Ő már elég idős egy gyerekhez, csak én nem

2022. december 27. 07:28 - csajokespasik

       

               „A korkülönbség nem áthidalhatatlan, de ha a gyerek téma miatt lesz vége, akkor azt is elfogadnám” - Levélírónk nem a szabadságát félti, csak kissé váratlanul érte, hogy pasija gyereket szeretne, pedig részéről nem lenne most aktuális. Vajon ez később a kapcsolat rovására mehet?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nekem ez az első olyan kapcsolatom, ami nem csak hosszú, de ahol korkülönbség is jelen van. Én 27 vagyok, ő 41. Véletlenül ismertem meg őt egy társaságban, és azonnal vonzódtam hozzá. Nem azért, mert idősebb, hanem mert stílusos, nyugodt és helyén van az értékrendje. A kis különbségek már azelőtt elkezdtek kiütközni, mielőtt még hozzá költöztem volna, de ezek kiszámíthatóak voltak, nem nagy ügyek. Olyasmikre gondolok, hogy amikor az ő barátaival találkoztunk, untam magam, mert más korosztály, nem tudtam velük arról beszélni, ami nekik fekszik. Fordítva ugyanez volt, ő sem tudott mihez kezdeni az én barátaimmal. Így ezt a vonalat egyikünk sem erőltette.        

       

               Más a rutinunk is, más az életutunk is: amikor én még tanultam, ő már karriert épített. Képes vagyok rövid idő alatt is nagyon sokat változni, és teljesen más dolgokat megélni, nem ugyanaz kell, mint 20 évesen. Ami viszont a fő nézeteltérést jelenti, hogy ő most gyereket akarna... Erre még egyáltalán nem állok készen. Nyilván azt várja, hogy az, akibe beleszeretett, nem olyan marad, amilyen volt, és könnyen azzá alakítható, akit ő elképzelt fejben. Ez a korkülönbség nem áthidalhatatlan, de ha a gyerek téma miatt lesz vége, akkor azt is elfogadnám. Mert ebben a tekintetben meggyőzhetetlen vagyok. Szeretem, nem akarom elhagyni. Nem az a baj, hogy nem éltem ki magam és még tapasztalni meg zülleni akarok, csak váratlanul ért ez az egész, és minden oldalról végiggondolva részemről nem lenne most aktuális gyereket vállalni. Szerintetek ez mehet a kapcsolatunk rovására? Ha nem is azonnal, de később?         

 

 

63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1318011086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.12.27. 08:34:20

"Nem azért, mert idősebb, hanem mert stílusos, nyugodt és helyén van az értékrendje." Tehát azért, mert ennyi évvel idősebben idáig képesek fejlődni a pasik, amire a korosztályodban, főleg a te haveri körödben, még nem.

"amikor az ő barátaival találkoztunk, untam magam, mert más korosztály, nem tudtam velük arról beszélni, ami nekik fekszik. Fordítva ugyanez volt, ő sem tudott mihez kezdeni az én barátaimmal" Ez nem hátránya, hanem előnye a korkülönbsgnek! Nem kell egymás haverjainak megfelelni, mert nincs bennetek semmi közös, nem kell erőltetni. A barátokkal töltött idő lesz az "énidő" része, az együtt töltött idő pedig mentesül minden fölösleges ballaszttól.

"a fő nézeteltérést jelenti, hogy ő most gyereket akarna" Nem gondol hülyeséget az urad, most vagy abban a korban, amikor érdemes elkezdeni, és összejöhet 3 is. Persze nem muszáj elsietni, de még 2-3 év együttélés egy apának alkalmas partnerrel, beindítja az ösztöneidet, nyugi. Neki is meg kell értenie, hogy ez nem megy parancsszóra, mindenesetre jól csinálta hogy nem a 35+ok között kezdett el anyát keresni a gyerekének.

"Szerintetek ez mehet a kapcsolatunk rovására?" Rajtad múlik hogy igen vagy nem. Elárulok egy titkot: senki nem áll rá készen, az se aki elhatározza és tervezi. Ettől még nem kell beszarni. Amint benned van a magzat, már készen állsz rá, ez biológia, működni fog. A körülményekre hivatkozni, csak kifogás. Nem a döngölt padlóra kellene szülnöd, ugye?
Ennek a parának most lelki okai vannak. Derítsd ki, mi a baj, zárd le a múltban nyitva hagyott traumákat, beszéljetek pszichológussal. Lépésről, lépésre, türelemmel és egy kis munkával önmagatotok, pár éven belül eljuttok egy ambiciózus gyerekvállalásig. És ez nem elvárás. Ha a pasi ennyire bízik benned, az nagyon-nagyon jó kiindulási alap.

Lorrh 2022.12.27. 10:12:57

@body_andras: szép tőled, hogy ilyen komoly választ rittyentesz kamuposzthoz. Bejglikóma akkor még nem ütött be?

Sadist 2022.12.27. 12:04:44

"Én 27 vagyok"
"minden oldalról végiggondolva részemről nem lenne most aktuális gyereket vállalni."

Édesfaszom, mégis mikor kellene gyereket vállalni, ha nem most, még pár évvel a B oldal előtt? 40 évesen? Egy-két generációval ezelőtt a 27 évesen első gyerekét szülő nő már rohadt idősnek számított.

"Szerintetek ez mehet a kapcsolatunk rovására?"

A kapcsolatotok rovására az fog menni, hogy fejben még egyáltalán nem nőttél fel, megrekedtél valahol a tinédzserkorban. Ez abból is nyilvánvaló, hogy képtelen vagy a bő 10 évvel idősebb korosztállyal beszélgetni. Felnőttek közötti beszélgetésnél kb. semmit nem számít, ha valaki 20-30 évvel idősebb vagy fiatalabb, a bibi esetedben ott van, hogy egy gyerek próbál a felnőttekkel beszélni, nem egy másik felnőtt, érett személy.

szeme közé, laposan! 2022.12.27. 12:34:24

Gyereklány vagy még te fejben, az a baj… nem tudsz felnőttekkel beszélgetni, az gond. Nyilván a kapcsolatotok rovására fog menni, de hát itt az új év, új remények, új lehetőségek. Ki kell használni, rengeteg 27 éves felnőtt férfi rohangál az utcán, aki nem akar még gyereket, hatjs rá egyre.

Almandin 2022.12.27. 21:17:42

Nem akarom megbántani a posztolót, de azt nem árt tudni, hogy biológiai szempontból a 20-30 közötti életkor a legideálisabb a gyermekvállaláshoz nők esetében. Sok nő ma abba a hibába esik, hogy nem érzi a valós korát. Természetesen nem öregasszony még 27 évesen, de már nem is a legfiatalabb. Lehet, hogy ha 35 körül vagy afelett érzi úgy, hogy gyereket kellene vállalni, váratlan egészségügyi nehézségek fognak jönni.
Ma rengeteg meddőségre szakosodott orvos és klinika él abból, hogy sok nő csak 35 felett akar először gyereket.
Egyvalami azonban biztos: nem kötelező szülni. Ha a posztoló igazán őszinte magához, akkor akár az is kijöhet, hogy ő valójában sose akarna gyereket, mert nem igazán vágyik rá, nem anya típus, stb. Akkor nem kell erőltetni.
Érdekes, hogy ma amúgy mennyire felborultak a természetes életkorok. A korai szülés nem a 27-28 évesen szülést jelenti, hanem azt, ha valaki 18 éves kora előtt szül. 100 éve még nagyon gyakori volt Európában is. 16 éves lány már eladósorban volt, nem ritkán férjhez ment. Az valóban korai volt, de a harminchoz közeledve már nem az. Lehet látni azt is, hogy ma a középkorúak is fiatalnak tartják magukat, negyvenesek is kikérik maguknak a kifejezést. Úgy öltöznek, viselkednek, mint a tinédzserek, pedig azok már a gyerekeik lehetnének. Nem baj, ha ma idősebb korban is fiatalosabbak az emberek, egy öregnek se kötelező otthon kötögetni meg a fotelban ülni a tévé előtt, de néhány dologban nem lehet a biológiát becsapni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2022.12.27. 22:14:44

Ha nem tudtok egymás barátaival beszélgetni, az baj, de nem a korkülönbség az oka, hanem mondjuk úgy, szociokulturális különbség (inkompatibilitás). Nagy a valószínűsége, hogy ez a probléma kettőtök között is fennáll...

antisocialnetworkagain 2022.12.28. 08:29:16

Már megint . Ki kicsoda? Ki a cs és ki a p ? Vagy két cs? Vagy p? Se név, se nem jelölés. Elmentek a fszba.

Real_Time 2022.12.28. 10:33:23

@Almandin: Pont ez történik szinte kivétel nélkül: 27 évesen még nem, 35 felett meg már hamargyorsanazonnal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.28. 11:41:32

A posztoló női hölgy (feltételezem, hogy női hölgy, és nem azért nem akar gyereket, mert pár éve még fütyi himbálózott a lába között) tegye fel magának a kérdést, akkor mégis mikor akar gyereket és hányat.

Tudvalévő, hogy férfiaknál irreleváns az életkor, a hibas spermiumok el sem jutnak a petesejtig, meg eleve frissen termelődnek. Ezzel szemben egy kislány úgy születik, hogy benne van már az összes petesejt, persze még éretlen állapotban, amelyek élete során megtermékenyülhetnek. És ezek bizony az éves során károsod(hat)nak. Ha súlyos a károsodás, akkor vagy meg sem termékenyül a petesejt, vagy elpusztul az embrió, mielőtt még a nő észrevenné, hogy történt valami. Kisebb károsodás esetén viszont jöhet a sérült gyerek.

Az is szempont, hogy 35 évesen valószínűleg meg fig elégedni egy gyerekkel. Így fogunk nem is olyan lassan elfogyni mi magyarok. Meg nem csak magyarok.

Vannak, akiknem nem derogál fiatalabban szülni. Ismerek olyan cigány családot, ahol a 27 éves nő a nyolcadik gyerekét várja. És esze ágában sincs védekezni, nem tudom, miért. Persze a gyereket elküretektetni sem akarja, amit szerintem nagykn helyesen tesz: ha egy éket megfogant, azt bűn megölni, akár magyar, akár cigány, akár bármilyen más náció.

Tudom, ezzel sok nő nem ért egyet, én azonban így látom. Nem vallási okokból, hanem a megfogant magzat ékethez való joga miatt.

Billy Hill 2022.12.28. 13:39:52

"Nem az a baj, hogy nem éltem ki magam és még tapasztalni meg zülleni akarok" - pedig érdemes lenne. :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.28. 14:27:24

Index, mindeközben: egy ugandai férfinak a 12 feleségétől 102 gyereke és 568 unokája van. Itthon meg egy 27 éves nő nem érzi elég idősnek (!!) magát ahhoz az egy gyerekhez. Következmény? Négerek szülik tele a világot, robbanásszerűen, és a dolog már folyamatban van egy ideje. Ide is be fog mászni belőlük egy csomó. Mindenki eldöntheti, hogy ennek örül-e. Nem azt mondom, hogy versenyt kellene szülni a négerekkel, csak rámutatok, hogy ez az állapot vezetett el Európa hamarosan bekövetkező elrákosodásához.

"részemről nem lenne most aktuális gyereket vállalni."

Aktuális? Aktuális egy megbeszélés lehet, vagy egy intézkedés, vagy egy kölcsöntörlesztés. Ha majd gyereket akarsz, akkor azt fogod mondani, kedves Cs, hogy "részemről aktuális lett egy gyerek vállalása"? Mert már elég öreg lettem hozzá?

bordon 2022.12.28. 14:56:38

27 évesen ha egy nő nem akar gyereket, akkor nem azt mondanám, hogy neki korai a gyerek, hanem hogy neki nem való gyerek.
Adott egy 41 éves faszi, aki a férfiak többségétől eltérően nem csak levarrná a nőt, hanem tervez vele. Igen, ez a gyerek téma a közös jövőről szólna. Hogy vannak olyan párok, akik gyermektelenek, de a lapos fingszagban elvannak egymás mellett, az egy szomorú dolog. Akkor is, ha havonta elutaznak fapadossal Olaszbe meg Baszkföldre étterembe és ezt posztolják instagramra.

Almandin 2022.12.28. 15:59:08

@bordon: Nem biztos. A gyermektelen pároknak egyszerűen több idejük marad egymásra. Egy jó kapcsolathoz kell sok együtt töltött minőségi idő. Ha gyereket vállalnak, kevesebb idejük-energiájuk marad egymásra. Különösen, ha a lakásviszonyok is rosszak. Kis lakás esetében állandóan kerülgetik egymást és a gyereket-gyerekeket is, nincs egyedül töltött idő, ami erős stressz. A gyakorlat azt mutatja, hogy a gyermekvállalás inkább felborítja a párok életét, sok kapcsolat épp utána, emiatt(!) romlik meg. Természetesen nem ijesztgetni akarok senkit, mert ha valaki gyereket akar, az az élet legnagyobb öröme lehet. Csupán fel kell arra készülni, hogy felborul az addigi életük, a nagy öröm mellett sok lesz a stressz is, és ha nem akarják a kapcsolatukat hagyni tönkremenni, oda kell rá figyelni, hogy egymással is törődjenek.
A közös jövő simán lehet az, hogy utaznak, művelődnek, színházba járnak, sokat beszélgetnek. Tanulhatnak is, nyelvet, új szakmát, értelmes hobbikat űzhetnek, sportolhatnak, stb. Ez egyáltalán nem unalmas, nemcsak egy gyerek adhat értelmet az életnek.

fkv.119 2022.12.28. 18:45:46

Most ki az idősebb, a nő vagy a csávó? Mondjuk tekintve hogy a cikk egy nyavajgás, azt csakis nő írhatta, tehát marad az hogy a csávó idősebb. De azért le lehetett volna írni, ne tornáztassa már feleslegesen az agysejteit az olvasó.

fkv.119 2022.12.28. 18:48:34

@Sadist: "Egy-két generációval ezelőtt a 27 évesen első gyerekét szülő nő már rohadt idősnek számított."

Cigányoknál már a 11 éves is az. A mai napig.

bordon 2022.12.29. 02:18:55

@Almandin: Persze, értelmet adhat az életnek a macska is. Egyre több nőnek jut ez a sors.
A gyerek nem felborítja az életet, hanem kiteljesíti, teljesen más szintre emeli. Hozzáállás kérdése.
Gyermekes emberek életük végén ritkán szokták megbánni, hogy utódot hagynak hátra. Gyermektelenek inkább megbánják a gyermek hiányát.
Nyilván nem kell mindenkinek gyerek a faj fenntartása nem egy hülyepicsán múlik szerencsére.
Mindenesetre sokat elárul valakinek a személyiségéről, neveltetéséről a gyermekvállaláshoz való viszony. Írom ezt úgy, hogy családomban van pár gyermektelen, akik összeférhetetlenségük miatt maradtak egyedül, vagy van párjuk, de inkább kutyát tartanak, minthogy gyerekük legyen, mert paranoid módon rettegnek a jövőtől, úgy, hogy állami munkahelyen kiemelten magas illetményt zsebelnek be. Nagy házban laknak, de eszükbe se jut gyereket vállalni.

Gyermekvállalás se tesz ugyanakkor jobb emberré. De az se, ha végtelen minőségi időt töltenek együtt a pár tagjai, mert az egy idő után alap lesz, hogy utazgatnak, fogyasztanak. A nyelvtanulásnak mondjuk magyar viszonyok közt nem sok értelme van, írom ezt úgy, hogy beszélek magyar mellett pár nyelven. Teljesen jól ellennék magyar-angol, magyar-német nyelvpárral, ha Magyarországon élnék. Egy sokadik nyelvnek portugálul tanulgatni tényleg csak a végtelen unalom, az élet üressége elleni küzdelem.

luis5 2022.12.29. 06:21:43

A társadalmi és biológiai optimális kor rég elszakadt egymástól. Antropológusok és orvosok biológusok szerint az optimális gyerekszulesi kor 19-23 év.
Ok tudom tanulás karrier stb. De aki 27
évesen nincs rá kész sose lesz. Majd 40 évesen jön az első? Nyugdíjasan talán megered az érettségihez :)

Real_Time 2022.12.29. 06:35:54

@Androsz: Pedig most jövőre jön egy újabb ("családtámogatási") nőtámogatási rendszer, adózás harminc éves kor alatt nulla. Ezután a következő lépés, hogy a nőknek már dolgozni se kelljen semmit, csak szüljenek halomra. Kíváncsi leszek mikor ismerik fel, hogy azoknak a gyerekeknek apa is kéne, ahogyan az alaptörvényben is sikeresen rögzítették.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 06:54:43

A családtámogatás (remélhetőleg) nem fogja gyerekvállalásra bírni azokat, akik eleve nem akarnak gyereket. Nekik nem is való gyerek.

Andy73 2022.12.29. 08:49:47

Ha igaz a sztori, akkor az is kérdés, hogy a nő a férfihez vonzódik, vagy csak a lakásához. Lehet, hogy őt zavarja a korkülönbség, csak a jóval fiatalabb férfiak közül kevesebbnek van saját lakása és hasonló egzisztenciája. Akinek viszont van, az lehet, hogy inkább még fiatalabb nőt keres. Ahogy mások is megjegyezték, a poszterina már nem túl fiatal a szüléshez. 30 évesen már idősnek számít az első szüléshez, amit az orvos rá is ír a kórlapra. Ahhoz pedig lassan csipkednie kell magát, hogy előtte szüljön, mert egyáltalán nem biztos, hogy azonnal teherbe fog esni, ha próbálkozik.

body_andras 2022.12.29. 09:04:17

@Real_Time: A nemzetszaporító kormányrendeletek, adókedvezmények és családtámogatások nem oldják meg a demográfiai válságot.
Általános tendencia, hogy a fejlett, jóléti társadalmakban a gyerekcsinálásra biológiailag optimális korosztály a közelében sincs a családalapításnak, sok esetben a tartós kapcsolat halvány reményének sem.
Eközben a fejlődő országok és az alsóosztály teleszüli a döngölt padlót.
A családpolitika a reprodukciós számot nem növelte (páronként még mindig kevesebb, mint 2), viszont összehozott házasságba és adósságba rengeteg embert akik együttélésre alkalmatlanok.
Eközben a közoktatásból hasznos tudás nélkül jönnek ki a gyerekek, akik már 12 éves koruk óta azt látják, nem éri meg semmit se tanulni, mert kőművesből is lehet építőipari vállalkozó, strómanból is lehet üzletember, agyatlan picsából is lehet jól szponzorált celebkurva, és ezek mind nagyobb hozadékkal járnak mint egyetemre járni.
A mi generációnk (30+) hajszolva lett hogy tanulj, járj egyetemre, dolgozz. Nálam szerencsétlenebb egyedeknek erre ráment a fél élete is párkapcsolat nélkül, kivénülve, megcsömörölve állnak, sose lesz gyerekük, akkor se a Dagobert bácsi páncéltermébe költözteti őket a Kormány. Az utánunk kettővel jövők (20-) pedig lassan kivonulnak minden emberi kapcsolatból és a virtuális térben élnek meg minden kielégülést. Ebből se lesz gyerek. Kivéve a svéd cserediákoknál.

Andy73 2022.12.29. 09:37:07

@body_andras: igen, a jóléti társadalomnak vannak árnyoldalai is. Mindenki eldöntheti, hogy neki mi a jólét, csak az anyagiakat érti alatta, vagy családra, gyerekekre is vágyik, és azért is tesz megfelelő lépéseket, kellő időben. Ahogy te is írod, az anyagiak hiánya nem mindenkinek akadály ebben. Mindenkinek fel kell állítani a prioritásokat, és persze olykor kompromisszumokat kell kötni. A diploma után még simán lehet valaki nagycsaládos is, ha nem csak a karrierre és az anyagiakra koncentrál

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 10:45:22

@Andy73:

Ha belegondolsz, a szándékos gyermektelenség egyfajta indirekt öngyilkosság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 10:49:59

@body_andras:

"Kivéve a svéd cserediákoknál."

Még ha tényleg csak CSEREdiákok lennének.

Andy73 2022.12.29. 11:54:57

@bordon: a gyermektelen családtagjadat is próbálod meggyőzni, vagy csak a kommenteket írod ilyen elánnal?

Andy73 2022.12.29. 12:02:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hallottam olyan érvelést, hogy az USA-ban van, aki azért vállal nagy családot a fehérek közül, hogy a négerek ne kerüljenek többségbe. Nálunk nem jellemző a hasonló törekvés, inkább csak megszóljak azt, aki több gyereket vállal.

Almandin 2022.12.29. 15:54:41

@bordon: Te vagy az, aki szerint egy kiállítás is unalmas, egy színházi előadás is unalmas és biztos csak sznobok járnak oda. Nem csodálom, hogy a nyelvtanulást is csak annak fényében tudod értékelni, hogy mennyire van pénzre váltható anyagi haszna. Valójában az az unalmas élet, ha valaki nem tud túllátni a kaja-pia-szex-silány szórakozás, pl. valóságsó szinten. Az emberek többsége azon a szinten leledzik. Új nyelvet tanulni, elmélyülni valamilyen tudományágban, utazni (nem az egyszerű nyári tengerpartra gondolok), egy új hobbit űzni pont azok a dolgok, amik az életet értelmessé teszik. Vagy tehet valaki másokért is valamit, bekapcsolódhat valami közéleti vagy jótékonysági tevékenységbe, környezetvédelmi aktivizmusba, stb., ami érdekli.
A gyerekvállalást is van, aki megbánja. A netes fórumok tele vannak olyanokkal, akik nem élvezik a szülői szerepet, vagy még nincs gyerekük, de anonim bevallják, hogy falra másznak a gyerekektől, a visongatásuktól, stb. Ha valaki ilyen, akkor őszintébb, egyenesebb, ha ezt bevallja magának és nem vállal, mint hogy pocsék szülővé váljon. Másoknak meg a legnagyobb vágyuk egy népes család, boldogok is három-négy gyerekkel. Én azt látom, hogy az átlag magyar őket se tolerálja, őket se érti meg, mert ma az egy-két gyerek az elvárás, valamint sokan elő akarnák írni, ki mitől legyen boldog. Azokat is megvádolják megélhetési gyerekgyártással, akik szívből vállalnak ennyit és nem anyagi érdek vezeti őket.

Almandin 2022.12.29. 16:00:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem az. Ha a gyermekes meghal, ugyanúgy halott lesz, mint az, aki gyermektelenül halt meg. Az utódaiban a génjeinek egy része fellehető lesz, de ő akkor se fog érzékelni, gondolkodni, stb. Több generáció után pedig az utódaiban már csak nyomokban lelhetőek majd fel az ő génjei.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 16:11:37

@Almandin:

Éppen ezért írtam, hogy "egyfajta indirekt".

Máskülönben miért akar a legtöbb fertilis pár saját gyereket, mikor mennyivel kényelmesebb lenne egy kész gyereket örökbe fogadni?

Sadist 2022.12.29. 17:00:27

@Almandin: "biológiai szempontból a 20-30 közötti életkor a legideálisabb a gyermekvállaláshoz nők esetében."

18-23 az 20-30... Addigra már beáll a nők ciklusa és még sok egészséges petesejtjük van.
Nem véletlen, hogy a férfiak számára messze ez a legvonzóbb korosztály, hiába tolja a média a feminista narratívát, hogy a 30-as vagy akár 40-es, "érett" nők az "igazi nők", az évmilliók alatt csiszolódott érzékeiket nem lehet átbaszni.

Sadist 2022.12.29. 17:04:33

@antisocialnetworkagain: Kognitív kihívást jelent elolvasni az első mondatot?

Sadist 2022.12.29. 17:07:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vannak huszonévesen nemzőképtelen férfiak, néhány éve meg egy spanyol nő 64 évesen szült ikreket, mint az közismert, TEHÁT az érvelésed invalid.

Sadist 2022.12.29. 17:12:46

@Androsz: "Nem azt mondom, hogy versenyt kellene szülni a négerekkel, csak rámutatok, hogy ez az állapot vezetett el Európa hamarosan bekövetkező elrákosodásához."

Európa és a nyugati kultúra elrákosodása már rég megtörtént, a rák neve pedig feminizmus, emancipáció, szexuális forradalom, woke/szélsőbalos ideológia. Ez ami most van, már a végstádium, a gazdatest lassú halála.

Sadist 2022.12.29. 17:40:14

@Almandin: "A gyermektelen pároknak egyszerűen több idejük marad egymásra. Egy jó kapcsolathoz kell sok együtt töltött minőségi idő. Ha gyereket vállalnak, kevesebb idejük-energiájuk marad egymásra."

Gyerek nélkül mégis mi értelme a párkapcsolatnak? Hogy a felek ne unatkozzanak, néha dugjanak, meg a felerezsizéssel olcsóbban kijöjjenek hó végén? A párkapcsolat célja az utódnemzés, aki alapból úgy megy bele, hogy nem akar gyereket, az olyan, mintha benevezne egy félmaratonra, de 2 km után azt mondaná, hogy köszi, nekem ennyi elég volt, eddig volt kényelmes.

"Különösen, ha a lakásviszonyok is rosszak. Kis lakás esetében állandóan kerülgetik egymást és a gyereket-gyerekeket is, nincs egyedül töltött idő, ami erős stressz."

Érdekes módon a 90-es évekig simán felnőtt 2-3 gyerek is egy 50 nm-es panelban, ez csak a modern, végletekig elkényelmesedett és elkényeztetett emberek dilije, hogy minden gyereknek kell egy saját 10+ nm-es szoba.

"A gyakorlat azt mutatja, hogy a gyermekvállalás inkább felborítja a párok életét, sok kapcsolat épp utána, emiatt(!) romlik meg."

Nem felborítja, hanem megváltoztatja. Ha felborítja, akkor a felek még nem nőttek fel hozzá, lásd posztoló.

"A közös jövő simán lehet az, hogy utaznak, művelődnek, színházba járnak, sokat beszélgetnek. Tanulhatnak is, nyelvet, új szakmát, értelmes hobbikat űzhetnek, sportolhatnak, stb."

Nárcizmus és hedonizmus rulez...

Sadist 2022.12.29. 17:43:28

@fkv.119: Baszki, tényleg ennyire embert próbáló feladat három mondatnyi írott szöveget elolvasni és értelmezni?

Sadist 2022.12.29. 17:49:53

@bordon: "Gyermekes emberek életük végén ritkán szokták megbánni, hogy utódot hagynak hátra. Gyermektelenek inkább megbánják a gyermek hiányát."

Ehhez érdekes adalék, hogy a lelkileg és pszichésen leginkább rottyon lévő demográfia csoport a 45+-os gyermektelen nők. Nyugaton a pszichológusok és a gyógyszeripar nagyon jól megél belőlük.

Almandin 2022.12.29. 20:20:48

@Sadist: Te úgy tekintesz a párkapcsolatra, mint egy embertenyésztő gazdasági egységre. Nyilván gyermekvállaláshoz kell egy stabil párkapcsolat, sőt, házasság, mert a gyereknek stabilitásra van szüksége.
Viszont házasságra, párkapcsolatra nemcsak az lehet a motiváció, hogy gyereket akar valaki. Kötnek új kapcsolatot olyan emberek is, akik már túlvannak az ötvenen-hatvanon, akár már felnőtt gyerekeik vannak, többet nem szeretnének, de kell egy társ. Az ember társas lény. Szüksége van valakire, aki mellette áll, a szövetségese, jó barátja, szexuális partnere. Nyilván vannak remete típusok is, akik ezt nem igénylik, de a többség jobban szeret párban élni, mint egyedül. Ha valaki nem akar egyáltalán gyereket, az ő dolga. Nem kötelező. Te és a hozzád hasonlóan gondolkodók mindenkire egyforma életet akarnának kényszeríteni. Van az egyetlen helyes út, ami természetesen a ti saját véleményetek, minden más út rossz, sőt, minden más ember is rossz, aki nem úgy él, mint ahogy azt ti helyesnek gondoljátok. Na, ez az, amit hétköznapi fasizmusnak lehet nevezni.
A lakásviszonyokról meg annyit, hogy megértem azokat, akik pl. egy egyszobás lakásba nem akarnak gyereket vállalni. Sokak idegeit tépázta már meg az, ha tömegnyomorban éltek. Lehet, hogy te ezt önzésnek gondolod, de én meg tudom érteni. Azt is tudomásul kellene venni, hogy pl. a régi paraszti világban egy kunyhóba is meg kellett szülni 5-10 gyereket, vagy akár többet is, de ennek a fogamzásgátlás hiánya volt az oka, valamint az, hogy nem volt még rendes nyugdíjrendszer, a gyerek munkaerőnek is kellett és a puszta túlélésért küzdött mindenki. Ezt a világot már nem lehetne és nem is lenne jó visszahozni. Az is normális, hogy egy 21. századi ember nem akar csupán a Maslow-piramis alsó szintjein vegetálni, jobb életszínvonalat szeretne. Azt nem lehet kívánni senkitől, hogy éljen nélkülözések közepette, csak mert valaki ellenkező esetben már elkényeztettnek, hedonistának, stb. gondolja. Valószínűleg nincs élet a halál után, a ma emberét egyre kevésbé lehet azzal megetetni, hogy nyomorogj, élj lemondások közepette, aztán majd a Jóisten megjutalmaz, a mennyországban mindened meglesz. Régen ezzel etették a papok a szegényeket. Ma már az emberek nagy része átlátja, hogy ez átverés és van bennük egy egészséges szintű önzés.

God Harald 2022.12.29. 20:24:09

@Almandin: ez így van, nem is kell velük foglalkozni!:)

Almandin 2022.12.29. 20:26:51

@Sadist: Én a 46. évemben járok, nőnemű és gyermektelen vagyok, mégse vagyok pszichésen "rottyon". Eszembe se jutna pszichológushoz menni meg bogyókat szedni.
Amúgy a 45-55 év közti korosztály nőben pont klimaxol. A hormonális változások egyesekben okozhatnak súlyos depressziót, szorongásokat, de akár skizofrénia is elindulhat. Ha valakinek gyereke van, az se véd ettől. Sok ilyen korú nőt épp megcsal a férje jóval fiatalabb nőkkel, vagy el is hagyja őket. Sok ilyen korú nő az idegbaját a gyerekein vezeti le. Nem mindenki lesz idegbeteg klimaxosan, ehhez kell egy genetikai hajlam is. Ha viszont kijön rajtuk, az családi állapottól független.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 20:52:49

@Almandin:

"valamint az, hogy nem volt még rendes nyugdíjrendszer, a gyerek munkaerőnek is kellett"

Na meg nem utolsósorban a magas csecsemő- és gyermekhalandóság miatt is kellett sok gyereket szülni. Hogy 2-3 azért megérje a felnőttkort.

Andy73 2022.12.29. 20:53:23

@Almandin: szerintem inkább hagyjuk a vallási vitákat más blogokra, de ha már itt tartunk, a vallásos emberek ugyan jellemzően több gyereket vállalnak, de nem feltétlenül szegények. A szegényeknek ugyan jelenthet vigaszt a vallás, de nem csak ők vallásosak, én például elég sok embert ismerek, aki vallásos, nagycsaládos, mégsem szegény.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.29. 21:03:07

Jó régen mutattak nekem olyan statisztikákat, amelyekből az jött le, hogy a csecsemő- és gyermekhalandóság csökkenése együtt jár a reprodukciós ráta csökkenésével.

Persze szerintem elsősorban nem maga az említett halandóság csökkenése eredményezi azt, hogy csökken az egy nőre eső születések száma, hanem inkabb az, hogy a fejlettebb egészségügy eleve a magasabb éketszínvonallal jár együtt.

Vagyis inkább korrelációról van szó, nem okozatiságról. Correlation is not necessarily causation, ahogy a művelt eszkimó mondja.

Almandin 2022.12.29. 21:26:39

@Andy73: Nyilván. Aki gazdag, azt öt gyerek se vágja padlóhoz anyagilag.

Almandin 2022.12.29. 21:36:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pedig ez is hat rá. Magas gyermekhalandóság mellett inkább a mennyiségi szemlélet célszerűbb, kis gyermekhalandóság mellett a minőségi. Ha a megszületett gyerekek kábé fele meghal, akkor ha az ember akar néhány felnőtt utódot, a többszörösét kell legyártani. Ha viszont 99 százalék, hogy az egyke megéri a felnőttkort, akkor a szülők abba az egybe fektetik minden energiájukat. Ráadásul Európában kb. egybeesett az antibiotikumok felfedezése, a védőoltások elterjedése a hatékony fogamzásgátló módszerek felfedezésével és elterjedésével. Ez a 20. század közepe körül következett be. Nem csoda, hogy egy-két generáció alatt gyökeresen átalakult a népesség szaporodási stratégiája, valamint az elvárásai az életminőséggel kapcsolatosan. Korábban csak egy szűk gazdag réteg engedhette meg magának, hogy a Maslow-piramis alsó szintjeinél feljebb lépjen, ma ez a középosztály nagy részére igaz, az emberek nagyobb része több lehetőséggel rendelkezik (nyilván nem korlátlanokkal, de a 100 évvel ezelőtti viszonyoknál sokkal jobb a helyzet).

Andy73 2022.12.30. 00:15:56

@Almandin: csak az a gond, hogy az egyke nem pótolja a két szülőt, ráadásul sokaknak egy sincs, amint azt az ábra is mutatja. Egy fogyó és elöregedő társadalom pedig nem túl egészséges, még úgy sem, hogy a bevándorlók némileg pótolják a hiányt.

Almandin 2022.12.30. 01:23:34

@Andy73: Nem lehet ez ellen mit tenni. Olyan ember szinte nincs, aki azért vállalna több gyereket, mert ellensúlyozni akarná a népességfogyást.

Real_Time 2022.12.30. 05:51:23

@Almandin: Dehogynem lehetne mit tenni. Feminizmus felszámolása, patriarchális társadalom visszaállítása. Melyik társadalomban született több gyerek, melyikben voltak családok? A korábbi patriarchátusban vagy a jelenlegi matriarchátusban? A választ mindenki tudja, ehhez nem kell diploma.

Andy73 2022.12.30. 08:38:27

@Real_Time: csak ne erőszakkal. A szabadság fontos, hogy minél többen szabadon dönthessenek. Ha szabadon választod a jót, sokkal nagyobb az értéke, mint akkor, ha rád kényszerítik.

Andy73 2022.12.30. 08:39:25

@Real_Time: egyébként nem hinném, hogy matriarchatus lenne.

Andy73 2022.12.30. 08:45:46

@Almandin: ez legalább olyan fontos, mint a környezetvédelem, amiért sokan küzdenek. Ez is meghatározza a jövőt. És ha az egykeknek nincsenek testvérei és társai, az nekik is rossz, nemcsak a társadalomnak vagy az országnak. Ezeknek az alapja is az ember.

Almandin 2022.12.30. 12:08:16

@Real_Time: Nagyon nem tetszik az életszemléleted. Nőként én nem akarnék alárendeltként élni, hogy még szabadon se dönthessek a sorsomról.
Másrészt ma a férfiak nagy része se akar elég gyereket. A fejlett társadalmakban ez több okra vezethető vissza. A feminizmust bűnbaknak megtenni nagyon egyszerű gondolkodásra vall. Olvass vissza, leírtam, milyen okai vannak annak, hogy ma kevés gyerek születik. A miénkénél sokkal patriarchálisabb Japánban is hasonló népesedési probléma van.

Almandin 2022.12.30. 12:13:49

@Andy73: Miért, te talán azért vállaltál több gyereket, mert annyira segíteni akartál a társadalmon? Nem hiszem. Ha van is több gyereked, és azt is hiszed magadról, hogy azért vállaltad őket, hogy fékezd a népességfogyás ütemét, valójában a szívbéli vágyad egybeesett a neked szimpatikus politikai törekvésekkel és belemagyaráztad.
Azok a szélsőséges zöldek, akik azt állítják, hogy a Föld megmentése miatt nem vállalnak gyereket, valójában lehet, hogy fel se ismerik, hogy ők eleve nem akartak gyereket, az ideológia találkozott a szívbéli vágyukkal.
Mondok egy példát: ha valaki kitalálná, hogy a heteroszexuális nemi élet árt a bolygónak, szerintem nagyon kevesen lennének, akik lemondanának a szexről klímavédelmi okokból. Különösen, ha szerelmesek. Vagy ha igen, akkor agymosott fanatikusok.

Real_Time 2022.12.30. 12:24:13

@Almandin: Japán mára még kevésbé patriarchális mint az EU. Egy fontos tényező van: egy segg = egy ló. Ez szintén csak egy életszemlélet tőled, hogy alárendeltek voltak a nők a férfiaknak. Valójában nem a férfiaknak voltak alárendelve hanem a családjuknak. Az ugyanis pont úgy ahogy ma is áldozatokkal járt. Nyílvánvalóan megvoltak annak a rendszernek is az "áldozatai", leginkább a karrierista nők, de ugyanígy megvannak ennek a rendszernek is az áldozatai. Első körben a család, mint olyan ha létre is jön akkor is hamar szétesik. Második körben a gyerekek, akik még sem születnek. Tehát itt csak a prioritáson lehet változtatni, hogy melyik a fontosabb, a népesség vagy az egyén szabadsága.

Almandin 2022.12.30. 13:10:29

@Real_Time: Te valójában diktatúrát akarsz. Ugyanis, ahol az egyén szabadságát alávetik a közösség érdekeinek, az diktatúra. Az egyéni szabadságjogok csak nagyon indokolt esetben korlátozhatók, pl. járvány esetén (maszkviselés, kijárási korlátozások, karantén).
Gondolom, úgy képzeled, hogy neked lennének jogaid, másoknak nem. Az már biztos neked se tetszene, ha a te jogaidat is korlátoznák pl. a családban, a párválasztásban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.30. 13:36:16

@Almandin:

"A miénkénél sokkal patriarchálisabb Japánban is hasonló népesedési probléma van."

Sokkal súlyosabb:

www.flashpack.com/solo/travel/why-japanese-men-choosing-single-life-japan/

Real_Time 2022.12.30. 16:38:10

@Almandin: Most is diktatúra van, csak nem a férfiak diktálnak. Nektek így fekszik biztosan, de csak nektek.

Sadist 2022.12.30. 18:20:56

@Real_Time: "Pedig most jövőre jön egy újabb ("családtámogatási") nőtámogatási rendszer, adózás harminc éves kor alatt nulla."

Teljes demográfiai öngyilkosság. Egy civilizált, stabil, élhető és prosperáló társadalomhoz nem a nők seggét kell nyalni, hanem a férfiknak kell minél több kedvezményt biztosítani és helyzetbe hozni őket, mert a társadalmat ők viszik a hátukon, nem a nők.
Az általános választójogot is el kellene törölni, helyette csak az kapna, aki az adott ciklusban többet tett be a közösbe, mint amennyit kivett, nőknek meg csak két felnevelt gyerek után járna.

Sadist 2022.12.30. 18:37:07

@body_andras: "A nemzetszaporító kormányrendeletek, adókedvezmények és családtámogatások nem oldják meg a demográfiai válságot."

Mert eleve rossz csoportot céloznak vele. Ha a nők kapnak adókedvezményt, akkor pont arra lesznek ösztönözve, hogy csak szüljenek, aztán minél hamarabb menjenek vissza karriert építeni. A férfiakat kell támogatni és nem hogy csökkenteni, hanem minél inkább növelni kell a jövedelemkülönbségeket a férfiak javára, hogy a nők arra legyenek ösztönözve, hogy férjhez menjenek, gyereket szüljenek és főállású anyák lehessenek.

"A családpolitika a reprodukciós számot nem növelte (páronként még mindig kevesebb, mint 2), viszont összehozott házasságba és adósságba rengeteg embert akik együttélésre alkalmatlanok."

Ezt már az elején tudni lehetett, hogy nem fogja érdemben növelni a reprodukciós számot, a valódi cél az volt, hogy a már meglévő családokban megkönnyítsék a második, harmadik gyerek vállalását.

"Eközben a közoktatásból hasznos tudás nélkül jönnek ki a gyerekek, akik már 12 éves koruk óta azt látják, nem éri meg semmit se tanulni, mert kőművesből is lehet építőipari vállalkozó, strómanból is lehet üzletember, agyatlan picsából is lehet jól szponzorált celebkurva, és ezek mind nagyobb hozadékkal járnak mint egyetemre járni."

Érdekes, én is a közoktatásból kerültem ki, a szüleim még csak egy magánórára se írattak be soha, elvégeztem egy egyetemet, lediplomáztam és azóta köszönöm szépen, elég jól megélek a szakmámból.

"A mi generációnk (30+) hajszolva lett hogy tanulj, járj egyetemre, dolgozz. Nálam szerencsétlenebb egyedeknek erre ráment a fél élete is párkapcsolat nélkül, kivénülve, megcsömörölve állnak, sose lesz gyerekük, akkor se a Dagobert bácsi páncéltermébe költözteti őket a Kormány."

Nem víz alatti kosárfonás, meg feminista kortárs balett szakot kellett volna választani.

Real_Time 2022.12.30. 19:01:52

@Sadist: Ezekkel alapvetően nem lenne bajom, de:
- szerezzenek rá forrást, ne az én adómból tartsanak fennt egy olyan támogatást amelyet soha nem tudok majd igénybe venni (szemben például a munkanélküli ellátással), és ezt jobb esetben a gyermektelen nők is így gondolják,
- a női kvóta akkor legyen lehetséges ha lesz férfi kvóta is, amiket most összehazudoznak a férfiak jobb helyzetéről az legalább 1962 óta nem igaz. Ne legyek közeles olyan munkahelyen dolgozni ahol kvótanők dirigálnak (mivel ez szokás szerint megint csak a felsővezetői pozikra vonatkozik)

Reactor 2023.02.07. 02:13:23

Jaj, hagyjuk már ezt az állandó bugyuta doomzday-próféciákat, károgást, hogy "szüjjetek bame, me' különben jóóóóóóól kipusztulunk, muhahahaha". U-nal-mas!!! Eddig EGYETLEN nép vagy nemzetség se azért pusztult ki, mert túl kevés utód született. Erre kereken NULLA precedens van. Általában asszimilálódtak, némely esetben meg kiirtották őket csecsemőig bezárólag. 2050-re pedig akár 14 milliárdan is lehetünk majd, de biztos jóóóóóól kipusztulunk mind, muhahaha...
Aki nem érzi magát alkalmasnak a szülői szerepre, az jobb is, ha gyerek nélkül marad. Semmi szükség még több szerencsétlen lelkibeteg emberre, vannak így is épp elegen.

@Sadist: Oké, csak ezzel a húzással a nők 99%-a pénzvadász aranyásó lenne, nem csak a 60-70 százalék.
süti beállítások módosítása