Kimondom: nem kedvelem a gyerekét

2022. május 16. 08:11 - csajokespasik

„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Az ismerkedési fázison már jócskán túl vagyunk a sztoriban szereplő férfival, tehát mindez ezért zavar. Neki van egy gyereke, de még tartja a kapcsolatot a volt nőjével is. Nem szívesen hallgatom, amikor arról mesél, hogy a korábban megromlott viszonyuk javulgat. Nem voltak összeházasodva, bár ez manapság nem számít annyira. A lényeg, hogy nem alakult ki még mindig, hogy miként oldják meg a gyerek felügyeletét. Gondolok itt arra, hogy ha szünete van, vagy ha beteg, vagy a nyaralásokra. (Idén megint külön fogunk emiatt nyaralni.)

Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük. Én nem leszek képmutató senki kedvéért, kimondom: nem szimpatikus a gyereke, nem tehetek róla, így érzem. Nem tud köszönni, aztán meg némán ül és csak bámul, vagy elmászkál a lakásomban és nem tudom, hol van. Kifejezéstelen arccal néz rám többnyire, hogy jelezze ő is az érzéseit felém... Szóval, én nem ragaszkodom hozzá, hogy hurcolja velünk állandóan.

Tudom, hogy ez a kettős játék a barátomat is fárasztja, mert van, hogy eljön hozzám, eldől és az egész napot átalussza. Ha valami dráma van otthon (bár nem tudom, melyik hely számít neki otthonnak) egyből rohan hozzájuk, ha tűzhelycsere kell, vagy csaptelep gondok vannak, vagy bármi. Nemcsak a legszükségesebbekről van szó, hanem csip-csup dolgokról is. Minek mentek szét, ha olyan, mintha még mindig együtt lennének?

Ő is érzi, hogy ez így nincs rendjén, mert közben panaszkodik. Nekem azt mondja, nem érzelmeskednek az exével, de ezt én elképzelhetetlennek tartom. Ott álltok ridegen egymásra meredve, egyetlen mosoly nélkül, aztán nekiállsz szerelni, majd ő elégedetten bólint utána...??

Nem vagyok kapcsolatfüggő, ha ez így marad, én kénytelen vagyok lépni. Olyanoktól is elfogadok tanácsot, akik hasonló helyzetben vannak / voltak, illetve ha bármelyik oldalon álltak már, de talán a gyerekkel rendelkezők ezt jobban átlátják. Nem az az elvárásom, hogy szakítson velük végleg, hanem csak annyi, hogy rendezze a körülményeit, mielőtt velem jobban belemélyedünk a kapcsolatba. Vagy nekem kéne elengednem őt?

Köszönöm!

 
36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6417832433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandibacsi34 2022.05.17. 09:37:25

Ez man csak igy lesz. Vagy csinalsz neki te is gyereket, vagy elnezed neki. De 10 ev es a gyerek felnő es lelep. Az nem nagy idő...

eßemfaßom meg áll 2022.05.17. 10:39:07

Ebből a scriptből még a Netflix se rendelne be pilotot.

body_andras 2022.05.17. 11:05:15

Alkalmatlan vagy elvált apáknak barátnőnek.
A gyerek az ELSŐ. Te csak második lehetsz, bár saját magamból kiindulva azt mondanám, teljesebb értékű egy férfi élete ha a Gyerek után saját magát teszi a második helyre, és utána jöhet aki akar.
A gyerek érdeke hogy a szülők ne rühelljék egymást hanem viselkedjenek normálisan.
Mondjuk az excsaj csapját nincs az a pénz amiért megszerelném.
Nem említetted a gyerek korát, de vszeg pont abban van amikor az új partnert a szülőknél nem nézi jó szemmel. Nem a szüleit akarja összehozni, hanem a saját idejét félti az apjával. Ez egyáltalán nem megoldhatatlan probléma de... neked eleve nem szimpi. Ezért semmi keresnivalód ott. Önző, éretlen kis pics@ vagy, de pánikra semmi ok, majd kinövöd.

Lorrh 2022.05.17. 11:13:51

@body_andras: azért szereli meg a csapot, mert ott lakik a gyereke és a nőre van bizva. Te miért háborúskodnál a gyereked anyjával?
"A gyerek érdeke hogy a szülők ne rühelljék egymást hanem viselkedjenek normálisan"
Pont ezt tagadod a másik mondatoddal. Döntsd már el magad!

body_andras 2022.05.17. 11:26:48

@Lorrh: nem háborúskodnék és nem tagadom egyiket a másikkal.
különélésünk óta egy szalmaszálat nem tettem keresztbe az anya lakásán és még mindig működik, a gyerekem nincs életveszélyben, a kommunikáció a közös nevelés érdekében szinte teljes harmóniában van. Bizonyos dolgokban, pl autós fuvar, így is sokkal többet teszek a gyerekért, nem érzem hogy ha valakinek a lakásán csöpög a csap akkor álmatlanul forognom kellene, hogy jaj most mi lesz, ha nem mentem meg őket. Biztos van az az ingerküszöb amikor lépni kell. De az ex lakásának az indokoltnál több fixírozása lehet olyan dolog ami az új partnert jogosan zavarja.

A sztoriban az sincs kifejtve, hogy váltott felügyeletben, két helyen él a gyerek, vagy csak anyjánál, és a pasas kapcsolattartó. Ha igen akkor elismerem én mondok baromságot, minden csapszerelés egy bónusz kapcsolattartási idő ez esetben. A "nem alakult ki" eléggé ködös megfogalmazás, akkor is ha nem voltak házasok, egy ilyen dologhoz minimum egy végzés kell minden további szarkeverés megelőzése végett.

Lorrh 2022.05.17. 11:41:53

@body_andras: nincs kifejtve mert ordas kamu az egész.

Almandin 2022.05.17. 13:06:50

Sok ilyen eset van. Ha a két fél nem költözik össze, akkor tolerálható a helyzet, meg is lehet úgy szervezni a dolgokat, hogy ne találkozzon a gyerek és az új nő. Önmagában nem probléma, ha valaki nem szimpatizál a párja gyerekével. Az már igen, ha zavarja, hogy a társa időt szentel a saját gyerekének is. Nem kell versengeni a gyerekkel. Ha pedig ennyire zavar valakit, hogy a párjának gyereke van, akkor válasszon gyermektelen társat.
Más téma: ma nagyon gyakori, hogy a gyerek nem tud köszönni. A mai szülők nagy része képtelen rászorítani erre. Már az is valami, ha a gyerek tegeződve, de köszön (évtizedekkel ezelőtt az is neveletlenség lett volna, ha egy gyerek letegez egy nem családtag felnőttet).

szaletli 2022.05.17. 14:20:54

Tetszik, nem tetszik, a saját gyereke a partner életének a legfontosabb része. Ha a posztoló ezt nem tudja elfogadni, jobb, ha lelép - de akkor lesz szíves ezt gyorsan és tisztán megtenni, nem pedig hónapokig elnyúló nyivákolással és grimaszolással megpróbálni közben megutáltatni a gyereket az apával. Utóbbi úgyse fog menni, és csak annyit ér el vele, hogy mindenkinek (posztolóval az élen) lesz egy baromi kellemetlen időszaka, amíg végre valahára szétmennek.
Nálunk ugyanez a helyzet, mindkét félnek van saját gyereke, mindkét fél túlcsorduló érzelmi kitörések nélkül elfogadja a másikét, mindkét esetben hónapokba telt, mire a gyerekek felengedtek, mindketten elfogadtuk az apás és anyás hétvégék rendszerét és azt, hogy ha bármelyik gyerekkel gond van akkor bármilyen program borulhat - pont úgy mint egy "normális" családban. A volt férjem mondjuk nem szerel nálam villanyt, de az simán előfordul, hogy ha este hozza a gyerekeket, vagy szülinap stb. van, mindenki együtt vacsorázik, a partnernél ugyanez a helyzet. Felnőtt emberek vagyunk felnőtt módon lezért kapcsolatokkal, nem hisztériás ovisok (:

Lorrh 2022.05.17. 14:58:59

@szaletli: hát azért az együtt vacsorázás az nekem meredek.
A villanyszerelés jobban belefér, hiszen az segítés.
De az együtt evés az már intimitás.

Almandin 2022.05.17. 16:19:51

Ennek a szituációnak volt egy különösen szélsőséges és tragikus esete Szita Bence tragédiája. Szerencsére a nők többsége nem egy Polcz Erika, de meglehetősen gyakori, hogy utálják a párjuk gyerekét.

Andy73 2022.05.17. 17:01:01

Keress olyat, akinek még nincs gyermeke.

sírjatok 2022.05.17. 17:18:08

@Lorrh: de fura... nekem pont fordítva van. Az együtt evés az egy normális dolog (ha csak néha van), de a lakása szerelgetése meg már indokolatlan szívességtevés.

antisocialnetwork 2022.05.17. 17:39:44

" Nem tud köszönni, aztán meg némán ül és csak bámul, vagy elmászkál a lakásomban és nem tudom, hol van. Kifejezéstelen arccal néz rám többnyire, hogy jelezze ő is az érzéseit felém..."
Ezekszerint: vagy zombi, vagy droid, vagy gyíkember.

Almandin 2022.05.17. 17:57:48

@sírjatok: A gyereknek szereli a csapot, mivel ő is ott lakik. A saját gyerekének való segítségnyújtással nincs semmi baj szerintem.

Almandin 2022.05.17. 17:58:26

@antisocialnetwork: Csupán egy gyerek, aki nem kedveli az apja új párját és zavarban van.

jegeskaveee. 2022.05.17. 18:47:48

Az a csoda, hogy a pasi még nem lépett le. Sürgősen ajánlanám neki, hogy szedje a sátorfáját, és álljon odébb!

A történetben szereplő némber pedig keressen egy olyan balekot, akinek nincs gyereke.

Jozef Pockna 2022.05.17. 19:01:53

Mikor a kolok alszik egy kis edesharmas megoldja a feszultseget.

Jozef Pockna 2022.05.17. 19:03:16

...ja es viseljenek kotont nehogy abba a hibaba essenek mint Orban Viktor edesanyja...

Medgar 2022.05.17. 19:12:18

Marad a macska meg az alkalmi tinder.

Andi és Tito 2022.05.17. 22:38:52

Ilyenbe én is belefutottam, volt hogy otthagyott egy házibuliban a baratainál, akiket nem is ismertem, vagy hazarohant a hétvégi kirándulásról, mert hívta az ex, hogy a gyerekkel valami van, és nem súlyos dolog, csak lázas, vagy nem akar leckét írni, elcsavargott a barátnőkkel és egy órát késett, ilyesmik. Rettentő bosszantó volt hogy egy másik nő madzagon rángatta a pasimat, mert hát ő a "gyerekeim anyja".

Szerintem amúgy a csaj direkt csinálta, neki úgy volt kényelmes, hogy apuka nem lakik velük, a kellemetlen dolgokat nem kellett elviselni, mégis mindig rendelkezésre állt és tolta a pénzt persze. Ebbe a viszonyrendszerbe nem fért bele egy barátnő, le is léptem gyorsan, pedig a gyerekekkel amúgy jól kijöttem.

Azóta gyerekes pasi csak úgy jöhet szóba, ha már felnőttek a gyerekek, vagy más országban élnek, esetleg nincs is anyuka, mert én ilyen második asszony nem leszek.

Infomaniac 2022.05.17. 23:48:25

@Andi és Tito: Bocs, de ez szerintem butaság, hogy emiatt leszűkíted a potenciális partnerek körét. Nem minden pasi manipulálható és születte a gyerekeit egy gonosz lusta hülye némberrel.. Egy ilyenbe belefutottál, ebből még nem következik, hogy mind ilyen..

moonshadow 2022.05.18. 07:32:15

Fogyjál be bmi 22 alá, és akkor találsz hozzád való gyerektelen pasit, akit nem rángat az exe folyton lakásgondnoknak a gyereke jogán.

Lorrh 2022.05.18. 07:55:09

@moonshadow: megjött a "kövér" kártya is a végére, köszönjük.

antisystem 2022.05.18. 09:45:42

@body_andras: "Alkalmatlan vagy elvált apáknak barátnőnek.
A gyerek az ELSŐ. Te csak második lehetsz," Szerintem nem kellene általánosítanod... én férfiként még nőkben is a "de nekem a gyerek az első" anyatípusúéktól kapok agyfalloszt... a posztolónak inkább csak peche volt, hogy pont egy ilyen manipulálható "apatigrist" fogott ki magának...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.18. 10:06:15

@moonshadow: sok nő visszataszító személyiséggel bír, ezós-asztrológiás, illetve rút arca van.

Ezek közül mindegyik külön-külön is bőven simázza azt, ha kissé puffantabb.

Különben nem értem, aki dagi de jó ember, azon lehet változtatni, különösen, ha nő az illető. A pali felajánlja, hogy ő vásárol be meg főz, a csajszi oda meg vissza lesz. A legtöbb nőn 20 kilónál nincsen több, az meg egy év alatt eltüntethető normális étkezéssel meg napi egy óra sétával. Lehet venni neki egy lépésszámláló karórát, tolja a napi 8-10 ezret, aztán annyi volt, egy év alatt egy puffancsból egészséges, szép nőt lehet csinálni.

De ha valaki egy undok, kötekedős idióta, abból nem hogy egy év, de egy élet alatt sem lehet rendes embert csinálni.

Chendrys19 2022.05.18. 11:21:47

@Puerto Prince: Először is... amelyik nőn van +20 kiló felesleg, az tuti nincs rendben fejben, különben nem lenne ennyire igénytelen a saját testével szemben. Ráadásul egy 20 kilós fogyás azért nem kicsit viseli meg az ember bőrét...

Másodszor pedig... miért is kellene mondjuk egy magára igényes, sportos és stílusos férfinek istápolgatni egy másik felnőtt embert, aki nem képes felelősséget vállalni saját magáért?

"A pali felajánlja, hogy ő vásárol be meg főz, a csajszi oda meg vissza lesz." - aha, aztán ha a nő lefogy, akkor majd szépen dobbant.

Köszi... inkább választok egy olyan embert, aki saját magától is kellően igényes.

Andi és Tito 2022.05.18. 11:27:57

@Infomaniac: ugyan! Ennél sokkal apróbb dolgok miatt is felejtős egy pasi! Pont az a lényeg hogy ügyesen le kell szűkíteni a potenciális partnerek körét, hogy aztán ne kelljen ilyen posztot írni!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.18. 12:22:13

@Chendrys19: az emberek számos okból elhízhatnak, vegyük csak például azt, hogy a magyar konyha milyen, meg most voltak az emberek bezárva elég sokat.

Valójában egy városi létben felszedni 10 kilót egy év alatt nem több, mint napi 200 kcal túlevés, azaz egy pohár sör vagy néhány extra falat, pl 70 gramm gabonaféle. Egy mai ember ezt simán abszolválja anélkül, hogy kirántott zsírt enne cukros üdítőitalokkal. Már rég nem erről van szó.

A legtöbb ember nem mozog, mert hova mozogjon, az iskolai tesióra meggyűlölteti, a napirend - pláne családosan - meg aránytalanul megnehezíti a mozgást. Egy nő aki elmegy melózni, majd viszi a háztartást, gondoskodik a környezetéről, gond nélkül este 10-ig betáblázhatja az idejét anélkül, hogy lenne egy órája sportolni.

Lássuk be, az igazán ízletes cuccok zsírosak és szénhidrátban gazdagok, illetve ott a pia, ami kb. minden társasági esemény szerves része.

Valamelyest joggal mondhatod, hogy könnyen beszélek, hiszen sem én sem a partnereim nem voltak elhízva soha, de manapság, egy évtized házassággal és családdal úgy gondolom, hogy ha pl. most kéne feleség-alapanyagot keresnem, a túlsúly persze szempont lenne, de nem lenne az első helyen. (azt nem keverném ide, hogy valaki tök ápolatlan, mert annak sztem nem sok köze van a kalóriadús táplálkozáshoz és mozgásszegény életmódhoz. Igényes embereken is lehet 10-20 kiló túlsúly, pláne 40-50 felé)

A személyiség messze a legfontosabb, mivel az nem igazán változik, utána jön a szórakoztató faktor, hiszen az életet nem érdemes végigszomorkodni, és csak utána érdemes a külsővel foglalkozni, azon belül is sokkal fontosabb az arc, az arányosság, a mellméret és ilyesmik (tehát a dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni), mint a túlsúly. Persze igazad van, ezek egy öregember gondolatai, húszévesen én sem dugtam dagi lányokat... igaz, ahol akkoriban kóboroltam, nem is nagyon voltak dagik, százból csak egy-kettő.

Lorrh 2022.05.18. 12:48:42

@Puerto Prince: mindenben egyetértünk, nekem viszont a kövérség az mindent elront. Hiába jó a személyisége, nem kívánom testileg és fel sem áll. Mit tegyek?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.18. 19:12:07

@Lorrh: nem tudom, mert ez egy beteg világ, és ha valakinek csak fogat kéne mosnia, azt sem illik mondani, mert mindenki úgy egy csodálatos ajándék, ahogy van.

Ennek ellenére én valszeg a kínai módszert választanám, vagyis élesen a szemébe mondanám, hogy szeretlek Irma, de a hájat azt nem, szóval szívesen főzök rád meg minden, de gyere el velem heti háromszor a kondiba, és amíg a hasad le nem megy, addig ismerkedjünk komolyabb testiség nélkül, mondjuk járjuk végig a kéktúrát, na, mit szólsz?

És ha Irma nem hülye, akkor a kötelező durcázós kűr után csak rászokik a főztödre, elmegy veled kardiózni, súlyzózni és mire a kéktúrát végigcsináljátok, már egy komolyabb ujjazás is beleférhet egy rekettyésben

Aztán vehetsz egy jó habos tortát vagy egy kehely csoki mousse-t, és belemártogathatod a farkad, na, akkor már tutira úgy fogja szopni, hogy nem maradsz kókadt!

És akkor meg lehet vele csinálni, hogy mire már lefogy és dugod oldalról, az éjjeliszekrénybe elrejtesz egy kis toblerónét, és amikor elélvez, a szájába dugod, és egy snittet le tud belőle harapni!

de még vannak ötleteim, csak kérdezz

God Harald 2022.05.18. 23:37:32

@Puerto Prince: kicsit olyan vagy mint a perverz állat kollégáim! De szerencsére nem vagy a kollégám:) Így is kritikus a helyzet!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.19. 08:19:09

@God Harald: nektek szerencsétek, hogy nem vagyok a kollégátok :)

Ritkán nyerem el a Hónap Dolgozója címet, ellenben alaposan megbámulom a kolléganők bájait.

God Harald 2022.05.19. 23:26:49

@Puerto Prince: nagy választék közvetlen környezetben nincs belőlük! Téged meg nem óhajtanálak kollégának, így is ketten csináljuk azt, ami ötre van méretezve. Állítólag siralmas a választék a jelentkezők között.:)))
süti beállítások módosítása