A barátnőm szerint csak én öregszem...

2022. január 18. 07:55 - csajokespasik

A 44 éves nő nehezen dolgozza fel, hogy már nem húsz évesek udvarolnak neki, de nosztalgiázni szeret róla, még ha ezzel a párját időnként ki is borítja.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Lassan ötven éves leszek, és hat éve együtt vagyok a barátnőmmel (44). Család, gyerek nincs, sosem volt, nem úgy alakult az életem. Mielőtt megismertem a mostani páromat, sokáig voltam egyedül, és megfogadtam, ha valaha is találok olyan nőt, aki mellett kiköthetek, nagyon meg fogom becsülni és vele maradok. Nem voltak nagy elvárásaim, a korábbi kapcsolataimban is főleg én engedtem, utálom a vitákat. Kitartok mellette - hozzátehetném, hogy amíg lehet...ugyanis ő az utóbbi talán 1-2 évben olyan, mintha visszafele fejlődne.

Tini lányokra jellemző dolgok jöttek elő. Iszonyú féltékenységek semmik miatt, már reggel betámad bármivel, mintha élvezné a cirkuszt. Azt mondja, nem veszem észre, hogy az elmúlt időszakban eléggé gondterhelt volt (amúgy én is), és úgy érzi, nem kap elég érzelmi támogatást. Ez egyáltalán nem így van, mivel a 100% figyelmem és törődésem az övé, nem oszlik meg, hiszen nincs más az életemben. De ha ő így akarja érezni, akkor így érzi.

Nőknek nem szép ilyet mondani, de nem tudom máshogy: néha teljesen megfeledkezik arról, hogy hány éves, … lehet azt mondani, hogy a kor csak egy szám, semmit nem jelent, mindenki annyi, amennyinek érzi magát...csakhogy ez önáltatás. Mindenki annyi idős, amennyit a valós számok mutatnak és punktum. A többi csak mellébeszélés meg önvigasztalás. Ez van.

Már ő sem fiatal, de olyanokat mond nekem, hogy velem ellentétben ő még bárkit megkaphatna. Hogy előttem húsz évesek udvaroltak neki. Hogy ő mit értett udvarlás alatt, nem tudom, de az, ha ebéd alatt melléd ül egy húsz éves munkatársad és elkéri a sót, az nem annyira számít udvarlásnak. Mondhatnám erre neki, hogy valószínűleg nem úgy lenne, ahogy most hiszi, de nem mondom. Ha jobban esik azt hinni, higgye azt.

Az a kérdés, hogy most kilépjek ebből és jobb a magány, vagy maradni ebben? Nem hiszem, hogy én ennyi idősen találnék még valakit valaha magam mellé, és ez visszatart. Valószínűleg ha ezt meglépném ő hívna vissza, és ez lenne akkor a mi kis fura játékunk. Szakítunk, összejövünk: a középkorúak játéka. De ez kínosan sablonos nekem...

Nagyon ingadozik a hangulata, néha még a rossz időjárásért is én vagyok a felelős, de bizonyos időközönként jó vele, még elhangzik a szeretlek és az egyetlenem, ezért nehéz a döntés. Tudom, hogy a férfi-nő kapcsolatok sosem voltak egyszerűek, és a hormonszintek is idővel váltakoznak, a férfiakat is más ösztönök jellemzik, de tényleg csak kényszerűségből kell elviselnünk egymást? Nem tudom, mi az, ami mindkettőnknek jó lenne.

 
85 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5316816968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.01.18. 08:06:53

na végre egy jó poszt: a negyven éves nő tinilányos, az ötvenes pasi meg már a temetőbe menne pihenni. Szöges ellentétes életenergia szintek. Semmi jó nem lesz ebből.

Heinrich Spitzvogel 2022.01.18. 08:26:09

Végy 100 gr klimaxot, adj hozzá 0,5 dl pánikot, keverj bele egy evőkanál gyermektelenség miatt kialakult kissebségi érzést, egy csipet múltba révedést és egy késhegynyi ezotériát, szórj a tetejére egy kis impulzivitásnak csúfolt elmebajt, majd tedd sütőbe pár évre 180 fokon. Az elkészült nyalánkságból - ha nem néz ki nagyon ocsmányul - a mellékíze ellenére kisebb falatokat még sokan haraphatnak.

Sztravinszka 2022.01.18. 08:49:27

Valamit nem mondasz el magadról, hogy mivel idegesíted ennyire a barátnődet. Talán ezt meg is lehet mondani neki, megkérdezni. Azt is, hogy így nem érzed magad jól ebben a kapcsolatban, változász szeretnél. Amúgy dicséretes a kitartás, még hat év, és hozzád öregszik.

Sztravinszka 2022.01.18. 08:55:24

Szóval legyenek elvárásaid, ne engedj a vitákban, ezt nem késő megtanulni. Mert lehet, hogy tutyimutyiságod okán csak kicsit a fejedre nőtt. Próbálkozz bátran. Az még nem kínosan sablonos, a te korodban sem.

bordon 2022.01.18. 11:49:04

Maradj mellette, amíg nem találsz egy fiatalabbat, normalisabbat. Nem kell tinicsajokat hajtani, akár csak nála pár évvel fiatalabbat is összeszedhetsz.
Sajnos ilyenek az öregecskedő nők, megbolondulnak. Az is, aki normális volt. Aki meg mindig is egy picsa volt, az még picsább lesz.

Abban igaza van a nőnek, hogy bárkit megkaphat. Szexre. Ugyanis szexre, ha nem kell nyilvánosság előtt felvállalni utána a nőt, szinte minden férfi kapható. Aki nem kapható, az tart attól, hogy ez visszaüthet rá, de ő se mondana nemet a szexre, ha bizros lehetne benne, hogy minden titokban marad, nem lesz akaszkodás, követelőzés.

Nőként neki vannak lehetőségei. Szexre.
A posztolónak meg nyitnia kellene más nők felé, mert ez a mostani 44 éves az agyára fog menni. Valószínűleg bánja már hogy nem szükt gyereket. Munka terén már rutin van, anyagilag már elért oda, ahova képességei alapján elérhet. Aztán marad a nagy üresség. Ezért akarja érdekessé tenni magát a féltékenykedéssel, ezért kérkedik, hogy bárkit megkaphat. Kapálózik. Hormonszint bezuhan. Nem lesz ennek széo folytatása, akkor se, ha néha még elhangzik egy kötelező 'szeretlek'.
Egyikőjük se gondolja már ezt komolyan, de túl idősek a váltáshoz, szeretet nélküli kapcsolatban fognak elöregedni.
A posztolónak nem kellett volna egy életen át alkalmazkodnia a kapcsolataiban, akkor most lenne mellette egy nő, akivel a közös gyerekeiket nevelik, van közös múltjuk és jövőjük.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy negyvenes pasi hol jön össze egy harmincas évei végén járó női hölggyel. Munkahely? Baráti társaság? Társkereső?
Jobb korábban összejönni azzal, akivel együtt akarunk megöregedni...

Chendrys19 2022.01.18. 12:52:00

@bordon: Pont ott, ahol egy negyvenes pasi összejön egy húszas évei végén vagy elején járó nővel... ;)

Sztravinszka 2022.01.18. 13:24:10

@Chendrys19: hagyján, de elküldte ötvenes autista poszterünket normális fiatalabbakkal ismerkedni, mikor az említett barátnő volt az egyetlen, akit ki tudott kukázni 6 éve :)))

Sztravinszka 2022.01.18. 15:43:39

@Lejla Hodžić: okés, igazad van, kicsit a livak közé csaptam megfogalnazásban. A lényeg, hogy nehezen talált párt, de talált végül.

Sztravinszka 2022.01.18. 15:45:59

@Lejla Hodžić: amúgy meg témához kapcsolódóan is lehetnek érdekes gondolataid, nem csak arról, hogy az én stílusom nem jön be neked.

God Harald 2022.01.18. 15:54:38

Azt kell mondjam, hogy ez egy elég szomorú történet! Nem lehetne ebből egy díznihercegnős változatot írni?

Reactor 2022.01.18. 17:42:05

Hát ETTŐL a folytonos idegbajtól igenis jobb a magány. Ha a nőnek elment az esze, és nem hallgat a jó szóra, sokat nem lehet tenni. HA már csak a megszokás tart össze titeket, ott nincs a "szeretlek" és "egyetlenem" mögött már semmiféle érzelmi töltet. Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy "pernahajder", vagy "leugrom a bótba' húsz deka párizsiért".

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.01.18. 17:59:00

@Reactor: leugrik aztán nem jön vissza. Így se párizsi se asszony

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.01.18. 17:59:56

@Reactor: vmiert sok negyvenes nőnek elmegy az esze. Egy időben sok ilyet láttam

Reactor 2022.01.18. 18:17:22

@Peni a Valdes: Hát igen, erre mondja a míves angol, hogy "good riddance".
Ilyenkor kell Dune 2000-t telepíteni, és onnantól élvezni az életet ;)
"Building..."
"Construction complete."
"New construction options."

God Harald 2022.01.18. 18:44:55

@Reactor: the base is under attack!

Motorogre 2022.01.18. 20:31:28

Valódi döntési helyzet, jól meg kell fontolni, az Élet nem ír piszkozatot!
Képzeld el, hogy lesztek 10 év múlva:
a) a hölgy végleg bevadul, ahogy Bordon is írja: „aki picsa volt, még picsább lesz”. És elkezd 54 évesen 45-ös pasik után futni, kiknek még kemény a lőcse. Téged vagy elhagy vagy végleg becsicskulsz.
b) lenyugszik, elfogadja saját életét és sorsát, és az akkor már közös 16 év alapján kölcsönös megbecsülésben együtt vágtok neki az öregkornak, élvezitek a lenyugvó nap erejét stb. Ritka de ilyen is létezik.
De miért szinte az utolsó lehetőséged hogy dönts? Mert 60 évesen már nem lehet új, meghitt kapcsolatot kialakítani, nehezen alkalmazkodik az ember fia-lánya, neked közelebb kell állni a fajanszhoz hogy a padló száraz maradjon stb. Az a statisztika hazugsága, hogy ebben a korban a férfi dúskál a nőkben: „darabra” igaz, de mind lerobbant megbolondult szerencsétlen (aki 40-esen büszkén beadta a válópert, most meg bármit megtenne egy jó szóért. Aranybányászok így, özvegyek amúgy kivételek).
Hogy fiatalabbat keress? Bordon jól írja: nem kell tinédzser (fárasztó lenne), csak egy-két évvel fiatalabb nálad, akivel megértitek magatokat. Most igen jó esélyed van, 10 év múlva nem lesz.
A fentiek alapján dönts a sorsodért, nem leszel fiatalabb. Sok sikert.

Reactor 2022.01.18. 22:25:13

@Lejla Hodžić: Igazság szerint a legtöbb férfinál ez megmarad álomnak. Azoknak van erre reális esélye, akik vagy "Dzsordzs Klúni"-szerűen idősen is sármosak & jóképűek maradnak, vagy akik tele vannak zsetonnal, pl. értékesítési igazgatók, CEO-k, vezető munkatársak, náluk tényleg közhelyszámba megy, hogy a titkárnőt megreszelik ebédszünetben.

hopp11 2022.01.18. 22:38:03

Szerintem a kérdezőnek végre a sarkára kéne állnia, legalább időnként, a viták idején. Ha soha, semmire nem mer reagálni a konfliktusok esetén, azzal azt üzeni, annyira fél az egyedülléttől, hogy bármit hajlandó elviselni. Ezzel leértékeli magát a kapcsolaton belül, a nőt pedig felértékeli. A nő viselkedése ennek egyenes következménye.
Kezdetnek javasolnám, mikor a nő azzal jön, hogy ő bárkit megkaphat, 20 éveseket is, akkor a pasi higgadtan magyarázza el neki, hogy valóban megkaphatja kb bármelyik 20-25 éves palit. SZEXRE. (már amennyiben egy jó karban lévő 44 éves nő) De ezek közül egyik se akar majd vele kapcsolatot. Hacsak nem néz ki a nő 23 éves szépségkirálynőnek.
De azt is tisztázni kell vele, hogy amennyiben a hiúsága legyezgetéséhez a 20 éves fiúkkal való szexet választja, a mostani kapcsolatát elveszíti. Ő dönt.

God Harald 2022.01.18. 23:04:05

Az ötven szürke árnyalata. A férfi főszereplő nem kikötött a női főszereplő mellett, hanem beszorult nála mint Evergreen a Szuezi-csatornába. Nagyon kérjük utóbbit, hogy ne folyásolja be előbbit olyan szavak használatával, mint pl. szeretlek és egyetlenem!

Lorrh 2022.01.18. 23:08:44

@God Harald: Nincs olyan szó, hogy "folyásol" ezért a "befolyásol"-ban a "be" az nem igekötő, nem lehet szétválasztani.
Helyesen úgy kell mondani, hogy "ne befolyásolja..."
Szintén ilyen a fellebez, ahol egyetlen szóról vban szó és nem fel+lebez. Emiatt nem mondhatod hogy fel fogunk lebezni. Hanem fellebezni fogunk - a helyes mondat.
Megtévesztőek ezek az igekötőnek látszó dolgok, de vizsgálni kell hogy létezik-e az alap ige.

Maddness69 2022.01.19. 00:09:55

@Lejla Hodžić: sohasem olvasom el a posztot. A játék célja, hogy a hozzászólásokból találjam ki, hogy miről szólhatott a poszt. ;)

bordon 2022.01.19. 04:55:16

@Motorogre: Igen, egy ötvehez közeledő férfi nem kell, hogy húszéves csajokat hajtson. Neki már a negyvenes nőkre is szemet lehet vetni. Egy negyvenes nőtől egy huszonéves férfi legfeljebb szexet akar, kapcsolatot ritkán, csak ha a fiatal férfinak valami komplexusa van. Egy ötvenhez közeledő férfi sokkal szélesebb palettáról válogathat. Tini csajoktól a negyvenes nőkig. Ezt kellene megértenie a posztolónak, hogy valójában az ő lehetőségei sokkal szélesebbek, mint a baratnője lehetőségei.

A sose szült negyvenes nők ezt meg szokták bánni. Persze körül lehet venni magukat macskákkal, lehet mindenféle hobbit űzni, amivel kitöltik az üres estéiket, lehet elvált barátnőkkel kávézgatni, osztani az észt, hogy lám ők inkább megelőzték a válást azzal, hogy soha nem mentek férjehez, a gyerekek meg hálátlan kis szörnyetegek, de nincs igazuk. Legbelül érzik, hogy valami alapvető dolog kimaradt az életükből.

antisocialnetwork 2022.01.19. 05:08:40

End of the Word. Az aszteorida, közelít, az 50es pasi csicskul a 44 éves nő az utolsó éveket rúgja, amikor azt hiszi, hogy még versenyképes a húspiacon. Pár éve még van a nőnek aztán ennyi.Posztoló meg cserélje le. Megéri. Nem minden 40+ os zakkant. Vannak lenyugodottak már , akik értékelik, hogy törődnek velük és , hogy a s.ggük is ki van nyalva. Keressen olyat. Mert az aszteorida, becsapódik,és akkor már késő a rinya, hogy minek maradt egy ilyen p.csa mellett.

Hegge Balázs 2022.01.19. 06:25:36

Engedd el! Most még emelt fővel megteheted.Ne félj a magánytól. Pénzed legyen, meg egzisztenciád, a többi jön magától.
Az asszony befaszizott, és saját sarát próbálja rád maszatolni.
Majd koppan a kisasszony mikor ráunnak a 44 éves valagára és az új bika környezetében feltűnik egy ropogós 30as.
Akkor jön a sírás fázis, hogy hülye voltam, kezdjük újra stb. Na akkor kell a szeme közé vágni, hogy nekem még fiatalabb jár mint te, mert megtehetem.

Terpsichore 2022.01.19. 07:26:19

Az a tanácsom a post írójának, hogy sose maradjon se olyan munkahelyen, se olyan kapcsolatban, ahol nem becsülik meg.
A hibás választást általában korrigálja az élet.

sodakita 2022.01.19. 07:57:38

@Lorrh: Ha már ennyire fontoskodunk, a fellebbez két b...

bordon 2022.01.19. 07:58:47

@Terpsichore: Igen, ez nagyon igaz. Emberek, akiket sokáig abúzáltak, iskolában, családban, párkapcsolatban, munkahelyen, hozzászoknak ehhez és már nem is kapálóznak ellene. Aki nem áll a sarkára, az egész életében csicska lesz. Persze ezt a többség nem látja magáról, mert nem tudja, hogy más is lehetett volna az élete. Ha egyszer kiállt volna magáért.
Most lehetne egy boldog párkapcsolata egy normális nővel. Ehelyett van egy félredugásról fantáziáló öregecskedő hárpia mellette. Egy élete van mindenkinek, a posztoló elkezdhetne foglalkozni azzal, hogy hogy tegye élhetővé a második felét.

Medgar 2022.01.19. 08:32:08

@Lorrh: "életenergia szintek" ezen felröhögtem. A néninél beütött a klimax ennyi történt...

Lorrh 2022.01.19. 08:49:03

@sodakita: köszi! Ez nem fontoskodás hanem nyelvtannáciskodás. Üdv a klubban!

Andy73 2022.01.19. 09:00:49

A változás oka az lehet, hogy pár éve még talán bízott abban a párod, hogy még lehet gyereke, most pedig érzi, hogy erre egyre kisebb az esélye.

csorsza 2022.01.19. 10:10:16

@Medgar: egyáltalán nem kell elhagyni egy nőt csak azért, mert klimaxos. Ki kell bekkelni, akárcsak a sajátunkat :) Persze, ha klimax előtt se volt jó, utána se lesz az.

Gilcsibill 2022.01.19. 13:26:20

Nem írsz semmit a hátteretekről. Nem lehet, hogy az a baja a nődnek, hogy nincs semmi elköteleződés? Se házasság, se gyerek, se közös ingatlan?
Azért mert valaki rossz passzban van valamiért nem kellene szerintem egyből kirúgni, hanem esetleg a dolgok mélyére kellene ásni. Különben sosem lesz tartós kapcsolatod. Meg kell beszélni mi zavar téged és mi zavarja őt.
Egy kapcsolat se működik magától. Ha nem ápolod lapos lesz. Valamivel fel kéne dobnod. Szerintem a párod is ezt jelzi feléd folyamatosan, csak nem tud normálisan kommunikálni.

11110000 2022.01.19. 13:44:29

@bordon:
"Jobb korábban összejönni azzal, akivel együtt akarunk megöregedni..."

Gondolom, a többség, akik 18-35 évesen házasodnak, nem azt tervezik, hogy 40-50 évesen majd elválnak. A gyakorlat viszont sok esetben ez. Én legalábbis nagyon sok olyan 40 és 50 közötti nőt ismerek, akikkel ez a helyzet (és kb. fele-fele arányban kezdeményezte a nő és a férfi a válást).

11110000 2022.01.19. 14:00:36

@Lorrh:
De, a be az igekötő itt is, csak valóban ritkán válik el az igétől.

A fellebbezés más, az a feljebb szóból alakult, ott valóban nem igekötő a fel.

@bordon:
"Egy negyvenes nőtől egy huszonéves férfi legfeljebb szexet akar"
Lásd: Emmanuel Macron.
Mondjuk a felesége még így 70-hez közeledve is elég jól néz ki.

"Egy ötvenhez közeledő férfi sokkal szélesebb palettáról válogathat. Tini csajoktól a negyvenes nőkig."
Egy álomvilágban, vagy ha elég vastag a pénztárcája. Átlagos magyar férfi esetleg a saját korosztálya környékéről.

"Ez nem fontoskodás hanem nyelvtannáciskodás."
Ez nem nyelvtan, ez helyesírás. Elég jelentős a különbség.

Lorrh 2022.01.19. 14:14:12

@11110000: "De, a be az igekötő itt is, csak valóban ritkán válik el az igétől."
Tévedsz. Olyan szó, hogy folyásol, olyan nem létezik.
Ha igen, akkor várom a példamondatot.

11110000 2022.01.19. 14:22:20

@Lorrh:
www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/b-F1794/befolyas-F1863/

Szóval bizony, igekötő az.
Bár tény, hogy példamondatot hirtelen nem tudnék rá. De biztosan van.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2022.01.19. 14:25:56

Egy jó kis kapuzárási pánik. A nőknél a 45 egy nagy zárás. A férfiaknál kb. ugyanez a 60.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2022.01.19. 14:31:11

@11110000:

Nyilván több mindentől függ a spektrum szélessége, de alapvetően egy megfelelően kondicionált 40-es férfi partnerszerzési lehetőségei sokkal jobbak, mint egy ugyanilyen korú nőé.
Alapvetően azért , mert nőknél igény, illetve feléjük támasztott társadalmi elvárás az idősebb vagy kb. egykorú partner. És az évek előrehaladtával ez a tábor egyre szűkül, míg egy férfinél egyre nő a fiatalabb korcsoportba tartozó nők száma, ahogy öregszenek.

Lorrh 2022.01.19. 14:38:08

@11110000: "De biztosan van. "
Nincs!

bordon 2022.01.19. 15:08:50

@Gilcsibill: Ezzel a nővel se házasság, se közös ingatlan, se közös sírhely nem javasolt. Gyerek ennyi idősen már nem lesz, nem is baj, mert a gyereket is ugyanúgy kiidegelné, mint a pasiját, aztán a gyerekkel zsarolná a férfit,

35+ éves volt a nő, amikor a férfival összejött, a férfi meg negyvenes. Ilyen életkorban már illik birtokában lenni saját lakásnak, egzisztenciának. Jó lenne tudni kinek a lakásában laknak most. Ha a nőnek nem volt lakása, akkor addig mi a fenét csinált a saját a keresetével?
Ez is lehet az idegbaj hátterében, hogy a nő retteg attól, hogy ha szétmennek, akkor mehet az utcára.

Mindenesetre a férfi nem csinált jó üzletet ezzel a kapcsolattal. Ötven éves korában már lassan unokázhatna, nyugodt kapcsolatban élhetne egy szerető feleség mellett. Emellett a nő mellett meg mi van? Félrekúrással cukkolás.

antisystem 2022.01.19. 15:12:34

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Egy jó kis kapuzárási pánik. A nőknél a 45 egy nagy zárás. A férfiaknál kb. ugyanez a 60." Hihi, mi azt kb egyszerre fogjuk elérni... a párom most 41, én meg 57 - tehát tökéletes a szinkronitás:)))

Cirigli Jenő 2022.01.19. 16:22:47

Nem csak a húszéveseké a világ!
Az úton még poroszkál
Nemde néhány korosztály!
A réten mindenki talál virágot,
Hát gyertek srácok, legyünk jó barátok!

Egy évesek, két évesek, énekeljetek,
Harmincasok, negyvenesek táncra keljetek,
Ötvenesek, hetvenesek, ti is jöjjetek,
Jöjjetek, jöjjetek és ünnepeljetek

czinimini 2022.01.19. 16:23:14

Mégis ki döntse el, mi jó nektek, ha nem ti?
Boldog vagy? És ő? Szereted? És ő? Szerintem beszélj vele! Kezdd a jóval, hogy el tudja fogadni a kritikát is, és hagyj egy kis időt, hogy feldolgozza az egészet! Számíts rá, hogy te is kapsz kritikát! Valószínűleg, mindkettőtöknek kell változtatni. Egyébként gyereknevelésből vett a példa, de sokszor a hiszti a szeretethiányt jelzi. A vita helyett gyakran hatásosabb egy őszinte ölelés. Talán bizonytalan benned, érzelmet vár tőled, mutasd ki neki a szeretetedet!
Ha nem szereted, akkor viszont felesleges kínoznotok egymást.
Mellesleg azt látom, hogy a férfiak is megőrülnek 40-es éveik közepén, senki sem hibátlan.

Nevem Senki Most 2022.01.19. 18:01:45

@11110000: a linkelt oldal nem bizonyítja, hogy igazad van.

Nevem Senki Most 2022.01.19. 18:02:41

@hopp11: bravó! Ez az írás jó lett! Egyetértek!

MsIreneAdler 2022.01.19. 18:12:20

Szerintem az bántja a másikat, aki saját magával nincs megelégedve. Gondolom a nő életében eljött az a pont amikor konstatálta, hogy már eljárt felette az idő, de azért még erőlködik, ha mást nem, szájkarate szintjén... Szánalmas.
Úgy gondolom, hogy aki fiatalon nem képes belőni magát az ő saját "ligájába", az később csak mégjobban eltávolodik a valóságtól. Mint ez a nő is. Egy majd' hatvan éves pasi mellől magyaráz, hogy neki bizony akadna fiatalabb is :). Mire várt vajon az elmúlt hat évben ha sorban állnak nála a húszéves srácok?

11110000 2022.01.19. 19:20:40

@Lorrh:
Gondolod, hogy ismered a összes magyar szó összes előfordulási lehetőségét?

11110000 2022.01.19. 19:24:32

@Nevem Senki Most:
Valóban.
A másik link viszont azt mindenképpen igen, hogy a befolyásol esetében a be- tényleges igekötő.

Almandin 2022.01.19. 19:39:25

A posztolónál nem mindegy, milyen állapotban van. 50 évesen egy férfi lehet jó fizikai állapotban, jó ésszel megáldva, káros szenvedélyek nélkül, de lehet egy szétesett, kövér, beteges, ronda, alkoholista is. Ha valaki a jó állapotú csoportba tartozik, egy közepesen rossz kapcsolatból érdemesebb kilépni, mert még lehet jobb kapcsolata. Ha az előnytelenebb csoport tagja, akkor lehet, hogy jobb elfogadni, hogy nem túl jó a kapcsolat, de ha elviselhető, jobb maradni. Ha az ilyen férfi kilép, akkor vagy tartós egyedüllét, vagy idővel egy hasonló vagy még rosszabb nő fog jutni neki.

Sztravinszka 2022.01.19. 19:40:07

@MsIreneAdler: normális ember nem mond csak úgy olyanokat a párjának, hogy fiatalabbakat is megkaphatna. Valamit a poszter elhallgat vagy a szürke zónájában van, nem látja. Adódik a kérdés, szex van-e még közöttük, vagy impotencia okán a nő el van utasítva, de ez csak egy példa. Bármi lehet.

Cirigli Jenő 2022.01.19. 19:55:01

@Almandin: középső csoportosok nincsenek? Ha mégis vannak, ők mit csináljanak? Menjenek vagy maradjanak? Úgy menjenek mintha jönnének? Káros szenvedélyek alatt mit kell érteni 2022-ben?

Sztravinszka 2022.01.19. 20:21:12

@Cirigli Jenő: átérzem a problémát. Én is top felső kategóriás közepeske vagyok. Biztos ezért nem tudom sohasem, hogy menjek vagy maradjak.

Almandin 2022.01.19. 20:24:13

@Cirigli Jenő: De, vannak ők is. Az, hogy ki mit csináljon, erősen relatív. Egy 50 évesnek viszont azt is át kell gondolni, hogy lenne-e esélye jobb kapcsolatra.
Ő maga is írja, hogy ha szakítanának, nagy eséllyel idővel újra összejönnének. Valószínűleg érzi, hogy nem lennének túl jó esélyei.
Sőt, valószínűleg ez eleve egy kompromisszum-kapcsolatnak indult. Hat éve is hosszú idő után talált társat. Igaz, ez kialakulhat annak okán is, hogy valaki igényes, nem jó neki akárki és sokáig válogatott, de gyakrabban az az oka, hogy ő nem nagyon kellett a nőknek. A nő is valószínűleg egy hasonló példány, akinek ráadásul kapuzárási pánikja van. Nem bírja elviselni az öregedést és nem fogja fel, hogy a fiatalságának vége.
Káros szenvedélyek: alkoholizmus, drogok, dohányzás, szerencsejáték-függőség, pornófüggőség, munkaalkoholizmus, vallásfüggőség, kényszeres vásárlás, stb.

Almandin 2022.01.19. 20:41:23

@Cirigli Jenő: Sokféle lehet még. Igazából mindenből lehet egy viselkedési addikció.

Cirigli Jenő 2022.01.19. 21:02:12

@Almandin: munkaalkoholizmus az a munkamániát jelenti? Mennyi a normális? Ha valaki esténként megiszik egy pohár bort napvégi beszélgetés mellett az alkoholizmus? Ha elvétve elszív egy dzsangát a haverokkal, mondjuk évente egyet, az drogfüggőség? Alkalmi szivar dohányzás-függőség?

Almandin 2022.01.19. 21:07:40

@Cirigli Jenő: Ha valaki csak dolgozik, eszik meg alszik (vannak ilyen emberek), az egyértelműen munkaalkoholizmus. Néha inni még nem alkoholizmus, de ha minden este iszik valaki ÉS hiányérzete van, ha nem issza meg, az már alkoholizmus. Dohányzásban és drogozásban már a néha is elég problémás tud lennei.

Cirigli Jenő 2022.01.19. 21:23:59

@Almandin: értem. A gasztronómiában te mennyire szereted a változatosságot? Szereted a különleges/ínyenc fogásokat, alapanyagokat? Megeszel kevésbé szokványos ételeket is? Nem nyúlra, bárányra vagy tengeri herkentyűkre gondolok, hanem mondjuk kígyó, béka, rovarok, kenguru.

Almandin 2022.01.19. 22:14:40

@Cirigli Jenő: Meg én. Más kérdés, hogy a kígyók lehet, hogy finomak, de nagyon megkedveltem őket, így kérdéses, hogy megenném-e. A békacomb állítólag finom, azt simán megkóstolnám. Rovar, kenguru is jöhetne.

Cirigli Jenő 2022.01.19. 22:33:08

@Almandin: jól van, nem vagy reménytelen eset.:)

11110000 2022.01.20. 01:00:16

@Almandin:
A munkaalkoholizmus értelmetlen marhaság, már bocs.
Vagy munkaszenvedély, vagy - ha már ragaszkodunk az izmushoz - munkaholizmus. Az angolban is workaholism, nem work alcoholism.

11110000 2022.01.20. 01:01:43

@Almandin:
Kutya, macska, tengerimalac?
Ember?

Már úgy értem, mint étel.

bordon 2022.01.20. 01:34:33

@Almandin: "Ha valaki csak dolgozik, eszik meg alszik"

Sok olyan ember van, aki utálja ezt az életformát, de muszáj csinálni, mert ilyen a beosztása, minimálbért keres, szabadideje alig van, nem is engedhet meg magának mást, mint evést és alvást munka után. Ilyen nyomorultból nagyságrendekkel több van, mint olyanból, aki megszállottan dolgozik.

Alkoholista meg többféle van, az igazi (genetikai) alkoholista olyan, aki nagyon ritkán iszik, de akkor filmszakadásig, az első pohár után nem tud megállni.

Almandin 2022.01.20. 02:41:56

@11110000: Társállatok semmiképpen se kerülhetnek étlapra. Az ember is társállat.

UBI1889 2022.01.20. 08:52:03

@11110000:
Van bajod!
:D
Igazi ínyenc vagy!
(Nem rossz néven venni!!!)

Frh 2022.01.20. 13:49:34

@Sztravinszka: Ugyanezt akartam javasolni. Ne engedj mindenben! Állj ki az igazadért! Légy végre férfi! Nem kell mindent ráhagyni. Kurvára a fejedre nőtt, nem kéne hagynod.
Ha pedig mindezek ellenére, vagy épp ezért továbbra is olyan, mint írod, hagyd faképnél és keress egy másikat! Nem, 50 évesen is van esélyed! Ne gondold azt, hogy ennyi idősen vége a világnak! Egy fenét. Ne huszonéves csitrikre vadássz, jól lődd be az időkorlátokat és találni fogsz.
Használd a netes társkeresőket is, ne csak IRL keress! Több lehetőség, több találati esély.

Frh 2022.01.20. 13:59:13

@Gilcsibill: Ezzel a nővel házasság? Gyerek? Közös ingatlan? Isten ments!

11110000 2022.01.20. 14:22:57

@Almandin:
Minden állat társállat. Veled együtt él a Földön.
Sőt, minden növény is társnövény.

Ami meg az embert illeti, mi van a négerekkel? Azok is vannak a lakásodban, vagy azok ehetőek?

Csak érdeklődöm.

Mellesleg a világ nagyobb részén eszik meg a kutyát, mint nem.
Az embert már/még nem.

11110000 2022.01.20. 14:26:14

@UBI1889:
Vannak bajaim, de nem ezen kulináris téren. :-)

@Frh:
Valóban, 50 után is van élet. Legfeljebb egyedül.
Ami a társkeresőket illeti, nézz fel egyre, és nézd meg, milyen leharcolt 40-es, pláne 50-es nők kínálják magukat ebben a korosztályban, sőt, általában maguknál 5-25 évvel fiatalabbakat keresve.
Ennél már az is javasolhatóbb, hogy járj kocsmába ismerkedni.

MsIreneAdler 2022.01.20. 20:54:25

@Sztravinszka: nem tudhatjuk milyen kontextusban hangzott el, hogy a nő kaphatna a párjánál jobbat is. De őszintén szólva nem igazán tudok olyan szituációt, ahol ezt jogosnak tudnám megítélni. Szakítson és nosza, keressen jobbat, ne a partnerének vagánykodjon, ezzel bántva meg őt.

Diorella Queen 2022.01.20. 23:03:48

@Lorrh: na végre egy jó poszt: a negyven éves nő tinilányos, az ötvenes pasi meg már a temetőbe menne pihenni. Szöges ellentétes életenergia szintek. Semmi jó nem lesz ebből.

Válasz erre: :D:D:D

Kovács Tibor111 2022.01.23. 09:42:08

"Az a kérdés, hogy most kilépjek ebből és jobb a magány?"

Az egyedüllét nem azonos a magánnyal.

antisystem 2022.01.23. 14:40:50

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Nézd, reméljük, hogy az eljövendő 25 év is legalább annyira jó lesz, mint az elmúlt 25 év együtt, és akkor nincs emmi hiba:)
süti beállítások módosítása