Szeretem, mégis szakítanék

2019. augusztus 21. 07:39 - csajokespasik

Levélírónk már többször eljutott oda, hogy szakítani kéne, de amikor rászánja magát és szóba hozza, a pasi hirtelen felértékelődik a szemében, felerősödnek az érzelmei és képtelen rá. Ilyenkor markánsabban érzi, hogy szereti még. Mi veszett el és mi az, ami még menthető ebben a helyzetben?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Hat éve vagyunk együtt (én: 28 / Nő). A problémám az, hogy a vonzalom, és értelemszerűen a szexuális életünk nem az igazi. És ez már elég régóta áll fenn. Emberileg tényleg szeretem őt (39) és fontos nekem. Mivel beavattam ebbe - hiszen úgy beszéltük meg, hogy nem lesznek titkaink egymás előtt - mostanra már többször próbáltunk javítani rajta, de az a baj, hogy már tisztult bennem annyit a dolog, hogy úgy látom, ha eddig nem sikerült az elmúlt időkben javítani ezen, akkor később sem lesz jobb. Mi az, ami visszahozható még ebben a fázisban?

Azért fáj, mert a kapcsolattal nincs gond, soha jobbat nem kívánhatnék, bármikor bármiben számíthatok rá, és ő is rám. Az első helyen vagyunk mindig egymásnak. A szex viszont ritka, és így ebben a helyzetben, ami kialakult, nem lehet belemenni családalapításba. Most már eljutottam magamban arra, hogy szakítani kéne, de amikor rászánom magam és szóba hozom, ő hirtelen felértékelődik a szememben, felerősödnek az érzelmeim. És ilyenkor erősebben érzem, hogy szeretem. Hétköznapi helyzetben nem ilyen intenzív ez bennem.

Mi ez? Csak megszokás?

Nem tudom, mit lehetne tenni. Megállapodtunk egymás mellett, és ez így is marad? Vagy ez, ami most van, csak egy hullámvölgy, és hülyeség volna elengedni egymást? Volt valaki hasonló helyzetben?

 
30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8915017690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheKillers 2019.08.21. 07:51:45

belekóstoltál a házasság második 10 évébe. Vagy lebabázol, elhízol és lejössz a témáról, vagy szeretőt tartasz, vagy te még találsz másik férfit, akivel ugyanez lesz.

Heinrich Spitzvogel 2019.08.21. 08:19:47

Az olyan parkapcsolat, ahol nem a szex van az elso helyen mindig, kudarcra van itelve.

moonshadow 2019.08.21. 08:38:45

@Heinrich Spitzvogel: Az olyan parkapcsolat, ahol a szex van az elso helyen mindig, kudarcra van itelve.

moonshadow 2019.08.21. 08:44:33

Lelkileg nagyon bejön neked apuci, de az egód meg tapasztalatokra vágyik, felfedezni a makkerdőt, minden következményeivel együtt. Ennyi.
Sportolásra szoktasd rá, ha leadja a felesleget, jobb lesz a libidója a vénembernek, és talán sebességet válthattok.

Rita Vrataski 2019.08.21. 13:00:04

@moonshadow: Leöregeztél és lekövéreztél egy pasit?
Hiába no, a változások szele elérte a CsP-t is...

exilis 2019.08.21. 15:20:48

Mielőtt kirúgod a "vénember": A pasit elküldeném urológushoz, nézessetek egy tesztoszteronszintet, illetve ha vérnyomáscsökkentőt szed, akkor szinte biztosan béta blokkoló, azt állíttassátok át másra. És igen, onnan tudom, hogy úgy jártam, hogy pár éve vérnyomásomra gyógyszert kellett íratnom (50 körül vagyok) és merevedési gondjaim lettek, egyre komolyabban. Az urológusnál az első kérdés volt, hogy szedek -e béta blokkolót, arról átállítottak másikra és elmúlt a probléma. Nem normális a heti-kétheti szex, még az én koromban sem, nem ám 40 évesen.

Tata_ 2019.08.21. 15:51:56

Ha a szex minősége rendben van, csak a mennyiség a probléma, akkor a kezedbe kell venned az irányítást ezen a téren. Támadd le, fordulj ki önmagadból, próbálj ki új dolgokat, amik megfűszerezik az együttlétet. Lebukásveszélyes helyek és helyzetek, új pózok, kihívó fellépés, szerepjátékok beindítják a legtöbb férfit, a monoton reszelés helyét átveszi az újdonság varázsa.
Ha neki ez mégsem megfelelő, akkor kérd meg arra, hogy legalább veled foglalkozzon, tegyen valamit az örömödért. Normális férfi imádja kényeztetni a nőjét akkor is, ha épp nem kap viszonzást.

A helyedben nem hagynám veszni a kapcsolatot, ha az élet más területein remek az összhang, inkább kezdeményezz, hogy az ágyban is elégedettek legyetek.

Ráhel a saját lábunkon áll 2019.08.21. 19:46:35

Menj bele egy hármas szexbe, nekünk ez jött be, működik...már hét éve.

2019.08.21. 20:08:49

neked kisanyám még mindig viszket a pinád, miután megálltál egy magadnál 11 évvel idősebb palinak jópár éve mert az életed nyomorára ez jelentett biztos megoldást most kezdesz rájönni hogy a 30-ad évek küszöbén egyre kevesebb sanszod lesz sorozat baszatni magad és még azelőtt bele akarsz ülni minél több faszba mielőtt a maradék esélyed is elmegy rá.
ha a józan eszedből maradt valamennyi hátra gyorsan lecseréled egy közepesen idomítható bétára aki még hajlandó megbaszni heti 3-szor és kinyalni önzetlenül viszonzást nem várva, és azzal erőlködsz egy 6-7 évig míg gyereket nem pottyantasz tőle és meg nem unod azt is, de addigra már kényszerből is azzal maradsz. Ha a pina mellé a maradék eszed is elment akkor irány a faszkörhinta.

Ennek egyenesági következménye lesz hogy még 5-6 év és közelebb a 40-hez mint a 30-hoz totál kiégve magasról leszarva ott vonyítasz majd fél tucat macska közt az albérletben seggig lecsórósodva hogy nincs sehol neked megfelelő faszi, és mindenki csak baszni akar veled vagy a végére már azt se, meg jajj de kibaszott veled az élet, a lelked senkit nem izgat már. Naná egy leélt szajha lelke mégis ki a szart érdekelne? :D

Rosszabb esetben az egyik seggrészeg gruppen partiból becsúszik egy zabigyerek, akinek arról se lesz fogalmad ki az apja, és azt is hurcolhatod magad után mint egy defektes pótkocsit, de mindegy is, nem fogsz kilógni a rengeteg 30-as picsa közül akik egy elejétől elbaszott házasságból próbáltak kilépni, csakhogy benézték mert a szeretőjük is lelépett a hülye fejük mellől aki addig hitegette őket míg el nem váltak, két szék közt a földre hahaha :D

Legjobb esetben találsz magadnak majd egy erős 40-es szintén elvált sok gyerekes faszit lecsúszó félben anyagilag, megbaszni az se fog már az fix de addigra nem is fog hiányozni a túlméretesre kopott vaginádnak, viszont leviszi a szemetet, bever a falba egy szeget ha az kell és bárgyú pofával hallgatja a hiszti rohamaidat amit a frusztráció és a kezdődő változó kor miatt hintázó hormonjaid gerjesztenek.

Na kb jelenleg ezek a perspektívák állnak előtted.

2019.08.21. 20:14:34

@Ráhel a saját lábunkon áll:
te egy fatökű öregedő korú liberalizmusba bele hülyült buzi vagy faszikám, akinek a hájasodó neje inkább biszex lett hogy kapjon még valami élvezhetőt az áporodott pinája ha nem kar végleg lelépni mellőled míg van fejhető haszon a bukszádból :D
Ezt nevezné a kívülálló szemlélődő nettó szánalomnak, két szerencsétlen gyökér egymás élete nyomorának a közös végterméke.

El Amante 2019.08.21. 20:45:13

Több eset lehetséges:
1. a pasidnak szeretője van, és mivel vele jobb a szex, rád már nem vágyik annyira. Ez később javulhat, bár általában a szeretőzés kezdetén szokott fellendülni kicsit az otthoni szex (az izgalom és a bűntudat miatt), később nullához konvergál.
2. valamilyen prosztata betegsége van, vagy bármi más eü dolog, ami befolyásolja a libidóját: elhízás, magas/alacsony vérnyomás
3. munkahelyi probléma, stressz
4. mások az igényei

Csak, h tudd, 5 év után az átlag párkapcsolatban havi egy is "jónak" számít, bárki bármit is állítson itt (mert nyilván itt mindenki napi 2x), elmúlik a brutál kémia, a varázs, megszokás jön. Ha az elején nem is volt éjjel-nappal szex, akkor meg főleg ne várd, h jobb legyen. Más az igényetek.
Én egyébként nem adok sokat az ilyen kapcsolatnak, mert bár nem a szex áll az első helyen, de ha nincs, az elpusztítja a legjobb kapcsolatot is, testvérekként élni egy kapcsolatban nem annyira buli.

Szóval érdemes lenne kideríteni, mi a valódi ok, és ennek megfelelően cselekedni. Mindenesetre kevés olyan kapacsolatról tudok, ahol egyik v másik oldalról ez nem probléma előbb-utóbb, a kérdés, h érdemes-e továbbállni, tudván, valszeg ugyanez vár egy másik pasi mellett 5 év múlva. A válasz igen, már ha a Monty Hall paradoxont vesszük alapul, ami ugyan kecskékról meg ajtókról szól, de ha csak a nyereség (itt a nyereség a rendszeres, gyakori és kielégítő szex) oldalát
vesszük, mindig érdemes váltani.

Tata_ 2019.08.22. 01:55:10

@El Amante: Havi egy??? Forrást tudsz linkelni?
Ez, bocsáss meg, de marhaság. Ne a saját életedből indulj ki. Heti 2 alkalom az átlag 10+ éves kapcsolatokban, ami szerintem így is kevésnek tűnik.

El Amante 2019.08.22. 08:32:04

@Tata_: minden második cikk erről szól bármely pszichológiai portálon IS. Keress rá úgy, h szex 5 év után, meg fogaz lepődni. Miért múlik el, miért apad el, hova tűnik a vágy stb. Sajnos hivatalos linket nem tudok, de mindig készülnek anonim felmérések, rengeteg a TED előadás és a helyzet lesújtó. Ha neked rendben van, örülj, a legtöbb házasságban, főleg a gyerekek után drasztikusan csökken a szex mennyisége, nem heti 2-re. Személyesen is több ilyrn párt ismerek. Hogy mi az ok, mindegy, a lényeg a jelenség, ami még csak nem is magyar.

2019.08.22. 09:29:42

@El Amante: a pszichológiai portálok szeretnek hisztizni és világvégét festeni, hogy a saját páciensi köreiket növeljék.
Havi egy szex az még a nyugdíjas otthonban is kevés.
Az életet élni kell és nem csak olvasni róla.

El Amante 2019.08.22. 10:06:18

@Daenerys Targaryen: gondolom, emiatt olyan jók a vàlási statisztikák is, a hiszti miatt. Emiatt születnek az olyan bejegyzések is, mint a fenti. És emiatt lépnek félre olyan sokan ffiak, nők vegyesen. Nyilván nehéz a saját életedből kitekinteni és félelmetes a lehetőség, h egyszer veled is (bárkivel) megtörténik, ill sokan még egy anonim portàlon is hallgatnak a problémáikról. Sajnos ettől még létező probléma a kapcsolaton belüli szexhiány.

2019.08.22. 10:51:58

@El Amante: persze, hogy létező probléma!
Mindösszesen a fókusz a hibás a nézeteidben.
Akinek problémája van, az panaszkodik. Az elégedett tömegek meg némák :-)

Nem (csak) a szex miatt válnak a nők, millió más oka van. Meg amúgy sem normális 20-25 évnél tovább egy ember izzadtságát szagolni.

Tata_ 2019.08.22. 11:16:46

@El Amante: ha valóban havi egy az átlag, akkor az már nem kapcsolat, hanem barátság némi extrával. Egy normális kapcsolatban sosincs elég szex, és nem a kedv, hanem az alkalom hiányától (itt a házasságra gondolok). Hová lenne az ember önbecsülése és önbizalma, ha nem érzi, hogy kívánják?

El Amante 2019.08.22. 20:05:39

@Tata_: teljesen jól látod, igen, egyfajta barátsàg, partnerség ledz, mindez rengeteg kommunikációs gappel. De rengwteg összetevője van annak, h ez így alakul, nincs itt erre hely, h ezt kifejtsem. Nagyon sok nővel (néhány ffivel is) beszéltem az elmúlt években erről, igen, önbecsülés, önértékelési problémák, és sokszor a 3. megjelenése teszi be a kaput ( aki mondjuk már következmény inkább).

2019.08.22. 20:20:49

@El Amante:
ne röhögress már öreg, ha csak nem erős 50-es vagy akkor is gyakrabban veri ki magának mindenki mint havi 1-2 alkalom :D

Ha meg egy 30-as akárki vagy még ha rühelled a picsát aki mellett megálltál még akkor is heti 1-szer ráfekszel, legalábbis ennyit még a legostobább irritáló exemnek is kiosztottam a szakítás előtt nem sokkal is.

El Amante 2019.08.22. 20:21:12

@Daenerys Targaryen: nem vitázom azzal, h léteznek elégedett tömegek, csak azt mondom, ha ez a tömeg akkora lenne, ahogy véled, nem lenne szakirodalma, és a kutya nem írna cikket róla, ill. nem lenne tele női/ffi sirámokkal bármelyik anonimitást biztosító kibeszélő portál (köztük ez), nem gyűlnének tömegek össze egy -egy nevesebb terapeuta előadásán.
Persze a házasságok végül nem a szex miatt futnak zátonyra, de nem nagyon hallottam olyan válásról, ahol a házaspár az utolsó pillanatig heti rendszerességgel szexelt volna, inkább olyanról, h az utolsó években már egyáltalán nem. Azaz nagyban része a válási folyamatnak.

2019.08.22. 20:29:26

@El Amante:
a válási statisztikák a józan eszükből rég kifordult realitás érzék nélkül élő faszkörhintába bele hibbant magyar ribancok miatt van papi, akik nem bírnak 2 gyerek meg közel 40 év után se a picsájuk viszketésével és menni kell az első fasz után aki egyszer szebben kacsint rájuk és jobbakat súg a fülükbe mint aki mellett éveket töltöttek azelőtt.

ne keverd már a szezont a fazonnal, te balfasz, nem sétált még be egy nő se a válókereset mellé azzal hogy a férjem nem basz meg elég gyakran és elég keményen ezért inkább a hasonló korú józsihoz költözök aki biztos jobban megkúr :D

Egy 20-as éveiben járó hipergám picsánál aki pár havonta váltogatja a faszokat magában még reális helyzetkép de azokat véletlen se veszi el senki.

Lófaszt jóember, hirtelen eszébe jut hogy vannak nagyobb palimadarak is a férjénél, vagy már nem nyílik olyan tágra és olyan gyakran a buksza, vagy simán csak jönnek a szokott "problémák" nem vagyok már szerelmes, béta a férjem, rossz apa, lelki terror alatt tart ( előtte 10 évig nem tartott, mi)

El Amante 2019.08.22. 20:32:30

@Kritikus Intrikus: nem magamról beszéltem, bár jelzem, kiverni nem azonos a szexszel, ami az előbbivel szemben a másik fél akaratán is múlik.

El Amante 2019.08.22. 21:16:42

@Kritikus Intrikus: nem is értem, miért nem írsz könyvet falnák a tudatlanok.

2019.08.22. 23:12:32

@El Amante: a tömegkommunikáció nagyon csalóka dolog. Egyszer a Nemzeti Galéria egy kiállításának facebook oldalán 20, azaz húsz darab elégedetlenkedő komment jelent meg és erre felvették a kesztyűt és magyarázkodtak. A több ezer látogató meg néma maradt. Érted: többezer vs húsz. Csak az elégedetlenkedők nagy port vernek fel.

De ahogy itt a kommentekben is olvashatod, a havi egyszeri szexet mindenki túlzó ritkaságnak tartja. Azok gyakorlatilag már elváltak testileg lelkileg, az nem házasság, se nem párkapcsolat.

Ettől neked lehet még akármilyen véleményed is, én megtartom a sajátomat magamnak, nem győztél meg.

El Amante 2019.08.23. 09:06:38

@Daenerys Targaryen: sztem ez elég erőltetett párhuzam, de mindegy. Nem mondtam, h normális a havi egy, csak annyit, rengeteg házasságban nullázódik s szex, ami tény. Tavaly olvastam erről egy közvélemény kutatást, döbbenet volt (ha megtalálom, belinkelem neked).
Egyébként nem akarlak meggyőzni, mert hát mindenki szexuális életéről max. feltételezéseink lehetnek, mindössze azt közöltem, amit olvastam, és amit tapasztalok, tudomást szerzek.
süti beállítások módosítása