Olyan nőt keresek, aki tud öltözködni (is)

2022. március 31. 07:40 - csajokespasik

„Nem vagyok kapcsolatfüggő, se kontrollmániás, de ha már együtt vagyunk, az nem csak egy testi dolog” – Posztolónk a korábbi kapcsolatai során tapasztaltak alapján állított össze egy kívánságlistát. Úgy érzi, nem támaszt nagy elvárásokat az új jelölt irányába, de kérdés, hogy vajon a kiszemelt nő is így látja-e mindezt?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mindenki vágyik egy jó kapcsolatra, ami valódi boldogságot jelent neki, de a probléma az, hogy az emberek többsége minimális befektetéssel, elkapkodott partnerválasztással, valamint hiányos elképzelésekkel és önismeret nélkül várja el mindezt. Aztán meg van bántva, ha az Éden nem következik be. Mindenki társas lény és vágyik a törődésre, megértésre, támogatásra, de ezek kialakulása vagy elmaradása már az alapoktól nyomon követhető. A magától adódó tökéletes boldogság, amit legtöbben hajszolnak, vagy időleges, vagy nem is létezik. 27 éves férfi vagyok, és én egy olyan lánnyal szeretnék együtt lenni, aki:

- minimális tiszteletben részesít, nem megy el kettesben a vele egykorú pasival buliba, programra, fesztiválra, se sétálni, se sütire, se fagyira, se teára, se kávéra. Azzal a dumával ne is fáradjon, hogy ők csak barátok, ebben nem hiszek. Ne beszéljünk mellé, mert egyetlen férfit sem érdekel, ha a nő, akire hajt, kapcsolatban van, akkor is nyomul rá, még ha a másik barátkozásként fogja is fel.

- tud mérlegelni. Ha valamilyen ünnep van (névnap, szülinap, karácsony) nem a barátai az elsők, nem őket helyezi előtérbe állandóan. Ennél az a megalázóbb, amikor tudja, hogy engem is érdekelt volna x program, és utána teszi hozzá, hogy „jól van na, veled is elmegyek, ha akarod”, így olyan, mint egy könyöradomány, amit kiköveteltek, és én lennék a nyafogós, akaratos kisgyerek. Így lekezelő.

- nem csinál olyat, hogy hívom, vagy írok neki, és egyáltalán nem válaszol, pedig tudna. Nem történt semmi súlyos, csak nem volt kedve. Mindezt utólag tudom meg.

- ha szeret, azt egyértelműen fejezi ki. Metaforák és mellébeszélés nélkül. Enélkül bármilyen kapcsolatra ráhúzhatjuk, hogy felszínes. Nem vagyok kapcsolatfüggő, se kontrollmániás, de ha már együtt vagyunk, az nem csak egy testi dolog.

- ha bemutatom őt a barátaimnak, nem csak hallgat. Nem adom parancsba, hogy jóban kell lennie velük, de ha én is meg tudom tenni azt, hogy minden körülmények közt szimpatizálok az övéivel, akkor ez visszafele is működjön.

- az öltözködését nem viszi túlzásba, érzi az arányokat, nyáron nem rak ki mindent, nem kihívó, mert olyankor úgy érzem, nem illünk össze. Egyetlen férfinak sem esik jól, ha kiguvadó szemmel lesik a párját. (Egyszer egyedül ültem egy sörözőben, várok valakit, amikor bejön egy ilyen páros, zömök férfi, nála fiatalabb, kihívóan öltözött lánnyal. A mellettem lévő asztalnál az egyik pasas halkan megjegyzi a másiknak, hogy „nézd, viszi dolgozni”). Így érthetőbb, hogy miért zavar? Ha nem tűnünk egy párnak, minek járkálunk együtt? Nem elnyomni, nem irányítani akarom, csak passzoljon már hozzám és legyen ízlése. Ha azt mondja, nekem öltözik úgy, az elfogadhatatlan, mert valójában nem miattam teszi, ha tudja a véleményemet erről. Ő azt hiszi, szexi, én meg szégyellem magam. Legyen egy minimális ízlése.

Röviden összefoglalva: kölcsönös tisztelet és figyelmesség. Ez a lista csak néhány dolog, és a korábbi kapcsolataim során tapasztaltak alapján állítottam össze, így határozottan tudom, milyen típust keresek. Ezek szerintem nem nagy elvárások, de sajnos ezt nem minden ember veszi természetesnek.

 
31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1717793689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.31. 09:52:29

Ebben a korban nem a nők öltözködésével kell foglalkozni, hanem a vetkőztetésükkel!

27 évesen, hajajj, én nem foglalkoztam azzal, hogy ki milyen ember nőként, meg hogy mit csinál mással, meg kivel, meg hol...

Munka után egyből mentem pinászni, volt néhány bár ahova szinte bemenni is elég volt, meg rendelni egy italt a lányoknak; amikor meg nem dolgoztam, akkor meg szimplán csak ittam és csajoztam egész nap, azt hiszem, ekkor szoktam rá a müzlire, mert még a főzésre is sajnáltam az időt :)

_krampampuli_ 2022.03.31. 12:17:42

Kedves posztoló, egyetértek a konzervatív elveiddel.
Jól teszed.
De neked sem lesz egyhamar párod...

Real_Time 2022.03.31. 13:43:19

Hát akad olyan akit nem érdekel hogy van-e a nőnek valakije, én is ismerek ilyet, de aztán a verekedésnek már annyira nem örült. Szerintem akinek agya is van, az hamar rájön hogy annyira nem fontos semelyik nő se, főleg hogy több is van. Nem ez az általános.

Almandin 2022.03.31. 15:15:04

Szerintem az is problémás, ha valaki azt kéri, hogy a párja minden barátját szeresse. Az ember a párját szereti, annak barátait vagy igen, vagy nem. Nem lesz mindenki szimpatikus.
Öltözködés: valamilyen szinten megértem a pasit, mert ma valóban kevés a nőiesen, de mégis ízlésesen öltözködő fiatal nő. Vagy nagyon szexire, vagy nagyon sportosra veszik a figurát. De ha valakit szeret, akkor elfogadja a stílusát is. Nem baj, ha eltér az öltözködési stílusa a két félnek. Amit valóban nem szabad, az a másik egzecíroztatása stílus terén, a kinézete megszabása. Sokan panaszkodnak, hogy a párjuk beleköt az öltözékükbe, frizurájukba. Komoly konfliktusforrás lehet az ilyesmi egy kapcsolatban.
Nekem egy zsarnokoskodásra hajlamos ember rajzolódott ki a posztból, aki, ha lesz párja, a saját képére akarja majd formálni, akár erőszakkal is.

kenyércsücsök 2022.03.31. 15:26:24

"Nem adom parancsba, hogy jóban kell lennie velük, de ha én is meg tudom tenni azt, hogy minden körülmények közt szimpatizálok az övéivel, akkor ez visszafele is működjön."
Nem adom parancsba, DE - pont azt teszed.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.03.31. 16:17:28

@Almandin: az öltözködésbe való beleszólás ismerős...

Cirigli Jenő 2022.03.31. 16:21:26

A szolgálati szabályzat elkészült:)))
Az ilyen kis rend- és fegyelempárti figuráknak szoktak szélsőséges esetekben nőket találni a pincéjükben.

Motorogre 2022.03.31. 18:13:55

Kedves Poszter !
Töröltesd az agyadból mindazt a sok valós, reális és tényszerű követelményt amit leírtál - és csak azt vésd bele: Boldogság !
Akkor hamar találsz egy jópofa lányt és érezni fogod hogy hangyák mászkálnak a térded körül.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.31. 18:58:07

@Cirigli Jenő: nincs is szebb annál, amikor valakinek tizenhat négyzetméteren 100%-ig igaza van. Csak a hangok ne hallatszódjanak ki :)

antisocialnetwork 2022.03.31. 19:11:29

Most akkor van nője a poszternak? Vagy ilyen nője volt, de már nem akar ilyet.Vagy volt több, és abból eme sok tapasztalat? Vagy most minek ríitt, hogy milyet akar. Kit érdekel. Találja meg. Ha meg nem találja kicsit bővítsen a hálón, így nagyobb lesz a merítés. De férfi ember nem rí hanem cselekszik.

Almandin 2022.03.31. 20:13:48

@antisocialnetwork: Jelenleg nincs párja, a többit nem tudjuk.
Mindenesetre magán kellene dolgoznia, akár pszichológus segítségével is, mert ez az uralkodó hajlam nagy eséllyel tönkre fogja tenni a kapcsolatát, vagy ha azt nem, akkor a párja életét. Sajnos az ilyenek általában azt hiszik ők tökéletesek, nincs szükségük pszichoterápiára, aztán meg csodálkoznak, hogy mindenki menekül tőlük. Aki meg nem, az elnyomott lesz.

Real_Time 2022.04.01. 07:30:08

@Peni a Valdes: Ha együtt mennek valahova és úgy van a hölgyike miniszoknyában esetleg, az szerintem kevésbé problémás. A poszter is megnéz más nőket is (jobb esetben). Ha egyedül, vagy a barátnőkkel megy kirívó öltözékben valahová, az már azért elgondolkodtató. Igazán meredek persze az lenne, ha a poszter menne miniszoknyában sörözni :D :D

Lorrh 2022.04.01. 08:01:45

@Almandin: "Aki meg nem, az elnyomott lesz" pont erre lenne igénye, csak kevés még ehhez is.

MsIreneAdler 2022.04.01. 09:12:06

Az öltözködésen kívül szerintem viszonylag korrekt ez a kis elvárás lista. Kérdés, hogy mit tud ezért a kedves poszter nyújtani....

Almandin 2022.04.01. 14:41:59

@MsIreneAdler: A folyamatos készültség elvárása szintén nem jó. Vannak olyanok, akik a párjukat félóránként hívogatják, SMS-t küldenek és elvárják, hogy a másik perceken belül válaszoljon. Kinek van ideje dolgozni vagy akármire koncentrálni ilyen gyakori megkeresés esetén? Ezzel a másikat már az életvitelében zavarják. Ha egy pár nem él együtt, elég naponta egyszer beszélgetni (ez lehet hosszabb is), ha együtt élnek, otthon majd este átbeszélik a napot, nem kell folyton zaklatni egymást. A folytonos abajgatást azok csinálják, akik gyerekesek, szimbiotikusan csüngenek a párjukon, megfojtva ezzel, vagy beteges féltékenységtől űzve ezzel ellenőrizgetik a másikat. Így akarják tudni, merre jár a másik, nem hagyják, hogy önállóan élje az életét, még az összes lélegzetvételéről is tudni akarnak.
A párja barátaival meg vagy szimpatizál az ember, vagy nem. Általában nem is kell nagyon érintkezni velük. De nem várható el, hogy szeresse őket. Annyi várható el, hogy ne akadályozza a kapcsolattartást velük, meg ne áskálódjon ellenük, de szimpátia nem várható el.

_krampampuli_ 2022.04.01. 15:07:33

Szerintem az a gáz, hogy elvárja, hogy a leendő párja majd miként viszonyuljon az ő barátaihoz. Az sem értelmes dolog szerintem, hogy ő cserében mindenkivel jópofizni fog majd, akik a párja baráti, családi környezetét alkotják.
Ebben én semmi pozitívumot nem látok.

Az öltözködéssel kapcsolatos gondolataival viszont én teljesen egyet tudok érteni. Volt már nő, akivel nagyon jól kijöttünk, egyedülálló is volt, jól éreztem magam a társaságában, mégsem kezdeményeztem nála. Az ok: időnként elképesztően kihívóan öltözködött. Elfogadtam, hogy ez az ő identitása, az én kedvemért ne öltözzön úgy, ami nekem tetszene.
Így hát nem is kezdeményeztem nála. Az öltözködésünk ugyanis a személyiségünk része - gondolom én.
Csak olyan nőknél kezdeményeztem mindig is, akik azt a stílust követték, ami nekem bejön. Így hát sosem kértem senkit arra, hogy a kedvemért változtasson a stílusán. Egyszerűen megelőztem az efféle szituációkat.

Almandin 2022.04.01. 21:25:52

@_krampampuli_: Te azt írod, az említett nő időnként öltözött kihívóan. Nos, valóban az ember, akár férfi, akár nő, nem mindig ugyanúgy öltözik. Befolyásolja az alkalom, de az ember kedve is. Pl. egy általában elegánsan öltöző ember is időnként visel sportos ruhát-cipőt. Ha valakivel megismerkedsz és párodul választod, még akkor is időnként meglephet olyan öltözékkel, ami neked nem tetszik. Pl. ha az említett nővel sose találkozol, amikor épp kihívóan néz ki, akkor beskatulyázod őt olyannak, aki nem kihívó és lehet, hogy összejössz vele. Amúgy ha egy férfit nagyon zavar az ilyesmi, akkor inkább féltékeny típus. Mellesleg mi a kihívó? Ez is nagyon relatív. Van, aki a finom sminket is ide sorolja, más szerint a piros, kivágott miniruha nagyon erős sminkkel sem tartozik ide.

_krampampuli_ 2022.04.01. 21:57:26

@Almandin:
"Pl. ha az említett nővel sose találkozol, amikor épp kihívóan néz ki, akkor beskatulyázod őt olyannak, aki nem kihívó és lehet, hogy összejössz vele."
Ezzel igazat mondasz, bizony ilyen veszély nálam fennáll.

Vannak nők, akik például színházba is úgy mennek, hogy alig sminkelnek, lezser, kényelmes ruhában: nos nekem az efféle jön be.
Minden relatív...
Szerintem a miniruha mindenképpen kihívó. A tűsarkú is az. Szaunába, vagy strandra menni ruhátlanul pedig nem kihívó. Sokak szerint meg az. Különbözőek vagyunk, de ez így van jól.

Almandin 2022.04.01. 22:57:39

@_krampampuli_: Nem minden miniruha, vagy miniszoknya kihívó. Nyilván a vörös, nagyon kivágott miniruha az. De pl. egy mini farmerszoknya nem feltétlenül az, főleg, ha sportos cipővel, nem erős sminkkel viselik. Tűsarkú cipő se csak olyan létezik, amiben lépni se lehet, van törpe tűsarkú is.
Az a gyanúm, hogy te is hajlamos vagy a nőket elkönyvelni kihívónak, ha nőiesen néznek ki.
Olvastam olyat, hogy pl. egy anya nem engedte a kamasz lányainak, hogy megnövesszék a hajukat, mert az "kurvás". Vagy ha hosszú volt a haj, be kellett fonni vagy feltűzni, mert a kiengedett haj kihívó. Ez már túlzás szerintem.
Mindenesetre nem irigylem a nőt, aki melletted van, mert ha csak kifesti a szemét (nem túl feltűnően), vagy feszesebb nadrágot, vagy felsőt vesz fel, vagy nem mindig sportos cipőkben szaladgál, már megkapja tőled, hogy kihívó, meg nekiállsz féltékenykedni.

Cirigli Jenő 2022.04.01. 23:37:16

@_krampampuli_: téged szerettek, szeretnek a nők??? Nekem úgy tűnik, hogy nálad bajok vannak!

MsIreneAdler 2022.04.02. 11:37:04

@Almandin: én úgy gondolom, hogy alap dolgokat írt a poszter. Sajnos manapság bármilyen elvárást megfogalmazni egy kapcsolatban a másikkal szemben az már egyenlő a korlátozással, megalázással, kontrollal. Pedig szerintem tök alap, hogy ha van egy párom, nem megyek privát bulikra férfiakkal, ha van időm, és ír, válaszolok, meg nem vagyok bunkó a barátaival. Nyilván, az is alap, hogy ez kölcsönös, és olyat várunk a másiktól, amit magunk is megteszünk. Ha nem alkalmazkodunk a másikhoz, mindenki csinál, amit csak akar, az nem kapcsolat.

@_krampampuli_: ebben a formában egyet tudok veled érteni az öltözködésben, hogy neked ez a stílus egyáltalán nem jön be. Csak sokszor az úgy szokott ám lenni, hogy a pasinak tetszik a kihívó öltözet ismerkedéskor, majd a kapcsolatban meg már nem, és csak ekkor kezd el rugózni a miniszoknyán meg a tűsarkún. Ez szánalmas.

Real_Time 2022.04.02. 12:22:52

@MsIreneAdler: Az igazán profik erre találták ki a teljes test befáslizását. Egy vitával kevesebb :D

Almandin 2022.04.02. 14:26:01

@MsIreneAdler: Valóban jó, ha valakinek van elvárása a párkereséskor, pl. hogy legyen művelt valaki, ne legyen politikailag szélsőséges, stb. De ezek nálam már a túlzott kontroll jelei, amit a posztoló leírt.
Attól, hogy alapjában véve válaszolok a másik megkereséseire, még nem kell félóránként ugrani minden hívásra. Hacsak nincs valami katasztrófa, napi egy hosszabb telefon elég, ha együtt élnek, személyesen beszélgessenek.
Ha nem szimpatikusak a párom barátai, attól még nem feltétlenül kell bunkónak lennem velük. Alapvető udvariasság is van a világon. De az nem várható el, hogy mindenkit szeressek.
A kihívó megjelenés egy-két egyértelmű esettől eltekintve erősen relatív. Valakinek már a kevés smink is az, vagy bármilyen magassarkú cipő, másnak a kifejezetten kurvás megjelenés se zavaró. Viszont az alap egy kapcsolatban, hogy nem akarom megváltoztatni a másikat. Ott mélyebb dolgokról, az elfogadásról van szó. Sokan úgy választanak partnert, hogy felhajtanak valakit, aztán a fejükben létező ideálhoz akarják idomítani. Tulajdonképpen egy eszköznek nézik a másikat. Nemcsak a féltékenység vezethet ahhoz, hogy valaki a másik külsejét meg akarja változtatni. Nők is csinálják ezt a párjukkal nem ritkán. A rokonságomban volt olyan eset, hogy egy férfi fiatalon, a nősülése előtt kopott farmerben és hosszú hajjal szaladgált, amolyan John Lennon stílusban. Elvette a nőt, aki a házasságuk évtizedei alatt levágatta a haját, nem vehetett fel farmert és konzervatív cuccokban kellett járnia, mert a nőnek az öltönyös elegáns pasik tetszettek. Nem csak emiatt, de válás lett a dologból, a pasi a nőtől való elköltözése másnapján azonnal elment farmert venni. A feleség amúgy nagy lelki terrorista volt másban is, a férfinak valószínűleg már nem volt ereje ellenkezni az átalakítás ellen, amúgy is sokat törődött a karrierjével. A nő amúgy olyan volt, hogy mindig az izgatta, mit szólnak mások a családtagjai kinézetéhez, ha valaki olyat vett fel, ami nem tetszett neki, azzal vádolta, hogy szégyent hoz rá mások előtt és addig veszekedett a célszeméllyel, amíg az beadta a derekát.

MsIreneAdler 2022.04.02. 14:57:14

@Real_Time: na igen. Azok a férfiak, akik mellől csak azért nem lécel le az asszony, mert zsákba dugták, roppant büszkék lehetnek magukra :)

@Almandin: nincs szabály erre, kinek, mennyi beszélgetés elég/megfelelő a párjával naponta. Pl ha én ne adj isten kétszer is szeretek beszélgetni meg háromszor írni, ettől még nem vagyok kontrollmániás. Óriási a különbség a kedves érdeklődés és az ellenőrzés között. Nyilván utóbbi az gáz.
A posztban ez van: nem parancs, hogy kedvelje a barátait, csak viselkedjen velük normálisan. Ebben sincs semmi extra.
Egyébként a poszter sem arról ír, hogy ha majd lesz egy nője, ilyenné szeretné formálni, hanem, hogy ilyen paraméterekkel keres. Ez meg szíve joga.
Igen sajnos ilyen nyüstölős nőt én is ismerek. Aki nem talált magának olyan pasit, amilyenre vágyott, hát gondolta "csinál " egyet magának. Ha kell szinte baltával faragja a pasikat akiket megkaparint. Mikor pedig megunják és otthagyják, a nőci panaszkodik, hogy nélküle ők semmik lennének, milyen hálátlanok ezek. Így én felvenném a listára a nem "baszogatjuk a másikat" pontot is :)

_krampampuli_ 2022.04.02. 15:51:43

Nem értem, mi a különös ebben, hogy nem az átlag nők tetszenek nekem. Sosem kértem egy nőtől sem, hogy változtasson a stílusán miattam. Csupán csak a nekem bejövő nők köréből ismerkedtem. Amúgy a szűk felső az nagyon bejön nekem is, a szép nőket ugyanúgy megcsodálom, mint bármely más férfi is. Mint már írtam is: furcsa volna, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Hogy jön ide, hogy féltékeny volnék, végképp nem értem...

szeme közé, laposan! 2022.04.04. 11:24:58

Húbazmeg, neked egy kutya kell inkább... Nem, ne is, ne bántsd a kutyákat, vegyél hörcsögöt inkább, az nem megy sehova, azt hordja, amit ráadsz, stb. 27 évesen nincs sok jövőd ilyen hozzáállással a nőkkel szemben, tudod, rég emancipálódtak már, nem fogják ezt elviselni. Légy férfi, és egyből tudni fogják, hol a helyük!

Lorrh 2022.04.04. 13:17:44

@Almandin: Figyu, Te Tetszöl Nekem, Dugunk?

Almandin 2022.04.04. 21:17:49

@Lorrh: Köszi, de van párom, félrelépni meg nem akarok.
süti beállítások módosítása