Hogyan szerezhető vissza az exeknek adott kölcsön?

2023. február 07. 07:46 - csajokespasik

       

               Miért kell könyörögnünk olyasvalakinek, aki már végzett velünk, hogy legyen olyan szíves, és adja már vissza azt a pénzt, amit kölcsönkért? Ez nem zaklatás. Posztolónk sem érezte magát aljasnak, csak mert futott a pénze után, és nem akarta lazán úgy felfogni, hogy a csajnak ennyi volt a tarifája.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Üdv,
talán kínos téma, de szerintem kevés kölcsönadó gondolja ajándéknak a kölcsönt, még ha a másik így is szeretné fölfogni (főleg az a másik, akivel már nincs is együtt). Meg aki már megjárta ezzel korábban is.
Egy évig sem jártam a lánnyal, amikor panaszolta, hogy kéne neki x összeg. Jóban voltunk, bírtuk egymást, bár a bizalom még bennem nem fejlődött nagyon, de hát itt az alkalom, és nem volt súlyos összeg. Nem mondtam, hogy magamtól és örömmel adok, de amikor már harmadjára említette és kérdőjel is volt a mondata végén, hogy tudok e adni, akkor adtam. Nem volt borzalmasan nagy összeg, 200 alatti.
Nem mertem soha a páromnak nevezni, pusztán elvoltunk, elütöttük az időt. Ennek oka az volt, hogy ismertem kicsit a múltját, és tudtam, hogy nem a hűség mintaképe.        

       

               Neki meg arra kellettem, hogy megmutassa a világnak, hogy van tartós valakije, akivel harmonikus a kapcsolat, rendezett és komoly, hogy ő ilyet is tud. Talán jobb helyezést kap a társasági életében, ahol már ismerték, és megvolt a híre. De közben volt egy bulis énje, ami simán rávehető bármire. Nem éreztem olyan erősnek a kapcsolatunkat, de nagylelkűen adtam neki esélyt. Hátha megszelídül. Viszont az ágyban tényleg jó volt vele, ez tény.
Aztán egy nap közölte, hogy szakítani akar. Nem is mutatta magát többet. Kerestem a pénz miatt. Semmi válasz. Aztán néhány hét múlva nagy nehezen elértem. Tudta, miért keresem, mert úgy vette fel kapásból, hogy „tudom, mit akarsz, állj már le!” De ha legalább kaptam volna bármilyen ígéretet, hogy majd x hónap múlva, vagy soha, az is egyszerűbb lett volna. Jobban zavart, hogy semmibe vagyok véve.
Azt tudtam róla, hogy a tagadás azért volt benne mindig, mert tudatosan nem szeretett szembenézni azzal, hogy a tetteinek következményei vannak. Nem érte fel ésszel, hogy a tagadást kevés különbözteti meg a hazudozástól. Amit megtett, azt megtette és kész. Ami pedig a kapcsolatba vetett bizalmat rombolja, így ezzel nem csak engem, de önmagát is átveri.
A lényeg, hogy sokáig tartott, míg az összeget apránként visszacsöpögtette – nem személyesen, szigorúan csak utalással, de annak is örültem.
Miért nekem kell könyörögni, hogy valaki, aki már végzett velem, ugyan adja már vissza azt a pénzt, amit kölcsönkért? Sok üzenetet küldtem neki, és emiatt, bocs, de nem érzem magam aljas embernek, akinek az a hobbija, hogy zaklatja az exeit. Egyik ismerősöm azt mondta, hagyjam, és fogjam fel úgy, hogy ennyi volt a tarifája. Erre nem voltam hajlandó. Tényleg azt hitte, hogy a szakítással nála hagyom és elfelejtem neki? Mert ha igen, akkor tényleg rossz embert fogott ki. Egy talpig úriember nyilván nagyvonalúan elengedte volna neki ...hát én akkor nem vagyok úriember. Ha valaki eljátszotta a bizalmam, nem kevés idő után tudok újra megbízni valakiben.

- y-          

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4318043080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.02.07. 09:49:33

200 forint? Te fösvény disznó.

Lorrh 2023.02.07. 10:12:17

@body_andras: 200 alatt volt. Szoval 170 forintert irkal pisztot???

tip 2023.02.07. 11:39:23

Ismerősnek, családtagnak csak akkor adunk kölcsön, ha az összeget nyugodt szívvel odaadnánk ajándékba is. Ha visszaadja, annál jobb. Ha nem adja vissza, akkor ajándék volt.

Ilyen alacsony összegért nem éri meg jogi lépéseket tenni; ha meg nincs papír, akkor nem is lehet. Okosabb lettél, engedd el.

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.02.07. 12:32:53

Kurvának kölcsönadni? Muhaha Gondolom a csaj életvitelszerűen kér kölcsön többektől viszonylag alacsony össszegeket, és a kúrásért cserébe a többség nem firtatja a visszafizetést. Ha időnként belefut egy-egy visszakérősbe, a többi soron lévő pénzéből azt is kiköhögi.

Sadist 2023.02.07. 13:50:03

Tuti valami tejfelesszájú kölök lehetsz még. Férfiként az egyik első szabály, amit megtanulunk, hogy nőnek SOHA nem adunk kölcsön. Csak akkora összeget szabad neki adni, amit nyugodt szívvel le tudsz húzni a WC-n. Ha valami csoda folytán mégis megadja a tartozását, akkor csak pozitívan csalódhatsz, de akkor se ess abba a hibába, hogy rögtön azt gondolod róla, mennyire rendes és megbízható. Egyáltalán nem, az az abszolút elvárható minimum, hogy a kölcsönt visszafizeti.

Ezt a "talpig úriemberes" nőmentegető fasságot meg felejtsük már el végre egyszer és mindenkorra! Attól nem lesz senki úriember, hogy simán elnézi a nőknek a hitvány viselkedésüket. Úriember és igazi férfi pont attól lesz, hogy kőkeményen számonkéri a nőket is, ha valami szarságot csinálnak és nem akarják vállalni a felelősséget a tetteikért és döntéseikért.

Sadist 2023.02.07. 13:54:04

@Lesbőltámadó Szárítókötél: "a csaj életvitelszerűen kér kölcsön többektől viszonylag alacsony össszegeket, és a kúrásért cserébe a többség nem firtatja a visszafizetést."

Erre elég nagy esély van, tekintve hogy csak apránként csöpögtette vissza a kölcsönt.

body_andras 2023.02.07. 13:57:08

@Lorrh: egy szökőkútból összeszedhetné!

@Sadist: minden egyes visszakapott részlettel újabb költségvetési hiány képződött mások kasszájában.
Erre mondja a mesélő, a kandalló előtt a karosszékben, hogy gyerekek, így jött létre az infláció.

Reactor 2023.02.07. 17:00:44

Ha valakit soha többé nem akarsz látni,adj neki kölcsön pénzt! Ha biztosra akarsz menni, kérd vissza tőle.

_Amatőr_ 2023.02.07. 17:17:05

Abszolút értelmetlen poszt.
Visszakaptad a pénzed, nem?

God Harald 2023.02.08. 12:45:19

El kell adni a tartozást egy nem annyira precízen lepapírozott őrző-védő cégnek!

Burgermeister 2023.02.08. 20:36:02

Sehogy! Aranyszabály h kolcson nem adunk!!!

Real_Time 2023.02.09. 02:04:52

Nők és a pénz. Ausztriában addig rinyáltak a femik, hogy a nők kevesebb nyugdíjat kapnak mint a férfiak, míg meg nem emelték a nyugdíjkorhatárt nekik. Immáron 65 év mindkét nemnek, a genderizmusnak megfelelően.

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.02.09. 12:07:21

@Sadist: Hát igen, ez a különbség a talpig úriember és a balfasz között.

fkv.119 2023.02.13. 18:14:01

"Miért nekem kell könyörögni, hogy valaki, aki már végzett velem, ugyan adja már vissza azt a pénzt, amit kölcsönkért?"

Ki az aki siet a fizetéssel? Netről se rendelünk előreutalással, mert utána már "majd egyszer valamikor" érkezik az áru. Amíg nincs pénz a zsebben, addig tepernek érte hogy leszállítsák. De utána...

"Tényleg azt hitte, hogy a szakítással nála hagyom és elfelejtem neki?"

Ki tudja, de hogy hagyod neki részletekben csorgatni, azt mint látjuk jól hitte. Hát nem sokkal kevésbé megterhelő így, mint egészben előkapni farzsebből?

fkv.119 2023.02.13. 18:16:18

@God Harald: Papír nélkül? Mit csinálnak vele, megverik? Mennek a sittre, meg a megbízó is. Mindezt 150 Ft-ért? "Nem volt borzalmasan nagy összeg, 200 alatti."
süti beállítások módosítása