Ha nincs közös hobbi, nincs közös jövő?

2021. november 18. 07:47 - csajokespasik

„A kedvemért belemegy programokba, de nézi közben az óráját. Kicsivel lehetne több, valami plusz” – Ha néhány dologban különbözöl a párodtól, az még nem nagy gond, de ha túl sok mindenben, abból később probléma lehet. Íme néhány jel arra, ha sznob pasival jársz.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sosem nézem, hogy a másiknak mennyi pénze van, amit fontosnak találok és elsődleges számomra, az az, hogy mennyi közös dolgot tudunk együtt csinálni, amit mindketten egyformán élvezünk. Legyen bennünk sok közös. A másik anyagi helyzete maximum annyiban számít nekem, hogy ne én fizessek már mindent, hanem mindenki a magáét legalább. Rólam: életvidám vagyok, szeretek énekelni, (mert megnyugtat és tanultam is) háziasnak gondolom magam, szeretek főzni, gondoskodni a páromról. Természetjáró vagyok.

Ő nem olyan, mint én, ami bizonyos tekintetben jó (vagy jó lehetne). De az olyan dolgok, amit közösen tudunk csinálni, egyre kevesebb. Nem akarom vele azt éreztetni, hogy követelőzöm, jól megvagyunk, úgymond kijövünk egymással, de itt meg is torpan az egész. A kedvemért belemegy programokba, de nézi közben az óráját. Kicsivel lehetne több, valami plusz.

Néhány ponton nem illünk össze. Ő az a fajta ember, aki még így, lassan 40 felé is ad a menőzésre: kétszer nem megy ugyanabba a pub-ba egy hónapban, nagyon ügyel rá, mit vesz fel, milyen órával, kényes a hajára is (kicsit ritkul neki) és kb. 30 napszemüvege van, némely az eredeti csomagolásában. Nagyon számít neki a barátai és kollégái véleménye, ami ha nem kedvező, le van sújtva.

- Ő nagy Facebook függő, én egyáltalán nem.

- Szereti a hasát. Ezzel az a baj, hogy amikor kaját rendel, vagy épp ő főz, ez az egyedüli szempont.

- Nyáron nem volt jó neki az üdülési szezon, mert akkor „sok a proli”, ahogy mondta, de sajnos szezon után se lett semmi, még annyi se, hogy közösen meglátogassuk a Debrecenben élő szüleimet.

Előnye, hogy mindent mértékkel űz, bár a saját mértéke szerint. Bele tud feküdni egy ingerszegény életmódba is, aztán hirtelen rájön a mehetnék, de ha nekem pont nem igényli a testem akkor épp a mozgást, nem érti, akkor meglepve azt mondja, hogy hát a múlt héten akartál menni... De az akkor volt.

- Kicsit sértődékeny is.

- Ha nem akar beszélgetni, nem lehet vele.

Mindezek alapján hogyan látjátok, szerintetek mennyire passzolunk és mennyire működhet ez hosszútávon? Vagy teljesen rajtam múlik, hogy mennyire alkalmazkodom, és annyi.

Köszönettel: Én.

 
18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3316758314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2021.11.18. 13:44:45

Ellentétek vonzzák egymást, vagy mi a fene... Szóval vagy nem pont ugyanolyan, mint te, vagy nem eléggé különböző, hogy az neked imponáljon, és így sehogy sem jó. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mióta megy így, mióta szopatod magad és a másikat? Sokáig ne húzd, ha nem reagál rád, akkor kuka, gondolom még elég fiatal vagy, aki könnyen talál másikat. Ezt a lehetőséget add meg neki is.

Gilcsibill 2021.11.18. 14:37:58

Egy párkapcsolat nem a közös hobbiról, hanem a közös célokról szól inkább. Hogy egy irányba mentek. Közeledve a 40 felé az a legnagyobb probléma hogy párod az órát nézi? Család? Gyerekek? Elköteleződés? Ha nem ezért vagy vele, hanem a hobbi miatt, akkor keress mást. Nem érzek túl nagy szerelmet a részedről, a párod legalább belemegy az általad erőltetett programokba. Hja, hogy nem élvezi? Hát menjél nélküle! Lehet találkozol olyannal közben, aki megfelel az általad megadott, konkrét elvárásoknak.

Olasz Bazsa 2021.11.18. 15:54:07

Élettapasztalat:
Ez később csak szarabb lesz.

Motorogre 2021.11.18. 16:40:34

A kapcsolat olyan mint egy asztal: négy lábon szuper, három lábon még áll de már kockázatos, két lábon azonnal borul.
A négy láb:
- kb. azonos értékrend
- hasonló anyagi lehetőségek
- hasonló életmód
- jó sex.

Számold meg, hány lábatok van !

MsIreneAdler 2021.11.18. 17:16:08

Miért kell mindent együtt csinálni? Miért kell egy kétfejű párkapcsolati mutáns-szörnnyé egyesülni a pároddal? Szerintem inkább az a fontos, hogy amit mindenképpen együtt kell csinálnotok, az menjen jól, ilyen pl a szex. A közös értékrend, jövőkép is lényeges. Nekem mondjuk egy olyan pasival, akinek 30 napszemcsije van a legkisebb bajom az lenne, hogy nem jön el túrázni ... :D

Jacko__ 2021.11.18. 17:36:28

Találtál magadnak egy teljesen üres, sekély pojácát, aki trendi, tehetős faszinak tűnt (persze természetesen te sosem nézed, hogy a másiknak mennyi pénze van...) Aztán kibújt a szög a zsákból, és már te is látod, hogy (annak ellenére, hogy valószínűleg magas és jóképű - hiszen ha nem lenne az, akkor szóba sem álltál volna vele) egy szerencsétlen pózőr. (Ha nem az lenne, akkor egyrészt éreznéd az "extrát", meg a pillangókat, szikrát, stb. ... - ide egyéb idióta női közhely beilleszthető - másrészt akkor még másik három hozzád hasonló csajt tolna abban az időben, amíg te a természetjárást.

Érzed te is, hogy el kéne engedni, mert kilóg a lóláb (meg ugye neked is nyilván jár a magas-jóképű-jólszituált-ÉS FÉRFIAS) - csak olyan jól mutat az öltönyben, meg a Ray-Ban-ben.

Örömhernyó 2021.11.18. 19:52:28

A pasi egy prolinak tűnik, aki máig nem volt képes levetkőzni a kortárs csoporthoz való igazodást.
Nem párkapcsolatban élnek a posztolóval, csak egymás mellett.
Ő egy idegesítő alak, ezt a posztolóbis tudja.
Abban igaza van @Gilcsibill: -nek, a posztoló is elég gyerekes, hogy közös programokban méri a kapcsolat működőképességét. A valódi mérce, hogy van-e közös életcél. Gyerekvállalás, anyagiak, egzisztencia, kielégítő szex és hűség.
Az egy gyerekes elvárás, hogy minden programot közösen csináljanak a pár tagjai. Én is igényelném, hogy a párommal azonos legyen az érdeklődési köröm, de ez tizenéves kor felett ritkán jön össze, az emberek sokfélék lesznek, beleszoknak a saját rigolyáikba, nem csiszolódnak össze egykönnyen 40 évesen.
A posztoló se tűnik egy túl mély gondolkodású embernek, neki az számít, hogy főszezonban legyen nyaralás, meg legyenek "programok". De legalább gyereket akar a pasival? Lesz közös hitelből otthon? Mert ezek a kapcsolat mérföldkövei.

A posztoló szüleit nyilván nem szereti annyira a pasi, ezért nem kerít időt a látogatásra. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja.

Almandin 2021.11.18. 21:42:57

@Örömhernyó: Lehet életcél az is, hogy jól érzik egymással magukat. Miért kellene mindenkinek család, gyerek? A jó párkapcsolat egyik ismérve, hogy jól érzik magukat együtt. Ha nem, akkor mi értelme a családnak is? Ezekből lesznek a szabályosan családalapító, de egymás mellett unatkozó, egymás agyára menő emberek.
Természetesen vannak, akik szeretnének gyereket, családot. Nekik más a céljuk a kapcsolatban, mint azoknak, akik az életükhöz társat akarnak (értsd: barátot, szexpartnert, jó beszélgető-és útitársat). Még öreg emberek is belemennek párkapcsolatba, pedig már nem akarnak gyereket, sőt, összeköltözni se.
Az út maga a cél. Sokan, a nagyon céltudatos emberek összeszorított foggal mennek a céljuk felé, de elfelejtik élvezni és átélni az odavezető utat. Természetesen szinte mindenkinek vannak céljai. De én pl. attól is idegenkedtem, aki egy, a diploma megszerzéséhez vezető utat is főleg kínlódásként élte meg, mert csak a papírra hajtott. Az ilyen emberek nem tudják élvezni az életet. Az meg egyenesen siralmas, ha a családalapításban is ez a céltudatosság van, a másik ember meg csak egy eszköz. Mi a cél? Gyerek mindenáron? Hitelre venni egy házat? Sok embernél ez inkább egy pipálási kényszer, valójában a környezetüknek akarnak megfelelni, teljesíteni, mint a stréber kisdiákok. Természetesen valaki spontán is vágyhat gyerekre, nem mindenki egyforma, de sokaknál ott a megfelelési kényszer.

Almandin 2021.11.18. 21:50:32

@Almandin: Pontosítás: akik akarnak családot, azoknál is gyakori, hogy egyben jó társat is akarnak (jókat beszélgetni közös érdeklődési körről, jól érezni együtt magukat). A kettő nem zárja ki egymást.

Almandin 2021.11.18. 21:54:14

@Jacko__: Valószínűleg a kapcsolat első szakaszában a kémia dominál. A nemi vonzalom nem feltétlenül olyanokkal kapcsol be, akikkel hosszú távon is kompatibilis az ember. Általában néhány hónap után, ha a lángolás már csökken, derül ki, hogy mennyire illenek össze.
Racionális alapon választani szinte senki se tud, mert az első időszakban a nemi vonzalom elhomályosítja a tisztánlátást. Ha vonzalom nélkül megy bele valaki egy kapcsolatba, akkor józanabbul ítélhet, de akkor a vonzalom hiánya miatt megy tönkre az egész.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.19. 07:57:10

@Örömhernyó: közös hitel egy lakásra miért jó? Most ha jól tudom olyan 30 millió egy kétszobás panel (s mint megtudtuk, egy családnak már ez is kevés), szóval felvenni 25-40 millió hitelt miért jó? Lehet hogy a kapcsolat elbírna egy albérletet, egy közös autót hitelre meg egy kutyát. Miért kell egyből gyerek meg 20 év olyan hitel, aminek a törlesztője másfél minimálbér?

A munkahelyeden sem fogsz egy-két év ismeretség után egy életre eladósodni egy üzleti partnerrel, meg letehetetlen közös feladatokat magadra venni.

Persze ha rosszul sül el, akkor a büdös ribanc tehet róla, vagy a bántalmazó kapcsolat. És ezen senki nem röhög.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.19. 08:06:57

@Almandin: "Sok embernél ez inkább egy pipálási kényszer"

Ez leginkább egy börtönnek hangzik, amiben az emberek megvadulnak vagy befordulnak, és elkezdik egymást ölni. És itt arra kapnak tanácsot, hogy alapból menjenek be egy megvadult, bizalmatlan ketrecharcosként, mert csak így nyerhetnek.

Örömhernyó 2021.11.19. 09:26:11

@Almandin: Tisztázni kellene, hogy miért vannak együtt. Ha holtomiglan közös lakáshitel, gyerekek stb. azt is tisztázni kellene. Ha csak jól akarjak magukat érezni egymással, azt is tisztázni kellene.
A poszt alapján az jön le, hogy ők még együtt jól érezni se tudják magukat. Itt bukott az egész ügy.

@Puerto Prince:
Nem kötelező gyerek és közös hitel. De ha ez a célja az egyiknek (jellemzően a nőknek, fészekrakás), akkor ezt ki kell mondani.
A posztoló egy nyaralást, szülőlátogatást se tud összehozni a pasijával, tehát még az alap, nem egy élete elköteleződést igénylő napi dolgokban megjelenő igények se fedik egymást.

Minek vannak együtt, ez a felteendő kérdés. Mi lenne, ha ez menne egy életen át, áldás vagy átok lenne ez a posztoló számára.
Mit kapnak a kapcsolattól, mit nyernének vagy veszítenének, ha felbomlana a kapcsolat.
Sokszor egy dugópajtással nagyobb az összhang és egyetértés, klappolás, értékrendbeli egyezés, mint a posztban szereplő két ember között.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.19. 11:21:11

@Örömhernyó: ha valóban ilyen céljai vannak a posztolónak, akkor valóban rossz ajtón kopogtat. Ettől még eltehetik egymás számát, ha néha jól érzik magukat együtt. Vannak emberek, akikkel heti pár óra elég, de cserébe jó is együtt.

Almandin 2021.11.19. 11:28:14

@Örömhernyó: Én is ezt írtam, ha két emberben semmi közös nincs, akkor jobb befejezni.

Örömhernyó 2021.11.19. 11:47:10

@Puerto Prince: A poszterina mindent kifogasol a pasijában. Napszemüvegek gyűjtése, szabadidő eltöltése, facebook függés stb. Pont azt nem látom, hogy ők ketten felhőtlenül jól tudnák érezni magukat együtt. Heti akárhány óraban.

Ilyeneket ír:

"jól megvagyunk, úgymond kijövünk egymással, de itt meg is torpan az egész"

"olyan dolgok, amit közösen tudunk csinálni, egyre kevesebb"

Valamint a számomra érthetetlen, ami a posztoló szerint a pasi menőzése:
"kétszer nem megy ugyanabba a pub-ba egy hónapban"
Szerintem inkább az a menő, akinek törzshelye van. Belép és azt mondja a pultos csajnak: "Évácska, a szokásosat. Köszöntem!"

Amikor még ittam fiatalon, a szememben ezek a törzsvendégek menőbbnek tűntek, mint azok, akik mindig máshol aljasultak le. A

Mellesleg pubba az kötőjel nélkül írandó szerintem.

@Almandin: Így van, én is ezt írtam. Úgy tűnik egyre többször értünk egyet. Hihetetlen!!!

Dorottya Hrabovszky 2021.12.10. 06:52:30

Ez az a helyzet, amikor a hozzá szólások izgalmasabbak, mint a poszt. Mindent elmondtak, amit én is gondolok vagy feltételezek. Egy valami azonban teljesen lelombozott, ez pedig a posztolók teljesen természetesnek tűnő jövőképe: ha házasság és gyerek, akkor lakáshitel is. Borzasztó. Mire a gyerek mondjuk egyetemre menne, még nincs kifizetve a lakás és honnét lesz pénz arra, hogy a gyerek is önálló lakásba költözzön. Ha ma lennék fiatal, ilyen körülmények között nem vállalnék gyereket.

Reactor 2021.12.11. 04:44:28

Ez így szokott lenni, kedves cikkíró - ha a két félnek nincsen semmi csatlakozási pontja ami a szabadidejüket illeti, akkor...hát...általában nem szokott jól elsülni az a kapcsolat.
Lássuk csak...szeret főzni, ez például már egy jó dolog, mert én is szeretek. Na meg jó nagyokat falni is. Énekelni nem szeretek, nem is tudok, de zenét éppenséggel tudok és szeretek is szerezni, szóval félig-meddig ez is stimmel. Természetjárás 100%-ban passzolna, egyik kedvenc időtöltésem kint a "vadonban" kolbászolni. A Failbookot meg utálom, mint a szart. Itt például úgy háromnegyed részben meglenne az összhang, ha a kapcsolat ezen múlna.
Az a helyzet, hogy a "jól kijövünk egymással" egy baráti kapcsolatban pont megfelelő, de egy romantikus, szerelmi kapcsolatban, amit azért ugye szeretnénk, hogy beteljesüljön, ennél azé' több kell. Bár lehet, csak én vagyok ilyen mindent túlracionalizáló hideg-fej.
Abban viszont tényleg igaza van, hogy üdülési szezonban rengeteg a proli, ezt elvitatni nem lehet :)))

@MsIreneAdler: Szerintem rövid úton hülyét kapnál egy olyan pasitól, akinek tényleg 30 napszemcsije (cipője, kabátja, akármije) van, ami nem napi váltás :D nagyobb összeget mernék tenni rá.
Most így kapásból Törppojáca ugrott be a leírásról :D

@Puerto Prince: Eeeegen, ez szokott lenni a vége sajnos...
süti beállítások módosítása