Már az is baj, ha nem féltékeny a pasi?

2021. november 30. 07:44 - csajokespasik

Érdekes tanulságokat hordozó levelet kaptunk: a csaj azt kifogásolja, hogy a pasija nem féltékeny, bármivel is próbálkozik. Az igaz, hogy párja érdektelen mostanában és már semmiben sem kezdeményez, de van ott egy nő is, aki mindezt tűri.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokan panaszkodnak, hogy féltékeny a párjuk, hát az enyém nem, sőt, már-már aggasztóan nem, annyira sem, mint kéne. (Ezúton foglalóznám le az „elhanyagolva” címkét ) Lassan négy éve járunk. Vagy nálam, vagy nála találkozunk, aztán főleg magáról beszél, engem SOHA nem kérdezett még meg, hogy mi van velem, hogy alakulnak a dolgaim? Mostanában már nem is hív. Nekem sok pasi haverom van és a kapcsolatunk legelején ezt még nem hangsúlyoztam, de amikor kiderült, abszolút hűvös maradt.

Ez annyira nem is számít, megbízik bennem, és meg is bízhat, de a többi (hogy nem keres és nem érdeklem) szerintem fontos fejezet. Mintha menekülőutakat keresne az érdektelenségével. Az kevés, hogy azért nem féltékeny, mert megbízik bennem. Volt olyan, hogy egy barátnőm szülinapjára ketten mentünk és én beszélgettem ott férfiakkal, gyakran el is tűntünk a szeme elől, de ő rá se bagózott egy pillanatra sem. Persze soha nem csalnám meg, nem vagyok olyan, mindig is elítéltem a megcsalás minden formáját.

Sokan azt mondják, aki ismer minket, hogy sokkal jobb vagyok, mint amilyet a párom megérdemel. Tehát ez már nem csak nekem tűnik fel. Neki szerencse, hogy még elbírok vele. Én mindent elmondok neki, kifejezem felé a szeretetem, kettőnk közül mégis én vagyok, aki elégedetlen.

 
26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8716768990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2021.11.30. 08:37:44

Ezt a mondatot majd valaki nálam tapasztaltabb elemezze, legyen szíves: "Az kevés, hogy azért nem féltékeny, mert megbízik bennem." Nincsenek kérdéseim azon kívül, hogy mit jelent...

MsIreneAdler 2021.11.30. 18:35:10

Ha te annyival jobb lennél a pasidnál, mint ahogy az ismerőseid mondják, nem gondolod, hogy akkor ő teperne utánad, nem pedig te próbálnád meg kissé szánalmas módon féltékennyé tenni őt :)?

VOGAben 2021.11.30. 20:57:18

"Neki szerencse, hogy még elbírok vele. Én mindent elmondok neki." Ez az! Ez a mindent gondolom a 10 % lényegest és a többi 90% blablablát fedi. Nem egy szószátyár gyerek... Ha vég nélkül pofázna és nyomulna, akkor meg az lenne a baj. Neki ez nem kell! Ennyi.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.01. 09:01:26

A féltékenység és annak eljátszása számomra a top 3 legidegesítőbb dolgok közé tartozik, és ki nem állhatom / állhattam, hogy az ázsiai nők úgy érzik, hogy ha a palijuk nem féltékeny, akkor nem is szereti igazán őket. Én sajnos genetikailag nem vagyok féltékeny, alapvetően nem érdekel, hogy a partnerem kivel mit csinál, csak az, hogy velem mit. De kb így vagyok mindenkivel, nekem nem okoz örömet mások elszámoltatása vagy a figyelmük kizárólagosságának kikövetelése.

Amikor velem ilyeneket próbálgattak, én vagy kinevettem a lányokat, vagy azt sem, mert már a következő virágszirmon járt az eszem.

Dorottya Hrabovszky 2021.12.01. 10:14:49

Aki féltékeny, az nem szeret. Nem érdekli, hogy a másiknak milyen tulajdonságai, elvárásai vannak a kapcsolatukban, mi a végzettsége, mennyire művelt és tájékozott, egyáltalán a partner egyetlen kívánsága sem fontos neki. Csak és kizárólag a birtoklási vágy hajtja és a hatalomvágy. Egyébként egyetlen kérdés tennék fel: ha már nem is keres, hogyan találkoztok? Te futsz utána?

exilis 2021.12.01. 10:38:32

@Dorottya Hrabovszky: Már ne haragudj, de ez akkora baromság, mint ide Buda. A szerelem és a párkapcsolat valamilyen szinten mindig is a birtoklásról szólt, arról, hogy egymás felé elköteleződtök, feladtok valamit magatokból és a másik kezébe helyezitek. Az aki abszolút nem féltékeny az előbb-utóbb csúnyán pofára fog esni. Ez a pasi is, de nem ezzel a tőle lejjebb lévő csajjal, hanem majd amikor ráakad arra a nőre aki el is vesz, és aki pár polccal a posztoló csaj felett helyezkedik majd el vonzerőben.

Nevem Senki Most 2021.12.01. 10:46:20

Azért nem féltékeny, mert leszar. Ezt jelzi az is, hogy nem keres.
Én pl nem vagyok féltékeny típus, de már fordult elő és azért volt mert szeretem a csajt, nem közömbös nekem.

Örömhernyó 2021.12.01. 12:24:04

@Nevem Senki Most: A féltékenységet nem a szeretet okozza, hanem a bizonytalanság önmagadban, emberekkel (nem csak ellenkező neműekkel) átélt rossz tapasztalatok, korábbi csalódások, otthonról hozott minták.
Volt hogy én is voltam féltékeny egy lányra, akire abszolút nem kellett volna. Buta csitri volt, de nem csalt meg.
Aztán voltam féltékeny olyanra, akire volt okom féltékenynek lenni. De akkor beláttam, hogy a féltékenységgel nem tudok hatni a másikra, nem lesz hűségesebb tőle. Ha át akar baszni, akkor át fog baszni. Tehát a féltékenység felesleges dolog.
A körültekintés nem! Ha észreveszed, hogy átver, megcsal, akár csak sunyi, azonnal ki kell dobni. De a hisztizős, elszámoltató, számonkérő féltékenység hülyeség, mert nem fogja a másikat megváltoztatni, nem fog ettől jobban szeretni.

A posztoló azt hiszi, ő valóban jobb, mint amit a párja érdemel... mert valaki mondta neki.

Kifogta a 100-ból 1 érett, nem toporzékoló, nem követelőző, nem kisfiúként viselkedő pasit, aki megadja neki a szabadságot, hogy másokkal beszéljen. És akkor húzza a száját, hogy egy folyton utána koslató, buliban őt kisajátító, kezét fogó, utólag számonkérő pasi jobb lenne. Mert az a szeretet jele. Valahol nagyon el lett rontva a hölgy értékrendje, valószínűleg valami gyermekkori trauma áll ennek a hátterében: ha nem bánt, akkor nem is szeret...
A pasijának egyszerűen nincs kapacitása a hisztire, problémázásra, féltékenykedésre, csak arra fókuszál, ami fontos az életben, nyugalomban akar élni, nem elaprózni magát ilyen párkapcsolati vergődésekre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.01. 13:22:56

@Örömhernyó:
Ez igaz is lenne, hogy jó így és ez egy nyugodt, magabiztos pacák, ha mellette érdeklődne a nő iránt, pl. kíváncsi lenne, mi történt vele, stb. De a fenti szövegből úgy tűnik, csak simán eltűri, hogy a nő udvaroljon neki, meg mondjuk dugás után csacsogjon egy keveset.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2021.12.01. 13:50:47

Én sem vagyok féltékeny típus. De csabus belét kitépném.

||| 2021.12.01. 14:30:45

Szóval 4 éve találkozgattok, te nem érdekled őt egyáltalán, viszont akkor marad az, hogy szoktatok dugni.
Úgy tűnik, minden adott a jó házassághoz, ess teherbe gyorsan!!! :D

Örömhernyó 2021.12.01. 16:12:59

@|||: Az azért lehet, hogy csak a posztoló érzése, hogy nem érdekli a pasit, hogy mi van vele.
Meglehet, sőt valószínű, hogy a csaj egyszerű, mint a faék, nem sok minden történik vele, nyitott könyv az élete, beállt a nagy biztonság, a nagy nihil, ami a karrier sínre kerülése, a munkahelyi feladatok rutinná válása, anyagi biztonság elérése után. Olyankor már önmagának se tud érdekes lenni az ember. 4 éve vannak együtt, az már házasságoknál is az az idő, amikor a szürke hétköznapokat élik és közeleg a 7 éves krízis, nem feltétlenül konfliktusok miatt. Érdektelenségbe fullad a dolog.
A posztolónál ez házassagkötés előtt jött el. Valójában nincs problémájuk, mindkettőnek van ingatlana, nincs vita, féltékenység. Csak a csaj ha nem is mondja ki, elköteleződést vár. Mit is akar a nő? Gyereket, közös hitelt, közös sírhelyet? Nem mondja ki. Így a férfi se foglal állást. Tessék feltenni a kérdést a pasikának, hogy hova is tart a kapcsolat. Mik a tervek? Mert ha a pasinak nincs terve vagy nem azonosak a csajéval, akkor el kellene gondolkodni.

hopp11 2021.12.02. 05:46:35

@szeme közé, laposan!:
Nem tapasztalat kell ehhez, hanem szövegértelmezési képesség. Nem a mondatot kell értelmezni önmagában, hanem a szöveggel együtt. Akkor elmondom, mit jelent az említett mondat:
Az kevés magyarázatnak, hogy azért nem féltékeny, mert megbízik bennem. Valami több lehet emögött, valami súlyosabb. Már nem szeret. Soha nem szeretett. Igazából a fiúk érdeklik, azèrt ennyire hűvös, azért volt mindig is ilyen hűvös velem.

Amúgy jól fogalmaz, legalábbis eredeti módon.
Igaz, van egy mondat, amit én se értek. Vagy rosszul fogalmazta meg, vagy már nem értem a 18 évesek kódolt nyelvezetét.

sure_shot 2021.12.02. 07:58:46

@hopp11: Egyértelmű, hogy az a férfi akit nem érdekel a női játszmázás egy 4 éves, energiáját vesztett kapcsolatban csak meleg lehet.:)
Mi más oka lehet a (látszólagos) érdektelenségnek? Hát persze hogy meleg:D

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.02. 08:27:20

@MsIreneAdler: szerintem nem arra utalnak hogy mennyire jó nő

hopp11 2021.12.02. 16:59:31

@sure_shot:
Nem mondtam, hogy meleg.
Csak azt magyaráztam meg, az említett mondatnál mikre gondolhatott. Nem mindegyikre, valamelyikre:
- már nem szeret
- korábban se szeretett
- valójàban titkon a fiúkat szereti

szeme közé, laposan! 2021.12.03. 16:32:40

@hopp11: nyilván búza az illető, ez van mögötte. Tuti.

Lady Scarlett 2021.12.04. 12:17:52

Poszter, te valójában mit akarsz? Féltékenységi jelenteket hogy érezd hogy a palid rád figyel? Ezek szerint nem figyel rád?

Mindent elmondasz neki? És odafigyel vagy egyik fülén be a másikon ki?
Egyáltalán mi a fenének vagytok ti együtt, ha a palid oda se figyel rád, te meg atomra frusztrálod magad emiatt?
Ha viszont ez így nektek ok, akkor ne siránkozz itt.

Reactor 2021.12.10. 21:42:18

Hát látjátok - az is baj, ha féltékenykedik a pasas, az is baj, ha nem. Mindegy, csak fikázni lehessen, hogy mekkora szemét...
Csak tudnám, az ilyenek miért keresnek egyáltalán férfit? Szerezzenek be egy boxzsákot. Olcsóbb.
Jómagam sose féltékenykedtem. Semmi értelme. Ha valóban engem szeret, nincs miért gyanúsítgatni. Ha meg nem, akkor meg pont hiába csapnék cirkuszt, kötve hiszem, hogy attól megszeretne. Volt már dolgom ilyen drámakirálynővel, nem is tartott ám pár hónapnál tovább a dolog.
süti beállítások módosítása