A Jó fiúk is Rossz fiúk?

2019. augusztus 08. 07:34 - csajokespasik

Posztolónk szerint a mai huszonéves pasik csak úgy elvannak, várnak valamire, és ha netán horogra akad valaki, semmit nem visznek bele a kapcsolatba, viszont rengeteg elvárásuk támad. Az előítéletek is erősen élnek bennük, így ha elérhetetlen nő kerül az útjukba, inkább lekezelőek lesznek vele.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mindig is érdekelt, hogy amikor azt mondja a lányka, hogy neki a „RosszFiúk” jönnek be, vajon kiket is ért alatta? A kolumbiai gengsztert, vagy a harlemi bandavezért, vagy a zsebest a Blahán? Vagy kit? Miben is áll az a rosszfiúskodás a hazai emberekre vetítve? Vagy csak a stílus nélküli fiúk önmagukat titulálják rosszfiúnak? Mert cigiznek, sűrűn piálnak, trágár szavakat építenek be indokolatlanul minden mondatukba, és rikító színű outlet bőrkabátokat, izompólókat hordanak? Aztán hozzá egy feltuningolt, drágának látszó, de középkat. moci, meg néhány jól látható helyen lévő nonfig. tetkó, valamint olyan meló, ahol ütni lehet (vagy nehézgépekkel vagánykodni).

Péntek este aztán nagyokat hantázik a közönségének, miközben egyik keze zsebre dugva, a másikban dobozos sör, azzal gesztikulál közben, hogy ő mekkora alvilági figura is privátban. Valójában anyuhoz jár ebédelni, előtte még felcsapja a szennyest is a mocira. Ők ilyenek is maradnak. Nálam ezek nem rossz fiúk

De ha mégis ő számít itthon Rosszfiúnak, ki a Jófiú? A „Jófiú”, akinek a kedvessége, udvariassága és látszólagos jófejsége mögött a női nem hihetetlen lenézése húzódik meg. Párszor találkoztam már ezzel a típussal: rendezett, tiszta ruha, válogatott szókincs, de a kötelező körök után bármit mondtam, megjátszott elképedést imitált, hogy „nahát, egy nő, aki érti, amit beszélek! Szép és okos is” - Nem teljesen így, de ahogy megnyilvánult, abból totál ez jött le, ez volt a lényege. Szinte vártam a jutalomfalatot. Hobbija nincs, de sok dolog érdekli, ám beszélni nem tud róluk, csak eszébe jutott és bedobta. Utazgatás drága helyekre – az tetszene neki végül is, de egyelőre nem fussa rá. Az egyik ilyen fickó egyenesen közölte, hogy – szerinte - ha egy nőnek diplomája van, akkor arrogáns és lekezelő a férfiakkal, és ezt hiszi egyéniségnek, intelligenciának és magabiztosságnak... - Szerintem akinek tényleg ennyi jön le, nem különösebben értelmes, vagy művelt, vagy udvarlásban gyakorlott.

Az egyik okos megírta nekem, hogy ő igazából két női hivatást ismer el: a táncosnőét meg a házvezetőnőét, és ha ez általános lehetne a világban, az a nőknek is sokkal jobb lenne, mert megkönnyítené és leegyszerűsítené az életüket és egyértelművé tenné helyzetüket a világban – de hozzátette, bár sejti, hogy ezzel a véleményével egyedül van. :))

A következőt viszont nem értem: miért csinálja azt valaki, amikor chat-elsz vele, hogy hirtelen visszakeresi, amit régebben írtál, kimásolja és elküldi bele az arcodba? Idézőjel, hogy akkor ezt mondtad, CSAK épp semmi köze nincs a jelen beszélgetéshez! ... ez nagyon fel tud bosszantani. Nem hazugságról van szó, hogy rajtakapott egy ellentmondáson, és azért küldi, hogy szembesítsen vele, hanem mintha szerelmes lenne a szavaimba, vagy nem tudom, összevissza. Így persze fordul bennem valami és azt mondom, inkább hagyjuk, vagy szeretném átgondolni.

Az is kellemes hozzáállás pasiktól, hogy „Biztos ő is egy olyan kihasználós nő, akiről a haverok meséltek, jobb ha lekezelő vagyok vele, tudja, hol a helye és lássa, hogy nem vagyok balek”.

Már lassan belefáradok abba, hogy mindig én tegyek a másikért. Azt látom, hogy a huszonéves pasik egy része csak úgy vannak, várnak, és semmit nem visznek bele a kapcsolatba, viszont rengeteg elvárásuk van, a külső terén főleg (egy deka fölösleged ne legyen, az ő testét meg ne firtasd, az úgy jó, ahogy van, fogadd el olyannak, akármilyen – ha meg nem fogadod el, egy finnyás, válogatós k***a vagy természetesen). Csak ne mutasd, hogy van eszed, lelked, meg véleményed, se azt, hogy magabiztos vagy, mert akkor rögtön megrémül szegény. Ilyenkor szoktam azt gondolni, itt a vég.

A Jófiúk és Rosszfiúkon túl, merre járnak a Normális fiúk?

 
241 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9115000484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2019.08.09. 18:34:08

@Janed0e: akaratukon kívül sok mindenre jók ezek a kommentek. A FB-profil nagyon árnyalta a képet. Onnantól, hogy nyilvános vagy tippelhető a
korod
végzettséged/foglalkozásod
van profilképed
Támadhatóvá válsz, miszerint öreg/fiatal, képzetlen/bölcsész stb. vagy. Már "csak" egy szakkönyv kellene, külön fejezetet szentelve az eredményeknek és a nem szokványos tesztmódszernek.

El Amante 2019.08.09. 23:02:41

Kedves poszter, mit akarsz a 20onéves fiúktól? Gyerekek még, tanulnak, egzisztencián dolgoznak, szórakoznak (aka mindenkit megdugnak, akit lehet), komolytalan a legtöbb. Ha komoly kapcsolatot szeretnél, keresgélj egy dekáddal feljebb, a 30asok már nősülnének, gyereket is akar némelyik (és pont a 20onéves korosztályt kedvezőnek tartják erre az anya/feleség szerepre). Addigra már kialakul némi felelősség, valamilyen stabil értékítélet és rájönnek, h a formás test, a szép arc, a csicskáztatás nem feltétlenül elég egy stabil kapcsolathoz.
Szerintem fontos, hogy olyan pasit keress (társnak), aki biztos magában, a céljaiban, akinek az értékítélete megfelel a tiédnek). Ha nem tart egyenrangú partnernek, ha élből azzal indít, h ki akarod zsákmányolni (miközben remélem, neked is megvan már az egzisztenciád), ha a jövőről nem gondolkodtok hasonlóan azzal kár is foglalkozni.
Ez a rossz fiú-jó fiú dolog elgondolkodtatott. Itt néhányan az alfákkal azonosítják, de sztem a rosszfiú=pozőr, az aki a saját belső bizonytalanságát palástolja a harsánysággal, aki vadásznak hívja magát, mert elég jóképű, h sokakat megfektessen aki kapható, közben óriási űr tátong benne, mert érzi, h céltalan és értelmetlen amit csinál, bár egy ideig valóban élvezetes. Egyszerű kompenzáció. Gondoljunk néhány világsztárra, akik pont ezt az életet élik, amit itt sokan irigyelnek, aztán 30-40 évesen túladagolják a heroint, vagy felakasztják magukat a hotelszobájukban, miután lelépett az aktuális nő. Haláluk után pedig kiderül, h az alfának tartott sztár valójában depressziós volt, altatókkal aludt, nem tudta feldolgozni a sikert, valójában stabilitást keresett, valójában elveszettnek érezte magát. Na, a rosszfiúk ugyanez (csak épp a real life-ban), de ők is lehiggadnak általában (vagy lezüllenek), feleszmélmek jó esetben és utána már csak alkalmanként csalják meg a kiválasztott nőjüket.
Jófiúk... lövésem sincs erről a típusról, de amit írsz, arról inkább azt tudom elképzelni, h mint egy átlagos 20onévesnek, még nincs kialakult értékrendje, sem megfelelő önbizalma, így egy csomó hatás formálja, nem ért a nőkhöz, nem tudja, mit akar, és arról sem kap infót, h a nő mit akar. Sztem nincs baj az elvárásokkal, csak legyen ez kölcsönös már az elején. Amit én zavarónak találok a mai 20-30-as világban, az a játszmázás. Sokkal inkább jellemző, mint 10-20 éve akár, de ezt betudom annak a kialakult értékrendi válságnak ami manapság meghatérozza a fiatalok viselkedését, és az egymáshoz való viszonyát. Lassanként átrendeződnek végre a szerepek, a nő nem feltétlenül akar anya/feleség, kitartott lenni (bármit is állítsanak itt többen), és úgy pattogni, ahogy a pénzkereső elvárja, ill. a férfiaknak is alkalmazkodni kell ahhoz, h nem elég már egy kapcsolatért annyit tenni, h csinálnak pár gyereket, eljárnak dolgozni, és hazahordják a lóvét. És persze le kell mondaniuk arról, h a hazahordott pénzért teljes kiszolgálást várjanak el. Tudom, h ez baromi kényelmes, de hosszútávon egyébként is működéképtelen rendszer. Nehéz az alkalmazkodás mindkét oldalon, és a mostani 20-as generáció issza meg ennek a levét.
Az alfákról (olvastam egy cikket, h egyébként ez az egész alfa, béta szerep egy baromság, de látom, itt is kiirthatatlan), bár én inkább egyszerűen férfinek mondanám. Szóval az én szememben ffi (alfa, béta, delta, akármi) az, aki magabiztos, van tudása, tapasztalata, ezért van egy vonzó kisugárzása, akinek kialakult értékrendje, életszemlélete van, akinek vannak céljai, vágyai és igyekszik ezeket megvalósítani. Akitől távol áll a felszínes tipizálás, aki képes beismerni a tévedését, és hajlandó korrigálni is adott esetben. Férfi az, aki a partnerét képes egyenrangú félként kezelni, nem kényszerít senkit alá/fölé rendelt viszonyba és képes respektálni a partnerét, annak sikereit, nem kisebbítve azokat a sajátjaihoz képest. Aki képes támogatni a partnerét, részt vesz a család dolgaiban és kiveszi a részét a lelki munkában is. Röviden, alázat, empátia, mások segítése, becsület, tisztesség, kitartás, erőfeszítés.
Az a fajta alfaság, amikől itt írt valaki, ami a világ lakosságának iszonyú kis hányadát jelenti, egy lufi. Nem tudjuk, cask néha halljuk a hírekben, hány milliárdos jóképű, sikerre és boldogságra predesztinált kölke halt meg drogtúladagolásban, autóbalesetben. Vágytok erre az fajta alfaságra? A pénz addig jó, amíg egy jó életet tudsz élni belőle, a luxus, a tétnélküliség előbb-utóbb kiégést, és egyéb súlyosabb mellékhatásokat okoz. Persze, lehet mondani, h addig is megérte, ez egyéni értékítélet-függő. És persze mindig voltak és lesznek nők, akiknek ennyi elég, mmint elég a pénz, de sztem ne haragudjunk ezért rájuk. Akiknek ennyi kell, az megtalálja előbb-utóbb, aki meg nem, az valszeg kiegyezik mással is. Ha nem, akkor meg ennyi. Ne fussunk olyan szekér után, ami nem vesz fel.

God Harald 2019.08.09. 23:19:36

@El Amante: kurva hosszú, de igazad van!

2019.08.10. 09:10:02

"Szóval az én szememben ffi (alfa, béta, delta, akármi) az, aki magabiztos, van tudása, tapasztalata, ezért van egy vonzó kisugárzása, akinek kialakult értékrendje, életszemlélete van, akinek vannak céljai, vágyai és igyekszik ezeket megvalósítani. Akitől távol áll a felszínes tipizálás, aki képes beismerni a tévedését, és hajlandó korrigálni is adott esetben. Férfi az, aki a partnerét képes egyenrangú félként kezelni, nem kényszerít senkit alá/fölé rendelt viszonyba és képes respektálni a partnerét, annak sikereit, nem kisebbítve azokat a sajátjaihoz képest. Aki képes támogatni a partnerét, részt vesz a család dolgaiban és kiveszi a részét a lelki munkában is. Röviden, alázat, empátia, mások segítése, becsület, tisztesség, kitartás, erőfeszítés."

Mindössze ennyi? Ja, meg még vigye haza a pénzt. Persze önmagában ezért már semmit ne várjon el (de azért csak vigye).

Tökéletes összefoglalása a fehér bőrű, felső-/középosztálybeli nők álomvilágának a férfiakkal kapcsolatban. Persze nincs ezzel semmi gond, csak akkor el kell fogadni, hogy az ilyen férfi olyan, mint a bőgős gázsija: járni jár, csak nem jut... És nem kell csodálkozni azon sem, hogy egy KSH-modell szerint nemsoká 6 millió körül lesz Magyarország lakossága.

2019.08.10. 09:58:25

@Besties for Resties:

"Ja, meg még vigye haza a pénzt."

:) Milyen érdekes, hogy az összes, 'a nőknek túl nagyok az elvárásai'-t mantrázó hapsinak szövegértési problémája van. Véletlen lenne?

Az persze meg sem fordul a fejetekben, hogy gondolatolvasás helyett esetleg oda kéne figyelni legalább arra az egyre, aki iránt érdeklődtök, úgy talán nem lennétek kikukázva.

Mert azért kétség ne legyen bennetek, külső szemlélőknek ilyenkor egyből lejön, hogy igazából a saját párkapcsolati sikertelenségeiteket vetítitek ki. Ha a magyarság/nyugati civilizáció kihalása miatti aggódásnak próbáljátok beállítani, ha nem.

El Amante 2019.08.10. 10:32:44

@Besties for Resties: nem, a pénz dolgot te tetted hozzá, számomra nem tartozik a ffi “kritériumai” közé. Számodra melyik dolog teljesíthetetlen a felsoroltak közül?
Ill ha már itt tartunk, te milyen nővel lennél elégedett? Számodra mik a kritériumok?

El Amante 2019.08.10. 11:06:39

@Besties for Resties: ja, a népességfogyás nem itt keresendő, hanem pont az említett változásban. A jelenség nem magyar jellemző, hanem világszintű. Egyre több nő/pár nem akar (Mo-on nem tud, mert két fizu sem elég sokszor) gyereket és szerencsére a mai világban megtehetik ezt anélkül, h a társadalom megbélyegzi őket. Egyre több nő inkább él egyedül, mint h olyan kompromisszumot kössön, ami hosszútávon önmaga feladásához vezet. Igen, ahogy neked vannak elvárásaid, a nőknek is vannak, és ahhoz, h nők és ffiak egymásra találjanak, társként akarjanak élni, ezeknek az elvárásoknak találkozniuk kell. Milyen kapcsolat az, ahol az egyik fél alárendelődik a másiknak? És szándékosan nem írok nemeket, mert mindkét oldalról súlyos kapcsolati válsághoz, egyenesen élhetetlenséghez vezet a helyzet? Mikyen kapcsolat lehet az, ahol az egyik fél nem tiszteli a másikat? Ahol nincs kölcsönös támogatás (lelki), kiállás, védelem? Az egyenlőtlen leosztás leginkább birtokviszonyra hajaz, és bizony általában ezt elégeli meg az egyik fél, ezért szakít. Ha ez már a randizás során kiderül, egyértelmű, h nincs jövője a dolognak és igen, az elégedetlen fél tovább àll. Persze egyszerűbb ezt a pénzzel magyarázni, értem én, de hidd el, társas kapcsolatban ma már (pl. az általad is említett közép, felső osztályban) is lassan okafogyottá válik az érvelésed. Egyszerűn nem szorulnak rá. Akik pénzért választanak társat, azoknak annyi elég, de nem is az általad említett rétegből jönnek, hanem inkább lentebbről (vagy nagyon fentről). Sok esetben tanulatlanok, rossz körülmények teszik azzá őket, amivé válnak. Én nem tudom elítélni őket.

God Harald 2019.08.10. 11:19:35

@El Amante: egyetértek veled, egy kivétellel: gyermek nemvállalás szerintem nem elsősorban anyagi okokra vezethető vissza, hanem a megváltozott életmód, társadalmi viszonyokra és szokásokra. Ma elég sok családtámogatási elem van Magyarországon. Ennek elsősorban gazdasági következményei lesznek. Ezt a migráció majd megoldja. Akár akarjuk, akár nem.

El Amante 2019.08.10. 11:44:41

@God Harald: igen, de azért ne tagadjuk, van anyagi akadálya is Mo-on, hiába a családtámogatás, ha nincs pl. elérhető árú lakhatás, eü ellátás, iskoláztatás, ha ezek korrekt és kielégítő igénybevétele azok számára elérhető, akik átlag felett keresnek. De persze igazad van, a gyerekvállalás nem csak pénzkérdés, viszont érthető ha ilyen feltételek mellett felelős emberek max. 1 gyereket vállalnak be.

Tata_ 2019.08.10. 13:03:59

@Sally and Billy: akkor nekem is szövegértési problémáim vannak, sőt, nekem duplán, mert szerintem nemcsak a nőknek, de mindenkinek túl nagyok az elvárásai.

@El Amante: "Röviden, alázat, empátia, mások segítése, becsület, tisztesség, kitartás, erőfeszítés."
Szép, sőt túl szép ez a felsorolás, túlságosan idealizált.

Alapvetően minden ember önző. Ezzel nincs is baj, hiszen a saját bőrünkben élünk, nyilván azt keressük az életben, ami reményeink szerint a legjobb nekünk. Mindenkiben él egy kép, hogy milyen párt szeretne magának. Ez - természetéből adódóan - roppantul idealizált. Szerencsére ez a kép minden embernél más és más, nyilván átfedésekkel. A vágyunk idealizált tárgya gyakorlatilag minden szempontból hozzánk, az igényeinkhez passzol, ezért nem kell alkalmazkodnunk, kompromisszumokat kötnünk vagy megváltoznunk, ha ilyen emberrel alakítunk ki kapcsolatot.

A probléma csak annyi, hogy nincs, nem volt és sohasem lesz teljesen ideális partnerünk. A nagy számok törvénye alapján elvileg élhet a világon ilyen ember, de az ismerkedési lehetőségeink roppantul behatároltak. Eleve kicsi a merítési lehetőségünk, mert behatárolja a földrajzi helyzetünk (ha Argentínában él a vágyaink netovábbja, nem fogunk tudni róla, hogy létezik), a nyelvtudásunk (egy általunk bírt nyelveket nem beszélő orosz nő Irkutszkban, vagy egy japán lány Yokotéban), az időbeosztásunk, a társadalmi státuszunk, az egyéniségünk végül a szerencsénk.

Tehát mit tehetünk? Mivel az ember társas lény, ezért jobb esetben megpróbál párt találni magának a lehetőségei keretén belül. Ez a keret viszont kompromisszumokra késztet mindenkit. Történhet úgy, hogy bevallja magának, és úgy is, hogy az idealizált képbe próbálja beleerőltetni az épp aktuális célpontot. Az önbecsapás butaság, mégis sokan megteszik; beleszeretnek valakibe, akire rohadtul nem illik az üvegcipő, mégis azt várják, hogy a képzeletükben élő vágyott személy képének megfelelően viselkedjen. A híres "rózsaszín köd" elmúltával veszik észre, hogy erőlködtek ugyan, de ez mégsem a szőke herceg/királylány. Csalódottságukban pedig új lián után néznek, vagy lustaság/beleölt idő/biológiai óra/egyéb ok miatt bent maradnak egy, az elvárásukhoz képest minőségileg gyengébb kapcsolatban. Ez mindkét nemre vonatkozik.

Eljutottunk a földön járó emberekhez, akik a fentiekkel tisztában vannak, és hajlandóak kompromisszumot kötni anélkül, hogy feladnák az elveiket és egyéniségüket. Egy normális ember nem külső alapján választ párt hosszabb távú kapcsolatra, mert közös célok, hasonló világnézet, a megfelelő belső tulajdonságok (ebben kinek mi fontos) nélkül nem lehet együtt élni valakivel huzamosabb ideig boldogan. De elérkeztünk arra a pontra, ahol nemek szerint általában eltér a fontossági sorrend a kívánalmak tekintetében. Ha pl. megkérdezünk 10.000 férfit, és feltételezzük, hogy őszinte választ kapunk, akkor nagy összegben mernék fogadni, hogy a szex az első helyen végez, a nőknél szinte biztosan nem. A szexbe beleértem a minőségi és mennyiségi elvárásokat is. Mielőtt valaki ezerrel gépelné a cáfolatot, átnyomva a klaviatúrát az asztallapon, jegyezzük meg, hogy most hosszú távú kapcsolatról beszélünk. Nem véletlenül lehet olvasni annyi tipikus történetet a fejfájós feleségről és a szeretőket tartó férjekről.

Ennek is végtelenül egyszerű oka van, mégpedig a mai társadalom nemi szerepei. Egy átlag házasságban a nő dolgozik a munkahelyén, majd hazaér, főz, mos, vasal, takarít, neveli a gyerekeket, dolgozik a kertben (ha van), boltba jár, stb... Estére elfárad, hiszen gyakorlatilag 2 műszakban hajt, de az altatás és zuhanyzás után még támadja is le a férjét a lehető legmocskosabb fantáziáit előcsalogatva a lehető legaktívabban, bónuszként minimum 2 orgazmusig. Erre nem született még olyan nő, aki huzamosabb ideig képes lenne. Pedig a szex, mint tudjuk, a férfiaknak nagyon fontos, ezért mégiscsak kompromisszumot kell kötnie a nőnek, ha nem akarja évek múlva gyerekekkel az ölében a társkeresőket bújnia egy normális kapcsolat reményében.

A férfi részéről tök jogos a számára fontos dolgok megléte egy kapcsolatban. Talicskázza haza a pénzt, túlórázik, hogy előbbre jussanak, ő is foglalkozik a gyerekekkel. Szeretne minőségi időt eltölteni a feleségével altatás után. Mi a megoldás? A férfi besegít a házimunkába (az okosabb és tehetősebb férfiak automatizálják a háztartást, így szabadítva fel a nő idejét: szárítógép, robotporszívó, mosogatógép, stb...), a nő pedig erőt vesz magán, hogy feltúrja a lepedőt a férjével, akár még a komfortzónáján kívülre is evezve.

Egy átlagos kapcsolat kompromisszumok végtelen sora. A kérdés csak az, hogy be tudjuk-e vállalni ezeket anélkül, hogy feladnánk a saját egyéniségünket?

2019.08.10. 13:42:15

"nem, a pénz dolgot te tetted hozzá"

Nem, a pénz dolgot itt írtátok:
"a férfiaknak is alkalmazkodni kell ahhoz, h nem elég már egy kapcsolatért annyit tenni, h csinálnak pár gyereket, eljárnak dolgozni, és hazahordják a lóvét."
(Számomra a "nem elég" jelentése: szükséges, de nem elégséges.)

"Mert azért kétség ne legyen bennetek, külső szemlélőknek ilyenkor egyből lejön, hogy igazából a saját párkapcsolati sikertelenségeiteket vetítitek ki."

Ha te valóban képzett szakember vagy, akkor kérlek, ne fórumokon vesztegesd a tehetséged azzal, hogy két mondatból feltételezgetsz, meg légből kapott dolgokat pszichoanalizálsz. Várja a munkádat a csodálatos magyar egészségügy, hiány van.

"Egy átlagos kapcsolat kompromisszumok végtelen sora."
+1000

2019.08.10. 14:13:36

@El Amante: erőviszonyok, domináns és ebben partner fél nélkül nincs kapcsolat. Mármint működőképes.
Ideális esetben a férfi viszi a vezérszerepet.
Lehet erre köpködni, harcolni ellene, érvelni, de attól még a tények és az évezredek alatt kialakult minták nem fognak meghajolni.
A hiány, amit érzünk, hogy az új társadalmi viszonyokhoz nem sikerült felnőni- dolgoznak a nők is, karrierjük lett /lehet, a férfiak jóval kevesebb fizikai munkát végeznek ezzel elveszítve a pótolhatatlanság látszatát.
Nincs minta, nincsenek bejáratott szerepek, mit lehet kezdeni ezzel a szép új világgal. Duzzogunk, a nők meg akarják váltani a világot, de belerokkannak, a férfiak beleszarnak, ha akarjátok csináljátok egyedül. ..
Majd jönnek szemforgatva szüleik bénázása után a mostani kiskölykök és időben elkapják a fonalat. Reméljük...

2019.08.10. 14:25:24

@Besties for Resties: Az egész mondatot próbáld meg értelmezni. Pont azt írja, hogy a hagyományos szerepek (kitartott nő + pénzt hazahordó hapsi) kezdenek átrendeződni, meghaladottá válni.

Te pedig kérlek, ne kintről aggódj a magyarok fogyatkozó száma miatt, hanem gyere vissza, és szórd a magod szerte az országban :)

2019.08.10. 14:49:58

"Az egész mondatot próbáld meg értelmezni."

Azt tettem.

"Pont azt írja, hogy a hagyományos szerepek (kitartott nő + pénzt hazahordó hapsi) kezdenek átrendeződni, meghaladottá válni."

Nem ezt írja, azt írja, amit beidéztem. Ha erre gondolt, akkor félreérthetően fejezte ki magát.
Egyébként eddig Magyarországon mennyire volt tipikus az egykeresős családmodell? (Mert a kitartott nő + pénzt hazahordó hapsi modell önmagában az angol ipari forradalom idején vált túlhaladottá.)

"Te pedig kérlek, ne kintről aggódj a magyarok fogyatkozó száma miatt"

Nem én aggódok, hanem a jelenlegi kormánypárt. :) Csak megjegyeztem, hogy nem kell csodálkozni a jelenségen. (Én mellesleg úgy vagyok vele a jelenlegi magyar állapotokat látva, hogy csak azt eszitek, amit főztetek magatoknak.)

"gyere vissza, és szórd a magod szerte az országban :)"

Minek? :) Ha nincs változás, az a sok-sok gyerek is csak lelépne utána... (Te még maradsz? Mert akkor akár szülhetnél is, ha szeretnél. Még fizetnének is érte. :))

2019.08.10. 14:51:38

@Tata_: És ennek a "mindenkinek" a túl nagy elvárása a te életedet mennyiben befolyásolja?

2019.08.10. 14:54:59

@Besties for Resties: Petal, drága, minden rendben? 2530 megvan még?

El Amante 2019.08.10. 15:08:52

@Tata_: Alapjaiban egyet értek veled, elég jól leírtad a rendszert.
Néhány kérdés: mi az idealizált azon, hogy oda-vissza abszolút alap értékeket várunk el egymástól? Amit felsoroltam, a ffi ugyanezt várhatja el a nőtől teljesen jogosan. És azt vallom, a nő pont ugyanezektől lehet nő, nem csak azért mert p.nája van. Ha a kettő nem egyezik, nincs miről beszélniük. Mi az, ami pl. neked kihívás ezek közül? Ha egy olyan nővel találkozol, akinek ez elvárás, mi az, amit nem tudsz/akarsz teljesíteni?
Ha egy nő nem érzi, h egyenrangú félként kezelik, lenézést, lekezelést, prekoncepciókat lát, mi mondanivalója, tennivalója lehet egy ffi számára? Mit várhat el az ágyban, a közös életükben? Ugyanígy megfordítva: a ffi mire számíthat, ha ezt nem kapja meg?

Sajnos még nem kaptam választ, h itt pl. ki milyen elvárásokkal indul neki egy randinak, vagy milyen értékek alapján mondja, h egy nő megfelelő számára a társas együttlétre.

A kompromisszumok különböző mértékűek lehetnek, amik alapján az ember dönt. Szerintem vannak olyan kompromisszumok, amik alapvetően nem befolyásolják az önazonosságot. A probléma azokkal a kompromisszumokkal van, amikor valamelyik fél teljesen ellenkező döntést kényszerül hozni a kapcsolat kialakulása, fennmaradása érdekében (megszakítja a kapcsolatait, hízik-fogy, lemond a hobbijáról, karrierjéről stb), mint amit valójában szeretne. Bár azt gondolom, ennek már az együttjáráskor ki kellene derülnie... csak hát az a fránya kommunikáció, az nehezen megy. Kialakult kapcsolatokban az ún. tisztázó beszélgetések sokszor inkább vádaskodások, mint megoldást kereső együttműködések. Már az elején nem derül ki, h valójában mit szeretnének a másiktól, vagy ahogy írod is, ész nélkül beleképzelik az idealizált képet a delikvensbe, ami hosszú távon mindig kapcsolati válságot okoz, többnyire amikor jön a szerető/gyerekkérdés, rosszabb esetben azután, ha már ott a gyerek (és/vagy a szerető).

Szex: szépen levezetted, érthető a házasságok ilyen síkon való kimúlása, a hagyományos felállásban, és a megoldásod is világos, abszolút egyet értek. És pontosan ez a folyamat megy most végbe lassan: a nők ki akarnak jönni a konyhából, és a ffiak érdeke is, h ők viszont többet töltsenek ott (konyha alatt itt a háztartást/gyerekezést/családi életben való aktív részvételt értem globál). Na, pont ennek a megoldásnak az alapja az, amit fentebb leírtam a ffi-ról és akkor most már hozzáteszem, a nőkről is. Amikor a ffi és a nő is megérti, h KÖZÖS célok, összedolgozás, tisztelet, támogatás nélkül, egymás értékeinek, igényeinek figyelembevétele nélkül nem lehet tartós kapcsolatot kiépíteni (és adni és megkapni a mindennapi szexet), akkor javulni fog a helyzet.
Sajnos ezen nem segít, ha a mai 40-50-es generáció el van baxva alapjaiban, ők azok, akik még utolsóként azt látták otthon, h ha fogcsikorgatva is, de ki kell bírni a házasságban, akkor is, ha sz@r, de már nagyon máshogy akarták csinálni a saját gyerekikkel. Ők ugrasztották meg a válási statisztikákat is (a házasságkötések számához viszonyítva). Ennek a változásnak is köszönhető a mai 20-asokon is látható értékrendi válság. Nők, akiket királylányként neveltek fel, ffiak, akik anyapicifiai. Lányok, akik megpróbálják kiherélni a ffiakat, ffiak, akik szexelő pótmamát keresnek. És persze az egyéb, amit itt felesleges részletezni. Van baj, na!

Jaj, még egy dolog, csak mert említetted a szexet: a megcsalások aránya mára közel 50-50%, szóval a nőknek is kb ugyanannyira fontos a (jó) szex, és még csak azt sem mondhatjuk, h ezek a megcsalások általában érzelmi alapon történnek. Jól funkcionáló házasságokat tudok, ahol egyik v mindkét fél félrelép just for fun. Sokszor nem a fáradság miatt nem műkszik a szex, hanem mert unalmas, rutinszerű reszeléssé válik, elmúlik a kémia, nem váltja ki az ingert többé a másik illata, érintése, mert összekapcsolódott valami mással: otthon, biztonság, gyerek stb. Tudok néhány éve házas ffiakról, akik nem, vagy alig érnek a feleségükhöz, mióta a gyerek megszületett (30-as párok), a feleség meg értetlenül áll a jelenség előtt. Tudok 50-es pasiról, aki a 30-as feleségét csalja egy 40-es nővel (mondjuk ott sztem a pasi érdekházasságot kötött, szóval nem is biztos, h pontot ér). Na, mindegy, ez messzire vezet, csak jó, ha ezzel tisztában van a ffi, a nők nagy része is szereti a jó szexet.

2019.08.10. 15:19:03

Szerintem keversz engem a drágáddal...

El Amante 2019.08.10. 15:22:44

@Besties for Resties: nem értem, mi a problémád ezzel? Szükséges pénzt keresni is, de a kapcsolat fenntartásáért nem elég csak pénzt keresni, ez mondtam, semmi mást. Szerinted nem fér össze a kettő? Korrekt, támogató partner lenni és pénzt keresni?

Még nem válaszoltál arra, szerinted milyen legyen a nő, akit partnerként el tudsz képzelni magad mellett. Tényleg kíváncsi vagyok.

2019.08.10. 15:26:02

@Besties for Resties: Persze :)

Egyébként:

"eddig Magyarországon mennyire volt tipikus az egykeresős családmodell"

Hát ez az. Csak ugye eddig a házimunka meg gyereknevelés is nagyrészt a nőkre hárult. A változás meg az, hogy a fiatalabb nők (Y,Z gen.) már az ebbe való minél nagyobb besegítést is elvárják a párjuktól, vagyis a férfiak számára a "csak haza kell hordani a pénzt" már nem elég. Remélem, így érthető :)

"csak azt eszitek, amit főztetek magatoknak"

A 49%-ot én sem sajnálom, az 51%-unkat viszont igen. Te nem?

És igen, sajnos nekem még maradnom kell.

El Amante 2019.08.10. 15:32:16

@Sally and Billy: valójában az általad említett mellett a Tata által is említett rossz rendszerre utaltam: a nő munka után otthon végzi a második műszakot, míg sok ffi a munkára hivatkozva kikerüli ezeket a feladatokat (hadd üljek már egy kicsit nyugiban, annyit dolgoztam ma stb). Nem mindenki, természetesen, de azért ez egy jelenség, valljuk be. Apa fáradt, ne zavarjuk, kussol az egész család mert apa dolgozott aznap. Az nem számít, h anya is dolgozott (de biztos csak a körmét lakkozta), anyának ez a dolga otthon. Ez az, ami most kezd átrendeződni, mert a nőknek elege lett, a ffiak meg kezdenek rájönni, h hosszútávon ők is veszítenek.

El Amante 2019.08.10. 15:48:23

@TSEPKE: Nem tudom, h ez igaz-e, mindenesetre a dominancia nem lehet egyenlő az alá-fölérendeltségi viszonnyal. Azaz a domináns fél, csak azért mert domináns, nem csicskíthatja be a másik felet. Én csak erről beszélek.

2019.08.10. 15:56:56

@El Amante: dominancia nem egyenlő a lekezelő stílussal, a megalázással.
De nem tudok elképzelni egy hetet sem együttélve enélkül.
Mi lesz a vacsora? Csukott szemmel rábökdösnek a szakácskönyvben?
Hova mennek nyaralni és hogyan? Előbb utóbb úgy összevesznek rajta, hogy már a franc akar együtt lenni két hétig?
Ki kezdeményez a szexben? Szerdán, pénteken a nő, többi napon a férfi, vasárnap szünet?
Kellenek szerepek, kell az irányítás.. Ebben egyensúlyt találni a legnagyobb művészet.

2019.08.10. 15:58:54

"Csak ugye eddig a házimunka meg gyereknevelés is nagyrészt a nőkre hárult."

A pénz előteremtése is a gyereknevelés része, szerintem.

"A változás meg az, hogy a fiatalabb nők (Y,Z gen.) már az ebbe való minél nagyobb besegítést is elvárják a párjuktól"

Ezzel megint semmi gond nincs, de akkor az Y, Z gen. nőknek meg a pénzkeresésbe kell minél jobban besegíteni. Ha az egyenlőség jegyében megbeszélik, hogy anyuka is elmegy másodállásban dolgozni, és akkor apukának is kevesebbet kell túlóráznia, és többet tud otthon porszívózni meg gyereket nevelni, azzal nincs is semmi gond.

"az 51%-unkat viszont igen. Te nem?"

Amíg hatalmas az elégedetlenség, de azért egy átlag kormányellenes tömegtüntetésen jó, ha néhány száz ember volt (amíg még volt tüntetés), és nem 51%, addig nem tudom sajnálni. Tudod, az azért erősen elgondolkodtató, amikor egy kedvezőtlen kormányzati lépés ellen Kanadában többen tüntetnek a magyarok, mint Budapesten.

"És igen, sajnos nekem még maradnom kell."

Sajnálom. De remélem, akkor már megragadod a lehetőséget, és szülsz (még) néhány gyereket. Sok sikert!

2019.08.10. 16:03:02

@El Amante: :) Bocs amúgy, hogy belebeszéltem a kommentedbe, csak egyrészt nagyon tetsztenek a gondolataid, másrészt már nagyon unom, hogy van egy csomó hapsi, akinek az a mániája, hogy a nők mindent akarnak egyszerre. Vagyis hogy tartsák is el őket a férfiak, meg minden mást (házimunka, érzelmi támogatás stb) is vállaljanak be. Szerintem erre gondolt a külföldre szakadt honfitársunk is. Nem állítom, hogy nincs ilyen nő, de azért mindenbe ezt látni bele (pl. a posztba v a kommentedbe) nem vall túl nagy realitásérzékre.

2019.08.10. 16:14:23

@Besties for Resties:

1. Szerintem sincs :)

2. Voltak nagyobb tüntetések is, az egyiken én is ott voltam. Te viszont ha jól emlékszem, vagyis ízé gondolom :) még szavazni se jártál...

3. Én sem aggódom a magyarok fogyatkozó száma miatt...

2019.08.10. 16:17:27

"másrészt már nagyon unom, hogy van egy csomó hapsi, akinek az a mániája, hogy a nők mindent akarnak egyszerre."

És ez téged zavar?

"Szerintem erre gondolt a külföldre szakadt honfitársunk is."

Szerintem a külföldre szakadt honfitársunk mindössze arra gondolt, hogy a posztban korábban felsorolt női kívánságlista nem reális (legalábbis a legtöbb nő számára nem).

2019.08.10. 16:23:41

Igen, a legnagyobb tüntetésen talán 2-3 ezer ember is ott volt az 59%-ból...

Az aktív korú népesség elég jelentős része meg a lábával szavazott. (Amivel mondjuk sokkal nagyobbat odacsapott, mintha kiment volna tüntetni.)

2019.08.10. 16:34:09

@Besties for Resties: Annyira azért nem, mint amennyire őket zavarják ezek az állítólagos mindent is akaró nők.

2-3000???? Ezt hol olvastad? Kormány médiában?

Kérdezni mindent megszabad :)

El Amante 2019.08.10. 16:48:55

@TSEPKE: :) nahát, én ezekre pont nem gondoltam, mert egyenlő partnerként kezelni a másikat, számomra nem elsősorban ezeken a dolgokon múlik. Hogy mi lesz a vacsora, vagy ki kezdeményez a szexben, hova menjünk nyaralni, 20-adrangú kérdések alapjaiban. A probléma ott kezdődik, amikor a másik véleméynének figyelmbe vétele nélkül az egyik fél azt mondja, márpedig ez lesz, mert nem tekintelek velem egyenrangúnak, tehát az lesz, amit mondtam. Normális párkapcsolatban leülünk és megbeszéljük, megnézzük, mik a lehetőségeink stb. A szex meg játék, nem mindegy, ki kezdeményez?
Közös döntés, talán ez a lényeg. Közös döntés legyen a gyerek, a kocsivásárlás, az akármi. Hogy akkor is egyenértékű a másik véleménye és szava, ha pl. feleannyit keres, mint én. Hogy ha a másik leszidta a gyereket, akkor domináns félként sem mentem fel a bünti alól, hanem kiállok a társam véleménye mellett stb. A mindennapok apró döntései inkább a habitusról szólnak. Van, aki gyorsan kifejezi az idényeit, van, akinek meg mindegy.

2019.08.10. 16:50:53

@El Amante: "van anyagi akadálya is Mo-on, hiába a családtámogatás, ha nincs pl. elérhető árú lakhatás, eü ellátás, iskoláztatás, ha ezek korrekt és kielégítő igénybevétele azok számára elérhető, akik átlag felett keresnek. De persze igazad van, a gyerekvállalás nem csak pénzkérdés, viszont érthető ha ilyen feltételek mellett felelős emberek max. 1 gyereket vállalnak be."

Amiket felsoroltál azok régen még annyira sem léteztek, mint ma, és az életszínvonal is mai mércével mérve a béka segge alatt volt, mégis sokkal nagyobb volt a termékenységi ráta. Azért valami lehet abban, hogy a pénz csak huszadrangú szempont ilyen téren...(amúgy azzal egyetértek, hogy sok tekintetben katasztrofális a helyzet, magam is szidom eleget a "rendszert", de azért valljuk be ezek régen még ennyire sem voltak, mégis a kapcsolatok működtek valahogy és gyerek is volt bőven). Nem hiszem, hogy ha jobban élnénk, akkor több gyerek is születne. Nálunk sokkal gazdagabb országok is hasonlóan szar termékenységi rátával bírnak.

"a nő munka után otthon végzi a második műszakot, míg sok ffi a munkára hivatkozva kikerüli ezeket a feladatokat "

Bár írtad, hogy nem hiszel az alfa-béta dolgokban, de muszáj felhoznom. Tudat alatt azért léteznek ezek a kategóriák, még ha ez a hétköznapokban nincs is így konkrétan kimondva. Ha egy férfire alfahímként tekintenek a nők, akkor neki elnézik ezeket a "hibákat" és a nők maguktól megcsinálják az otthoni teendőket, hogy a férfi kedvében járjanak. Másoknál viszont keményen elvár(hat)ják a nők az "egyenlőséget" ilyen téren (nem mindig várják el, de többnyire elszokták). Más kérdés, hogy sok esetben az otthoni teendők egy jó része "csajos meló", és mi férfiak elintézzük annyival, hogy "minek az"? :) Eszünkbe se jutna olyanokat csinálni :) Persze mosni és takarítani mindig kell, de ezek nem napi több órás dolgok. Szerintem ha elvárjuk egy férfitól, hogy legyen férfias, mutassa a helyes irányt, adjon biztonságot és védelmet, akkor nyugodtan elvárható egy nőtől is a gondoskodó szerep, ami pont az ilyen mindennapi teendőkben nyilvánul meg. És az a helyzet, hogy egy megfelelő férfinál ez a nők tudatalattijában működik is, és nincs centizgetés, méricskélés, éppen azért, mert a férfias szerepet megkapják a férfitól - így ők is "odaadják" neki a nőies szerepet gondoskodás formájában. Egy férfi viszont más módon mutatja ki a nő felé a gondoskodást. Ez működik is, de nem minden kapcsolatban. Kérdés, hogy mennyire célravezető egy kicsit "bétásabb" típusú férfit még jobban kiherélni, hogy otthon is belekényszerítik a női szerepekbe? Szerintem hosszútávon a vonzalom rovására fog menni női részről..

(Ne hogy félreértse valaki, ez az alfa-béta dolog nem arról szól, hogy ki a jobb ember, ki az értékesebb, simán csak a nők férfiakhoz való ösztönös vonzalmát fejezi ki és kategorizálja. Egy béta lehet sokkal jobb ember, mint egy alfa és fordítva, És semmiképpen sem "lúzerek" a béták, egyszerűen csak más személyiségek, ami valahol előny, valahol hátrány - pl. csajozásban)

2019.08.10. 17:02:34

@El Amante: huszadrangú kérdések valóban, de ezek teszik ki a hétköznapok 90%-át. Szóval vagy leosztják a szerepeket, vagy előbb utóbb kiégnek. Az ami ma működik és mindkét félnek jó, öt év múlva már döcögve se, ha közben beesett 2-3 gyerek.
Folyton egyeztetni rengeteg felesleges energia... Vagy megragadja valaki a szervezés fonalát, vagy piszlicsáré vackokon siklik szét a család.
Persze ehhez kommunikálni is tudni kell, az egy év múlva zokogás az elmaradt színház miatt nem opció..

2019.08.10. 17:05:15

@Besties for Resties: Megkérdezném, hogy konkrétan milyen gondolatot tartasz butításnak, de ugye már El Amante kérdésére sem válaszoltál...

Amúgy örülök, hogy így megtetszett ez a pszichoanalizálás. Viszont kicsit aggódom, hogy túl komoly lettél. Biztos minden rendben? Mármint tudod, úgy párkapcsolatilag.

El Amante 2019.08.10. 17:48:01

@Besties for Resties:
"A pénz előteremtése is a gyereknevelés része, szerintem."

tévedés. A pénz előteremtése akkor is szükséges, ha nincs gyereked, mert a létfenntartásodhoz elengedhetetlenül szükséges. Magyarul akkor is dolgoznod kell, ha egyedül élsz, különben felkopik az állad. Amikor gyereked születik, ugynannyit fogsz keresni, ugyanannyi munkával, csak elkezdesz családi kedvezményeket kapni. Azaz ugyanazért a munkáért egyre több pénzt kapsz. Igaz, valamennyivel a kiadások is nőnek, de mire a gyerek tényleg sokba kerül, addigra anya is vissza tud menni dolgozni. Érdekes, h a legtöbb családban, amibe betekintést nyerhettem, mindig volt két opció. 1. anya visszamegy dolgozni, gyerek bölcsibe, mindenki dolgozik, persze meg kell szervezni a gyerekezést, bevásárlást stb. 2. anya marad otthon 3 évig, mindent elintéz, apa megkeresi az életre valót. Érdekes módon kivétel nélkül mindenhol apa inkább azt forszírozta, h anya maradjon csak otthon 3 évig, és emellett regeltől estig dolgozott, azaz, ha kellett, túlórázott, másodállást vállalt. Ne mondd, h ez a családért történt. Nem, ez azért történt, mert a ffinek ez kényelmes volt. Ő elhúz otthonról, anya meg mindent elintéz a gyerekkel, háztartással. Ezen kívül van ennek egy gazdasági kiszolgáltatottság oldala is, ahol a ffinek így keletkezik egyfajta hatalma a nőn, ami most messzire vezetne, úh nem is folytatom.
Ezen döntések miatt kapják meg a kölkök sokszor, h "anyád nem nevelt meg?" Mert apa egyszerűen nincs jelen. Szóval nem, a nevelés nem egyenlő pénzkeresés.

"nőknek meg a pénzkeresésbe kell minél jobban besegíteni. Ha az egyenlőség jegyében megbeszélik, hogy anyuka is elmegy másodállásban dolgozni, és akkor apukának is kevesebbet kell túlóráznia, és többet tud otthon porszívózni meg gyereket nevelni, azzal nincs is semmi gond."

MIért kellene másodállás, ha mindkét fél dolgozik? Egyébként meg nyilván hallottál arról a nem elhanyagolható tényről, h a nők fizetése még mindig elmarad a ffiakétól (multiknál, köztisztviselőknél talán már nem). Hogy egy a gyerekedet tanító tanár, vagy a nagyanyádat kórházban ápoló osztályos nővér nem keres annyit, mint egy építkezésen dolgozó 8 általánost végzett melós, pedig fontos mindannyiuk munkája. Nem csak a ffiak dolgoznak ám keményen, hanem a nők is. Minket anyám tartott el, 5x annyit keresett, mint apám. 1 éves voltam, amikor visszament dolgozni, öcsém születése után fél évvel otthoni munkát vállalt, h apám nyomorult pedagógus fizetését kiegészítse, sőt! Még azzal is többet keresett, mit ő. És biztos vagyok benne, h nem anyám az egyetlen ilyen nő a világon.

El Amante 2019.08.10. 18:02:39

@Dolus directus: "Egy férfi viszont más módon mutatja ki a nő felé a gondoskodást. " hogyan?
Mert oké, a nő meló után felveszi a gyereket, bevásárol, haza a 2+1-es panel 7. emeletére, felteszi a mosást, összepakol, vacsorát főz, kivasal másnapra, fürdet, altat, majd felveszi a piros tűsarkút, meglovagolja apjukot, jóéjtpuszi, elégedett alvás. Mit várhat ezért a ffitől? Milyen gondoskodást?
Mindannyian tudjuk, fentebb Tata leírta pontosan, h ez a típusú gondoskodás nem tartható fent sokáig a nő részéről, következésképp a ffinak ebből is ki kell vennie a részét.
Másrészt nem gonolom, h a mosogatástól, teregetéstől vagy a gyerekfürdetéstől, meséléstől egy ffi férfiatlanná válna. Sőt!
Milyen macsó világban gondolkodtok ti? :)

2019.08.10. 18:27:18

@El Amante: nagyon is ferfiatlan a házimunka. Pont ezert csináljak a nők évezredek óta. Nem véletlenül női munkák ezek. Rosszul lennék, ha a faszimnak kéne takarítania helyettem. Ha hulla vagyok és vmire már nincs időm, kedvesen megkerem, hogy segítsen kisebb dolgokban. De hogy alapjaraton elvarjam? Kizárt. Nekem jól esik, hogy gondoskodhatok róla és megteremthetem azt a hátteret, amibe szívesen jon haza, ahol munka után ki tud kapcsolni. Szegény faszik azt hiszik, otthon több szex lesz, ha elvegzik a házimunka felét. Pedig... :D

2019.08.10. 18:30:35

@Besties for Resties: az állandó sejti, hogy van mellette szerető?

El Amante 2019.08.10. 18:35:38

@TSEPKE: sztem két dologról beszélünk. Amiről te bezélsz az a kapcsolati meló, és igen, krva sok energia, ez van. De hibásnak tartom azt a nézetet, h egyetlen félre háruljon az irányítás és az ötletelés. Ill az is, h az egyik ötletel, dolgozik rajta, a másik meg dönt. És igen, ami most jó, nem biztos, h akár egy év múlva is jó lesz, de ugye ezért kell a kommunikáció. Hogy hahó, változást szeretnék. Ha ez nincs (többnyire nincs) akkor jön a vádaskodás, számonkérés stb.

Tata_ 2019.08.10. 18:46:34

@Sally and Billy: az enyémet már semmiben, régóta rám akasztották a foglalt táblát (a "Vigyázat, mély víz, csak úszóknak!" tábla mellé :) ).

El Amante 2019.08.10. 18:55:15

@buttercup13: örülök, h ezt így érzed, és szívesen csinálod, folytatod az évezredes hagymoányt, több ilyen nőt ismerek, aki ki tud teljesedni a házimunkában, gondoskodásban, gyereknevelésben, nincs ezzel semmi baj, de talán engedd meg, h ne kelljen mindenkinek ugyanígy gondolkodnia a 21. században. Neked így, másnak úgy.

(A szex jutalomként való belebegtetését viszont minden körülmények közt elítélem.)

2019.08.10. 19:03:22

@El Amante: az lehet.. De amúgy is két malomban örülünk már látom :D

2019.08.10. 19:16:08

@Besties for Resties: Tényleg nem tudom, hogy mire gondolsz. Sőt, még csak azt sem, hogy kinek a gondolatára...

A kommented többi része brilliáns :) Remélem, kivételesen nem fog eltűnni, hátha idetévednek az itt menőzni szokott kisfiúk, és látni fogják, hogy lehet ezt így is :)

Akkor jó, ha csak tipp volt. Nem nyert. Sajnos az itt uralkodó farkastörvények miatt ennél többet nem árulhatok el az életemről :(

Tata_ 2019.08.10. 19:26:49

@El Amante: a kérdéseidre adandó válaszok attól függnek, hogy a fiatalkori énemre vagy a mostanira vonatkoznak?
alázat: a kapcsolattal szemben? A nővel szemben? Ez a szó szerintem kapcsolatra nem használható.
empátia: alapvető volt, most is az
mások segítése: alapvető volt, a sok rossz tapasztalat után így 40 környékén feltételesen igaz, ha nem a családra vonatkozik
becsület: a kapcsolatokban fiatalon ez khm, hogy is fogalmazzam, jelentett néha kihívást, most alapvető
tisztesség: ua., mint fent
kitartás: ua., mint fent
erőfeszítés: alapvető volt, most is az
Fiatalon a cél szentesített elég sok eszközt, erre nem vagyok büszke, de a múlt elmúlt.

Lehet, hogy meglepő, sőt az sem biztos, hogy igazam van, de sok nő nem akarja, hogy egyenrangú félként kezeld (persze nem az élet minden területén). Elvárja, hogy felnézhessen rád, hogy irányt mutass neki bizonyos kérdésekben, szeretik a határozottságot. Talán egy apaképet is bele akarnak látni a kapcsolatban levő egyedbe, ez pedig - valamilyen szinten - alárendeltségi, függő viszonyt feltételez. Ez egyébként a harcos feministákra is vonatkozik, csak ellenkező előjellel, dominálni akarnak.

A kémia és a szexuális érdeklődés csökkenése hosszabb kapcsolatokban egy természetes folyamat. De azt gondolom, hogy tenni kell és lehet is érte, hogy ez fennmaradjon, és ne hulljon darabjaira a család egy-egy belépő harmadik miatt.
A sarkamig ledöbbennék, ha a feleségem egy bilincset pörgetve az ujja körül lépne be a hálóba, de átadnám magam a játéknak, és baromira feldobna. Millió ilyen dolgot lehetne írni a legegyszerűbbektől (pl. napközben beránt a fürdőbe egy rövid időre) a legextrémebbekig. Ha érzed, hogy kívánnak, ennek gyakran jelét is adják, akár csak egy fülcimpa harapdálással, mikor nem számítasz rá, akkor eszedbe nem jutna a titkárnőket hajtani, hanem azon kattognál, hogy mivel viszonozd.

2019.08.10. 19:45:51

@El Amante: A férfinak az a szerepe, hogy kifelé - a világ felé mutassa meg, hogy a nőt és a gyerekét, a családját óvja és védelmezi. Hogy mindig lehet rá számítani és támaszkodni, akár anyagi értelemben, akár a tudására, magabiztosságára, kiállására vonatkozóan. Főképp tettekben, de néha elég csak annak a tudata, hogy egy ilyen férfi áll mögötted. Bármilyen probléma, ügy elintézéséről is legyen szó, lényegében az élet minden területére kiterjedően, ami éppen nem szűk értelemben vett "családon belüli" ügy. Ha képes egy férfi ezt az irányító, de egyben védelmező és gondoskodó érzetet megadni neked, akkor a te feladatod onnantól, hogy a "belső" rendszerben, a családon belül végezd el a gondoskodást. Amibe sajnos vagy nem sajnos, beletartozik a házimunka is.

Egyébként szerintem kicsit túltoltad már a dolgot. Azért mi férfiak is szoktunk vásárolni, vagy elmegyünk a gyerekért az óvodába és kivesszük a részünket ezekből amiket felsoroltál, csak persze nem szó szerint "egyenlő" arányban. Azt egyébként kevés nő is hagyná, hogy mi ugyanannyit vagy még többet foglalkozzunk ilyen téren egy gyerekkel. Egyszerűen a legtöbb nő magától, teljesen természetes módon úgy gondolja, hogy a gyerekkel neki kell többet foglalkoznia (technikai értelemben) De ez elég bevett gyakorlat a természetben és a főemlősök sem kivételek ez alól. A nőstények általában mindig gondoskodóbbak a kölykökkel, mint a hímek. Minket férfiakat pedig nem készített fel a biológia az ilyen fajta gondoskodásra. Persze kényszerhelyzetekben vagy kivételes esetekben el tudjuk látni ezeket alapszinten, de igazából a nőkben van csak meg ez a fajta gondoskodás ilyen komoly szinten. Még talán szégyellnék is magukat, ha nem foglalkozhatnának többet a gyerekkel, mint a mellettük lévő férfi. Úgy érezné nem jó anya. A férfire sokkal inkább az a feladat hárul, hogy az utódokat felkészítse a világ megpróbáltatásaira, mondjuk a helyes minták, a helyes életszemlélet átadásával. Az a helyzet, hogy a természet nem feminista, leosztotta mindenkinek a lapokat. Nem "egyenlően", de egyébként teljesen logikusan és kölcsönösen. És ezt kéne látni, hogy ami nem "egyenlő", az attól még kölcsönös és kielégítő, mert mindenki megkapja a másiktól azt, amire ő nem képes olyan szinten.

Ha te olyan férfival vagy együtt, aki mellett nem érzed ezt a "külső" védelmet és gondoskodást, akkor egy idő után rájössz, hogy nem is érdemli meg a te "belső" gondoskodásod és elkezded "egyenlőségre" meg még több házimunkára nevelni. Én éppen fordítva csinálnám, ha nő lennék. Megadnám neki ami jár és arra nevelném, hogy ő is adja meg nekem, amit én akarok. Ha elég ügyes a lány, akkor feltudja tuningolni kicsit a férfit és magabiztosabbá, erősebbé teszi. Egy a bökkenő, hogy nektek nőknek általában a "kész" kell és nem az, akit olyanná kell tenni :) De ha éppenséggel mégis ilyen valakinek a pasija, akkor kellő tudatossággal elérheti azt, hogy kicsit "alfásodjon", nyilván nem lesz belőle félisten, de sokat javíthat a helyzeten és ezzel a saját női igényeinek is jót fog tenni hosszútávon. Viszont ehhez már kell a tudatosság is. Ahhoz nem, hogy pincsikutyát nevelj belőle.

El Amante 2019.08.10. 19:59:51

@Tata_: szóval nyújtod, amit nyújtani tudsz, ami közel sem tökéletes, és gondolom, ennek megfelelően te is azt kapod, amit a másik fél nyújtani tud, és valszeg az is távol van a tökéletestől. De így is képes voltál/vagy elégedett életet élni. Sztem ez ennyi, erről kéne szóljanak a dolgok.

2019.08.10. 20:13:35

@Dolus directus: Szerinted mit jelent a feminista szó?

El Amante 2019.08.10. 20:28:03

@Dolus directus: értem, egyfajta kirakat szerep. Nincs gond, ha te így szeretnél élni, vannak olyan nők, akik pont ugyanígy gondolkodnak és boldogan kiszolgálják ezeket az igényeket. Köszönöm, a tudattal, h egy ffi áll mögöttem, azzal kitörölhetem, ha nincs jelen IRL amikor szükség lenne rá:)
Miért pincsikutyázod le a segítő ffit? Az eszedbe sem jut, h pont emiatt nézhet fel egy nő egy ffira? Hogy hajlandó szembemenni a macsó attitűdnek, a társadalmi, sőt a ffitársadalom elvárásainak? Hogy hajlandó felemelni a seggét és nem pozőrködik?
Btw a nőnek is jóleshet, ha felnéznek rá, nem mindenki akar ám pincsikutya (szegény pincsik, de ha már megemlítetted) lenni a férje lábainál, várva a buksisimit, labdadobálást, jutifalit.
Egyébként miért kizárt, h ffi és nő kölcsönösen felnézzenek egymásra, és ezt kölcsönösen kifejezésre is juttassák? Miért gondolod, h ennek feltétlenül egyoldalúnak kell lennie?
Mondjuk, az új generációk már jócskán távolodnak ettől a modelltől, úh igazából mindegy is, mi mit gondolunk most.

Azt gondolom, h amikor valaki meg tudja fogalmazni és közölni az igényeit a lehetséges partnerei felé, az már egy fél siker. Ahogy mondani szokás a zsák megtalálja a foltját, szóval tulajdonképpen kizárt, h egy olyan mentalitású ffi mint te, összejöjjön egy olyan szemléletű nővel, mint én. Örüljünk ennek :)

El Amante 2019.08.10. 20:36:42

@Dolus directus: na, még ez lemaradt. A házimunka nagyon nem a családon belüli gondoskodás része, nagyon sajnálom, ez egyszerű kamu. A házimunka meló, kemény pénzeket fizetnek a házvezetőnőknek, a takarítónőknek azok, akik nem szeretnék/tudják végezni. Szóval ezzel bepalizni egy nőt, h én ott állok mögötted, te meg ezért mosd a gatyámat, simogasd az egomat nem túl tisztességes deal :)

Jumpin Jack Flash 2019.08.10. 20:46:52

@Dolus directus: én két dolgot nem értek itt. az egyik, hogy férfi a világ felé mutassa meg a gondoskodást. nyilvánvaló, hogy egy férfinak az is a dolga, hogy biztonságot nyújtson a családjának, de miért kéne ezt a világ felé mutatni? ezt elég, ha a családja érzi/tudja. kifelé mutatni akkor kell, ha olyan helyzet van.

a másik: a nevelés szót nem tudom értelmezni két felnőtt ember kapcsolatában. két ember optimális esetben csiszolódik egymás mellett, fejlődnek, tanulnak. de nevelés? ha egy kapcsolatban felmerül, hogy a másikat nevelni kéne, ott már nagy baj van szerintem.

God Harald 2019.08.11. 00:08:56

@Sally and Billy: égetnivaló eretnek boszorkány vagy!:))))

2019.08.11. 08:27:10

@El Amante: Ha belegondolsz ma már szinte mindent ki lehet szervezni és lehet fizetni azért valaki másnak. Felfogadhatsz babysittert, hogy legyen ő a gyerekkel. Rendelhetsz pizzát, hogy ne kelljen főzni. Lehet menni kurvázni a feleség mellett. És ezzel a logikával még addig is eljuthatsz, hogy lényegében család se létezik, mert mindent elvégez valaki más jó pénzért, így ez csak egy "munka", semmi több. Valójában a legtöbb esetben se házvezető, se takarító nincs, és valaki magára vállalja ezt a szerepet, pont azért hogy ezzel kimutassa a gondoskodást. Ennek nem mond ellent az, hogy egyes helyeken máshogy oldják meg.

Amúgy nem arról beszélek, hogy segítő férfi=pincsikutya. Normális férfi besegít néha ebbe-abba, és képes maga körül rendet tartani, nem rendetlen, igénytelen..de ha egy olyan nő van mellette, aki tiszteli és felnéz rá, az elvégzi a munka oroszlánrészét gondoskodás céljából. És ezért cserébe a nőt szintén tisztelni kell, ugyanúgy ahogy más érdemeiért is. És akkor meglesz mindkét oldalon a kölcsönös tisztelet, gondoskodás, csak más-más módon juttatják ezt kifejezésre.

@buttercup13: Hajrá, jól csinálod :)

@Sally and Billy: Sztem teljesen mindegy, úgy is mást gondolunk róla és ez csak kibékíthetetlen ellentétekhez vezetne :)

@Jumpin Jack Flash: Nagyjából én is így gondolom ezeket, csak így sikerült akkor megfogalmaznom :) Nevelést se úgy értem, hogy rossz szándékkal manipulálni kéne, inkább ez egyfajta fejlődés, amiben a másik fél is segítségre lehet, ha akar. A két személyiség csiszolódik egymás mellett-egymás hasznára.

2019.08.11. 09:29:33

@Dolus directus: :) Gondoltam, hogy te is vagy vmi ilyet fogsz válaszolni, vagy semmit...

------------

Számomra elképesztő, hogy mi folyik ebben az országban. Hogy egyre kevesebb ember hajlandó gondolkodni, utána nézni dolgoknak. Inkább beveszi az uszítás. Tökéletes példa erre a feminizmus is. Mindenki tudja, sőt, érzi (!), hogy az vmi ördögtől való dolog. Megfogalmazni nem tudja/akarja, hogy mi a baja vele, a lényeg, hogy ő érzi, hogy rossz, és kész.

Pont mint a tanyasi nénik, akik azért szavaznak Orbánra, mert különben migráncsok fognak előugrálni a bokrokból, hogy megerőszakolják őket.

Pedig kb 2 perc alatt ki lehetne google-özni a lényeget. Hogy a feminizmus egyetlen dolgot mond a nőknek, azt, hogy csináljanak bármit, a lényeg, hogy az az ő, szabad akaratukon, döntésükön alapuljon. Ha háztartásbeliek akarnak lenni, legyenek, ha karrieristák, legyenek, ha egy csomó gyereket akarnak szülni, szüljenek, ha egyet sem, akkor ne, ha minden hapsival le akarnak feküdni, akit megkívánnak, csinálják, ha eggyel sem, akkor ne stb.

Hogy mi ebben olyan szörnyű és káros, nem tudom. De úgy tűnik, hogy ti sem.

2019.08.11. 09:31:44

@God Harald: :) Tudom, hogy nem a feministás kommentemre válaszoltál, de ez a boszorkányos hasonlat rohadt jó. Még régebben posztolt egy blogger egy képet, még a metoo kellős közepén, amin egy nő 'A feminizmus az a radikális eszme, mely szerint a nő is ember!' feliratú vászontáskával látható. A mostani, szivárványos szatyros lány esetéről jutott eszembe.

És ha itthon az emberek mentális állapota továbbra is ilyen irányba halad, egy idő után már egy ilyen feliratos táskával sem lehet majd kimenni az utcára. Legalábbis ha az ember lánya nem akarja, hogy megverjék.

2019.08.11. 11:11:18

@Sally and Billy: Nem akarok nagyon a részletekbe belemenni (mert regényt lehetne írni), de ugye azt mondod: a választás szabadsága. Mi van akkor, ha sok ember úgy gondolja és úgy választ értékrendet, hogy neki nem tetszenek a férfias szerepben lévő nők? Mások meg kívánatosnak tartják? Úgy is azt csinál ma egy nő 2019-ben amit akar, legfeljebb az ellenkező tábor nemtetszését fogja kiváltani. De ez valamilyen szinten természetes, hiszen az a tábor teljesen másképp gondolkodik és ehhez minden joga megvan. Az hiú ábránd, hogy úgy általában mindenki egyet fog veled érteni és csak pozitív megerősítést fogsz kapni. Erről szól az élet, a hasonlók egyetértenek, mások pedig nem értenek egyet, és minden területen van egyfajta vita a szemben álló vélemények között. Ettől még senki nem fogja a nőket láncra verni és nyugodtan azt csinálhatnak, amit akarnak. De kritikus hangok mindig lesznek a másik gondolatvilággal szemben, ahogy egy klasszikus női szerepet felvállaló nő is megkapja a feministáktól, hogy biztos el van nyomva (mert ugye a feminista oldal is támadja a hagyományos szerepeket, felesleges úgy tenni, mint ha nem). Az általad felvázolt választás szabadságát éppen ezek a viták bizonyítják, hiszen lehet kritizálni, nem egyetérteni azokkal, akik máshogy élik az életüket.

God Harald 2019.08.11. 12:10:43

@Sally and Billy: mi magyarok kissé elmaradott világnézettel rendelkezünk. Meg a politika is úszítja az embereket, hogy a gyűlölet kellő hőfokon legyen. Kell az ellenség amivel meg ltudják magyarázni a politikusok az elbaszott politikát, a sertéstudatú nullakárolyok meg az elbaszott nyomorult életüket. Így aztán ha úgy hozza a sors, akkor bevagonírozzuk honfitársainkat.

PPK™ 2019.08.11. 12:25:51

@Sally and Billy: A házimunkás munkamegosztás "érdekes" módon kizárólag a klasszikus női tevékenységekre terjed ki, nem látom leírva egyikőtöktől sem, hogy ő is füvet nyírna, tuját nyírbálna, vinné az autót szervizbe/gumishoz, havat lapátolna stb. Vagy ha "csak" lakásról van szó, akkor mondjuk becuccolásnál cipelné a mosógépet a barinőjével, felfúrná a konzolt/karnist stb.

Tehát ezt valahogy úgy képzelitek el, hogy a férfimunka az férfimunka, a nőimunka meg fifty-fifty, és még be is akarjátok adni, hogy az így igazságos. Na ez az, amikor a feminizmust képmutató módon úgy definiáljátok, hogy igazságosság, meg egyenrangúság, meg egyenjogúság, miközben valójában ebben az esetben is arról van szó, hogy plusz előnyöket akartok kicsikarni a férfiakkal szemben a férfiak kárára. Pont, mint a közös kasszának csúfolt eljárás esetében: ami a nő keresete az az övé, amit a csávó keres az közös.

Persze van "férfi", akivel ezt el tudnád játszani, hogy ő is főzzön-mosson-takarítson amellett, hogy elvégzi a férfiteendőket is a ház körül, és el tudnád vele hitetni és be tudnád neki adni, hogy ez így korrekt, csak hát az egy balek balfasz lenne, aki heti 1 puncizás reményéért papucsosítható és főzne köténykében, mert a B(éta)-héten ő a soros.

Számomra nem kérdés, hogy egy ilyen figura mindennek számítana a te szemedben is, csak éppen férfinak nem. És akkor el is érkeztünk megint a szokásos feminista önellentmondáshoz.

De amúgy ezt hogyan kell elképzelni? Van valami táblázatotok, amit a Feministák Szakszervezete jóváhagyott és ahol meg van adva, hogy 1 fűnyírás = 1 ebéd? Vagy ezen a téren - az egyenjogúság nevében - flexibilisek vagytok és majd te jól eldöntöd saját hatáskörben, hogy mi mennyit is ér? Az külön kabaré, hogy a takarítást mindig úgy állítjátok be, mintha valami elképesztő mutatvány lenne az a heti 1-2 óra.

Pár napja írtam, hogy mindkét nemnek egyszerűen be kellene látnia, hogy vannak erősségei és gyengeségei a másiknak, van amiben az egyik jobb, van amiben a másik. A eltérő kötelességeivel pedig mindenkinek tisztában kéne lennie és akkor nem lenne nagy gond.

Reakció feminista részről: persze, mer' szerinted a nő legyen szexrabszolga cseléd. Ti kizárólag végletekben tudtok gondolkodni és pont ezért a reakcióitok is jellemzően szélsőségesek.

Meg lehet nézni a fentebbi sunákat, akik tudják, hogy hol a helyük a dolgok rendszerében: főznek, mosnak, takarítanak és ezt nem csak rutinból lehozzák, mint kötelességet, hanem szívesen teszik, mert örömet akarnak szerezni a csávójuknak. És - gondolom - a férfiteendőket meg a férfiak teszik hápogás nélkül, mert ők meg azzal vannak tisztában, hogy az ő helyük hol van a dolgok rendszerében, tudják, hogy mi az ő kötelességük. Mert mindkét fél érdeke ez a felállás, így működnek EGYÜTT hatékonyan.
Nincs alá- és fölérendeltség és szó nincs semmiféle csicskításról, amivel az elvtársnőd is előhozakodott. Ebben a helyzetben beszélhetünk VALÓDI MELLÉrendeltségről, ami a legideálisabb.

Egyik fél sem akarja patikamérlegre tenni, hogy ki mit csinált, nem méri stopperórával, hogy melyik feladat elvégzése mennyi ideig tartott, hanem egyszerűen mindenki teszi a kötelességét, aztán este dugnak egy jót.

Nem véletlen, hogy ezek a női hozzászólók jóval kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak is tűnnek, mint te/ti, akik patikamérlegre tennék a női teendőket és akik meg akarják mutatni, hogy ők milyen fasza modern csajok, akik majd jól kijelölik az irányt a férfiaknak (is) és akik kikérik maguknak, hogy hát ők hadd gondolkodjanak már XXI. századi módra.

Tegyétek, a ti dolgotok, a ti életetek, csak akkor nem kell sipákolni 45 évesen a karosszékben ülve könnyes szemmel macskát simogatva, hogy hol vannak a normális férfiak. Mert normális férfi le nem áll hosszútávra ilyenekkel, az fix. És ne akarjátok ráerőltetni a (tév)eszméiteket más nőkre és ne akarjátok belelátni más kapcsolatokba az alá- és fölérendeltséget, meg csicskítást, meg az ilyen épületes baromságokat.

Még egy példa, érintőlegesen felmerült az is, hogy ki dönt egy-egy esetben otthon:
beugrott az Elviszlek magammal c. sorozat, ahol az egyik részben DTK a Feketeruhás nővérrel cseverészett. Szóba került a család is persze, ahol a csaj elmondta, hogy ő belátta, hogy náluk otthon a férj az ész a családban. Így jellemzően a férje hozza meg azokat a döntéseket, ahol józan paraszti ésszel kell dönteni. Ő pedig a szív a családban, ő ezen a téren jobb, ezt pedig a férje látta be. Mindenki tudja, hogy a másik miben erős és egymás támogatásával oldják meg a felmerülő kérdéseket úgy, hogy bíznak a másik döntésében. És a férje támogatása MELLETT kezdett bele az akciózásba is, amivel "híres" lett.

Egy félmondat erejéig volt is félreértés, mikor a nővér mondta, hogy ő messze nem feminista, a DTK meg mentegetőzött, meg hápogott, "hogy há' izé, én nem is úgy..."

Nem tudom, hogy a DTK közületek való-e, de a testbeszéde, az a tenyérbemászó okoskodó stílusa miatt nagy összegben fogadnék arra, hogy igen. Nem véletlenül van 44 évesen egyedül az is.

2019.08.11. 12:53:34

@PPK™: ez nem feminizmus.
Ez az előző generáció hozadéka, ahol először lehetett válni, kimondani, hogy ne szülj fiatalon édes lányom mert nem fogsz tudni utazni..
Ahol először duzzogtak az asszonyok, mert a panelban, mosógép és vállalati menza mellett is főztek és dunsztoltak mer az köll és én rabszolga vagyok amíg apád csak sörözik..
A feminizmus az ahol egy mezei nő is tanulhat, képességei szerint választhat, szakmát, lehet vezető is, de akár ki is dobhatja mindezt az ablakon, mert ő most családot akar, meg sok sok csillogó szemű gyereket.
Leteheti a jogosítványt, ebben max a józan ész gátolja, ha gyalog is képtelen tájékozódni.
Utazhat kedvére vagy maradhat otthon, öltözhet hétpróbás ribancnak vagy tip-top üzletasszonynak.
Lehetőség.. Az tud élni vele, akinek van annyi esze, hogy tudja mit akar és mire képes.
Az nem feminizmus, hogy mosógépet cipelek, kínlódjon a franc, nem akarok sérvet kapni, hát szólok a sarkon a nagydarab faszinak és csukott szemmel bepöccinti... Cserébe ránézek a bevallására mert én meg azt tudom ránézésre.
Klassz ez a munkamegosztás, meg cuki együtt pucolni az ablakot, de én nem érezném nőnek magam egy ilyen férfiszerzet mellett.. És rohadtul csalódott és mérges lennék, ha nekem kéne szervízbe vinnem a kocsimat, amihez annyit értek, hogy milyen színe van.
Legyen ott teletetovált, vagány, szerelőcsaj, csodálni fogom hogy mit tud, kicsit irigyelni is, de köszönöm, én hazatipegek és nem fogom megnézni a YouTube - on, hogy mit jelent amit mutatott.
Mert nem és kész. Feminizmus. Lehetőség, hogy azt csináljam amit akarok és amire képes vagyok.

2019.08.11. 13:05:09

"És ha itthon az emberek mentális állapota továbbra is ilyen irányba halad, egy idő után már egy ilyen feliratos táskával sem lehet majd kimenni az utcára. Legalábbis ha az ember lánya nem akarja, hogy megverjék."

Külföldön ki lehet menni?

edition.cnn.com/2019/06/07/europe/homophobic-attack-london-intl-scli-gbr/index.html

"Hogy a feminizmus egyetlen dolgot mond a nőknek, azt, hogy csináljanak bármit, a lényeg, hogy az az ő, szabad akaratukon, döntésükön alapuljon. Ha háztartásbeliek akarnak lenni, legyenek, ha karrieristák, legyenek, ha egy csomó gyereket akarnak szülni, szüljenek, ha egyet sem, akkor ne, ha minden hapsival le akarnak feküdni, akit megkívánnak, csinálják, ha eggyel sem, akkor ne stb."

Aha... És akkor miért zavarja a feministákat például az önkéntes prostitúció vagy a pornóipar létezése?
Te meg gyakorlatilag alátámasztod azt a kritikát, hogy a feminista mozgalmak a jó egzisztenciájú, legalább középosztálybeli nőket célozzák meg. Vagy mit üzen a feminizmus például a szabolcsi zsákfaluban élő, 16 évesen már három gyerekes roma lánynak, aki VALÓBAN segítségre szorulna? Ha agysebész akarsz lenni, legyél agysebész, sőt, ha teheted, legyél inkább Batman?

A "feminizmus" egyébként egy olyan szubkulturális mozgalom, aminek az ideológiája társadalmi, pszichológiai és politikai eszmék nagyrészt koncepciótlan, laza szövevénye. A "feministákkal" meg akkor van baj (mint az összes többi szubkultúrával), ha a nézeteiket erőszakosan, támadólag, kéretlenül propagálják. (Nem mellesleg a magyar feminista csoportok egymás iránti véres ellenségeskedése is közismert.)
Ha a feministák kimennének a fent említett szabolcsi zsákfaluba krumplit osztani, meg angol nyelvtanfolyamot tartani, az ellen senkinek nem lenne kifogása.

El Amante 2019.08.11. 13:10:56

@Dolus directus: az eszmefuttatásod ott hibádzik, h a nők többsége ma ugyanúgy 8-10 órákat dolgozik a munkahelyén (ne legyen kétség, nekik is kell túlórázni), és ha a házimunka globál (mint munka) teljesen rájuk marad, az mondhatni egy másodállás, amit a kutya nem fizet ki neki, de még örüljön is, h ezzel a melóval "gondoskodhat" a ffiról. Hát persze :)

És jah, ezen kéne elgondolkodnod, h minden, amit a nőnek szerinted otthon főleg egyedül kell elvégezni puszta gondoskodásból, mennyit ér ma a piacon. Ugye az a bizonyos láthatatlan munka, ami meg sem közelíti az általad ffi gondoskodásnak nevezett valamit.

De alapvetően nem is ezzel van a baj sokszor, mert ha valaki ezt vállalja, és boldog benne, minden oké.

A probléma azzal van, h egy vitában, vagy akár itt is csodásan leképeződik a nagy magyar valóság, h valójában mennyire nincs ennek a munkának respektje a ffi részéről, és pont azért, mert nem tartjátok munkának. Amikor azt olvasom, milyen lekezelően, megvetően nyilatkoznak ffiak (nők is) arról, ha egy nő "csak" otthon van, mereszti a seggét. És számon kérik a nevelését, a külsejét, h mit tett le az asztalra. Látod, ezzel van a baj. Hogy a női princípium, ha meg is egyezik az elképzeléseitekkel, végső soron értetek van, és természetesnek veszitek.

2019.08.11. 13:13:46

@Dolus directus: Pont nem a vitával van bajom, hanem annak hiányával. Erről szólt a kommentem. Ha viszont vki tényként állítja be a saját egyéni véleményét (pl. a feminizmus káros, a házimunka nagyon is férfiatlan) az nem vita, és szerintem nem is vall túl nagy tudatosságra. Ennyit írtam csak.

PPK™ 2019.08.11. 13:38:30

@TSEPKE: persze, hogy nem a klasszikus értelemben vett feminizmus.

Pont ez a baj vele. Ugyanis ma már minden nőnek joga van ugyanahhoz, amihez egy férfinak. Lehet autószerelő, lehet katona, de lehet autóversenyző is, ha az akar lenni. Minden JOGA megvan hozzá. Innentől kezdve nem is lenne létjogosultsága a klasszikus értelemben vett feminizmusnak, csak és kizárólag abban a néhány országban, ahol a törvény kimondja, hogy a férfiakkal ellentétben mit NEM tehet meg a nő.

Viszont valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag ott nem követelőznek, nem vonulnak fel a feministák és nem adnak hangot elégedetlenségüknek. Pedig ha valahol, hát ott lenne aztán létjogosultságuk.

Persze kényelmesebb azért hőbörögni, hogy minden klasszikus női meló felét vállalja át a férfi 50%-ban (és a férfimelók felének átvállalásáról elegánsan hallgatni), mint a VALÓBAN elnyomott és hátrányosan megkülönböztetett nőkért harcolni. Olyan országokban olyan nőkért, akik nem vezethetnek autót, nem mehetnek férfi nélkül sehova, nem szavazhatnak, nem dönthetik el, hogy kihez mennek feleségül, akarnak-e teherbe esni stb.

Ezért is írtam mindig is, hogy képmutatás a mostani feminizmus. Ami "érdekes" módon azokban az országokban nyomul, ahol már régen egyenjogúság van.

Mert a feminizmus ma már valójában csak az egyenjogúság köntösébe bújtatott ideológia, ami a férfiakkal szemben, azok kárára kierőszakolt előnyökről szól. És az a férfi, aki erre azt mondja, hogy meg a nagy büdös lófaszt nektek, arra rányomják sebtiben a nőelnyomó hímsoviniszta bélyeget.

Az a "férfi", amelyik pedig asszisztál ehhez, az meg - érthető módon - nem férfi a szemükben.

Hát így.

PPK™ 2019.08.11. 13:48:12

@TSEPKE: de értem amúgy, amit mondasz. Én is kurva gázul érezném magam, hogy a konyhában pucolom a sárgarépát a leveshez, amit én főzök, az asszony meg flexel a garázsban :D Annyira abszurd, hogy az elképesztő :)))

A szomszéd meg megkérdezné, hogy "miért te flexelsz és nem a Gézu?" és jönne is a válasz, hogy "ő főzi a húslevest a konyhában" :)))

Mert ugye ez lenne a tökéletes 50-50 munkamegosztás... ha pedig így gondolják, hanem csak úgy, hogy a férfimunka az férfimunka, a nőimunka meg közös, arról meg leírtam a véleményemet.

2019.08.11. 13:58:08

@PPK™: Én szoktam nyáron füvet nyírni, télen havat lapátolni. Most éppen nyílászárókat festek, amiket először nyilván le kell csiszolni, és amiben jól ki is szoktam fáradni. Mindezt 55 kilósan. Viszont sohasem gondoltam, hogy ez akkora dolog lenne, hogy dicsekednem kell vele. Fúrás? Tele van a net nők DIY blogjaival, videóival, ahogy pl. ezeket is csinálják. Hol élsz te? És mivel én ezeket is szoktam csinálni, meg házimunkát is szoktam végezni, látom, hogy a max. heti egyszeri fűnyírás meg az alkalmankénti hólapátolás, fúrogatás, javítgatás nincs arányban a sokkal gyakoribb takarítással, mosással, bevásárlással, főzéssel stb.-vel. És lehet, hogy egy egyszemélyes háztartásban saját magad után takarítva ez nem egy nagy munka, és kijön heti 1-2 órából, de egy család esetében ez már durván megsokszorozódik.

"ami a nő keresete az az övé, amit a csávó keres az közös" Téged ilyen emberek vesznek körül? Szar ügy. Én egy ilyen párt sem ismerek.

"Ti kizárólag végletekben tudtok gondolkodni és pont ezért a reakcióitok is jellemzően szélsőségesek." Itt most nem tudom, kihez beszélsz, bocs. (Talán saját magadhoz?)

A patikamérleg meg a stopperóra is csak a ti fejetekben van. Így próbáljátok elbagatellizálni mások véleményét.

Arról, hogy én IRL milyen kiegyensúlyozott vagyok max csak képzelődhetsz. Ami a kommentekből lejöhetne, persze csak akkor, ha képes lennél figyelni a másikra, hogy vannak kommentelők, akikkel tök nyugodtan elvitázgatok, meg vagy pl. te, akinek a kijelentgető, kioktató, most rántottalak ki a seggemből stílusa, és erőből való lenyomásra irányuló kommunikációja kinyitja a bicskát a zsebemben. És szerencsére én már nem egy olyan korszakban szocializálódtam, hogy azt gondoljam, hogy ezt a stílust nekem tolerálnom kell.

"Tegyétek, a ti dolgotok, a ti életetek, csak akkor nem kell sipákolni 45 évesen a karosszékben ülve könnyes szemmel macskát simogatva, hogy hol vannak a normális férfiak. Mert normális férfi le nem áll hosszútávra ilyenekkel, az fix. És ne akarjátok ráerőltetni a (tév)eszméiteket más nőkre és ne akarjátok belelátni más kapcsolatokba az alá- és fölérendeltséget, meg csicskítást, meg az ilyen épületes baromságokat." És megint előjött a képzeletbeli vitapartnered. Nekem ezekhez a gondolatokhoz semmi közöm.

Közületek való? Miért, minden feminista ugyanolyan? Mit is írtál a szélsőséges gondolkodásról?

2019.08.11. 14:04:46

@PPK™: nem tudom... Egyszer nyírtam füvet, az összes szomszéd megkérdezte mi a baj? :-))
Ettől még a gyerekeim apja felkeltette, megetetette, felöltöztetette és elvitte napközbeni megőrzésre a manókat, ha kellett. És igen, hálás voltam érte (miközben szénné röhögtem magam, mert megint fordítva volt rajtuk a póló)
Ott lenni, megtenni ha kell, mert egyszerűen most meg kell tenni, nem ugyanaz, mint szerepet cserélni.
És már bocs, de ezt a férfiak basszák el..
Ha nyígás a mosogatás, vegyenek egy gépet, problem solved.
Mindent lehet gépesíteni, kis túlzással mindent lehet házhoz szállítatni. Máris harmad annyi (se) a házimunka.
Kérdés, hogy a felek akarnak, tudnak e kezdeni valamit a felszabadult, közös idővel? :((

El Amante 2019.08.11. 14:11:48

@PPK™: jaaaajjj, a klasszikus ffimuka :D Mintha a férfihangról másoltad volna. Mondd, hányszor kell beköltözni egy lakásba, hányszor kell hűtőt cipelni a 7.-re (erre egyébként a legtöbben embert hívnak, viszonylag kevés ffi kockáztatja meg, h lesérüljön és kiessen a melóból emiatt), polcot felfúrni, füvet nyírni, havat lapátolni egy napon/héten? Hányszor kell kocsit szervízbe vinni, országúton kereket cserélni (hehe, főleg, ha a nő egydül utazik, és kénytelen saját maga kicserélni a defektes kereket)? Hogy hasonlíthatsz össze ilyesmit a mindennapos háztartási munkával? Nincs egálban a kettő.

A kulcsszó, amit keresel, a munkamegosztás, és nem kell patikamérlegen kimérni, csak ne legyen alap, h a házimunka a nő dolga. Ahogy a ffi megfőzhet egy tál ételt (a világ legnagyobb séfjei ffiak, ugye), elmosogathat vacsora után, és elpakolhat a konyhában, a nő is lenyírhatja a füvet, tuját (ahogy rengetegen teszik is), felcsapja a babafotót a falra, és mivel éltem családi házas környéken jópár évig, láttam, sok nő nem várta ki (included me), amíg a férje/párja nekiáll eltakarítani a havat a ház elől (és nem azért mert az ember másodállásban robotolt épp).

Aki a 100 évvel ezelőtti női princípium beteljesítését várja egy nőtől, az keressen olyat, aki ebben partner akar lenni, de igen primitív és nevetséges dolog azért ekézni a nőket összességében, mert egyre többen nem akarják ezt az életet élni. Bizony, a szép és okos nők, akiket ti szeretnétek magatok mellé, azok már nem ezt az életet akarják. Látom, ez fájdalmasan érint többeteket. Pedig szerintem némi hozzáállásbeli változtatással elérhetné mindenki a vágyott társat.

NAgyon vicces, ahogy elképzeled a 40-es nőket:D Ad 1, macskája minden második embernek van már, véletlenül több fiatalabb és idősebb ffit ismerek, mint nőt, aki macskabirtokos, és épp egyedül él. ad2. vannak 40-es nőismerőseim is, többségük egyedül neveli a kölkét, macska sehol, viszont 5x annyit szexelnek, mint házasságban élő kollegináik, ne sajnáld már őket ezért. ad 3. többnyire a női princípiumot választó nőkből lesznek a 40-es elvált nők, ez gondolom, tiszta számodra. Mondhatjuk úgy is, a hagyományos felállás zsákutca.
Buttercake-kel majd szeretnék 10 év múlva beszélgetni, miután a lepergett a cukormáz a kapcsolatáról, visszament dolgozni, a gyerekek bekerültek az oktatási rendszerbe stb. és neki továbbra is ugyanezt a rajongást kell hoznia, mint amit most csinál, nyilván önként, gondoskodásból. Elképzelhetőnek tartom, h az általad megvetett 40-es nővé válik, aki nyilván a férjén élősködött eddig is, de persze ne legyen igazam.

A hagyományos rendszer bebukott, hálistennek és igen, köszönhető ez nagy részben a feminizmusnak, aminek segítségével a nők eldönthetik, mit szeretnének. Mert már nem létszükséglet férjhez menni, nem szükséges párban élni

2019.08.11. 14:22:39

@El Amante: "mondhatni egy másodállás, amit a kutya nem fizet ki "

És szerinted kinek kéne kifizetnie? :) Hogy a saját családoddal foglalkozol?

"nem tartjátok munkának"
"lekezelően, megvetően nyilatkoznak ffiak (nők is) arról, ha egy nő "csak" otthon van, mereszti a seggét."

Én ugyan nem mondok ilyet. Értem amit mondasz, de az ilyenekkel nem tudsz mit csinálni. Szerintem nagyon is kemény meló gyereket nevelni, házimunkát végezni, és jó feleségnek lenni egyszerre. De hát a család már csak erről szól, felelősségvállalás és áldozathozatal. Egy megfelelő férfi mellett boldogan vállalják ezt a szerepet a nők (még ha nehéz is). Nekünk férfiaknak sem könnyű a szerepünk, még ha ezt ti ugyanúgy "semmittevésnek" állítjátok be néha :)

PPK™ 2019.08.11. 14:34:06

@TSEPKE: :D

Persze, nyilván be kell ugrani a másik helyére, ha úgy hozza a sors és valamilyen szinten meg is fogja tudni oldani az adott feladatot a másik; legfeljebb fordítva lesz a csemetén a póló, vagy kicsit kicsorbul a fűnyíró kése, de annyi baj legyen, így van, ilyenkor el kell röhögni azt' kész :)

Persze, csomó gépet hadrendbe lehet állítani ma már elég jó robotporszívók is vannak. Szerintem nem is szabad görcsösen hozzáállni meg méricskélni ezeket a dolgokat. Ha nincs is robotporszívó, meg mosogatógép, simán csak mondják azt, hogy menjünk el valahova, szarok a mosatlanra, majd elmossuk, hadd nőjön a fű azér' van, a szőnyeg is kibír még egy kurva napot, most viszont kurva jó idő van aztán kimozdulnak a felek és jól érzik magukat.

Ki nem szarja le a mosogatást? :)

Jóval többet ér egy ilyen kiruccanás, mint azon vitázni, hogy ki mit csináljon, közben pontozni a tennivalók súlyát, meg nézegetni, hogy ki mit csinált az elmúlt héten, oszt annak fényében leosztani a melót :)

2019.08.11. 14:36:48

@PPK™: kihagytad, hogy nincs szex vasárnap, mert nem mosogattál el :-((

2019.08.11. 14:37:30

@PPK™: Majd akkor nem lesz már létjogosultsága a feminizmusnak, ha a tipikusan női tulajdonságokat meg a tipikusan férfi tulajdonságokat egyenrangúnak fogják végre kezelni. Ha majd ezek a tulajdonságok KÖZÖSEN, egymást kiegészítve, egyenrangúan jelennek meg az irányításban. Akkor majd talán nem az utolsó pillanatban próbálják megakadályozni a klímakatasztrófához hasonló problémákat, és akkor majd talán nem azt fogjuk döbbenten és felháborodottan nézni, hogy a vagyon/jövedelmi olló egyre csak nyílik. Kötve hiszem, hogy én ezt meg fogom élni, de a törekvést attól még értékelem.

PPK™ 2019.08.11. 14:40:09

@TSEPKE: vasárnap tilos hangoskodni, meg füvet nyírni :'-(

Mosogatás után ilyenkor mi a teendő? :(

2019.08.11. 14:50:03

@PPK™: amíg te kivasalsz, és összedobsz egy könnyű pitét, megnézem az olajszintet a kocsiban és megdugom a szomszéd csajt, mert ő nem sikít '-))

PPK™ 2019.08.11. 15:01:02

@TSEPKE: ezek szerint rám hárul a feladat, hogy a spájzból suttyomban csempésszek dzsemet a köténykémbe, majd benyögjem, hogy elmegyek a kisboltba dzsemért a pitéhez, mert nincs itthon...

...valójában pedig az utca végén lakó Józsihoz megyek dugatni magam :))

(ha nem akar megdugni, akkor nem tart egyenértékűnek a nőkkel, vagy ilyen esetben mi van?)

2019.08.11. 15:03:59

@PPK™: tanulj meg kommunikálni, egy nő akkor dug amikor akar...

PPK™ 2019.08.11. 15:10:43

@TSEPKE: folyton az egyenlőtlenségekbe botlik az ember...

El Amante 2019.08.11. 15:21:05

@Dolus directus: hát pontosan ez az, SENKI sincs, aki ezt a munkát megfizeti, mert speciális, de ettől még van értéke (nem hiába egyre gyakoribb válásoknál, h kiszámolják a nő láthatatlan munkáját, és megítélik). Kötelező elvégzendő munka, különben megesz a kosz, éhen halnak a tagok stb. Hát nem logikusabb és életszerűbb akkor, ha a család minden tagja kiveszi a részét a házimunkából? És így senki nem érezheti úgy, h többet tesz? És mindenki elmondhatja, főleg a ffi: nem engedem, h a feleségem helyettem is dolgozzon itthon?

a ffiszerep: sokat beszélgettem erről ffiakkal, igazából egyik sem tudta megfogalmazni pontosan, mire gondol, ugynazokat mondták, mint te, kicsit nesze semmi, fogd meg jól.. A ffi védelmez, kiáll, láthatatlan támogató stb. Egyetlen fontos és lényeges dolgot fogalmaztak meg: van rajtuk egy irtózatos nyomás (nem a nő részéről, hanem ez inkább társadalmi, és otthonról hozott minta), h nekik kell eltartaniuk a családot, ill. h ettől lesznek ffiak, ffiasak. Ez érthető, a ffiasság mérőfoka sokáig ez volt, a ffi a családfenntartó, ettől férfi. Mivel a szerepek, a világ változnak, így lassan le kéne tenni ezt a súlyt, és észre venni, h nem vagytok egyedül, ha társatok van, és nem egyedül rajtatok van a felelősség. Már nem csak a ffi a családfenntartó, nem egyedül kell megdolgoznia az ételért, a ruháért, a mindennapokért, 2 fizuból élnek a családok azon kevés időn kívül, amíg a nő gyerekezik (az állami támogatást nem nevezem fizunak, mert szégyen). Ideje lenne, h a párok egymásra figyeljenek, és nem arra, h mások mit szólnak az életvitelükhöz, és közösen határozzák meg, mit szeretnének, nem a sztereotip nyomvonalon haladva.

2019.08.11. 15:42:13

"A hagyományos rendszer bebukott"

Pedig úgy tűnik, evolúciós szempontból épp az bizonyult életképesnek, és a nyugati rendszer bukásnak (Mo-n is csak a romák lélekszáma duplázódott meg 30 év alatt.)

"egy nő akkor dug amikor akar..."

"A nők" nem egy homogén halmaz. Alibanya blogján például arról ment állandóan a panaszkodás a középkorú nők körében, hogy még egy alkalmi szex is igencsak nyögvenyelősen akar összejönni.

2019.08.11. 15:44:24

@letmebreakitdown: kérlek ne magyarázd meg a poént. Köszi

2019.08.11. 15:52:55

Te egyébként az ottani csepke vagy (a tűsarkús sztorijával)?

2019.08.11. 15:59:03

@letmebreakitdown: tsepke..nem csepke.
Nem hordok tűsarkút, mert nem tudom viselni, csak hordani...

2019.08.11. 16:14:22

@letmebreakitdown: Megkerestem, beleolvastam.
Jézusom, mi ez?
Lexikon a szexhez? Egy olyan nőtől, aki szerint a teste már csak arra való, hogy felöltöztesse, életben tartsa.. Uhh

2019.08.11. 17:31:37

Kérem, segítsetek ki: ha Magyarországon tényleg ennyire elterjedt már a boldog, szép új gondolkodás, mely szerint a nők szabadon eldönthetik, hogy mit szeretnének, akarnak-e kapcsolatot és gyereket, akkor azt a politikát, mely szerint "nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt" (hvg.hu/itthon/20190810_Kover_Laszlo_megmondta_ki_a_jo_magyar)
ki szavazta be így a parlamentbe?

static.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html

Hol volt ez a sok-sok feminista, felvilágosult nő a szavazásnál?

El Amante 2019.08.11. 17:53:21

@letmebreakitdown: a nukleáris család létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, de a világ olyan szinten alakul át, h új rendszerek fejlődnek. A régit abban a formában, amilyen volt (akár csak 20-30 éve), ma egyre többen utasítják el, mert nem ez az igényük, és nem szükséges nősülni/férjhez menni ahhoz, h vkinek kiegyensúlyozott, elégedett élete esetleg státusza legyen. Ez nyilván egy folyamat, kiderül mi lesz még működőképes, ill a család fogalma hogyan alakul át.
A népesség csökkenése ennek az átalakulásnak (is) a gyümölcse, és bár nincs rálátásom a vidéki cigány családok életére, itt (város) a környezetemben éppenséggel igencsak visszafogottak, 1 max 2 gyerek.

El Amante 2019.08.11. 18:27:50

@letmebreakitdown: milyen demagóg szöveg, atyaég! Gondolom, nem hallottad, h hogyan vette meg 10e Ft-tal a vidéket a Fidesz.

- Én a fideszre szavaztam.
- Hogyhogy?
- Miér? Nem arra kellett vóna?

Nem a feminista nőkön kellene számonkérni Mo jelenlegi kormányát, helyzetét, hanem a tudatlanságon, a tanulatlan szerencsétleneken, akik egyetlen infó forrása a köztévé és a helyi újság. Meg persze a sok patkányon, akik az uszítást és gyűlölködést szítják. Egyébként, ha járatos lennél a femi ketdeményezésekben és szervezésekben, tudnád, h pl. pont az àltalad említett zsákfalukba juttatnak el tampont, betétet, tisztálkodószert, bugyit, fogamzásgátlót ún női kellékeket mélyszegénységben élő fiatal lányoknak, nőknek. Mit tehetnének többet? A gazdasági helyzetről nem ők tehetnek és nem is az ő felelősségük. Egèszen biztos, h sok nő többet tesz a nőtársaiért ismetetlenül, mint amennyit te valaha is fogsz egy családtagodért. És mielőtt ebbe belekötnél, ffi is van ilyen (akit itt valszeg béna kis deltának tartanának, lenéznék a kinézete és státusza miatt és megítélnének neki egy 3-as nőt, de persze jó előhúzni a tarsolyból, amikor nőket kell ekézni).

Ha nem lennének feministák, ma a nők ugyanabban a (ffiaknak) kiszolgáltatott helyzetben élnének, mint 100 éve. Degradálhatod az érdemüket, sajnos a tények, tények maradnak. Az, h egyes mozgalmak követői szélsőségekbe csapnak, sajnos valóban rossz fényt vetnek az egész mozgalomra, de ezért kár lenne lemondani a várható pozitív változásokról.

2019.08.11. 19:12:45

Szóval a feminizmus lehetőség... Jog.
És majd akkor lesz mindenki egyenlő, ha mindkét oldal elismeri, hogy amit a másik tesz a családért, az jó, az hasznos, az kellemes és fontos.
Ha majd szabadon, társadalmi megrovás nélkül eldöntheti például egy család, hogy ki marad otthon a gyerekkel gyesen, ha már joguk van hozzá, hogy bárki, akár a nagyszülők is.
Ha nem megy csodaszámba, hogy egy lány buszsofőr, könyvelő, CNC hegesztő vagy műkörmös szeretne lenni. Esetleg sztriptíztáncos... Vagy egyszerűen főállású anya. Mert neki, a családjának így jó.
Ha a jogot és lehetőséget nem keverjük össze azzal hogy kötelezően jár. Mert Lakatos Armando borsodi zsákfaluban jelenleg pont ugyanannyira szart se ér a jogaival, mint Lakatosné Balogh Bea. Egyikből se lesz űrhajós, hiába akarja, sok esetben még a nyolc általánost se tudja befejezni az őt körülvevő nyomor és családi minta miatt.
Ha majd megértjük, hogy vannak nőies és férfias szakmák, és ezeket választani nem szégyen, nem megalkuvás, egy nyomorból érkező vidéki nő pont ugyanúgy szenved az előéletétől ha nővér vagy bolti eladó lesz, nem biztos, hogy buszsofőr vagy autószerelő akar lenni, hogy még többet szívjon. Mert nincs hozzá fizikuma, műszaki érzéke, vagy egyszerűen kedve. Nem akar az elnyomás jelképe lenni azzal, hogy nővér, normális fizetést akar, mint mindenki más.

El Amante 2019.08.11. 22:26:33

@letmebreakitdown:

az, h te nem hallasz vmiről, nem jelenti, h nincs. Én magam is hozzájárultam ehhez az akcióhoz, bár nem én utaztam le a nyomorba. Azt megtették más nők (és ffiak).

És nyugi, nem a levegőbe beszélek, elég közelről látom önkéntes, nulla pénzért dolgozó nők és ffiak (feminista ffiak) közös munkáját, h tudjam.

Szerencsére a feminizmus mégiscsak terjed, ezért sem találnak a ffiak annyi jelentkezőt már társas kapcsolatra. A nők már nem akarnak mindenáron férjhez menni, gyereket szülni. Petsze még mindig van egy széles réteg, akinek még mindig menekülőút a házasság, de ők meg válogatnak, ha elég jól néznek ki. Legalábbis amíg megtehetik.

A mostani kormány regnálása nyilván nem kizárólag a 10e ft-ok miatt maradt, de ezt le is írtam. Azt, hogy mit mond ez az idióta bajszos gyökér itt ezen a fórumon a szemünkre vetni és számon kérni elég unkorrekt és felesleges.

2019.08.12. 08:31:24

@El Amante: "Ha nem lennének feministák, ma a nők ugyanabban a (ffiaknak) kiszolgáltatott helyzetben élnének, mint 100 éve."

Divatos ma a történelemszemléletünket ezzel a nézőponttal torzítani, de a valóságban senki sem nyomta el a nőket (se 100 éve, se 500 éve), egyszerűen a lehetőségekhez mérten éltek az emberek. És ezek a lehetőségek mind a férfiak 90%-nak, mind a nők 90%-nak mai szemmel nézve tragikusak voltak.

Az átlagember szempontjából a férfiak többsége vagy a földet vagy a bányát túrta, esetleg besorozták a hadseregbe. Ipari forradalom idején már a gyárakban is robotoltak (nem kényelmes ülőmunkában). Melyik mai nő cserélne ezekkel a férfiakkal? 100 évvel ezelőttig nemigazán voltak tömegesen nők által is végezhető munkák. Azok csak akkor fognak létrejönni, amikor kiépülnek a nagy állami rendszerek (pl. egészségügy, oktatás) és a városiasodás is elér egy bizonyos szintet, a technikai fejlettségről nem is beszélve. Amit ti feministák elnyomásnak és kiszolgáltatottságnak hívtok, az valójában a körülményekhez való alkalmazkodás volt: a férfi áldozta fel az egészségét, a munkaerejét és sok esetben az életét is, hogy a családja boldogulni tudjon. Persze a nőknek is kemény volt az élet (szülés, gyermeknevelés, házimunka akkori körülmények között), de torz képet kapsz a történelemről, ha a nők 90%-át a férfiak felső 1-2%-val hasonlítod össze. A férfiak 90%-a is sokkal rosszabbul élt, sokkal kiszolgáltatottabb és reménytelenebb helyzetben, mint a nők felső 1-2%-a. Csak erről illik elfeledkezni.

El Amante 2019.08.12. 09:07:24

@buttercup13: arra gondolsz, h beszélgetnék veled 10 év múlva? Mi ebben a személyeskedés? Szívesen látnám, hogyan változik meg a házasságod 10 év múlva, de ha ez vigasztal, nem csak a tied érdekelne. Minden feltételezéseddel ellentétben én drukkolok, h neked/nektek sikerüljön. Mindenkinek drukkolok. A statisztika, meg sok általam végignézett példa viszont mást mutat. Ezért lenne jó beszélni 10 év múlva, h vajon neked sikerült-e a rendszert ugyanúgy fenntartani és ugyanilyen lelkesen végzed-e a dolgod otthon. Sztem ebben nincs semmi bántó, de a jófejkedès amúgy is távol áll tőlem, szóval nyugodtan veheted úgy, h rosszfej vagyok.
Nálunk nincs retorzió, soha nem is volt kérdés (azaz kérnem sem kellett), h kiveszi a részét a házimunkából, de ahogy korábban mondtam, egyébként sem vagyok híve a jutalmazás-büntetésnek párkapcsolatban.

2019.08.12. 09:09:48

@buttercup13: Nekem meg az az elképesztő, hogy egyesek hogy tudnak ilyen hergelő baromságoknak bedőlni. Bár odaírtad, hogy állítólag, de azért csak felhergelted magad rajta, és még terjeszted is...

El Amante 2019.08.12. 09:16:33

@Dolus directus: LOL, persze, ne zavarjon, h milyen történelmi tények találhatók egyébként a témáról (világszerte) és kérlek, mesélj még, mit kellett elszenvedniük a ffiaknak a faj kialakulása óta a nők miatt és mellett, ma 10-től 10:05-ig ráérek sajnálkozni. Látom, te is a férfihangról tájèkozódsz, nem mintha eddig nem gyanítottam volna.

El Amante 2019.08.12. 09:42:18

@Dolus directus: nem süt itt semmi, csak az ostobaság belőled. Idecitálsz történelemhamisító és ferdítő ostobaságokat, mely szerint a nők mindig is teljesen faszán èltek, sosem csorbultak a jogaik, és csak a kor àldozatai voktak, bezzeg a ffiaknak mennyire nehéz volt, és még én nézem le a ffiakat?

Tata_ 2019.08.12. 10:08:50

@El Amante: Nem tudom, hogy te mit olvastál, de sehol sem látom leírva, hogy a nők abban a korban teljesen faszán éltek. Értő olvasást, please!

A citált korban az embereknek nemtől függetlenül szar volt, a nők ezrével haltak meg szüléskor, köszönhetően a tudatlan bábáknak és a higiéniai körülményeknek. De a férfiak is haltak és rokkantak meg munkahelyi balesetekben, járványokban, háborúkban, stb... Ez mos nem arról kellene, hogy szóljon, melyik nem szenvedett jobban.

God Harald 2019.08.12. 10:20:47

@Dolus directus: ipari forradalom idején szerinted nők nem robotoltak gyárakban?

El Amante 2019.08.12. 10:58:19

@Tata_: nézd, én jogokról beszéltem (tanuláshoz, szabad választáshoz való jogról pl), nem arról, h 100 éve milyen kemény volt az élet. Most is az. Ápolónőnek lenni legalább olyan kemény, mint egy építkezésen robizni (bár nem szeretm méricskélni ezeket). Nem szeretem, amikor vki elkezd hamukálni és elterelni a lényegről a szót. A nőknek nem voltak ugyanolyan jogai, mint a férfiaknak, ez tény. A feminista mozgalomnak köszönhetően ma vannak, ez is tény (ahogy az is, h svájcban volt ilyan település, ahol az 1970-es évekig nem szavazhattak a nők). Én ennyit állítottam, nem kezdtem a ffiak szapulásába, ellenben a kolléga megpróbálja elmagyarázni, h ez még jó is volt így, úgysem volt más lehetőség. Bocs, ha ezt nem nyelem be. Mit kell magyarázni a nehéz sorsokról? Aki járt iskolába, pontosan tudja, h az ipari forradalom, milyen emberi roncsokat termelt mindkét nemből (plusz a gyerekek). Előtte és utána is nehéz volt a megélhetés a melós osztálynak főleg, a különbség annyi volt a 2 nem között, h az egyik azt tehette, amit akart (ha megvolt az anyagi lehezősége), a màsik nem.

El Amante 2019.08.12. 11:02:29

@Sally and Billy: igen, köszi, teljesen igaz. Amikor jön a hipergámiás, liánozós rész, akkor már felesleges is folytatni, egyértelmű, miért nem értünk szót.

El Amante 2019.08.12. 21:17:25

@letmebreakitdown: nem kell elfogadnunk egymás nezeteit, beszélgetünk. És amiért én próbálok itt is szót emelni, az az, h ha egy nő nem megy férjhez és/vagy nem szül gyereket és aztán ezen siránkozik x idősen, ez legyen az ő gondja és ne övezze megvetés miatta, és nemi általánosítás. Volt egy döntése, neked, és más ferfiaknak ehhez nincs köze. Nincs erkölcsi fölényed vele szemben, sem semmilyen, h így nyilatkozz bárkiről. Ill ezt jó lenne megértetni mindenkivel, h a saját felelősségünk, döntéseink terheit nekünk magunknak kell cipelnünk. És még: Ha ma egy ffi egyedüllét mellett dönt, nem övezi megvetés, még ha meg is bánja utólag. Itt az a narratíva, h a nő csak egy életképtelen idióta lehet, aki 20 évesen piacképes, utána 30 évesen agyhalott lesz, majd 40-es szinglipicsa, aki a macskáit simogatva siránkozik. Persze 1x poén, de tudjuk, h nem erről szól. Hanem arról, h nehéz megtalálni a megfelelőt, és néha dühítő, h nem megy, nem jön a megfelelő.
Na, végül semmire sem válaszoltam, de mindegy, ennyi a lényeg.

El Amante 2019.08.12. 21:55:09

@letmebreakitdown: nem tudom, h egy átlag nőt (milyen az átlag nő??) mennyire vonzza az olyan ffi, aki feminista és segítő szakmában is dolgozik (ezeket az akciókat egyébként mindenki a szabad idejében végzi, "rendes" melója is van mindenkinek). Sztem egyébként jó pont inkább ismerkedésnél, ha kiderül, nyilván az olyan nő szemében, aki ezt értékelni tudja. Bár nem hiszem, h valakinél erre gyulladna a szikra a bugyiban.
Én nagyon tisztelem őket, sokan nagyon jófejek, jól lehet velük dumálni, remekül kommunikálnak, jó szövegük van, kedvesek, gondoskodók, általában remek a humoruk, jól lehet velük együtt dolgozni, mert pl. nem akarnak mindenáron irányítani, de azért felületesek ezek a kapcsolatok. Egyébként ott vannak a mindnnapokban, kint a Szigeten, a koncerteken és a metrón, villamoson, nem tudok nagy különbségekről írni. A szexuális vonzerőről meg azt tudom mondani, h nekem teljesen mindegy, h segítő vagy sem, h tamponokat visz le karakószörcsögre vagy benzint tölt a kútnál. Ha ott van az a valami, akkor vonz, akkor az is vonz, h tampont juttat zsákfalukba, de az is vonzana, ha halat pucolna napi 8ban. Ha nem, akkor nem. Hogy más nő ezzel hogy van, nem tudom. A legtöbb segítő egyébként viszonylag fiatal (30-as évek eleje, ill 40-es korosztály), van barátnőjük, de az idősebb pasik is általában nősek. Némelyek elváltak, csakúgy, mint máshol. Szóval összességében nem hiszem, h előnyt jelent a csajozásban a tampon akció, inkább a ffi hozzáállása (empatiuksabb, türelmesebb, értőbb kommunkáció, humor), amivel többet elérhet. Tehát az "alapbeállításuk" segítheti őket inkább.

El Amante 2019.08.13. 17:10:15

@mi szél hozott?: rákerestem, mi ez a redpill, majd ha egyszer lesz 2 felesleges órám, megnézem a filmet... képzelem, mekkora hatása volt világszinten, ha 2015 óta most hallok róla először (pedig évi egyszer a férfihangra is eltévedek). És képzelem, mennyire népszerű az olyan ffi a nők körében, aki szerint minden sikertelenségének okai azok a nők, akik nem őket választják, hanem olyasvalakit aki náluknál jóképűbb, tehetősebb. Mert végeredményben erről van szó, nem? Hogy vannak ffiak, akik bizonyos okoknál fogva vonzóbbak a nők számára. De hogy erről miért a nők tehetnek? Az a baj, h a vonzóbbat választják? Te kit választasz? Vagy neked mindenkire is feláll, mindegy, csak lyuk legyen rajta?

Hogy a nők kit tartanak vonzónak, azt te csak találgathatod, a bibliádat tedd le, és inkább figyelj egy kicsit arra a nőre, akivel járni szeretnél, és ha egymás után 10-en elutasítanak, talán nem a nőkben (általánosan, egy kalap alá véve mindenkit) kellene keresni a hibát, és nem képzelt sorstársakkal közösen hangosan szidni a másik nemet, hanem a tükörbe nézni, mi lehet a gond. Mondjuk, nézőpont váltás.

Sérültek vagyunk mind, ki így, ki úgy. Az a nő is, akit királylányként neveltek, az a fffi is, aki pofont kapott az apjától, ha sírni mert. És ez még csak zöld mező, a havas csúcsokon sokkal durvább dolgok történnek családon belül, gyerekkorban, amiket a kapcsolataikban is nyögnek az emberek.

Frh 2019.08.23. 13:03:59

@exilis: Ez egy általánosítás ill. előítélet. Az lehet, hogy gyakran ez a helyzet, de nem mindig.
És ezen a kijelentésen nem találsz kivetnivalót? Tőled többet vártam, kommentjeid alapján. Mondjuk ez a legkorábbi amit olvastam eddig, mert visszafelé haladok a posztokon. Lehet, hogy ezen komment óta fejlődtél. Remélem.
süti beállítások módosítása