A leánykérés jelenleg nem aktuális

2022. május 06. 07:42 - csajokespasik

Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mi kicsivel több mint egy éve vagyunk együtt. Egy ideje elkezdte mondogatni nekem, hogy milyen jó feleségem lenne. Ugye, ezt az utalást lehetetlen félreérteni. Én viszont nem szeretnék még nősülni. Nem vele van bajom, de csak azért még nem kérem meg senki kezét, mert mondja. Másoknak is mondta már, ami megint kellemetlen nekem. Nem feltételekhez kívánom ezt szabni, szimplán nem érzem részemről, hogy itt az ideje. Plusz, semmi nem áll készen hozzá. És mivel következetes volnék, ez alap. Emiatt nem fogom szégyellni magam.

És nem féltékenységből, de nehezen viselem, amikor random helyzetben egy rég nem látott pasi ismerőse nyakába ugrik. Jó vele, bírom a családját is, és ha őket is befűtötte már, hogy hamarosan esküvő lesz, de én meg meglékelem ezt a tervet, és ha ezt úgy adja elő nekik, hogy én szörnyként vagyok ábrázolva benne, aki csak kihasználta őt, nagyon fogom sajnálni azt a velük kialakított jó viszonyt, és ha már nem lesz mosoly. Egyáltalán nem arról van szó, hogy nem akarom felvállalni, csak objektíven nézem, hogy 5-7 év múlva mi lesz, hol leszek, mik lesznek a problémák? Nem tudom, de minél többet rugózik ezen, és ahogy beleéli magát, én annál jobban bezáródom inkább ebben a kérdésben. Tétlen vagyok - szerinte. Jó vele, szeretem és amikor nem ezen agyal, olyankor közelebb érzem magamhoz minden szempontból.

 
18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2917824973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.05.06. 08:19:42

Az még hozzá tartozik a poszthoz, hogy az írója 14 éves, a menyasszonyka meg 13. Szóval pár évet még tényleg kell várni.

Motorogre 2022.05.06. 17:57:03

Ismerős a szitu, de fontos dolgokat nem árul el a poszt. Pl. együtt élnek, vagy hétvégén vonatoznak csak egymáshoz pár órára ? Mi van az egisztenciákkal, a tanulással, szakmával, jövőbeli tervekkel ?
Szóval várni kell még ... közben ki lehet ugrasztani a bokorból: ugorj régi barátnők karjaiba Te is... s nézd a hatást a csajodon.

MsIreneAdler 2022.05.06. 18:06:56

Szerintem ne húzd az idejét, keress mást, aki még szintén nem szeretne megállapodni. Bár azzal meg gondolom az lesz a gond, hogy nem vesz komolyan, még élni akar, micsoda ribanc...

Real_Time 2022.05.06. 18:42:01

@MsIreneAdler: Akkor az jöhet hozzám, problem solved.

antisocialnetwork 2022.05.06. 19:11:35

Kedves Tamás ! Szerintem meg húzzál el csajozni, és hagyd a lányt, hogy találjon magának olyat aki elakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lorrh 2022.05.06. 19:36:52

@antisocialnetwork: Tamás? Ezt a szót hol látod leírva? Szerintem Gerzsonnak hívják. Szluhovszkí Gerzson, 17 éves autófényező ipari tanuló. Kisparaszti családban nőtt fel, apja kulák volt, anyja szövőgyári munkás. Dániel Zoltánnal 1952-ben ismerkedett meg amikor jugoszláv búvárok ürgebőrbe öltözve megfúrták Búvár Kund hajóját a Mohácsi Vészen.

body_andras 2022.05.06. 21:31:02

Menekülj, öcskös! EZ egy ördögi terv. Kiköveteli az esküvőt, a lagzit, a gyereket, a keresztelőt, mindezt azért hogy fényezze magát a család + baráti kör előtt, hogy lám megcsinálta. Aztán tulajdonrészt akar a lakásodból, a vagyontárgyaidból; következik a szexmegvonás, minek az neked, örülj neki hogy még veled méltóztatik lenni. Jön a verbális abúzus napi szinten, és amikor már unod hogy egy utálatos banya szívja a véred, vissza merészelsz szólni, akkor körbe-mártírkodja a fél világot hogy te bántalmaztad. Válóper, mindent visz, gyereket láthatod havonta kétszer, nyögöd a tartásdíjat, és az aktuális csereszabatos kanja lesz az új apa.
Mindezt azért, mert valószínűleg haragszik az apjára. Az ilyeneknek két férfitípus létezik: a szörnyeteg és a csicska. Ha nem csicskulsz be, akkor szörnyetegnek titulál.
Ez persze csak egy verzió, de elég jellemző azokra akik követelik az intézményesített kapcsolat progresszióját. Aki szó nélkül megvárja amíg a vőlegény kezdeményezésére lánykérés történik, az valószínűleg másképp áll hozzá a házassághoz, és értékelni fog téged is, mint férfit. Feltételezem egyikőtök se érett a dologra, szóval Nem, ő nem az a csaj, akivel ezt meg lehet csinálni. Bizonyára felfelé mozogsz a tízes skálán, ezért is akar igába hajtani, szóval ne aggódj a szingliség miatt, hamar megtérül a szabadság.

bordon 2022.05.07. 01:56:52

Sok dolog nem világos. Posztoló és nője életkora, múltja (szűzen kerültek-e össze vagy mindketten kipróbáltak másokat is), egzisztencia (karrier, lakás, hitel, jövőkép). Nem érzem, hogy akkora nagy szerelem tombolna a pár tagjai közt, a csaj csak úgy érzi, hogy 1 év járás után őt már illene elvennie az akárkinek, mert hát egy évig széttette a lábát, ezért cserébe jár az élethossziglan eltartás, közös hitel, szexuális kizárólagosság. Ha nem a posztoló lenne a pasija, akkor is házasodni akarna a csaj. Mert itt az ideje! Ez a nő menetrendszerűen akar feleség lenni, mint a legtöbb nő. És aki épp karnyújtásnyira van tőle, azt berántja ebbe a tervbe. Tökmindegy kinek a felesége, csak esküvő legyen. Az meg, hogy a posztoló jól kijön a csaj családjával, egy teljesen félrevezető dolog a kapcsolat jövője szempontjából. Lehet, hogy minden más családtaggal kijön, de idővel pont a csaj lesz hárpia, elviselhetetlen, amint gyűrű kerül az ujjára és akkor a csaj családja biztos nem a posztoló mellé fog állni, hanem a kislányuk oldalára.
Ha összeszed a posztoló egy másik nőt, annak a családjával is ki fog jönni. Ha meg nem, azt is túl lehet élni. A családjával való jó kapcsolatért teljesen felesleges a nővel maradni.

Real_Time 2022.05.07. 05:57:19

@body_andras: Ez a verzió a legjobb leírás a jelenkori Házasság 2.0-ára, melynek átlagos időtartama 2 év.

szeme közé, laposan! 2022.05.07. 09:48:40

Le kell lépni, nem kérdés! A hölgy nem téged akar, hanem egy képet, amiben pont az és pont akkor, és talán pont úgy történik, ahogyan az meg van írva (valahol, leginkább a fejében). De! El kell neki mondanod, hogy hogy érzed te ezt a dolgot, mit miért nem akarsz most, hogy aztán később, amikor ezek hallatán rád támad, akkor őszintén tudj védekezni, hogy aztán még később ez az őszinteség felszabadítson.

Van azonban egy kérdés: mit jelent ez az "egy rég nem látott pasi ismerőse nyakába ugrik." dolog? Tényleg a nyakukba ugrik? Valóban így történik? Sikítva rohan feléjük előtte? Vagy csak egyszerűen normálisan viselkedik velük és ez zavarja a te szemed? Mert ha nem így történik és csak így fogalmazod meg ezt a jelenséget, akkor azért veled is van baj bőven, és az magyarázza az elköteleződéstől való félelmedet, ami azonban a következő jelöltnél is elő fog jönni. Én szóltam...

bordon 2022.05.07. 12:13:57

Ez a nő a házasság intézményébe szerelmes. Bárkihez hozzámenne, aki megfelel annak a képnek, ami a kis fejében él. A posztoló valószínűleg jobb nőt is kaphatna, csak nem tud róla, nincs önértékelése. A nője meg tudja, hogy kb. ez a szintű pasi számára a maximum, most kell megfogni, mert telnek az évek és esetleg rájön a pasi, hogy kaphat jobbat is. Vagy több nőt párhuzamosan.
Egy év járás után kikövetelni a házasságot, az nemnormális dolog. A kishölgy családja lehet, hogy normális, csak épp ezért a nővel maradni teljesen felesleges, nem az anyóssal-apóssal kell leélni egy életet, hanem a csajjal.

A nő most érzi, hogy kifogy a lehetőségekből, most kell pasit fogni, nem személyesen a posztolóba szerelmes, hanem itt az ideje a házasságnak és aki épp karnyújtásnyira van, azt meggyűrűzné. Beteg dolog ez, de nem ritka. Velem egyetem alatt esett meg ilyen többször, hogy végzéshez közeledve a lányok hirtelen ráébredtek, hogy nekik most itt vége a dalnak, a faszkörhintáról le kellene szállni, mert fogynak a szingli, jó karrier előtt álló, potens, korukbeli srácok. Kétségbeesetten alakultak párok az utolsö évben. Felükből házasság is letty mert a srác mamlasz volt vagy tudomásul vette, hogy az a csaj, aki ráakaszkodott, számára a realitás, jobb úgyse lesz, az ő lehetőségei is beszűkültek, ráadásul addig se volt sikere a lányoknál, esetleg 24 évesen is szűz volt még.
Az ilyen hirtelen kétségbeesésben alakult párok másik fele meg szétment egy éven belül. Mert amint a csajnak lett egy jobb állásajánlata, ment másik városba, ott meg ledugatta magát egy jópasi új kollégával. Vagy rájött, hogy a kényszerből felszedett évfolyamtárs srác egy nagyranőtt gyerek, teszetosza, töketlen, büdösszájú álmodozó, aki nem fog neki házat venni Budakeszin.

Ezek az egyéves kapcsolatok komolytalanok. Az se normális, hogy 8-10 évig járnak emberek és se gyerek, se közös jövő, de az se, hogy 1 év után ki van követelve az esküvő.

MsIreneAdler 2022.05.07. 19:26:55

@Real_Time: te vagy rosszlányok oázisa :D

Egyébként mikor lett ilyen megbotránkoztató dolog, hogy felnőtt emberekben felmerül egy évnyi együttjárás után, hogy komolyabbra fordítják a kapcsolatot? Mi olyan ördögtől való abban, ha egy nő egy évnyi ráutaló magatartás után feldobja a házasság témát? Persze ha pl időközben le lett fixálva, hogy ez nem egy olyan mélységű dolog kettejük között, akkor valóban értelmetlen ezt erőltetni. Viszont a posztból nekem az derül ki, hogy itt bizony a srác sunnyog, és nem tisztázta hogy esze ágában sincs nősülni... jó, ehhez nyilván tök is kéne....

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.08. 07:04:25

@MsIreneAdler: először ellenőrizni kell, hogy szűz-e, ami, mint tudjuk, a boldogság legfontosabb indikátora, és az meg nem megy egy év alatt. Ezután jöhet csak a modern házasság, amely átlagos időtartama két év :)

MsIreneAdler 2022.05.08. 21:09:17

@Puerto Prince: igazad van, az igazán fontos dolgokról mindig megfeledkezem :)
Csak nem értem az egészet. Itt egy lány, aki nem akar már több kukit, családot akar alapítani, erre az a jótanács, hogy fuss... Azután köpködik a nöket, hogy miért faszkörhintáznak meg már 30+ mit akar... Csak én érzek némi ellentmondást? Csak nekem nem világos, hogy mi is az elvárás?

Reactor 2022.05.08. 23:39:56

@MsIreneAdler: Egy év bőven kevés sz'tem. Ezekből lesznek aztán 4-5 év múlva az egymást maró-gyűlölő kényszerházasok, akiket már csak a gyerek tart össze.
Minimum 3 év, de inkább 5. Ha addig se mentek egymás idegeire, úgy már van esélye, hogy legalább tízéves évfordulót ünnepelhetnek majd. Az egy éven belüli házasság nagyon durván a "durrbele bumm" kategória.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.09. 07:26:15

@Reactor: szerintem 3-5 évet tizen- meg huszonéveseknek kell várni, amikor még nagyon változik az ember. Harminc, de pláne negyven fölött az emberek nagy része vagy belefásult, vagy elvégezte a szükséges önismereti munkát, mindenesetre nincs szükség 3-5 évre ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy mit akar, vagy legalábbis mi az, amit el tud viselni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.09. 07:36:42

@MsIreneAdler: ha megfigyeled, online a többség mindig kompromisszummentes, baromira nem elnéző, idétlenségig elvhű, aztán élőben meg vagy egy saroktól sarokig közlekedő pacsker, vagy egy kiállhatatlan, magányos flótás. Az emberek zöme nem balhéban akarja tölteni a mindennapjait, válogatni meg nem nagyon tud, szóval alapjában véve kompromisszumokban él, ami mindig óriási hibának tűnik kívülről :)

Bandibacsi34 2022.05.10. 06:56:21

Ha van vagyonod, amit veszelyeztet a hazassag, akkor le kell tesztelned a nöt. Ha nincs, akkor vagj bele, mert az ELET errol szol. Csak ne kolts sokat az eskuvore es a lakodalomra....
süti beállítások módosítása