Az igazi férfi nem drogozik

2021. szeptember 23. 07:47 - csajokespasik

„Én se vagyok tökéletes, és volt olyan barátom, aki elég túlsúlyos volt, én mégis odavoltam érte” - Számos társkereső pasi vádolja a nőket azzal, hogy lehetetlen elvárásaik vannak, Posztolónk listája azonban bárki számára elfogadható. A lényeg: ha az összhang működik, minden működik.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokat van téma a nőkre jellemző „nagy elvárások”. Nem csak itt, máshol is.

Nő vagyok, 27 éves, és bizony nekem is vannak elvárásaim - tudom, szörnyű magasak. Szerintem minden társkeresőnek vannak amúgy elvárásai, anélkül nem is menne, és mindig a másik mércéje ítéli azt magasnak. Én most leírnám az én elvárásaimat:

Kit keresek?

Legyen egyéniség: ez nem nagy elvárás, a legtöbb embernek van ilyen. Viszont a sablonokkal bekategorizálható ember nem egyéniség. A játszmázások rajongói sem lehetnek egyéniségek, legfeljebb úgy adják el magukat. Nem olyan férfit keresek, akitől mindent (szórakozást és életet) elvárok, vagy kikövetelek, nyilván legyen más, mint én. Senki sem lehet örökké vidám, de egy befelé forduló ember engem is lehoz az életről.

Ha rossz kedve van, nem egyből azt vonom le abból, hogy ne szeretne eléggé. Én ugyanazt megteszem érte, amit ő értem. Én így látom. A másik dolog a

Féltékenység: minden kapcsolat velejárója bizonyos fokú féltékenység, ezt fogadjuk el, nem lehet nagyon kikerülni. Felőlem tarthatja az exeivel a kapcsolatot, de ha túl sokat „futnak össze” akkor már kérdéseket fogok feltenni. Ha előzőleg beszélgetünk, és kiderül, hány partnere volt eddig, abból is le lehet vonni ezt-azt. Szerintem egy férfi esetében ugyanolyan taszító lehet, ha túl sok nője volt, mint a nőknél az, amikor eldicsekednek vele, hogy ők már 15 évesen elvesztették a szüzességüket. Hasonló a viszonyítási helyzet a

Barátok terén: ha szimpatikusak, összejárok velük szívesen, úgyis magától kialakul, ha nem jönnek be az ő barátai, akkor csak találkozzon ő velük, én kikerülöm. Ennyi.

Igények az ágyban: Ha szexuálisan nem stimmelünk, azt mindketten fogadjuk el, mert ugye ketten kellünk hozzá. Ha az egyiknek nem jó, később sem lesz az, itt a türelemfaktor nem játszik. Nem azért mondom, mert nekem ez jelentené az egyedüli értéket, azért hangsúlyozom ki, mert a kapcsolat fontos eleme. Volt ilyenben részem, és az akkori barátom abban látta ennek kiegyensúlyozását, hogy még be is szólt, ha – szerinte – túlságosan „kiöltöztem. Hogy biztos másnak akarok tetszeni. Még egyéb beszólásai is voltak, de ez most mindegy.

Felelősség: sok mindent jelent ez a szó. Nálam csak annyit, hogy legyen egy minimális anyagi felelőssége, kis jövőképe, és ne igya hülyére magát és semmilyen drogot ne szedjen. Egyik exem úgy próbált meg vagánykodni bódult állapotaiban, hogy kiült valamelyik híd korlátjára. Mondtam neki, hogy ez addig vicces, míg le nem esel. Szóval, ne legyenek önpusztító törekvései, ismerje a saját határait. Legyen lelkileg kerek. A felelősséghez sorolnám még azt is, hogyha úgy alakul, később, ha gyerekünk lesz, nem hagy magamra, míg neki unalmas és monoton a dolog, és nem megy el inkább haverozni. Ha valaki eljátssza a bizalmam, utána nem igazán tudok neki semmit elhinni. Arra sem tudok alapozni, hogy egyszer így gondolja, máskor úgy.

A külső: szándékosan hagytam ezt a végére. Mondanám, hogy nem számít. Én se vagyok tökéletes, és volt olyan barátom, aki elég túlsúlyos volt, én mégis odavoltam érte. Volt egy erős összhang köztünk. Ha valaki ápolt és szereti a tiszta ruhákat, abból baj nem lehet. Nekem annyi elég, ha önmagát hozza már az első találkozóra. És ha mást kaptunk, mint amit vártunk, még az elején lehet dönteni, semmi sincs kőbe vésve, akkor senki nem ver át senkit. Ennyi.

Ezek tehát az elvárásaim. Nem érzem súlyosnak őket.

 
24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8116698060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Tibor111 2021.09.23. 15:53:15

A szokásos női sóder: Legyen olyan egyéniség amire más nők is vágynak, de csak téged akarjon, érted éljen, teperjen, összes idejét, figyelmét neked szentelje, bla-bla.

Ezzel szemben az a helyzet, hogy az igazi férfi nem fut nők után, a saját útját járja, jól elvan egyedül, ha pedig egy nő csatlakozni szeretne, eldönti kell-e neki ez a macera. :)

Örömhernyó 2021.09.24. 07:40:44

A hölgy elvárasai nem extrém magasak, ezt el kell ismerni. Ugyanakkor mégiscsak elvárások. Szóval ő egy ilyen listával a kezében ismerkedik, a szerelem nem nagyon kap itt helyet. Csak pipálgatja a listáját, aztán nem érti, hogy miért nem működik a dolog. Mert van olyan, hogy szerelem, még ha ezt sokan helyettesíthetőnek is gondolják ilyen elvárásgyűjteménnyel.

Aztán ha a férfi is ilyen listázással indít, akkor abból egy üzleti tárgyalás lesz, majd egymás mellett élés, de szenvedélyes kapcsolat nem. Már amennyiben a hölgy megfelel a férfi elvárásainak, mert arról még nem volt szó, hogy ő mit tud nyújtani.

Az egyéniséghez: sablonokkal bekategorizálható emberekkel van tele a világ. Erről szól az oktatási rendszer, a média, divat, munkahely. Aki nem sablon, az kilóg. Ezerből egy ember esetleg eredeti és egyéniség, de azokat pont nem fogja a sablonember elviselni, meg ő nem egy sablon életet akar élni egy sablonnő mellett.

satin 2021.09.24. 07:41:55

A búbánatnak se kell egy ilyen nő

Motorogre 2021.09.24. 07:57:52

Tele van a padlás és a net a tartós párkapcsolat alapját képező néhány (3-4) témakörrel (pl. életmód, értékrend, sex ) amelyben az egyetértés hiánya borítja a dolgot. Talán van is bennük valami igazság: figyeljünk a másikra, ne csak kapjunk, adjunk is.

De egy kuma szó sincs, hogy egy kapcsolat hogy kezdődik el, hogy épül ki. Csak titkosírás: SZERELEM !! A posztból is ez hiányzik. Sok sikert, Hölgyem!

különvélemény 2021.09.24. 08:22:09

Ok, ez nem túlzó, de akkor hol van a pasi?
Hol az előző, meg az azelőtti...?
Tehát vagy nem ekkora a lista, vagy a posztoló saját maga sem tartja be a listáját.

"Számos társkereső pasi vádolja a nőket azzal, hogy lehetetlen elvárásaik vannak"
Nem csak a pasik, hanem pszichológusok, társkereső ügynökséget vezetők, statisztikák, tanulmányok, mindenki ezt mondja.

Stormbird 2021.09.24. 08:41:33

@különvélemény: A drogos leesett a hídról, a másik meg szívrohamot kapott a koleszterinbomba testétől.

különvélemény 2021.09.24. 09:03:10

@Stormbird:
Magyarul az evésbe/ivásba/halálba menekültek a kapcsolatból? :)

]{udarauszkasz 2021.09.24. 09:11:19

ezek tenyleg nem nagy elvarasok,a baj csak az,hogy egy no altalaban mast mond,mint amit gondol:)

zsenyeg 2021.09.24. 10:07:08

Ezeket a blog bejegyzéseket mindig ugyanaz az egy-két, lehetséges, hogy ténylegesen csak egy ember írja. Nézzétek meg a tökéletes megfogalmazást, nyelvtani helyességet - még a vesszők is a helyükön vannak, és a stílust. De ti nyugodtan kommentelgessetek csak tovább, válaszolgassatok a nem létező nőknek, férfiaknak, adjatok nekik tanácsot, fenntartva ezzel a blog látogatottságát.

]{udarauszkasz 2021.09.24. 10:25:35

@zsenyeg: lehetseges.
Mindenesetre nem vagyok 1 verbalis zseni,szoval....

Kotit 2021.09.24. 10:34:54

@zsenyeg: Nézzétek meg a tökéletes megfogalmazást... Tényleg? Így kezdődik:
"Sokat van téma..."

zsenyeg 2021.09.24. 10:40:31

@Kotit: Erre még válaszolok ezzel: a télapóban is hisznek a gyerekek.

pragmatika 2021.09.24. 11:11:44

Na, akkor most elmondom, mik az én elvárásaim a nőkkel szemben:

Legyen bombázó
Legyen jó az ágyban
A kevés pénzemmel is szeressen :))))
Főzzön finomakat
A házimunkát 100%-osan vállalja be.
Nézze el, ha be vagyok b.szva :))))
Legyen egyéniség ? Nem fontos :))))

Lássuk be, nem túl erős elvárások. Az egyéniségről pl. simán lemondtam. :))))

Örömhernyó 2021.09.24. 11:57:25

@Motorogre: Na ez az, ezt írtam én is. Hogy mindenki elváráslistával a kezében keres társat, csak hát ez amolyan üzleti tárgyalás szagú dolog. Ülnek egymással szemben, megállapítják, hogy egyikük se drogozik, mindketten pénzügyileg felelős döntéseket hoznak, dolgoznak, mindketten sablonmentes egyéniségek (persze dehogyis), csak épp ettől még nem lesz ebből szerelem. Kihipózott, agyonbiztosított, lefixált, előre lebeszélt életek ezek.

Örömhernyó 2021.09.24. 12:42:31

A drogozáshoz: a heroin és crack kokain után legaddiktívabb drog, a cigi teljesen legális Magyarországon.
Legális az alkohol, ami a benzodiazepinek mellett az egyetlen drog, aminek megvonásába bele lehet halni. A heroin, kokain megvonása kellemetlen, de pár nap alatt túl van rajta az ember. Az alkoholista meg belehal, ha hirtelen leáll az ivással.
Ráadásul az összes drog közül az alkohol okozza a legtöbb kárt a fogyasztó környezetének, a társadalomnak.
Szóval sok sikert a házi pálinkafőzést szabadságharcként beállító Magyarországon drogmentes párt találni.

teker24 2021.09.24. 13:23:24

az látszik, hogy a posztoló hölgy nem a felső tízezerből keres társat, ott alap mindenkinél a kokain :)
mondjuk ilyen fapicsákat amúgy sem választanak az "igazi férfiak", bőven elég normális nő veszi őket körül ahhoz, hogy ne kelljen elváráslistával házaló idiótákkal foglalkozniuk :D
ráadásul a szerelem meg vagy jön vagy nem: erőltetni nem lehet, üzleti alapon házasságot, családot szervezni meg hát... nos, nekem nem menne, de elhiszem, hogy van olyan ember, akinek igen.

szanalmas 2021.09.25. 00:42:38

Lehet, hogy a leányzó nem létezik, de ha mégis, teljesen biztos, hogy nem az eddig idekommentelő egyedeket keresi. :D
Semmilyen extra elvárása nincs, csak annyi, hogy a leendő társa ne legyen idióta. Ezzel nincs semmi baj, csak annyi, hogy elég ritka az ilyen, nem lesz könnyű.
Azon károgni, hogy voltak sikertelen kapcsolatai, az totális ostobaság, mert ahhoz, hogy valaki tapasztalatokat szerezzen, próbálkoznia kell, mert egyrészt a párkapcsolat nem tanítható, másrészt az emberek különbözőek, és valakit megismerni nem 2 perc, valamint arra rájönni, hogy hiába jön be valaki, attól még kiderülhet, hogy totálisan nem való hozzánk.
A szerelem meg pláne átverős dolog, mert az emberek teljesen másképp tudnak szeretni, van aki azt sem tudja mi az (szeret dugni, vagy esetleg még a szex se érdekli), van aki szerint meg lehet szeretni valakit idővel, van aki meg lángol, mint Rómeó és Júlia. És ezek még csak a szélsőségek.
Már az is ritka aki odáig eljut, hogy meg tudja fogalmazni a vágyait, mint ez a leányzó, ez is ritkaság a világon, a nagytöbbség csak ostobán létezik, elképzelések nélkül, és basztatja a másik nemet, mert azt egy hülye nem ismeri fel, hogy ő hülye! :D

különvélemény 2021.09.25. 07:24:53

@szanalmas:
Jól összefoglaltad a mai "párkeresést".
Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.
Ez a csajok közel 100%-nál így van, mindig a másik a hülye, csak olyan csaj ismer be bármilyen hibát saját magában is, aki fülig szerelmes volt a párjába, de ez elég ritka, és ott is csak egy ideig tart, pár év múlva már a pasi lesz a hibás.
Pasiknál ez nem ilyen egyértelmű, de ott is folyamatosan nő az arány, ahol a másik a hibás.
Letesztelheted, kérdezd meg a csaj ismerőseidet, mi volt az oka a szakításaiknak.
Ki fog derülni, hogy minden pasi hülye, persze ez ott bukik, amikor a leszbikus párokat vizsgálod, ahol statisztikák szerint duplája a válás valószínűsége, mint a meleg pároknál.
Ez a világ már csak ilyen, egyre önzőbbek az emberek. Ez az eredménye a folyamatos agymosásnak, a fogyasztói társadalomnak jobb a magányos ember, mint a társas, mert többet költ, nem tudja élvezni a közös háztartás előnyeit. 2 lakás, 2 kanapé, 2 tévé, stb...

Sipylos 2021.09.25. 14:03:04

A folyékony kábítószer is számít?

Örömhernyó 2021.09.25. 15:46:35

@szanalmas: Igen, idő kell ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy kit keres, ő maga hol áll a táplálékláncban (nem csak párkeresében, de karrierben, mindenféle társas viszonyban, pénzügyekben), ezt az önismeretet nem két perc megszerezni és akinek a szülei ezt nem tanították meg, az a maga kárán, bukdácsolva fogja megtanulni. Vagy ha kicsit értelmesebb, akkor a környezetében lévők hibáiból tanulva.
Aztán ha eljut az önismeretig, saját értékével tisztában lesz, meg más emberekével is, tehát lesz önismerete és emberismerete, akkor még mindig ott van, hogy ezt érvényre kellene juttatnia az életében, gyakorlati síkra kellene lépnie. Asszertív módon létezni, kiküzdeni, hogy emberszámba vegyenek és az igényeinket.
A posztoló igényei nem magasak, de pont ezért nem nagyon értem, hogy miért nem talál társat. Valószínűleg nála megvan az önismeret, tudja mit akar, de nem jó a szűrője, nincs emberismerete. Szerelem nélkül meg nem megy. Illetve megy, de ha csak a listáját pipálgatva talál egy megfelelő férfit, akinek a nézése azonban nem bizsergeti meg ágyékát, az egy kompromisszumos, se jó, se rossz élet lesz.

Örömhernyó 2021.09.25. 15:49:50

@Sipylos: A folyékony kábszer, ami sokkal veszélyesebbé teszi a fogyasztót a környezetére, mint bármely más drog, nyilván nem számít. Az igazi férfi nem füvezik, gombázik és nem szed ecstasyt, mert azok még érzékeny, emapatikus, gondolkodó, introspektív, magába néző, önvizsgáló embert csinálnak belőle. Az meg nem férfias. Csak a cigi+pia való a magyar férfinak.

Sipylos 2021.09.26. 08:14:34

Örülök, mert nekem van két szuper kölyköm és egy rendes feleségem aki jobban szereti ha füvezem mint iszom. Hajrá Northern Light.

moonshadow 2021.09.26. 08:37:56

@Örömhernyó: Csak egy valami maradt ki, hogy a boldogságot nem kívül kell keresni valaki másban, hanem mindenkinek magában kell megtalálnia és akkor talán valaki becsatlakozik. :)

Reactor 2021.12.12. 17:41:41

Imádom ezeket az "igazi férfi" fejlécű donnás, cotcotos, nlc-s cikkeket, amiket a sok manipulálható, hülye nő aztán jól átvesz. Az igazi férfi sosem sír, az igazi férfi nem szereti a macskákat, az igazi férfi nem hord rövidnadrágot, az igazi férfinek nincs kistáskája, az igazi férfi így, az igazi férfi úgy...néha komolyan érdekel, hogy ki találja ki ezeket az orbitális hülyeségeket, és mi célból. Feltűnési viszketegség? Fizetnek érte valahol? Vagy csak simán jogosultnak érzi magát a falka nevében nyilatkozni? Either way, ezek idióta baromságok, idióta barmoknak.

Tapasztalatom szerint a nők pont hogy az egyéniségeket, a birkacsordát nem követő férfiakat óhajtják a legkevésbé. Kivéve persze ha nagyon jóképű, vagy tele van pénzzel. Olyankor "elnézik" neki az excentrikusságát.
süti beállítások módosítása