legyünk realisták, egy alap intelligenciával és átlagosan egészséges pszichével, némileg a valósághoz közelítő én- és világképpel, értékrenddel el lehet lavírozni az élet tengerén. Az intelligencia a legfontosabb.. mert bár vannak sablon/sztereotip szituk, mindig becsúszik valami, amit nem minta alapján kell tudni megoldani..
(Tudom..ez nem is olyan kevés.. no, talán ezért van annyi működő..és sokkal több romba dőlt, omlásveszélyes házasság..
"Az az üzenet jön mindenhonnan, hogy neked JÁR a tökéletes társ, házasság, szexuális élet."
És itt jon a Wombat féle genyóság: a jó kapcsolat munkát, folyamatos interakciót, erőfeszítést jutalmazó ajándék (és igen, nem kis adag szerencse is..).nem alanyi jogon járó juttatás. Talán tekinthetjük egy közvetett szelekciós metódusnak is.

Persze, jó lenne, ha lenne egy Mindenki Felett Álló Entitás, akinek lenne egy receptkönyve, amiből össze lehetne mazsolázni a saját alapanyagokhoz optimális elkészítési módot.. de nyilván ilyen nincs, a pszichológia nem kikristályosodott ..nézetek/iskolák jönnek, ütköznek, tűnnek el..

2019.05.24. 10:49:49

@Beátrisz: "van sok önismereti meg pszichós könyv, meg házassági tanácsadós, párkapcsolatos is rengeteg,"

Mind ugyanazt írja? Vagy éppen mindegyik mást? Hogyan válaszd ki a legjobbat? Hiába van ott az infó valamelyikben..esetleg szétszóródva többen.. de hogyan emeled ki a zajból? Sajnos marad a saját üstökünkbe kapaszkodó önsegítés..meg a hit, hogy jó lesz az úgy..

Beátrisz 2019.05.24. 10:55:28

@borzlány: senki nem tiltja meg senkinek hogy könyvet vegyen a kezébe. nem sajnálom azokat akik nem vesznek, ha nincs igényük rá, nem kötelező.

@Womb Raider: hasonlókat írnak általában, de pár könyvől már lehet szűrni hogy melyik a jobb amelyik érettebb embereknek, meg melyik amelyik inkább debileknek szól. sajnos a legtöbb az átlag degeneráltakat célozza, szóval sok újdonságot általában nem tartalmaznak egy normális ember számára. de lehet találni jókat.

Josagos 2019.05.24. 11:57:42

"Mindenki keresi a tökéletes párkapcsolati helyzetet - " És ezzel máris elrontottad.

Valamiért most tömegesen kerestek tökéletes dolgokat az életben, de az nincs, vagy csak pillanatokra. Ha elmúlik a tökéletesség, máris lehet keresni az újat... sose lesz vége így a keresésnek, és a jó élet nem a keresésről szól.
Ha elég jó párt keres valaki, az elérhető cél. Legyenek közösek a célok, értékek, világnézet. De nem kell egyformának lenni.
Ha olyan kapcsolatot keresek, ahol együtt többek vagyunk, mint külön-külön, arra fel lehet építeni egy közös életet, de ez sosem lesz tökéletes. Lesznek nagyon jó időszakok, és néha rosszak is.

2019.05.24. 13:30:06

@Beátrisz: Sajnos én alapvetően gyanakvó-pesszimista vagyok..és, amikor azt látom, hogy a 'szakértő' a saját kapcsolataiban nem igazán mondható szerencsésnek ;) akkor az elég lelombozó.. értem én, hogy szaktudás, tudomány, miegymás.. meg vakfolt..de a cipész cipője már mégse legyen lyukas..

@Josagos: "Ha olyan kapcsolatot keresek, ahol együtt többek vagyunk, mint külön-külön, arra fel lehet építeni egy közös életet, de ez sosem lesz tökéletes. Lesznek nagyon jó időszakok, és néha rosszak is."
A boldogság is csak olyasvalami, mint az illatok.. ha túl tömény, ha túl konstans..egy idő után már nem is érzékeled. Kellenek ellenpontok (még, ha fáj is) amikhez viszonyítva tudod, most, most nagyon jó!

Josagos 2019.05.24. 13:45:04

@Womb Raider: Az ellenpontokat nem a saját családban kell kiépíteni, elég, ha körbenéz az ember.
40-50 közt rengeteg család hullik szét, unják egymást, nincs sok dolog a gyerekekkel már, és keresni kezdik a boldogságot. Mi tanulni szoktunk a körülöttünk levők veszekedéseiből, kommunikáció-hiányából és játszmáiból. Sokat és eredményesen. Egy csomó dolgot teljesen másképp csinálunk, mint mások, féltékenység helyett kalandjaink vannak, amiket megosztunk a társunkkal, ezzel kivéve a legnagyobb potenciális méregfogat, a féltékenységet.

2019.05.24. 13:57:43

@Josagos: " Egy csomó dolgot teljesen másképp csinálunk, mint mások, féltékenység helyett kalandjaink vannak, amiket megosztunk a társunkkal, ezzel kivéve a legnagyobb potenciális méregfogat, a féltékenységet."

:))) Szeretem, amikor ilyet írnak mások.. kicsit megnyugtat.

"Mi tanulni szoktunk a körülöttünk levők veszekedéseiből, kommunikáció-hiányából és játszmáiból."
Az oké.. de a 'hogyan ne' mellett az sem árt, ha akad példa a 'hogyan'-ra is.. Bár őszintén szólva egy jó ideje én már próbálom magam távol tartani a katasztrófa-turizmustól... a korosztályomban meg relatíve kevés a pozitív/biztató kapcsolat.

Josagos 2019.05.24. 14:08:14

@Womb Raider: ti is csináltok ilyeneket? :)

A hogyan ne-ben a kérdés nem a rossz megtalálása, hanem a helyettesítő jó megoldások kidolgozása. Van pár pozitív példa is, de önmagában az, hogy csendben, rendben gyűlölik egymást, de vallási vagy anyagi okokból nem válnak, nem minősöl jó példának, így tényleg kevés boldog párkapcsolatot látok. Az a fura, hogy ha kérdeznek, hogy mi miért vagyunk ilyen felhőtlenek, és válaszolunk, akkor sem hisznek nekünk...

Beátrisz 2019.05.24. 20:35:34

@Womb Raider: nem tudom, kevés könyvben beszél a szekértő a saját magánéletéről :) amúgy miért ne mondhatná egy dohányos hogy a cigi káros? :)

2019.05.25. 09:38:08

@Beátrisz: Triviális példa Popper Péter.. mindenki életéhez volt egy-két jó tanácsa.. magának már nem maradt.
Jó, tudom, ő szent tehén.. de nekem azért mindig picit fura ez.
Csernus a másik.. aki nyilván megtalálta a saját (aktuális) boldogságát.. de vajon mit adott cserébe?
Mindegy, csak úgy eszembe jutott, hogy mennyire szabad mások útmutatásait (miközben ugye azt te sem vitatod, hogy sokféle irány létezik) recept szerűen követni?
süti beállítások módosítása