Íme a különbség a Kislány és a Nő között

2021. április 26. 07:43 - csajokespasik

       

               „A Kislány mindig kritizál, követel és panaszkodik, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ő szeretné, ha nem kapja meg, ami szerinte alapjogon járna” - Azonban a Nő már felülkerekedett a Kislányon, tudja, hogy nem mindig van igaza, és azt is tudja, hogy nem mindenki fogja imádni az életben. Jótanácsok kezdőknek és haladóknak.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Akármit is írnak a szakoldalak, meg a témába vágó könyvek, a kapcsolatok, a találkozások és a szerelem valahogy mindig egy megfoghatatlan, misztikus folyamat szerintem. Én mindig így éltem meg. Akármit ír vagy mond valaki, az esetek számottevő többségénél nem működik, hiszen egy teljesen külön és egyedi uniót alkotnak a párok. Minden kapcsolat egyedi, így általánosító cikket írni róla – bár nem haszontalan – nagy fába vágott fejsze. Mivel hasonló témából írom a szakdogám, gondoltam, elküldök nektek is pár észrevételt, hátha hasznosnak találja majd valaki. Ha kiteszitek, megköszönöm, ha nem, akkor is : )        

       

               Hogy mi zajlik pontosan két ember között egy bizonyos párkapcsolati helyzetben, leírni nem biztos, hogy le lehet, körülírni viszont talán igen, ezzel próbálkozom most én is. Ma sajnos elég divatos kifejezés a „párkapcsolati depresszió”, de olyan eseteknél is használják, ami közel sem az. Az nem depresszió, ha valaki pár napig rossz kedvű, ha egy kis magányra vágyik, ha kezdi kihagyni az edzéseket, ha egy kicsit nem figyel oda az étkezési szokásokra, ha egy kicsit elhanyagolja a házimunkákat - tehát ha kismértékben megtörik a tevékenység-és szokásfolyamat, ami általában keretet ad az életének és meghatározza. A hangsúly a kismértéken van.

A depresszió elfojt más érzéseket, és amikor kezd elhatalmasodni, állandósulni valaki életén, akkor beszélhetünk betegségről. Tanultam valamit, ami nálam bevált, persze ez nem a már kialakult betegségre való, inkább megelőzésre: elképzelem a bölcsebb énem, olyan részletesen, amennyire csak tudom, ahogy megérkezik, érzem, hogy biztonságos helyre visz, megfigyelem, próbálom meghatározni, hány éves ez a bölcsebb önmagam, hogyan van öltözve, hogyan mozog stb.. Ezután elkezdek beszélgetni vele képzeletben, kérdéseket teszek fel, és sok mindent megtudok közben magamról is.   

Sokan, akik szorongást tapasztalnak, néha egyszerre szenvednek depresszióban is, ami azért veszélyes, mert egyik a másikat táplálhatja, ezért a kezelés hatékonyságához mindkettővel foglalkozni kell. Néha azonban nehéz felismerni magunkban, hogy átbillentünk és a rosszkedv már depresszióba fordult. De ennyit erről, komolyabban nem akarnék belemenni. Arra szeretnék kilyukadni, hogy egy világos, alapos, őszinte, belevetítések nélküli önismeret fontos része minden egészséges kapcsolatnak, teljesen mindegy, milyen praktikákat sorol az x-y női trendmagazin 10 pontban.

„Hogyan tudok kikerülni a barátzónából?” „Mit tudok tenni, ha a páromnak más nő vonzóbb, mint én?” (és van olyan kedves, hogy ezt el is mondja neked). Ezeket a kríziskérdéseket sosem könnyű megválaszolni, de egy kis önismeret közelebb vihet a megoldáshoz, intimebb kérdéseknél is. Ha világosan rálátsz önmagadra, legyél férfi vagy nő, vagy akármennyi éves, senki se fog kihasználni, átverni, húzni az idődet vagy megvezetni.

Nekem is volt olyan életszakaszom, hogy ellöktem magamtól segítőszándékú embereket, mert támadásnak véltem, hogy beavatkoznak az életembe, kiszolgáltatottnak éreztem magam, de megtanultam: ha magamat nem értékelem, más se fog engem. Olyan is előfordult, hogy arra jutottam, csak alkalmi kapcsolatokat lenne érdemes keresnem, hogy biztosan ne sérüljek: nem éreztem magam „nőies nőnek”. Mindannyian nagyon jók vagyunk abban, hogy más emberekre mutogassunk, és azt mondjuk: „nekik ment, de nekem biztos nem fog”, de az a baj, hogy mindeközben nem igazán nézünk magunkra.

Arra jöttem rá, hogy a sok nőben egyszerre jelen lévő Kislány és Nő nem férhet meg egymással. A Kislány mindig kritizál, követel és panaszkodik, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ő szeretné, ha nem kapja meg, ami szerinte alapjogon járna. Azonban a Nő már felülkerekedett a Kislányon, tudja, hogy nem mindig van igaza, tudja, hogy nem mindenki fogja imádni az életben. Abban a tudatban fejezi ki sérelmeit, hogy nem a világ esküdött össze ellene már megint, és megtesz mindent, hogy maga változtasson a helyzeten. Nem okoskodni akartam mindezzel, hanem segíteni, mert a levelek többségéből azt látni, hogy nagy a tájékozatlanság, kevés az önismeret és elkél pár hasznos tanács.          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7616513058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása