Ezek a tünetek mit jelentenek egy nőnél?

2022. július 26. 07:32 - csajokespasik

       

               „Feljött hozzánk egy barátnőm, és újságolta, hogy esküvője lesz. Ő hallotta az egészet, de mivel a csaj sietett, csak az előszobába jött be, ő pedig még köszönni sem jött ki” – Abban a közegben, ahol a barátnőd az egyik pillanatban magát szapulja, a másikban meg féltékenykedik, még a hallgatás is vészjósló.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokat gondolkoztam rajta, hogy írjak-e ide, de végül is miért ne? 2019-ben jöttünk össze, tehát már huzamosabb ideje együtt vagyunk, sok mindent átéltünk, jót is, rosszat is, egymás támaszai voltunk. Viszont úgy május óta van nála valami. Elmentünk nem rég együtt egy ismerősöm szülinapjára és láttam rajta, hogy zavarja, ha más nőkkel beszélek, mert biztos, ahogy ő képzeli, nagyon tetszem nekik, vagy ők nekem és azért. De ez eddig nem volt nála. Én sem szóltam bele, ha pasikkal beszélgetett. Ez a féltékenység valami komplexus része, hogy elveszíthet, mert úgy érzi, jobban nézek ki nála (ami nem igaz, de azt mondja, ő kicsit elhagyta magát). Olyanokat mond, hogy kevésnek érzi magát hozzám, meg hogy én mindig másokat helyezek előtérbe.        

       

               Nem rég feljött hozzánk egy barátnőm, és újságolta, hogy esküvője lesz. Ő hallotta az egészet, de mivel a csaj sietett, csak az előszobába jött be, ő pedig még köszönni sem jött ki. Ezt a bujkálást nagyon nem viselem jól, ebből a szempontból olyan vagyok, mint az apám, aki utálta a titkolózást a családban, nálunk otthon nem szabadott még a szobaajtómat sem becsukni. Több hasonló eset is volt még, és ettől az új beállítottságtól annyira elöntötte az agyamat az indulat, hogy vitáztunk egy sort. Majd így fogalmazott utána, hogy „- ugye tudod, hogy nélkülem mész az esküvőjére?” Ami még sehol sincs amúgy...De ő már rögtön elutasító.

Már tudom, ha hallgat, az is vészjósló tud lenni. Én sosem csalnám meg, mert szeretem, mindezek ellenére, de ő makacsul a fejébe vette, hogy ezen töprengek valójában. Épp egyenesbe jövünk egy nehezebb időszak után, mire ő rögtön előáll valami ilyesmivel. Nem értem ezt az egészet. Igazából az se lenne baj, ha ezt az írást megtalálná, mert vállalom, és semmi olyat nem beszéltem ki, ami ne lenne igaz, vagy olyan nagyon bántó lenne rá nézve, vagy ne tudna róla. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ezek a tünetek mit jelentenek egy nőnél, egy annyi idős kapcsolatban, mint a mienk? Van rá kezelés, vagy már így marad?          

 

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3917891273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Szentesi 2022.07.26. 10:32:03

Simán lehet, hogy megcsal. Ha eddig nem zavarták ezek a dolgok, nem volt elzárkózó, akkor erős a gyanú.

Frh 2022.07.26. 15:04:38

1. Menjen pszihomókushoz, mert kisebbrendűségi érzése van, féltékenységgel párosítva. Ráfér egy fél-1 éves kezelés.
2. Vegyél neki bérletet a legközelebbi fitnesszterembe és zavard el oda hetente többször! Ha már szerinte elhagyta magát, tegyen érte, hogy jobban nézzen ki!
3. „- ugye tudod, hogy nélkülem mész az esküvőjére?” - És te tudod, hogy egyedül repülsz a lakásból és a kapcsolatból?

kenyércsücsök 2022.07.27. 22:57:28

"Szóval az lenne a kérdésem, hogy ezek a tünetek mit jelentenek egy nőnél, egy annyi idős kapcsolatban, mint a mienk? Van rá kezelés, vagy már így marad?"

De hát leírtad a választ: alacsony az önbecsülése, ezt jelenti. Itt van fehéren-feketén:
"Ez a féltékenység valami komplexus része, hogy elveszíthet, mert úgy érzi, jobban nézek ki nála (ami nem igaz, de azt mondja, ő kicsit elhagyta magát)."
Valószínűleg eleve benne volt ez az érzés, csak a saját mércéjéhez mérten elfogadhatónak tartotta magát, de most, hogy "kicsit elhagyta magát" (nem kell, hogy ez nagy dolog legyen, elég, hogy ő észleli), beütött a kisebbrendűségi komplexus.

Azért gondold át azt is, hogy te hogyan viselkedsz vele, volt-e olyan, hogy megdicsérted mondjuk egy barátnője külsejét/viccét/akármijét, miközben neki nem bókoltál egy ideje - nem az előbbi a gond, hanem az utóbbi.
És egy alacsony önértékelésű ember minden ilyet felnagyít.

Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz hír, de alapvetően neki kell megtanulnia kezelni, gyógyítani a komplexusát (ha ez sikerül, a féltékenység magától elmúlik), te leginkább csak annyit tehetsz, hogy ha úgy gondolod, megéri, akkor elviseled illetve támogatod.
Garancia semmire nincs.

antisocialnetwork 2022.07.28. 06:06:02

Pasi szerepel a történetben? Vagy ez egy nő-nő kapcsolat?

bordon 2022.07.28. 06:19:13

Így marad, vagy még valószínűleg rosszabb lesz idővel. Minden bizonnyal a posztoló szexpiaci értéke magasan nőjé felett van, a nő pedig mostanra jutott el oda fejben, hogy látja, hogy ezt mások is észrevették már, más nők, akiknek tetszik a posztoló.
Teljesen mindegy, hogy megcsalja-e hibbant libát posztoló, nem ezen múlik hiszti. Pont ugyanennyi kiidegelést kapna a posztoló, ha lenne egy másik nője, akivel ezt nemnormálisat csalná.
Ez a szép ebben, hogy tudomásul kell venni, hogy a nő hisztijére nincs ráhatásunk, teljesen mindegy mit csinálunk, nem csinálunk, engedelmeskedünk, nem nézünk senki másra, az elmebajának nem mi vagyunk az okozói és a megoldás se abban van, hogy alkalmazkodunk egy paranoid emberhez, mert az se segít.
Posztoló eldöntheti, hogy így akarja-e leélni az életét vagy emberszámba veszi magát és kilép ebből a bántalmazó kapcsolatból.
Posztoló kezdjen másik kapcsolatot építeni, ennek már annyi. Higgye el, ha kiderül, hogy van egy másik nője, a jelenlegi elmebajos nem fog ennél a mostaninál nagyobb hisztiket levágni. Egyszerűen tudomásul veszi, hogy igaza volt, a posztolónak más nő kellett. Akkor ki lehet rakni a lakásból, mehet ahova akar.

Sztravinszka 2022.07.28. 08:46:11

@kenyércsücsök:
Komolyan érdekel, hogyan tudja valaki kezelni a saját komplexusát. Mármint egyedül, magától.

bordon 2022.07.28. 09:35:08

@kenyércsücsök: "Azért gondold át azt is, hogy te hogyan viselkedsz vele, volt-e olyan, hogy megdicsérted mondjuk egy barátnője külsejét"

Ősi hiba az, hogy a bántalmazott ember (a posztoló) elhiszi, hogy a bántalmazó (a nője) azért bántalmazza őt, mert valami rosszat csinált és magában keresi hibát, folytonos önvizsgálatba esik, kétségbe vonja saját viselkedését, érzéseit, nem tartja legitimnek a saját érzéseit. Amikor idáig eljut a kapcsolat, akkor már a bántalmazó győzött, megtörte, teljes behódolásra kényszerítette a bántalmazottat a manipulációjával, érzelmi zsarolásával, lelki terrorjával.

Tudomásul kell venni, hogy nem mindenre van ráhatásunk az életben, nem kell mindenkinek megfelelni, nem kell feladni önmagunkat, csak mert a másik rosszul érzi magát. Nem mindig bennünk van a hiba. Azt is tudomásul kell venni, hogy mások (mentális) problémája nem a mi problémánk, nem kell neki segíteni, mert csak lehúz magával. Tudni kell, mikor van itt az ideje a kapcsolatból való kilépésnek.

Gondoljon bele a posztoló, hogy ha ez így marad (ezek a mentális problémák nem szoktak eltűnni, még egy bőccsész-pszichológus se tud segíteni ezen), akkor így akarja-e leélni az életét.

kenyércsücsök 2022.07.28. 09:48:24

@Sztravinszka: Úgy, hogy felismeri, hogy ez egy komplexus, és nem valós veszély.
Valójában "gyógyítani" nem igazán lehet, de kordában tartani igen.
A fenti abszolút nem kirívó eset, sokan élnek így.

kenyércsücsök 2022.07.28. 09:52:19

@bordon: Saját tapasztalatból (is) beszélek. Mindkét oldalon voltam már.
Értem, hogy ez bántalmazásnak tűnik, végül is a féltékenységgel gyötört fél számára az is, de az a különbség az "igazi" bántalmazáshoz képest, hogy ez nem tudatos, és a "bántalmazó" is szarul érzi magát.

"Gondoljon bele a posztoló, hogy ha ez így marad (ezek a mentális problémák nem szoktak eltűnni, még egy bőccsész-pszichológus se tud segíteni ezen), akkor így akarja-e leélni az életét."
Ez így nem teljesen igaz. Bár az igaz, hogy aki hajlamos az alacsony önértékelésre, az nem teljesen "gyógyul fel" belőle, néha visszaeshet, de azért ez - a gondolkodás érettségétől, "felnőttségétől" függően - kordában tartható.

kenyércsücsök 2022.07.28. 09:54:32

@bordon: "Minden bizonnyal a posztoló szexpiaci értéke magasan nőjé felett van, a nő pedig mostanra jutott el oda fejben, hogy látja, hogy ezt mások is észrevették már, más nők, akiknek tetszik a posztoló."
Nincs összefüggés. Néha baromi jó nők szenvednek alacsony önértékeléstől, és átlagosak/átlag alattiak építenek óriási önbizalmat. Mellesleg ez a férfiakra is érvényes, ezért sem igaz, hogy csak a Brad Pitt-külsejűek jutnak (jó) nőhöz.

Sztravinszka 2022.07.28. 11:09:52

@kenyércsücsök:
Hm. Kb. olyan nehéz, mint pánikbetegséget öngyógyítani. Iszonyatos erő, tudatosság, kitartás.
Egyébként én sem érzem a poszt tragédiáját, van némi ajtócsapkodás, amit fene se tudja mi váltott ki a nőnél. Ha nagy baj lenne, már az elejétől az lenne, a féltékenység nem valami lappangó izé, ami évek múlva 1x csak előtör. Sőt, évekkel inkább enyhül szerintem.

body_andras 2022.07.28. 11:44:51

@bordon: +1
@kenyércsücsök: A "komplexus" a bántalmazó nők kedvenc fake alibije, ha valaki említeni merészeli kapcsolatokon átívelő lelki terror sorozatukat.

body_andras 2022.07.28. 11:47:37

A spontán, semmiből előjövő, alaptalan féltékenység, amikor a wc-pucoló reklámban a statisztát se nézheted meg nyugodtan, annak az eredete általában nem a férfi hajlamaiban keresendő, hanem a csaj érzi hogy egy ideje elég szarul bánik a pasival és rezeg alatta a léc. Szinte könyörög neki hogy dugjon félre végre és akkor otthon anyunak lesz magyarázata arra, miért vesztette el ezt a jóképű malacperselyt.

Bandibacsi34 2022.07.28. 20:04:09

"apám, aki utálta a titkolózást a családban, nálunk otthon nem szabadott még a szobaajtómat sem becsukni." Őőő... szerintem gáz volt a fater...
süti beállítások módosítása