Van, aki rossz kapcsolatban is jól érzi magát

2022. április 25. 08:38 - csajokespasik

„Mondom, mikor hagyod már el? Semmi nem köt hozzá. Azt mondja, nem tudja elhagyni. Más szabadulni akarna egy ilyentől, minél hamarabb” - Talán a magánytól való iszony, talán az újbóli párkereséstől való félelem miatt ragadnak egyesek rossz kapcsolatokban, de az is lehet, hogy egyszerűen csak annyi kell, hogy elmondhassák, nekik aztán van párjuk: olyan amilyen, de van.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdvözlet,

Miért van az, hogy a kapcsolatok idővel inkább véget érnek, ahelyett hogy egyre jobbak, fejlettebbek lennének? Logikusan, ha elfogadjuk a kapcsolatfejlődés dinamikáját, így kéne mennie. Arra gondolok, hogy egy idő után elkerülhetetlenül jön a hanyatlás. Viszont azt nem tudom, hogy ez így van természetes útján rendjén, vagy csak a mai gondolkodás és a mai kultúra miatt megy így. Maga a boldog kapcsolat mindig is illúzió volt, amiből az emberiség sosem ébredt fel, inkább tudomásul vette, hogy egy folyamatosan erodálódó dolog? És tilos róla beszélni, mert csak lelombozza a szerelem rajongóit? Így a végjáték törvényszerű.

Rengeteg olyan kapcsolatot látok, ahol például egy nőt a „párja” rendszeresen kihasználja, élősködik rajta, teljes mértékben visszaél mindennel, ám a nő nem hagyja el. Biztos, hogy előbb-utóbb elhagyja, de még valami hozzáköti. Talán a magánytól való félelem, az újbóli kereséstől való iszony, vagy egyszerűen csak annyira van szüksége, hogy elmondhassa, neki aztán van párja, és valaki figyel rá. Ahelyett, hogy otthagynák, inkább mellette szenvednek, és végül nem is ők szakítanak, hanem majd velük, ha a pasi új nő után kíván nézni.

Amikor valaki azt mondja, hogy a kapcsolatában erősek az érzelmek, azt úgy is lehet érteni, hogy az övéi erősek. Hogy a másik hogy van ezzel valójában, azt nem tudhatja. Elég sok nő él úgy, hogy dolgozik, fizeti az albérletet, ellátja a pasiját, takarít rá, van benne kötelességtudat és lemondás. Ezzel szemben a párja, ha arra szottyan kedve, bármikor elmegy csajozni, vagy haverozni, annyit iszik, amennyit akar, akkor jön, amikor jól esik, hiszen az igazi férfi ebben nem ismer mértéket, pláne a párja tanácsát sem fogja kikérni. Neki így természetes, nem lesz hálás semmiért.

Történt egy eset idén, hogy az egyik jó barátnőm összeveszett (sokadjára) a pasijával és este jött hozzám, ott aludt, mondom, mikor hagyod már el? Semmi nem köt hozzá. Azt mondja, nem tudja elhagyni. Más szabadulni akarna egy ilyentől, minél hamarabb elszakadni tőle, de ő nem. Szenvedni akar. És amikor később azt mondja nekem, hogy már minden rendben van a sráccal, akkor gondolatban hozzáfűzöm, hogy egy darabig. A következő rohamáig.

Lehet, hogy valamiben tudatlan vagyok, de magyarázza el nekem valaki, mi ebben a jó? Ezek valahogy nem illeszkednek az én boldogság fogalmaimhoz. Amíg valaki nem kezd el ezzel komolyan foglalkozni, nem láthatja az összefüggéseket. Tudna változtatni, de nem fog, mert hozzászokik ahhoz, amiben van, így az elméje is ezeket a szituációkat fogja keresni később is. Olyan ez, mint egy rossz otthoni minta, amit valaki a saját családjába örökít majd tovább.

 
10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr517815801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.04.25. 10:50:08

Hurrá lettek új indexképek!!!

Az a fürdőruhás csajszi, az kajakra ilyen fotót rakott ki egy ismerkedős oldalra, ahol az ex pasija átkarolja és le van vágva a képről? LOL
Az derék dolog!!

Reactor 2022.04.25. 21:10:02

Azért van ez, mert minél tovább él az ember párkapcsolatban, annál több negatív élmény éri, és egyre inkább tudatosul benne, hogy hibát követett el. Egyszerűbb volna el sem követni ezt a hibát.

_krampampuli_ 2022.04.25. 23:31:55

Murphy ezt írja a híres törvénykönyvében:

A legtöbb ember megérdemli egymást.

antisocialnetwork 2022.04.26. 04:58:27

@Lorrh: Örömmel konstatáltam a tényt, de fentartásokkal kezelném azért. Emlékezeteim szerint, már láttam eme stock fotókat is.

antisocialnetwork 2022.04.26. 05:01:49

Az irományra reagálva: ajánlom a szerzőnek a Vágási Ferenc : "Beszállok az internetbe" című gondolatát.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.26. 06:24:15

@_krampampuli_: azt hittem ő azt írja, hogy az a kapcsolat, ami elromolhat, el is fog romolni :)

_krampampuli_ 2022.04.26. 07:37:55

@Puerto Prince:
Igen, ez is igaz, de ezen túl is mutat Murphy, hiszen szintén az ő gondolataival:

Az a kapcsolat, amely nem romolhat el, még az is el fog romlani.

Andy73 2022.04.26. 09:05:21

Szerintem írj inkább a saját kapcsolatodról és problémaidrol, ne másokerol. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy akar élni, ő ismeri a helyzetet, neked csak korlátozott ismereteid lehetnek, ahogy találgatsz vagy csamcsogsz rajta.

szaletli 2022.04.26. 11:13:47

Ha mindenki a maga bajával foglalkozik (de azzal őszintén, türelmesen, adott esetben szakmai segítséget is igénybe véve), máris közelebb kerülünk egy szebb, kellemesebb világhoz.

#szájbergyerek# 2022.04.29. 10:40:42

Lehet nem kellene olyan nő problémáival foglalkozni, aki csak vigasztaló biovibrátornak használ. Feltéve, hogy legalább dugod, amikor ott alszik. Mert ha még azt sem, akkor inkább úgy kellene feltenni a kérdést: "mi ebben a jó" neked?
süti beállítások módosítása