Félti a kapcsolatunkat, ezért megy a bunkózás

2021. december 22. 08:19 - csajokespasik

„Mondta, hogy nem akar elveszíteni, akkor meg miért dolgozik azért, mintha pont ez lenne a célja?” - A játszmázás sajnos egyáltalán nem korfüggő jelenség, bármelyik nő bármelyik életszakaszban elkezdheti... már ha el akarja csapni maga mellől a párját.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

A barátnőm 24, én 38 vagyok. A korkülönbség ellenére még működhetne a dolog, még annak ellenére is, hogy nekem más az értékrendem és a világfelfogásom. Ő írásban aktívabb, hét méteres leveleket szokott írni. Nem élünk együtt, mégis elérte azt, hogy engedélyt kell kérnem, ha ott alszom egy buli után valakinél, ha úgy alakul, mindegy, hány óra van.

Egyikünk sem az a nagyon romantizálós fajta, mégis ő a múltkor megjegyezte, hogy látott egy srácot a vonatállomáson egy szál virággal a kezében, biztos a barátnőjét várta, és én még ilyet sosem tettem. Igen, mert én emlékszem arra, amikor hasonló gesztusokon még régebben nevetett, hogy milyen nyálas. Én meg vettem az adást. Hát, döntse el, mit szeretne...

Megvan a vonzódás, a közös szimpátia, én ennyivel meg is elégszem. Nem olyan régen kezdődött nála, hogy megbeszélt dolgokkal kapcsolatban ostoba kifogásokkal jön („nem tudom, nem érek rá”, de a nem érek oda és a postára kell mennem is volt már, és ugye a posta azért 6 körül zár) majd logikátlanul túlbonyolított új javaslatokkal traktál. Olykor bunkózik, szándékosan mindent leszól, amit én szeretek.

Amikor kiborít, látja, hogy elérte célját, utána meg bújik hozzám. Ez valami stratégia, csak nem értem. Van rajta némi felesleg, de arányosan oszlik el, és valahonnan hallottam, hogy a túlsúlyosabb nők jobban társfüggők, de az ilyen játszmázásokhoz már akkor is felnőttesebben kéne hozzáállnia. Mondta, hogy nem akar elveszíteni, akkor meg miért dolgozik azért, mintha pont ez lenne a célja?

 
20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7716790392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.22. 08:45:57

Együtt kéne élni.
Másrészt ha más az értékrend akkor én nem gondolom hogy ez lenne az a bizonyos kapcsolat. Langyos víz, elvagytok, mindketten tudjátok mondani hogy van párotok....csak hát minek

Lorrh 2021.12.22. 16:40:17

"engedélyt kell kérnem"
Ez nettó hányinger.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.22. 17:14:08

El kéne dönteni, hogy boldog vagy-e attól, hogy csaknem negyven évesen egy fiatal nőd van, vagy az zavar, hogy puffancs egy kicsit.

Olasz Bazsa 2021.12.22. 17:58:03

A kompenzálás jelensége nem csak pasikra jellemző, nőknél ugyanúgy jelen van. A kövér nő zsigerből azzal promózza magát, hogy ők sokkal kedvesebbek. Naná. Csak nem alaptermészetüknél fogva, hanem az SMV kompenzálás kényszere miatt.
Kifogások? Halasztgatás képtelen indokokkal? Nyugi, kb semmit nem jelentessz neki, csupán kétlábon járó szórakoztató központnak tart.
Nem a 14 év korkülönbség a szűk keresztmetszet, hanem az eltérő értékrendek és az esetleges eltérő életfázis. Nagyszüleim között is pont 14 év volt, ha nem is volt mindig minden rózsaszín, szépen éltek egymás mellett egy életet. Anyám meg apám között egy év volt a korkülönbség, kétéves koromban váltak...

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.22. 18:41:17

@Olasz Bazsa: pontosan a szuleim kozott pl 13 év volt, mégsem váltak el
ez a nó nem kedves, akár kövér , akár nem.

Creativus 2021.12.22. 19:10:38

Az ilyen ellentmondásos viselkedés mögött gyakran személyiségzavar húzódik. Felkapott téma (s állandóan újabb ismeretekkel bővül), de elég mélyen bele kell ásnunk magunkat, hogy megértsük a psziché mélyén húzódó lényeget, és leessen a tantusz. Sokan a felismerésig jutnak el (pl. bántalmazó kapcsolatban élek), és reflexből elítélik a társat. Pedig - ahogyan a poszt is sejteti (ha igaz a feltevés) - egy bántalmazó kapcsolat a bántalmazottat is mérgezi, és nem ritka, hogy ő is személyiségzavarossá válik. Egy nárcisztikus társ mellett hamar kialakulhat a társfüggőség (codependencia) s ennek megjelenése a sok sérültség miatt C-PTSD formát ölt, amely tüneteiben gyakorlatilag a Borderline személyiségzavar tüneteit mutatja, ám egy témában felkészületlen személy úgy vélheti, hogy egy nárcisztikussal van dolga (nagyon hasonló bántalmazási formákat tud mutatni).
Mellesleg megjegyezvén: egy C-PTSD-s önvédelemből függőségekbe menekül, tehát az említett állítás fordítva igaz: a társfüggő nők - az evési függőség miatt (édességek) - túlsúlyosabbak!
Sok jellemző megjelenik a posztban: a "négy E" jelenség: Eszeveszett Erőfeszítések az Elhagyás Elkerülésére, amely itt szerencsére még nem beteges féltékenységben, hanem csak "engedélykérésben" nyilvánul meg. A passzív agresszió is látszik, amikor egy megbeszéletlen, korrigálatlan helyzetet utólag a szemünkre hánynak (volt arról valaha is szó, hogy szereti, ha egy virággal várják?). Az időnként feltörő ADHD (hiperaktivitás) része annak az elutasítás halmaznak (most nem ér rá), amely akkor jelentkezik, amikor úgy érzi, hogy a kapcsolat túl közelivé vált, és így nagyon fájdalmas lenne egy újabb elutasítás a jelenlegi pártól. De ugyanez a félelem jelenik meg az "elérte a célját" látszata mögött, mert addigra már meg azt érzi, hogy túllőtt a célon, ismét közelednie kell, nehogy elveszítsen.
Viselkedésében gyakran az empátia helyett projekció jelenik meg, amikor a belső fájdalmait titkolni akarja, de mégis éreztetni szeretné velünk: Önmagát értéktelennek (akár bunkónak is tartja), ám kinyilvánítja azt, hogy "te vagy a bunkó", s ezzel enyhíti a saját bunkóság érzetét.
Azok, akiknek tudomásuk van saját borderline viselkedésükről, maguk mondják ki, hogy a tetteik magyarázata egyfajta "labirintus logikához" hasonlít, s ezért magyarázkodnak hosszasan, és írják le hétméteres levelekben, vagy szolgálnak logikátlanul túlbonyolított javaslatokkal.
A borderline forma már gyerekkorban kialakul, de sokszor rejtetten marad, az egyén belső gondolataiba zárva, s titkolva önvádló lényegét. Mert a lényege ez: önmagát vádolja állandóan, (néha fizikai önbántalmazásban, vagy öngyilkossági gondolatok közepette - utóbbi miatt veszélyes állapot lehet ez). Mintha két személyiség lenne benne, akik harcolnak egymással (a valódi énje és a hamis énje, s utóbbit mindenki felépíti kb 4 éves koráig, de a borderline-ban ez a harc nem zárul le még felnőtt korára se (a nárcisztikusnál lezárul a valódi én teljes elrejtésével, és annak állandó gyászával, s csak a hamis énből él).
Az egész mögött minden esetben egy mély szégyenérzet lappang, amely állandóan feltör (borderline), vagy állandóan hárítva lesz (nárcisztikus), vagy teljesen háttérbe szorítva rejtőzik (aszociális/szociopata), csak hogy a leggyakoribb személyiségzavarokat említsük meg.
Nagyon fontos tudnivaló, és az utóbbi években ez a helyes trend, hogy ezeket káros dolog betegségnek felfogni (a szégyen miatt súlyosbodik az állapot!), és nem is javasolt szembesíteni vele az illetőt (a nárcisztikusnál értelmetlen és hatástalan, a borderline totál kiborul tőle, mély - depressziónak látszó - szorongásba menekülve). Ám meg lehet tanulni vele együtt élni. A nárcisztikusság jelenleg nem ismer gyógymódot, de sok technika van az elviselésére (a lehatásosabb No Contact-on kívül). A borderline-ként megjelenő C-PTSD azonban jól kezelhető, bár hosszú folyamat, és együttműködést kíván az abban szenvedőtől. Ám utóbbi csak akkor realizálható, ha az illető magától rájön, hogy valami baj van vele, pl. a gyakorta visszatérő (pár órás, vagy max 1-2 napos) szorongások, alvászavar, állandó stresszesség, túlérzékenység, stb miatt. Addig pedig nehéz vele az együttlét, s minden elismerés annak aki képes rá, s hozzá egy nagy adag empatikus viselkedés szükséges, gondosan ügyelve arra, hogy nehogy teljesen belevonzzon a feltörő mély érzéseibe. A posztban talán csak egy enyhébb eset látszik, de azt is tudnunk kell, hogy ők mágnesként vonzódnak a nárcisztikusokhoz, s ha mi azok lennénk (amiről nem tudhatunk), akkor a vélt empátiánk hatástalan, mivel az a valódi énünk mellett alaposan el van bennünk rejtve, s a hamis empátiánk hamar átmegy önvédő hárításba, amely olaj a tűzre.

Örömhernyó 2021.12.23. 00:38:16

Lelki bántalmazó, nagy manipulátor a nő, sajnos nagyon gyakori ez nőknél. Idegelnek, kritizálnak, kontrollálnak az egyik percben, a másikban meg bújnak. Sose tudod hányadán álltok, a végén mindig te kerülsz alárendelt helyzetbe.
Engedélyt kell kérned, hogy ottaludj valakinél... ebbe hogy sikerült téged belekényszeríteni? Közel 40 évesen kinek felelsz? A szüleidtől is kell engedélyt kérned bizonyos dolgok miatt?

A csaj folyton változtatjak az elvárásait (virággal várni barátnőt nyálas, majd panaszkodni, hogy te sose csinálsz ilyet), te meg loholsz utána.
Azon dolgozik, hogy körülötte forogjon a világod, miközben ő szabadon él, azt csinál, amit akar. Lassan függővé válsz tőle.
Dugd, amíg tudod, de ne áldozz fel ezért a lelki terroristáért semmit az életedben.
Házasságra, közös gyerekre ne is gondolj. Ha 24 évesen ilyen, akkor 30 évesen milyen lesz?
Örülj, hogy van egy huszonéves nőd 40-hez közel, de tarts kellő távolságot és ne add fel magad még jobban.
Valószínűleg nem lesz szép vége ennek a kapcsolatnak. De amíg engedi, szexeld orrba-szájba. Negyvenes éveidben majd jó lesz erre visszaemlékezni, ne csak a pszichó maradjon emlékként.
Legyen egy laza szexkapcsolat, de semmi komolyabb.

Lorrh 2021.12.23. 07:57:57

@Örömhernyó: teljesen félreérted a helyzetet!

"Örülj, hogy van egy huszonéves nőd" Az életkor önmagában nem erény, látod, hogy nem örül, ezért ír panaszkodó cikket. Ha felszólítod akkor tud majd örülni? Az öröm az parancsra megy??

"De amíg engedi, szexeld orrba-szájba."
Nem engedi, hanem becsicskítja, pinával zsarol, pincsikutya lesz a pasi, hogy egyszer hátulról sötétben megengedje neki a csaj.

Örömhernyó 2021.12.23. 11:06:05

@Lorrh: Amíg tudja, hajtsa, mint a lopott biciklit, aztán vissza se nézzen. Ennyikeh!
40 év felett gondolom korlátozottak az ismerkedési lehetőségei a pasinak. Ezért kell tolni a csajnak, amíg lehet, majd engedni menni. Huszonévesen gondolom nem egy nagy szám a csaj, nincs karrier, pénzügyi stabilitás mögötte, ezt valószínűleg a 40-hez közeli pasitól várja, ezért akarja kutyába lekényszeríteni, hogy ha teljesen lerombolta az önbecsülését, akkor majd nagy kegyesen dobjon neki pinát.

MsIreneAdler 2021.12.23. 12:28:10

@Örömhernyó: szóval, hiába lelki bántalmazó a csaj, azért dugja csak nyugodtan tovább :D?? Csak nekem nem kerek ez a "jótanács"?

Örömhernyó 2021.12.23. 13:06:38

@MsIreneAdler: Dugja amíg tudja, mert egy huszonéves muffot már nem fog tudni összeszedni, de kezdje készíteni magát arra, hogy a közeljövőben sarkára kell majd állni, nem adhatja fel tovább magát, készüljöb fel, hogy ennek vége lesz, vége kell hogy legyen. Mert lelki bántalmazó a csaj.

Nekem is volt elmebeteg, hisztis, vállalhatatlan csajom, tudtam, hogy vége lesz, mert élhetetlen kapcsolat volt. A szex azonban fenomenális volt, úgyhogy azt hajtottam, amíg tudtam. A végén a csajnak esett le, hogy itt már csak dugás van és nem szeretem... A posztolónak is meg kell utálnia a nőjét, de szexet ettől még elfogadhat. Aztán lassan fel kell számolni minden mást a kapcsolatban, maradjon a szex. Ezt a nők egy idő után felismerik, akkor megkérdezik: szóval én csak szexre kellek már? És akkor el lehet nekik mondani, hogy ők számolták fel a kapcsolat minden más dimenzióját, maradt a testiség. Akkor vagy rájön, hogy idegbeteg ribancként viselkedett és emiatt ribancként van kezelve és változtat, vagy megsértődik és szakít. Mindkét eshetőséggel a férfi nyer. A nő meg helyére lesz téve, erőszak, vita, kutyába lemenés nélkül.

MsIreneAdler 2021.12.23. 13:52:36

@Örömhernyó: az a baj, hogy a pincsibe menés már megtörtént, hisz el kell kéretszkednie a csajtól. Sajnos a poszter ezzel már be is árazta magát ebben a kapcsolatban, innen már rohadt nehéz más irányba fordítani a dolgokat és adni a macsót, hogy csak keféli a lányt és enbyi. Ezért inkább azt mondanám, hagyja a francba az egészet. Max legközelebb legyen ügyesebb. Mert hogy lehet még legközelebb: messze nem temetném a posztert 38 évesen, sőt szerintem 40 felett sincs ok a pánikra, ha mondjuk már családot nem akar, csak mókázni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.23. 17:46:59

@Örömhernyó: @MsIreneAdler: egyetértek Irénkével, ez a nagy fordulat szerintem csak akkor működik, ha a nő felnézett valaha a palira. Ha alapból lecsicskította, akkor esélytelen hirtelen előadni a kemény legényt. Meg lássuk be, a szexben ez elég hamar semmivé foszlik, hiszen nem mindegy, hogy a csávó hogyan megy rá a nőjére (engedélyt kér-e), vagy vállon harapja és alányúl. Bár felteszem, hogy azok a nők, akik nincsenek ilyesmihez szokva a kapcsolataikban, azok ettől is csak jól leoltják a fószert, hogy állítson már magán.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.23. 18:06:31

@Puerto Prince: a kettő között az ideális, tehát nyúljon oda, de ne teperjen le

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.23. 18:08:04

@MsIreneAdler: ja plusz sokszor a csaj pont a szexel fűzi magához a pasast

Örömhernyó 2021.12.24. 05:39:30

@Puerto Prince: A nagy fordulat nem a legnlvalószínűbb kimenetel. A legvalószínűbb az, hogy szakítanak. De addig dugni kell a csajt, ha lehet, mert ezzel lehet ráébreszteni, hogy már csak az van.
Nyilván ha a szexet megtagadja a nő és ilyen bántalmazó, akkor azonnal meg kell szakítani a kapcsolatot.

Nyitni kell mások felé a férfinak, ne a jelenlegi nőre tegye fel minden zsetonját, mert rossz vége lesz. Az se derül ki számomra, hogy a huszonéves csajt mivel fogta meg a negyvenhez közeli pasi. Mit lát benne? Vagy ez egy csúnya huszonéves lány, akire a korabeli férfiak rá se néznek?
Mindenesetre 24 évesen egy nő általában nem sokat tud felmutatni (karrier, anyagiak stb.), van egy még éppen elfogadható test, pofi, esetleg jó szex (vagy legalább valamilyen szex), de ennyi. 38 évesen meg karrierje csúcsára ér lassan a férfi, ha nem itta el az eszét, egészségét, akkor még külsőre is elfogadható (magyar férfiakra ez nem jellemző sajnos). Elvileg a férfi diktálhatna, kivévr ha előre lerombolják az önbecsülését, hogy kapcsolatban a nő diktálhasson. Innen nehéz fordítani. De a férfinak meg kell érteni, hogy van még sok tízezer nő, aki hozzá illene. És ez az egy csak egy behelyettesíthető valami. Mindenki helyettesíthető. Ezt kellene megérteni. És nem feltétlenül ét véget a világ, ha két behelyettesíthető nő közt eltelik pár hónap. Redukálni kell a kapcsolatot szexre, minden más életviszonyból ki kell rekeszteni a hárpiát. Aztán majd rájön, hog csak a muffjáért kell.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.24. 06:20:40

@Örömhernyó: én nem hiszem, hogy olyan faszán működik a szex, ha valakit konkrétan utálsz :)

Inkább kiverném szerintem.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.24. 06:22:26

@Peni a Valdes: minden nő egy kicsit máshogy szereti, sőt olykor ez kell, olykor az ugyanannak a nőnek is. Ezért kell kommunikálni az igényeket

szeme közé, laposan! 2021.12.26. 09:44:55

@Örömhernyó: "hogy ha teljesen lerombolta az önbecsülését, akkor majd nagy kegyesen dobjon neki pinát." Vagy ott vannak azok, akik ilyenkor megjegyzik, hogy "már rendesen megdugni sem tudsz...". Na, abból kell jól kijönni.
süti beállítások módosítása