Más pénzével villogni nem teljesítmény

2019. október 10. 07:56 - csajokespasik

       

               „Volt egy teljesen értelmes, udvarias ügyfelem. Lett egy gazdag embere. Már kapásból máshogy állt hozzám, másként kezelt, alacsonyabb kasztból származó lettem a szemében” – érdekes, ám örök kérdést tesz fel Posztolónk: miért változtatja meg egy nő személyiségét gyökeresen a párja vagyona, ha alapvetően semmi köze hozzá, csak beleült?          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Szerény kérdésemet úgy is feltehetném, hogy miért változtat meg egy nőt a gazdag férfi, amikor a vagyonához alapvetően semmi köze? - meg úgy is, hogy miért kelt elítélő gondolatokat a nő ismerősei közt, ha ő egy gazdag férfi oldalán úgymond beleül a készbe? Nem én vagyok az érintett, csak a környezetemben és a munkahelyemen a hölgyvendégek közt is – akiknek nem egynek végigasszisztáltam az életszakaszait – észrevettem, mennyire megváltoznak és mennyire befolyásolja őket a „jó fogás”. Nevezhetjük őket bárhogy, gold diggernek vagy plázacicának, akárminek, de ez az életstílus szépen tartja magát.        

       

               Volt egy teljesen értelmes, udvarias ügyfelem. Lett egy gazdag embere. Már kapásból máshogy állt hozzám, másként kezelt, alacsonyabb kasztból származó lettem a szemében, ezt érzékeltette is. Persze a ruhái, meg a járműve is léptek egy pár kategóriát felfelé. Elkezdett velem távolságtartóan arisztokratikuskodni, és onnantól neki minden pocsék vagy túl olcsó volt. ...azok a cuccok, amik addig jók voltak neki, hirtelen ócskaságok, bóvlik lettek. Lefárasztott, velem egyre lekezelőbben beszélt, de én csak mosolyogtam.

A több ékszer és a karon lifegő méregdrága táska tényleg képes átformálni valakit? Kicsit se gondolkozik azon, hogy nem az ő érdeme, maximum annyira, hogy odatette a testét? Tőlem eljátszhatja a befutott, menő csajt, de velem együtt minden normálisan gondolkodó, hagyományos értékrendű embernek ugyanaz lesz a ki nem mondott véleménye róla. Miért tesz úgy, mintha ezt mind ő érte volna el??

Környezetemben, a tágabb ismerősi körömben is volt, hogy csóró, de „befutott” lány akkorát fordult, hogy elkezdte lenézni a többieket, mintha ők hibát követtek volna el, mert nekik nincs, ami neki már van. Egyszer szóba került egy vidéki kisváros, mire megszólal, hogy „ó, de ótvar hely, olyan helyen biztos nem laknék...” - de én meg tudtam, hogy hasonló környékről származik. Hozzájutott a forráshoz, aztán lett ő, meg „azok ott”, akik már társadalmilag alatta vannak.

Nem értem ezt az életmódot, hogy délelőtt kipakolja magát egy nő a szépségszalonba, vagy plázába, aztán barinőzik, délután meg hazamegy az urához. És ez egy élet? Nem unalmas? Azokat a nőket tudom valahol becsülni ebben a kategóriában, ha a megfogott pasi vagyona az ő életükre nincs hatással, nem vesz el tőle semmit, nem használja ki, és nem azért szereti. De ilyennel még nem találkoztam, lehet, nem egy helyre járunk : D          

 

 

60 komment
Címkék: pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1015215356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.10.10. 08:13:35

A pénzes férfi nem a nőt változtatja meg, hanem a nő életét. Ezek a nők proli, telepi faszcibáloként is ugyanilyen nők voltak, max normálisabban viselkedtek/kommunikáltak.

Az, hogy verbálisan (sem) tudod kezelni az ilyen agyatlan picsákat, ez a te korlátold képességeidnek köszönhető. Ha kicsit gyakorolsz, rájössz,h ez a nőtípus a legjobb dugás, mert már attól csillog a szemük, ha szóban alázod. ;)

2019.10.10. 08:24:21

"De ilyennel még nem találkoztam"
Mert a fókuszod a libikéken van. Ennyike :o)))))

Sele Burdi 2019.10.10. 08:31:50

"Volt egy teljesen értelmes, udvarias ügyfelem."

Te vagy fodlász, vagy műkölmösz vagy.

God Harald 2019.10.10. 09:43:10

Pénz által vész, mind kinek pénz tapad a kezéhez!

EGY a Queen 2019.10.10. 09:44:21

Bazmeg,Mari! Ha valaki proli,gazdagon is proli,az a különbség,hogy akkor már úgy érzi,meg is engedheti magának,hogy azt csinalja/mondjon,amit akar. De ez teljesen független,hogy jutott a pénzhez,ez az attitűd,hogy ő szarta a szent Grál “ pénzért megdolgozó ” újgazdag vállalkozónál is befigyel .
Hozzátok,a szalonba,úgy látszik,csak ilyen típus jár,ha ennyire zavar,menj át másik kerületbe. ;)

EGY a Queen 2019.10.10. 09:45:50

@Captain Admin: ez egy körmös gádzsi lesz..senkihez nem jársz éveken keresztül ügyfélként,max a meleg fodrászodhoz vagy a körmöshöz/kozmetikushoz.

VOGAben 2019.10.10. 09:53:04

Kárbecslő vagy önjelölt hölgygyógyász... Jézus ereje! (Önállóan)Életképtelen nőstényekről mit lehet lamentálgatni.

Womb Rаider 2019.10.10. 09:53:05

@Captain Admin: " Ha kicsit gyakorolsz, rájössz,h ez a nőtípus a legjobb dugás, mert már attól csillog a szemük, ha szóban alázod. ;)"

Captain szent evangyélioma, 7.12

MsIreneAdler 2019.10.10. 09:53:22

Nem a pénz változtatja meg az embereket. Ők előtte is ilyen ostoba, lefele rúg, felfele nyal típusú gyökerek voltak. Annyi történt, hogy a te státuszod változott meg a szemében. Most már te vagy a lent.
Az okos ember tudja honnan jött, nincs szüksége rá, hogy villogjon a vagyonával,mert elégedett önmagával, nincs bizonyítási kényszere. Kellően intelligens ahhoz, hogy tudja, az igazi értékek nem pénzen kaphatóak.
Az ilyen felkapaszkodott kis senkikre jellemző, hogy mihelyst jobban fut a szekér, már fel sem ismerik a tyúkólat, ahol nemrég még a szart kellett lerobbantani a sarkáról.

EGY a Queen 2019.10.10. 09:55:41

@Captain Admin: azt írja ,nem dolgoznak. Faszt keresnek könyvelőnél akkor. Meg előtte,proli korában? Nem,cmi szolgáltató lesz. De mindenkepp csaj. És mindenkepp bassza az agyát,hogy őt senki nem dugja egy Gucci táskáért..

EGY a Queen 2019.10.10. 09:59:37

@MsIreneAdler: de azér’ mink integetünk a yachtról a lúzereknek talpig Gucciban,ugye Yrénke? ;)

MsIreneAdler 2019.10.10. 10:00:48

@EGY a Queen: na jólvan, akkor nem csak nekem volt ilyen kicsengése a dolognak :)

MsIreneAdler 2019.10.10. 10:00:49

@EGY a Queen: na jólvan, akkor nem csak nekem volt ilyen kicsengése a dolognak :)

Womb Rаider 2019.10.10. 10:02:17

Nem szeretnék a poszter érzékeny lelkébe gázolni, de a sztori picit így kristályosodik ki a felületes szemlélőben: "Én is vagyok olyan buta, mint ez a picsa, miért ez fogott ki gazdag pasit???"

MsIreneAdler 2019.10.10. 10:03:16

@EGY a Queen: hát persze, de azé' ez nem ugyanaz. Te saját jogon zsaroltad ki a yachtot, én meg szintén önerőből nyaltam fel magam a fedélzetre. Szóval mi megdolgoztunk érte, mi bizniszvumenek vagyunk ám :D

moonshadow 2019.10.10. 10:05:49

"miért változtat meg egy nőt a gazdag férfi, amikor a vagyonához alapvetően semmi köze?"

-Nem változtatja meg, mindig is ilyen volt, mert mindenki felülpozicionálja magát saját szintjénél, nők meg hipergám beállítottságuk arányában különösen, ezért úgy gondolják nekik jár egy bizonyos szint. Ha ez összejön, önmagában viszaigazolás, ha meg nem jön össze, akkor még mindig lehet hibáztatni a pasikat.

"miért kelt elítélő gondolatokat a nő ismerősei közt, ha ő egy gazdag férfi oldalán úgymond beleül a készbe?"

-Mert irigyek, mivel számukra ugyanúgy a külsőségek és a pénz a legfontosabb.

Egyébként meg a barátságok nagyrészt felszínesek és önérdekűek, lényegük nagyrészt a kölcsönös visszaigazolás.
Ha valakinek jelentősen megváltozik az élete, egyes barátaival felborul a kölcsönös visszaigazolás rendszere, a barátság leépül.

Womb Rаider 2019.10.10. 10:07:18

@EGY a Queen: "De mindenkepp csaj. És mindenkepp bassza az agyát,hogy őt senki nem dugja egy Gucci táskáért.. "

+1 :)))

EGY a Queen 2019.10.10. 10:14:20

@MsIreneAdler: tudom,Szívem,tudom. Semmiképp nem vitatnám én sem az érdemeinket.. ;)

Womb Rаider 2019.10.10. 10:31:59

@MsIreneAdler: "Nem a pénz változtatja meg az embereket. "

De, a pénz képes átformálni az emberek látásmódját (ha kicsit tágabban vizsgáljuk a kérdés és nem szűkítjük kényszeresen a sztereotip 'plázaribanc' dimenzióra és megpróbáljuk leválasztani az irígységet, szubjektivitást, )

Egészen másként fogsz tekinteni a világra, ha a pénz többé már nem cél, csupán eszköz.Másként fogsz minden probléma felé közelíteni, kinyílik a világ, szélesedik a minták tárháza, amiket adaptálhatsz , kevesebb a korlátés a kényszer.. No és ez nyilván hatékonyabbá, célratörőbbé..és sikeresebbé formál. Ebből fakadóan magabiztosabbá is válhatsz.
Azt nem állítom, hogy mindenkit egyértelműen pozitív irányba tol.. de azt egyértelműen szamárságnak (volna erre csúnya meghatározás is..) tartom, hogy a pénz csakis a rosszabb énünket potencírozza.

EGY a Queen 2019.10.10. 10:42:13

@Womb Rаider: ezzel most tökéletesen egyetértek.Kiegészítve azzal,hogy kevés szomorúbb dolgot látok magam körül,mint amikor valaki ezt fel nem ismerve,valami belső traumából eredeztethető drive-tól hajtva,irgalmatlan vagyonon ülve is csak,mint célt tudja beépíteni az életébe a pénzt.

God Harald 2019.10.10. 10:46:10

@Womb Rаider: egyetértek. Csakhát tudni kell méltósággal kezelni az anyagi felvirágozást.

Womb Rаider 2019.10.10. 10:53:19

@EGY a Queen: Óóóó... pedig jaj, de sokan vannak, akiket maga alá temet mindez.
Amikor 2 infartus után is szombat este 10-ig ülsz az irodában, de nem mered rábízni a tulajdon fiadra a céget , mert ő nem pontosan a te módszereidet/víziódat preferálja..
Volt egy ismerősöm, pár éve halt meg. Élete célja az volt, hogy 1 milliárd fölé tornázza a cége éves bevételét (na, most azt tudni kell, hogy 30 éves cég, de 20% nyereség alatt nem zárt évet..és olyan 5-700millió bevétellel dolgoztak... no, mindegy, átlépték a bűvös határt, tényleg össze volt nőve a céggel, sokszor aludt benn.. és fél évre rá az irodájában vitte el a sztrók :(
A család pedig eladta a céget :) Bravo!

EGY a Queen 2019.10.10. 11:04:23

@Womb Rаider: tudom,sajnos én is látom,ezért is írtam. Szabadidő nélküli,impotens,stresszes életet élnek,holott régóta kiszállhattak volna. Kurvára szomorú ezt közelről látni.

MsIreneAdler 2019.10.10. 11:45:32

@Womb Rаider: természetesen van előnye annak is, ha az embernek nincsenek anyagi gondjai, de ez a mai poszt nem arról szól, hanem arról, hogy valakinek a sötétebb felét hozza felszínre a pénz és a vele együtt járó hatalom. Én erre reagáltam.
Azt hogy egy emberre milyen hatással van a hirtelen rászakadó gazdagság, nagyban függ az alaptermészetétől, a neveltetésétől is többek között. Nem mondtam egy szóval sem, hogy semmilyen hatása nincs a pénznek, de egy ilyen pálfordulásra, változásra nem elég csupán gazdaggá válni. Tetűnek is kell lenni :)

"Egészen másként fogsz tekinteni a világra, ha...."

Te szoktál legjobban ellene lenni a spekulációnak, találgatásnak. De most te mégis kitaláltad, hogy én hogy élek és milyen viszonyom van a pénzhez :D

Womb Rаider 2019.10.10. 12:32:47

@MsIreneAdler: "hogy én hogy élek és milyen viszonyom van a pénzhez :D "

Félreérted.. ez ilyen általános értelemben vett megállapítás lett volna, nem konkrétan rád értve. Te biztos nem változ(nál-tál-)ol meg. Na, így oké, elég semleges?
Én gyarló vagyok, de ahogy körülnézek, sokakat látok, akiket átformált a pénz.
(azt nem árulom el, hogy jobb, vagy rosszabb lettem)

Womb Rаider 2019.10.10. 12:36:08

@MsIreneAdler: "de ez a mai poszt nem arról szól, "

Ez a mai poszt egy nagyon sztereotip tanmese. 'A gazdag nő hülye (kurva), értem?!'
Ezen megállapítást valószínű nem a társadalomtudományok kandidátusa tette..

PPK™ 2019.10.10. 12:38:23

De szánalmas, ahogy a társadalom könnyen pótolható rétege két gályázás között meg akarja fejteni, hogy a fényévekkel értékesebb réteg mit miért csinál...

:-)

MsIreneAdler 2019.10.10. 13:56:58

@Womb Rаider: a posztok többsége sztereotípia és/vagy kitalált sztori. Ennyi erővel semmire sem kéne reagálnunk, csak bölcsen, csendben hümmögnünk.

Tata_ 2019.10.10. 14:44:13

@Womb Rаider: az 1 milliárd árbevétel semmit sem mond, az EBIT a lényeg. Abból 1 milliárddal már kiegyeznék...

De a cégvezetők többsége így dolgozik, főleg a saját céggel rendelkezők. Nincs kötött munkaidő, mert minden idő munkaidő. Folyamatosan leveleket olvasnak a telefonon otthon is, sokszor úton vannak, állandóan hívják őket, a hétvége sem szent. Sok pénzt össze lehet így talicskázni, de milyen életük van? Ez egy mókuskerék, baromi nehéz kiszállni.

Womb Rаider 2019.10.10. 15:29:05

@Tata_: "Abból 1 milliárddal már kiegyeznék... "
Hát.. mit mondjak.. megejtő a szerénységed.
Szerintem már az évi 100 millió körüli osztalék is elég ha az ember megelégszik az aszkéta életmóddal ;)Mostanság szerintem a nagy átlag cégek ennél inkább többet termelnek (arányosan) és ugye a költségeid zömét ugyanúgy el tudja nyelni a cég..egy kreatív könyvelővel még inkább. Én ezt hallottam ;)

"Sok pénzt össze lehet így talicskázni, de milyen életük van?"
Sajnos másként valójában nem igazán működik, a növekedési-építési időszakban egészen biztosan nem. Vannak döntési folyamatok-helyzetek, amit nem lehet átruházni. Hétvégeken meg ott vannak a pofavizites-smúzolós programok..vagy a kötelező gyakorlat vacsorák..
Alkalmazottként mindez nyilván felfoghatatlan és érthetetlen.. no, de: no pain, no gain ;)Csak ugye így honnan várod az 1 milliárdos EBIT-t?
Az a vicc, hogy topmenedzseri szinten már ugyanez megtalálható, ott még az a mentség sincs, hogy magadnak tepersz :) (Tudom, van részvény juttatás is..)

Tata_ 2019.10.10. 15:49:29

@Womb Rаider: nem csak topmenedzseri szinten, már kicsivel az alatt is. Onnan lehet tudni, hogy szívni fogsz, amikor kötetlen munkaszerződést kapsz, autót, Shell kártyát, és több száz embert, hogy termelj többet kevesebb költséggel. Persze motiválni fognak ilyen-olyan bónuszokkal, de azért meg kell gebedned, hogy valóban nagy pénzt szakíts.

God Harald 2019.10.10. 16:49:50

@Womb Rаider: kit milyen élet tesz boldoggá:)

God Harald 2019.10.10. 17:51:46

@Womb Rаider: a magyar menedzserek európai összehasonlításban igen halványak. Főnökök és nem vezetők. Meg hát hozzák ők is a nemzeti sztereotípiákat:)

moonshadow 2019.10.10. 18:30:21

@Tata_: A pénznek van egy olyan tulajdonsága, hogy sok pénz megszerzése kialakít egy olyan szemléletmódot, ami csak még több pénz megszerzésére jó, más tulajdonságokat viszont leépíthet.

Tata_ 2019.10.10. 19:38:18

@moonshadow: Lehet. De van egy olyan tulajdonsága is, hogy megnyitja a lehetőségeket. A pénz nem cél, hanem eszköz. Vannak emberek, akik gyűjtenek, mint a megszállottak, mert újabb és újabb célt tűznek maguk elé: legyen 10 milla a bankban. Pipa, de legyen most 20 a cél, mert kell a tartalék, ha beüt valami. Meglett a 20, de jó lenne egy ingatlan, befektetésnek, a párnacihában nem fial, a bankban meg kevés a kamat, 35 mio már elég egy lakásra, majd kiadom albinak. Meglett a 35, de elszaladtak az árak, kell még 10 a 45-höz. És így tovább...

Emberünk, legyen mondjuk Dezső, közben megöregedett, elszálltak azok az évek, amikor élvezhette volna a munkája gyümölcsét, egy végiggürizett, szar életet tud felmutatni, amikor számadást készít, ahol a pénz volt a cél.

Másik emberke, legyen mondjuk Béla, szimplán boldog akart lenni. Ugyanannyit keresett, mint a pénzhajhászó, de rájött arra, hogy a boldogsághoz a pénz csak egy eszköz. Ő is gyűjtött, de közben utazott is, gyártotta az emlékeket, költött a hobbijára, költött a nőkre és önmagára is. Öregkorára tele lett szép emlékkel, az életformája miatt kevésbé volt stresszes, így nem kellett napi szinten beszednie egy komplett patikát.

Harmadik emberünk, legyen mondjuk Tibor, felküzdötte magát topmanager szintre, milliókat keresett, de keményen dolgozott is érte. Fiatalon nem volt ideje semmire, csak a melónak élt, de elképesztő ütemben növelte a vagyonát. 38 évesen tárgyalásra ment, leparkolt a Porschéval, kiszállt, és felkenődött egy busz elejére.

Tanulság? Keressünk pénzt, de legyünk közben Bélák.

El Amante 2019.10.10. 21:17:12

@Tata_: a baj az, h a Bélák általában csak az első válás/szívinfarktus után lesznek Bélák, előtte/közben Dezsők és Tiborok. Jobb esetben. Sokan még abból sem tanulnak.

moonshadow 2019.10.10. 22:13:49

@Tata_: "a boldogsághoz a pénz csak egy eszköz."

A pénz nem feltétlenül a fogyasztáson keresztül boldogít, hanem mert ha van elég pénz, akkor nem kell az időd munkára pazarolni.
Ezért is ügyelnek a gazdaság irányítói, hogy véletlenül se keressenek az emberek jól, viszont minél többet fogyasszanak, hogy kelljen menni gályázni.
Ha valaki csak a több pénzért munkamániás, holott volna elég pénze, az pont nem tud élni a pénz adta egyik legfontosabb lehetőséggel, hogy szabadságot ad ebben a
rendszerben.
De időt és így szabadságot ad a mértékletes fogyasztás és egyes igényekről lemondás is.

Tata_ 2019.10.11. 08:20:02

@moonshadow: Valóban. De mi számít elég pénznek? Mi az az összeg, amelyik birtokában már nem kell dolgoznod, de megengedheted magadnak az utazásokat és a gondtalan életet? Én kiszámoltam, ez kb. 400 millió, hétköznapi emberek számára lottónyeremény nélkül elérhetetlen.

Ha mégis lenne ennyi pénzed, akkor 1-2 évig pihennél, szórakoznál, élveznéd a gondtalanságot. De utána? Megunnád a tétlenséget, legalábbis én biztosan. Kell a munka, kell valami állandóság az életben, kell, hogy valamit létrehozz, hogy értéket teremts. Egy vállalkozás, ahol a saját főnököd vagy, ahol annyit dolgozol, amennyit akarsz, ahol azt csinálod, amihez kedved van és értesz hozzá.

Az igényekről való lemondás is érdekes kérdés. Ha valami boldoggá tesz, örömet okoz, vagy a szeretteidnek okoz boldogságot, azt meg kell venni. Nem kell számolgatni, nem kell garasoskodni, nem kell megalkudni, nem kell elengedni, mert a célodat kell megvalósítani, ha erre nem költesz, akkor nem használod a pénzt.

Somogyi József 2019.10.11. 08:24:40

Mindenben az aranyközép út, ennyi nem kell ezt túl spilázni.

Tata_ 2019.10.11. 08:32:28

@Somogyi József: Nem. :)
Van egy csomó dolog, amiben érdemes elmenni a falig. Az arany középút egy biztonságos posvány, mindenféle kockázatvállalás nélküli unalmas fostenger.

Womb Rаider 2019.10.11. 08:33:51

@God Harald: "Meg hát hozzák ők is a nemzeti sztereotípiákat:) "

Miként te is sztereotip módon közelítesz a témához :))
Hidd el, a magyar menedzserek szakmai téren sem kell szégyenkezzenek külföldi kollégáik előtt, munkabírásban sem hiszem, hogy lenne jelentős különbség.. a mentalitás..hát.. tudja a fene.
@Tata_: "Én kiszámoltam, ez kb. 400 millió, hétköznapi emberek számára lottónyeremény nélkül elérhetetlen.
"
Mármint szumma vagyon, vagy likvid vagyon? Ennyi pénzt csak a hülye tart bankban.. ha meg az utódait sem akarja a nulláról indítani, akkor végképp.
Az összeg amúgy kb elfogadható, de okosan befektetve (némi szerencsével) ennél kevesebből is elég kényelmes élet biztosítható. 2-3 ember számára.

MsIreneAdler 2019.10.11. 08:53:27

@moonshadow:
"De időt és így szabadságot ad a mértékletes fogyasztás és egyes igényekről lemondás is."

A lemondás, mértékletesség manapság szitokszavak. A fogyasztói társadalom ellensége az, aki nem vágyakozik folyamatosan, hanem elégedett az életével. Légy olyan, mint a szamár, aki előtt ott lóg a kötélen a répa, amit soha el nem érhet. Így örökké húzhatod az igát. Ha nem vagy frusztrált, nem veszel meg annyi szarságot, nem vagy "hasznos". Pont ezért, mindenhonnan ömlik ránk, a "megérdemled", "valósítsd meg önmagad" (ezt amúgy kurvára soha nem értettem, hisz már valós vagyok :D)
Mielőtt bárki azt hinné, hogy hogy a kuporgatásról, fillérbaszásról beszélek, nem erről van szó. Mindössze arról, hogy tervezzünk, gondolkodjunk, hogy mire van igazán szükségünk, mit szeretnénk valójában.

Tata_ 2019.10.11. 09:07:11

@Womb Rаider: Nyilván nem bankban kell tartani, de alacsony kockázatú befektetésekkel már nem fogod felélni a vagyonod, jut is, marad is az utódoknak. De ez az összeg eléggé utópisztikus a népesség 99,8%-a számára, erről a blogról tippre csak yachtos Edit rendelkezhet ekkora vagyon (vagy ekkora vagyonú férfi/ak) felett... :'-D

Womb Rаider 2019.10.11. 09:07:22

@MsIreneAdler: Némileg árnyalja a képet, hogy a mértéktelen fogyasztás ad megélhetést széles tömegeknek :)

Womb Rаider 2019.10.11. 09:13:13

@Tata_: Az alacsony kockázatú befektetések max a reálértéket konzerválják.. és a bankoknál/tőzsdénél outsiderként nem egyszerű okosabbnak lenni.

A hajó ellenben már lehet érdekes;)

Tata_ 2019.10.11. 09:21:27

@Womb Rаider: Nem baj, hiszen nem a pénz a cél; a bankoknál nem kell okosabbnak lenni, mert eleve kiemelt ügyfél vagy, a bankárod összeállítja az igényeidnek megfelelő portfóliót.

A hajóra @Egy a Queen-nél kell jelentkezned, én elbuktam, pedig visszautasíthatatlan ajánlatot tettem... :(

Womb Rаider 2019.10.11. 09:35:03

@Tata_: "a bankárod összeállítja az igényeidnek megfelelő portfóliót"

Még nem volt 30 évnél idősebb privátbanki konzulensem (illetve de, egy csajszi, de ő elment Pestre a központjukba.. szóval jónéhány évre visszatekintve olyan hűűűde reálhozamot nem tudtak produkálni. Ha a mifid alapján behúzod a határt az alacsony kockázatnál, akkor eleve eléggé leszűkült a mozgásterük.
Nekem valahogy úgy jött ez le , hogy haszon tekintetében cég>ingatlan>értékpapír (az utóbbinál persze egy-egy jó tipp hasznos lehet, de azt a legritkább esetben fogja a 'tanácsadód' megsúgni. Ugyanis neki nem annyira ez a fő feladata, ő inkább igyekszik a bankja papírjait tukmálni) Oszt ezt értsd úgy, hogy ezen a szinten állítólag ők vannak a topon jelenleg..FWR..

Womb Rаider 2019.10.11. 09:35:41

@Tata_: "pedig visszautasíthatatlan ajánlatot tettem... :( "

Lófej kellet volna ide, bameg..lófej..

MsIreneAdler 2019.10.11. 10:15:01

@Womb Rаider: persze, hogy nem ilyen egyszerű, teljesen a fogyasztás felé fordultunk, mindent annak rendeltünk alá. De a világ problémáit nem tudom megoldani, igyekszem a sajtátjaimmal boldogulni :)

Womb Rаider 2019.10.11. 10:30:46

@MsIreneAdler: A gond ott van, hogy nem tudsz igazán kivonulni a társadalomból, minél idősebb vagy, annál kevésbé...és az időért cserébe sok egyéb másról is hajlandó vagy lemondani.
Mielőtt kést rántanál, szívesebben élnék olyan világban, amiről te is álmodsz, amiben te is hiszel. Kertész lennék, fát nevelnék..miegymás.
Csak ugye annyi a kísértés, hogy valamelyik úgyis utat talál, befészkeli magát az agyadba..és csak rág, rág..

Somogyi József 2019.10.11. 11:29:39

@Tata_: Amiről te beszélsz az nem az arany középút csak végletekben tudsz gondolkodni...

MsIreneAdler 2019.10.11. 12:05:49

@Womb Rаider: nem, én sem akarok jurtában élni, elvonulni. Kést rántani meg max akkor, ha eszem :) De a nomád élet között, meg aközött, hogy mindig rohanok megvenni a legújabb ájfónt, azért van még ezer más út. Nem, én sem csinálom jól, rám is hatással van az "agymosás", de én még próbálkozom.

Felsőmocsoládi 2019.10.14. 19:15:05

Ezek a körmöztető vagy hajatragasztó vagy szemöldököt tetováltató véglények.
A véleményük, megjátszott fölényük szart sem ér.
Kezeld a témát eszerint.

Visceroid 2019.10.14. 20:25:31

Ilyen posztot írni a mai Magyarországon baromság. Minden csaj pénzes (külföldi) pasira hajt, aztán amikor megvan, akkor el van szállva magától. Aztán hozzá is megy feleségül, és akkor beüt a főnyeremény. Rengeteg ilyen van.
süti beállítások módosítása