A letölthető lányok nem sokat tudnak nyújtani

2022. október 10. 08:33 - csajokespasik

       

               „A nők azáltal, hogy leértékelik a férfiakat, önmagukat is leértékelik, a két nem márpedig egymás nélkül nem tud kiteljesedni” – Egy kimerítő esszét kaptunk, melyből megtudhatod, hogy a nő valódi szerelmet csak a nála minden szinten tökéletesebb férfi iránt képes érezni, az alacsonyabb szintűhöz pedig vagy a mulandó szenvedély, vagy az érdek hajtja.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy merre is tartanak ma a kapcsolatok. Nőként azt látom, hogy a férfiak egy bizonyos hányada nem tudja, mi a dolga. Nem szexuális értelemben, azt nagyon is tudja. Valahogy az ősi, archaikus eszményt hiányolom. Nem a nagy hódítót és a mindent megoldó támaszt keresem, hanem az önmaga férfi természetében magabiztosan mozgó férfit. Néhány mai férfi a létezés rendjéből kibillent, állandóan (és elsősorban) önmagát kereső, gyakran a nemi szerepében is kételkedő ember, aki az adottságait leértékelve bolyong a világban. Vágy az van benne, úgy érzi, mindig azt kell megvalósítani minden áron, a többi meg kit érdekel. Pedig egyetlen férfi sem élhet boldog kiteljesedés nélkül, a letölthető lányok meg nem sokat tudnak nyújtani.        

       

               A régebbi férfi eszményképekhez hasonlítva a mai férfiakat, a korábbi nemes tulajdonságaik megcsúfolását és szereptévesztést tapasztalok. A férfi már ritkán teremtő, ritkán vezető, nem irányító a kapcsolatban (ha megpróbálkozik vele, az hamar elnyomássá válik, mert rossz eszközöket választ, azt hiszi, az erő a megoldás) és ebben mi nők is hibásak vagyunk, hisz nem volt mellettük egy olyan nő, aki őket jó vezetővé tette volna, szeretettel és támogatással, nem pedig elváráshalmokkal és jogtalan követelésekkel. Valami összezavarta ezt a korábban egészségesebben működő szimfóniát, melynek csak látszólagos nyertesei vannak. A férfi fokozatosan hátrál az élet játéktábláján, végül lelép róla, feladja, és olyan félreértetten férfierőt jelképező segédeszközhöz nyúl, mint például a pia. Valahol csendben szisszen egy sör és ennyi volt. Ezeket a torzulásokat nem lehet helyrehozni a lelki deformációk és tévképzetek felszámolása nélkül. A nők azáltal, hogy leértékelik a férfiakat, önmagukat is leértékelik, a két nem márpedig egymás nélkül nem tud kiteljesedni.

Alapjainál kéne átértékelnünk szerepünket a világban, hogy visszataláljunk a helyes útra, és hogy egyszer majd a „csajokból” és „pasikból” újra Hölgyek és Urak legyenek, szimbiózist alkotva, a különböző célú kizsákmányolások helyett. A nő szeretné a férfit szolgálni, ebben örömét leli, természetes önmagára talál, de nem azon az áron, hogy ez egyirányú mindig. A magára talált férfiból újra hős lehet, a nőkből pedig teremtő és megtartó.

A jelenlegi zűrzavaros, kifordult állapothoz jelentősen hozzájárult a nők túlzásba vitt emancipációs ámokfutása is, kiléptek az eredeti szerepükből, királynék akarnak lenni, nulla ráfordítással, legfeljebb hangos, nagy szavakkal, de nincsenek hatékony eszközeik, se méltóságuk, kapkodnak és nem a megfelelő embernek nyújtják a szívüket, nem annak, aki kiegészítené őket. Végül csalódnak, nem is egyszer, és csak rakódik a sok-sok csalódásréteg megsebzett lelkükre, bizalmatlanok lesznek a következővel, nem találják helyüket a világban, és azt, akiért feláldozhatnák magukat (mert hol van ma már olyan férfi, akiért érdemes lenne feláldozni bármit is? - gondolják ) érzelmileg kiszikkadnak, nem tudnak már a szívükre hallgatni, mert a sok csalódásból tanultak, és az odaadásnál erősebbé vált bennük a bizalmatlanság, az azonnali eredmény és a hatalmaskodás vágya. Már nem nő akar lenni, hanem valami más. Ő se tudja, mi.

A szikkadt lelkű nő párválasztáskor inkább már mérlegel és az eszére hallgat. Logikai és gazdasági alapon dönt, elfogadja az előnyösnek tűnő ajánlatot. Kiváráshoz már nincs se ereje, se türelme. Az életben azonban nincs minden adottság együtt, a gazdag férfiak néha nem a legmegfelelőbbek. És itt van egy titok: a nő valódi szerelmet csak a nála minden szinten tökéletesebb férfi iránt képes érezni, az alacsonyabb szintűhöz vagy szenvedély, vagy az érdek hajtja. A testi élvezetek pedig csak ideiglenesen tudják feledtetni és elfedni a különbséget. Lassan az is bekerülhet a Google leggyakrabban beütött kérdéseinek listájába, hogy „Hogyan legyek szerelmes?” - már ez se fog magától menni.

Csak egy szerelmes nő képes inspirálni párját, akiben a teremtés koronáját látja. Ha a nő érzelmileg üres, nem képes megfelelően szolgálni az urát ...és jönnek a konfliktusok, a hatalmi játszmák: a nő tudat alatt igyekszik letörni a férfi szarvát, elnyomni és megalázni őt, mire a férfin elhatalmasodik a kisebbrendűségi érzés, ennek következtében elveszíti küzdőképességét, lelkesedését, rohamosan csökken a tesztoszteron is, ami újabb feszültséget generál. A pár egymásról egymásnak már nem beszél, legfeljebb másokról, mert csak mások problémáira látnak rá, így a közös fejlődés megreked, miközben zeng a lépcsőház a szenvedélypótló viták alatt, ...és máris egy ósdi sztereotípiában ragadtak mindketten. E felborult és értékét vesztett helyzetben csip-csup drámákkal élősködnek egymás energiakészletén.

Komolyan szeretném, ha valaki azt mondaná, hülyeségeket hallucinálok és ebben a kuszán levezetett eszmefuttatásban nincs semmi igazságtartalom.

Anikó          

 

 

119 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5117950776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.10.10. 08:36:38

Ki az aki ezt végig tudta olvasni?
Pedig ma már sokkal egyszerűbb letölteni egy nőt és 90 D-ben kinyomtatni.

Real_Time 2022.10.10. 09:27:14

"A férfi már ritkán teremtő, ritkán vezető, nem irányító a kapcsolatban (ha megpróbálkozik vele, az hamar elnyomássá válik, mert rossz eszközöket választ, azt hiszi, az erő a megoldás"

Üdvözöljük a feminista, matriarchátus társadalmunkban.

Lorrh 2022.10.10. 10:26:22

@Real_Time: Ezt a posztot direkt nektek írták, hogy felháborodjatok: neked, Sadistnak meg még egykettő van itt, akit ez triggerel.
Holott szimplán ostobaság az egész poszt.

Sadist 2022.10.10. 10:28:55

Csak a szokásos női "hol vannak a normális FÉRFIAK?!" nyafogás. A túlzásba vitt emancipunciskodás megemlítésével épphogy megkarcolta egy kicsit a felszínt, megoldási javaslat viszont sehol.

Real_Time 2022.10.10. 10:42:56

@Lorrh: Szerintem inkább te háborodtál fel, számomra semmi újat nem írt :)

body_andras 2022.10.10. 11:29:28

Anikó, én veled vagyok, ez jó írás.
A felvilágosodás óta sokat változott (a nyilván nem tökéletes) férfi-női szerep, az utóbbi 3 évtizedben a rosszabb folyamatok gyorsultak fel. A feminizmusnak és a fogyasztói társadalomnak, megannyi dolognak köszönhetően: a daliás férfi vagy lesüllyed a sörvedelő, csimpánzcsöcsű háziállat szintjére, vagy nyerítő kis primadonna lesz hogy megfeleljen a mai nők minden elvárásának; a harmadik úton meg építi magát, próbál férfi maradni a férfiatlan világban, és szépen egyedül marad, női társ iránti vágyát egyéb alternatívákban kielégítve (kinek mi jön be).

connector 2022.10.10. 12:13:05

A körülmények és az igények változása miatt nincsenek hagyományos szerepek. Egy fizetésből nem lehet eltartani 4 embert (apa, anya, gyerekek), biztosítani a gyerekek taníttatását és félretenni anya nyugdíjára (ha nincs kereset, akkor ugye nincs nyugdíj se). Aki dolgozik, saját keresete van, mást is lát a 4 falon kívül, azt nem lehet már manipulálni, nem fogja hagyni, hogy pluszban otthon az ő nyakába szakadjon minden és a férj döntsön egyedül az anyagiakban. Ez van emberek. A párválasztás régebben még inkább mérlegelés alapján történt, suba-subához, guba-gubához alapon. Nem szabad összetéveszteni a gyermekmeséhet és a romantikus történeteket a valósággal.

Sadist 2022.10.10. 14:08:28

@connector: "Aki dolgozik, saját keresete van, mást is lát a 4 falon kívül, azt nem lehet már manipulálni, nem fogja hagyni, hogy pluszban otthon az ő nyakába szakadjon minden és a férj döntsön egyedül az anyagiakban."

:D:D:D:D:D
tenor.com/view/irony-gif-5136634

kenyércsücsök 2022.10.10. 14:54:06

"A nő szeretné a férfit szolgálni, ebben örömét leli, természetes önmagára talál, de nem azon az áron, hogy ez egyirányú mindig. A magára talált férfiból újra hős lehet, a nőkből pedig teremtő és megtartó."
Jézusanyám. Még mindig itt tartunk?
Nem, én nem akarom szolgálni a férfit, és nincs "uram". Csak a magad nevében beszélj.

"A jelenlegi zűrzavaros, kifordult állapothoz jelentősen hozzájárult a nők túlzásba vitt emancipációs ámokfutása is, kiléptek az eredeti szerepükből..."
Aha, például te is itt osztasz meg régenmindenjobbvót-merakkormégigazinőkvoltakanők kontentet ahelyett, hogy a Kinder-Küche-Kirche háromszögben leledzenél, ahogy kell.

kenyércsücsök 2022.10.10. 14:54:58

@Sadist: Nőjetek fel. Problem solved.

kenyércsücsök 2022.10.10. 14:59:24

@body_andras: Tényleg? A "mai nők minden elvárása"? Egy társadalomban, amelyben hetente egy nő családon belüli erőszak áldozata lesz, és ahol gyilkossági kísérlet után szabadult apák kapják meg a láthatás jogát, és aztán ölik meg a saját gyereküket is? Ahol árcádulát ragasztanak a méhükre és női princípiumról szónokolnak bajszos politikusok? Ez lenne az emancipáció fellegvára, ahol de rossz szegény férfiaknak? Faszomat már.

body_andras 2022.10.10. 16:11:10

@kenyércsücsök: Szédületes sebességgel fordítottad ki amit írtam.
Vesézzük ki egy kicsit.
1. Családon belüli erőszaknak férfi áldozatai is vannak, az meg nettó általánosítás hogy minden férfi viselje a megbélyegzést azért mert valahol egy f*fej megverte az asszonyt, majd börtönből szabadulva megöli a gyerekét.
2. Az emlegetett bajszos politikusokkal jelenleg az a baj, hogy az amúgy globális jelenségre, a két rossz megoldás közül a kisebbik rosszat propagálják. Avagy fogy a nemzet, elöregszik a társadalom, bevándoroltatás helyett szüljünk többet. ennek a már láthatóan működésképtelen stratégiának és az álnemzeti kriptokeresztény agyhalott birka narratívának szerelemgyereke a nők számára ténylegesen sértő politika, kezdve a vezényszóra szüljetek programmal, egészen az abortuszcirkuszig.
3. Amire reagáltál, abban három nagyon egyszerű archetípusra és azok ellentmondásaira hívtam fel a figyelmet.

Beszéljük egy kicsit a Férfiról. Kb onnantól, hogy lemásztunk a fáról, de már előtte is, a törzsi szerepek nagyjából úgy alakultak, hogy a férfi vadászik, és védi a törzset, a nő pedig az otthon melegét adja. Évezredek alatt ebből az sült ki hogy a férfiak életpálya-modelljébe került be a vezetői szerepre törekvés, és ezzel együtt minden családban, kisközösségben a férfi és az apa mint családfő szerepe. Hosszas nyűglődés után megérkeztünk a huszadik századba, ahol a férfiak és nők társadalomban, gazdaságban betöltött szerepe, a globális folyamatok, meg oly sok minden, eljutott arra a pontra, hogy a megszokott családmodell működésképtelen, majd eljutottunk valamikor mostanáig arra az áldásos pontra, hogy minden ember egyenlő, a nők is szavaznak, dolgoznak, a férfiakkal meg lehet osztani a gyereknevelés és háztartás teendőit, és ez így teljesen oké.
Az ősi ösztönöket viszont, különösen párválasztás esetében, nem igazán lehetett egyhamar átkódolni, legalábbis sokáig ezt hittük. Még valószínűleg sokáig velünk marad, hogy a férfi a legjobb ungabungát szeretné megkapni a nőtől, a nő pedig biztonságot a férfitól; ezért volt régen a jó vadász a menő, aki a törzsön belül a legjobb örökíthető génállománnyal, védelmezésre kifejezetten előnyös fizikummal rendelkezett, ma meg temérdek más dolog teszi őt jó vadásszá, pl a pénztárcája. Nem véletlen hogy ismerkedésnél sok hölgynél a határozott, céltudatos, magabiztos férfi imponáló, a nyeszlett sugovác pedig nem igazán vonzó. Na de ne bonyolódjunk ebbe ennyire.
Történt ugyanis, hogy a feminizmus túltolt biciklije az ösztönösen keresett jó férfit elkezdte átkozni. Ha erős, akkor üt is, ha anyagi jólétet tud fenntartani, akkor a nőt csak qrvának tartja, ha egy kicsit is menedzselni szeretné a család ügyeit anélkül, hogy alázatosan leborulna anyu jóváhagyásáért, akkor irányításmániás zsarnok. Minden "klasszikus" férfi dolog ki lett forgatva, rossz példákat kivetítve ártatlanok tömegeire. Így már annyira nem is feltétlenül kifizetődő férfinak lenni.
Ebből alakul ki a fent említett első két típus: az első szarik az egészre és kiélvezi minden pillanatát annak, hogy nem is kell már férfiként viselkednie, így lesz a sörvedelő, focit néző, csimpánzcsöcsű rozmár a kanapén, aki röhög a netes mémeken, amelyek pont az ő suttyóságát mutatják be mint igazi férfiasságot. A második, amit főleg tinilányoknak eladott moslék popsztárok formájában lehet látni, a nyámnyila pojácák, akik arról énekelnek, mennyire szép a szemed, és ettől benedvesedsz. A harmadik pedig megmarad férfinak, és beletörődik a sorsába, hogy négymilliárd nőből már csak párezer maradt, tehát per kopf nagyon kevés példány, aki tényleg szereti az igazi férfit.
Nagy általánosítás ez is, nyilván temérdek szövődmény és crossover létezik. Csak ez jutott hirtelen eszembe poszterina esszéjéről.
És akkor a posztmodern nőkről szinte nem is szóltam semmit.

elismert felhasználó 2022.10.10. 16:13:20

@kenyércsücsök:

Ehhh....Ezt most túltoltad. Nagy kiérződik a keserűség.
Kezd újra.

elismert felhasználó 2022.10.10. 16:18:57

@body_andras:

"...próbál férfi maradni a férfiatlan világban, és szépen egyedül marad..."

Ilyen nincs. Aki így végzi, az lúzer. Annyi a szabad, valakihez tartozni vágyó punci a világon, hogy az ember nem győz válogatni.

body_andras 2022.10.10. 16:20:14

@elismert felhasználó: jó jó, punci akad, de meg is öregedhetsz mellettük nyugodtan?

antisocialnetwork 2022.10.10. 18:42:48

Végleg elvette a kedvem a Cs&P től .

Sadist 2022.10.10. 18:54:02

@body_andras: "A harmadik pedig megmarad férfinak, és beletörődik a sorsába, hogy négymilliárd nőből már csak párezer maradt, tehát per kopf nagyon kevés példány, aki tényleg szereti az igazi férfit."

Óh, nagyon is sok nő van, akik szeretik a kezdeményező, aktív, védelmező, igazi férfiakat, ha pl. segítségre szorulnak, csak az ezért cserébe elvárható minimális tiszteletet és megbecsülést már nem hajlandóak irántuk tanúsítani.
Tavaly az USA-ban egy utasokkal teli vonaton megerőszakoltak egy nőt és senki nem segített neki, utána meg a médiában mindenki hetekig sipákolt, hogy egyetlen férfi se lépett közbe, hogy megvédje a nőt.
Mintha a nőknek alapból járna, hogy férfiak tök idegen nők miatt kockáztassák a saját testi épségüket. Azok az idők elmúltak, a nők felrúgták a nemek közti társadalmi szerződést, most már tessék ennek megfelelően élni, legyenek önálló, erős, független nők és vállalják a felelősséget a saját életükért.

Mesterséges Geci 2022.10.10. 19:25:38

Anikó, ez hülyeség. (Ugye ezt akartad olvasni? :D)

MsIreneAdler 2022.10.10. 19:45:05

@Sadist: azért érdekes ez az eszmefuttatásod. Megerőszakolnak egy nőt egy nyilvános helyen, és az a halál normális reakció, hogy ezt közönyösen végignézik, mert úgy kell neki, amúgy is emancipunci, meg "nehogymáén". Nem kell férfinek lenni ahhoz, hogy segíts a gyengébbnek és nem kell nőnek lenni ahhoz, hogy bajba kerülj. És igen, alap(nak kellene, hogy legyen), hogy segít az egyik ember ilyen esetekben a másiknak. Nyilván könnyebb azt gondolni, hogy az, aki ütnek/aláznak/erőszakolnak, biztosan megérdemli, így el lehet altatni a lelkiismeretet. Csak azt nem értem, milyen tiszteletet vár el, aki ilyen esetben félrenéz...

MsIreneAdler 2022.10.10. 19:46:14

@Lorrh: csak kétszer aludtam el közben:)

Real_Time 2022.10.10. 20:11:58

@MsIreneAdler: És ti nők mikor is álltatok ki a férfiak mellett? Vagy mikor is vonultatok utcára a túltólt feminizmus ellen? Jah kérem, egyedül csak az én testem, meg abba ne szóljon bele senki hiszti megy? Hát akkor meg az én dolgomba se pofázzon bele senki, aztán elmondhatjuk hogy megvalósult az a nagyon is várt egyenlősdi. Ámen.

MsIreneAdler 2022.10.10. 20:45:16

@Real_Time: mondjuk, ha gyűjtöttek Izaura felszabadítására, Eszmeralda szemműtétjére, úgy akár lehetne tüntetni abban a témában is, hogy manapság a férfiak mennyire nem rendelkezhetnek a saját testük felett. Hajrá, szervezd meg, én ott leszek :)!
Érdekes, ha azt mondom, hogy embertársi kötelesség, hogy megvédjük a gyengébbet, abból te azt csavarod ki, hogy én a tested felett akarok rendelkezni. Akar a fene.
Én nem tudok ilyen dolgok mellett elmenni szó nélkül, nehezen értem meg, hogy valaki meg igen. Hogy valaki, mikor látha, hogy bántanak mást, ott kárörömködik, meg lamentál, hogy az ő testével most oda kéne-e mennie...meg izé....és amúgy is úgy kell neki. Ez van, ezt nehezen érzem át.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2022.10.10. 21:22:08

Azt olvastam korábban, hogy sosem volt még a történelem során a nőknek ekkora szabadsága, mint most és sosem voltak még annyira boldogtalanok, mint most. Érdekes gondolat...

Szerintem azért van az, amit a posztoló is írt, mert manapság egy egyedülálló is tök jól elboldogul önállóan. Vannak háztartási gépek, egy gombnyomás és kimos, elmosogat. Van milliónyi félkész étel, a főzés se nehézség már és van milliónyi szórakozási lehetőség is, amit egyedül is lehet végezni. A nőknek van önálló keresetük, a férfinek meg van robot-porszívója, mosogatógépe és mosógépe. Miért is kellene kompromisszumokat kötni?

Real_Time 2022.10.10. 21:32:34

@MsIreneAdler: Szépen kiforgattad, de amire rávilágítottam az annyi hogy a jelenlegi helyzet nektek nőknek nagyon is megfelel. Mindössze az egyetlen probléma hogy a férfiak nem olyanok mint régen és persze ezért is ők a hibásak :) Márpedig a természet az nagyban hasonlít a matekra, ha egy egyenlet tényezőjét egyik irányba jelentősen megváltoztatjuk ugyanazon (elvárt) eredmény mellett (ők lennének a nők), akkor nem kellene csodálkozni azon hogy bizony a másik tényező is változni fog, mégpedig kényszerűen (tehát a férfiak).

Sztravinszka 2022.10.10. 21:50:25

Istenem, ennyi faszságot. Ez a poszter utoljára férfiként írt hasonló kaliberű baromságokat, de most azt is túlszárnyalta. Ennyire ráérnek az emberek???

Andy73 2022.10.10. 21:52:53

@Balogh Zsolt: például hogy család is legyen gyerekekkel, ne csak a magány vagy az alkalmi kapcsolatok.

moonshadow 2022.10.10. 22:00:49

"Nőként azt látom, hogy a férfiak egy bizonyos hányada nem tudja, mi a dolga. Nem szexuális értelemben, azt nagyon is tudja. Valahogy az ősi, archaikus eszményt hiányolom. Nem a nagy hódítót és a mindent megoldó támaszt keresem, hanem az önmaga férfi természetében magabiztosan mozgó férfit."

A mai rohanó világban az érték már nem az anyagi javak birtoklása, hanem pont az idő amit a hülyéktől gondosan elszeparálódva saját magadra fordíthatsz, ezért nem érdemes azt a kevéske szabadidőt talmi javak és vagy nőknek mindenáron megfelelés után szaladgálva eltölteni. Egyre kevesebb nő van aki érdemes egy holtodiglan kapcsolatra, és azt is inkább még az "A" oldal forgása idején érdemesebb megalapozni.
A férfiak válasza a mai feminizálódott világra az, hogy már nem akarnak tényezők lenni benne, mert megkapják rögtön, hogy a patriarchátus szekértolói, hanem inkább vállat vonva visszavonulnak a saját kis nyugodt világukba az elégedett egyedüllétbe ami nem azonos a magánnyal, bármennyire próbálják ezt sulykolni a médiákban. Egyre több az introvertált pasi aki jól is érzi magát így.

Andy73 2022.10.10. 22:03:35

A cím igaz, jobb a valódi nő és persze a férfi is, mint a virtuális, ezt eddig is tudtuk. Egyébként pedig a hölgy igényes, csak az a kérdés, hogy vajon jogosan-e. Ha igen, akkor nyilván válogathat az urak között. Ha nem, akkor viszont a savanyú a szőlő esete forog fenn. Én inkább az utóbbira tippelek. Ahogy mondja is, sokkal magasabb szintű férfire vágyik, csak az a baj, hogy ők meg nem rá vágynak. Egyébként magasabb szintű párt is lehet éppen találni, de inkább csak alkalmilag. Ha tartós kapcsolatra vágyik valaki, akkor jobb, ha a saját szintjén keresgél.

Andy73 2022.10.10. 22:13:06

@Andy73: az adott szintet persze nem könnyű belőni, hiszen több tényezőből áll, külső és belső tulajdonságok sokasága, és a megítélés végső soron mindig szubjektív.

MsIreneAdler 2022.10.10. 22:24:12

@Real_Time: tudok, ha akarok :). Persze, a nők egy részének ez a világ megfelel, ahol nulla értékkel, gerinccel, zéró belső szépséggel, ésszel, király élete lehet annak, akinek kicsit formásabb a popója és bírja a gyomra. Ám ezeket a nőket nem mi (még épeszű) nők hoztuk helyzetbe, nem mi ajnározzuk, pénzeljük őket. Nem mi erősítjük bennük, hogy ha jó a külső, lehetnek akármilyen jellemhulladékok mindig lesz olyan, aki a tenyerén fogja hordozni őket. Tény, hogy a dolgok megváltoztak, méghozzánem is jó irányba. De az is tény, hogy ettől nem csak a férfiak szenvednek és nem csak a nők a hibásak.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2022.10.10. 22:58:01

@Andy73: Inkább élek boldog magányban mint boldogtalan kapcsolatban...

God Harald 2022.10.10. 23:04:50

Anyikóóóó! Már megint elragadott a frazeológiád. De az archaikus eszmény azért nagyon ott volt. Ami szép az szép!

Andy73 2022.10.11. 00:05:01

@Balogh Zsolt: ha te úgy vagy boldog... Én inkább kapcsolatban, és szerencsére a többség így van ezzel, különben kihalna az emberiség...

Real_Time 2022.10.11. 05:07:10

@MsIreneAdler: Ezen lehet nyavalyogni ahogy a poszter is teszi, vagy tenni valamit egyéni szinten, de a megoldást maga a poszter is leírta, az meg viszont megint csak nem fekszik. Ezért is írtam hogy ez valójában a nőknek nagyon is megfelel, de persze amíg ez a rendszer van addig nyugodtan keresgetheti a nagyítójával a hagyományos férfi szerepeket a hagyományos férfival együtt napestig mert nem lesz. Mivel a vissza a palackba szintén nem működik így a férfiaknak is ma már inkább a saját érdekképviseletükkel kellene foglalkozniuk, akkor is ha egyedül élnek, vagy arra az esetre ha becsúszik egy válás, ahol a jog még mindig a százhúszéves szabályok szerint jár el. Persze a kommenteken is látszik hogy sokan még a helyzet felismeréséig sem jutnak el, bár feltételezem hogy ez inkább az idősebb generáció tagjai lesznek inkább, akik utoljára még 72-ben ismerkedtek aktívan nőkkel.

MsIreneAdler 2022.10.11. 08:37:08

@Real_Time: szerintem, aki keres, talál. Persze harmincas, negyvenes férfiként ugyanolyan felesleges itt vekengeni, hogy hol vannak azok a kedves jóravaló fiatal lányok, mint nőként keresni az igazit ebben a korban. Ugyanis ott voltak azok a fiúk, lányok, huszonéves korban, meg is találták szépen egymást, míg a most nyávogók bulikáztak meg "ejj ráérünk arra még" :). A legnagyobb félrevezetés, hogy mindenre is van/lesz idő és lehetőség az életben és ez nem csak a nőkre igaz.
Na igen, a válást szokták felhozni, ahol a leginkább sérülnek a férfiak érdekei. Nos, kevés olyan randa szituáció van, amit egy tudatos, felelős párválasztással és egy jó házassági szerződéssel ne lehetne elkerülni. Nekem ez a véleményem. Ha pedig lennének olyan törekvések, amik arra irányulnak, hogy azt valahogy oktassák, hogy hogyan kerüljük el, hogy anyagilag, érzelmileg kihasználjanak, azt maximálisan támogatnám. Persze ez megint csak sokkal melósabb dolog, mint a másik nemet hibáztatni, utálkozni és durcásan a sarokba vonulni.

Real_Time 2022.10.11. 12:14:49

@MsIreneAdler: Hát ez is igaz lehetne akár, de azért a huszonéves srácok helyzetét hasonlítani a huszonéves csajok helyzetéhez azért megint csak meredek. Ahhoz a huszonéves csajoknak megint csak nagy lemondásokra lenne szükségük a mai rendszerben, hogy kitartsanak egy velük egykorú srác mellett, miközben kismillió más lehetőségük is van.

Andy73 2022.10.11. 12:50:12

@Real_Time: ugyan miről kellene lemondaniuk? Arról, hogy egy öregebb és gazdagabb pasi egy ideig kitartsa őket? A huszonéves kor való a párválasztásra, hacsak nem gyerekkori szerelemről van szó, ami még akkor is kitart. 30 évesen már az a normális, ha megállapodik valaki és családot alapít. Persze vannak kivételek, de később könnyű kifutni az időből, ami könnyen rossz választáshoz vezethet. Az igaz, hogy ideális esetben a férfi néhány évvel idősebb a nőnél, de az sem jó, ha túl nagy a korkülönbség.

body_andras 2022.10.11. 12:51:19

@MsIreneAdler: Hát, "ezek" influenszerkednek instán, tiktokon, némelyik a kereskedelmi médiában mutogatja magát, a követőik pedig többnyire olyan kislányok akik példaként tekintenek rájuk.
Én férfiként bátorkodom arra biztatni a szép nőket, hogy maradjanak szépek és ne váljon belőlük jellemhulladék - illetve, minden nőt arra, hogy ne maszkírozza magát szörnyeteggé horrorszemöldökkel, felfújt szájjal, mert attól nem lesznek szebbek (sőt...)
Szerintem kisebbségben vannak azok akik erre a torzulásra motiválják őket, bár való igaz, pénzük az van rá, arra meg sokaknak fáj a foga.

Cpt. Flint 2022.10.11. 14:44:24

ezt valami redpilles törzskommentelő írta, nem? de hogy nekik lett szánva, az biztos. egyet is értenek vele. én csak lóugrásban bírtam belőle olvasni, szóval mindegy is.

azért sokszor elgondolkozok rajta, hogy a zinternet leginkább a folyton neten lógó kb. 1 milliárd (?) ember problémáit és érdeklődését tükrözi. oszt' a maradék 7 milliárddal mi a túró van? lehet, hogy kína vidéki részein, afrikában, úgy általában az "elmaradott" részeken baromira nem probléma az emancipáció és a férfiak elnőiesedése? értem én, hogy a neten lógó egymilliárd adja a fogyasztás zömét, meg a szennyezését is, és egy pár százalékos rétegük akár a Földet is rövid úton el tudja pusztítani... de azért ne mondjuk már, hogy ez VILÁGPROBLÉMA, merthogy mi vagyunk a VILÁG... lófszt. ez a jólétünk problémája, ez a nagy helyzet.

Akinek meg esze van, az megpróbál őszinte lenni magával, kicsit türelmesebbnek és okosabbnak lenni, és jól választani. ha nem sikerül, akkor is lehet próbálni újra, még okosabban. aki nincs megkeseredve, az még a próbálkozásban is találhat örömet. az élet nem egy habostorta amúgy.

Cpt. Flint 2022.10.11. 14:47:19

@Lorrh: "Ki az aki ezt végig tudta olvasni?" teljesen jogos kérdés. :D

Cpt. Flint 2022.10.11. 14:57:40

@Balogh Zsolt: Huh, neked azért elég kevés elképzelésed van arról, hogy mire jó (mire való) egy kapcsolat. Ilyen hozzáállással szerintem ne is vágj bele.

Real_Time 2022.10.11. 14:59:18

@Andy73: Mondjuk a faszkörhinta az kimaradna, de annál még nehezebb ügy az a remény. A remény hogy mindig lesz jobb, vagy pont olyan amilyenre vágyik. Ez ma már a negyveneseknél is megmarad sok esetben, nem csak a fiatalabb korosztály esetében.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2022.10.11. 16:41:49

Nézzünk meg pár fejlettebb országot, ott milyen választ ad a társadalom a feminizmusra:
hu.wikipedia.org/wiki/Szampo-gener%C3%A1ci%C3%B3

MsIreneAdler 2022.10.11. 17:41:55

@Mesterséges Geci: bár az lennék :)

@Real_Time: én sem gondolom, hogy akkora lemondással jár ez, főleg annak nem, aki családot szeretne. Úgy vélem a húszas évei közepére ezt már eldönti az ember, addig van idő mindenre is. Igazad van, hogy az emberek az internet korában azt hihetik, hogy a lehetőségeik korlátlanok és mindig azok is maradnak. A faszkörhintának meg "üzemeltetői" is vannak ám, róluk se feledkezzünk meg :)

@body_andras: nem hinném, hogy rajongó kislányok motiválják ezek a nőket, azt meg pláne nem, hogy ők finanszírozzák a jólétüket.

body_andras 2022.10.11. 18:16:09

@MsIreneAdler: Tisztázzuk már ennek a gyönyörű metaforának a mechanizmusát.
Ugyebár a körhintán a kliensek a csajok, akik mennek körbe körbe, faßról faßra. Vagyis a körben a férfiak eszközök mint a klasszikus körhintán a székek. Oké.
De akkor ki az üzemeltető?

Real_Time 2022.10.11. 19:15:04

@MsIreneAdler: Itt pedig megint csak a lemondás jön képbe, ugyanis a 80%-nak (minimum) soha nem lesz alkalma üzemeltetővé válni. Márpedig a férfiak természetes szexuális ösztöne nagyobb mint a gyereknevelgetés utáni vagy. Magyarán ha valakinek, pénze, szabadideje, és kinézete megvan hozzá hogy üzemeltesse a részben a faszkörhinta rendszerét, akkor annak megint csak hatalmas lemondás lenne lehorgonyozni egy mellett. Főleg hogy a legjobban kinéző, fiatalabb korosztály jön magától sorban. És persze tisztában van vele hogy Átlagjóskához képest mennyivel jobb sora van.

Sadist 2022.10.11. 19:15:31

@MsIreneAdler: "Megerőszakolnak egy nőt egy nyilvános helyen, és az a halál normális reakció, hogy ezt közönyösen végignézik, mert úgy kell neki, amúgy is emancipunci, meg "nehogymáén"."

Sehol nem írtam, hogy ez normális vagy jó dolog lenne. Pusztán a tényeket írtam le, hogy miért történnek ilyen esetek.

"Nem kell férfinek lenni ahhoz, hogy segíts a gyengébbnek és nem kell nőnek lenni ahhoz, hogy bajba kerülj. És igen, alap(nak kellene, hogy legyen), hogy segít az egyik ember ilyen esetekben a másiknak."

És mégis miért volna alap, hogy az ember a saját épségét kockáztassa egy vadidegen miatt? Te segítenél ilyen esetben? Persze, hogy nem, te gyenge nő vagy, az ilyen problémákkal birkózzanak meg a férfiak, mert a fasszal csalánverés csak úgy buli, ha máséval csináljuk.
És akkor még szót sem ejtettünk az ilyen esetekről: www.nzherald.co.nz/world/woman-who-accused-man-of-assault-after-he-fixed-her-car-admits-making-it-up/ICUS5UJMOCGFC664ROSQXIFZZ4/

"Nyilván könnyebb azt gondolni, hogy az, aki ütnek/aláznak/erőszakolnak, biztosan megérdemli, így el lehet altatni a lelkiismeretet."

Elég beteg lelki világod van.

"Csak azt nem értem, milyen tiszteletet vár el, aki ilyen esetben félrenéz..."

Mondjuk csak annyit, hogy vegye a férfit is emberszámba és ne tekintsen a nemük miatt úgy mindegyikükre, mint egy agresszív, erőszakos, bűnöző szardarabra, ahogy pl. fentebb az elvtársnőd teszi.

Sadist 2022.10.11. 19:22:41

@MsIreneAdler: "Érdekes, ha azt mondom, hogy embertársi kötelesség, hogy megvédjük a gyengébbet, abból te azt csavarod ki, hogy én a tested felett akarok rendelkezni. Akar a fene."

Ha szerinted kötelessége vadidegeneket megvédenie, akkor bizony de, nagyon is az ő teste felett akarsz rendelkezni. A kötelesség erről szól, hogy nem te döntöd el, hogy valamit megteszel vagy sem.

Sadist 2022.10.11. 19:35:06

@MsIreneAdler: "Tény, hogy a dolgok megváltoztak, méghozzánem is jó irányba. De az is tény, hogy ettől nem csak a férfiak szenvednek és nem csak a nők a hibásak."

Na és melyik oldalon változtak a dolgok, melyik nem követelte magának az ellenkező nem szerepének pozitívumait az azokkal járó felelősség nélkül és lett korlátlan lehetősége az élet minden területén?
Elsőként legalább odáig kéne eljutni, hogy a nők végre felnőtt módjára vállalják a felelősséget, hogy az egész férfi-nő társas dinamikákat alapvetően ők baszták el.

God Harald 2022.10.11. 19:40:58

Az archaikus eszmény felkorbácsolta az érzelmeket!:)))

MsIreneAdler 2022.10.11. 20:28:34

@body_andras: szerintem a fasz az eszköz, a tulajdonosa a férfi pedig az üzemeltető. Soha nem gondolnék úgy egy férfire, mint eszközre (max a farkára...:D) na de nem vicceskedek itt, mindjárt megköveznek.

@Real_Time: pedig ha nincs üzemeltető, nincs körhinta, nincs mire felülni... Mint a régi szép időkben, mikor évekig kellett teperni, udvarolni, hogy a kiszemelt lány kezét meg lehessen fogni :). Nekem egyébként még mindig nem világos, mik az elvárások a nők felé. Feküdjön a harmadik randin, de legyen szűzies. Szüljön, gyereket hamar, de nehogy lebabázzon már :). Ez nekem zavaros.

@Sadist: igazából nem hogy segítenék, de már volt, hogy segítettem is. Nem nagy ügy. Semmi olyat soha nem vártam el mástól, amit magam meg ne tennék.
Tudtad, hogy egy vitában csak az eszköztelen emberek személyeskednek? Ezzel kár próbálkoznod, elég régóta irkálok itt, nincs olyan, amit ne mondtak/írtak volna már rám, komolyan nem hat meg már semmi :).
Inkább csak beszélgessünk.
Szerintem a valódi változásokhoz, nem lesz elég durcásan a sarokban ülni, és onnan mutogatni a nőkre, hogy "változzanak ők, mi férfiak így vagyunk tökéletesek". Kíváncsi lennék, mi a bánatból gondolja bárki, hogy a széthúzásból, utálkozásból valami csodaszép dolog születik majd... Viszont nagyon kíváncsi természetű vagyok, így tegyük fel, holnaptól a Te kedved szerint változnának a nők. Te mondhatnád meg, mit és hogyan tegyenek. Mik lennének az utasítások?

Andy73 2022.10.11. 22:58:29

@Real_Time: ez azért szerintem eléggé beszűkült látásmód. Persze fontos a szex is az életben, de nem biztos, hogy mindenkinek az a legfontosabb, illetve nem csak az a fontos.

Andy73 2022.10.11. 23:16:47

@Andy73: nincsenek egységes elvárások a nők felé. Nyilván jó a társadalomnak (és általában nekik is), ha szülnek, lehetőleg stabil párkapcsolatban, ill. házasságban. Egy futó kalandban viszont nyilván kevésbé szerencsés, ha "lebabazik" bárki. Arra sincs előírás, hogy mikor kell lefeküdni, illetve hagyományosan persze van, de kevesen várnak a naszejszakaig.

fkv.119 2022.10.11. 23:54:17

Ez a cikk most a Romanaból, vagy a Bravóból lett kimásolva?

Real_Time 2022.10.12. 05:00:01

@MsIreneAdler: Tehát hogy a nőkkel szemben mik lennének az elvárások az továbbra sem világos, de hogy a férfiakkal szemben mik (már most, nem csak lennének) arról kapásból egy egész regényt sikerül írnotok minden alkalommal.

MsIreneAdler 2022.10.12. 07:30:05

@Real_Time: mellébeszélés :). Akkor kicsit konkrétabban: neked mik az elvárásaid? Az miért baj, ha pl én össze tudom szedni, hogy mit várok el annak cserébe, amit nyújtani tudok?
Tényleg azt érzem, hogy ellentétes dolgokat szeretnének a nőktől, amik egyszerre nem igazán teljesíthetőek. Jó, aláírom, sokan nem is törik magukat.

Andy73 2022.10.12. 08:15:13

@MsIreneAdler: bár nem engem kérdeztél, valóban többféle ember van, különböző elvárásokkal. Vannak családcentrikus és hűséges férfiak is, és vannak olyanok is, akik képtelenek megállapodni, mindig újabb szexuális ingerekre vágynak, de ez a nőkre is igaz. Utóbbi típussal nyilván könnyebb találkozni, hiszen a többiek általában fiatalon elköteleződnek.

Mesterséges Geci 2022.10.12. 08:18:16

@MsIreneAdler: miért is érzem úgy, hogy ti néhányan üzletként kezelitek a párkapcsolatokat? :D
(Mit kapok azért amit adok?)

body_andras 2022.10.12. 13:12:54

@MsIreneAdler: megvilágosodtam.
Remélem nem veszed bántásnak, mert nem az, de gyanítom hogy nagyon szereted a faßt...

@Mesterséges Geci: Van az üzleti logikával erős hasonlóság, de a párkapcsolatban kell adni és kapni is, ha valamelyik oldalon az adási kedv elapad akkor a másik oldalon nyilvánvalóan kizsákmányolódás történik. Persze ezt sokan hajlamosak hosszú távon fenntartani, amitől a kizsákmányolt fél megőrül, de persze nem ismeri be sose.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.10.12. 14:05:17

Az én férjem az született férfi. Büszke vagyok rá

Mesterséges Geci 2022.10.12. 15:03:16

@body_andras: ha a párkapcsolat erről szól, az rég rossz. Ha az egyik fél úgy érzi, hogy ad, az általában azt jelenti, hogy áldozatot hoz. Az nem jó, akkor ott nincs összhang. Szerintem.

MsIreneAdler 2022.10.12. 15:14:12

@Andy73: mindenkinek mások az elvárásai, és nincs is ezzel baj. Csak kíváncsi vagyok, ha úgy nagy általánosságban a nőknek kell változniuk, akkor miben.

@Mesterséges Geci: szerintem ne olvass több lányregényt.

@body_andras: nem veszem bántásnak, de azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz rám :)

@Peni a Valdes: legyél is!

Mesterséges Geci 2022.10.12. 15:18:10

@MsIreneAdler: szerintem ne beszélj hülyeségeket!
Ha szerinted az normális, hogy áldozatnak érzel szinte mindent, amit a párod(???) kedvéért teszel, akkor szánalmas egy életed lehet.

MsIreneAdler 2022.10.12. 15:18:18

@Mesterséges Geci: nem arról van szó, hogy patika mérlegen rakosgatjuk, ki mit adott és kapott. Én olyasmire gondolok, hogy ha pl hűséges vagyok, ő is legyen az. Ha én tisztelettel, szeretettel veszem körül, akkor viszont is ezt várom. Az összhang szerintem pont ott nincs meg, ahol az egyik fél csak ad és ad, a másik meg szarik bele

MsIreneAdler 2022.10.12. 15:25:34

@Mesterséges Geci: feltételezés, kitaláció, személyeskedés. Hagyjuk ezeket. Fent pontosítottam, mire gondolok. Semmi baj, ha nem értesz ezekkel egyet, nem vagyunk egyformák. Szerintem te azt hiszed, hogy a partnerrel szemben támasztott bármilyen követelés, az önzőség. Szíved joga így érezni.
Nem érzem áldozatnak azt, amit a páromért teszek, és lehet, hogy önző dög vagyok, de ez azért is van, mert tudom, én is számíthatok rá.

Andy73 2022.10.12. 16:47:08

@MsIreneAdler: úgy nagy általánosságban nem kellene olyan könnyen odaadni magukat, se a 3. Randin, se később, csak sokkal később, ha komoly kapcsolatra vágynak, nem csak alkalmi szexre.

CCnick 2022.10.12. 17:12:53

@Andy73: "könnyen odaadni magukat" ennek azért van némi XIX századi íze. A nők ugyanúgy dugni akarnak mint a faszik. Nem odaadja magát hanem megdugatja magát.

Sadist 2022.10.12. 19:20:23

@MsIreneAdler: "szerintem, aki keres, talál. Persze harmincas, negyvenes férfiként ugyanolyan felesleges itt vekengeni, hogy hol vannak azok a kedves jóravaló fiatal lányok, mint nőként keresni az igazit ebben a korban. Ugyanis ott voltak azok a fiúk, lányok, huszonéves korban, meg is találták szépen egymást, míg a most nyávogók bulikáztak meg "ejj ráérünk arra még""

Nem sok fogalmad van a mai párkapcsolati piacról, ha azt képzeled, hogy a huszonéves fiúknak és lányoknak hasonló nagyságrendű esélyük és lehetőségük van.
A lányoknak amint beüt a pubertás, ölükbe hullik a jackpot és ők osztják a lapokat kb. 30-35 éves korukig, a férfiaknak viszont fel kell építeniük magukat, hogy egyáltalán rajtvonalhoz állhassanak, ami jóval hosszabb folyamat és 30 éves kor előtt ritkán szokott végbemenni.

"Na igen, a válást szokták felhozni, ahol a leginkább sérülnek a férfiak érdekei. Nos, kevés olyan randa szituáció van, amit egy tudatos, felelős párválasztással és egy jó házassági szerződéssel ne lehetne elkerülni. Nekem ez a véleményem."

A tények pedig azt mutatják, hogy még felelős párválasztással és házassági szerződéssel sem lehet teljesen kizárni a randa szituációk bekövetkeztét. Nem gondolod, hogy ha egy átlagpolgár számára szabadon elérhető intézményrendszer ilyen mértékű körültekintést és jogi előkészületet igényel, hogy ne nagy, hanem csak kis eséllyel tegye tönkre az életét, akkor azt az intézményrendszert drasztikusan át kellene alakítani?
Ha egy gyártó piacra dob egy olyan mikrohullámú sütőt, amivel az átlagfelhasználó normális használat mellett 10% eséllyel megöli magát vagy felgyújtja a házát, akkor a fogyasztóvédelem azonnal kivonja az adott terméket a piacról, a gyártó meg akkora bírságot kap a nyakába, hogy instant csődbe megy. A házasság intézményével miért nincs így?

"Ha pedig lennének olyan törekvések, amik arra irányulnak, hogy azt valahogy oktassák, hogy hogyan kerüljük el, hogy anyagilag, érzelmileg kihasználjanak, azt maximálisan támogatnám."

Régebben oktatták. Na nem az iskolában, hanem otthon a szülők, főleg az apák. Ha az udvarlónak nem sikerült meggyőznie aput, hogy a lányát isten bizony nem csak megdugni akarja, akkor neki reszeltek. Csak az utóbbi évtizedekben sikerült az apákat tömegesen a béka segge alá degradálni, kiebrudalni a családjukból, elidegeníteni a gyerekeiktől és ma már ritka, hogy egy gyerek 0-tól 18 éves koráig intakt családban nevelkedik.

Sadist 2022.10.12. 19:47:14

@Andy73: "ugyan miről kellene lemondaniuk? Arról, hogy egy öregebb és gazdagabb pasi egy ideig kitartsa őket?"

Adott mondjuk egy kora huszonéves lány, egy kora huszonéves fiú, meg egy 30-as férfi.
A huszonéves fiú még a lányhoz hasonlóan egyetemre jár, a szüleinél él vagy koliban lakik, a tanulás mellett van valami diákmelója, hogy legyen némi saját zsebpénze és ne a szüleitől kelljen kuncsorogni, ezzel szemben a 30-as pasasnak már van rendes munkája, saját kérója, autója és eltölthető szabadideje.
A lány az egyetemista sráccal elmehet moziba, sétálhatnak a parkban, fagyizhatnak egyet a nyári kánikulában, az idősebb pasas meg azt mondja, hogy hétvégén elmehetnének kirándulni, mozi helyett mehetnek színházba vagy vacsorázhatnának egy normális étteremben.
Szerinted melyik az érdekesebb és szórakoztatóbb?

"A huszonéves kor való a párválasztásra, hacsak nem gyerekkori szerelemről van szó, ami még akkor is kitart. 30 évesen már az a normális, ha megállapodik valaki és családot alapít."

Nőknél. A férfiak többsége 30 alatt még meg se jelenik a csajok radarernyőjén, mert ami a nők számára egy hosszútávú kapcsolatban vonzó a férfiakban (kompetencia, magabiztosság, egzisztencia, stb.), azokat csak hosszú évek kitartó munkájával lehet megszerezni.
A 30 évesen még hajadon nő ellenkező nemű megfelelője nem a 30 évesen még nőtlen férfi, hanem az a lúzer, akinek nincs egy normális szakmája, munkája, némi egzisztenciája és nem szakadt még le a szüleiről.

God Harald 2022.10.12. 20:25:11

@Sadist: nekem a személyes tapasztalatom a kora huszonévesek esetében az első opció volt. Több esetben is. Sőt volt olyan is, hogy a közös kéróból, több autó mellett is hozzám jártak a koliba. Még nyári kánikula idején is.:) Persze olyan is volt, hogy csóró egyetemistaként én vittem egyetemista lányokat moziba, vagy Velencébe, nem jólszituált harmincasok. Mert a világ kicsit kerekebb annál a kétbites sablonnál, mint amit egyesek ráhúznak.:)

Sadist 2022.10.12. 20:46:45

@MsIreneAdler: "én sem gondolom, hogy akkora lemondással jár ez, főleg annak nem, aki családot szeretne. Úgy vélem a húszas évei közepére ezt már eldönti az ember, addig van idő mindenre is."

Tényleg nem sok fogalmad van a 21. század párkapcsolatpiaci rögvalóságáról. A tágabb ismerősi körömben mindössze egyetlen egy nő van, aki 30 éves kora előtt szült. Szerintem még azokat is meg tudom egy kezemen számolni, akik egyáltalán 30 előtt mentek férjhez.
Az átlagnő ma már rohadtul nem akar 30 éves korára családot, mert a média és a feminista propaganda elhitette velük, hogy rohadtul ráérnek, úgyhogy ne elégedjenek meg a tökéletesnél rosszabbal.

"A faszkörhintának meg "üzemeltetői" is vannak ám, róluk se feledkezzünk meg"

A faszkörhintát a nők üzemeltetik fyi. A felső pár százaléknyi csúcskan csupán haszonélvezője, nekik nem kell működtetni rajta semmit.

Sadist 2022.10.12. 21:00:22

@body_andras: "Tisztázzuk már ennek a gyönyörű metaforának a mechanizmusát.
Ugyebár a körhintán a kliensek a csajok, akik mennek körbe körbe, faßról faßra. Vagyis a körben a férfiak eszközök mint a klasszikus körhintán a székek. Oké.
De akkor ki az üzemeltető?"

A nők, pontosabban a nők hipergámiája. Ha az nem volna, az egész faszkörhinta se létezne.

Real_Time 2022.10.12. 21:11:06

@God Harald: Ja, meg már nem 72-t írunk. Szóval ami volt egyszer valaha, az mára kurvára lényegtelen.

God Harald 2022.10.12. 21:25:06

@Real_Time: Hogy mi volt 72-ben, azt én is el tudom engedni, mert akkor még nem éltem. Azt látom, hogy mi van ma. Nem jó környezetben mozogsz. Ki kellene mozdulnod belőle! Bár elnézve a pozitív életszemléletedet, valószínűleg semmilyenben…

MsIreneAdler 2022.10.12. 21:30:44

@Andy73: a 3. randin szex dolgot nem én találtam ki :). Ettől függetlenül nem tartom ördögtől valónak. Ha meg van a vonzalom, miért is ne? Ez azoknak nem való, akik olyan típusúak, hogy mindenki viszonylag hamar és nagyon megtetszik neki. Na ők szép partnerszámot tudnak produkálni, ha ezt a szabályt követik. Szerintem semmivel nincsenek jobban megbecsülve azok a nők, akik később adják oda magukat. Sőt, ők a beképzeltek, meg a túl nagy elvárásúak...

@Peni a Valdes: hát látod, hogy nem :)

@Sadist: valóban nem ismerkedem aktívan, de ettől még látom, hogy az, ami az "én időmben" kezdődött, az bizony csak rosszabb lett. Értem én, hogy férfi szemmel az a kánaán, hogy egy huszonéves lánynak nagyobb az esélye szexre, mint egy vele azonos korú fiúnak, de ha ennek a lánynak nem az a célja, hogy mindenféle seggfej megkúrja, semmit sem ér a naaagy esély. Olyan társat kell keresni, aki nem egy instant kész férfira vágyik, hanem akivel közösen lehet összeraknia magát az embernek.

Nem mondtam, hogy teljesen kizárni, de azért jelentősen csökkenteni azért ugye tudják, ha akarnák ;). A házassági szerződés nem olyan dolog, ami ne lenne bárki számára elérhető, a lagzi költsége mellett pedig eltörpül az anyagi vonzata is. Nem a házasság az oka a válásnak vagy a megromlott kapcsolatnak. Ez egy szerződés két ember között, nyilván a templomban meg az anyakönyvvezetőnél az alap dolgok kerülnek elő, de mindenkinek szíve joga, miben egyezik meg szóban vagy írásban a másikkal. Sőt, ha nem akarsz már meg sem kell házasodnod.

Az apanélküliség. Nos én azt látom, hogy soha még a történelemben nem volt ennyire elfogadott, hogy egy apuka is aktívan részt vegyen a gyermek mindennapjaiban, gondozásában. Ott vannak szülésnél, tolják a babakocsit, a játszótéren is fele-fele már az arány. Anno elképzelhetetlen volt, hogy pl az én apám bemenjen egy szülőire...most meg a szeme nem rebben senkinek. Szóval nekem ez a dolog, hogy az apukák nem kapnak teret a gyermeknevelésben, picit sántít. De nyilván van olyan "szög" ahonnan ez látszik.

Ja, és ha egy nő véleményére vagy kíváncsi, hogy egy huszonéves egyetemistával koliban/albiban hancúrozni, olcsó gyors kaját enni, vagy egy meglett harmincassal színházba menni és teázgatni...nos egyértelműen az első :). Még most is, nem hogy huszonévesen :D

MsIreneAdler 2022.10.12. 21:39:23

@Sadist: de hát pont ezt mondom én is, hogy nem érnek rá! Legalábbis nem annyira, mint hiszik. A pasik meg méginkább azt hiszik, hogy van idő, aztán negyven évesen kopaszon, pocakosan siránkoznak hogy nincs az a huszonéves, szűz bombázó, aki természetesen alanyi jogon járna nekik. Az idő rohadt gyorsan telik, a gyerekvállalást pedig nem véletlenül fiataloknak találták ki.

Aha a nők egymás farkán körhintáznak...már minden világos :).

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.10.12. 22:16:03

@MsIreneAdler: na igen, a gyerek nem csak egy évig van veled...

Real_Time 2022.10.13. 04:49:47

@MsIreneAdler: "Olyan társat kell keresni, aki nem egy instant kész férfira vágyik, hanem akivel közösen lehet összeraknia magát az embernek."

Na de pont ez ami már nincsen, elfogyott. Kb. erről szól manapság az összes vita ebben a témában.

Real_Time 2022.10.13. 05:02:10

@MsIreneAdler: "A pasik meg méginkább azt hiszik, hogy van idő, aztán negyven évesen kopaszon, pocakosan siránkoznak hogy nincs az a huszonéves, szűz bombázó, aki természetesen alanyi jogon járna nekik."

Vagy inkább arról van szó hogy addigra összeszednek annyi egzisztenciát, hogy egyáltalán belevágjanak ilyesmibe. Mivel a kiskurvák akiket addig megismertek azok ezt nem voltak hajlandóak kivárni, vagy együtt elérni vele, ami amúgy hamarabb is menne megfelelő hozzáállás mellett. Ez csak egy kibaszott feminista téveszme megint, hogy a férfiak már úgy születnek, hogy ölükbe hullik minden. Meg egy lószart mama, hogy egy klasszikust idézzek. Meg kell mindenért dolgozni, ami meg bizony éveket vesz igénybe. Ma sok 30+-os nő is még a bulikból megy a szülőszobába, aztán utána meg jön a nagy összeborulás.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.10.13. 05:38:33

@Real_Time: Csak egy kérdés. Miért a kiskurvakkal kell ismerkedni?

Real_Time 2022.10.13. 07:08:22

@Peni a Valdes: Fentebb olvashatod többektől is

Andy73 2022.10.13. 09:16:22

@Real_Time: @MsIreneAdler: a kérdés továbbra is az, hogy stabil párkapcsolatot, társat, potenciális házastársat keres valaki, akivel családot alapíthat, vagy csak alkalmi kalandot, ideiglenes kapcsolatot, csajt vagy pasit. Mivel ez a blog neve is, itt feltehetően utóbbiak vannak többségben, mégis keseregnek néhányan, hogy harmincaskent vagy negyveneskent sincs komoly kapcsolatuk, társuk, családjuk. Ha hamar létrejön a szexuális kapcsolat, akkor az egy ideig összetarthatja a párokat, akkor is, ha egyébként nem illenek össze. Így mehet valaki egyik kapcsolatból a másikba, amíg meg nem öregszik. Ha viszont előbb alaposabban megismeri egymást két ember, és a szex nélkül is komoly vonzalom alakul ki, akkor ezt a szex később még tovább mélyítheti és tartóssá teheti. De nincs általános szabály, kialakulhat tartós kapcsolat olyanbol is, ami alkalminak indul, de azért nem ez a jellemző.

MsIreneAdler 2022.10.13. 09:27:51

@Real_Time: egy elköteleződésre, családra vágyó fiatal férfi miért ismerkedik kis kurvákkal? Tisztára úgy fested le a helyzetet, mintha a huszonéves férfiak repesve várnák, hogy állandó partnerük, gyerekük legyen és ez az álmuk csak és kizárólag a nők miatt nem valósulhatna meg. Szerintem, ha valaki folyton ilyen ribancok mellett köt ki, ott komoly gondok vannak, ahogy ugye azokkal a nőkkel is, akik rendre pl erőszakos partnert "vonzanak be". Egyébként még az jutott eszembe, ha a nők kurvák és mindenkivel lefekszenek, hogyan lehet rájuk egyszerre az is a panasz, hogy túl nagyok az elvárásaik, folyton válogatnak és nem adnak puncit :)? És miért bántja azokat a férfiakat, akik ódzkodnak mindenféle kötöttségtől, hogy a nőknek lazák az erkölcseik?

@Peni a Valdes: MNK :)

Real_Time 2022.10.13. 09:34:25

@MsIreneAdler: Már bocs, de fentebb ti hoztátok fel hogy az lenne az ideális ha huszonéves korban ismerkednének össze a közel azonos korban lévő csajok és srácok. Innen indult az egész, és pont arra reflektáltunk hogy ez ma már rohadtul nem így működik. Ha így lenne akkor nem termelnének olyan szépen profitot a meddőségi klinikák, hanem éhenhalnának.

Andy73 2022.10.13. 09:48:17

@CCnick: igen az emberek általában vágynak a szexre, de sokan azért nem csak arra vágynak, alkalmi kapcsolatokra, futó kalandokra, hanem komoly párkapcsolatra, társa, sőt családra is. Ha valaki esetleg nem tudná, szex az utóbbiban is lehetséges. Lehet, hogy egy idő után nem olyan izgalmas, de ott is örömteli lehet, és a tartós kapcsolat meg a család sok más örömet is ad, amiből kimaradnak azok, akik csak a pillanatnyi élvezeteket keresik.

Andy73 2022.10.13. 09:49:49

@Real_Time: az ideális az, ha a férfi néhány évvel idősebb, de a túl nagy korkülönbség sem jó.

body_andras 2022.10.13. 12:37:58

@MsIreneAdler: Kegyed tele van rejtélyek különös, gubancos szálainak sokaságával.
Ha nem teljesen, akkor csak egy kicsit?

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.10.13. 13:19:10

@God Harald: dehogynem, csak egy idő után érdemes felnőni és rájönni hogy nem lesz kutyából szalonna

Sadist 2022.10.13. 14:40:41

@MsIreneAdler: "pedig ha nincs üzemeltető, nincs körhinta, nincs mire felülni..."

Értsd már meg, hogy a faszkörhintát a nők tartják fent, a férfiak egy nagyon szűk rétege csak haszonélvezője az egésznek, ők szó szerint a faszukon kívül az égvilágon semmit adnak bele a dologba, hogy működjön.
Ugyanez van az insta meg onlyfans ribanckodással, ha a nyomorék simpek nem fizetnének a ribiknek a nagy semmiért, az egész becsődölne.

"Mint a régi szép időkben, mikor évekig kellett teperni, udvarolni, hogy a kiszemelt lány kezét meg lehessen fogni"

A régi szép időkben a kiszemelt lány kezét nem fogdosta össze a fél város, már ha érted mire gondolok. A mai nők itt rontják el, hogy a kellően sármos puncivadászt negyedóra ismeretség után simán torokra veszik, amikor meg már kiélték magukat és szeretnének végre egy "komoly" kapcsolatot, akkor a nem instant bugyinedvesítő jelentkezőktől elvárják, hogy udvaroljanak és teperjenek.
Képzeld el, hogy van egy bárpult, ahol a pultos ingyen adja a legminőségibb piákat, te is beállsz a sorba, majd mikor sorra kerülsz, a pultos azt mondja, hogy korábban sokan kihasználták a nagyvonalúságát, azóta már tisztában van a felszolgált italok értékével, úgyhogy légy szíves fizess a teszkós vodkáért Johnnie Walker Blue Label árat.
Ha valamit korábban ingyen osztogattak, utána már nem lehet teljes árat kérni érte. Vagy hát lehet, csak a született balekokon kívül senki nem fogja az ilyet komolyan venni.

"Nekem egyébként még mindig nem világos, mik az elvárások a nők felé."

www.youtube.com/watch?v=7ao2uLlz7J0&t=1435s

"Feküdjön a harmadik randin, de legyen szűzies. Szüljön, gyereket hamar, de nehogy lebabázzon már :). Ez nekem zavaros."

Azért zavaros számodra, mert teljesen összemosod az átlagférfiak elvárásait a felső pár százaléknyi csúcskan elvárásaival, amik valóban elég kevés átfedést mutatnak.

"Viszont nagyon kíváncsi természetű vagyok, így tegyük fel, holnaptól a Te kedved szerint változnának a nők. Te mondhatnád meg, mit és hogyan tegyenek. Mik lennének az utasítások?"

Konzervatív liberális vagyok, senkit nem utasítanék az égvilágon semmire, hanem olyan környezetet alakítanék ki, ami kedvezne a monogám párkapcsolatoknak és ahol mindenkinek vállalnia kell a döntéseinek a következményeit és senkinek ne legyen még csak lehetősége se másra hárítani.
Kezdésnek eltörölném a nem vétkességi alapú válást és az apasági vélelem nevű baromságot. Helyette csak nyomós indokkal lehetne elválni (pl. a férj piál, kurvázik, nem törődik a családjával, asszonyka félrekúr, szexuálisan elérhetetlen a férje számára, stb.), a vétkes félnek pedig nem járna az égvilágon semmi, akárcsak egy normális szerződésnél.
Minden házasságban született gyerek automatikusan az apához tartozna, kizárólag abban az esetben nem, ha az apa bizonyíthatóan alkalmatlan a gyereknevelésre (bántalmazza, elhanyagolja, stb., de ilyen esetben eleve legálisan el lehet válni tőle), minden egyes szülésnél pedig a köldökzsinór elvágása után azonnal kötelező apasági teszt a férj jelenlétében.
Házasságon kívül született gyerek csak és kizárólag az anyához tartozik, minden vele járó felelősséggel együtt és nem lehet semmilyen követelése a biológiai apával szemben.
Legalizált gyerekgyilkosság (eufemizált nevén abortusz) teljes tiltása.

A fentebbi pár nagyon egyszerű intézkedés hatására a nők nagyon gyorsan leszoknának a faszkörhintán pörgésről, a férfiaknak pedig megugrana a házasodási kedvük.

CCnick 2022.10.13. 15:07:48

@Andy73: ettől még az "odaadja magát" egy archaikus marhaság.

Andy73 2022.10.13. 15:36:32

@CCnick: oké, akkor túl korán bújik ágyba, vagy teszi szét a lábát, ha úgy jobban tetszik. Akit nagyon könnyen vagy hamar megkapnak, kevésbé is becsülik, de persze lehetnek kivételek itt is.

Sadist 2022.10.13. 16:30:44

@Mesterséges Geci: "miért is érzem úgy, hogy ti néhányan üzletként kezelitek a párkapcsolatokat?"

Azért, mert alapvetően minden emberi interakció tranzakcionális, mindkét fél kap valamit a másiktól.
De gondolom te eddig mindig színtiszta felebaráti szeretetből tetted a szépet a nőknek és eszedbe se jutott, hogy beléjük dugd a kukidat :)

Mesterséges Geci 2022.10.13. 17:08:22

@Sadist: javasolnám, hogy a lábon kihordott agyhalálod inkább orvosnak demonstráld, de tudom, hogy hiába.

Real_Time 2022.10.13. 19:07:51

@Mesterséges Geci: Ezzel csak az a baj hogy a személyeskedésen kívül semmi más érvet nem lehet hallani, amikor valaki leírja a megoldást a fő problémákra. Lehet mondani hogy nem tetszik, az legalább egy indok, bár az életben kurva sokminden van ami nem tetszik, bizonyos döntéseket mégsem ez alapján hoznak meg.

Mesterséges Geci 2022.10.13. 19:50:46

@Real_Time: nem megoldást ír. Trollkodik.

Sadist 2022.10.13. 20:27:34

@MsIreneAdler: "Csak kíváncsi vagyok, ha úgy nagy általánosságban a nőknek kell változniuk, akkor miben."

Mondjuk kezdésnek már az hatalmas előrelépés lenne, ha még fiatalon eldöntenék, hogy férjet és családot szeretnének vagy sármos csúcskanokkal kúratni magukat, és utána ahhoz tartanák magukat, vállalva a döntésük minden következményét.

CCnick 2022.10.13. 20:54:03

@Andy73: ez szerintem addig volt esetleg szempont amig az odaadtamagát értelmezhető volt.

Sadist 2022.10.13. 21:30:10

@MsIreneAdler: "a 3. randin szex dolgot nem én találtam ki :). Ettől függetlenül nem tartom ördögtől valónak. Ha meg van a vonzalom, miért is ne?"

Azért, mert hiába próbálja a kultúra, a média, a korszellem úgy beállítani a szexet, mintha csak valami kellemes, de amúgy jelentéktelen tevékenység lenne, attól még nagyon is komoly dolog. Az a helyzet, hogy az alkalmi szexnek lelki és pszichológiai következményei vannak, nők és femininebb pszichéjű férfiak számára különösen.

"Szerintem semmivel nincsenek jobban megbecsülve azok a nők, akik később adják oda magukat. Sőt, ők a beképzeltek, meg a túl nagy elvárásúak..."

Azok a nők nincsenek jobban megbecsülve, akik úgy akarják később odaadni magukat, hogy az előző két tucat pasasnak már sokkal korábban odaadták magukat. Azzal nincs az égvilágon semmi baj, ha a húszéves szűz lány fél év udvarláshoz vagy akár házassághoz köti a szexet, de amikor a harmincas, ki tudja hány kapcsolaton túllévő vénlány azzal áll elő, hogy a fiatal vadóc éveinek vége, kiélte magát és már csak x hónap vagy randi után hajlandó szexelni, olyankor csak röhögni lehet. Attól, hogy a szart becsomagoljuk és rányomjuk a 10000-es árcédulát, még nem lesz Gerbeaud torta.

"Értem én, hogy férfi szemmel az a kánaán, hogy egy huszonéves lánynak nagyobb az esélye szexre, mint egy vele azonos korú fiúnak, de ha ennek a lánynak nem az a célja, hogy mindenféle seggfej megkúrja, semmit sem ér a naaagy esély."

Nem csak szexre, hanem bármilyen kapcsolatra nagyságrendekkel nagyobb esélye van egy fiatal lánynak, mint egy vele egykorú fiúnak, mert egyszerűen a fiatal lányra sokkal nagyobb a kereslet. Akire pedig nagyobb a kereslet, az szabja a feltételeket és az válogathat, hogy kivel létesít BÁRMILYEN kapcsolatot. Ha nem az a lány célja, hogy mindenféle seggfej megkúrja, akkor a sok lehetőség közül nem a seggfejeket kell választani, aztán meg nyivákolni, hogy kihasználták. Ő választotta, ő döntött úgy, hogy szétteszi a delikvensnek a lábát? Igen, úgyhogy minden felelősség is az övé.

"Nem mondtam, hogy teljesen kizárni, de azért jelentősen csökkenteni azért ugye tudják, ha akarnák ;)"

Arra a kérdésre nem válaszoltál, hogy a házassággal miért nincs úgy, mint egy fogyasztók széles rétegére hátrányos termékkel?

"Az apanélküliség. Nos én azt látom, hogy soha még a történelemben nem volt ennyire elfogadott, hogy egy apuka is aktívan részt vegyen a gyermek mindennapjaiban, gondozásában."

Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a válások és a gyereküket egyedül nevelő nők aránya drasztikusan megnőtt az utóbbi évtizedekben.

"Ja, és ha egy nő véleményére vagy kíváncsi"

Nem vagyok kíváncsi az egyéni véleményekre, az érdekel, hogy a nagy számok mit mondanak, azt pedig már tudjuk.

Sadist 2022.10.14. 00:27:04

@MsIreneAdler: "A pasik meg méginkább azt hiszik, hogy van idő, aztán negyven évesen kopaszon, pocakosan siránkoznak hogy nincs az a huszonéves, szűz bombázó, aki természetesen alanyi jogon járna nekik."

Az ilyenekkel találkoztok, légyszi fotózzátok már le vagy csináljatok screenshotot, ha valami társkereső oldalon/appon akadtok beléjük, mert számomra ez a "negyvenes, dagadt, igénytelen, csóró negyvenes pasas, de azt képzeli, hogy húszéves Victoria's Secret modell jár neki alanyi jogon" panel kb. olyan, mint a Loch Ness-i szörny vagy a Nagyláb, az emberek beszélnek róla, de még senki sem látta.

Sadist 2022.10.14. 00:48:35

@MsIreneAdler: "Olyan társat kell keresni, aki nem egy instant kész férfira vágyik, hanem akivel közösen lehet összeraknia magát az embernek."

tenor.com/view/blow-mind-mind-blown-explode-gif-17552382
Baszki, te valami géniusz lehetsz :D

Ha választhatsz, hogy most azonnal kapsz 10000 Ft-ot vagy pedig egy hónap múlva dobhatsz egy dobókockával és 2-es vagy nagyobb dobás esetén ugyanúgy megkapod a tízezrest, akkor melyiket választod?

Szerinted a fiatal lányok milyen arányban választják a nulláról induló srácot, fektetnek bele éveket a vele való kapcsolatba és kockáztatják, hogy végül mégsem egy sikeres férfi lesz belőle, mint amilyenre vágytak, szemben a kész férfivel, akiről instant meg tudják mondani, hogy befutott, sikeres pasas?

MsIreneAdler 2022.10.14. 07:07:57

@Sadist:
Hogy becsődöljenek a magukat mutogatók, azt én is legalább ennyire szeretném. Kevés rá az esély sajnos.

"Konzervatív liberális vagyok, senkit nem utasítanék az égvilágon semmire, hanem olyan környezetet alakítanék ki, ami kedvezne a monogám párkapcsolatoknak és ahol mindenkinek vállalnia kell a döntéseinek a következményeit és senkinek ne legyen még csak lehetősége se másra hárítani."

Ez komolyan jól hangzik, de ami utána jön, azzal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Itt is van rögtön a "vétkességi alapú válás". Mégis ki fogja ezt vizsgálni és eldönteni, hogy ki a hunyó? Ki az, akit csak úgy semmi nélkül ki lehet majd hajítani? Főleg hogy pl a szexuális elérhetetlenséget nehéz bizonyítani. Mondjuk ha minden nap fokhagymás lángost vacsizok pálpusztai sajttal, és emiatt a férjem nem akar "elérni", elválhatok és vihetek mindent? Egyébként sem azért válnak az emberek, mert minden okés. Ez így ebben a formában még több visszaélésre adna lehetőséget, mint a mostani rendszer.

"Minden házasságban született gyerek automatikusan az apához tartozna"

Ez pontosan mit jelent nálad? A gyerek a szüleihez tartozik.
Az apasági vizsgálatot viszont támogatom, aki szeretné, az kérje. Nem tartom fairnek hogy valaki anyagilag, érzelmileg kakukk fiókát támogasson a tudta nélkül. Az hogy a köldökzsinór elvágása után, na azért az túlzás, ezen nem valami dinasztia sorsa múlik :), ha hiszed, ha nem, vannak a szülőszobán egyéb, fontosabb feladatok is. Szerintem neked ezekben a témákban vannak komoly hiányosságaid, ahogy ezt a következő sorok is bizonyítják.

"Házasságon kívül született gyerek csak és kizárólag az anyához tartozik, minden vele járó felelősséggel együtt és nem lehet semmilyen követelése a biológiai apával szemben."

Aha. A férfi akkor sorra teherbe ejtheti a hajadonokat, akármikor, neki pedig ebből semmi hátránya nem származik? Ez miért is hozná meg a nősülési kedvet? Védekezés nélkül szexelhetnek, amennyit csak akarnak, ha pedig "baj" lesz belőle, hát így járt a nő. Ezzel az "intézkedéssel" nem jutnának előrébb a párkapcsolatok. Mert ugye ez a cél és nem a nők földbedöngölése és megleckéztetése... ugye?

Az abortuszról pedig mindenki azt gondol, amit akar. Ha pedig valaki állást foglalt onnan már nehéz kimozdítani. Viszont úgy betiltani az abortuszt, hogy az apának semmi felelősségge az általa is létre hozott élet ügyében, hát nem túl elegáns. Remélem nem árulok el titkot, tudom, hogy mindenért a nők a felelősek, bla bla, de teherbe esni, férfi nélkül nem tudnak.

A csúcskanokkal való mértéktelen döngetésnek akkor is meg lesznek a következményei, ha azt a nők nem vállalják. Szépen kisétálnak az áruház legfelső emeletéről üres kézzel (szerintem mindenki ismeri a viccet/anekdotát).
De azt vettem észre,  hogy aránytalanul sokat törődnek ezekkel a nőkkel. Ha jól vettem ki a szavaidból, ők pl számodra is  értéktelenek. Én nem tudnék, azon pörögni, hogy a számomra nem vonzó, partnerként szóba sem jöhető egyedek mit csináljanak, vagy mit fognak megbánni.

Belebújhatsz a statisztikai adatokba, figyelheted a többséget, de együtt élni egy egyénnel tudnál csak, persze,  ha szeretnél. Egyébként a többségi vélemény, nem sok kis egyéni vélemények összessége?

A kopaszodó válogatós negyvenes férfi, nem városi legenda. Nem úgy, mint a dőzsölő egyedülálló anya például. Sajnos több ilyen ismerősöm van, de mivel nem érdekelnek az egyéni gondolatok, ez úgy hiszem nem sokat nyom a latba. Nyilván nem tudlak meggyőzni róla, hogy ha egy férfinek 40 éves korára nincs családja, úgy, hogy egyébként ez a leghőbb vágya, ott vele is komoly gondok vannak, nem csak a gonosz nők áldozata.

Hű, rengeteg mindent írtál, nem is tudok mindenre reagálni. Na majd még igyekszem.

MsIreneAdler 2022.10.14. 07:10:45

@body_andras: én egyszerű vagyok. Szeretem a jó szexet, a megfelelő partnerrel, én inkább így fogalmaznék :)

MsIreneAdler 2022.10.14. 16:41:12

@Peni a Valdes: igen, köszi a figyelmeztetést, olvastam mennyi gond lehet belőle, ha egy nő élvezi a szexet :)

God Harald 2022.10.14. 16:55:07

@Peni a Valdes:
Ford Fairlane: Na nézd, ne haragudj hogy kisikáltattam veled a Wc-t meg a kádat, de lásd be az ágyban én dolgoztam!

Sadist 2022.10.15. 01:24:00

@MsIreneAdler: "Tisztára úgy fested le a helyzetet, mintha a huszonéves férfiak repesve várnák, hogy állandó partnerük, gyerekük legyen és ez az álmuk csak és kizárólag a nők miatt nem valósulhatna meg."

Mert ez a helyzet... Csak megint összemosod a férfi populáció nagy részét kitevő átlagos pasasokat a legfelső pár százaléknyi csúcskannal, akiken fürtökben lógnak a csajok és megtehetik, hogy addig éljék a bohém playboyok életét, ameddig nem szégyellik.

Nézd, mutatok egy érdekes videót: www.youtube.com/watch?v=fgmQ9F8mV28
A kontextus: a pasas az egyik legjobb és legnépszerűbb táncos a kategóriájában, a világ top 3-jában van. Egy ilyen fesztiválon több százan vagy ezren is részt vesznek, rengeteg lehetőség volna olyan férfiakkal táncolni, akik bár nem a legeslegjobbak, de nagyon kellemes élmény tud lenni a velük töltött 3-5 perc, ezek a nők viszont inkább ott ácsorognak fél óráig, hogy fél percet táncolhassanak a csatakosra izzadt vezérbikával.
Szerinted a videón látható nők amikor hazamennek és visszagondolnak arra, hogy milyen volt a buli, akkor azt mondják magukban, hogy milyen jól érezték magukat és milyen jókat táncoltak azzal a több tucat férfivel, akik felkérték őket? Nem, arra a legjobb faszival töltött fél percre fognak gondolni.
Ez amit a videón látsz maga a vegytiszta hipergámia. A szex- és párkapcsolati piacon is pontosan ugyanez van pepitában. És a nőnek csak egyszer kell egy ilyen top faszival összegabalyodnia, onnantól kezdve már az lesz az etalon, amihez a többi férfit méri, és nyilván nem fogja egyikük se megütni azt a mércét.

"Szerintem, ha valaki folyton ilyen ribancok mellett köt ki, ott komoly gondok vannak, ahogy ugye azokkal a nőkkel is, akik rendre pl erőszakos partnert "vonzanak be"."

Az átlagos, barátnőre, feleségre, családra vágyó férfiak nem folyton ribancok mellet köt ki, hanem senki mellett sem, mert a nők egyszerűen átnéznek rajtuk. Amikor a nők "a férfiakról" beszélnek, akkor valójában csak azt a felső pár százalékot értik alatta, akik megütik azt a mércét, ami fölött potenciális partnerként tekintenek rájuk.

"Egyébként még az jutott eszembe, ha a nők kurvák és mindenkivel lefekszenek, hogyan lehet rájuk egyszerre az is a panasz, hogy túl nagyok az elvárásaik, folyton válogatnak és nem adnak puncit"

Pontosan így, hogy a jóképű, sármos top tier pasasnak az első találkozás után fél órával már szétteszik a lábukat, a futottak még kategória számára pedig végtelen elváráslistát állítanak, hogy egyáltalán meg lehessen szólítani őket.

"És miért bántja azokat a férfiakat, akik ódzkodnak mindenféle kötöttségtől, hogy a nőknek lazák az erkölcseik?"

A kötöttségektől ódzkodó sunátorokat egyáltalán nem bántja, hogy a nőknek lazák az erkölcseik, köszönik szépen, nagyon is örülnek neki.
A nők általánosan laza erkölcse pont azokat az átlagos férfiakat bántja, akik egyáltalán nem ódzkodnak a kötöttségektől, hanem szeretnének normális barátnőt, feleséget, családot.

Sztravinszka 2022.10.15. 11:31:11

@Sadist:
Nagyon túlzó, erőltetett a táncos videó a hipergámia igazolásához. Totál másról szól. Egy világhírű mestersakkozót is minden sakkbuzi szívesen "felpróbálna" egy menetre, ha adódna a lehetőség. Átlagnő nem sztárol ennyire egy csúcskant, főleg mert hozzá se jut.

MsIreneAdler 2022.10.15. 16:34:04

@Sadist: ez egy salsa fesztivál,  ahol Daniel Sanchez fellép és gyanítom, hogy egy limitált ideig lehet vele táncolni, amit meg is tesznek a nők (számomra érthetetlen okból, de ez most nem lényeges). Ezt látom ebben a 3 perc 11 másodperces videóban. De leírom, amit nem látok. Nem látom hol a többi hoppon maradt Jóskapista. Nem látom,  hogy ezen a három percen kívül ki kivel táncol. Nem látom...értelmét annak, hogy egy pár perces történést, mint perdöntő bizonyítékot lobogtass, hogy lám lám itt az élő hipergámia, sőt ez belemagyarázás már nekem ciki. Ha te például elmész egy (mittomén) Shakira koncertre, akkor gondolom te nem a fellépőt figyeled, nem hozzá akarsz közel kerülni, hanem mindenki máshoz :), ugye? Vagy bármilyen ehhez hasonló közönségtalálkozón, a pasik nem a szexi modellel fotózkodnak, hanem a takesz nénivel a backstage-ben. Mert egyébként ki tudja, lehet ő sokkal jobb fej, és tuti kellemesebb társaság, mint aki miatt elment a sok ember az eseményre :), bár ez sosem fog kiderülni.
Egy szó mint száz, a férfiak is, a nők is, ha lehetőségük van rá a jobbat, szebbet fogják választani. Ha esélyed van megdugni egy szupermodellt, nem fogsz lemondani erről, csak azért, hogy Átlagjulcsi ne legyen szomorú és neki is jusson valami jó az életben.

Értem én és látom is, hogy vannak olyan nők, akik azt hiszik, mert párszor felpróbálta őket valami ficsúr, attól ők nagyon kapósak, de ők rá fognak faragni, kár velük foglalkozni. Pláne ennyit.

Azért nem csak minden 10. pasinak van nője. Sokkal több férfi talál magának partnert.... Szóval aki nem talál, az igenis maga is tehet róla. Sajnos nem árt azzal tisztában lenni, melyik ligában játszhat az ember. Igen, egy férfinek is. Nagyban megkönnyíti a életet, ha az ember tisztában van a határaival és annak örül, amije van, nem pedig folyton azon kesereg, ami nincs.
Egyébként meg nem szeretem, mikor a férfiakat ilyen kis teszetosza bábuknak mutatják be itt a blogokon, akik semmiért sem felelősek. Mint valami gyámoltalan gyerekekkel packáznak velük, ők meg csak állnak és hagyják had történjen az életük. Tényleg ilyen tehetetlen áldozatoknak látod a pasikat?

Real_Time 2022.10.20. 12:09:01

@MsIreneAdler: Egy társkeresőn sem fogod látni soha, hogy egyébként hány férfi "maradt hoppon". Erre a "nem láttam még akkor nem is létezik" témára van egy nagyon jó beszólás, de azt most inkább kihagyom :D

God Harald 2022.10.20. 14:49:47

@Real_Time: Bohumil Stejskal esete a dokinéni picsájával?

Reactor 2022.11.06. 22:41:07

Sajnos van a cikkben bőven igazság, azzal mindenesetre vitáznék, hogy a nőnek álmai netovábbja lenne "szolgálni" a férfit. A múlt századi családmodelleknél se volt a nő szolgaszámba véve, legalábbis a világ civilizáltabb részein nem. A feminizmus megjelenése előtt se volt jellemző, hogy ezt a szerepet töltötte volna be a háztartásokban. Ja, hát a házimunkát elvégezte, persze - ahogy a férfi meg félnapokat szántott-vetett, eljárt napszámba, és ha a király/miniszter hívta, háborúba is elindult. Ahonnan aztán egy részük sohasem tért vissza.
Semmi baj nincs az egyenlőséggel, amíg az mindkét félre érvényes. A turbófeminizmus ezzel szemben azt sulykolja, hogy a nőknek szabadjon mindent amit akar, a férfi meg kussoljon, mert sörvedelő fingós-böfögős megcsalós szemét, és különben is, kétezer évig elnyomott téged, há' most megtanujja a kutyafittye...
Amíg ez a szemlélet marad az uralkodó, addig háború is lesz itt a nemek között, ezt borítékolom.

@body_andras: Inkább maradok egyedül, még az is jobb, mint az első kettő külön-külön.

@elismert felhasználó: Te még mindig itt tartasz, hogy aki egyedül marad, az lúzer? Ideje volna már ennek az idióta társfüggő boomer felfogásnak kikopnia a köztudatból. Semmivel nem fogsz többet érni attól, hogy negyven pinával többet farkalsz meg. A törzsi társadalmakon már rég túljutottunk, csak szólok.

@Andy73: A szokásos doomzday-prófécia károgás. LYáLY, ne legyetek szinglik, me' jóóóóóól kihalunk, oszt maj' lesz itten nemulass!
Ja. A világ népessége pedig exponenciálisan nő közben. De majd biztos kihalunk, mint a dinók! Pffff, bwháháháháháhá...

@Cpt. Flint: Ez nettó demagógia..."Etiópiában éheznek, te meg egy elromlott autón problémázol..."
Gondolom, ha defektes vakbéllel mész a sürgősségire, és az orvos azzal hajt el, hogy mit rísz, örülj neki hogy nem rák, az már nem fog ennyire tetszeni neked.

@Peni a Valdes: Többnyire köztük meg a nagy büdös semmi között lehet választani...senki nem jókedvéből teszi.

@Mesterséges Geci: Nem, nem mi kezeljük annak. Mi egy ténymegállapítást tettünk onnan a terepasztal felett arról, amit a síkságon várakozó katona, tank nem lát.

@MsIreneAdler: Azért, mert aránytalanul felszaporodott ezeknek a száma. De valami hihetetlen, bődületes mértékben. Ahogy Sadist írta: ha egy adag szart befőttesüvegbe raknak, felcímkéznek és felpakolják a polcra, rögvest lekvárnak kezdi képzelni magát. Egész egyszerűen nem lehet nem számolni velük, pláne, hogy minden körülmény nekik kedvez. A negyvenes kopaszodó fokhagymaszagú proli pedig, ha bombázót akar, felmegy a rosszlányokra, csengeti a zsét és kap bármikor.

@Real_Time: Hát igen, én meg nyersolajos hordót nem láttam még soha! Reggelente, mikor fölkelek és kidörgölöm a cicakakát a szememből, el is szoktam gondolkozni rajta, vajon honnét dzsal a petró a kutakba... :DDD
süti beállítások módosítása