Szerinte még nem szakadtam le a szüleimről

2021. november 11. 07:31 - csajokespasik

Amikor a barátnőd és az anyukád kölcsönösen nem bírják egymást, az nem tekinthető kiegyenlítődésnek, legfeljebb egyfajta negatív harmóniának.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A barátnőm azt kifogásolja, hogy túl szoros kapcsolatban vagyok a családommal. Hogy neki szokatlan az, hogy bármelyik hozzátartozómmal néha beszélek telefonon, vagy heti egyszer meglátogatom őket, és ott 1 óránál több időt töltök el. Neki felfoghatatlan, hogy mi olyan család vagyunk, amelyik összetart, és azért nem érti, mert az övé nem ilyen. Segítjük egymást, figyelünk egymásra, és ez érdeklődésben is megmutatkozik.

Bemutattam már mindenkinek őt, és mivel megbeszéljük a családommal a dolgokat, kimondom, nem voltak elájulva a barátnőmtől, nem mondták így ki, de én ezt érzem. Anyámnak volt később olyan megjegyzése, bár lehet, hogy csak elszólás, hogy: „majd ha egyszer megtalálod az igazit...”

Ő a családjára semmiben nem számíthat.

A szüleim tényleg nem olyanok, hogy nyíltan szóvá tegyenek bármit, vagy beleavatkozzanak a dolgaimba, és nem is kell könyörögniük, hogy gyere segíteni, vagy valami. Ők úgy vannak vele, hogy majd meglátom, megérzem, mit kell tennem.

Hiába próbáltam már ezt megértetni barátnőmmel, nem sikerült, de a legrosszabb, hogy mindezt gúnyosan adja elő. Még olyan is volt, hogy skype-on beszélt valakivel, és úgy mondta, hogy én is halljam. Egyik rokonomnak nem rég született gyereke, és hívtak, hogy menjek hozzájuk. Erre a barátnőm megjegyezte, hogy pont én kellek most oda.

Olyanokat mond, hogy nem tudtam leválni a szüleimről. CSAK MERT heti egyszer elmegyek hozzájuk és néha pár percig beszélünk. Azt mondta, ezek miatt marad barátnő státuszban, amit őszintén nem értettem akkor se, most se, hogy miként függ össze az említett dolgokkal. Egyáltalán azt nem értem, miért probléma ez neki és miért nem lehet rajta túllépni? Vagy szerinte hogyan kéne bánnom a hozzátartozóimmal? Az ő kedvéért teljes elzárkózással? (ezeket a kérdéseket már neki is feltettem, és vállvonogatás a válasz)

 
16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1516752412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_krampampuli_ 2021.11.11. 16:22:03

A szüleid a rokonaid. A nőd nem.
Ha megszakítanád, vagy minimalizálnád velük a kapcsolatodat, azzal helyrehozhatatlan hibát követnél el.
Az én értékrendem szerint a nőd nem normális, engedd el.

Lady Scarlett 2021.11.11. 17:01:45

Szia Posztoló!
A csajod nem teljesen van rendben, sem lelkileg, sem agyilag és nem kicsit bántalmaz téged a családoddal való kapcsolatoddal. Igen, amiket leírtál, az nettó bántalmazás mert te jóban vagy a családoddal.

Ha jót akarsz magadnak és a családodnak, akkor befejezed ezt a kapcsolatot ezzel a nővel.
Ha nem akarsz jót magadnak, akkor számíts rá, hogy ez az egész idővel csak rosszabb lesz és egy olyan ördögi körbe kerülsz ahonnan soha nem lesz kiszállás.
Tapasztalatból beszélek, tudom milyen helyzetben vagy. Én sajnos nem hallgattam senkire, úgy voltam vele, hogy tudom kezelni. De nem rajtam múlott.
Te még megteheted, hogy nem ugrassz bele ebbe a csapdába. Remélem sikerül elkerülnöd.

Almandin 2021.11.11. 18:32:03

Elszigetelési kísérletet folytat a barátnő. A heti egy találkozás a szülőkkel nem egészségtelenül szoros kapcsolat. Senki kedvéért nem szabad feladni az egyéb emberi kapcsolatainkat.

||| 2021.11.12. 11:19:01

A "barátnőd" érzelmi intelligenciája az átlag alatti, az IQ-ja kb. átlag.
A te EQ-d kb átlagos, de az IQ-d átlag alatti, tekintve, hogy nem érted a problémát, és ezért ide írtál. Éljetek boldogan!

Gilcsibill 2021.11.12. 14:11:45

A barátnőd nem tisztel téged és ezt látja a családod is. Hosszú távon nem leszel vele boldog és nem azért mert az ő családja nem olyan szuper, mint a tiéd, hanem mert nem veszi észre, hogy milyen jó egy ilyen családban lenni. Hogy ez a család lényege, hogy figyeltek egymásra, ott vagytok a fontos eseményeken. Vagy nagyfokú irigység van benne, vagy tényleg nem családcentrikus. Az elsőt esetleg még fel lehet oldani elég türelemmel, viszont ha a második lehetőség játszik sosem leszel vele boldog. Én hosszú távon nem terveznék olyannal, aki látványosan gúnyolódik rajtam. Engedd el.

Sólyom Tomi 2021.11.12. 16:15:57

A kommenttársak szépen felmondták a leckét, de az senkinek se tűnt fel, hogy a család, élén a nárcista anyukával, sunyiban fúrja a srác előtt a csajt. Ez minden, csak nem egészséges családi kapcsolat, szal még ha a csaj gáz is lenne (ez nem derül ki, csak hogy anyuci ezt mondta a kisfiának, amit ő szépen felmond, a sok birka meg bólogat itt rá), a családkérdésben akkor is maximálisan igaza van.

ArriMédesz 2021.11.12. 17:59:43

Hogy neki szokatlan az, hogy bármelyik hozzátartozómmal néha beszélek telefonon, vagy heti egyszer meglátogatom őket, és ott 1 óránál több időt töltök el. "

szenny

Chendrys19 2021.11.12. 18:46:32

Bírom az ilyen "szuper" családokat, akik a kötelező pofavizitek meg ünnepek során bőszen vigyorognak egymásra... aztán kibeszélik egymást a hátuk mögött, meg ha valaki sz*rba kerül, azt benne is hagyják.

Almandin 2021.11.12. 20:26:18

@Sólyom Tomi: Őszintén szólva ez nekem is gyanús volt, de ez a rövid levél nem elegendő ahhoz, hogy ezt biztosan meg lehessen állapítani. Viszont a heti egyszeri találkozás a családdal még nem egészségtelen. Igaz, nem írta a posztoló, hogy milyen gyakori a beszélgetés. Lehet, hogy a "néha" az napi egy telefon, ami egy felnőtt ember esetében valóban már nem egészséges. Heti egyszeri találkozás esetén, hacsak nincs valami rendkívüli esemény, nem kell telefonon beszélni. Lehet, hogy rátapintottál a lényegre.

fkv.115 2021.11.13. 06:59:07

A barátnő nyilván SAJÁT életet akar, nem pofavizitre járni minden hétvégén, kényszeredetten jópofizni. És mindezt minden héten, sosincs szabad hétvége, saját szabadidő. Főleg egy ilyen anyóshoz, aki még utálja is. Teljesen megértem a csajt, ez tényleg anyuci kedvenc kisfia státusz, nem élettárs. Döntsd el hogy saját családot akarsz, vagy anyuci főztjét!

fkv.115 2021.11.13. 06:59:47

@_krampampuli_: Akkor élj a szüleiddel, ne a barátnőddel!

fkv.115 2021.11.13. 07:03:15

@Almandin: "A heti egy találkozás a szülőkkel nem egészségtelenül szoros kapcsolat."

De, az. Gondolom nálatok is csak 1 hétvége van 1 héten, nincs másik, amit a barátnővel lehet tölteni. Miért nem hétköznap mész anyucihoz, és marad a hétvége csajozásra? Fordított felállásban te mennyire szeretnéd?

fkv.115 2021.11.13. 07:06:56

A felnőtté váláshoz hozzátartozik, hogy el kell dönteni kivel akarsz családot alkotni: anyucival vagy a barátnőddel. A másik értelemszerűen másodlagos lesz. Aki saját család helyett is a mamahotelt választja, az valóban nem érett egy saját kapcsolatra.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.13. 07:16:11

Vannak dolgok, amiket sehogy sem normális a szüleidtől kapni, ilyen pl a pina.

Az elképzelhető, hogy a szüleid a legnagyobb jóindulat mellett is ártanak vagy legalábbis nem használnak neked. Ilyenkor nem feltétlen kell aktív kapcsolatot tartani velük. Én 12 évig nem láttam a szüleimet. Mikor elmentem, egy lúzer fiatal voltam. Mire visszajöttem, egy világlátott, sikeres, családos ember voltam. Más emberként is néztek rám. Titkon minden normális szülő arra vágyik, hogy nemet mondj neki, álld meg a helyed az életben, és felnőttként térj vissza hozzá, mert szereted.

Almandin 2021.11.13. 21:26:54

@fkv.115: Nagyon viccesek a feltételezéseid a magánéletemről. Egyrészt nem csajozom, mert nem vagyok leszbikus. Másrészt anyukámhoz évente néhányszor szoktam elmenni. Befolyása a kapcsolatomra nem lehetséges, mert nem vagyok médium, nem szoktam halottakkal beszélgetni.

pura.vida 2021.11.15. 12:21:26

Elég kevés információt tudunk meg ebből az írásból. A barátnőddel szoktál közös programot szervezni? Töltötök együtt minőségi időt vagy csak éldegéltek egymás mellett? Nekem volt egy ilyen kapcsolatom, ahol szintén heti 1-2x ment az exem a családjához, és velem külön SEMMI programot nem szervezett, azon kívül, hogy menjünk a családjához. Nagyon nem egészséges ez felnőtt korban. Ha valaki családot akar, akkor le kell válni a szülőkről, és ketten elkezdeni a közös életet. Persze fontos a családdal történő kapcsolattartás, de a ti közös életeteknek a kialakítása kell, hogy a prioritás legyen, ha szeretnél bármilyen jövőt is a barátnőddel.
süti beállítások módosítása