Amikor a potencia már nem a régi

2022. március 29. 07:39 - csajokespasik

Az ötvenes úr előszeretettel tagadja az éveket, de a szervezete sajnos mindig érzékelteti vele a valóságot. Mivel a pasi amolyan „majd én megoldom”-típus Posztolónk attól félti, hogy az öngyógyításnak a spam-ek által kínált módját fogja választani, veszélyeztetve egészségét a kétes eredetű, olcsóbb cuccal.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Szép napot mindenkinek!

A párom az ötvenes éveit tapossa, és vannak az ágyban nehézségei. Pedig ennyi idősen ennek még nem kéne így lennie. Hogyan beszéljek vele erről komolyan? Mert beszélünk róla, de úgy, hogy ő hamar kilép belőle, és látom, hogy kínos neki, így nem is forszírozom tovább. Elsősorban az kéne neki, hogy változtasson életmódot, mert azt hiszi, ha úgy viselkedik és gondolkodik, mint egy húszéves, az kihat majd a potenciájára is. Nem alszik rendesen, éjszakai bagoly, és a pia is bejátszik sajnos, ha a nála fiatalabb haverjai hívják iszogatni, kérdés nélkül megy, mindegy, hány óra van.

A merevedési zavara nem teljesen nulla állapotú, inkább az a félárbócos, tehát ott van benne a vágy, csak a keringése nem a régi, szerintem az érrendszerét kéne kipucolni, bár nem értek hozzá.

Egy időben elkezdtem jobban figyelni arra, hogy nőiesebb legyek, hátha azzal segítek, rávezetem valamire, de részben azért is, hogy jobban érezzem magam. A kapcsolatomnak is jót teszek azzal, ha izgalmasabb vagyok. De hiába figyeltem, ugyanúgy reagált, ha csinosabban öltöztem fel.

Nem tudom, hogyan beszélhetnék vele erről komolyabban, anélkül, hogy az önérzetét megbántsam. Persze megértő vagyok, de arra mindenhol vadászom a tippeket, hogy mi az, ami segít ebben, de így nem biztos, hogy akarom vele folytatni.

Orvoshoz szégyell fordulni, és azt is mondja, hogy ezek a maiak már nem értenek semmihez, csak tablettákat árusítanak. Valahol ezt is megértem, de nem műteni fogják, és ha nem működik, amit felírnak majd, nem szedi tovább, annyi. Mivel ő az a „majd én megoldom” típus, tudom, hogy mit tenne, veszélyeztetve magát a neten rendelne bizonytalan eredetű, olcsóbb tablettát, ami legjobb esetben csak nem működik, de nem árt legalább, mert szőlőcukor, vagy ilyesmi. Lelki támogatásban nincs hiánya, mellette vagyok, de sajnos nagyon önfejű és büszke. De ehhez nem lehet így hozzáállni.

 
29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9717792087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.03.29. 08:09:58

Érrendszer pucolást garanciával vállal Garai, Vámház körút 11. félemelet gang végén. Kettőt tessék csengetni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.29. 09:53:23

Géza, kipucolod az ered, vagy innentől magadnak vered!

Josagos 2022.03.29. 16:42:25

Sport, egészséges kaják, fogyás, -20 év egy átlagos ötveneshez képest. Nem nagy dolog. :)

Burgermeister 2022.03.29. 16:53:36

Hat persze, sport meg kajak. Ennek marad a sori bori palinka. Majd a viagra odabasz.

Borzi Bobó 2022.03.29. 17:32:15

Számos férfi és nő unja a szexet évtizedes együttélés után. A különbség csak annyi, hogy a nő tud színlelni, a férfi nem.

Motorogre 2022.03.29. 18:18:58

Régi, de talán nem vicc:
- Drágám, hogy segítsek Neked hogy ujra férfi légy?
- Cseréld le magad !

moonshadow 2022.03.29. 20:33:49

Közel 50 évesen már nekem is inkább munka a szex mint szórakozás, pedig órán belül futom a 10 km-t.
Nem vagyunk egyformák, és a boldogság sem a szex függvénye.
Én inkább örülök neki, hogy nincs meg az az érzés mint 20 éve, hogy a krumplit gurultában is megdugnám. Sokkal szabadabb és jobb az életminőségem. Vegyél egy mű brokit, oszt jónapot. :)

Pierr Kardán 2022.03.29. 20:40:09

27-én vasárnap hajnalban szexeltünk az asszonnyal, elkezdtük 1 óra 58 perckor.

Amikor végeztem, akkor ránézek a mobilom órájára, hát 3 óra 2 percet mutat.

Tehát 1 óra 4 percig tartott szex, nem vagyok semmi :-)))))))))))

Cirigli Jenő 2022.03.29. 20:48:44

@Pierr Kardán: nem horkoltál közben nagyon hangosan?:)

Lorrh 2022.03.29. 21:12:49

@Pierr Kardán: ha most ez verseny lenne, akkor mondanám, hogy egyszer amikor hármasban szexeltünk... elkezdtük este hétkor és éjjel egykor dőltünk ki.
De nem mondom, mert ez nem verseny.

Real_Time 2022.03.29. 22:00:28

@Pierr Kardán: Én egy óra alatt szoktam végezni. Csak azért nem fúrok fel még egyet a falra, hogy azt mondhassam hogy volt az két óra is :D

szvsz 2022.03.29. 22:11:10

"aki 50 éves koráig nem tanul meg puha pöccsel baszni az öregkorára nagyon megszívja."

Reactor 2022.03.29. 22:27:51

Hát bezony-bezony, 50 fölött már sokkal gyakoribbá válik az "inkább beszélgessünk" az etyepetyélés helyett :D Oké, vén kecske is megnyalja még a sót, de hát ennyi év után már annak is más lesz az íze...
Ha az orvosokban és a Viagrában nem bízik, hát hívja fel az Ezótévét, biztos rontást pakolt rá valamelyik volt szerelme.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.30. 04:05:11

@moonshadow: ne ijesztgess... nemsokára én is majdnemötven vagyok!

Creativus 2022.03.30. 12:00:05

Potenciazavar?
Valójában rendkívül kényes téma, annyira, hogy elbagatellizáljuk, s zavarunkban viccet is csinálunk belőle. S a dolgok mögött ezeréves tudatlanságok, és arra ráépülő hamis hiedelmek özöne tart fogva minket a tisztánlátáshoz. Az 50 évvel ezelőtti szexforradalom felmérhetetlen kárai előtt szégyenünkben homokba dugjuk a fejünket, ám a rombolása mellett egy hatalmas előnyt is fel tudott mutatni. Nem a saját téveszméinkre, hanem a tudományos kutatás eredményeire támaszkodhatunk, akár ebben a témában is, de a szex valódi természetének más vonatkozásaiban is. A forradalom nélkül nem születtek volna meg ezek az eredmények, de az az - egyébként máshol romboló - nyitottság nem törte volna fel a szex természetes működéséhez alapvetően fontos szégyenérzetet.

Az agykutatások, a hormonkutatások eredményei, s az azokra támaszkodó pszichológiai ismeretek új útjai feltárták a lényeget, vagyis azt az számunkra érthetetlen viszonyulást a szexhez, amelyet az évszázadokig fennmaradó kultúrák tanúsítottak kialakult szokásaikban.

A merevedési zavar témájában sok segítséget nyújtottak mind a függőségekkel kapcsolatos felfedezések, mind a végletekig elterjedt pornófüggőség mechanizmusának vizsgálata. Egyes pesszimistább becslések szinte 100%-osra teszik (a mobilnetezés térhódításával) ezt az önmagunk által be nem vallott, sőt tagadott függőséget, amely férfiakra talán igaz is, de a nők sem tagadhatják túlságosan (csupán a szégyenérzet ami itt beleköp a levesbe).

Az egész létünk, az idegrendszerünk a dopamin nevű hormonon nyugszik (kiegészülve tucatnyi más hormonnal), s cselekedni sem tudnánk nélküle (mély depresszióban - melyben súlyos dopaminhiány van - mozdulatlanná dermednénk). Sajnos kimutatták, hogy az extrém erős szexuális ingerek (amelyek a normál létben nem léteznek), átformálják az agyunkat, és belekavarnak a dopamin termelésbe, azaz ellenállóvá (rezisztenssé) válunk a szokványos ingerekkel szemben. Ez egy hosszú folyamat - évekig is eltarthat -, és nem vesszük észre a hatást. Csak amikor már úgy tapasztaljuk, hogy baj lehet velünk. A gyógyszeripar zsenialitása, hogy erre olyan vegyszert gyárt, amire ugyanúgy rászokhatunk (rezisztenssé válunk), s jó ideig már tehetetlenek lennénk nélküle, tehát csak dobjuk ki a pénzünket az ablakon, mint a drogos az egyre erősebb drogok beszerzése miatt.

Megoldásra nincs más mód, hanem az évezredek óta jól bevált, és napjainkra elfeledett (elfelejtetett) BÖJT! Dopaminböjt! Pár éves felfedezés ez, a bennünk zajló vegyi mechanizmusok területén. S nem csak ebben a zavarban, hanem sok más területén az életünknek, ahol szintén - nem nyilvánvalónak látszó - függőségekbe menekülünk, mert elhitették velünk, hogy létezik fenntartható, állandó boldog lét. Az ember biológiai természete azonban nem ilyen. A rezisztencia kialakulás ezt megakadályozza (ezt az állatvilágból örököltük). Mély boldogtalanságba azonban az értelmünk becsapásával süllyedhetünk: azzal, hogy ideológiák által boldog élet reményét ígérik egyesek nekünk. Nem új jelenség ez, és a történelemben minden esetben tragédiákba torkollott. Ezekről a tragédiákról szól a történelem tudomány, s nem véletlen: ezek a tragédiák szüntették meg minden esetben a kialakult rezisztenciánkat. De ez egy hosszú folyamat, s ne csodálkozzunk, hogy most - spontánnak feltüntetve - ezt kapjuk a nyakunkba.

Az előzőekből talán sejthető, hogy mit tehetünk potenciazavar esetén (böjt), s hogy ez nem egy gyors megoldás részünkről, hanem egy hosszú, rögös út. (átlagosan 2 év egy függőségből való szabadulás folyamata).

Lorrh 2022.03.30. 13:16:47

@Creativus: na ne szórakozz itt velünk!!!!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.30. 16:27:00

@Creativus: szerinted akinek nem áll fel, annak az a gyógymód hogy két évig nem szexel?

És mi van azokkal, akiknek a merevedési gondjait látens homoszexualitás, vagy a partnertől való undor okozza? Vagy egyszerűen csak a vonzalom hiánya?

Mi van a stresszesekkel? Tegyük fel, valakinek lekonyul a pömpölője, mert szetveti az ideg, a melóján jár az esze végig. Holnap határidő van, vagyis tegnapra volt, de utolsó utáni halasztásként reggel még leadhatja a jelentést. És ma este itt ez a gyönyörű randi, a nő már az ágyon, meg kéne dugni, de jajj, nem áll fel, basszus, gyerünk, sikerülnie kell! De nem... na szerinted ezt az oldja meg ha majd nem dug meg recskázik két hosszú ÉVIG?

Lorrh 2022.03.30. 17:40:30

@Puerto Prince: csak szivat minket a kolléga, vicces kedvében van ma :-)

Creativus 2022.03.30. 18:27:41

@Puerto Prince: Helyesen látod! A probléma sokkal összetettebb, mint ahogyan felületesen gondolnánk. És valóban, az esetek nagy többségében nem szervi probléma áll a háttérben, bár alapként az sem zárható ki, tehát egy ilyen vizsgálat megér egy misét.

A mára felhalmozott ismeretek már egy egész könyvre valók, és a hosszúnak látszó (TL;DR szerű) értekezésem csak egy nagyon tömör vázlat, s több helyen félreérthető. Természetesen nem a szexről, hanem a pornóról kell kb. 2 év alatt leszokni, pontosabban otthagyni, mert leszokni ugyanúgy lehetetlen mint pl. a dohányzásról (arról pl. egy cigivel évtizedek múltán is vissza lehet szokni), de a pornó egy nehezebb eset!

S példaként egy napjainkban élő esetet figyeltem meg az index fórumán, ahol a merevedészavarok témájában folyik - általában különféle szerekkel kapcsolatban - diskurzus. Valaki ráeszmélt, hogy mikor a volt feleségével újra összejött, akkor a zavart a pornózása okozta. S egy hét megvonás után már jelentős javulást tapasztalt. De megtapasztalta az igen kemény megvonási tüneteket is, hasonlóan ahogyan a drogosoknál jelentkezik. Ez utóbbi az, amivel nagyon meg kell küzdeni, mert visszaesve tovább romlik a helyzet. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a pornótól egy bármilyen (akár dögös) nőre is csupán felizgató tárgyként kezdünk tekinteni, és ugyanúgy ráununk, mint a kedvenc klipjeinkre. Sok elhidegülés mögött pont ez áll: az agyunkat "áthuzalozza" a pornó, s visszacsinálni hosszú időbe telik.
Saját véleményem - a téves felfogásokkal ellentétben - az, hogy a pornó NEM káros, de következménye van az agyban. Ha ezt (pl. a merevedési zavart) valaki károsnak ítéli meg, akkor önmagára nézve azt károsnak tekintheti, ha úgy akarja, de ez egy tévút. Azért sem szabd (sőt tilos) károsnak nevezni, mert éppen ez a szemlélet az, mi továbbra is benn tart a pornó függőségben, ugyanis a feltörő szégyenérzetet, és feszültséget éppen a pornóval igyekszik minden függő enyhíteni, tehát ez egy ördögi kör.

Amit a végén említettél (gyönyörű nő az ágyon), az egy rendkívüli károkat okozó, s milliókat boldogtalanságban taszító hamis szemléletmódból eredő (s gyakran elő is forduló) lehetőség. Az emberi szexualitás nem így működik, hanem tévedésből így működtetjük (ez nem szex, hanem ingyen-kurvázás). Sok lépcsőn keresztüli, közvetett hatását napjainkban szívja meg az az emberiség, amely 50 éve kiengedte a palackból a szellemet. A hatásnak már látszólag semmi köze sincs a szexforradalomhoz, mégis ez egy generációról generációra terjedő következmény-sorozat, amelyet cinikus körök igyekeznek - a maguk javát is szem előtt tartva - durva eszközökkel helyrerázni.

Creativus 2022.03.30. 18:34:22

@Lorrh: Nagyon jól esne viccelődni, de látván a YouTube-on az elkeseredettséget is visszatükröző előadásokat (némelyik már tíz éves is), nem tartom helyesnek, hogy homokba dugott fejjel hallgassunk róla. A téma sokkal de sokkal komolyabb, minthogy tréfálkozni lehessen róla. Aki viccnek veszi, abban nagyon mélyen ott van a saját - s önmaga elől is titkolt - szégyenérzete, s ezt a viccel próbálja kompenzálni (a pszichológia szerint azonban sikertelenül).

Cirigli Jenő 2022.03.30. 20:44:29

Nem vénnek való vidék az!

Lorrh 2022.03.31. 14:34:39

@Creativus: mert azt írtad hogy a szex megtartóztatást csináljon 2 évig. Nem azt hogy a pornó nézést hagyja abba.

Creativus 2022.04.01. 14:24:21

@Lorrh: Elnézésedet kérem, ha félreérthetőnek sikerült a fogalmazásom, amely így is nagyon hosszú lett, pedig igyekeztem tömören megnyilatkozni.
süti beállítások módosítása