Az egyedülálló szülőknek is jár a boldogság

2021. február 26. 08:00 - csajokespasik

       

               Megújult a Padaam.hu, sőt, a szerkesztők-fejlesztők bloggal tették tartalmasabbá és interaktívabbá az oldalt. Hazánkban is sok egyedülálló szülő érzi úgy, hogy nem szeretné magányosan tölteni az életét, és gyerek mellett is képes lenne egy párkapcsolatot ápolni. Sajnos sokan érintettek ebben a témában, számos anya és apa került olyan helyzetbe, hogy gyerekkel egyedül maradt – akár szakítás, akár válás, akár tragédia miatt. Neked sem kell lemondani a párkeresésről és egy tartalmas kapcsolatról, ha igényeid és vágyaid azt diktálják, belefér az életedbe. Adj egy esélyt magadnak.          

 
       

                Tévedés lenne azt elfogadni, hogy a randevúk izgalmas világa csak a fiatalok műfaja. Persze, a netes ismerkedés nagy általánosságban sokszor vezethet csalódáshoz és kiábránduláshoz - akár kezdők, akár haladók vagyunk -, talán még frusztrációhoz is, ami kedvünket szegheti a későbbiek során. Jó hír: a statisztikák szerint hazánkban rengeteg működő kapcsolat létesült online társkereső oldalak segítségével. Szóval, ezt is lehet jól csinálni.        

       

               Ezért hasznos egy olyan tematikus felület, ami az érintettek elvárásai szerint szűkített paraméterek mentén lett kialakítva, hogy a hasonló igényekkel rendelkező emberek bátran regisztráljanak.

A Padaam lényegesen leegyszerűsíti a dolgot, nincs több magyarázkodás, se félreértés. Tudjuk, hogy nehéz újra visszazökkenni a randik világába, írásos anyagaink ehhez is segítséget kínálnak. Megtudható az is, hogyan lehet egy egyedülálló anyát meghódítani, és arról is kapunk információt, miként tud egy gyermekét egyedül nevelő férfi eredményesen ismerkedni.

 

Egy kapcsolat nem csak neked jó

A gyerekek kezdetben főleg megfigyeléssel tanulnak, ezért egészséges párkapcsolati mintára van szükségük, főleg akkor, ha egyetlen szülő neveli őket. Ha azt látja, hogy az édesanyja mindent egyedül intéz, és a ránehezedő nyomást egymagának kell feldolgoznia, az egy rossz mintázat kialakulásához fog vezetni, és a későbbiek során neki is kötődési nehézségei lehetnek.

Ha a szülő mindent feláldoz a gyermekéért, bár a szándék nemesnek tűnhet, a gyerekben nem a megfelelő érzelmek fognak kialakulni, ha mindeközben állandóan egyedül látja felmenőjét – ennek a másik pólusa, ha sűrűn cserélődő partnerekkel látja anyut, vagy aput, ami a biztonságérzetét fogja befolyásolni.

Az is sokat segít, ha a szülő olyan őszinte gyermekével, amennyire csak lehet, ha új embert von be az életébe. Ha egy komoly jelölt kerül képbe, kérjük ki az illetőről gyerekünk véleményét, vagy ha ez még túl korai, mindenképp avassuk be, hogy ki ő, és mit keres az otthonunkban. A gyerekek életkoruktól függően kíváncsiak, és ha titkolózunk előttük, az megint személyiségfejlődési törésekhez vezethetnek, és az érzelmi életének sem használ.

 

Egyedülálló szülőnek lenni nem bűn

Nem a középkorban vagyunk, ahol az elvált, vagy akár az önhibáján túli okokból egyedül maradt anyát kinézte a közösség. Ezt tudomásul kell vennie mindenkinek. Még a tágabb értelemben vett rokonságnak sincs beleszólása, ha az anya, vagy az apa úgy dönt, ismerkedni kíván.

A randevúkhoz rugalmasságra és nyitottságra van szükség, tudván, hogy a dolgok nem mindig fognak simán menni. Megismerni egy embert, aki új fejezetet nyithat életünkben, érzékeny terület, ám fontos megjegyezni, hogy egyedülálló anyaként a randevúzást ne a tinédzserkori találkozók élményével vessük össze, mivel teljesen mások a körülmények.

Ha megiszol egy csésze kávét valakivel, az még nem elköteleződés, nem is házassági ajánlat, egyszerűen csak ismerkedés, ahol az elutasítás is benne van a pakliban, ezért hasznos, ha a képcserét egy alapos levelezés egészíti ki, mielőtt rábólintanál egy találkozóra. A levelezés során kiderülhet, hogy a kiszemelt mennyire van túl a szakítás / válás traumáján, és mennyire áll készen társas élete újraindítására, kiderülhet, ha valami miatt bűntudatot érez, és az is, ha önbizalomhiánnyal küszködik. Figyelembe kell venni, hogy az illető gyermeke mindig elsődleges helyet foglal el a kiszemelt életében, ezt tiszteletben kell tartani, harcolni ezzel nem szabad.

Ha egyedülálló anyával ismerkedünk, hagyjuk, hogy saját tempójában bontakozzon ki, és ossza meg velünk életét, történeteit, bármit, ami önmagával kapcsolatos. Becsüljük meg, ha időt szakít ránk és ne türelmetlenkedjünk vele, ha nem azonnal reagál egy üzenetre: a spontaneitás kihívást jelent az egyedülálló anyák számára - különösen, ha gyermekeik fiatalabbak a középiskolás kornál.

Mindez csak pár alapvető tanács kedvcsinálónak, amiket ha figyelembe veszünk, az eredmény csak siker lehet, és ha még a szerencse is mellénk áll, újra egy boldog párkapcsolatban találhatjuk magunkat.

Maradtak még nagyŐk!          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1316439688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása